Kuivat ruisleipäpalat voi lämmittää mikrossa sulatusasennossa syötäviksi. Päälle sitten voita tai muuta hyvänlaatuista ravintorasvaa.
Kuivat leivät
22
2356
Vastaukset
- paistaapannulla
Paistaa mielummin pannulla.
- möniäinen
Mikro on ylivoimainen. Jos on oikein kuiva leipä, voi sitä kostuttaa muutamalla vesitilalla ja saa liki uunituoreen veroista syätävää. Leivät kannattaa muuten säilyttää joko pakastimessa tai huoneenlämmössä.
- Anonyymi
möniäinen kirjoitti:
Mikro on ylivoimainen. Jos on oikein kuiva leipä, voi sitä kostuttaa muutamalla vesitilalla ja saa liki uunituoreen veroista syätävää. Leivät kannattaa muuten säilyttää joko pakastimessa tai huoneenlämmössä.
Juuri noin, siitä tulee mukavan pehmeää. Kostutus on tärkeä.
- tosiköyhä
Tosi köyhä laittaa vähän homeisen leivän pakastimeen ja kun ottaa sieltä pois ja lämmittää mikrossa niin ihan sama kuin leipomon uunituore leipä.
- auraa
Köyhän miehen aurajuustoleipä?
- Anonyymi
auraa kirjoitti:
Köyhän miehen aurajuustoleipä?
Siihen päälle voi hieroa "sissijuustoa" niin saa aidon Aurajuustomaun.
- voivitmitäleipää
Se eniten vatuttaa että leipä homehtuu niin pian. Ei ehdi syödä tarpeeksi nopeasti kun jo home toisesta päästä alkaa kasvaa. Kai se on lisäaineettoman ruoan merkki että osaa homehtua.
Ei ehdi edes kuivua että saisi mikrossa lämmittää. Ainoa mikä kuivuu on ruisleipä, se ei näköjään ensimmäisenä ala kerätä hometta pintaansa.
Mistä tämä oikein johtuu, ja mitä on tehtävissä, siis muuta kuin ainainen pakastaminen ja sulattaminen?- syrjäseudunasukki
Miten niin leipä homehtuu??? Me saadaan aina iso satsi ilmaiseksi tuoretta leipää leipomosta ja tänään söin ruisleipää, minkä parasta ennen päiväys oli 05.09.18, eli kuukausi sitten. ei ollut homeessa. Säilytämme leivät aivan normaalissa jääviileäkaapissa. Harvoin leivät ovat homehtuneet, vaikka päiväykset ovat menneet muutaman viikon yli.
Viimeksi kun saatiin ilmaiseksi kassillinen Reissumiestä, yksi paketti oli homehtunut jostain syystä tai siitäkin vain yksi halkaistu leipä ja niissäkin päiväys kuukauden vanha, kun viimeisiä syötiin.
Se ollaan kyllä huomattu, että huoneenlämmössä leivät homehtuu aika nopeasti ja sen vuoksi ei viitsitä edes säilyttää leipiä huoneenlämmössä.
On me pakastettukin leipää, mutta kukaan ei sitten viitsi niitä sulatella ja jäävät helposti pakastimeen. ja kun muutenkin saadaan leipää enempi mitä ehtii kunnolla syömään, niin miksi pakastella. - Anonyymi
syrjäseudunasukki kirjoitti:
Miten niin leipä homehtuu??? Me saadaan aina iso satsi ilmaiseksi tuoretta leipää leipomosta ja tänään söin ruisleipää, minkä parasta ennen päiväys oli 05.09.18, eli kuukausi sitten. ei ollut homeessa. Säilytämme leivät aivan normaalissa jääviileäkaapissa. Harvoin leivät ovat homehtuneet, vaikka päiväykset ovat menneet muutaman viikon yli.
Viimeksi kun saatiin ilmaiseksi kassillinen Reissumiestä, yksi paketti oli homehtunut jostain syystä tai siitäkin vain yksi halkaistu leipä ja niissäkin päiväys kuukauden vanha, kun viimeisiä syötiin.
Se ollaan kyllä huomattu, että huoneenlämmössä leivät homehtuu aika nopeasti ja sen vuoksi ei viitsitä edes säilyttää leipiä huoneenlämmössä.
On me pakastettukin leipää, mutta kukaan ei sitten viitsi niitä sulatella ja jäävät helposti pakastimeen. ja kun muutenkin saadaan leipää enempi mitä ehtii kunnolla syömään, niin miksi pakastella.sehän onkin tosi vaikeaa nostaa leipä pöydälle sulamaan...
- ponuaamiainen
Kun saan, varastan tai joskus jopa ostan leipää, yleenä ruis- tai kaurapaloja, niin laitan sen aina ensin pakastimeen josta otan aina sen verran kun syön lautaselle ja sitten mikroon sulatuksella n. 1-2 min. Siihen sitten päälle levitettä, juustoa, sikavainaata (=kinnkua), viipaloidun keitetyn kananmunan ja suolakurkkua tai silliä, kesällä tuoretta kurkkua ja kala voi olla muutakin kun silliä.
Aamulla kun tuolaisia muutaman palasen syö ja pari isoa mukia kahvia ja jos sattuu vielä olemaan viinaa (ponua,pirtua,kossua) jääkaapissa niin sitä loraus sekaan. - askjdhfghjsklxd
Ei ole varaa mikroon tai voihin.
- ponuaamiainen
Se mitä ei ole varaa ostaa varastetaan
Mikroa, jääkaappia , ponua, pirtua ja kossua on tosin aika hankala varstaa mutta ei mahdotonta - halpismikrollapärjää
Heheeee, kaljaan on kyllä varaa, mutta ei mikroon!! Ostin Tokmannilta viimeisimmän halpismikron, maksoi 39,90€ ja hyvin on pelittänyt. Meikäläisellä on ollut näitä halpismikroja kolme viimeisen 30 vuoden aikana, joten ei ole kallista vuotta päälle mikro, jos 10 vuotta kestää aina mikro.
Ja mitää tartte varastella, kaikkeasaa nykyään jopa ilmaiseksi. Katselee vaan lahjoitetaan osastoja netistä, niin löytyy vaikka mitä ihan ilmaiseksi. Miksi siis alkaa varastelemaan, tyhmän hommaa sellainen.
- TakaisinLuontoon
Leipää voi nuorruttaa uunissa, kun sen on ensin vedessä kastellut.
Vanha tapa on tehdä "murua": vanhentunut leipä kuutioidaan ja keitetään maidossa.
Uudempi juttu: voi tehdä vanhentuneesta leivästä krutonkeja: leipäpalat kuutioidaan, pyöritellään oliiviöljyssä ja pizzamausteessa, ja paistetaan uunissa krutongeiksi. Säilyvät vaikka lasipurkissa viikkotolkulla.- nuukuuskunniaan
Entäs leipäressu?
- TakaisinLuontoon
Tuo piti oikein googlettaa, en ollut aiemmin kuullutkaan. Näytti hyvältä.
Mutta ihan käytännön asiana aloittajalle: kannattaa leipä säilyttää jääkaapissa ja sieltä käytellä. Ei homehdu, ja vaikka Reissumies säilyy melkein ikuisesti...
- eikerkiääää
Eipä kerkiä leivät noin yleisesti kuivuun kun laitan pakastimeen ja sieltä tarvittava määrä. Se on joskus jos ostaa kaupan sämpylöitä ja jos aurinkoisena päivänä jätät siihen pussiin ni illalla homerihmastoa.
Mä harvoin ostan leipää, yleensä itse leivon,mut vanhemmilta kyllä tulee kuivia leivänkannikoita ja niistä ei uutta leipää saa muista kun ruisleivästä. Ja uunissa uudelleen pehmentyneenä mutta rapeana voin kanssa se onkin maailmanparasta. parempi kuin tuore ruisleipä. Muista kuivista leivistä teen yleensä korppujauhoa kalalle, sekä kuivakaakkusiin pohjalle.
- RahaaPullojaKeräämällä
Itse syön leivät kuivina, koska hampaat vahvistuu. Jos leipä menee homeeseen muovipussissa, homeen voi kaapia pois. Tyhjät muoviset leipäpussit voi myydä kirppiksellä tai tori.fi:ssä. Siitä saa ylimääräistä rahaa.
- Anonyymi
Aivan oikein. Leipää voi myös ostaa tai leipoa itse ja sitten laittaa ne paperipussiin jossa ne kuivuvat ja säilyvät näin kauemmin.
- Anonyymi
pitää kokeilla kuiviin rusinoihin.
- Anonyymi
Kuivia rusinoita kannattaa laittaa kossupulloon, ja sitten parin viikon päästä tarjoilla kavereille 'viinirypäleitä'...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin579497Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh143833Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r313161Kysely lieksan miehille
Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht892468Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142090Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.3961974Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2421511FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01351Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu731138Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101115