Ydinvoima on puhtain!!

Vihriä

Mikään muu ei ole niin puhdasta ja luontoa säästävä on ydinvoima , tai ainakin täytyy ajatella jos haluamme kulkea sähköllä ja yleistää sitä

31

708

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onha_se_tehokas_tapa

      Yhdessä fissiossa vapautuu noin 50 miljoonaa kertaa niin paljon energiaa kuin yhdessä kemiallisessa palamisreaktiossa.

      • hjkrtoy

        Polttaminen tuottaa yleensä CO2, joka loppusijoitetaan ilmakehään. Ydinvoimala tuottaa radioaktiivista jätettä, joka kapseloidaan ja loppusijoitetaan 500 m syvyyteen peruskallioon.


      • TotuusEsille

        Ydinma tulee olemaan Suomen sähköntuotannossa mukana pitkälle tulevaisuuteen. Näin ovat päättäjät todenneet ja vihreätkin siinä mukana. CO2 päästöt ovat se tosiasia joka on saanut heidätkin mukaan, koska kymmeniin vuosiin ei ole mitään osoitettu korvaavaksi tuotannoksi kun hiilivoimakin poistetaan. Tämä on fakta ja tällä tullaan menemään kitinöistä huolimatta.


      • hjkrtoy kirjoitti:

        Polttaminen tuottaa yleensä CO2, joka loppusijoitetaan ilmakehään. Ydinvoimala tuottaa radioaktiivista jätettä, joka kapseloidaan ja loppusijoitetaan 500 m syvyyteen peruskallioon.

        Kerro sille lobbarille, jolta olet apinoinut väitteen "CO2, joka loppusijoitetaan ilmakehään", että on syöttänyt sulle todella paksua pajunköyttä. Jos se olisi totta, ilmakehän sijasta meillä olisi hiilidioksidikehä.

        Kehoittaisin tutustumaan vähän paremmin asiaan, aluksi vaikkapa hiilen ja hiilidioksidin kiertokulusta maapalolla:
        https://peda.net/oppimateriaalit/e-oppi/peruskoulut/raahe/merikadun-koulu/kemia/k7uo2/kemia-79-v1/III/10/hiilen-kiertokulku

        graagi: https://peda.net/oppimateriaalit/e-oppi/peruskoulut/raahe/merikadun-koulu/kemia/k7uo2/kemia-79-v1/III/10/hiilen-kiertokulku/h:file/photo/bcb620a3f06e6d7f53814f912d783d3b465a29c6/hiilen-kierto-taitto.png


    • "Ydinvoima on puhtain!!

      "Vihriä

      5.10.2018 11:00
      Mikään muu ei ole niin puhdasta ja luontoa säästävä on ydinvoima , tai ainakin täytyy ajatella jos haluamme kulkea sähköllä ja yleistää sitä"
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15424004/ydinvoima-on-puhtain!!


      Maailman vaarallisinta jätettä tuottavan laitoksen tuote ei voi olla puhdasta.

      Ydinvoimalat onkin ymmärrettävä ydinjätteen tuotantolaitoksina, koska ydinjätettä niissä tuotetaan täydellä teholla, mutta sähköä vain n. 1/3-teholla reaktorinlämpötehosta (johtuu surkeasta hyötysuhteesta, n. 35%)

      Ydinjäte on käytännössä ikuisesti vaarallista ihmisillle ja elävälle luonnolle yleensäkin. Vaatii vilkasta mielikuvitusta sanoa sitä puhtaaksi.

      • Ydinvoimailija

        Kyllä hiilen polttaminen on liene energiamuodoista ylivoimaisesti vaarallisinta, koska se vaikuttaa globaalisti ja hitaan salakavalasti ihmisten terveyteen. Aino tapa torjua hiilien loppusijoitusta ilmakehään on poltamisen lopertaminen.

        Laulat vanhaa 70 luvulta olevaa vassarikertosäettä ydinvoiman vastustamisessa.

        Tänä päivänä edistykselliset viite-vihreät näkevät ydinvoiman tulevaisuuden energiaratkaisuna. Siihen suuntaan kääntyy myös suomalaisten vihreiden energia-ajatukset.


    • MikäPuhdasta

      Aurinko on suuri ydinreaktori. Sen tuottama säteily voi tappaa mm. aiheuttamalla syöpää.

      • ghtpo

        Elämä maapallolla perustuu ydinenrgian hyödyntämiseen.


      • näin

        Auringossa kaikki neljä tunnettua perusvuorovaikutusta toimivat kauniisti saumattomassa yhteistyössä. Niistä vahvan ja heikon ydinvoiman demonisoimiselle ei ole mitään perusteita.

        Ainan päätä huimaavan hieno systeemi tuo miedän "lämmityslaite".


      • ghtpo kirjoitti:

        Elämä maapallolla perustuu ydinenrgian hyödyntämiseen.

        Höpö höpö. Eräs elämälle välttämätön aina maapallolla on hiilidioksisi, CO2.

        Ydinvoima on oikeasti täysin päinvastaista: "kaiken tappavaa".


    • Ei.luontoa

      "Mikään muu ei ole niin puhdasta ja luontoa säästävä on ydinvoima"

      Niin, itse asiassa, ilman ydinvoimaa, ei olisi luontoa.

    • Säteilyturvaa

      Eikös siitä ydinjätteestä kehitellä tulevaisuuteen käyttökelpoista ainetta, eli siitä saataisiin vielä irti mitä vain?

      • Kyllä sillä taisi olla jokin ihmeainejuttu.... katson jos onnistun löytämään sen. Voi olla että muistan vain jotain ydinjätteeseem liittyvää.


      • Ex.reaktorimestari

        Kertoohan ne, että toriumvoimalassa voitaisiin polttaa nykyisten ydinvoimaloitten polttoainejäte energiaksi ja siis pois, mutta en tiedä miten. Jotain periaatekaavioita on joskus esitelty lehdissä, mutta jäipä opettelematta ja lehdet taltioimatta. Nähtävästi se ei kuitenkaan toimi, koskapa yhtään toriumvoimalaa ei ole tiettävästi rakennettu. Eli taas on tuuli huulia heilutellut.


    • uyfguyfuyfgkj

      Varsinkin vihreät vaatii kaikenlaisten päästöjen lopettamista. Suomessa ei riitä energiaa tuuli- aurinko tai vesivoimaa, ainoa vaihtoehto sen jälkeen on ydinvoima.

      Joskus vaan on tullut mieleen että mitähän tapahtuu kun tuhansien vuosien jälkeen joku löytää nuo yhdinjätehaudat. Käsitelläänkö kuten Egyptin pyramideja muinaisjäännöksinä ja sitten huomataan että joku outo kirous tappaa löytäjät.

      • Noinkohan

        Meinaat että heillä on kyky kaivautua puolen kilometrin syvyyteen, mutta ei kykyä mitata säteilyä?


      • "Suomessa ei riitä energiaa tuuli- aurinko tai vesivoimaa, ainoa vaihtoehto sen jälkeen on ydinvoima."

        Tietolähttesi taitaa olla hevoskauppiaiden uutistoimisto. Faktisesti katsoen: väärää teknologiaa /1/ on kyllä Suomessa niin paljon, että järkevät energiamuodot eivät voi kehittyä - siis väärästä teknologiasta olisi päästävä eroon.

        _Asian _tuntijat_ kertovat näin:

        "Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) johtaman tutkimuksen mukaan kaikki Suomessa tarvittava energia voidaan tuottaa uusiutuvalla energialla, kuten tuulivoimalla, auringolla ja bioenergialla. Seuraavien 35 vuoden aikana öljystä, hiilestä, maakaasusta, turpeesta ja ydinvoimasta voidaan luopua täysin – jos vain halutaan."

        "Kokonaan uusiutuvaan energiaan perustuva järjestelmä olisi paitsi mahdollinen myös täysin kilpailukykyinen muiden vaihtoehtojen kanssa. Kustannukset olisivat yhtä suuret tai jopa hieman edullisemmat kuin ydinvoimaa sisältävässä energiajärjestelmässä. Tutkimus kuvaa ensimmäistä kertaa, millainen voisi olla täysin uusiutuvalla energialla toimiva Suomi. Aiemmin tätä mahdollisuutta ei ole kunnolla edes selvitetty!"
        http://energiaremontti2015.fi/tutkijat-suomi-voi-toimia-taysin-uusiutuvalla-energialla/

        /1/ https://keskustelu.suomi24.fi/t/14772521/vaaraa-teknologiaa


    • Onneksi-on-ydinvoimaa

      Oishan siinä vihertaaperoille mietittävää varsinkin juuri nyt, millä ja miten korvataan maailman kaikki tuotannossa olevat 454 ydinvoimalaa. Lisäksi pitäisi seisauttaa 55 työn alla olevaa uutta laitosta.
      https://pris.iaea.org/PRIS/home.aspx
      Olkiluoto-3 saadaan erittäin sopivaan aikaan, vaikka viivästyisi vielä toisen mokoman.
      Hanhikivi-1-hanke äkkiä käyntiin - kiitos.

    • Akademik-Lomonosov-apuun

      Juuri samanlaisia uivia ydinvoimaloita, kuten "Akademik Lomonosov", Suomikin alkaa tarvita hyvinkin pian. Tuo Akademik Lomonosov hinattiin Pietarista Itämeren ja Norjanmeren kautta Murmanskiin, josta se jatkanee ensi vuonna ladattuna Siperian Pevekiin.
      Varsinkin iltapäivämediamme poninhäntäjournalisteja lukiessa joku tosin saattoi luulla, että kyseessä on vähintäänkin uiva ydinpommi, joka voi räjähtää tietysti juuri Suomen rannikon edustalla.
      Ei, vaan nopea ratkaisu energiahuoltoomme useammankin kaupunkimme edustoille.

    • PysytäänTotuudessa

      Ydinvoima on puhtain!!

      Todellisuus ydinvoima-Ranska vastaan energiakäänne-Saksa:

      https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/kumpi-on-parempi-ydinvoima-ranska-vai-hiili-saksa-saksalle-rokaletappio-sahkon-co2-paastoissa-6744372

      " Saksan ja Ranskan sähköntuotannon hiilidioksidipäästöjen vertailun tulos on tyly Saksalle.

      Ranskan sähköverkkoyhtiön mukaan Ranskassa tuotetun sähkön co2-päästöt olivat 74 grammaa kilowattituntia kohden vuonna 2017.

      Saksalaistilastojen mukaan Saksan vastaava lukema on peräti 489 grammaa kilowattitunnilta alustavien vuoden 2017 tietojen mukaan. "

      • httpswww.stuk.fi.aiheet

        Jos ydinvoima on puhdasta, niin miksi Loviisan ja sen lähiympäristön säteily on noussut parissakymmenessä vuodessa jo noin 60 %? Numerot löytyy STUK:in nettisivulta, joka kyllä toimii harvinaisen huonosti ja vanhoja tietoja sieltä ei löydy, mutta onhan asioita seuraavilla vanhat lukemat muistissa muualla.
        Mikä muuten säteilee Luotolassa (Affenanmaan Vårdössä) jatkuvasti enemmän kuin muualla ympäristössä? Tietääkseni siellä ei pitäisi olla uraanikaivosta, mutta onko jonkun valtion ydinohjuksia melkein taivasalla?


    • mee-ahvenmaalle-ja-kysy

      Niin että tällä sivustolla pitäisi uskoa jonkun vanhuuden höppänän pelkkää muistitietoa semmoisesta TUUBASTA, että Loviisan tienoon säteily olsi noussut 60 % noin 20 vuodessa.
      Ettet semmoisia tietoja STUKin sivuilta löydä ..hahahah... En minäkään.
      Mene hyvä hömelö kysymään Vårdöstä sikäläisiltä samanlaisilta hömelöiltä kaaliensa säteilyä, mutta tutustu ennen sitä vaikkapa sivuun ja ota svenska-sanakirja mukaan.
      https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=867#2
      Suomessa luonnon taustasäteilyn (radon) normaalilukemat ovat haarukassa 0,05 - 0,30 mikrosievertiä tunnissa. Hetkellisesti 0,30 ylitys menee vielä normaaliin piikkiin. Ja tuo radon tulee kallioperästä aivan luonnon omana jalokaasuna. Hieman niinkuin pieni annos metaania ja rikin aromeja peräsuolestasi.

    • K.Late

      "Auringossa kaikki neljä tunnettua perusvuorovaikutusta toimivat kauniisti saumattomassa yhteistyössä."

      Siitä huolimatta, että meillä on säteilyä suotava ilmakehä ja aurinkokin on meistä todella kaukana, kuolee auringon suorasta vaikutuksesta miljoonia ihmisiä vuosittain. Se on elämän välttämättömyyden toinen puoli. Ja se mahdollistaa myös auringon hyödyntämisen energiatuotannossa, mutta se ei tee ydinvoimaa yhtään turvallisemmaksi. En oikein aina tajua tätä aurinkoon vetoamista, kun perustellaan ydinvoiman turvallisuutta. Kyllähän ydinvoimalakin olisi turvallinen muutaman sadan miljoonan kilometrin päässä meistä?

    • Nokianmies

      Luulen, että tulevaisuudessa tätä ydinvoimaa lisätään runsaasti

    • Upeaa

      Ydinvoima on tulevaisuuden ratkaisu. Vain tosi taantumuksellinen kehtaa enää vastustaa sitä.

    • uiva-reaktori-ratkaisu

      Nyt suitsutetaan Suomessa suurena uutisena, että ydinvoimala voi olla pienempikin kuin Olkiluoto tai Hanhikivi!! Esim. Lappeerannan yliopistossa on näköjään keksitty pyörä uudestaan, vaikka Suomenlahdenkin jäitä on murrettu ydinvoimalla jo todella kauan. Aivan saman tyypin reaktoreilla, jollainen hinattiin kesällä Pietarista Itämeren ja Atlantin kautta Muurmanskiin ladattavaksi ja sieltä aikanaa itäisen Siperian rannikolle.
      On erittäin helppo ennustaa, että näissä todellakin on tulevaisuus Suomessakin:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kelluva_ydinvoimalaitos
      Siitäkin huolimatta, että ne ovat suomalaisten viherpipertäjätoimittajien mielestä Ilmestyskirjan petoja. Ei haittaa, niinhän oli mm. Euroopan unionikin aikoinaan eräiden kristus-puolueen kansanedustajien mielestä.

      • suitsuke

        Suomenlahden jäitä on toistaiseksi murrettu ydinvoimakäyttöisellä jäänmurtajalla tasan yhden lyhyehkön talven ajan! Muuten en kommenttiasi kommentoi, mutta että asiat pitää esittää tosiasioina aina kun mahdollista, myös ja varsinkin ydinvoiman puoltajien tulee pitäytyä totuudessa!


    • kehitystä

      Seuraava askel: Pienydinvoimalat (SMR-ydinreaktorit),

      https://www.talouselama.fi/uutiset/asiantuntijat-nama-reaktorit-ovat-ydinenergian-seuraava-askel/83377343-22ce-36cf-a5f4-d8dff7804f90

      Kansainvälisen energiajärjestön, IEA:n uusimman World Energy Outlookin mukaan, ydinenergialla on iso merkitys päästötavoitteiden saavuttamisessa.

      Suomessa on hyvät edellytykset ydinvoimalle: laitostemme maailman huippua oleva käytettävyys kertoo korkeasta osaamistasosta ja turvallisuuskulttuurista. Seuraava luonteva askel olisi pitkäjänteinen panostaminen SMR-laitosten käyttövalmiuteen.

    • Heti

      Lisää ydinvoimaa!

    • suitsuke-

      "Suitsuke" ei tunne asiaa väittäessään, että "Suomenlahden jäitä on toistaiseksi murrettu ydinvoimakäyttöisellä jäänmurtajalla tasan yhden lyhyehkön talven ajan!"
      Väite on täyttä tuubaa.
      Suomenlahdella STUK:n mukaan ensimmäinen jäänmurrossa avustanut ydinmurtaja oli venäläinen Vaygach talvella 2011.
      Sen jälkeen Suomenlahdella ovat avustaneet jäänmurrossa (silloin) maailman suurin ydinmurtaja '50 Let Pobedy' talvella 2012 ja 2014 sekä ikäloppu ydinmurtaja Rossija (1985) talvella 2013. Se oli silloin jo romutuslistalla.
      Helsingissä jo v. 1989 rakennettu ja Pietarissa "ladattu" ydinmurtaja Vaygach oli sekin suomalaismedialle ilmestyskirjan peto ja luvaton sekä kauhistuttava atomi- ja uutispommi vielä vuonna 2011. Luvaton ainoastaan siksi, että "unohtivat" ilmoittaa tulostaan Suomenlahdelle.

      Olen samaa mieltä: Asiat pitää esittää tosiasioina aina kun mahdollista.

      • suitsuke

        Myönnän olleeni väärässä. Samalla väitän ettei Suomenlahden jäitä ole murrettu ydinvoimamurtajilla "todella kauan"!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe