Niinistö huuteli Washingtonissa Venäjää vastaan

Kuudes.pykälä

Toistuva viittaaminen ”kasakka vie kaiken, minkä irti jättää” -sanontaan solahtaa ikävästi Suomessa vallitsevan venäläisvastaisen viholliskuvan lietsomisen (eli ryssävihan) jatkoksi.

Niinistö myös syyttää Venäjää aggressiivisuudesta Syyriassa, vaikka hänen olisi syytä kiireesti vilkaista peiliin. Asian voi nähdä niinkin, että Venäjä puolustaa Syyrian hallitusta siihen kohdistuvia ulkomailta rahoitettuja ja aseistettuja sotavoimia vastaan. Sen sijaan Suomi on tukenut aggressiivista politiikkaa Syyriaa vastaan tunnuksella ”Assadin täytyy mennä”.

Suomi siis vaatii toisen valtion presidentin ja hallituksen kumoamista ja tukee poliittisesti jo useita vuosia jatkuneita monikansallisia sotatoimia, jotka ovat aiheuttaneet valtavia kärsimyksiä. Eikö se ole aggressiivista!? Vuonna 2011 Syyriassa puhjennut aseellinen kapina on vuosia siten muuttunut ulkomaisten voimien hyökkäyssodaksi, jonka uhrina on Syyrian kansa. Hävettää, että Suomi tukee sitä.

7

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kovakolaus

      Presidentin viittaus suomalaiseen sanontaan oli suuren suun sammakko. Tahaton tai ei, häntä kohtaan osoitettu arvostus sai kovan kolauksen.
      Hän kertoi sanonnan olevan tunnettu Suomessa, ehkä se on sitä hänen piireissään. Minulle sen kuuleminen oli ensimmäinen kerta, vaikka vuosia on enemmän kuin hänellä.

      • ArvostusVaanNousee

        Ne ajat, jolloin Suomessa piti olla suut supussa tai vähintään pitäytyä virallisessa ulkopoliittisessa liturgiassa, kun itänaapurin asioita kommentoi tai vastaili toimittajien kysymyksiin, on auttamattomasti takanapäin historiassa. Ja toivottavasti lopullisesti.

        Niinistön arvostus on noin huikean korkealla juuri sen vuoksi, että pitäytyy rehellisissä ja suorissa näkemyksissä myös itänaapuriin liittyvissä kommentoinneissa eikä nöyräile alistuvasti puhumalla joutavia. Niinistön näkemykset sopivat erinomaisesti suomalaisen ylivoimaisen enemmistön näkemyksiin.
        Hyvä muistaa, että jo Koivisto oli yli puoluerajojen kansansuosikki isolta osin juuri siksi, ettei hänen suunsa vääntynyt nöyristelevään itäliturgiaan edes 80-luvun alussa, jolloin tilanne oli huomattavasti vaikeampi ja eleltiin vielä yya-Suomessa.

        Niinistön aikana Suomen ja Venäjän suhteet ovat olleet ehkä koko itsenäisen historiamme ajan aidosti Ja tasavertaisesti ylivoimaisesti parhaat. Ja luultavasti juuri rehellisyyden ja suoruuden ansiosta. Tuskin itänaapurimmekaan arvostaisi aidosti epärehellisyyteen perustuvaa nöyrää mielistelyä ja ymmärrettävästi. Kukapa sellaiseen naapuriin luottaisikaan edes omassa henkilökohtaisessa elämässä, saati valtioiden välisissä suhteissa.

        Vaikka olen Niinistöä selvästi nuorempi, niin minulle tuo kasakkavertaus on hyvinkin tuttu ollut aina eli niin pitkältä ajalta kuin muistan.


    • Sjöorm

      Tottahan se on.Niinistö vai totesi tosiasian,minkä jokainen voi myös todeta pienemmässä mittakaavassa,jos on ollut sellaisessa työpaikassa jossa on ns.paluumuuttajia.Ensin ollaan hyvinkin myötämielisiä,mutta jo pienen ajan kuluttua aletaan tuomaan omia "pikku" mieltymyksiä työkuvioihin.Vähä vähältä kuvio paisuu aina vain isommaksi.Kun siitä huomauttaa,että nyt tehdään miten Suomessa on totuttu asioiden tehtävän on naama välittömästi rutussa.Aika ajoin tasaisin väliajoin onkin lähdettävä käymään venäjällä,vaikka juuri sieltä ollaan lähdetty pois kohtelun yms.syyn vuoksi.Kuvioon kuuluu tietysti myös kaupankäynti tai ainakin sen yritys mm.nuuska tai auton varaosatKun huomauttaa nuuskan olevan Suomessa kielletyn myyntitarkoituksessa taas on naama rutussa.Tietysti poikkeuksiakin on,mutta se vain vahvistaa säännön.

    • Ainavaanpare

      Suksi.... Assadin "laillinen" hallitus tappanut 500000 ihmistä. Luulisi ärsyttävän sinua trolli. Venäjä on alikehittynyt maan mikä on diktatuurin avulla saanut jonkin verran aseita. Natoon verrattuna, kaikin tavoin, se ei ole mitään. Harmittaako?

      Oletko miettinyt mikä on trollien kohtalo, jos venäjä valoittaa suomen? Katsotaan historiaa. Jos olet suomalainen, diktatuurinen venäjä ei luota pettureihin. Stalin likvidoi suomalaiset jotka loikkasivat venäjälle. Jos olet kaksoiskansalainen, olet epäilty silti. Diktatuuri elää epäluottamuksesta ja tarvitsee loputtomasti uusia kansan vihollisia. Olet likvidoitavien listoilla.

      Eikö ole ihmeellistä? Venäjä ei ole koskaan kunnioittanut ihmisoikeuksia ja on aina surmannut kansalaisiaan. Mitä hienoa näet tässä? Niin, on venäjän suuruus. Luuletko että joukkohaudallasi lukee suuren venäjän puolesta?

      Jos olet ihan vaan suomalainen eikä kukaan maksa sinulle mitään. Ystävä venäjällä on sinulle oma nimi, hyödyllinen idiootti.

      • Ainvaanpare

        Kas ei trolit vastaa ja tee mustaa valkoisesta? Paras idioottitrolli sanoi että stalinin terroria ei ole jos ei oo linkkiä. Ihanko niinku pikku internetlinkki?


    • ei.voi.luottaa

      Eikös sanonta ole alkuaan venäläinen, eli itsekin tietävät ja tunnustavat taipumuksen, että irrallaan oleva (se mikä ei ole kiinni) lähtee helposti kasakan mukaan.

      Niinistö nosti esille tämän vanhan sanonnan, ja jättää kuulijan arvioitavaksi sen merkityksen.

    • PieniPiruVasempaan

      Miksi Niinistö ei saa toistaa vanhaa venäläistä sanontaa? Sehän vain osoittaa ymmärrystä kulttuuria ja kansaa kohtaan, se on kohteliaisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe