Kristillisistä arvoista

mitenon

Voisiko joku paremmin tietävä valistaa mitä ovat kristilliset arvot?

Täällä esitellään kristillisinä arvoina mm. aborttikieltoa, ehkäisykieltoa, seksuaalivalistus kieltoa nuorisolle, homouden kriminalisointia ja esiaviollisen seksin kriminalisointia.

Kuitenkin Suomessa, missä suurin osa kansasta on kristittyjä, hyväksyy abortin, ehkäisyn, seksuaalivalistuksen, homouden ja esiaviollisen seksin mukisematta. Eikö kristityn enemmistön arvot kelpaa?

Vai onko niin että uskonkiimaisimmat esittelevät omia luutuneita käsityksiään kristillisinä arvoina? Arvoina jotka vielä vaihtelevat esittäjästä toiseen.

Joka tapauksessa yhteiskunnan arvomaailman tulee pohjautua laajemmalle kuin pelkästään yhden uskonnon uskovaisten käsityksiin arvoista. Yhteiskunnan arvomaailman, eli lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan tulee perustua tutkittuihin tosiasioihin, ei uskovaisten perusteettomiin uskomuksiin tai käsityksiin. Kun yhteiskunnan asioista päätetään ei "Jumala/Raamattu on totta, mutta siihen pitää uskoa, jotta sen ymmärtää todeksi"- tyyppisellä argumentoinnilla ole mitään sijaa.

26

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhtaitapulmusia

      Kristittyjen maailma on kuin "porttolassa elämistä". Avioliiton ulkopuolella huoraamista. Homoavioliittoja. Lasten raiskaamisia, lista ei mahdu tälle sivulle.

    • vettäjaLeipää

      Kysy vankiloissa viruvilta kristityiltä neuvoa.

    • Nuokin mainitut ovat kristillisiä arvoja, vaikka niitä ei Raamatussa olekaan.

      Tärkeimmäksi kristilliseksi arvoksi kristityt ovat ottaneet lähetyskäskyn, joka Raamatussa on kuitenkin vain mitättömän pieni ohje.
      Lähetyskäsky tarkoittaa kaikkien maailman ihmisten käännyttämistä kristinuskoon, keinolla millä hyvänsä.
      Vähintäänkin kymmeniä miljoonia ihmisiä on tapettu tuon lähetyskäskyn takia.

      • Lähetyskäsky voi sinun ja jonkun muun mielestä tarkoittaa käännyttämistä keinolla millä hyvänsä. Raamattu ei kuitenkaan mielestäni sano, että keinolla millä hyvänsä. Eikä kertominen ole käännyttämistä.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Lähetyskäsky voi sinun ja jonkun muun mielestä tarkoittaa käännyttämistä keinolla millä hyvänsä. Raamattu ei kuitenkaan mielestäni sano, että keinolla millä hyvänsä. Eikä kertominen ole käännyttämistä.

        "Raamattu ei kuitenkaan mielestäni sano, että keinolla millä hyvänsä. Eikä kertominen ole käännyttämistä. "

        Justiinsa tuon asian sanoin viestissäni, mutta et malttanut lukea sitä.
        Viestissäni lukee "lähetyskäskyn, joka Raamatussa on kuitenkin vain mitättömän pieni ohje"

        Raamatussa lähetyskäsky on mitättömän pienessä roolissa, mutta kristyien opeissa se on kaikkein tärkein asia, joka pitäisi täyttää keinoja kaihtamatta.

        Kaiken lisäksi lähetyskäskyä Matteus 28:19 ei ole vanhimmissa Matteuksen evankeliumeissa, vaan se on katolisen kirkon lisäämä jae.


      • Pe.ku kirjoitti:

        "Raamattu ei kuitenkaan mielestäni sano, että keinolla millä hyvänsä. Eikä kertominen ole käännyttämistä. "

        Justiinsa tuon asian sanoin viestissäni, mutta et malttanut lukea sitä.
        Viestissäni lukee "lähetyskäskyn, joka Raamatussa on kuitenkin vain mitättömän pieni ohje"

        Raamatussa lähetyskäsky on mitättömän pienessä roolissa, mutta kristyien opeissa se on kaikkein tärkein asia, joka pitäisi täyttää keinoja kaihtamatta.

        Kaiken lisäksi lähetyskäskyä Matteus 28:19 ei ole vanhimmissa Matteuksen evankeliumeissa, vaan se on katolisen kirkon lisäämä jae.

        Sinäkään et malttanut lukea kommenttiani tai et ymmärtänyt mihin vastasin. Se ei haittaa, sattuu sitä meille kaikille.


    • niinsevaanmenee

      Pohditaanpa näitä arvoja.

      Jos nyt esimerkiksi abortti halutaan kriminalisoida niin mitä siitä seuraa yhteiskunnalle?

      Yhteiskunnan tehtävä on turvata jäsentensä turvallisuus, hyvinvointi ja elämänlaatu oman menestyksen kautta. Tosin nykyinen käsitys oikeudenmukaisuudesta ja ihmisoikeuksista ei pidä soveliaana yhteiskunnan tai sen jäsenten oman menestyksen hakemista yhteiskunnan heikko- ja vähäosaisimpien kustannuksella. Tai heikompien muiden yhteiskuntien kustannuksella.

      On siis arvioitava parantaako laki yhteiskunnan hyvinvointia ja jos parantaa niin miten ja kuinka paljon. On myös tiedettävä sen kustannukset yhteiskunnalle. Kun joku asia kriminalisoidaan niin se tarkoittaa että kriminalisoidusta asiasta tulee rikostutkintoja, oikeusjuttuja ja tuomioita. Riittävätkö poliisin, tuomioistuimien ja rikosseuraamusviraston nykyiset resurssit vai joudutaan niihin panostamaan lisää. Tarvitaanko lisää poliiseja, tuomareita ja vankiloita?

      Tuleeko laki rasittamaan julkista terveydenhoitoa ja kuinka paljon, kun ulkomailla teetettyjen aborttien mahdollisten jälkikomplikaatioiden hoito jää kuitenkin Suomen terveydenhoidon vastuulle?

      Entä miten kaikille epätoivottuina syntyneille lapsille löydetään adoptiovanhemmat vai perustetaanko niitä varten laitoksia jossa he voivat kasvaa? Lisää lastenkoteja? Vai luostareita?

      Entä miten se vaikuttaa Suomen kansainvälisiin sopimuksiin ja Suomi-kuvaan maailmalla. Heikentääkö se Suomen asemaa kansainvälisissä yhteisöissä? Tuleeko lain seurauksena lisää rahoitusalan kustannuksia tai esimerkiksi vähemmän tilauksia ja toimeksiantoja teollisuudelle koska mahdolliset rahoittajat ja asiakkaat katsovat uskonnollisuuden nousun tekevän yhteiskunnastamme epävakaamman?

      Entä miten laki vaikuttaisi ilmapiiriin Suomessa? Laskeeko yleinen lainkuuliaisuus sellaisen lain myötä minkä suurin osa kansasta kokee epäoikeudenmukaiseksi?

      Aborttikiellon vaatijat eivät ole sen paremmin esittäneet näitä kysymyksiä kuin antaneet niihin vastauksia. Silti ne vaikuttavat meidän jokaisen elämään vaikkei aborttiasia muuten koskisikaan itseä tai läheisiä.

      • Hyvin harva uskis ymmärtää oikeasti uskonnollisten vaatimustensa seurauksia.


      • Vanha_Vihtahousu kirjoitti:

        Hyvin harva uskis ymmärtää oikeasti uskonnollisten vaatimustensa seurauksia.

        Jumalan tosi.


      • "On siis arvioitava parantaako laki yhteiskunnan hyvinvointia ja jos parantaa niin miten ja kuinka paljon. "

        Sinulla on hyvää pohdintaa. Kristinuskossa on omat ihanteensa, jotka mielestäni ovat hyviä. Mutta pitää ottaa huomioon se, että ne ovat ihanteita, joita kohti tulee pyrkiä. Ei siis pakottaa. Eivät todellakaan kaikki ihmiset kykene tai edes halua pyrkiä kohti noita ihanteita, joka tulee ottaa huomioon kun koko yhteiskuntaa ajatellaan.


    • Onko toisten sukupuolielämän kyttääminen ja helvetillä peloitteleminen kristillisiä arvoja?

      Minusta ei ole, jokainen päättäköön itse suhtautumisensa näihin asioihin.

      • viimeinen.tuomio.2

        Ei ole. Voit lopettaa molemmat.


    • Minulla ei ole tietoa mitä niillä tarkoitetaan.

    • peltikatonalta

      Kirkko ja kristityt ovat olleet kovasti maallistumassa, mikä tarkoittaa sitä, että pyritään menemään maailman menon mukana ja se on tätä nykyään, kun ei edes kysellä, että kuka on oikeassa ja annetaan periksi äänekkäimille ja näkyvimille osapuolille; katselukerrat ja seuraajamäärät ratkaisee.

      Mutta niistä arvoista, ne ovat olleet muuttumattomat aina, ja siellä ne on raamatussa tuotu selkeästi esille.

      Sen haluan vielä mainita, että kun ihminen tulee uskoon, niin asiat kirkastuvat. Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa!

      • Jaa. En ole kyllä ikinä missään nähnyt minkäänlaista parantumista. Joten voi ymmärtää miksi niitä ei näy televisiossakaan.

        Huonosti on tullut niitä kristillisiä arvoja. Raamatussa on eräs arvo: jos antaa lompakostaan kaiken mitä elämässä on, niin se on paras teko.


      • >Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa!

        Koska journalistinen media pyrkii huuhaamedioista poiketen kertomaan varmennettuja tosiasioita, eikä noiden parantumisten taustoja eli faktoja tietenkään saa tutkia, joten tosiasioita ei niiden tiimoilta ole käytettävissä.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa!

        Koska journalistinen media pyrkii huuhaamedioista poiketen kertomaan varmennettuja tosiasioita, eikä noiden parantumisten taustoja eli faktoja tietenkään saa tutkia, joten tosiasioita ei niiden tiimoilta ole käytettävissä.

        Ja kannattaisiko heidän kutsua paikalle valtamediaa ja televisiota. Eivät siellä ole varmaan tietoisia jutusta. Heh haaa.


      • "Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa! "

        Aina välillä kuulee (millään tavoin todentamattomia) väitteitä esimerkiksi kromosonivirheistä rukouksen voimalla parantuneista. Tällainen olisi kansainvälinen sensaatio sillä ainoatakaan tällaista tapausta ei maailmalla tiedetä tapahtunee.

        Suomen kaltaisessa maassa ihmisen elämän kaari on tallennettu aika kattavasti kirjoihin ja kansiin. Meillä on yksi maailman kattavimmista terveystietojärjestelmistä eivätkä tuon kaltaiset tapaukset eivät millään voisi jäädä piiloon, parantuminen kirjattaisiin terveydenhoitojärjestelmiimme, KELAn ja kunnan järjestelmiin sillä nuo ihmiset ovat monien yhteiskunnan vammaispalveluiden piirissä jne...

        Tapaus pompsahtaisi väistämättä silmille vaikka se hauttaisiinkin jostakin kumman syystä salata ja siitä oltaisiin kiinnostuneita ympäri maailman. Lääketieteessä kyseessä olisi vuosisadan tapaus.

        Näitä tapauksia ei vain ole. Ei ainoatakaan.

        Parantumiset kasautuvatkin pääasiassa kausiflunssiin ja satunnaisiin päänsärkyihin. Syöpä on tietenkin ihmeparantumisilla hehkuttelevien vakiotavaraa, ehkä sen luonteen vuoksi: spontaaneja parantumisia todellakin tapahtuu silloin tällöin ja patologit osaavat kertoa ettei sekään aivan tavatonta ole että ruumiinavauksessa huomataan ihmisen sairastaneen syövän elämänsä aikana vaikkei sellaista ole koskaan diagnosoitukaan.

        Ja nämä spontaanit parantumiset, vaikka harvinaisia ovatkin voidaan tilastollisesti ennustaa eri syöpätyyppien mukaan. Joissakin syöpätyypeissä niitä ei tapahdu käytännöllisesti katsoen koskaan ja toisissa taas sitten enemmän. Erikoista tuokin jos näitä ajattelee Jumalan teoiksi.

        Vakuuttavimmat todisteet ihmeparantumisista ja kuolleista heräämisisistä ovatkin jotkin pimeässä viidakossa kuvatut tuhruiset Youtube-videot jotka eivät oikeasti todista yhtään mitään.


      • a-teisti kirjoitti:

        "Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa! "

        Aina välillä kuulee (millään tavoin todentamattomia) väitteitä esimerkiksi kromosonivirheistä rukouksen voimalla parantuneista. Tällainen olisi kansainvälinen sensaatio sillä ainoatakaan tällaista tapausta ei maailmalla tiedetä tapahtunee.

        Suomen kaltaisessa maassa ihmisen elämän kaari on tallennettu aika kattavasti kirjoihin ja kansiin. Meillä on yksi maailman kattavimmista terveystietojärjestelmistä eivätkä tuon kaltaiset tapaukset eivät millään voisi jäädä piiloon, parantuminen kirjattaisiin terveydenhoitojärjestelmiimme, KELAn ja kunnan järjestelmiin sillä nuo ihmiset ovat monien yhteiskunnan vammaispalveluiden piirissä jne...

        Tapaus pompsahtaisi väistämättä silmille vaikka se hauttaisiinkin jostakin kumman syystä salata ja siitä oltaisiin kiinnostuneita ympäri maailman. Lääketieteessä kyseessä olisi vuosisadan tapaus.

        Näitä tapauksia ei vain ole. Ei ainoatakaan.

        Parantumiset kasautuvatkin pääasiassa kausiflunssiin ja satunnaisiin päänsärkyihin. Syöpä on tietenkin ihmeparantumisilla hehkuttelevien vakiotavaraa, ehkä sen luonteen vuoksi: spontaaneja parantumisia todellakin tapahtuu silloin tällöin ja patologit osaavat kertoa ettei sekään aivan tavatonta ole että ruumiinavauksessa huomataan ihmisen sairastaneen syövän elämänsä aikana vaikkei sellaista ole koskaan diagnosoitukaan.

        Ja nämä spontaanit parantumiset, vaikka harvinaisia ovatkin voidaan tilastollisesti ennustaa eri syöpätyyppien mukaan. Joissakin syöpätyypeissä niitä ei tapahdu käytännöllisesti katsoen koskaan ja toisissa taas sitten enemmän. Erikoista tuokin jos näitä ajattelee Jumalan teoiksi.

        Vakuuttavimmat todisteet ihmeparantumisista ja kuolleista heräämisisistä ovatkin jotkin pimeässä viidakossa kuvatut tuhruiset Youtube-videot jotka eivät oikeasti todista yhtään mitään.

        Minulla on aina niitä omia kokemuksia.

        Pari vuotta sitten olin helluntaipalstalla, jossa myös oli tuo sama: kaikkea parannetaan koko ajan. Kuun sitten vaadin todistamaan sanansa, niin ääni kellossa muuttui: he arpoivat kuka lähtee tänne Torreviejaan saadakseen minun pilkkani.

        Kaksi sitten tuli, mutta sain viesti vähän ennen, että he eivät kykene parantamaan, mutta voivat ohjata minun Jeesuksen luokse. En koskaan nähnyt heitä, sillä olin pyytänyt heitä tulemaan kirkon eteen, mutta he olivat menneet kirjaston eteen.

        Sattumalta selvisi, että he olivat tutusta Seinäjoen helluntaiseurakunnasta, jossa olin todennut valehdeltavan sen minkä kerkeää, Surkea seurakunta.


      • "Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa! "

        Ei kuuluteta eikä myöskään lääketiede tai läheiset ole moista havainneet. Olen tavannut kolme, jotka väittivät aikoinaan olevansa ihmeparantuneita. Mitään heissä ei ollut tapahtunut.Pari myönsi vuosia jälkeenpäin, että he olivat vain lähteneet tunteenomaisesti mukaan siihen kiihkoon, ja kun lopulta läksivät pois noista piireistä, ymmärsivät tulleensa "huijatuksi".


      • a-teisti kirjoitti:

        "Tänäkin päivänä sokeat saavat näkönsä ja rammat parantuu, mutta näistä asioista ei jostain syystä kuuluteta televisiossa, radio-ohjelmissa, eikä valtamediassa! "

        Aina välillä kuulee (millään tavoin todentamattomia) väitteitä esimerkiksi kromosonivirheistä rukouksen voimalla parantuneista. Tällainen olisi kansainvälinen sensaatio sillä ainoatakaan tällaista tapausta ei maailmalla tiedetä tapahtunee.

        Suomen kaltaisessa maassa ihmisen elämän kaari on tallennettu aika kattavasti kirjoihin ja kansiin. Meillä on yksi maailman kattavimmista terveystietojärjestelmistä eivätkä tuon kaltaiset tapaukset eivät millään voisi jäädä piiloon, parantuminen kirjattaisiin terveydenhoitojärjestelmiimme, KELAn ja kunnan järjestelmiin sillä nuo ihmiset ovat monien yhteiskunnan vammaispalveluiden piirissä jne...

        Tapaus pompsahtaisi väistämättä silmille vaikka se hauttaisiinkin jostakin kumman syystä salata ja siitä oltaisiin kiinnostuneita ympäri maailman. Lääketieteessä kyseessä olisi vuosisadan tapaus.

        Näitä tapauksia ei vain ole. Ei ainoatakaan.

        Parantumiset kasautuvatkin pääasiassa kausiflunssiin ja satunnaisiin päänsärkyihin. Syöpä on tietenkin ihmeparantumisilla hehkuttelevien vakiotavaraa, ehkä sen luonteen vuoksi: spontaaneja parantumisia todellakin tapahtuu silloin tällöin ja patologit osaavat kertoa ettei sekään aivan tavatonta ole että ruumiinavauksessa huomataan ihmisen sairastaneen syövän elämänsä aikana vaikkei sellaista ole koskaan diagnosoitukaan.

        Ja nämä spontaanit parantumiset, vaikka harvinaisia ovatkin voidaan tilastollisesti ennustaa eri syöpätyyppien mukaan. Joissakin syöpätyypeissä niitä ei tapahdu käytännöllisesti katsoen koskaan ja toisissa taas sitten enemmän. Erikoista tuokin jos näitä ajattelee Jumalan teoiksi.

        Vakuuttavimmat todisteet ihmeparantumisista ja kuolleista heräämisisistä ovatkin jotkin pimeässä viidakossa kuvatut tuhruiset Youtube-videot jotka eivät oikeasti todista yhtään mitään.

        Tuosta kuolleista heräämisestä puheen ollen tuli mieleen, että onko kerrottu tapauksia, joissa eläin olisi herännyt kuolleista tai ainakin parantunut ihmeellisesti vakavasta taudista? Ihmisillä on erittäin rakkaita lemmikkejä, joita kärsimystä tuottavasta sairaudesta huolimatta ei tahdottaisi viedä lopetettaviksi. Moni lemmikin omistaja varmasti rukoilee hartaasti lemmikkinsä paranemisen puolesta - ja luultavasti todellisuudessa ymmärtää, ettei siitä ole mitään hyötyä.

        Eläinhän ei osaa ajatella huomista, toivoa eikä luoda itselleen positiivista mielialaa uskon voimasta. Ihmisen voimavarat voivat saada pontta tuollaisista tunnetiloista. Ne ovat pienoinen ihme sinällään, eivät yliluonnollinen ihme.


    • ihminen.ihmiselle

      Todelliset kristilliset arvot ovat lähimmäisen rakkaudessa ja myötäelämässä. Ei tuomitsemissa tai ikäänkuin järjestelemällä ihmisiä järjestykseen. Kun loppu tulee niin sitähän ei tiedä kukaan ihminen, näin kertoo Raamattu.

      Ihmistä ei ole luotu maanpäälle jakamaan tuomioita toinen toiselleen vaikka jotkut piirit niin haluavat nähdä. Raamattu sanoo tuostakin hyvin selkeästi, ettei se ole ihmisen oikeus.

      Homma on siis aika yksinkertainen, voit elää yrittäen tehdä hyvää ja sitten kenties se taivaspaikkakin lohkeaa. No tähän kohtaan tulee joku uudesti kastettu länkyttämään kuinka muka kaikki on pyyhitty, no kun ei ole. Ei ole Raamatun mukaan ja toki lavealla tulkinnalla noin voi ajatella mutta ei ainakaan sen jälkeen tehdyt ja sanotut ole.

      Mitenkäs se kohta nyt meneekään jossa vain Jumalalla on oikeus tuomita....

      • juuri.näin

        Juuri näin ! Lahkoissa mennään sillä mitä joku saarnaaja sanoo vaikka olisi ihan päin persettä. Mitään kyseenalaistamista ei ole, ei, ihan senkään takia, että harvalla lukutaito sillä tolalla, että oikeasti ymmärtäisi lukemansa.

        Noiden juttuja on juuri kaikenmaailman parantamiset, vaikkei ihan oikeasti ole edes itseään ole parannettu niin, että osaisi lukea.


      • "Todelliset kristilliset arvot ovat lähimmäisen rakkaudessa ja myötäelämässä. "

        Kyllä, sillä tällaisen käsky Jeesus asetti ensimmäiseksi.


    • TotuusSattuuQC

      Kristilliset arvot tarkoittavat lähes aina samaa kuin niistä puhuvan ihmisen omat mielipiteet. Niihin arvoihin vetoamalla siis halutaan saada suurempaa uskottavuutta omille mielipiteillä jotka kuitenkin aika harvoin edustavat mitään selkeää ja johdonmukaista arvomaailmaa.

    • Uskoa.saa

      On eriasia puhua maallisesta arvoista kuin kristillisestä arvosta onha satumaailmassakin arvoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe