Keksinnön eteenpäinviemisen tuska

Keksijä_Savosta

Suomessa on todella vaikeaa viedä omia keksintöjä eteenpäin. Yksityisestä keksijästä on tehty Suomessa lainsuojaton, sen olen henkilökohtaisesti saannut huomata.
Eihän siinä mitään ongelmaa olisi, jos olisin varakas ja mahdollisuus sijoittaa koneisiin tai alihankintapalveluihin, mutta kun en ole. Keksintöni on todella hyvä ja yksinkertainen, joka on periaattessa mekanismi. Vastaavasti kyseessä olevalla mekanismilla voidaan tehdä lukuisia erilaisia sovelluksia. Uusiutuvan energian saralla, mekanismi soveltuu erittäin hyvin vuorovesi-, merivirta-, aalto- ja tuulienergioiden valjastamiseksi. Toki olen rakentamassa pientä protoa eräästä sen mahdollisista sovelluksista, mutta se on työn ohella erittäin hidasta ja minulle suhteellisen kallista.

Siksi kysynkin, löytyykö Suomesta henkilöä/henkilöitä tai yritystä/yrityksiä, jotka tietoisesti etsivät uusia tuotteita tai sijoituskohteita?

Pelkästään aaltovoimaenerkiamarkkinat voivat olla erittäin suuret, arvioitu jopa 535 Miljardin € suuruisiksi, jos ja kun markkinoille tulee riittävän hyviä hyötysuhteeltaan olevia aaltovoimaloita. Raportti löytyy täältä
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:52014DC0008&from=FI

Tällä hetkellä markkinat vain odottavat niitä hyviä ratkaisuja aaltovaiman valjastamiseksi. Tulevaisuudessa tulemme tarvitsemaan paljon enemmän sähköä kuin nyt, esim. sähköautojen yleistyessä vauhdilla maailmalla.

13

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nähtykin

      kai tuo keksiän virka on haasteellisin mitä mailmassa löytyy, pitäisi varakkuuden lisäksi olla monen alan asijan tuntia,ilmankos keksiä jää yksin keksinnön kanssa usein miten, kun suomesta puuttuu alan talo mistä löytyisi palvelut yhden luukun periaatteella a-ö asti, nyt on kenttä hajallaan mistä löytyy mitäkin jos löytyy palapelin kanssa,

    • 13patenttia

      Ei keksijä mikään lainsuojaton ole, mutta hyväkään keksintö ei sinänsä ole kovin arvokas. Yleensä muutamia satasia. Arvo tulee tuotteistamisesta, markkinoinnista, brändäyksestä yms. Jos et itse usko keksintöösi sen verran, että sijoittaisit sen patentointiin muutamia kymppitonneja, se on käyntännössä arvoton. Hyvä se silti voi olla. Yritykset haluavat ostaa vain suojattuja keksintöjä.

      • sellenberger

        Mikä keksintö on muka vain arvoltansa tai hinnaltansa vain muutamia satasia ? Annappa esimerkkejä. Edes se kuuluisa yksi niin maailma ja sen myötä Ihmiskunta pelastuu.

        Siellä taas joku pienyrittäjäkusettaja yrittää vängätä ettei keksijälle pidä maksaa mitään.


    • Jäätäväspede

      Laita pyörät alle niin kulkee kevyemmin.

    • Hyvä.toimii

      Kun keksintö on hyvä niin markkinoita ja menekkiä riittää vuosikymmeniksi. Esim. abloy lukon menekki jatkuu aina vaan. Tosin itse keksujä myi oikeudet tosi halvalla, mutta maine jäi.

      • CortoMaltese

        Meinaatko jotta tultaisiin ihan Amerikasta asti limusiinikyytiä tarjoamaan. Abloy-lukon eteen piti tehdä paljon myyntityötä. Abloy-lukko on tänä päivänä tavaramerkki jolla myydään lukkoja.


      • kymmenenvuotta

        Abloyn alkuperäinen patenttisuojaus on lakannut kauan sitten, patentti voi olla voimassa vain kymmenen vuotta. Mutta jos tehdään uusi keksintö samalta alalta ja sille saadaan taas suoja, se voi sitten taas olla voimassa sen kymmenen vuotta jne.
        Muistatko aikaa jolloin tuollaisen mustapäisen avaimen kopioidakseen piti mennä valtuutetun lukkosepän pakeille, siellä tehtiin merkintä muistiin toimenpiteestä ja oltiin tarkkoina. Nyt sellaisen avaimen saa tehdä kuka osaa, pikasuutari vaikka, näin se patenttisuoja toimii ja lakkaa toimimasta kun tulee tiensä päähän.


    • tuotteen

      keksintö on vasta innovaatio kun se on markkinoitu niin että sitä ostetaan,

      • sellenberger

        Vitut, keksintö ja innovaatio tarkoittavat eri asioita. Innovaatio on tuoteparannus. Keksintö on teollisoikeudellisesti suojattavasti oleva.


      • tuotteen

        täitä suojattuja keksintöjä onkin nurkat täynnä mutta innovointi on parannus myynti kuntoon julkisuudelle tutuksi tuotteeksi markkinointiin innovaatio kun kauppa käy,


    • vaikee_yhtälö

      "Suomessa on todella vaikeaa viedä omia keksintöjä eteenpäin. "

      S on ketjuttomalla polkupyörällä ja tulpattomalla mopolla ajelu vähän samanlaista. Ei niin kovin antoisaa.

    • Kysmen

      Paraskaan tuote ei välttämättä pärjää halpatuotteille tiukassa kilpailussa, hyvä tuote ei ole mikään menestymisen tae, vain tuotteen kaupallistaminen ratkaisee, mikä on kysyntä ja menekki.

    • Malli1942

      Jos keksintö on hyvä, kannattaa etsiä rahoittaja. Sopivan löytäminen voi kuitenkin olla kokemukseni mukaan aika tavalla sattuman kauppaa. Ennen neuvottelua kannattaa hakea patenttia. Keksijällä on oltava sivuhomma, koska keksintö tuottaa tuloa melkoisella viiveellä. Suosittelen ensiksi yksinkertaisten keksintöjen kaupallistamista, jolloin alkuun pääsee koht pienelläkin rahalla. Suuret energiakeksinnöt vaativat yleensä kaupallistamiseen runsaasti sijoittajien rahaa. Jos energiakeksintö on hyvä, kannattaa kuitenkin yrittää. Suomi on pieni maa, keksintöihin sijoittajia on vähän. Kannattaa myös neuvotella kansainvälisten sijoittajien kanssa, ollen kuitenkin varovainen.

      Sijoittajien ja erityisesti käytännön yhteistyötä tekevien kanssa on solmittava luottamuksellisesti suhteet. On kerrottava avoimesti hankkeeseen liittyvät riskit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe