Uskonnosta ei ole ohjenuoraksi lainsäätäjille

niinsevaanmenee

Lainsäätäjällä tulee olla ensimmäisenä mielessä yhteiskunnan kokonaisetu, ei mikään muu.

Raamatun tulkinnat ovat hyvin häilyväisiä ja niillä on oikeutettu mm. rasismi, pedofilia, rotusorto, naisten alistaminen, uskonsodat, inkvisitio kuin muukin kiduttaminen. Vielä tänäpäivänäkin kristityt tappavat vuosittain satoja ihmisiä Afrikassa noitina.

Sellainen ohjekirja jota voi halutessaan tulkita mielivaltaisesti ei kelpaa lainsäätämisen ohjeeksi.

Entä sitten Jumalan tahto? Tyhjä sanonta jota uskovaiset käyttävät kun haluavat ajaa läpi yhteiskunnan kannalta epäkelpoja omia käsityksiään. Väittämällä omia käsityksiään Jumalan tahdoksi hakee uskovainen niille uskonnosta ja Jumalasta selkänojaa. Ei kelpaa lainsäätämisen ohjenuoraksi.

Kaikenkaikkiaan uskonnoilla ei ole mitään sellaista tarjottavana jota voisi hyödyntää lakien tekemisessä. Lakien tulee perustua tosiasioihin ja painottaa koko yhteiskunnan kokonaisetua, ei hihhulien oman edun ja taivaspaikan tavoittelua.

44

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RaamatussaOnTotuus

      Raamattu on ainoa oikea lakikirja ja se koskee kaikkia

      • Huonoa huumoria.


      • RaamatussaOnTotuus
        torre12 kirjoitti:

        Huonoa huumoria.

        Raamattu ei ole mikään vitsikirja.


      • RaamatussaOnTotuus kirjoitti:

        Raamattu ei ole mikään vitsikirja.

        Tosiaan tappotuomi vanhempiaan herjaaville ei ole vitsi. Se on ihan raamatusi mukainen tuomio. Kannatatko sinä tätä tuomiota?

        ""Jos joku herjaa isäänsä tai äitiään, hänet on surmattava. Hän on itse ansainnut kuolemansa, koska on herjannut vanhempiaan."


      • RaamatussaOnTotuus kirjoitti:

        Raamattu ei ole mikään vitsikirja.

        Mutta ei se ole mitään missään päin maailmaa- on siis huonoa huumoria nostaa se lakikirjaksi.


      • RaamatussaOnMyyttejä
        RaamatussaOnTotuus kirjoitti:

        Raamattu ei ole mikään vitsikirja.

        Ei se toki mikään vitsikirja ole. Raamattu on muinaismyyttien kokoelmateos ja kulttuurihistoriallisesti arvokas sinänsä. Mutta jos sinä olisit kirja, niin sinä olisit vitsikirja.


      • Jeesus.on.Herra

        " Uskonnosta ei ole ohjenuoraksi lainsäätäjille"
        Näyttäähän tuosta setauskonnosta olevan, kun lähes kaikki tanssii sen pillin mukaan. Ja jälki on sen mukainen, sekasotku.
        Mitä tulee Raamattuun Jumalan sanaa, niin sitä AP ei näytä tuntevan ollenkaan ja siksi puhuu pelkää pötyä.
        Ja torre älä kommentoi, eikö sulla siellä Espanjassa ole todellaan muuta elämää, kuin roikkua tällä saitilla aina.


      • Jeesus.on.Herra kirjoitti:

        " Uskonnosta ei ole ohjenuoraksi lainsäätäjille"
        Näyttäähän tuosta setauskonnosta olevan, kun lähes kaikki tanssii sen pillin mukaan. Ja jälki on sen mukainen, sekasotku.
        Mitä tulee Raamattuun Jumalan sanaa, niin sitä AP ei näytä tuntevan ollenkaan ja siksi puhuu pelkää pötyä.
        Ja torre älä kommentoi, eikö sulla siellä Espanjassa ole todellaan muuta elämää, kuin roikkua tällä saitilla aina.

        Missään ei ole Raamattua pidetty lakikirjana. Valtioissa lait laatii parlamentti tai diktaattori.

        Olin tänäänkin rannalla muutaman tunnin, uiden yhteensä 40 minuuttia, ja pyörällä meno-paluu noin 28 km.


    • >> Uskonnosta ei ole ohjenuoraksi lainsäätäjille <<

      Näin on. Raamattu on ohjekirjaksi vielä huonompi, koska sieltä löytyy joka kysymykseen vastaukseksi sekä kyllä että ei.
      Mitä enemmän uskonto sekoitetaan politiikkaan, niin sitä huonommin asiat maassa menee, kansan kannalta.

      Kun pidetään politiikka ja uskonnon harjoittaminen erillään, niin se toimii parhaiten.

    • kristillinenihmeinen

      Kaikille joita asiat kiinostaa suosittelen sellaista kirjaa, kuin Se Oli Yhtä Tulihelvettiä.

      Politiikan perusajatus lienee se, että yhteisiä varoja jaetaan ja suunnataan... nythän oli uutisissa, että kansa saa äänestää kellojen siirtelystä.

    • Aloitus on minusta näitä harvinaisia helmejä, joiden takia täällä kannattaa vierailla. Tulee hyvä olo.

    • Raamatussa on myös paljon sellaista lainsäädäntää, jota ei ole edes silloin noudatettu. Käsitys lain tarkoituksesta on kahden ja puolen vuosituhannen aikana kovasti muuttunut. Ennen lain katsottiin pelottelevan ihmisiä pois pahoista teoista, kun siellä oli hyytäviä pykäliä, joita ei kuitenkaan noudatettu. Nykyiset lait säädetään noudatettaviksi.

      Jos mooseksenlaissa säädettyjä kuolemantuomioita olisi määrätty niistä teoista ja siinä laajuudessa, mitä se edellytti, syntyvyys ei olisi riittänyt korvaamaan tappamista ja kansa olisi kuollut sukupuuttoon.

      Fundikset lukevat mooseksenlakia nykyaikaisesti, kuin se olisi säädetty noudatettavaksi. Ei ollut, vaan pelotteeksi. Tällaiseen anakronisuuteen joudutaan, kun ei lueta historioitsijoiden tutkimuksia, vaan tyydytään yhteen historiallisten lähteiden koodeksiin.

      • Näkee tuon hyvin siitä, kun Jeesus moitti kansalaisia Jumalan lain noudattamatta jättämisestä, ja ottaneen tilalle omat perinnäissääntönsä.

        Jumalan laki kun oli ollut aivan liian ankara: piti surmata lapset, jotka kiroavat vanhempansa. Sitä ei haluttu noudattaa. Tuskin juuri muitakaan tappamislakeja.

        Onhan islamissakin nähty, ettei enää haluta edes julkisia ruoskimisia; niitä vastaan on kylien väki asettunut.


    • Tutkikaa omaa, eli kirkon historiaa ja sen rangaistuksia.

      Se olisi tässä vaiheessa oikeudenmukaista.

      Se oli pappisvallan diktatuuria ja polttoroviot roihusivat. Ja salaiset kidutuskammiot, jossa käännyttämistä suoritettiin.

      Ei ollut mitään oikeudenkäyntejä, tai hyvää puhetta armoineen, tai rikosten selvittämistä, se oli Krituksen kirkon yksinvaltiutta. Pakottamista alamaisuuteen, ei Jumalalle vaan kirkolle ja sen hulluille hallitsijoille.

      Jos tätä diktatuuria katsotaan perisynnin kautta, niin kristitty kuka tahansa, kantaa isien tekoja.

    • jeesusfani1

      Suomen perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

      Totesit, että lainsäätäjällä tulee olla ensimmäisenä mielessä yhteiskunnan kokonaisetu, ei mikään muu. Se ”yhteiskunnan kokonaisetu”, jolla oletukseni mukaan tarkoitanet sitä, että tämänhetkiset hyvinvointipalvelut ( (terveydenhoito, koulutus, neuvolat, vanhustenhoito sekä moninaiset urheilu-, liikunta- ja kulttuipalvelut) pystyttäisiin tulevaisuudessakin takaamaan jokaiselle kansalaiselle riippuu ihan oikeutetuksi nykyhallituksemme mukaan maamme työllisyysasteesta, eli siitä kuinka paljon kansalaiset ja yritykset pystyvät maksamaan veroja valtion ja kuntien ylläpitämien hyvinvointipalvelujen ylläpitämiseksi.

      Hallituksemme määrittelemät työllisyystavoitteet nykytasolla säilyvien hyvinvointipalvelujen ylläpitåmiseksi ovat tällä hetkellä noin 80 prosenttia, tämänhetkisen tason ollessa noin 72 prosenttia.

      Kun Suomella on lisäksi vielä valtiovelkaa noin 110 miljardia euroa, lisänä velkatakaukset noin 40 miljardia euroa, kuntavelkaa noin 30 miljardia euroa ja yksityisten kansalaisten velkaa yli 100 miljardia euroa, niin kertoisitko millä tavoin sinä näet tuon, yli 300 miljardin euron velkavalossa meidän suomalaisten tulevaisuuden?

      Jo pitkään on kuulunut puheita siitä, että nykymeno ei voi jatkua, jonka Jari Ehrnrooth tiivisti kesäkuussa julkaisemassa kolumnissaan todeten näin: ”Tulevalla vaalikaudella alkaa suomalaisen yhteiskuntapolitiikan ennennäkemätön korjaus. Oman arvioni mukaan tulemme siirtymään hyvinvointimallista (well-being) hyvintoimintamalliin (well-doing), jossa vastuu vapaan yksilön itsenäisestä hyvästä elämästä palautetaan valtiolta sinne minne se kuuluukin: yksilölle itselleen”.

      Ja koska se hyvästä elämästä huolehtiminen palautetaan Äitivaltiolta yksilölle itselleen, niin se tarkoittaa sitä, että jokainen yksilö ottaa vastuun omasta ammatinhankkimisestaan, myös omasta terveydestään. Omasta terveydestä huolehtiminen tarkoittaa sitä, ettei elintavoillaan sairastuta itseään. Tietoa on kylvetty kansalaisten päihin lääketieteilijöiden toimesta jo kymmeniä vuosia mihin sairauksiin esim. alkoholin käyttäjät, tupakoitsijat, ylipainoiset, liikuntaa laiminlyövät, suojaamatonta seksiä harrastavat, huumeidenkäyttäjät jne., jne., sairastuvat.

      Totesit, että lakien tulee perustua tosiasioihin. Niiden tosiasioiden perusteellahan niitä lakeja on säädetty. Kun poliisi kirjasi vuonna 2017 790 691 rikosta (selvittely syö melkoisesti yhteiskunnan verovaroja), niin aivan lainkuuliaisia kansalaisia emme näytä olevan.
      Olisi hyvä tietää kuinka paljon rikoksiin kuluvia verovaroja säästettäisiin, jos jokainen suomalainen noudattaisi kymmenen käskyn sääntöä.

      Mitä muuhun maailmanmenoon tulee, niin tilastojen mukaan maailmassa tapetaan ja surmataan vuosittain yli 400 000 henkilöä, joiden tappojen ja surmien pääsyyt ovat raha ja seksi.
      Lisäksi YK:n tilastojen mukaan noin 200 miljoonaa kristittyä ovat vainojen kohteen ympäri maailmaa.

      Tappaminen näyttää siis olevan verissämme sitten Kain ja Aabelin.
      Voihan sitä kuvailla niinkin, että tappaminen piintyi veriimme siinä vaiheessa kun puissa kiipeilevät ja hedelmiä syövät esi-isämme hakeutuivat savanneille tappamaan ja syömään viattomia eläimiä.

      • Tappamistahan on tosiaan jo Raamattu täynnä. Se lienee ihmisen luonto?


      • TotuusSattuuQC

        "Olisi hyvä tietää kuinka paljon rikoksiin kuluvia verovaroja säästettäisiin, jos jokainen suomalainen noudattaisi kymmenen käskyn sääntöä."

        Valtava enemmistö vuosittaisista rikoksista on melko pieniä liikennerikkomuksia. Niitä ei kai ole vielä huomattu Raamatussa kieltää. Toinen hyvin yleinen rikos on lievä pahoinpitely joka on käytännössä lievaa "baarinahinaa" josta tulee jollekin osapuolelle hieman jälkiä. Sekin on jostastain syystä jäänyt kirjaamatta 10 käskyyn.


      • YksKaxPax

        " jos jokainen suomalainen noudattaisi kymmenen käskyn sääntöä."

        Rikoksia joita ei ole huomattu 10-käskyssä kieltää:
        -pahoinpitelyt
        -vapaudenriistot
        -raiskaus avioliitossa
        -liikennerikkomukset
        -maanpetos
        -ihmiskauppa
        -paritus
        -kotirauhan rikkominen
        -salakuvaus
        -ympäristörikokset
        -jne...

        Käytännöss 10 käskyä kieltää murhaamisen ja varastamisen sekä avioliiton ulkopuolisen seksin ja siinä se. Ei siis kovin kattava lista nykypäivän tarpeisiin.


      • YksKaxPax kirjoitti:

        " jos jokainen suomalainen noudattaisi kymmenen käskyn sääntöä."

        Rikoksia joita ei ole huomattu 10-käskyssä kieltää:
        -pahoinpitelyt
        -vapaudenriistot
        -raiskaus avioliitossa
        -liikennerikkomukset
        -maanpetos
        -ihmiskauppa
        -paritus
        -kotirauhan rikkominen
        -salakuvaus
        -ympäristörikokset
        -jne...

        Käytännöss 10 käskyä kieltää murhaamisen ja varastamisen sekä avioliiton ulkopuolisen seksin ja siinä se. Ei siis kovin kattava lista nykypäivän tarpeisiin.

        Kymmenen käskyä kattaa käsittääkseni kaiken.


      • YksKaxPax
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Kymmenen käskyä kattaa käsittääkseni kaiken.

        "Kymmenen käskyä kattaa käsittääkseni kaiken."

        Miten se sen tekee kun se ei mainitse kuin muutaman asian hyvin ylimalkaisesti? Miten se esim. kieltää pahoinpitelemästä jotain ihmistä? Tai myymästä ihmistä orjaksi?


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Kymmenen käskyä kattaa käsittääkseni kaiken.

        10 käskyä on aika lailla vähän. Siinä kun on mukana Jumalan rakastaminenkin, jota ei ole varmaan minkään maan laissa.


      • torre12 kirjoitti:

        10 käskyä on aika lailla vähän. Siinä kun on mukana Jumalan rakastaminenkin, jota ei ole varmaan minkään maan laissa.

        Mitä siitä mielestäsi puuttuu?


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Mitä siitä mielestäsi puuttuu?

        Suomen laki käsittää satoja lajeja. Siinä on esimerkiksi avioliittolaki.


      • YksKaxPax kirjoitti:

        "Kymmenen käskyä kattaa käsittääkseni kaiken."

        Miten se sen tekee kun se ei mainitse kuin muutaman asian hyvin ylimalkaisesti? Miten se esim. kieltää pahoinpitelemästä jotain ihmistä? Tai myymästä ihmistä orjaksi?

        1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
        2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
        3. Pyhitä lepopäivä.
        4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
        5. Älä tapa.
        6. Älä tee aviorikosta.
        7. Älä varasta.
        8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
        9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
        10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

        Älä tapa, älä varasta, älä tavoittele toisen omaa, älä valehtele....kyllä minusta noissa käskyissä löytyy kaikki, vaikka siinä ei varsinaisesti mainita ihmiskauppaa.


      • torre12 kirjoitti:

        Suomen laki käsittää satoja lajeja. Siinä on esimerkiksi avioliittolaki.

        Tarkoitatko, että kymmenessä käskyssä ei käytetä samoja sanoja kuin Suomen laissa?


      • >> Kun Suomella on lisäksi vielä valtiovelkaa noin 110 miljardia euroa, lisänä velkatakaukset noin 40 miljardia euroa, kuntavelkaa noin 30 miljardia euroa ja yksityisten kansalaisten velkaa yli 100 miljardia euroa, niin kertoisitko millä tavoin sinä näet tuon, yli 300 miljardin euron velkavalossa meidän suomalaisten tulevaisuuden? <<

        Positiivisena, koska:

        "Eläkevarat kaikkien aikojen ennätykseen – potti 200 miljardia"

        "Tilastokeskuksen mukaan kotitalouksilla oli tämän vuoden [2017] maaliskuun lopussa pelkästään rahoitusvarallisuutta lähes 300 miljardin euron edestä."

        Nuo yksitään tekee yhteensä jo 500 miljardia euroa.

        Sipilän hallitus on päättänyt pistää köyhät kyykkyyn ja sinisten avulla se näyttää onnistuvan.

        https://yle.fi/uutiset/3-9904761
        https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005286536.html


      • YksKaxPax
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
        2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
        3. Pyhitä lepopäivä.
        4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
        5. Älä tapa.
        6. Älä tee aviorikosta.
        7. Älä varasta.
        8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
        9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
        10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

        Älä tapa, älä varasta, älä tavoittele toisen omaa, älä valehtele....kyllä minusta noissa käskyissä löytyy kaikki, vaikka siinä ei varsinaisesti mainita ihmiskauppaa.

        "Älä tapa, älä varasta, älä tavoittele toisen omaa, älä valehtele....kyllä minusta noissa käskyissä löytyy kaikki, vaikka siinä ei varsinaisesti mainita ihmiskauppaa."

        Jos oikein kauheasti haluaa nähdä ja venyttää niin varmaan noissa voi nähdä kaiken mutta kyllä se vaatii jo melkoisesti tulkintaa. En kyllä edelleenkään tiedä miten nuo vaikkapa kieltävät pahoinpitelemästä ketään?
        Ja jos katsotaan historiaa niin kyllä ongelma on juuri ollut se että 10-käskyä ei sano tarpeeksi suoraan mitä saa tehdä ja mitä ei ja siksi on hyväksytty monenmoista julmuutta ja vääryyttä.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että kymmenessä käskyssä ei käytetä samoja sanoja kuin Suomen laissa?

        Noissa käskyissä eli kielloissa on paljon sellaista, joita uskovat aika yleisesti rikkovat. On aika turhaa siten esittää muille "lainkuuliaisuutta".


      • YksKaxPax kirjoitti:

        "Älä tapa, älä varasta, älä tavoittele toisen omaa, älä valehtele....kyllä minusta noissa käskyissä löytyy kaikki, vaikka siinä ei varsinaisesti mainita ihmiskauppaa."

        Jos oikein kauheasti haluaa nähdä ja venyttää niin varmaan noissa voi nähdä kaiken mutta kyllä se vaatii jo melkoisesti tulkintaa. En kyllä edelleenkään tiedä miten nuo vaikkapa kieltävät pahoinpitelemästä ketään?
        Ja jos katsotaan historiaa niin kyllä ongelma on juuri ollut se että 10-käskyä ei sano tarpeeksi suoraan mitä saa tehdä ja mitä ei ja siksi on hyväksytty monenmoista julmuutta ja vääryyttä.

        Kaikki eivät näe samoja asioita.


      • jeesusfani1
        YksKaxPax kirjoitti:

        " jos jokainen suomalainen noudattaisi kymmenen käskyn sääntöä."

        Rikoksia joita ei ole huomattu 10-käskyssä kieltää:
        -pahoinpitelyt
        -vapaudenriistot
        -raiskaus avioliitossa
        -liikennerikkomukset
        -maanpetos
        -ihmiskauppa
        -paritus
        -kotirauhan rikkominen
        -salakuvaus
        -ympäristörikokset
        -jne...

        Käytännöss 10 käskyä kieltää murhaamisen ja varastamisen sekä avioliiton ulkopuolisen seksin ja siinä se. Ei siis kovin kattava lista nykypäivän tarpeisiin.

        Luetteloit rikoksia joita mielestäsi ei ole luetteloitu kymmenessä käskyssä.

        Kymmenen käskyä, eli laki ja profeetat, ovat tiivistettynä Jeesuksen sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi ja rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi”

        Eli mikäli rakastaa lähimmäistään, ei syyllisty mainitsemiisi rikoksiin, ei myöskään rikoksiin, jotka jätit mainitsematta.
        Lähimmäisen rakastamista Jeesus selvensi myös näin: ,” niinkuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille”, ja jos joku lyö sinua poskelle käännä toinenkin poski, ja anna anteeksi lähimmäisellesi ei 7 kertaa, vaan 77 kertaa, eli jatkumona.

        Jostain syystä vuoden 1992 Raamatunkäännöksessämme ”Älä tee huorin” on käännetty ”Älä tee aviorikosta”.

        Nähtävästi siksi, että koska elämme ns. nykyaikaa, niin seksiä voi alkaa harjoittaa jo siinä vaiheessa ”kun kynnelle kykenee”, koska lääkäritkin saavat määrätä vanhempien selän takana e-pillereitäkin jo 12-vuotiaille, kun se 12-vuotias on ”niin silmittömästi rakastunut” 15-vuotiaaseen poikaystäväänsä. Tuhka jäi tytölle rakkauden palosta.
        Myös siksi, että ei-toivottu raskaus hoituu abortilla.
        Myös siksi, että sukupuolitaudit hoitaa lääketiede ja mikäli suupuolitauti aiheuttaa hedelmättömyyttä, niin hedelmällisyyshoidoillahan sekin hoituu.

        Käsky: ”Älä tee huorin” on tarkoitettu suojelemaan ihmisen terveyttä koskien niin henkistä kuin fyysistäkin terveyttä, sekä suojaamaan lähimmäistä seksin tuottamilta kärsimyksiltä, koska siitä ”kahden kaupasta voi tulla myös kolmannen, jopa useammankin korvapuusti” .


      • jeesusfani1 kirjoitti:

        Luetteloit rikoksia joita mielestäsi ei ole luetteloitu kymmenessä käskyssä.

        Kymmenen käskyä, eli laki ja profeetat, ovat tiivistettynä Jeesuksen sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi ja rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi”

        Eli mikäli rakastaa lähimmäistään, ei syyllisty mainitsemiisi rikoksiin, ei myöskään rikoksiin, jotka jätit mainitsematta.
        Lähimmäisen rakastamista Jeesus selvensi myös näin: ,” niinkuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille”, ja jos joku lyö sinua poskelle käännä toinenkin poski, ja anna anteeksi lähimmäisellesi ei 7 kertaa, vaan 77 kertaa, eli jatkumona.

        Jostain syystä vuoden 1992 Raamatunkäännöksessämme ”Älä tee huorin” on käännetty ”Älä tee aviorikosta”.

        Nähtävästi siksi, että koska elämme ns. nykyaikaa, niin seksiä voi alkaa harjoittaa jo siinä vaiheessa ”kun kynnelle kykenee”, koska lääkäritkin saavat määrätä vanhempien selän takana e-pillereitäkin jo 12-vuotiaille, kun se 12-vuotias on ”niin silmittömästi rakastunut” 15-vuotiaaseen poikaystäväänsä. Tuhka jäi tytölle rakkauden palosta.
        Myös siksi, että ei-toivottu raskaus hoituu abortilla.
        Myös siksi, että sukupuolitaudit hoitaa lääketiede ja mikäli suupuolitauti aiheuttaa hedelmättömyyttä, niin hedelmällisyyshoidoillahan sekin hoituu.

        Käsky: ”Älä tee huorin” on tarkoitettu suojelemaan ihmisen terveyttä koskien niin henkistä kuin fyysistäkin terveyttä, sekä suojaamaan lähimmäistä seksin tuottamilta kärsimyksiltä, koska siitä ”kahden kaupasta voi tulla myös kolmannen, jopa useammankin korvapuusti” .

        Miksi annettiin peräti kymmenen käskyä, vaikka yksi olisi riittänyt?


      • YksKaxPax
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Kaikki eivät näe samoja asioita.

        "Kaikki eivät näe samoja asioita."

        Hyvä laki ja hyvä ohje on on aina mahdollisimman yksiselitteinen. Ja siksi 10-käskyä ei ole kauhean hyvä ohjenuora ainakaan lakien perusteeksi eikä oikein ihmisenkään koko moraalin perusteeksi. Jää liikaa tulkinnan varaan.


      • TotuusSattuuQC
        jeesusfani1 kirjoitti:

        Luetteloit rikoksia joita mielestäsi ei ole luetteloitu kymmenessä käskyssä.

        Kymmenen käskyä, eli laki ja profeetat, ovat tiivistettynä Jeesuksen sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi ja rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi”

        Eli mikäli rakastaa lähimmäistään, ei syyllisty mainitsemiisi rikoksiin, ei myöskään rikoksiin, jotka jätit mainitsematta.
        Lähimmäisen rakastamista Jeesus selvensi myös näin: ,” niinkuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille”, ja jos joku lyö sinua poskelle käännä toinenkin poski, ja anna anteeksi lähimmäisellesi ei 7 kertaa, vaan 77 kertaa, eli jatkumona.

        Jostain syystä vuoden 1992 Raamatunkäännöksessämme ”Älä tee huorin” on käännetty ”Älä tee aviorikosta”.

        Nähtävästi siksi, että koska elämme ns. nykyaikaa, niin seksiä voi alkaa harjoittaa jo siinä vaiheessa ”kun kynnelle kykenee”, koska lääkäritkin saavat määrätä vanhempien selän takana e-pillereitäkin jo 12-vuotiaille, kun se 12-vuotias on ”niin silmittömästi rakastunut” 15-vuotiaaseen poikaystäväänsä. Tuhka jäi tytölle rakkauden palosta.
        Myös siksi, että ei-toivottu raskaus hoituu abortilla.
        Myös siksi, että sukupuolitaudit hoitaa lääketiede ja mikäli suupuolitauti aiheuttaa hedelmättömyyttä, niin hedelmällisyyshoidoillahan sekin hoituu.

        Käsky: ”Älä tee huorin” on tarkoitettu suojelemaan ihmisen terveyttä koskien niin henkistä kuin fyysistäkin terveyttä, sekä suojaamaan lähimmäistä seksin tuottamilta kärsimyksiltä, koska siitä ”kahden kaupasta voi tulla myös kolmannen, jopa useammankin korvapuusti” .

        "Kymmenen käskyä, eli laki ja profeetat, ovat tiivistettynä Jeesuksen sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi ja rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi”
        Eli mikäli rakastaa lähimmäistään, ei syyllisty mainitsemiisi rikoksiin, ei myöskään rikoksiin, jotka jätit mainitsematta."

        "Jostain syystä vuoden 1992 Raamatunkäännöksessämme ”Älä tee huorin” on käännetty ”Älä tee aviorikosta”.
        Nähtävästi siksi, että koska elämme ns. nykyaikaa, niin seksiä voi alkaa harjoittaa jo siinä vaiheessa ”kun kynnelle kykenee”"

        Eihän tuo ole mitenkään uutta. Monesti ihmiset eivät tajua että ei ennenkään asiat olleet ihan niin siveästi kuin kuvitellaan. Esim. 1800-luvun maalaisyhteiskunnassa oli aivan yleinen ja hyväksytty tapa (ja myös kirkon hiljaisesti hyväksymä tapa) että kun oli menty kihloihin niin se oli käytännössä lupa myös seksialämän aloittamiseen. Naimisiin mentiin sitten viimeistään kun maha alkoi kasvaa. Jos katsoo sen ajan kirkonkirjoja niin huomaa että varsin merkittävä osuus esikoisista syntyi reilusti lehempänä vihkimistä kuin 9 kuukautta.


      • TotuusSattuuQC
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        "Kymmenen käskyä, eli laki ja profeetat, ovat tiivistettynä Jeesuksen sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi ja rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi”
        Eli mikäli rakastaa lähimmäistään, ei syyllisty mainitsemiisi rikoksiin, ei myöskään rikoksiin, jotka jätit mainitsematta."

        "Jostain syystä vuoden 1992 Raamatunkäännöksessämme ”Älä tee huorin” on käännetty ”Älä tee aviorikosta”.
        Nähtävästi siksi, että koska elämme ns. nykyaikaa, niin seksiä voi alkaa harjoittaa jo siinä vaiheessa ”kun kynnelle kykenee”"

        Eihän tuo ole mitenkään uutta. Monesti ihmiset eivät tajua että ei ennenkään asiat olleet ihan niin siveästi kuin kuvitellaan. Esim. 1800-luvun maalaisyhteiskunnassa oli aivan yleinen ja hyväksytty tapa (ja myös kirkon hiljaisesti hyväksymä tapa) että kun oli menty kihloihin niin se oli käytännössä lupa myös seksialämän aloittamiseen. Naimisiin mentiin sitten viimeistään kun maha alkoi kasvaa. Jos katsoo sen ajan kirkonkirjoja niin huomaa että varsin merkittävä osuus esikoisista syntyi reilusti lehempänä vihkimistä kuin 9 kuukautta.

        ""Kymmenen käskyä, eli laki ja profeetat, ovat tiivistettynä Jeesuksen sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi ja rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi”
        Eli mikäli rakastaa lähimmäistään, ei syyllisty mainitsemiisi rikoksiin, ei myöskään rikoksiin, jotka jätit mainitsematta.""

        Äskeisestä ja kokonaan alun vastaus pois eli tässä sitten se:
        10-käskyä on kokoelma selviä suoria käskyjä. Tuo mainitsemasi kehotus rakastaa lähimmäistä on taas oikein hieno moraalifilosofinen ajatus. Eli ne ovat kaksi varsin eri asiaa.
        10-käskyä on siis hyvin suppea ja vajavainen kokonaisuus josta ei vielä juuri mitään suurta moraalirakennelmaa rakenneta puhumattakaan kattavasta lakijärjestelmästä. Lähimmäisen rakkaudesta sitten taas kyllä voidaan johtaa monta lakiakin ja se on sellaisen hyvä pohja lainsäädännölle. Mutta ei sekään ihan jokaista tilannetta ratkaise.


      • YksKaxPax kirjoitti:

        "Kaikki eivät näe samoja asioita."

        Hyvä laki ja hyvä ohje on on aina mahdollisimman yksiselitteinen. Ja siksi 10-käskyä ei ole kauhean hyvä ohjenuora ainakaan lakien perusteeksi eikä oikein ihmisenkään koko moraalin perusteeksi. Jää liikaa tulkinnan varaan.

        Lait eivät taida olla aina ihan yksiselitteisiä, ohjeista puhumattakaan. Minun yksinkertainen ei välttämättä ole sama asia kuin sinun yksinkertainen.


      • YksKaxPax
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Lait eivät taida olla aina ihan yksiselitteisiä, ohjeista puhumattakaan. Minun yksinkertainen ei välttämättä ole sama asia kuin sinun yksinkertainen.

        "Lait eivät taida olla aina ihan yksiselitteisiä, ohjeista puhumattakaan. Minun yksinkertainen ei välttämättä ole sama asia kuin sinun yksinkertainen."

        No kyllä lait ovat huomattavasti yksiselitteisempiä kuin se väittämäsi että 10-käskyä oikeastaan kieltää kaiken mahdollisen vahingollisen vaikka ei niitä mitenkään mainitsekaan eikä mitään edes sinne päin.
        Kyllä laeissa kerrotaan aina varsin selvästi mitä ne koskevat. Voit katsoa vaikka lakikirjasta. Ja ehkä se siksi onkin paksu opus, 10-käskyä taas mahtuu alle puoleen sivuun.


      • YksKaxPax kirjoitti:

        "Lait eivät taida olla aina ihan yksiselitteisiä, ohjeista puhumattakaan. Minun yksinkertainen ei välttämättä ole sama asia kuin sinun yksinkertainen."

        No kyllä lait ovat huomattavasti yksiselitteisempiä kuin se väittämäsi että 10-käskyä oikeastaan kieltää kaiken mahdollisen vahingollisen vaikka ei niitä mitenkään mainitsekaan eikä mitään edes sinne päin.
        Kyllä laeissa kerrotaan aina varsin selvästi mitä ne koskevat. Voit katsoa vaikka lakikirjasta. Ja ehkä se siksi onkin paksu opus, 10-käskyä taas mahtuu alle puoleen sivuun.

        Kuten huomaat meidän yksiselitteisemme ovat erilaisia :)


      • Ateisti68
        YksKaxPax kirjoitti:

        "Kymmenen käskyä kattaa käsittääkseni kaiken."

        Miten se sen tekee kun se ei mainitse kuin muutaman asian hyvin ylimalkaisesti? Miten se esim. kieltää pahoinpitelemästä jotain ihmistä? Tai myymästä ihmistä orjaksi?

        Raamattu nimenomaan ei kiellä pitämästä orjia.


    • Eipä Raamatusta tosiaankaan ole malliksi mitä tulee maalliseen lakiin . Ihan sama olisi jos otettaisiin mallia muinaisen egyptinlaista.

      Demokraattisessa maassa lakeja säätäessä mietitään tosiaankin sitä yhteiskunnan"etua" yhteiskunnanjärjestystä ja myöskin sitä, että lait ovat kaikille samat. Sekä tietenkin sitä onko jokin laki edes tarpeellinen.

      Suomessahan on siinä mielessä hienoa asua, että täällä voit myös tehdä kansalaisaloitteen jostakin uudestalaista. Perustella sinne miksi pitäisi jne. kerätä tarvittava määrä kannattajia ja aloite menee aikanaan käsittelyyn.

    • Well_it_sure_did

      Hyvää pohdintaa. Uskonnoista kuitenkin voi käytännössä olla ohjenuoraksi lainsäätäjille. Kaikki riippuu siitä, miltä he haluavat kuulostaa toisten korvissa, ja politiikka yhteisenä asiana on jotain, mitä tehdään toisia varten, mutta ei välttämättä aivan kaikkia toisia varten samassa merkityksessä.

      Näkisin, että moni uskova voi tarkoittaa vilpitöntä yhteishyvää silloinkin, kun hän ajaa politiikkaa juuri uskolasit silmillään aivan kuten uskonnottomatkin voivat ajaa vailla uskolaseja. Silti on valitettavasti puolin ja toisin niitä, ketkä ajavat politiikkaa tietyistä ismeistä käsin selkeästi sillä tavalla, että he tavoittelevat tietyn ryhmän etuja, ja eräät uskikset kyllä loistavat tässä aivan erityisesti, ja kyllä sen huomaa heidän ilmaisustaan.

      Vaikka en itse siis suhtaudukaan tähän asiaan kauhean jyrkästi, ja painotankin, että itse pidän naurettavuuksiin alentuvina lähinnä niitä kiihkouskovaisia, enkä välttämättä mitä tahansa uskovaisia, niin nautin miten Seth Andrews kertoo tässä kuinka hän kristinuskonsa takia kuulosti idiootilta:

      youtube.com/watch?v=URr0O9aHW38

    • Eikiitosjeesus

      Uskonnosta on nuoraksi itsetuhoiselle henkilölle. Monella on jo itse pujotettu silmukka kaulassa.

      • NinoJesus

        Sitä silmukkaa kutsutaan rukousnauhaksi.


    • massslaughtermanual

      Raamattu sopii lähinnä massamurhaajan käsikirjaksi. Ja Raamatulla niitä massamurhia on oikeutettu läpi historian.

    • Olenpuhunut

      Viides enkeli soitti trumpettiaan, ja minä näin tähden joka tippui taivaalta maahamme.
      Tähdelle annettiin avain hornan kanavaan. Kun hän avasi hornan savu tuli kuin jättimäisestä ahjosta.
      Aurinko ja taivas pimentyivät savusta. Ja savusta tulivat heinäsirkat maahamme ja heille annettiin voima joka on kuin skorpiooneilla.
      Heille kerrottiin älä vahingoita ruohoa äläkä puuta, vaan heitä joilla ei ole Jumalan leimaa otsassa.
      Jumalan raivo on nyt herätetty, suuri kärsimys alkaa.
      Jumala lähetti tänne profeetat ja hän puhuu jokaiselle heidän kauttaan, ilosanoma ja tottelevaisuus toimitetaan.
      Jumala puhuu näiden profeettojen kautta kertoen selviytyjöille mitä Hän haluaa.
      Jumala vapauttaa paholaisen ja antaa hänelle täyden vaikutusvallan, jotta ihmiset jotka vastustavat Jumalan vaatimuksia tajuavat täysin että on jotain paljon suurempaa kuin ihminen.
      Paholainen tulee Jumalan valepuvussa. Kun paholainen ja hänen demoninsa saapuvat on valinta hyvin simppeli:
      Palvo Jumalaa taivaissa kuten hän vaatii tai palvo Jumalaa maanpäällä kuten Hän vaatii.
      Elämme lopun aikoja.
      Valinta on teidän hyvät ihmiset ja kanssakulkijani.
      Terveisin: minun synnit ovat anteeksi annettu, onko teidän?

      Hän hävisi taivaan sodan
      Hän ei koskaan löytänyt tietä
      Sumuisten merten yllä
      Auringon tavoin hän loisti
      Katsoen aaltojen alle
      Josta kukaan ei enää palannut
      Jotta tiedät menetys oli suunniteltu
      Hän tulee johtamaan maailmaa valheiden valtaistuimella
      Mutta olet ainoa joka tietää totuuden hänestä
      Näytä minulle toinen maailma
      Nämä surun merkit ja kaikki elämä
      Nousemme ylös tältä planeetalta
      Hän hävisi taivaan sodan
      Hän ei koskaan löytänyt tietä
      Jotta tiedät menetys oli suunniteltu
      Kun kansakunnat ovat kaatuneet, tee enemmän voittaaksesi heidän rakkautensa
      He saattavat kutsua sinua valheiden prinssiksi
      Vastoin kaikkia mahdollisuuksia putosit
      Tuolta korkealta kuin tähti
      Valontuoja
      Ja nyt apokalypsi on täällä
      Ja sinun täytyy nousta uudelleen matalasta haudastasi
      Nyt kulje tuntemattoman ohi
      Mutta silti tiedän
      Kun he repivät hänen siipensä
      Kuulin valittavan itkun
      Ja enkelit itkivät
      Heidän kyyneleensä polttivat taivaan
      Se kaikuu taivaissa
      Kuin heidän omansa olisi juuri kuollut
      Kun kansakunnat kaatuvat
      Tee enemmän voittaaksesi heidän rakkautensa
      Hän hallitsee maailmaa
      Valheiden valtaistuimelta
      Meidän silmämme eivät näe auringon laskevan
      Kaikki luotu elämä haudataan tomuun
      Veri ei hyväksy vuotamista
      Synnit eivät hyväksy palamista
      Seiso helvetin porteilla
      Synny uudelleen majesteettinen olento
      Jumala makaa taivaissa kuolleena, enkelit lauloivat kuoleman hymnin
      Mahdikas kuninkaamme on kaatunut, heidän siipensä putoilivat ja vuotivat kyyneliä
      Ihmisen tahto langetti ympärillemme tuhon
      Enkelit levittivit siipensä koston silmin
      Nyt he tulevat polttamaan jokaisen sielun
      Kun kadut elämää jonka varastit
      Jumala on kaatunut ja nyt heidän aikansa on tullut
      Enkelit nousevat, tämä sota on vasta alkanut
      Taivaat paloivat hänen vihasta
      Olemme tehneet viimeisen syntimme, jota emme voi maksaa takaisin
      Tulen lailla he polttivat maailmamme ja muunsivat sen tuhkaksi
      Ei Jumalaa pelastamassa meitä enää
      Tämä on loppu
      Hän toi taivaan rangaistuksen kuullakseen itkumme
      Valtakunta odottaa kuolemaamme kun imperiumit kaatuvat
      Mustaksi muutetusta maaperästämme manala nousee
      Tämä on loppu
      Olen nähnyt ihmisen vihan
      Hän ei nuku ennenkuin on surmannut jokaisen
      Unissani, pystyn nukkumaan
      Unissani, pystyn vielä olemaan vapaa
      Unissani, voin vielä tuntea tuulen kun lennän
      Unissani, pystyn vielä itkemään
      Hänen valtakunnassaan elämme ikuisesti
      Hänen valtakunnassa emme tunne kärsimystä
      Jumala... miksi annoit tämän tapahtua?
      Olenko vain yksi lammas joka täytyy uhrata?
      Kaada puut
      Polta ne tuhkaksi
      Luo liekit korkeaksi
      Jotta tuhka peittää maamme
      Tukahduta keuhkomme
      Hengitä pakokaasua
      Ei toivoa muuttamassa menneisyyttä
      Tämä on tie kadotukseen
      Romahduta kaikki mitä näen
      Maailma kaatuu ympärillämme
      Ei ole jäljellä muutakuin kateutta
      Kuoleman siivet ympäröivät
      Olen tuhoaja
      Olen kuolematon
      Kärsimys jota kannan
      Tuhoan kaiken mitä omistan
      Olen kuolematon
      Juo maailman elämä
      Unohda maailma
      Ei toivoa kääntyä takaisin
      On aikamme kuolla
      Olemme ylittäneet rajan josta ei ole paluuta
      Me kaikki ymmärrä vihdoin
      On meidän kohtalomme kuolla sukupuuttoon
      Voit pitää minua synnintekijänä
      Kärsimyksen palvelijana
      Revin ihon valehtelijoilta
      Ja lähetän heidät palavana mereen
      Sinun mitätön sielusi kuuluu minulle
      Nyt marssi!
      Niinkuin orja kuten ole!
      Nyt juokse!
      Ennekuin peto on vapaa!
      Ei ole enää opastavaa valoa, tämä on valomme loppu
      Tämä on loppu
      Tämä on loppu
      Tämä on loppu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe