Väärää teknologiaa

Väärää teknologiaa

stuxnet
28.1.2016 20:37

Ruotsissa halutaan eroon ydinvoimasta, mutta irti siitä vain ei päästä.

Ydin- ja hiilivoimaloiden sulkeminen on aiheuttamassa sähköpulan Englantiin /1/

On ilmeistä, että molemmissa maissa on valittu väärä teknologia sähköntuotantoon: tiedetään, että niistä tekniikoista pitäisi päästä eroon, mutta se on vaikeaa.

Kun sähköntuotantoon valitaan teknologia, josta irti pääseminen on kivuliasta tai melkein mahdotonta, valtiosta tulee sen teknologian orja. Se ei ole valtion kansalaisten etujen mukaista. He joutuvat sivustakatsojiksi kun lähivaltiot satsaavat suuria summia uudempaan teknologiaan, eli turvallisiin ja puhtaisiin uusiutuviin energioihin, joista ei oikeastaan tarvitsekaan päästä eroon, ja jos joskus tarvitseekin, se voi tapahtua ilman kummempia vaikeuksia vähitellen.

Lue http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/vaaraa-voimapolitiikkaa-kasikirjoitus

/1/ http://www.nucnet.org/all-the-news/2016/01/27/nuclear-retirements-mean-uk-is-facing-energy-supply-crisis-says-report?utm_campaign=55470f6d73a6a3607800831b&utm_content=56a8b2bfd4dbac29a701afac&utm_medium=smarpshare&utm_source=Twitter
_____
Linkkien toimivuus tarkistettu 16.3.2 16

48

5946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ydinvoimasta eroon pääsy muistuttaa tupakasta luopumista: se on vaikeaa. Kun on luotu sähköjärjestelmä, jossa on ydinvoimaloita, niiden on tuotettava sähköä vuosikymmeniä, jotta touhussa olisi edes näennäisesti jotain taloudellista järkeä - kehitä siinä sitten jotain järkevämpää!

      Löysin viestin vuodelta 2005, jossa kirjoitin näin:

      "Ainakin nämä EU-maat ovat pyristelemässä irti ydinvoimasta:

      Espanja
      Ruotsi
      Hollanti
      Saksa
      Belgia"

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/2078460/aikataulu-ydinvoimasta-luopumiselle!#comment-10468497-view


      Yli kymmenen vuotta kulunut, ja yhä noissa maissa on ydinvoimaloita. Ne maat on kahlittu ydinvoimaan. Saksa vaikuttaa olevan vahvin ydinvoimasta hallitusti eroon pääsijä - joku toinen maa voi päässä nopeastikin eroon, jos sattuu paha ydinonnettomuus.

      • Svedupellekin

        Ruotsi yritti, mutta olis menny kaikki pimeäksi jos olis toteutettu. Teoriapellet laskivat jälleen väärin eivätkä ottaneet käytännön totuutta huomioon. Siellä on ollut sähköä käytössä tuon 2010 jälkeenkin. Olisivat kysyneet ammattilaisilta ennen mitään huuhaa äänestystä.


      • Svedupellekin kirjoitti:

        Ruotsi yritti, mutta olis menny kaikki pimeäksi jos olis toteutettu. Teoriapellet laskivat jälleen väärin eivätkä ottaneet käytännön totuutta huomioon. Siellä on ollut sähköä käytössä tuon 2010 jälkeenkin. Olisivat kysyneet ammattilaisilta ennen mitään huuhaa äänestystä.

        Jos, että haluaa vaikka vain vähentää ydinvoimaa, on osoitus siitä, että ydinvoima on väärää teknologiaa. Tavallaan sen takia käy vähän sääliksi ruotsalaisetkin, mutta itsepähän siihen koukkuun itsensä ovat ajaneet.


      • Etelä-Koreakin on havainnut valinneensa väärää teknologiaa energiantuotannossaan:

        "Etelä-Korean toukokuussa valittu uusi presidentti Moon Jae-in ilmoitti maanantaina, että Etelä-Korea hautaa kaikki suunnitelmat uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi. Etelä-Korea pyrkii eroon ydinvoimasta ja käyttämään enemmän uusiutuvia energiamuotoja kuten aurinko- ja tuulivoimaa."
        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005260528.html

        Lisätään tämä EU-viisaiden listaan:

        Espanja
        Ruotsi
        Hollanti
        Saksa
        Belgia

        Etelä-Korea


      • stuxnet kirjoitti:

        Etelä-Koreakin on havainnut valinneensa väärää teknologiaa energiantuotannossaan:

        "Etelä-Korean toukokuussa valittu uusi presidentti Moon Jae-in ilmoitti maanantaina, että Etelä-Korea hautaa kaikki suunnitelmat uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi. Etelä-Korea pyrkii eroon ydinvoimasta ja käyttämään enemmän uusiutuvia energiamuotoja kuten aurinko- ja tuulivoimaa."
        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005260528.html

        Lisätään tämä EU-viisaiden listaan:

        Espanja
        Ruotsi
        Hollanti
        Saksa
        Belgia

        Etelä-Korea

        Osoitus siitä, miten vaikea on päästä eroon ydinvoimasta:

        "Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on pyörtänyt jyrkän kielteistä kantaansa ydinvoimaan. "
        https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/etela-korea-poukkoilee-ydinvoimassa-nain-kay-keskeytetyille-reaktorityomaille-6683565

        On ilmiselvä asia, että ydinvoima on väärää teknologiaa, koska siitä ei pääse eroon vaikka kuinka yrittäisi. Jos haluat tietää mikä ydinvoimassa on parasta,
        lue https://keskustelu.suomi24.fi/t/12163727/


    • ruxnet

      Maapallo ei kestä ydinvoimasta luopumista koska se on ainoa varteenotettava ekologinen energiantuotantomuoto. Saksakin tulee pyörtämään päätöksensä lähivuosina.
      Uusiutuvilla ei pitäisi korvata ydinvoimaa vaan hiilivoimaa joka on vaarallisin energiantuotantotapa sekä ihmisille että koko maapallolle.

    • Jokainen valtio, jolla on vakava halu irtautua ydinvoiman ikeestä, on valinnut väärän teknologian sähköntuotantoon.

      Ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin sijoitettujen rahojen sijoittaminen uusiutuviin energioihin olisi ehdottomasti tuottanut halvemman, puhtaamman, turvallisemman, sekä ennen kaikkea kestävämmän globaalin energiajärjestelmän.

      • täältäkinpesee

      • No niin - taas yksi valtio, joka tajusi: ydinvoima on väärää teknologiaa!

        "Etelä-Korea pyrkii eroon ydinvoimasta"


    • Arddee

      Fortum, eli me veronmaksajat, sijoitti Ruotsin ydinvoimaloihin satoja miljoonia euroja!
      Ruotsi petti meidät (Fortumin) ja ajaa nyt alas voimalat, jolloin meille tulee jättitappiot!
      Kelle tästä annamme bonuksia?

    • Uusi osoitus suutä, että ydinvoima on väärää teknologiaa:

      "Ranskan suunnitelma ydinvoiman vähentämisestä jäänee haaveeksi – haluaa sähkön fossiilittomaksi 2022 mennessä"
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.212539

      "Hallituksen mukaan ydinvoiman vähentäminen merkitsisi fossiilisten energialähteiden käytön lisäämistä, mikä puolestaan sotii ilmastotavoitteita vastaan. Ympäristöministeri Nicolas Hulotin mukaan tarkoitus on löytää uusi, realistisempi aikajänne ydinvoiman vähentämiselle. Vuotta 2025 realistisempi tavoiteaika on hänen mukaansa vuosien 2030–2035 välillä."

      Ydinvoima on kuin tupakka - kaikki tietää että se on vaarallista ja tappavaakin, mutta kun olet antanyut sille pikkusormen, koko elämäsi on vaarassa, ellet sitten ole niin vahva, että pääset siitä pirusta eroon.

      • NoinOn

        Ydinvoima on nimenomaan oikeaa teknologiaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Sen myöntävät jo järkivihreätkin, vain Stuxnetin kaltaiset fundamentalistit hokevat vanhoja teesejään.


    • foss

      Hallituksen mukaan ydinvoiman vähentäminen merkitsisi fossiilisten energialähteiden käytön lisäämistä"

      Ranskalaiset varmaan säikähtivät Saksan epäonnistunutta energiakäännettä. Saksassa ydinvoiman vähentäminen johti fossiilisten energialähteiden käytön lisäämiseen.

    • Mitä tekee ihan tavallinen ihminen, kun huomaa, että on tullut hommattua vääriä tuotteita?

      No tietenkin yrittää päästä niistä jotenkin eroon.

      Samaa tekee moni valtio ydinvoiman kanssa.

      Ei se sen kummempaa ole.

    • Kyllä täytyy myöntää, että näillä ydinvoimanvastustajilla ainakin on pokkaa. Nimittäin voin kyllä sanoa, että mikäli pahimmat skenaariot ilmastonlämpenemisen suhteen toteutuvat, voipi seurauksena olla pienimuotoinen sakinhivutus.

      • mikätotuus

        Heiltä pelkkää poliittista potaskaa, koska todelliset käytännön vaihtoehdot puuttuvat. Jopa osa vihreistä on tajunnut realismin.


    • mikätotuus

      Ruotsihan luopui ydinvoimasta jo 1.1.2010. Siitähän he päättivät vuosikymmeniä sitten. Eikös ne sitten jostain syystä luopuneetkaan kun asiaa täällä vielä jahkaillaan.


      • mikätotuus

      • Valtiotason tarkoitus/halu luopua ydinvoimasta osoittaa, että on valittu väärää teknologiaa.


      • TottakinMukaan
        stuxnet kirjoitti:

        Valtiotason tarkoitus/halu luopua ydinvoimasta osoittaa, että on valittu väärää teknologiaa.

        Halua oli jo vuosikymmeniä sitten jolloin päätettiin luopua v. 2010 alusta. Kun halut ei perustuneet faktoihin niin eipä luovuttu. Mitään ei olisi ollut tilalle, eikä haluttu sähkötöntä Ruotsia. On vihreää valhetta väittää toisin. Skeidaa voi aina jankuttaa, mutta faktaa ne eivät kumoa.


    • Väärin sammutettu! Väärin sammutettu!

    • Oikein

      Oikea ja, järkevää energiateknologiaa: Pienydinvoimaloita hiilivoimaloiden tilalle !


      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/fortum-selvittaa-loviisan-ydinvoimaloiden-kayton-jatkamista--lundmark-teknisesti-se-on-hyvinkin-mahdollista/tbGwpdqm

      "Saksassa on riski, että päästöt kasvavat. Suomen ja Ruotsin valitsema linja, jossa jatketaan ydinvoiman käyttöä ja pyritään hiilen käytöstä eroon, on järkevämpi."

      "Lundmarkin mukaan Fortumin on nykyisin hyvin aktiivisesti mukana pienten modulaaristen reaktoreiden tutkimisessa, sillä isojen voimaloiden rakentamisesta on tullut liian vaikeaa."

    • vihreille.kiitos

      Politiikastahan tässä on ollut kysymys. Järjettömän kokoinen voimala oli Suomessa pakko valita siksi, että vihreän suunnan painostus kohdistui ydinvoimalan reaktoreiden lukumäärään niiden kokonaistehon sijaan. Oli siis helpompi saada lävitse yksi liian iso kuin kaksi sopivankokoista.

      Ne kaksi sopivankokoista olisivat olleet käytössä varmaan jo 10 vuotta...

      • jämpti

        Kaikki vihreän valheen jankutuksen syytä. Tolloja poliitikkoja ei saisi olla päättämässä energia-asioista.


      • jämpti kirjoitti:

        Kaikki vihreän valheen jankutuksen syytä. Tolloja poliitikkoja ei saisi olla päättämässä energia-asioista.

        Eikä tollottelijoita.

        Nimimerkki NoinOn toi tollottelun energiapalstoille, ja on saanut peräänsä innokkaita seuraajia. Tiedoksi @Aller


    • Oikein

      Jep jep, hyvin me pärjätään sillä isollakin seuraavat 60-80 vuotta.

      • vihreille.kiitos

        Pärjätään joo isollakin, mutta huoltovarmuuden kannalta se on hankala. Kahdesta pienemmästä reaktorista voidaan huollot tehdä yksi kerrallaan ilman että molempien reaktoreiden teho olisi pois käytöstä samanaikaisesti.

        Sitten kun huoltotilanteista aiheutuu sähkön hintaan piikkejä niin on syytä aina julkisesti muistuttaa kansaa tilanteen arkkitehdeista. Vihreät ja muut Greenpeace - fanit saakoon sen kunnian jonka ansaitsevat.


    • Joschka

      Jos tollo saisi päättää energiateknologiasta, Suomi ei olisi maailman vihrein ja onnellisin maa. Onneksi tollo ei saa päättää, eikä Suomesta tule Saksan kaltaiista hiilenpolltajamaata.

      • Ilmianto viestistäsi perustelulla (Lisätietoja-kenttään):

        Viestissä on toista käyttäjää loukkaavaa sisältöä. Nimimerkki NoinOn toi tollottelun molemmille energiapalstoille. Tiedoksi @Aller

        Lajiksi:
        "Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä"



    • K.Late

      "Järjettömän kokoinen voimala oli Suomessa pakko valita siksi, että vihreän suunnan painostus kohdistui ydinvoimalan reaktoreiden lukumäärään niiden kokonaistehon sijaan. "

      Miinukset vihreille siitä, etteivät tajunneet TVO:n ja muiden olevan niin tyhmiä, että rakentavat ylisuuren voimalan, joka pudotessaan verkosta, voi kaataa koko muun verkon mukanaan. Vihreiden 10%:n kannataus pystyi näköjään laittamaan koko muun Suomen polvilleen. Todellinen voimapuolue, vihreät vie, muut vikisee.

      Todellisuudessa tästä ei ollut kyse. Tuolloin osattiin jo laskea: iso reaktori korkealla palamalla tuottaisi halvempaa sähköä, kuin kaksi puolikasta. Ahneus iski ja voitti järkevyyden.

      • Tukiaispellet

        Ei useanpi hakemus olisi mennyt läpo eduskunnassa tuolloin. Osa kansanedustajista oli täysin tietämättömiä Suomen sähköntarpeesta ja luotettavasta tuotannosta. Osa ei tajua mitä tarkoittaa huoltovarmuus energian osalta. Leivän ja maidon omavaraisuus on heille pyhä, mutta siihen taidot loppuvat. Nähtiinhän tuo jo aikoinaan kun yksi lautakasan päällä istunut masinoi ponnen joka meni läpi ja energiapula siitä syntyi. Nytkin vielä tuontia jopa 30% talviaikana, mutta kääntyi sitten lautakasnan päälläkin istuneen mielipide myöhempiin päätöksiin. Jotkut siellä eduskunnassa eivät tajua huoltovarmuuden ja omavaraisuuden tarkoitusta.


      • Tukiaispellet kirjoitti:

        Ei useanpi hakemus olisi mennyt läpo eduskunnassa tuolloin. Osa kansanedustajista oli täysin tietämättömiä Suomen sähköntarpeesta ja luotettavasta tuotannosta. Osa ei tajua mitä tarkoittaa huoltovarmuus energian osalta. Leivän ja maidon omavaraisuus on heille pyhä, mutta siihen taidot loppuvat. Nähtiinhän tuo jo aikoinaan kun yksi lautakasan päällä istunut masinoi ponnen joka meni läpi ja energiapula siitä syntyi. Nytkin vielä tuontia jopa 30% talviaikana, mutta kääntyi sitten lautakasnan päälläkin istuneen mielipide myöhempiin päätöksiin. Jotkut siellä eduskunnassa eivät tajua huoltovarmuuden ja omavaraisuuden tarkoitusta.

        Suomi24.fi-Keskustelut-Uusiutuva energia -palstalla on näköjään Suomen parhaat energia-asiantuntijat mitä tulee sen huoltovarmuuden ja omavaraisuuden ominaisuuksista/kyvyistä

        (haukotus)


      • stuxnet kirjoitti:

        Suomi24.fi-Keskustelut-Uusiutuva energia -palstalla on näköjään Suomen parhaat energia-asiantuntijat mitä tulee sen huoltovarmuuden ja omavaraisuuden ominaisuuksista/kyvyistä

        (haukotus)

        (haukotus loppui). Tuli mainittua väärä palsta. Sitä suuremmalla syyllä

        (haukostus)


    • oisitäjuhlaa

      Ruotsi on ollut ilman ydinvoimaa jo 8 vuotta. Hetki vain ja päästään viettämään Ruotsin ydinvoimattomuuden 10- vuotispäiviä suurien juhlallisuuksien kera.

    • oisitäjuhlaa

      Noin se aika kuluu, pian 10 vuotta on Ruotsi ollut ilman ydinvoimaa!

    • oisitäjuhlaa

      Hienosti Ruotsissa hoitivat ydinvoimalle korvaajan, mitä lie aurinkoa ja tuulta, melkein aurinkotuulisähköä varmaan, mutta tasaisesti 1400- 1500 MW teholla ovat sitä Suomen suuntaan antaneet taas tämänkin päivän ajan. Ei toki niin turhaa etteikö mainita kannattaisi meidänkään osalta, kun on nyt ollut poikkeuksellisen lämmin ja auringonpaisteinen ilma koko maassa ja pikkuisen kuitenkin tuulikin virinnyt, ovat meidän aurinko- ja tuulivoimalamme tuottaneet komiasti kaikesta kuluttamastamme sähköstä prosentin verran. Ruotsalaisilla vissiin aika paljon tehokkaammat nuo uusiutuvien vehkeet....

    • Kun jokin valtio haluaa eroon ydinvoimasta, se selvä osoitus siitä, ettå on ymmärretty ydinvoiman olevan väärää teknologiaa.

      Onko kukaan kuullut, että jokin valtio olisi päättänyt luopua kaikesta uusiutuvasta energiasta?

    • oisitäjuhlaa

      Tänään saamme Ruotsin suunnasta uusiutuvaa sähköä mukavasti noin 2800 MW teholla. Mutta muistetaan että tehdään sitä meilläkin, aurinko- ja tuulivoima antavat yhteensä 70-80 MW osuuden kun kokonaiskulutus on noin 9000 MW.
      Jännä maa tuo Ruotsi, miten tehokkaasti siellä hoidettiinkaan korvaava energiantuotanto silloin pian kymmenen vuotta sitten kun viimeinenkin ydinvoimala lopetti toimintansa!

    • Onko kukaan kuullut, että jokin valtio olisi päättänyt luopua kaikesta uusiutuvasta energiasta?

      Minä en ole kuullut.

    • oisitäjuhlaa

      Ei kai, Ruotsikin luopui vain ydinvoimaloistaan silloin joskus, kohta kymmenen vuotta sitten!

    • Ruotsi on yksi niistä valtioista, jotka ovat katkerana todenneet ydinvoiman olevan väärää teknologiaa - Ruotsi jopa useita kertoja, mutta Ruotsin ydinvoimaloita on suljettu vasta .. kaksi?

      Toivottavasti Suomessakin joskus myönnetään, että ydinvoima on väärää teknologiaa, jonka hankintaa voi jälkeenpäin joutua katumaan.

      En ole kuullut, että yksikään valtio olisi halunnut kokonaan luopua uusiutuvista energioista. Kai niitä voidaan sitten pitää vähintäänkin ihan kelvollisina :)

      • Ydinvoima on kaikkialla valtiojohtoinen. Syystäkin.


    • oisitäjuhlaa

      Katkerana todenneet? Kuka, ketkä, missä, milloin, miten katkerana? Ruotsi on valtio, ei se osaa olla katkera tai iloinen, eli kuka, ketkä, missä ja milloin tätä katkeruutta esittivät?

      En ole kuullut, että yksikään valtio omistaisi merkittäviä uusiutuviksi luonnehdittavia luonnonvaroja, miten valtiot voisivat luopua muusta kuin omista omistuksistaan?
      Kuinka suuresta määrästä aurinko- tai tuulivoimaa Suomen valtio voisi luopua? Julistaisiko hallituksemme maailmalle, että hei, me luovumme nyt kaikesta maahamme kohdistuvasta aurinko- ja tuulivoimasta ja sen saa ottaa ketä kiinnostaa ja kuka ensin ehtii ja kiinni saa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3045
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      104
      2384
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2142
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1963
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 164
      1238
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe