Silja Linen henkilökunta ei osaa palvella suomeksi

UskomatonKehitys

On se jännää miten Silja Linen ruotsinlaivoilla ei saa suomen kielellä enää palvelua. Erikoisaamiainen ja AlaCarte ym. onnistui vain ruotsiksi ja englanniksi kuten myös viime kerralla. Suomea ei osattu muutamaa yksittäistä sanaa enempää. Tätäkö tämä Kokoomuksen ja Jan Vapaavuoren tulevaisuuden monikulttuurillinen Suomi on, jossa suomen kielen vaatimus on jopa syrjintää? Englanniksi ja ruotsiksi toki pitää saada palvelu kauppojen kassoilla, ravintolojen tarjoilijoilta, taksikuskeilta ym. asiakaspalvelijoilta. Myös terveyskeskuslääkärien suomen kielen taito alkaa olla kortilla.

Jan Vapaavuori ei tarvitse osata palvella suomeksi
Suomen kielen taidon vaatiminen voi olla jopa syrjintää
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14959840/jan-vapaavuori-ei-tarvitse-osata-palvella-suomeksi
Jan Vapaavuori ei vaadi palveluammateissa Suomessa suomenkielentaitoa
http://www.talouselama.fi/uutiset/jan-vapaavuori-helsinki-tarvitsee-paljon-lisaa-maahanmuuttajia-6668107
Haastattelija: "Tarvitseeko ravintolahenkilökunnan pääkaupunkiseudulla mielestäsi osata suomea? Espoossa puhutti taannoin henkilökunnan kielitaito.

Jan Vapaavuori: "Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle."


Kuulutuksistakin suuri osa tuli Silja Line Galaxylla viikonloppuna kiinaksi ihan oikeasti, ja kiinalaisia nuoria naisia näkyi eniten laivan henkilökunnassa esim. laivasta poistumisen yhteydessä. Suomen kieltä he eivät taitaneet. Onko suomen kieli ja suomen kielellä palvelu todella kuolevaa kansanperinnettä Suomessa?

60

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nopea_sukupuutto

      Näin se on että pian Suomen yli 5,5 miljoonaa asukasta ei saa enää palvelua Suomessa suomeksi.
      Kokoomus ja Kepu haluavat maahan Etan ja EU:n ulkopuolisen työvoiman tarveharkinnan poistolla ulkomaista halpatyövoimaa pääosin Aasiasta, siis Kiinasta, Filippiineistä ym. jotka eivät osaa ja joilta ei vaadita suomen kielen taitoa palveluammateissa. Mammat ja papat ovat lähitulevaisuudessa pihalla kuin lumiukot palvelua mm. terveyspalveluita hakiessaan. Suomen kieli halutaan tappaa mahdollisimman pian.

      • KansallinenSekoomus

        Joudummeko luopumaan kielestämme? Poikkeuksellinen hätähuuto rappioituvan suomen kielen asemasta: ”Vakava uhka”
        30.10.2018
        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/181ffb98-0c67-4513-801c-27927069a27c_u0.shtml
        "Suomen kielen lautakunta on huolissaan kansalliskielten asemasta. Samaan aikaan Elinkeinoelämän keskusliitto uskoo, että englanti virkakielenä kasvattaisi Suomen vetovoimaa.

        Kielilautakunnan mukaan suomen kielen näivettymistä pitäisi ehkäistä kansallisella kielipoliittisella ohjelmalla.

        Suomen kielen lautakunta on esittänyt huolensa maan kansalliskielten asemasta.

        Edellisviikon lopulla julkaistussa kannanotossa lautakunta toteaa, että suomen ja ruotsin asemaan kohdistuu "vakava uhka". Kyse on siitä, että englanti ja muut vieraat kielet vahvistuvat suomalaisessa yhteiskunnassa kansalliskielten kustannuksella.

        Kannanotossa penätään valtiovallalta pikaisia toimia tilanteen korjaamiseksi.

        Asiantuntijoiden vaatimuksena on kansallisen kielipoliittisen ohjelman laatiminen. Lautakunnan mukaan suomen kielen asema heikkenee nopeasti.

        – Tätä kuvastaa muun muassa se, että virkamiestasollakin kyseenalaistetaan äidinkielen ylioppilaskokeen välttämättömyys, samoin kuin se, ettei suomenkielisen asiakaspalvelun saaminen suomalaisissa yrityksissä ole enää lainkaan itsestään selvää, kannanotossa sanotaan.

        Lisäksi kieliasiantuntijat kantavat huolta suomen kielen riittävästä käytöstä muun muassa opetuksessa, eri tieteenaloilla, maahanmuuttajien kotouttamisessa ja sähköisessä kommunikaatiossa.

        Näkemykset murtuvat

        Suomen kielen lautakunta suositteli kielipoliittisen ohjelman laatimista jo yhdeksän vuotta sitten, mutta toteutus uupuu edelleen.

        Vaikuttaakin siltä, että kielikysymyksessä hautuvat kansallisen intressiristiriidan ainekset. Toisaalta Suomen tulisi vastata koulutuksen ja elinkeinoelämän kansainvälistymispaineisiin, yhtäältä varjella äidinkieltä. Viime maaliskuussa opetusministeriö hehkutti, että selvitykset ylioppilastutkinnon suorittamisesta englanniksi ovat etenemässä.

        – Englannin kieli on tieteen ja kansainvälisen kanssakäymisen yleiskieli. Suomi kansainvälistyy ja kansainvälinen vuorovaikutus lisääntyy. Englanninkielisen lukiokoulutuksen kysyntä on myös kasvussa, sanoi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

        Kieliasiantuntijoiden mukaan vieraat kielet eivät viime vuosikymmenten aikana ole yleisesti ottaen uhanneet suomen kieltä. Nyt näkemys on murtumassa.

        – Suomen kielen käyttöalan yhä nopeampi kaventuminen uhkaa mitätöidä kahden vuosisadan mittaisen määrätietoisen työn, jolla on luotu suomen kielelle asema yhteiskunnan kaikilla aloilla käytettynä ja toimivana kielenä.

        Kannanotossa huomautetaan, että myös ruotsin kielen käyttö on kaventunut jatkuvasti.
        "Show and tell"

        Maanantaina, muutamia päiviä kielilautakunnan murheisen ulostulon jälkeen Elinkeinoelämän keskusliitto heitti kielipoliittisen taiston kehään oman julistuksensa.

        Liitto pyysi Liike Nyt -kansanliikkeen perustajalta ja viestintäalalla uraa luoneelta Mikael Jungnerilta ehdotuslistan, jonka avulla Suomesta saadaan vetovoimaisempi.

        EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi liiton tiedotteessa Suomen olevan kuin "tilastourheilija, jonka kisakunto ei kuitenkaan riitä arvokisamitaleihin."

        Yksi Jungnerin ehdotuksista oli armoton piikki kielilautakunnan lihaan. Muiden vetovoimaideoidensa ohella hän ehdotti englantia suomen virkakieleksi. Lisäksi Jungner toisi Yhdysvalloissa suositun show and tell -esiintymisharjoittelun myös suomalaisiin kouluihin, jotta lapset saisivat viestintätaitojaan kohennettua jo nuorella iällä.

        Myös Häkämiehen mukaan esimerkiksi lupa-asioiden hoitaminen viranomaisten kanssa olisi nykyistä helpompaa, jos englanti olisi tietyiltä osin virallinen virastokieli."

        ---

        EK ja sen politiikan toteuttaja kokoomuksen ja kepun porvarihallitus maalailee kauhukuvia, jossa suomessa ei saa enää palvelua suomeksi.
        Se on jo huomattu että yliopistoissa kursseja ja koulutuksia järjestetään pelkällä englannilla ja tiedekirjojen kääntäminen suomen kielelle vähenee koko ajan. Suomen kieltä ajetaan alas tietoisesti monella tapaa https://keskustelu.suomi24.fi/t/14959840/jan-vapaavuori-ei-tarvitse-osata-palvella-suomeksi
        Ei riitä että kokoomus myy Suomea ja kansallisomaisuuttamme, se haluaa myös suomenkielen alas. Monikielinen ja kulttuurinen maa on hajanaisena helpompi hallita.


    • miksimenit.siljalla

      Mitä hyppäsit siljan veneeseen? Vikingline.llä on vaatimus että KAIKKIEN työntekijöiden asiakaspalvelutilanteissa on osattava puhua suomea. Tämä vaatimus koskee myös kaikkia satamia, Maarianhaminan tai Tukholman Vikinglinen terminaaleissa on oikeus saada asioida suomen kielellä.

      • OnkoSuomiKirosana..tana

        Luulisi että Silja Linen jonka asiakkaista on varmaan ainakin puolet suomenkielisiä asiakaspalvelu toimisi myös suomeksi.


      • kgkkxnxnxlxlml

        Eipä ole nykyisessä Värtahamnenissakaan mitään opasteita suomeksi. Vanhassa vielä oli.
        No toki minulle riittää että laivallakin palvelun saa joko suomeksi tai ruotsiksi. Vaan kun sekään ei ole ihan itsestään selvää enää..


      • Anonyymi

        Ei ainakaan Cinderellalla saanut.


    • KansainSekoomus

      Kansain-, kielten- ja kulttuuriensekoitus Baabelin tyyliin hajaannuttaa meidät.

    • Kannattaa_testata

      Eckeröllä kaikki hallitsevat suomea, ainakin Tallinan risteilyllä. Muutenkin mukava ja valoisa laiva ja hinnat halvemmat kuin Vikinglinenella.

      • GrislehamnGubbe

        Eckerö on hyvä yhtiö, palvelua saa kaikilla itämeren kielillä english. Eckerö sisaryhtiöineen on ISO firma, isompi kuin Viking tai Silja. Birka laivat kuuluvat varustamoon..... oolanterit ovat joskus väheksyneet Suomea mutta tyyli on muuttunut , nyt hevosetkin ostetaan Suomesta, jalkapalloa pelataan Suomessa... hyvä niin. Suomalaisen linja on Eckerö ja fiksuimpien Virolaisten !


    • KaikkiSavoonHopihopi

      Miten mahtoi pärjätä sitten kun pääsi ruotsiin ?

      Älkää matkustako hyvät ihmiset suomen ulkopuolelle ja välttäkää suomessakin vaikka närpiötä, että ei tuu näppyläisiä pläsiin.

      Vai oliko tämä aloitus nyt Vapaavuoren arvostelu rohkeasti nimimerkin takaa ?

      • yleistietoa

        Ei ruotsinlaivaristeilyllä tarvitse Ruotsiin mennä dorka. Ja onhan se hyvä tuoda julkisuudenhenkilö Jan Vapaavuoren näkemykset julki. Nimellä esiintyy siinä vaiheessa kun julkisuudesta hyötyy, siihen saakka nimimerkillä.


      • Anonyymi

        "Älkää matkustako hyvät ihmiset suomen ulkopuolelle ja välttäkää suomessakin vaikka närpiötä, että ei tuu näppyläisiä pläsiin."

        Eihän tuosta ole kysymyskään vitun idiootti, vaan oman äidinkielen käyttö ja palvelut ovat itsetarkoitus vaikka osaisikin vieraita kieliä. Kysykää vaikka ahvenanmaalaisilta.


      • Anonyymi

        Närpiöläiset ei vielä vihaa Suomen kieltä, mutta Luodossa voitaisiin tehdä ydinkokeita.


    • JosEiSuomeksi

      Mikä pakko sinne laivalle on ängetä jos palvelua ei saa suomeksi, voi äänestää jaloillaan ja haistattaa pitkät noille tukikuppareille.

    • KarvahatutPois

      Kokoomuksen kansainsekoomusta parhaimmillaan, edes suurin matkailijaryhmä ei saa omalla kielellään palvelua. Onko suomen kieli liian rahvaanomaista?

      • CCC-P

        Vain kommarit luule että valtio omistaa laivayhtiöt!


    • Wellamo_ja_Svea
      • Jan_Vapaakielipuoli

        Onko Siljan laivat jo ulosliputettu Panamaan tai jonnekin muualle veroparatiisiin? Ulkomainen suomenkielitaidoton halpatyövoima on ainakin jo fakta laivayhtiöllä. Kiitos Kokoomuksen.


      • Silja_Line_Old_Times

        Ne oli hienoja aikoja kun 80-luvun lopulla tuli itsekin matkustettua Siljan Turku-Tukholma linjan uusilla laivoilla Wellamolla ja sen sisaraluksella Svealla.
        Siinä oli ihan toisenlainen merellinen tunnelma kuin näillä nykyisillä laatikoilla joista ei edes näe kunnolla ulos. Silloin panostettiin laivojen viihtyisään sisustukseen ihan toisella tavalla. Nykyisin on näitä Ikean kalusteilla varustettuja laivoja, kuten sisustukseltaan aivan järkyttävän näköinen Viking Grace josta ei edes yhtä mukavaa tuolia löydy jossa ei perse puutuisi viidessä minuutissa.
        http://www.sjofartstidningen.se/assets/2015/06/svea_850906_img500-1220x765.jpg


      • Anonyymi
        Jan_Vapaakielipuoli kirjoitti:

        Onko Siljan laivat jo ulosliputettu Panamaan tai jonnekin muualle veroparatiisiin? Ulkomainen suomenkielitaidoton halpatyövoima on ainakin jo fakta laivayhtiöllä. Kiitos Kokoomuksen.

        Kyllä henkilökunta ruotsinlaivoilla on suomesta , ahvenanmaalta ja ruotsista.


    • Moukathallitsee

      Eihän ne enää kunnioita historiaansa.
      Suomenmiemiset aikoinaan tekivät ison työn Suomen kielen puolesta , henkensänkin uhalla.
      Nyt suomen kielelle jo ilkutaan.
      Nämä nykyiset päättäjät ovat moukkia, jotka eivät kunnioita perinteitä, vaan tuhoavat ne.

      • QWYTR

        Tuskin poliittisilla päättäjillä on mitään tekemistä laivojen kieliongelmiin. Varustamot tekevät itse valintansa. Ei sitä poliitikot mikromanageroi mitenkään.


      • SuomiUlkomaalaisille

    • osaavatsuomea

      Siljan matkustajat kuvattiin vielä kesällä väkisin
      jonosta ei saanut poistua - eikä ne kertonu mitä varten ne kuvaa.
      ja sitten niitä kuvia myytiin aulassa.
      Missä niitä kuvatiedostoja säilytetään?

      Liput katsottiin mennessä terminaalissa ja laivan kannella.
      Jälkimmäinen oli jotenkin outo tapahtuma.

      Kävimme maissa ja takaisintullessa, laivan kannella oli "äijä" joka ei sanonut ensin
      mitään mutta huusi perään "onko sulla lippu....näytä se sitten....."

      Ei siis "Tervetuloa, katsotaan matkaliput olkaa hyvä..., kiitos".

      Pitäisikö ne liput sit kuitenkin katsoa siellä terminaalissa
      ettei kärtyn kapteenin tarvii huudella tai kokin kävellä perään.
      Ja se väkisinkuvaaminen oli OUTO tapahtuma.

      Upeat maisemat ja hyvät ruoat, mutta ei ollut mun juttu.

      • Kunhan-Kysyn

        Ettei vain ollut Trumpin ja Putinin kokouksen aikaan jolloin oli tiukennettu rajavalvonta.


      • osaavatsuomea
        Kunhan-Kysyn kirjoitti:

        Ettei vain ollut Trumpin ja Putinin kokouksen aikaan jolloin oli tiukennettu rajavalvonta.

        En muista, saattoi olla
        mutta mua on kuvattu väkisin
        viimeeksi 4 vuotiaana tarhassa
        ja kun
        tietää miten kuvatiedostoja nykyisin myydään

        Kohta tulee feikkihenkkareita liukuhihnalta

        JA OLIS KOHTELIASTA KERTOA MIKSI
        KAIKISTA TAHDOTAAN PASSIKUVATASOINEN KUVA
        ja sitten laitetaan se käytäville julkiseen myyntiin "lehtikuvana"

        en laita kuvaa edes someen, miksi joku saa ottaa sellaisia kuvia
        lupaa kysymättä?

        Ja sitten mietit että laivoille on annettu käsky lisätarkistuksiin
        niin näinkö varustamo päättää hoitaa homman?

        miettikää tilannetta, että matkustaja on karussa
        esim. pahoinpitelijää tai muuten henkilökohtainen
        turvallisuustilanne on hankala. JA nää kuvaa tulostaa ne käytävälle
        myyntiin. Arrivedertsi iloisille pullalahvihetkelle.

        Lomatunnelma ei noussut
        Tuli tunne, että olin syyllinen johonkin

        t. Ystävällisesti väkisin jonoon ohjattu
        eikä enää koskaan (jos nyt kysyt)


      • CVBN_

        Millähän laivalla tällaista on ollut


    • minne-joudumme-

      Jos tyyli ei muutu, niin pian suomen kieli on vähemmistön kieli. Toisaalta väittävät, että ulkomailla saa palvua suomeksi paremmin kuin Suomessa.

    • valintakysymyksiä

      Miksi Virolaisomisteisen firman tulisi palvella suomeksi kansaivälisillä vesillä.

      • TolkunSyyt

        Koska sen toinen kotisatama on Suomi ja koska suurin osa asiakasmatkustajista on suomalaisia.


      • Anonyymi

        Miksi Siljan nettisivut ovat myös suomeksi? Mielestäni sen tulisi mainostaa ja hoitaa varaukset rehellisesti vain englanniksi, ruotsiksi ja kiinaksi jotta huonon kielitaidon omaavat suomalaiset ymmärtäisivät siirtyä Viking Linen jne. käyttäjiksi, joiden kautta mysö lippuvaraukset onnistuisivat. Ensin huijataan suomen kielellä tilaamaan liput ja maksun jälkeen loppuukin suomen kielellä palvelu. Selvää huijausta!


    • sekin

      toisaalta r kiskan kassan perä kylässä pitää osata enlandia puhua,

      • Anonyymi

        Just joo, nimen omaan enlandia...


    • Tuutöötituu

      Mainiota että meille opetetaan koulussa toisen kotimaisen lisäksi muitakin kieliä, ja vielä ihan ilmaiseksi. Ei tarvitse jäädä tilanteissa ymmärtämättömänä sanattomaksi.

      • PiankoJo

        Koskahan Silja poistaa myös suomenkieliset risteilynvaraussivunsa sen lisäksi että laivoilla ei puhuta suomea?


      • veikkaanpa
        PiankoJo kirjoitti:

        Koskahan Silja poistaa myös suomenkieliset risteilynvaraussivunsa sen lisäksi että laivoilla ei puhuta suomea?

        Ei varmaan pian, koska suomalaisten rahat kyllä kelpaa vaikkei suomen kieli.


    • Ei_saa_epäillä

      Nyt Suomalaiset äkkiä kiinankielenkursseille ettei luulla rasistiks.

    • niinvaanong

      OTAPPA OIKEUDESTA VAARI JA KÄSKE HAKEA PAIKALLE TULKKI!
      eiköhän ala kieli sujua suomeksi.

    • Arvotonkate

      Vitu kulla alko tytö ummarta huvin soomi keeli , kun minu oti lompsa esile ja heiluta nipu seteli raha, han ummarta heti minuta , kun han naki minu kela kold korti tuli muls kapteni kasi lipassa palvelu minuta.
      Ei mitään väliä , kohta kun koko valtion omistukset on myyty ja lahjoitettu ja velat on tapissa , niin saa firmatkin maistaa yrittäjyyttä missä etsitään rahaa , entisten lahjoitusten sijaan , suomaalaiset on putsattu niin puhtaaksi että kelacold takaus paperilaput muuttuvat arvottomiksi paahtopaisti kansan käsissä....ilman työtä raha on arvotonta ,

    • Anonyymi

      Tallink saa miljoonien yritystuet vuosittain suomalaisilta veronmaksajilta (2017 15 miljoonan euron sossuyritystuet) vaikka maksaa samalla osinkoja ja vielä muhkeat pääomapalautukset omistajilleen, joten eikö suomalainen veronmaksaja voisi vaatia että edes palvelua saisi suomen kielellä Maarianhaminan ja Ruotsin linjoilla???

      https://www.arvopaperi.fi/uutiset/osinkotarppi-tallink-jakaa-osingon-jalkeen-viela-muhkean-paaomanpalautuksen/fb96703b-5ca2-4fca-99e4-90d5c49834d2

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005665586.html

    • Anonyymi

      Ei tietenkään tarvitse osata ruotsia tai mitään matu-kieltä, voivat mennä muualle.

    • Anonyymi

      Sama homma jatkui Siljalla. Muutama suomea osaava laivalla.

    • Anonyymi

      Kävin viimeksi laivalla 2000. Ei vedä heiluva ja vetoisa hotelli puoleensa tipan tippaa.

      • Anonyymi

        Liikaa afroja ja muita ulkomaalaisia ruotsinlaivoilla nykyään.


    • Anonyymi

      Eikös se luo hienon 'ulkomaalaisen' ja eksoottisen tunnelman? Juuri niin. Sinulle joka haluat tuntea sen halvalla. :))

    • Anonyymi

      Asiakkaat Talloik Silja huijaa laivoilleen suomenkielisillä matkanvaraussivuilla ja toimistoilla maissa, mutta laivalla ei tahdo sulmen kielellä saada edes meriaamiaispalveluja saati ala cartea. Mutta kokoomuksen Ja Vapaavuori sanoi ettei edes Suomessa voi vaatia palvelua suomen kielellä, se saattaa o,la jopa syrjintää. Jokainen voi äänestää jaloillaan ja tässä tapauksessa siirtyä vaikkapa Viking Linen asiakkaaksi, jotka ainakin vielä palvelevat myös suomeksi.

      Jan Vapaavuori: Suomessa ei tarvitse osata palvella suomeksi
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14959840/jan-vapaavuori-ei-tarvitse-osata-palvella-suomeksi

    • Anonyymi

      Palvelu on vielä pieni ongelma ja kuten Va.oaavuori sanoi maissa asiakas voi äänestää lompakollaan.

      Laiva on kuitenkin vähän eri asia kun henkilökuntaa tarvitaan myös pelastustehtävissä, jos huonosti käy. Henkilökunnan pitäisi hätätilanteessa pystyä neuvomaan matkustajia niin lähtö- kuin tulosataman valtakielellä.

      • Anonyymi

        Onneksi tilanne ei sentään ole ihan yhtä paha kuin Ruotsissa, jossa edes lääkärit eivät Jan Vapaavuoren politiikan ruotsiversiolla osaa kotimaan kieltä, eivätkä ilmeisesti edes englantia kun terveydenhuollon tarkastusvirasto ei oikein ymmärtänyt lääkärin puhetta. Silti saa toimia lääkärinä koeajalla, ei siis hyllytetty???!!!
        Suomi seurannee perässä muutaman vuoden viiveella, koska kielitaitovaatimus voi olla syrjintää.

        Ruotsalainen lääkäri ei osaa ruotsia
        https://www.kansalainen.fi/ruotsalainen-laakari-ei-osaa-ruotsia/
        "Ruotsin terveydenhuollon tarkastusvirasto on antanut huomautuksen malmölaiselle lääkärille puutteellisesta kielitaidosta. Lääkäri ei osaa ruotsia.
        Malmölainen lääkäri ei osaa ruotsia. Tämän vuoksi Ruotsin terveydenhuollon tarkastusvirasto IVO on antanut lääkärille huomautuksen ja vaatii tätä menemään kielikurssille säilyttääkseen toimilupansa, kertoo Malmö24.

        Viranomaisilla oli tapaamisissa suuria vaikeuksia miehen puheen ymmärtämisessä.

        IVO:n viranomaisten mukaan lääkäri ei osannut vastata kysymyksiin ilman apua. Viranomaiset eivät näin ollen voineet olla varmoja, onko kyse vain puutteellisesta kielitaidosta vai onko miehen lääketieteellisessä osaamisessa myös parantamisen varaa.

        Viranomaiset ovat asettaneet lääkärin koeajalle."


    • Anonyymi

      4kk lakkoon suomalaiset ei matkusta äänestäis jaloillaan .
      kyllä pitää osata suomeaa.

    • Anonyymi

      Vai palvelijoita te kaipaatte. Mistä lähtien tavallisilla tossunkuluttajilla on ollut palvelijat?

    • Anonyymi

      kannatta lopettaa siljan kanssa veneily jos ei maan kieltä osata. boikotti toimii aina.

    • Anonyymi

      Kyllä Viking-linellä (Gabriella) henkilökunta osasi erinomaisesti sekä suomea että ruotsia. Samoin Eckeröllä.

      Onneksi on vaihtoehtoja.

    • Anonyymi

      Tein aikanaan valituksen meripelastuslaitokselle

      kun Siljan henkilökunta ei haaksirikkotapauksissa osaa puhua suomea
      vaan ruotsia ja englantia

      valitukseeni suhtauduttiin ylimielisesti
      sen jälkeen aloin äänestää perussuomalaisten puolesta pakkoruotsia vastaan

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt kun vain Siomen puolelta päästään Siljan risteilyille, niin kai niille on varattu myös suomenkielentaitoista henkilöstöä?

    • Anonyymi

      Suomen kannattaisi liittyä Ruotsiin. Ruotsi kohtelee paremmin oman maan kieliä.

    • Anonyymi

      Siis jos romaneita tulee asiakkaiksi voi "palvella"heitä kiinaksi,ja voivat mennä muualle jos ei kelpaa?

    • Anonyymi

      Älkää matkustako Siljalla ,boikotoikaa.Raha puhuu,viekää rahanne muualle.

    • Anonyymi

      20 vuotta ja suomessa ei puhuta suomea.

      • Anonyymi

        Kielikylpyyn vaan kaikki! Ei oppi ojaan kaada!


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2699
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2561
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2178
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1654
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1580
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe