Suomi miehittäjä 1941 -1944

Partacus

Itä-Karjalassa on osaltaan Itä-Karjalan fasistisoimisen historiallinen kuvaus.
Tuleva artikkelisarja perustuu pääosin Helge Seppälän samannimiseen tutkimukseen.

-Tässä huolellisesti dokumentoidussa kirjassa sotahistorioitsija everstiluutnantti Helge Seppälä kertoo yksityiskohtaisesti suomalaisten sotavalmistelusta - mm. suomalaisten ja saksalaisten posti- ja lennätinviranomaisten kiinteästä yhteistoiminnasta muutamia kuukausia ennen sotaa sekä suurisuuntaisista hankkeista Itä-Karjalan suomalaistamiseksi.
-Seppälä on kolmen vuoden ajan kiertänyt haastattelemassa henkilöitä, joilla on omakohtaisia kokemuksia miehityksen ajalta sekä tutkinut mm. sota-arkiston aikaisemmin julkaisemattomia asiakirjoja suomalaisesta sotilashallinnosta Itä-Karjalassa.
https://www.huuto.net/kohteet/helge-seppala-suomi-miehittajana-1941-1944-jatkosota/480011076

Tämä kirja puolestaan kertoo Rytin hallituksen vangitsemista suomalaisista fasismin vastustajista, jotka ennakkoon otettiin turvasäilöön ja osa keskitysleireihin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nestori_Parkkari
Parkkarin teos ei juuri nyt ole saatavillani, joten olettaisin jonkun muun kertovan sen sisällöstä, koska se kuuluu osana rytiläisyyden aikakauteen.

Helge Seppälä toimi miehitysjoukoissa alle kaksikymppisenä ja omaa kokemukseen perustuvaa tietoa mutta pääosin hänen tutkimus sisältää suurta arkistojen avaamista. Seppälä tutustui myös NL:n sotahistorioitsijoiden tutkimuksiin, yhtyy tai osin kritisoi niitä.
Itä-Karjalan pakkosuomalaistaminen on karmeaa luettavaa mutta historiallista todellisuutta.

199

2728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partacus

      1960 luvulla toiminut YK:n pääsihteeri Dag Hammarskjöld: "Meillä ei ole varaa unohtaa yhtäkään kokemusta, ei katkeraakaan."

      Helge Seppälä otti lausuman teoksensa motoksi.

    • Ja taas Partacusi toitottaa Moskovan torvella! Olisi todella ollut karjalaisten onni jos raja olisi mainitsemanasi aikana siirretty lähelle sitä Muurmanskin rataa. Ihmisillä on aina ollut, siis 1918 ensimmäisen komukapinan jälkeen, parempi olla suomalaisena kuin kurjassa komuloisjoukossa komukurjalassa nimeltä Neuvostoliitto. Eikä se tavallisen kansan osalta taida vieläkään siellä herkkua olla jos jätämme oligarkit datshoillaan pois laskuista.

      Ei todella kannata unohtaa miten NL ja kommunismi ihmisiä alueellaan kohteli vuosikymmenten ajan vaan eipä Partacusi todellisiin ongelmiin puutu koska pravda vaikuttaa paljon kauniimmalta punaisilla laseilla katsottuna.

      Komuloisen on turhaa ketään fasismista syyttää ollen itse punafasisti jonka aatteen aikaansaamat ruumiskasat ja muut kärsimykset ylittävät sen harmaan version roppakaupalla. Ole Partacusi rehellinen ja tasapuolinen! En ole sinun koskaan nähnyt samalla innolla selvittävän kommunismin aikaansaannoksia vaikka vaan Neuvostoliiton aikana Neuvostoliitossa ja sen orjuuttamissa maissa kuten baltian maat ynnä useat muut. Selvitä ne ensin niin opit!! Se olisi rehellistä toimintaa!!!

      Suomi ei ollut fasistyinen vaikka olikin sodassa kommunismia vastaan. Jos täällä joku fasisti oli niin olihan täällä kommunistejakin jotta siihen ei kannata vedota edes Partacusen!

    • Ohiammutun.poika

      Nykyiset Suomen rajat ovat hyvät. EUsta voitaisi erota.

    • Partacus

      Helge Seppälän sotilasarvo on everstiluutnantti.
      Seppälä oli pääesikunnan toimistoupseerina ja toimistoesiupseerina 1960–1965, Sotahistorian tutkimuslaitoksen toimistopäällikkönä 1965–1967 ja Sotakorkeakoulun sotahistorian opettajana 1967–1974. Hän oli Tiede ja ase-julkaisun toimitussihteerinä 1965–1967 ja toimituskunnan jäsenenä 1968–1976 sekä Suomen sotatieteellisen seuran sihteerinä 1965–1967 ja seuran johtokunnan jäsenenä 1968–1975.[1]
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Helge_Seppälä

      Keskeistä sodissa on se kuinka siihen jouduttiin ja miten siitä päästään pois.
      Vähemmälle huomiolle Suomen kohdalla on jäänyt Suomen rooli miehittäjänä. Suomi hallinnoi reilut kolme vuotta vieraan valtion aluetta mihittäjänä. Tästä Helge Seppälän kirja kertoo.

      • voivoivoivoiiiiiiiiiii

        NL hyökkäsi Suomeen ns. Mainilan laukausten perusteella.

        En muista kuka NL:n johtaja kertoi että Mainilan laukaukset ammuttiin NL:sta. Joku kuitenkin.
        Ja sen jälkeen NL hyökkäsi Suomeen.


    • Partacus

      Helge Seppälä; Itä-Karjalan kysymyksen taustaa.
      Itä-Karjala tarkoitti Tarton rauhassa (1920) Suomen itäpuolelle jäänyttä aluetta kolmen kannaksen linjaa Syväriltä Äänisjärvelle ja Vienanmerelle sisältäen Aunuksen ja Vienan eli suunnillleen NL:n Karjalan autonomisen tasavallan aluetta. Alue oli vuosina 1941 -1944 pääosin Suomen miehittämänä. Alue ei koskaan aikaisemmin kuulunut Ruotsiin tai Suomeen.

      Suomalaiskansojen sukututkimus alkaen 1800 luvulla johti 1900 luvun puolella ajatukseen liittää (ainakin) lähellä olevia sukulaiskansoja Suomeen. Ajatus esitettiin ensimmäiseksi terroristisen Aktivistiliikkeen piirissä.

      Ensimmäinen toimi Itä-Karjalan liittämiseksi Suomeen tapahtui 1918 kansalaissodan aikana suojeluskunta-armeijan toimesta. Valkoisen armeijan päällikkö Mannerheim julisti, ettei laita miekkaa tuppeen ennenkuin Suomi ja Itä-Karjala olisivat vapaat. Suomi oli vapaa neuvostohallituksen hyväksyttyä Suomen itsenäisyysjulistuksen 31.12.1917.
      Mannerheim antoi helmikuussa 1918 käskyn Itä-Karjalan valtauksen valmistelusta. Tuolloin Venäjällä neuvostovalta oli suurissa vaikeuksissa.

      15.3.1918 Mannerheim käski vapaaehtoisen retkikunnan (yli tuhat sotilasta) hyökkäämään Vienaan n. 1500 sotilaan voimin. Kaksi päivää myöhemmin retkikunta järjesti Uhtualla paikallisista kokouksen, jossa se pyysi Suomen apua Itä-Karjalan liittämiseksi Suomeen!
      Syksyllä englantilaiset ja Suomesta paenneet punaiset auttoivat vienalaisia ajamaan retkikunnan rajan taakse.

      Talvella 1919 Suomen hallituksen luvalla alettiin kerätä vapaaehtoisarmeijaa Karjalan komitean johdolla. Tavoite oli vallata Vienan eteläpuolelta Aunus aina Syväriä ja Äänisjärveä myöten. Mannerheim antoi sotatoimelle sivustatukea. Sotovoima kattoi enimmillään 3 000 sotilasta. Sotatoimi alkoi huhtikuun kahdeskymmenes 1919.
      Suomalaisten toimesta perustettiin alueelle Aunuksen väliaikainen hallitus! Se julistautui Venäjästä ainaaksi irronneeksi. Vain puolet alueen kunnista lähetti kokoukseen edustajat. Vahvistunut Venäjän Puna-armeija löi suomalaiset vuoden loppuun mennessä.

      Tarton rauhanneuvotteluissa Suomen valtuuskunta vaati rajaksi kolmen kannsaksen linjaa ja Itä-Karjalaa Suomelle. Neuvosto-Venäjä lahjoitti Suomelle Petsamon. Tsaari oli aikaisemmin lahjoittanut Laatokan Karjalan vuonna 1809 Suomen Suuriruhtinaskunnan alueeksi.

      Syksyllä 1921 Itä-Karjalassa nousi valkokapina. Sen tueksi Suomesta värvättiin sotavoimaa ja enimmillään siellä oli n. 3000 sotilasta, joista suomalaisia n. 600.
      Puna-armeija löi "Karjalan Vapautusarmeijan" helmikuuhun 1922 mennessä.

      Tähän loppuivat sotilaalliset toimet toistaiseksi Itä-Karjalan valtaamiseksi. Majuri Paavo Talvela, myöhemmin kenraali, totesi, että sotavoimat ovat liian pienet eikä tulosta tule. On odotettava suotuisampaa tilannetta ja otettava Itä-Karjala vakinaisen armeijan asevoimalla.

      Mutta Suur-Suomi aate jäi elämään vaikka aseet vaikenivat. Siitä seuraavassa viestissä.
      Monille se on tunnettua mutta kertaan seikat lyhyesti.

      ps. Englanti oli sodassa Saksaa vastaan ja pelkäsi Saksan hyökkäävän Suomen kautta Pietariin. Siksi se avusti, vaikka miehitti Muurmannin rataa, neuvostovaltaa ja suomalaisia punaisia lyömään Suomen valkoiset vuonna 1918.

      • entinendemari

        Venäjän määritti aunuksen kuuluvan suomenmaahan ääninen-viena


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Venäläiset leninistit teloittivat suomalaiset leninistit, jotka ajoivat Karjalan suomalaisten asemaa

      MITÄ KOMMUNISTIT HÄPEÄVÄT ENITEN (ei Partacus joka on satusetä, mummutautinen pelinsä pelannut surutyötä tekevä SKP kuollut)

      Häpeä: Kuuluisin venäläisten leninistien teloittama suomalainen kommunisti on tietenkin tilastomatematiikan dosentti ja Karjalan johtaja Edvard Gylling, jonka Lenin oli kutsunut Karjalaan ja tämä hullu lähti

      MUTTA EI SIINÄ KAIKKI

      Mikäli Churchill-Stalin -joukot olisivat päässeet läpi Tali-Ihantalassa
      Partacus ei olisi syntynyt
      kansa olisi vaihdettu
      venäläiset tuotu suomalaisten tilalle, jotak olisi kuljetettu keskitysleireille Aasiaan

      Hermann Göring auttoi suomalaiset selviämään lähettämällä ryhmä Kuhlmeyn Stuka-laivueen tuhoamaan venäläiset Tali-Ihantalassa https://www.youtube.com/watch?v=wM6R6w-_C14

      • Anonyymi

        Juuri näin. Virolaisten kohtalo on hyvä esimerkki, miten Suomen olisi käynyt, jos "partcukset" olisivat päässeet puna-armeijan avulla valtaan.


    • Partacus

      Perussuomalainen tyylillleen uskollisena esittää osatotuuksia saadaksen heittää sekaan puuta heinää ja kirjoittaa kaikesta muusta kuin aiheesta.

      Itä-Karjalan kysymyksen taustaa.

      Itsenäinen Suomi kävi kolme sotaa kolmen ensimmäisen vuoden aikana Itä-Karjalan alueen valtaamiseksi. Kahteen otteeseen suomalaisosapuoli järjesti sinne nukkehallituksen pyytämään Suomeen liittämistä, vuosina 1918 ja 1922.
      Tappion tuolloin täytyi kirvellä mutta jo vuonna 1922 suursuomi-idelogit perustivat Akateemisen Karjalaseuran jatkamaan valtausaatetta. Muistettakoon Paavo Talvelan uho valloituksesta vakinaisen armeijan voimin.

      AKS:n mustan lipun edessä vannottava vala kuului seuraavasti:
      »Lippumme alla ja lipullemme minä vannon kaiken sen nimessä, mikä minulle on pyhää ja kallista, uhraavani työni ja elämäni Isänmaalleni, Suomen kansallisen herättämisen, Karjalan ja Inkerin, Suuren Suomen puolesta. Sillä niin totta kuin minä uskon yhteen suureen Jumalaan, niin minä uskon yhteen suureen Suomeen ja sen suureen tulevaisuuteen.»
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Akateeminen_Karjala-Seura
      Tässä aate on puhtaasti esitettynä.

      Suuri Suomi merkitsi AKS:lle Itä-Karjalan lisäksi Inkerinmaata, jossa asui aikoinaan Ruotsin asuttamia suomalaissiirtolaisten jälkeläisiä.
      AKS omasi suurta suosiota porvarillisen sivistyneistön parissa. Vaikka hallitukset eivät voineet virallisesti yhtyä AKS:n teeseihin ne suhtautuivat myönteisesti aatteeseen. AKS:ään kuuluneista suuri osa oli myös suojeluskuntien jäseniä. Seura keräsi paljon pappisväestöä ja teologiaa opiskelevia.
      Myöhemmin AKS:n papit ja jäsenet omasivat suuren vaikutusvallan miehityshallinnossa jatkosodan aikana.
      AKS piti keskeisesti yllä aatetta porvariston piirissä ja pyrki luonnollisesti kasvattamaan työväestöäkin suursuomi aatteen kannalle.

      AKS piti yllä ulkopoliittista valloitushanketta ja propagoi sen puolesta hallitusten suoja takanaan. AKS:lle rinnakkaisina järjestöinä aatteen puolesta olivat mm. suojeluskunnat, Lapuan Liike, aitofasistiset järjestöt, IKL, Sinimustat ja hallitusten hiljainen tuki.

      Maailmanhistoria tuotti odottamattoman mutkan. 1939 talvisota näytti tuhoavan hankkeen tykkänään. Rauhanteossa Suomen alue pieneni laajentumisen sijasta eikä Ranskan/Englannin taholta tuettu Suomen pyrkimyksiä. Saksa kiersi kahden rintaman sodan vaaran valloittamalla läntisen Euroopan ja oli valmis päätavoitteeseen eli Neuvostoliiton tuhoamiseen.
      Tästä aukesi uusi mahdollisuus Suur-Suomi aatteelle. Saksa otti neuvotteluyhteyden talvisodan jälkeen ilmoittamalla olevansa lähitulevaisuudessa valmis sotaan NL vastaan. Rytin hallitus liittyi sotasuunnitelmaan syyskuussa 1940. Barbarossan nimellä hyökkäyksen pääpiirteet oli sovittu Suomen osalta vuoden 1941 alkuun mennessä. Kaikki tänä luonnollisesti tiukasti kansalta salassa.
      Saksalainen armeija hyökkäsi Suomen alueelta 22.6.1941 ja Saksan päävoimat Ukrainaan, Moskovan suuntaan ja Baltiaan samaan aikaan. Suomen armeija yhtyi sotatoimiin jo edellisenä yönä operoimalla Suomenlahden miinoittamisessa.
      Saksan SS ja Suomen valkoinen Valpo olivat sopineet mittavasta yhteistyöstä sodanaikaisista tehtävistä ja josta ei kunnian kellot soi mutta se on erillinen tarina. Vihjeeksi Oula Silvennoisen tutkimus "Salaiset aseveljet".

      Natsisaksa tarjosi Suomelle tilaisuuden aluevalloituksiin ja Suomen porvaristo tarttui innolla syöttiin vakinaisen armeijan voimalla. Surkea lopputulos on historian kirjoista luettavissa.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      LENINISTIT TELOITTIVAT KARJALASSA SUOMALAISET JOTKA AJOIVAT ALKUPERÄISVÄESTÖN ASIAA, KOSKA KOMMUNISMISSA EI OLE KANSOJA VAIN KREMLIN JOHDOLLA TOIMIVA HERRAKANSA VENÄLÄISET

      Tärkein teloitettu on Helsingin yliopiston tilastomatematiikan dosentti Edvard Gylling joka leninistinä johti Karjalaa, lisäsi suomalaisten osuutta johdossa ja pani Karjalan kuntoon ja joka tämän takia teloitettiin nopeasti

      Punakapinan jälkeen Gylling asui Tukholmassa. Mutta.

      Lenin kutsui dosentti Gyllingin kylään ja tämä matkusti kevättalvella 1921 Tukholmasta Pohjois-Norjan kautta Pietariin tapaamaan Leniniä. Jäi hulluuksissaanKarjalaan töihin ja pani sen taloudelliseen kuntoon. Kevättalvella 1923 venäläinen lääkäri virheellisesti amputoi Gyllingin jalan, hoitovirhe, mikä teki Gyllingin elämän vaikeaksi

      Gylling sai lempinimen Karjalan keisari, koska paransi merkittävästi Karjalan taloutta.

      Jotkut halusivat muuttaa Petroskoin nimen Gyllinggradiksi.

      KREMLIN VENÄLÄINEN HERRAKANSA SUUTTUI JA PANI GYLLINGIN HENGILTÄ
      Liian hyvä tyyppi, Gylling halusi myös alkuperäisväestöä johtoon ei vain Kremlin venäläisiä joten Gylling erotetaan 1935 ja siirretään Maailmantalouden instituutin tiedetyöntekijäksi Moskovaan

      Aikataulu

      17.7.1937 Karjalan ASNT:n (Autonomisen Sosialistisen Neuvostotasavallan) toimeenpanevan komitean puheenjohtaja ja pääministeri Edvard Gylling, erotetaan ensin tehtävistään ja vangitaan. Samalla vangitaan edellisen puoliso Fanny Gylling, syntynyt 17.10. 1885 Uudessakaupungissa, Suomessa, asuu Moskovassa, ammatti sensuurivirkailija

      14.6.1938 Edvard Gylling tuomitaan SNTL:n Korkeimman oikeuden sotilaskollegion päätöksellä Venäjän rikoslain 1926 voimassaolevan valtiorikoksia koskevan lain vastavallankumouksellisia rikoksia koskevan 58 §:n 1a, 2, 7, 8 ja 11-kohtien nojalla ammuttavaksi, koska on syyllistynyt isänmaan kavaltamiseen, aseellisen kapinan ja aseistettujen ryhmien vastavallankumoukselliseen tukemiseen, valtiolaitosten hyväksikäyttöön ja niiden toiminnan vastustamiseen, Neuvostovaltaa vastaan suunnattujen terroritoimiin osallistumiseen sekä näiden rikosten valmistelutoimiin

      Määrätty ammutavaksi välittömästi
      Hautapaikka tuntematon

    • Partacus

      Suur-Suomi -kysymyksen renessanssi.
      Jo talvisodan aikana Saksan SS ja Suomen Valpo solmivat uudelleen hetken kateissa olleet suhteet. Hitler ilmaisi olevansa lähiaikoina valmis hyökkäämään Neuvostoliittoon ja että toivovat Suomea mukaan. Suomen kapitalistiluokalla ja poliittisella porvaristolla syljen eritys paisui enemmän kuin olisi voinut toivoa.
      Kauttakulkusopimukset alkoivat ja sen varjolla Saksa rakensi armeijaryhmän Kuusamosta ylöspäin itärajalle. Sodan alettua 22.6.41 edellisenä yönä (Salaiset Aseveljet -teos) Suomen sotilaat internoivat Petsamosta NL:n ja Englannin lähetystön. Saksan sotavoima alkoi vyöryä Petsamon läpi kohti Murmanskia.
      Suur-Suomi aate virkosi henkiin uudelleen kesällä 1940 vaikka talvisota oli vasta hävitty.

      Suomen Berliinin suurlähettiläs T. Kivimäki pyysi 15.5.1941 Saksan puolesta Rytin toivomuksia Itä-Karjalan ja Inkerinmaan suhteen. Ryti antoi professori Jalmari Jaakkolalle tehtäväksi muistio. Samalla Ryti pyysi Mannerheimin näkemyksiä "uudesta" itärajasta.
      Ryti oli jo aikaisemmin teettänyt tutkimuksen, jonka tarkoitus oli "tieteellisten seikkojen", huomatkaa tieteellisesti??, perustella Natsi-Saksalle, että Itä-Karjala kuului Suomeen.

      Jo ennen sotaan ryhtymistä alkoi spekulaatio tulevan Suuren Suomen rajoista idässä. Villeimmät fanaatikot odottivat uudelleen itärajaa Uralille mutta myös Itä-Karjalan lisäksi Kuola, Inkerinmaa ja Äänisjärvi Suomen sisäjärveksi, Syväri joki Suomen alueelle ja Leningradin kaupungin alue.
      On muistettava, ettei taantumusporvaristomme aivan kahjo ollut. Kesällä 1940 Saksa miehitti läntisen Euroopan ja Norjan mitättömin menetyksin. Suursuomiporvarin syljenerityksen kiihtyminen saattoi olla luonnollinen reaktio Saksan "salamasotataktiikan" ja asemahdin lumossa. Fasismin voitto näytti olevan idioottivarma.

      Talvisodan jälkeen ja ennen 22.6.1941 Suomen valtiollinen johto otti suursuomi-idean omakseen kun se aikaisemmin oli tiettyjen järjestöjen ja puolueiden agendassa. Ei tavoiteltu pelkästään menetettyjä alueita vaan paljon lisää sen aatteen mukaisesti jota AKS alkoi levittää vuodesta 1922 lähtien ja joita oli esitetty yksittäisesti vuosisadan alusta lähtien.

      Seuraavaksi Jaakkolan muistio ja sen oleellinen sisältö.

      • Töymeis

        Joopa joo. Mutta mikä on pointtisi? Jatkosodan alkamisesta tulee ensi kesänä kuluneeksi 78 vuotta. Pitäisikö meidän suomalaisten Sinun mielestäsi tehdä jotain jatkuvia katumusharjoituksia ko. sodan vuoksi? Vai mitä ehdotat? Eipä taida SKP:n kannatus nousta juuri nollaa kummemmaksi, vaikka kuinka muisteltaisiin SKP:n vuosikymmeniä sitten kärsimiä hirvittäviä vääryyksiä. Et ilmiselvästi näe SKP:n ongelmaa: SKP:llä ei ole tämän päivän Suomelle yhtikäs mitään annettavaa - parempi siis muistella vuosikymmenten takaista historiaa. Esimerkiksi Suuri Pohjansota, joka myös Isona vihana tunnetaan, on laimin lyöty aivan kokonaan. Kuka oli siinä sodassa konna ja kuka kärsivä osapuoli?


    • Eikö-olekkin-hullua

      NL hyökkäsi Suomeen mutta joku seinähullu pitää Suomea miehittäjänä ?

      No, meitä on moneksi...

    • Partacus

      Suur-Suomi -kysymyksen renessanssi.

      Alempana esiintyy Rytin tilaama tutkimus ja joka valmistui kuukaudessa lähinnä Saksan natsien pyynnöstä. "Suomen idänkysymys" kirjoitettin kirjaksi ja se valmistui ennen jatkosodan alkua tai aivan pian sen alkamisen jälkeen.
      "Talvisodan jälkeen Jaakkola kirjoitti Suomen historiaa ulkomaisille esittelevän suppean esityksen Suomen historian ääriviivat, joka käännettiin useille kielille, sekä jatkosodan aikana presidentti Risto Rytin pyynnöstä niin ikään ulkomaille suunnatun esitelmän Suomen idänkysymys, jossa pyrittiin historiallisella argumentoinnilla perustelemaan Suomen Itä-Karjalaan ja Kuolan niemimaahan.[1]"
      alhttps://fi.wikipedia.org/wiki/Jalmari_Jaakkolauevaatimukset

      Varoitus herkkähermoisille lukijoille. Esiin tulee Itä-Karjalan fasistisoimisen ohjelma autenttisena joskin AKS alusti aihetta jo aikaisemmin 19 vuotta.

      Jaakkolan ohjelman periaatteelliset näkemykset lyhyesti esitettynä:
      1. NL:n ja sosialismin vaara on jättiläismäisesti kasvanut Suomea ja Fenno-Skandiaa vastaan.
      - Siis ei sanakaan fasismin noususta ja uhasta Euroopan kapitalistisessa osassa.
      2. Suomen itä- ja kaakkoispuolella sijaitsee viljelykselle sopivaa maata ja johon suomalaisilla on omistusoikeus. Se muodostaa kaikissa suhteissa yhteenkuuluvan Venäjästä erottuvan alueen.
      - Jaakkola viitannee Aunuksen hedelmällisiin peltoihin.
      3. Inkeriläiset, karjalaiset ja vepsäläiset elävät NL:n ikeen alla ja haluavat irtautua Venäjän ikeestä. Niiden asema on ristiriidassa Euroopan yleisen oikeustajun suhteen ja vastoin suomalais-venäläisiä sopimuksia (Tarton rauhansopimus!).
      - Jaakkola ehdottaa kumota talvisodan ja Tarton rauhansopimukset. Mielikuva taivaallisesta oikeudesta vallita esitettyjä alueita.
      4. Suomen historiallinen tehtävä on koota kansansa yhteen ja saada sille sotilaallisesti luonnolliset ja oikeat rajat.
      - Sotaan vaan mukaan ja sodan oikeutuksella rajat idemmäksi.
      5. Itä on tuottanut vuosisatoja Suomelle ja Pohjolalle suunnattomia kärsimyksiä, joten moraali ja oikeus vaativat hyvitystä. Sodan avulla tulee Pohjolaan saada pysyvä rauha.
      - Jaakkola unohtaa, että Suomi Ruotsin alusmaana oli mukana Ruotsin sodissa sen laajentuessa itään. Toisekseen ikäänkuin muualla Euroopassa nouseva kapitalismi ei olisi käynyt yhtään sotaa 500 vuoden aikana.

      Jaakkolan ohjelma on natsien Lebensraumin suomalainen muunnos. Otettava heimokansat omaan valtioon väkisin jos muuten ei saa. Saksan Lebensraum tarkoitti myös slaavikansojen alistamista mutta myös erikseen saksalaisperäisten alueiden liittämistä Suur-Saksaan. Jaakkolan ja Hitlerin ohjelma yhtyivät olennaisessa.

      Vielä 2 olennaista Jaakkolan teesiä.
      1. Suomen tuleva itäraja sisältää "pakkoluovutetun" Laatokan Karjalan, Kuolan ja Itä-Karjalan siten että raja kulkee Laatokan-Vienanmeren vesistölinjan etelä- ja itäpuolella.
      - Tässä ainakin Syväri luettaisiin Suomeen kuuluvaksi joeksi ja luultavasti Äänisjärvikin. Leningrad ja Inkerinmaa on jätetty Suomen rajojen ulkopuolelle.
      2. Tältä alueelta karkotetaan Venäjälle kaikki muut kuin suomensukuiset kansanryhmät. Muut olisivat Suomelle vieras väestö.
      - Tällä ohjelmakohdalla on suora yhteys saksalaisen fasismin rotuoppiin, puhtaan valitun kansan oppiin. Suomen kohdalla germaanit vaihdetaan suomensukuiseksi "herrakansaksi". Ohjelma tarkkaan ottaen tekee myös saksalaisen kansanryhmän suomalaisuudelle vieraaksi. Tiedossani ei ole miten natsit tähän kommentoivat.

      Pitkälti näillä teeseillä valtiollinen sotapropaganda toimi ensimmäisen sotavuoden. Saksan tappion vahvistuessa propagandaa "siistittiin" mutta ei kokonaan uusittu. Ei voinut sanottua saada sanomattomaksi.
      Jouni Tillin teos "Suomen pyhä sota" sotapropagandasta on merkittävä julkaisu. Jeesus vedettiin mukaan siten, että se olisi luvannut jo maailman luomishetkellä "ryssiltä" alueita Suomeen.

      • Töymeis

        Partacus kirjoitti: "Varoitus herkkähermoisille lukijoille. Esiin tulee Itä-Karjalan fasistisoimisen ohjelma autenttisena joskin AKS alusti aihetta jo aikaisemmin 19 vuotta..."

        Partacus on tottavie oikeassa ,kun hän varoittaa heikkohermoisia Neuvosto-Karjalan asiassa. Urheat neuvostojoukot kun tappoivat yli 3000 suomalaista Karjalaan mennyttä suomalaista maahanmuuttajaa.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      On tärkeä taistella Lenin-Stalin-Putin -tyyppistä hullua järjestelmää vastaan
      Putin on leninistis-stalinistien koulutuksen saanut Saksan (teollisuus)vakooja
      joka hoiti jatkotyön Turussa mm. Airistolla

      Idioottien järjestelmä Kreml: KOMMUNISMISSA EIVÄT MIELIVALTAISET TELOITUKSET KOHDISTU VAIN KORKEISIIN VIRKAILIJOIHIN, VAAN MYÖS NÄIDEN PERHEET JOUTUVAT TUOMIOLLE, TELOITETUKSI JA KESKITYSLEIREIHIN,näin kävi myös Karjalan keisarin (lempinimi) leninisti Edvard Gyllingin vaimolle

      Leninistit kostivat myös perheenjäsenille ankarasti

      Karjalan johtaja tohtori Edvard Gylling teloitettiin noin 14.6.1938 ja heti perään hänen puolisonsa vangitaan ja viedään keskitysleirille

      Karjalan ASNT:n (Autonomisen Sosialistisen Neuvostotasavallan) toimeenpanevan komitean puheenjohtaja ja pääministeri Edvard Gylling, Helsingin yliopiston tilastomatematiikan dosentti, useita merkittäviä valtiollisia tehtäviä Suomessa, erotetaan ja vangitaan JA SAMALLA VANGITAAN Gyllingin puoliso Fanny Gylling, syntynyt 17.10. 1885 Uudessakaupungissa, Suomessa, asuu Moskovassa, ammatti sensuurivirkailija

      7.7. 1938 Fanny Gylling, Edvard Gyllingin puoliso, tuomitaan 8 vuodeksi vankeuteen
      Kuolee 6.9.1944 Karagandan keskitysleirillä keski-Kazakstanissa eli hitsin nevadassa

      Aino Kuusisen (Otto Villen puolison) on kertonut näköhavainnon keskitysleiriltä: Fanny Gylling ei valittanut koskaan, kun tiesi ettei se mitään hyödyttäisi. Hän oli hiljainen, surun murtama ja fyysisesti hyvin huonossa kunnossa ... kunnes kuolema vapautti

    • defend

      Jatka Partacus selostustasi. Siinä on sellaista tietoa, jota julkisessa mediassa ei näy.
      Helge Seppälän nimikin on tuntematon.
      Perussuomalainen tuskin suree Stalinin aikaisia vainoja. Pikemminkin hän nauttii niistä.

      • Töymeis

        "Helge Seppälän nimikin on tuntematon." Ei ole. Helge Seppälä oli varsin tunnettu sotahistorioitsija. Kuoli viime vuonna.


      • Anonyymi

        Siis satujen kertomista.


    • HistorianSyövereistä

      Neuvostoliitossa teloitettujen suomalaisten kommunistien ja muiden suomensukuisten kohtalosta tehtiin Hrustshevin aikaan NKP:n taholta 800 sivuinen selvitys, joka toimitettiin Suomen kommunistisen puolueen johdolle vuonna 1960.

      SKP:n johto vaikeni selvityksestä ja sen sisällöstä, eikä se ole tullut julki sen jälkeen.

      Noin tehdessään SKP:n johto viittasi kintaalla Neuvostoliitossa Stalinin ja muun neuvostojohdon määräyksestä teloitetuksi tulleille, vankileireillä kuolleille tai muuten kadonneille tovereille, eikä SKP:n nykyinen johto ole nostanut asiaa myöskään millään tavalla esille, mikä kertoo vastaavasta piittamattomuudesta Stalinin vainoissa kärsineitä kommunistitovereitaan kohtaan.

      SKP:n johdon tulee hävetä kyynistä piittaamattomuuttaan ja asioiden tarkoituksellista peittelyä, ja puoleen jäsenten vastaavasti sitä, että he ovat sallineet sen vuosikymmenestä toiseen tapahtuvan, olemalla hiljaa.

      Jos jollakulla taas ei ole ollut kyseinen asiantila tiedossa, on se nyt sitä ainakin tämän kommentin lukijoilla, ja heidän velvollisuutensa on levittää oikeaa tietoa.

      "Skp salasi Stalinin
      uhrien kohtalon"

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074072158/Skp salasi Stalinin uhrien kohtalon

      • Töymeis

        Partacus on nyt Matti Viialaiselle hyvin vihainen.


    • HistorianSyövereistä

      Tosiasia on se, että yrittäessään sekä talvisodassa että sen jälkeen lakkauttaa Suomen itsenäisyyden, Kreml suunnitteli maa-aluuensa laajentamista, siis Suur-Neuvostoliittoa.

      Ilman Suomen talvisodan ja sitä edeltävien tapahtumien käsittelyä, ei voi ymmärtää sitä sotaa, jota historioitsijat kutsuvat jatkosodaksi, joten aloitetaanpa siitä mistä kaikki lähti käyntiin, ja koska nimimerkki Partacus ei näytä olevan kykenevä, tai sitten halukas, käsittelemään kokonaisuutta, on se tehtävä minun.

      Suomen tie talvisodasta jatkosotaan.

      Tekosyynään itse ampumansa tykistölaukaukset Kannaksen Mainilassa, joista Moskova syytti Suomea, Neuvostoliitto aloitti Suomen osalta toisen maailmansodan klo 6.50 aamulla 30. marraskuuta 1939 Neuvostoliiton ilmavoimien pommittaessa 16 paikkakuntaa Suomessa ja puna-armeijan hyökätessä koko itärajan pituudelta.



      Stalinin määräys Neuvostoliiton sotilasjohdolle oli parissa viikossa toteutettava Suomen miehitys ja maamme asettaminen Stalinin ja muun neuvostojohdon asettaman nukkehallituksen, Otto Ville Kuusisen johtaman Suomen kansanvaltaisen hallituksen alaiseksi, mikä olisi todellisuudessa tarkoittanut Suomen asettamista kokonaisuudessaan ja ehdottomasti Moskovan Kremlin kommunismidiktatuurin alle.

      Suomeen hyökkäämisen valmistelut aloitettiin jo edellisenä keväänä, ja elokuussa 1939 Neuvostoliiton ja Saksan allekirjoitettua Molotov-Ribbentrop -sopimuksena tunnetun asiakirjan, jolla suurvallat jakoivat lähettyvillään olevia valtioita etupiireihin keskenään, ja jossa muun muassa Baltian maat ja Suomi olinjattu sen lisäpöytäkirjassa kuuluvaksi Neuvostoliiton etupiiriin.

      Suomelle, kuten myös Virolle ja Latvialle, tarjottiin neuvotteluja tukikohtien ja maa-alueiden luovuttamisesta Neuvostoliitolle.

      Moskova kävi ensin neuvottelut Baltian maiden kanssa, näiden suostuessa Kremlin saneluun ja päästäessä puna-armeijan, Neuvostoliiton ilmavoimat ja puna-laivaston maahansa.

      Kesällä 1940 Neuvostoliitto miehitti nuo maat, syrjäytti niiden lailliset hallitukset ja pakkoliitti ne itseensä.
      Näin Baltian maat menettivät itsenäisyytensä, ja uudestaan ne itsenäistyivät vasta 1991, Neuvostoliiton hajottua.

      Myös Suomi kävi syksyllä 1939 neuvotteluja Moskovassa, ilman tuloksia, sillä Suomen valtiojohto näki vaadittujen myönnytysten heikentävän selvästi kykyä puolustaa maa-aluettamme.

      Suomi joutui käymään puolustussotaa täysin ylivoimaiselta tuntuvaa hyökkääjää vastaan, ja kuin ihmeen kautta kykeni torjumaan yli kolmen kuukauden ajan ankarissa olosuhteissa ja niukkoja resursseja hyväksi käyttäen vihollisen tunkeutumisen syvemmälle Suomen maaperälle, kunnes maaliskuussa 1940 Stalinin oli läntisten suurvaltojen paineen kasvaessa itseään kohtaan pakko myöntyä rauhansopimuksen solmimiseen Suomen kanssa.

      Suomi säilytti itsenäisyytensä raskaaseen hintaan, mutta säilytti kuitenkin, eikä maamme joutunut Kremlin kommunismidiktatuurin alamaiseksi, kuten Baltian maille kävi, niiden luotettua Moskovan lupauksiin.

      Vaikka talvisota oli käyty, ja Neuvosto-johto oli sodalla saanut Suomelta ne maa-alueet ja tukikohdan, jota se oli neuvotteluissakin sanonut omiksi tavoitteikseen, oli Suomen osaksi todellisuudessa suunniteltu juuri sitä samaa mitä Virolle, Latvialle ja Liettualle, pakkoliittäminen osaksi Neuvostoliittoa.

      Tämä ilmenee muun muassa Neuvostoliiton ulkoministeri Vjatseslav Molotovin ilmoituksessa Liettuan ulkoministeri Vincas Kreve-Mickeviciukselle kesäkuussa 1940 Moskovassa, jossa Molotov vahvistaa myös Suomen tulevan liitetyksi Neuvostoliittoon.


      "Juuri Hitlerin ja Stalinin sopimuksen seurauksena Viro, Latvia ja Liettua menettivät itsenäisyytensä. Neuvostovalta ja kommunismi olivat lähinnä kulisseja. Noitten tapahtumien historioissa siteerataan usein Vjatsheslav Molotovin saarnaa, jonka Liettuan tyrmistynyt ulkoministeri Vincas Kreve-Mickevicius sai kuulla Moskovan Kremlissä kesäkuun viimeisen päivän myöhäisenä iltahetkenä tuona kohtalokkaana vuotena 1940. Molotov suositteli kuulijalleen realismia, sillä Liettua ja muut Baltian kansat, "Suomi mukaan luettuna", tullaan liittämään neuvostokansojen kunniakkaaseen perheeseen."

      https://yle.fi/uutiset/3-5784861

      Neuvostoliiton suunnitelmat olivat siten kesällä 1940 aivan samat kuin ne olivat olleet syksyllä 1939, Suomen itsenäisyyden lakkauttaminen ja pakkoliittäminen Neuvostoliittoon, Kremlin kommunismidiktatuurin alaiseksi.

      Elokuusta 1940 alkaen Suomi alkoi saamaan Saksan suunnalta pieniä toiveita siitä, että Molotov-Ribbentrop -sopimuksen mukaan Neuvostoliitolle jätetty Suomi ei ehkä ollutkaan niin toivottomassa tilassa kuin aiemmin näytti.

      Kesäkuussa 1941 Suomi lähti Saksan rinnalla hakemaan Neuvostoliiton talvisodassa valtaamia alueita takaisin, lisättyinä alueilla, jotka mahdollistaisivat helpommin rintamien järjestelyn asemavaiheessa.

      Ne jotka kritikoivat Suomen jatkosodassa valtaamia Neuvostoliiton alueita, jättävät muistelematta sen, että vain vajaa vuosi aiemmin Moskovan tarkoitus oli ollut valloittaa koko Suomi, Torniojoelle asti.

      • Töymeis

        Ja se, ettei Suomea liitetty Neuvostoliittoon v. 1939 on aiheuttanut näille viimeisille umpitaistolaisille, joista mm. "Partacus" on tyypillinen esimerkki, elinikäisen trauman. Siitä traumasta he eivät pääse koskaan yli.


      • kylmät.faktat
        Töymeis kirjoitti:

        Ja se, ettei Suomea liitetty Neuvostoliittoon v. 1939 on aiheuttanut näille viimeisille umpitaistolaisille, joista mm. "Partacus" on tyypillinen esimerkki, elinikäisen trauman. Siitä traumasta he eivät pääse koskaan yli.

        Ryccä tuli 1939 rajan yli


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Tosiasia on se, että yrittäessään sekä talvisodassa että sen jälkeen lakkauttaa Suomen itsenäisyyden, Kreml suunnitteli maa-aluuensa laajentamista, siis Suur-Neuvostoliittoa"

      Aivan totta. ASIAA EI VAIN SUUNNITELTU vaan siinä tehtiin alustavat toimenpiteet

      Talvisodassa leninistit tappoivat Smolenskin lähelle vangitut puolalaiset (Puola ei ollut sodassa, vangitseminen liittyi leninistien tekemään kostoon eli Puolan miehitykseen, kun puolalaiset uhkasivat vallata melkein Moskovan muinoin ennen Tarton rauhaa)

      Tilaa tehtiin Suomen johdolle ja yliopistoväelle, jotka oli tarkoitus viedä Smolenskiin teloitettaviksi

      Suomen kansa olisi viety Siperiaan kuolemaan tuberkuloosiin ja keuhkotautiin ja tilalle istuttaa rotuopillisesti venäläisiä

      LENINISTIT OLIVAT ANTANEET KUUSISELLE JA MANTEREELLE LUPAUKSEN PERUSTAA SUUR-SUOMI. (Kuusinen ja Manner eivät voineet olla niin tyhmiä, etteivät he olisi aavistelleet, että eivät he mitään suursuomea saa johtaakseen vaan sinne tulee venäläinen johto jota kutsutaan Karjalan kansaksi)

      Talvisota alkoi 30.11, 1939 ja seuraavana päivinä ALOITETTIIN OPERAATIO SUOMEN LOPETTAMISEKSI. Talvisota on sisällisodan jatkosota. Tarkoitusta varten Kuusisen armeija hyökkäsi Suomeen luomallaTerijoen hallituksen, Suur-Suomi luotiin NEUVOSTOLIITOSSA sisällissodan 1918 mukaisesti jatkosotana eli talvisotana

      Kuusisen hallitus pyysi välittömästi talvisodan alettua seuraavana päivänä 1.12. 1939 Neuvostoliittoa luomaan heille Suur-Suomen johon Stalin suostui melkein heti eli todella lyhyessä ajassa eli neljän kuukauden kuluessa Stalin loi lain Suur-Suomesta 31.3. 1940 Laki Karjalan autonomisen sosialistisen neuvostotasavallan muuttamisesta
      liittovaltio Karjalais-suomalaiseksi sosialistiseksi neuvostotasavallaksi
      Karelo-Finskaja Sovetskaja Sotsialistitsheskaja Respublika

      Tässä Suur-Suomessa oli se tekovika, että nimestään huolimatta siellä ei asunut suomalaisia
      Mutta se oli luotu Suomen liittämiseksi tähän Suur-Suomeen jossa sitten kansa olisi vaihdettu ja suomalaiset likvidoitu

    • Hallaahon.äänestäjä44

      HistorianSyövereistä
      10.10.2018 13:38 Venäjälle Smolenskin lähelle Katyniin


      Juuri näin, "Molenskissa saakka" "ei sen oo väliä misä sitä ollahan, sanoi Salo. Kyllä niitä mökkejä peritähän Molenskissa saakka" Linna, Tuntematon s. 150

      IDIOTISMI ULOTTUI MYÖS NLIITON HALLITUKSEEN, joka on varsin erikoinen elin

      Leninistien kertomuksissa kannattaa muistaa myös se, että Nliiton hallitus ei suinkaan ole Nliiton nimetty hallitus - tarinoi mitä tarinoi - vaan todellinen hallitus on leninismissä aina (tässä Neuvostoliiton) kompuolueen keskuskomitean
      POLIITTINEN TOIMIKUNTA

      TÄMÄKIN ON ERIKOISTA VALTIOSSA
      vaihtuvuus oli hyviin pientä hallituksessa Poliittinen Toimikunta

      syinä hallituksen jäsenten vaihtumiseen oli usemmiten kuolema, teloitus, ampuminen (Berija), luonnollinen kuolema kuten juoppohulluus (Zhdanov), pakotettu itsemurha ja joskus vangitseminen
      tai salamurhaan ajettu ulkomaille (Trotski) ja tukehduttaminen/heitteillejättökuolema (Stalin)

      Harvoin on tällaista menoa maan hallituksessa muualla kuin leninismissä
      Ei ihme, että demokraattiset valtiot halusivat päästä irti tästä hirviömaasta

    • Partacus

      Suur-Suomi -kysymyksen renessanssi.
      Sotaanlähtö.

      Ilman Suomen talvisodan ja sitä edeltävien tapahtumien käsittelyä, ei voi ymmärtää sitä sotaa, jota historioitsijat kutsuvat jatkosodaksi eli jatketaan eteenpäin.
      Ei anneta perussuomalaisen häiritä.

      Sota alkoi Suomenkin toimesta 21.6.41 eli päivää ennen Saksan suurhyökkäystä. Sitä oli valmisteltu yhdessä Saksan kanssa 9 kuukautta. Presidentti Rytin puhe 25.6.41 Suomen lähdettyä virallisesti mukaan oli härskiä valehtelua Neuvostoliiton osallisuudesta sodan aloittamiseksi.
      Miehityshallinto oli valmiiksi suunniteltu. Päämajan Tiedusteluosaston propaganda lähti paitsi menetettyjen alueiden takaisinvaltauksesta myös Itä-Karjalan valtaamisesta. 1.7.41 ohjekäskyn mukaan kreikkalaiskatoliseen uskontoon tulisi suhtautua myönteisesti. Myös karjalaisia sotavankeja, huom. suomensukuisia, olisi kohdeltava säällisesti odotuksella että heistä tulisi suuren Suomen kansalaisia vaikka olisivat kreikkalais-katolisia. Propapagandan tulee selvästi ilmaista, että Suomella on oikeus ja velvollisuus siirtää itärajaa kauemmaksi.
      Suomen Armeija suurhyökkäys kohti Syväriä alkoi 10.7.41 osana ennen valmisteltua Barbarossa suunnitelmaa. Strategia palveli hyvin Suuren Suomen saavuttamista.

      Suomen Valpo tuki Saksan pohjoisen armeijan saamien vankien kuulusteluja ja käsittelyjä, erottelemaan suomensukuiset ja toisaalta muut sekä kommunistit ja neuvostotyöntekijät. Samalla tavalla miehityshallinto toimi Itä-Karjalassa. Ihmiskäsitys oli muuttunut fasismin käsitysten tasolle. "Salaiset aseveljet; Oula Silvennoinen teos kertoo yksityiskohtaisesti Saksan SS:n ja valkoisen Valpon yhteistyöstä.

      Yleensä ottaen jo ennen sotaa oli hahmoteltu vallattaville alueille yhteiskuntapoliittiseksi järjestelmäksi fasistinen hallinto. AKS ja muut oikeistolaiset loivat perustavaa natsilaista ihmiskuvaa, miehjityshallintoa suunnitellessa sitä täsmennettiin ja idea konkretisoitui.
      Jalmari Jaakkolan "Suomen idänkysymys" on täydellisesti fasistisen valtiomallin ohjelma. Svinhufvudin "Testamentti" kertoo tappion jo häämöttäessä, että fasismista ei saa luopua ja että jos hävitään, on sodittava Saksan mukana karuun lioppuun saakka.

      ps.
      Miehityshallinnon politiikka ja perussuomalaisuus yhdistyvät mielenkiintoisesti.
      Perussuomalaiset propagoivat tiettyjen kansan- ja uskonryhmien olevan kelpaamattomia Suomeen asutettaviksi. Ne olisivat suomalaisten suhteen "ihmisroskaa", joiden henkiset kyvyt olisivat aina muun ihmiskunnan alapuolella. Heitä vaaditaan karkotettaviksi erinomaisen suomalaisen kansanrodun keskuudesta.
      Itä-Karjalan miehityshallinto pani sen vuosina 1941- 1944 käytäntöön.

      • HistorianSyövereistä

        "Miehityshallinnon politiikka ja perussuomalaisuus yhdistyvät mielenkiintoisesti.
        Perussuomalaiset propagoivat tiettyjen kansan- ja uskonryhmien olevan kelpaamattomia Suomeen asutettaviksi. Ne olisivat suomalaisten suhteen "ihmisroskaa", joiden henkiset kyvyt olisivat aina muun ihmiskunnan alapuolella. Heitä vaaditaan karkotettaviksi erinomaisen suomalaisen kansanrodun keskuudesta.
        Itä-Karjalan miehityshallinto pani sen vuosina 1941- 1944"

        Minä kun en ole perussuomalaisia enkä kommunisteja koskaan äänestänyt, ja mikäli tässä järjessä jatkan elämääni, en aio noiden puolueiden edustajia koskaan vaalilipulle numeroidakaan.

        Ja miehityshallinnosta.

        Kun puna-armeija Stalinin määräyksestä aloitti hyökkäyksensä 30. marraskuuta 1939 tarkoituksenaan valloittaa koko Suomi ja pakkoliittää se osaksi Neuvostoliittoa, oli Suomen kohtaloksi varattu sovjetisoiminen, mikä olisi tarkoittanut Stalinin suunnitelmien toteutuessa maamme venäläistämistä, venäläisen kulttuurin ja kielen nostamista valtaapitäväksi, herrakulttuuriksi, ja suunnitelmat olivat myös suomalaisten siirtäminen kokonaisuudessaan muualle, siis karkottamisesta pois nykyisen Suomen alueelta.
        Ja tietysti jo lähtökohtaisesti Kremlin kommunismidiktatuurin asettamista ainoaksi hyväksyttäväksi hallintomalliksi Suomen rajojen sisällä.

        Suomalaisille kommunisteille tuo kaikki olisi luonnollisesti ollut toiveiden täyttymys, ainakin niin pitkäksi aikaa kun NKVD:n pitkä koura olisi yltänyt heihin itseensä, kuten kävi suomalaisille siirtolaisille ja Suomen sisällissodan tappiota Neuvosto-Venäjälle/Neuvostoliittoon paenneille kommunisteille.

        Meille tervejärkisille Suomen miehitys ja kommunismidiktatuurin tulo olisi tietysti ollut kauhistuttava asia.

        Synnyin- ja kotialueiltaan karkottaminen, sekä kielen ja kulttuurin syrjäyttäminen olivat Stalinin metodi muun muassa syksystä 1935 alkaen Karjalan autonomisessa sosialistisessa neuvostotasavallassa, jossa alueen taloudellinen ja poliitinen itsehallinto lopetettiin ja tilalle asetettiin Neuvostoliiton keskushallinnolle uskolliset venäläiset johtajat.
        Samalla käynnistettiin etniset puhdistukset ja vainot.

        Vuonna 1937 Suomen kieli korvattiin karjalan kirjakielellä, joka kirjoitettiin kyrillisin aakkosin.

        Varsinaiset kansallisuusvainot ja niitä seurannut joukkotuhonta suoritettiin vuosina 1937-1938.

        Karjalan puoluejohtaja Kustaa Rovio ja pääministeri Edward Gylling teloitettiin 1938. Molemmat olivat suomalaisia emigranttikommunisteja.

        Suomesta Neuvosto-Venäjälle paenneita entisiä SDP:n ja SSTP: suomalaisia kansanedustajia teloitettiin 35.

        Petroskoin yliopiston professorin Irina Takalan mukaan tuolloin teloitettujen suomalaisten kokonaismäärä oli 11 346.

        Tuolla ylempänä viittasin jo NKP:n vuonna 1960 SKP:n johdolle toimittamaan 800-sivuiseen selvitykseen Neuvostoliitossa teloitettujen suomalaisten osalta, jonka silloinen Suomen kommunistijohto, kuten sen jälkeen järjestään jokainen SKP:n johtoporukka on vaiennut tykkänään.

        Olisiko nimimerkki Partacuksella mahdollisesti jotain tietoa, mistä tuota piakkoin 60 vuotta piiloteltua dokumenttia voisi kysellä, jotta saisimme selvyyttä tuohon kommunismidiktatuurin toteuttamaan murhenäytelmään, joka koski myös suomalaisia?

        Jos taas Partacus ei ole koko asiasta vieläkään tietoinen, tai tuntee häveliäisyyttä keskustella henkis-aatteellisen isäntämaansa teloittamista suomalaisista, joista osa oli myös kommunisteja, niin kelpaa sitä keskustella jonkun muunkin ei-niin-häveliään kanssa.


      • Töymeis

        Partacus on kyllä tietoinen Neuvostoliiton Karjalassa tehdystä kansanmurhasta. Mutta ei ole siitä tietääkseen. Hän on jankuttanut kuukausikaupalla jatkosodan aikaista "Itä-Karjalan fasistoimista" jonkinlaisena rikoksena ihmiskuntaa vastaan. Karjalan kansanmurha sen sijaan on hänen mielestään epäilemättä vain pieni mittatappio matkalla kohti Suurta Päämäärää - kommunismia.


      • Anonyymi
        Töymeis kirjoitti:

        Partacus on kyllä tietoinen Neuvostoliiton Karjalassa tehdystä kansanmurhasta. Mutta ei ole siitä tietääkseen. Hän on jankuttanut kuukausikaupalla jatkosodan aikaista "Itä-Karjalan fasistoimista" jonkinlaisena rikoksena ihmiskuntaa vastaan. Karjalan kansanmurha sen sijaan on hänen mielestään epäilemättä vain pieni mittatappio matkalla kohti Suurta Päämäärää - kommunismia.

        Partacud on ryssien äänitorvi.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kepun ja kommunistien historiankirjoitusta

      Helge SEPPÄLÄ ON tietenkin YYA-KAUDEN KIRJOITTAJA joka kirjojaan varten otti huomioon CCCP:n kannat,
      diktatuurin kannanotot siis

      Lisäksi CCCP on antanut hänelle materiaalia ja hän on kertonut haastatelleensa Karjalan Autonomisen Neuvostotasavallan historiantutkijoita, kirjailijoita, partisaaneja, vakoilijoita
      (ei kuitenkaan ehtinyt Putinia) ja ottanut näiden jutut todesta

      Seppälä esittelee CCCP:n historiankannan ja lopulta Helge Seppälä on Johan Bäckman -instituutin listoilla, Pietari kirjoittaja
      Samassa Johan Bäckman-sarjassa Seppälän kanssa Pietarissa on kustannettu Otto Villen kirjan uusintapainos vuodelta 1944

      YYA-kauden sedistä on vaikea edes ottaa selvää mitä he tarinoivat CCCP:stä ja heidän uskonsa satuihin on YYA-aikainen

      Seppälä, Helge: Leningradin saarto 1941–1944: Murhenäytelmän sävyttämä voitto. Helsinki Pietari: Johan Beckman Institute, 2003. ISBN 952-5412-18-0

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Tutkimuksesta.

      Helge Seppälän ansio on siinä, että hän vyöryttää esiin suomalaista arkistomateriaalia tapahtumien kulusta. Lisäansiona on tutustuminen neuvostoliittolaisen osapuoluen vastaavaan tutkimukseen. Olennaista on todeta molempien käsittäneen miehityshallinon yleiset piirteet, fasistinen luonne, samalla tavalla ymmärretyksi. Seppälä uskaltaa kritisoida yksityiskohdissa mutta myös suomalaistutkimuksessa on eroja yksityiskohdissa.

      Arvosteluissa on sanottu, että Antti Laineen tutkimus olisi tarkempi ja yksityiskohtaisempi.
      "Väitöskirja Suur-Suomen kahdet kasvot : Itä-Karjalan siviiliväestön asema suomalaisessa miehityshallinnossa 1941-1944 käsitteli Suomen miehityshallintoa jatkosodan aikana Itä-Karjalassa"
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Laine

      Olavi Paavolaisen "Synkkä yksinpuhelu" kertoo TK-miehen näkökulmasta surkuhupaisan Suur-Suomen rakentamisesta.

      Suomalainen sotilashallinto Itä-Karjalassa 1941–1944. Otava 1944
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Veli_Merikoski
      Seppälä esittää Merikosken teoksen suomettumisen ajan teokseksi, jossa miehityshallinto kuvataan yleisinhimilliseksi laitokseksi. Keskitysleiritkin olisivat olleet inhimillisiä asuinsijoja. Teokseksi, jossa Suomen porvaristoa pestään puhtaaksi jälkikäteen.
      Kannattaa ilman muuta lukea ja verrata muihin tutkimuksiin.

      Olla yhteydessä neuvostoliittolaiseen tutkimukseen on ansio mutta taantumusporvaristo tekee sellaisesta lähes maanpetoksellista toimintaa. Vapaus on siten suhteellista....... .

      • Mitä luulet Partacusi, miten neukut kohtelivat alueelleen jääneitä asukkaita? Virostakin kuskasivet kymmeniä tuhansia Siperian pakkasiin nääntymään etkä siitä valita?

        Itsehän nuo NL venäläiset tänne hyökkäsivät joten olisiko pitänyt käsitellä silkkihanskoin? Ne henkilöt jotka olivat Suomi mielisiä pärjäsivät hyvinkin mutta ne joihin ei voinut luottaa oli tietysti pidettävä kurissa mutta me emme tietääkseni kuskanneet heitä kesävaatteissa Siperian pakkasiin.

        Mieti Partacusi tarkkaan ja vertaa aina siihen miten siihen aikaan naapurin komuparatiisi suhtautui niihin joiden katsoi olevan väärin uskovia ja epäluotettavia! Et siihenkään tosiasiaan ole muistaakseni ottanut kantaa, että Stalinin murhaajaryhmä tappoi noin puolet niistä suomalaisista jotka sinne pakenivat 1918 kommunismia rakentamaan koska olivat suomalaisia ja asuivat lähellä rajaa eikä haluttu luottaa koska olivat liian fiksuja Moskovan mieleen..

        Eikös se teidän epäjumalanne Kusinenkin lähettänyt ainakin yhden muijansa keskitysleirille jotta sai tuoretta pillua. Se on sitä oikeaa kommunismia mitä jokainen täyspäinen välttelee ja kiertää siten kaukaa. Montako muijaasi sinä olet keskitysleiriin lähettänyt? Eiköhän Putlerilla niitä sen verran ole jotta muutamalle muijallesikin paikka löytyy!


    • Todellisuudessa---

      Politiikkahan on tahdon ja mahdollisuuksien taidetta. Kaikki valtiot ja imperiumit ovat ilmiasuja poliittisesta tahdosta.
      Miksi "Suur-Suomi" olisi ollut moraalisesti sen tuomittavampi kuin Venäjän / Neuvostoliiton imperiumi?
      Kuuluuko edes moraalinen pohdinta siihen mikä alue kuuluu mihinkin valtioon?
      Kysymyshän on vallasta ja tahdosta, kuten näimme talvisodassa.
      Nykyisin elämme EU-imperiumin alamaisina ja kansana meille on annettu kuolemantuomio. Tämä toteutuu siten että kansa vaihdetaan,
      Itä-karjala oli kuitenkin väestöltään itämerensuomalainen, venäläiset olivat saapuneet asumaan sinne vasta 1700-luvulta alkaen ( toki alue oli Novgorodin ja sitten Venäjän alaisuudessa jo ennen tätä).
      Suur-Suomessa oli tarkoitus kaikista itämerensuomalaisista tehdä kieleltään suomalaisia. Ihan hyvä tavoite, sillä edellytyksellä että Saksa olisi voittanut Neuvostoliiton.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Suur-Suomi olisi tehnyt alueelle jääneistä venäläisistä vapaita ja varakkaita. Viipurin kansantulo henkeä kohden 1930-luvulla oli suurempi kuin Turun ja nyt tietenkin ruplamössöä

      Sitten tietenkin maapallo pitää pelastaa tällaisilta mielipuolisilta ideologioilta, esim. leninismissä
      todellisen hallituksen muodostaa puolueen keskuskomitean poliittinen elin, josta pääosin vapaudutaan vain kuolemalla joka lisäksi jäsenten enemmistölle on ollut teloituksen tapainen toimi, Putin on koulutettu leninistiseksi vakoojaksi, aivan järjetöntä menoa ylhäältä alas

      Otto-Villellä oli rakastaja MARINA AMIRAGOVA JOKA synnytti hänelle tyttären, joka kuitenkin kuoli varhain. Tiettävästi Amiragova oli mukana Kuusisen hautajaisissa 1964

      Kuusinen tapasi noin 30 vuotta nuoremman Amiragova Krimillä, rakkaus roihahti, tämä oli lääketieteen opiskelija joka matkusti Kuusisen perässä Moskovaan

      Kuusinen ei koskaan eronnut vaimostaan Ainosta. Aino Kuusinen kierrätettiin vankina keskitysleiristä ja vankilasta toiseen ja hän sai kuunnella ilmaiseksi ohjelmaa 15 vuoden ajan

      nimittäin ihmisten kidutuksia leninistisissä vankiloissa

      Aino Kuusiselle kävi munkki HÄN SAI 1950-LUVULLA TURISTIVIISUMIN HELSINKIIN
      eikä tietenkään enää palannut vaan siityi mm. Italiaan kirjoitelemaan kokemuksiaan
      kommunistisista kiduttajista

      sopii MUUTEN LAHJAKSI ULKOMAALAISILLE JOS LÖYDÄTTE

      kirjoitettu saksaksi käännetty monille kielille

      "Eikös se teidän epäjumalanne Kusinenkin lähettänyt ainakin yhden muijansa keskitysleirille jotta sai tuoretta pillua. Se on sitä oikeaa kommunismia mitä jokainen täyspäinen välttelee ja kiertää siten kaukaa. Montako muijaasi sinä olet keskitysleiriin lähettänyt? Eiköhän Putlerilla niitä sen verran ole jotta muutamalle muijallesikin paikka löytyy!"

    • Partacus

      "Suur-Suomi olisi tehnyt alueelle jääneistä venäläisistä vapaita ja varakkaita. "
      Eipä olisi. Jo etukäteen oli suunnitelma voittoisan fasismin kupeessa ajaa ei-suomensukuiset pois Suur-Suomen alueelta.
      Muutoin vastaväittäjät edellä eivät kiistä porvaristomme himoa Itä-Karjalan maaperän rikkauksiin. Ei voi väittää, kun on selvät kirjalliset todisteet olemassa.

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Sotatorvet soivat. Miehityshallinto järjestetään perässä.

      Suomen sotavoima lähti liikkeelle 10.7.41 torvet soiden. Hyökkäystä ennen joukoille jaettiin Mannerheimin päiväkäsky 3/1941: Vannoin v. 1918 etten pane miekkaani tuppeen ennenkuin Suomi ja Itä-Karjala ovat vapaat (????). 23 vuotta Viena ja Aunus ovat odottaneet vapauttajaansa ja talvisodan jälkeen odottaneet aamun sarastusta. Teidän voittonne tulevat vapauttamaan Karjalan jne. jne.
      Päiväkäsky noudattaa imperialistisen rosvosodan suunnitelmaa "mahtavien Saksan asevoimien" tuella. 20 vuotta aikaisemmin hyökkäilyt Itä-Karjalaan olivat samanlaista imeperialismin sotapolitiikkaa. Päiväkäskyssä kuulutettiin Suomelle kuulumattomien alueiden valtaamista. Suomen porvaristo uskoi vankkumattomasti Saksan asevoimien voittoon.
      Samaan aikaan sekä rintamalla että kotirintamalla erityisesti luterilainen papisto esiintyi siten, että sota on Jeesuksen sunnittelema jo aikojen alussa ja jonka se nyt panee toimeen. Papisto teki Jeesuksesta fasismin asiamiehen. Voitonhuuma kesti vuoden 1941 lopulle ja sen jälkeen propagandaa pyrittiin hienoisesti liennyttämään.
      Päiväkäsky oli viesti ulkomaille Suomen porvariston imperialistisesta valloitussodasta.

      Varmemmaksi vakuudeksi Mannerheimin päiväkäsky 4/1941 heti perään lausui: Suomi ja Saksa pyrkivät samaan päämäärään. Suomalaiset ja saksalaiset seisovat asetovereina bolsevismia ja Neuvostoliittoa vastaan kuten tekivät "vapaussodankin" aikana. Tässä sodassa uudistetaan aseveljeyden liitto.

      Liittoutuneille ei ollut epäselvää, kenen puolesta ja ketä vastaan Suomen hallitus sotii. Suomen asevoima oli valjastettu fasismin voiton puolesta NL:n ja Englannin kukistamiseksi. Ranska ja muu Länsi-Eurooppa oli jo kukistunut.

      Kenraali Paavo Talvela myöhemmin 10. syyskuuta 1941 saattoi todeta vuonna 1922 esittämänsä lausuman toteutuvan; Itä-Karjala otetaan vakinaisen armeijan voimin.
      On täyttynyt unelma johon vain harva saattoi uskoa....uusi päivä on koittanut....Suomen miekka on katkonut kahleet ja silleensä.

      Vielä tuolloin sekä saksalaiset että suomalaiset etenivät ja voitto näytti varmalta. NL oli yllätetty ja kärsi suuria tappioita. Miksi yllätetty vaikka sen vakoojat ilmoittivat kuukausia ennen sodan alkua hyökkäyksen olevan tulossa. Toinen seikka oli armeijan korkeimman upseeriston suuri "puhdistus" 1937 -1939. Saksalaisen armeijaryhmän ryhmittäminen Suomen ja Puolan/Romanian itärajalle tuskin on jäänyt huomaamatta.
      Tämä teema on kuitenkin toinen tarina.

      Miehistyshallinto seurasi perästä. Siitä seuraavaksi.

      Paradoksi: Suomi kutsui venäläisväestöä Suomeen asumaan Inkerinmaalta ne, jotka voivat jotenkin todistaa olevansa Ruotsin siirtämien siirtolaisten sukua. Aitoa venäläisväestöä on muuttanut ja otettu Suomeen siirtolaisina kymmenin tuhansin. Mitään sotaa ei ole sen vuoksi tarvinnut käydä.
      Perussuomalaiset ilmeisesti haluaisivat karkottaa heidät Suomesta matuina!! Miten on. Voisiko joku perussuomalainen valaista heidän kantaansa. Muu maamme väestö hyväksyy venäläissiirtolaiset.

      • Anonyymi

        Paste ja copy ei taidot muuhun riitä?


    • Petraantaa

      Se on yleislakko saatana!

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Leninistinen järjestelmä on mielipuolinen ja kaoottinen
      Sen tuomiot kohdistuivat myös Sosialistisen KeppihevosPorukan SKP joukkoon
      SKP pystyy elämään DEMOKRAATTISESSA SUOMESSA mutta ei leninistisessä Venäjässä, Putin on saanut leninistisen koulutuksen samoin Lavrov ja Medvedev

      NEUVOSTOLIITON OLEMASSAOLON AIKANA SKP:N PUHEENJOHTAJAUUS OLI TUULINEN PAIKKA, nyt se on mukavaa leikintekoa demokraattisessa Suomessa

      Eduskunnan puhemies ja ylioppilas Kullervo Manner oli SKP:n puheenjohtaja, jonka leninistit teloittivat radioaktiivisella säteilyllä (radonilla?) panemalla hänet Komin työleirille radioaktiiviselle kentälle töihin. Hän ei ehtinyt saada vielä syöpää kun sisuskalut paloivat limaksi

      Häpeävätkö SKP:n kommunistit tätä?

      KOMMUNISTIEN VAIKENEMIS- JA HÄPEÄMISLUETTELOSSA MANNER EI KUITENKAAN OLE LÄHESKÄÄN KÄRJESSÄ

      Mannerin kohtalo ei suinkaan ole kaikkein hävettävin kommunistien mielestä. Kommunistipiirien häpeämislistassa ykkönen on Gylling eli eniten hävetään Helsingin yliopiston tilastotieteen dosentti Edvard Gyllingin teloitusta Kommunarkassa, oikeuden päätös ja teloitus seuraavana päivänä.

      Gylling oli TARTON RAUHASSA itsenäisemmän aseman saaneen Karjalan kansankomissaarien neuvoston puheenjohtaja ja loi kommunismin mittapuun mukaan menestyvän talousalueen siellä

      KAIKKI KOMMUNISTEISTAKAAN EIVÄT KUITENKAAN HÄPEÄ KOSKAAN
      Häpeällinen museo Tampereella veronmaksajien rahoilla

      Kommunismilla ikänsä auringonlaskuun ratsastanut (entinen) LENIN-MUSEON johtaja Aimo Minkkinen on järkähtämätön leninistien satusetä tahattomaan huumoriin asti. Hänellä on myös aitoa yritystä lyödä kommunismidiktatuuri tahallaan leikiksi https://www.tiedonantaja.fi/blogit/aimo-minkkinen/gorki-ja-lenin Leninin julmuudesta on kirjoitettu ja puhuttu paljon. Gorki huomauttaa, että parjaaminen ja valehteleminen ovat poroporvarien laillistama menettelytapa. Maailman porvariston viha Leniniä kohtaan on peittelemätöntä ja inhottavan näkyvää. ”Tuskinpa tämän maailman suurmiesten joukossa on ketään, jota ei olisi yritetty mustata.”

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Rotuoppipolitiikka alusta lähtien.

      Välittömäksi tehtäväksi kohosi vallattujen alueiden väestön muonitus. Sotatoimiyhtymät muonittivat ensihätään omista ruokavaroistaan. Valtausten edetessä hallinon järjestäminen myös eteni. Neuvostohallinto luonnollisesti lakkasi ja lakkautettiin.
      Kyliin valittiin luotettavaksi katsotuista kyläpäälliköt, jotka esittivät toiveita miehittäjille ja samalla toimivat vakoilijoina suomalaisille.
      Ensimmäiseksi miehityshallinnon, sotilashallinnon, komentajaksi valittiin vuorineuvos, everstiluutnantti V.A.Kotilainen.

      Välittömistä tehtävistä:
      - Venäläiset, muut slaavit ja ei-suomensukuiset tulee sijoittaa keskitysleireihin.
      - Jäljellejääville suomensukuisille tuli propagoida, että Itä-Karjala jää lopullisesti Suomen osaksi.
      - Suomensukuisia tuli kehottaa vaatimaan heidän maidensa Suomeen liittämistä.
      - Väestöä saa käyttää palkatta työpalveluun suomalaisten hyväksi ja sitäkin harrastettiin. Myöhemmin tuli palkkanormit.


      Hallinto.
      Ylinnä sotilashallintoesikunta alaisenaan piiriesikunnat ja niiden alla aluekeskukset. Paikalliset voivat osallistua hallintoon etupäässä kyläpäällikköinä. Suomeen aikaisemmin paenneita karjalaisia, emigrantteja, sijoitettiin miehityshallintoon.
      Hallinnon luonne oli miehityshallinto suomalaisen osapuolen yksinvaltaisena elimenä.
      Hallinnossa työskenteli huomattava joukko AKS:n jäseniä.
      Sotilashallintokunnan lainopillisena avustajana toimi professori Veli Merikoski.
      Sotilashallinnon vahvuus oli 30.11.1941 2893 henkeä. Enemmistö sotilaita, lottia ja työvelvollisia naisia 541, muita siviilejä yli 500.

      Väestö.
      Seppälä esittää erilaisia lukuja mutta keskimäärin tilanne oli seuraava. Vallattuja oli kaikkiaan 86 000, joista suomensukuisia 36 000 ja vierasheimoisia 50 000. Vieraisheimoisista eniten venäläisiä.
      Itä-Karjalassa väestöä asui ennen sotaa n. 760 000 henkeä, joista 150 000 suomenheimoisia. NL ennätti evakuoida suuren osan. Myös tehtaita oli siirretty muualle Venäjälle.

      Määräys venäläisten ja slaavien siirtämisestä keskitysleireihin ja väestön jako kahteen "rotuun" edustivat suomalaista fasismia aitona. Väestön roduttaminen on tärkeä ja se merkitsi monia seikkoja, joista myöhemmin. Kysymys ei ollut normaalista kansallisvaltion kansanryhmien jäsenten erittelystä vaan fasismin täytäntöönpanosta.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Seppälä edustaa historian väärennystä CCCP-YYA-historiaa
      ja
      myöhemmin hän edusti bolshevikkeja ja Johan Bächmania
      Seppälä, Helge: Leningradin saarto 1941–1944: Murhenäytelmän sävyttämä voitto. Helsinki Pietari: Johan Beckman Institute, 2003. ISBN 952-5412-18-0


      Seppälä on historian väärentäjien joukossa
      http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/03/07/historian-vaarentajista Helge Seppälä taas on kirjoittanut mm. kirjat Suomi hyökkääjänä ja Leningradin saarto. Näistä riittänee kun toteaa, että nimenomaan Venäjä oli hyökkääjä sekä Talvisodassa, että Jatkosodassa, sekä ne faktat, että Suomi nimenomaan kieltäytyi tekemästä edes kevennyshyökäystä Pietarin suuntaan vaikka Saksa sitä suorastaan rukoili ja että Mannerheim nimenomaan kielsi edes tulittamasta Pietaria tykistöllä ja pommittamasta sitä. Pietariin oli ns. elämän tie, jota Suomi ei katkaissut ja jota kautta Venäjä olisi halutessaan voinut evakuoida koko Pietarin siviiliväestön – vaan ei halunnut. Tällaisilla kirjoilla on vaikutusta yleiseen mielipiteeseen ja ne valitettavasti antavat mahdollisuuden vääriin tulkintoihin historiasta. Siksi olisi hyvin suotavaa, että historiasta kirjoitettaisiin faktaa kylmän viileästi, ettei tarvitsisi sitten käyttää ”ruutia” näiden virhetulkintojen ampumiseksi alas.



      USA kaasi talousapu stalinisteille valloittamaan Suomea
      https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm
      USA ja Englanti antoivat Venäjälle todella massiivista materiaaliapua, joka yksiselitteisesti pelasti Venäjän luhistumiselta. Tämä materiaaliapu tuli tärkeimmässä alkuvaiheessa nimenomaan Muurmanskin kautta Muurmannin rataa pitkin.

      Jos Muurmannin rata olisi katkaistu Sorokassa - johon Suomi olisi selvästi kyennyt - niin, ...
      Kenraali Aksel Airo, apunaan kenraalit Erkki Raappana ja Ruben Lagus, teki kirjallisen operaatiosuunnitelman hyökkäyksestä Sorokkaan. Airo oli vielä sodan jälkeenkin varma siitä, että operaatio olisi onnistunut ja sanoi sodan jälkeen haastattelussa: »Minusta on virhe, ettei menty. Kun sodassa ollaan, pitää käyttää kaikki hommat.»[x]
      Vaan Suomen sotilaallinen johto ja poliittinen johto tekivät poliittisilla perusteilla päätöksen, ettei Suomi katkaise Muurmannin rataa. Tällä päätöksellään he ilmeisesti pelastivat Venäjän luhistumiselta.

    • Partacus

      Jälleen perussuomalainen kertoo puolitotuuksia voidakseen valehdella olennaisessa. Hän puhui jälleen aiheen vierestä.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15198400/saksalainen-kenraali-suomen-armeijan-paamajassa
      PekkaVisuri: Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941 (2017). Visurin teos oli pohjana linkin viestiketjussa alkuvuonna 2018.
      Sotatapahtumat menivät toisin kuin perussuomalainen kertoo. Mitä valehtelu kertoo perussuomalaisesta, kun hän syyttää Yhdysvaltoja ja Englantia meidän isänmaamme pettureiksi. Perussuomalainen itkee ja vollottaa fasismin tappiota.
      Visurin teos sisältää kenraali Waldemar Erfurthin sotapäiväkirjan Suomen päämajassa olostaan ensimmäiseltä jatkosodan vuodelta. Erfirth saapui koordinoimaan Barbarossa-hyökkäystä Suomen osalta 12.6.1941 eli lähes kahta viikkoa aikaisemmin ennen Suomen virallista sotaan liittymistä.

      Aiheeseen liittyen suursuomi aatteesta hyvä luettava teos on englantilaisen porvarin Stacy Shurchillin tutkimus: Itä-Karjalan kohtalo 1917-1922 (1970).
      Englanti miehitti Muurmannin rataa ja Arkangelin seutua Venäjän vallankumouksen jälkeen mutta antoi silti aseita paikallisille punaisille sekä Suomesta paenneille punakaartilaisille suomalaisia valkorosvoja vastaan. Mannerheimin järjestämä ensimmäinen rosvoretki itärajan taakse keväällä ja kesällä 1918 tuli lyötyä englantilaisten aseavun turvin. Englanti ei halunnut päästää Saksaa hyökkäämään Kannaksen kautta Pietariin jota sitäkin valkoinen porvaristomme suunnitteli.
      Suomi sitoutui tuolloin munaskuita myöten Saksaan ja toisen kerran II maailmansodassa fasistiseen Saksaan.

      Perussuomalainen syyllistyy jokaisessa kommentissaan johonkin kieroiluun, totuudesta poikkeamiseen.

      • HistorianSyövereistä

        "PekkaVisuri: Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941 (2017). Visurin teos oli pohjana linkin viestiketjussa alkuvuonna 2018."

        Se, että Pekka Visurin kaltainen historian tutkija kyseisessä kirjassaan "Saksan kenraali Suomen päämajassa 1941" jättää juuri kesän 1939 Hitler-Stalin -paktia käsitellessään niin olemattomalle huomiolle Stalinin Baltian maiden kanssa käytyjen neuvottelujen lopullisen tuloksen, siis maiden myöntymisen Neuvostoliiton tukikohtavaatimuksiin, ja myöntymisten seuraukset, jotka johtivat seuraavana kesänä 1940 Viron, Latvian ja Liettuan miehityksiin ja maiden pakkoliittämiseen osaksi Neuvostoliittoa.

        Visuri ei tuo kirjassaan tuota asiaa esille lainkaan, vaikka Viro, Latvia Liettua ja myös Suomi luettiin Hitler-Stalin -paktissa yhdessä osaksi Neuvostolliton etupiiriä, ja Stalin nimenomaan vetosi esimerkkinä noiden maiden aiempaan myöntymiseen esittäessään Suomelle aluevaatimuksia.

        Samalla tavalla ihmetyttää Visurin lähteminen ilman kritiikkiä mukaan Neuvostoliiton esillä pitämään suojavyöhykkeen tarpeeseen Suomen suunnalla, vaikka historian tutkimus on selvästi osoittanut Kremlin tavoitteet Suomen suunnalla olleen samat kuin mitkä Viron, Latvian ja Liettuan osalta toteutettiin kesän 1940 miehityksenä ja pakkoliittämisenä Kremlin kommunismidiktatuuriin.

        Edelleen Visuri ei tuo millään tavalla esillle Kuusisen Terijoen hallitusta ja Kremlin osuutta sen synnyttämisessä, vaikka jo pelkästään sitä käsitellessään Visuri olisi joutunut tuomaan näkyväksi Stalinin todelliset aikeet Suomen suhteen.

        "Uutuuskirja Stalinin salaisista mapeista - Diktaattori haaveili Suomen sovjetisoimisesta

        Suomi piti miehittää vuonna 1939 nopeasti ja alistaa nukkehallituksen ja kansanarmeijan saappaan alle, ”kansanviholliset” piti vangita."

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710182200468729_u0.shtml

        Visurin Suomen päämajan yhteysupeerina toimineen saksalaisen kenraalin Woldemar Erfurthin päiväkirjaa käsittelevä teos tuli kirjoituksen osalta aiheelliseksi niiden olosuhteiden pakosta, joissa Suomi joutui toimimaan Neuvostoliiton hyökättyä marraskuussa 1939 maahamme, tarkoituksenaan miehittää Suomi, lakkauttaa maame itsenäisyys ja liittää pakolla osaksi Neuvostoliittoa.

        Edes maaliskuun 1940 Moskovan rauhansopimuksen jälkeenkään Neuvostoliiton kommunistijohto ei tarjonnut todellista rauhaa vaan suunnitelmat olivat samat kuin ennen talvisotaa ja sitä käytäessä, siis pakkoliittäminen osaksi Neuvostoliittoa.

        Suomi joutui siten olosuhteiden pakosta valitsemaan joko Moskovan ja itsenäisyyden loppumisen siihen tai Saksan, ja toivoa sen säilyvän.

        Suomi oli jo edellisenä talvena torjunut Moskovan hyökkäyssodalla painostuksen, ja valinta oli siten Saksa
        Se valinta säilytti itsenäisyytemme.

        Visurin Erfuth -kirjan alustusosasta jää väistämättä mieleen kirjoittajan tarve pehmentää Neuvostoliiton, ja Stalinin osuutta, jolloin varsinainen aihe, eli Erfurthin sotapäiväkirjat saavat tuomitsevamman ja jyrkemmän sävyn, ikää kuin Suomi olisi hypännyt tyhjästä, ja ilman edeltävän talvisodan, Neuvostoliiton miehityksen ja bolsevisoinnin uhan ja sen jälkeisen "hyytävän rauhan" olemassa oloa Saksan kylkeen.

        Pekka Visuri valitsi kirjoittavansa tuolla tavalla, mutta miksi hän sen teki, jää mietittäväksi?


    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Rotuoppipolitiikka alusta lähtien.

      Väestö luokiteltiin kahteen ryhmään a) kansalliset eli suomensukuiset ja b) epäkansalliset ja kolmantena ryhmänä, joka sekin kuului fasistiseen rotuoppiin olivat keskitysleireille suljetut. Käytännössä jako tapahtui suomenheimosiin ja venäläisiin. Epäkansallisista keskitysleirien väestön suurin osa oli venäläisiä.
      Vallatussa kylässä Valpo ja muut virkailijat selvittivät ensiksi hallituksen luokitteluperusteella, oliko kansanlainen kelvollinen vai epäkelvollinen.

      Ryhmittelyn perusteella mm. ruokaan, vapauteen, työpalkkoihin, liikkumiseen ja terveydenhoitoon vallitsi nämä kolme ryhmää, jossa alimpana keskitysleirien vangit. Slaavit joutuivat keskitysleiriin kansallisuuden perusteella ja kansallisista poliittisen taustan perusteella tai jos myöhemmin osallistui partisaani tai muuhun toimintaan NL:n hyväksi. Kylävanhimmat toimivat sotilashallinnon korvina, joskin jokunen kylävanhin toimi salaa oman isänmaansa hyväksi.
      Lääkintämajuri prof. Niilo Pesonen apulaisineen suoritti epäselvissä tapauksissa rotutkimusta ja päätti kumpaan ryhmään asianomainen kuului.

      Väestölle jaettiin henkilöllisyystodistukset, joissa näkyi merkintä mihin roturyhmään kuului, oliko valittu vai epäkelpo. Syntyneet lapset saivat vanhenpien rotumerkinnän. Seppänen ei kerro miten meneteltiin, jos jompikumpi vanhempi oli epäkansallinen.

      Merkintä kansalliseen ryhmään kuulumisesta merkitsi myös kelvollisuutta Suur-Suomen kansalaiseksi. Epäkansalliset karkotettaisiin sodan jälkeen uuden itärajan taakse.
      Voidaan spekuloida, olisiko Saksa voittaessan sodan ottanut Suomelta slaaveja kun uhosivat omalle hallintoalueelle jäävien mittavista joukkomurhista.
      Rotuluokittelu alias rotuoppi määräsi Itä-Karjalan asukkaiden kohtaloa toiselle hieman helpmmaksi toiseílle taas pahimmillaan keskitysleirin majoitusta.

      Jos natsit omasivatkin rotuajattelun niin miksi suomalainen miehityshallinto toimi natsilaisen rotuopin mukaisesti.!!

      Kotirintamalla tuskin tiedettiin laajasti miehityshallinnon ideologiasta muuten kuin yleisesti se, mitä mm. AKS:n propagandassa toitotettiin.

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Väestöön kohdistuneita toimia.

      Heti alkuun huomattava osa suomalaisfasismille kelpaamattomista, slaaveista sijoitettiin keskitysleireirin. Vuonna 1943 kun tappion pelko alkoi häämöttää nimi muutettiin siirtoleiriksi mutta keskitysleirimuoto säilyi samana loppuun saakka.
      Syvärin alueen "epäkansallisista" vietiin keskitysleiriin kaikki lähes 10 000 venäläistä.
      Keskitysleiripolitiikka oli samalla rotuoppista väestöpolitiikkaa.

      Suomalainen henkilöllisyyskortti mahdollisti "vapailta" kulkemisen kylien ulkopuolelle. Epäkansalliseksi merkatuille kulkeminen oli vaikeampaa. Kylänvanhimpien tehtävä oli vahtia väestön liikkuista ja tekemisiä. Osa kylävanhimmista toimi kuitenkin isänmaallisesti ja avustivat partisaaneja mahdollisuuksien mukaan.

      Suomalaisten toimesta Saksan armeija totetutti 63 000 inkeriläisen pakkosiirron Suomeen vuonna 1943. Toimenpiteen tuli olla vapaaehtoisuuteen perustuva mutta toteutus oli paljonkin pakkoa. Inkeriläisillä aioittiin asuttaa voiton tullessa Itä-Karjalaa eli heistä aiottiin tehdä työvoimaa Suur-Suomelle.
      Saksan kanssa tapahtui seuraavakin ihmiskauppa. Saksa luovutti suomenheimoisia sotavankeja ja Suomi heille venäläisiä sotavankeja. Muista lähteistä tiedetään luovutetun natseille juutalaisuskoisia.

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Väestöön kohdistuneita toimia.

      Elintarvikejakelu.
      Suomalaiset keskuskauppaliikkeet ottivat haltuunsa elintarvikkeiden jakelun Vako Oy:n nimellä. Valuutta muutettiin Suomen rahaksi. Vako osti väestöltä tuotteita ja myi niitä kaupoissaan. Enimmäkseen ostot olivat luonnon elintarviketuotteita kuten marjoja yms..

      Jokaiselle miehitetylle jaettiin elintarvikekortit. Tässäkin seikassa rotuoppi tuli kuvioon. Suomenheimoisten annokset olivat suuremmat kuin epäkansallisten. Muun muassa suomenheimoinen sai ostaa syksyllä 1941 päivässä 300 grammaa leipäjauhoja ja sokeria 400 grammaa kuukaudessa. Vastaavat luvut epäkansallisille 200 ja 250 grammaa. Alkuvuodesta 1942 korttiannokset olivat pienenmmät ja Itä-Karjalassa vallitsi nälkänhätä.
      Rotuopista elintarvikejakelussa suomalainen historiankirjoitus on pyrkinyt vaikenemaan.

      Työvoima ja palkkataso.
      Miehityshallinto määräsi jokaisen 16 - 60 vuotiaan työvelvolliseksi mutta töihin on pakotettu 14 - 15 vuotiaita lapsia työn raskaudesta piittaamatta.
      Suomenheimoisille maksettiin Suomen tason mukaista palkkaa. Venäläiset saivat tyytyä puoleen siitä. Keskitysleiriläisille töihin viedyille ei maksettu palkkaa lainkaan tai palkka oli muodollinen.
      Miehityshallinto valittaa, ettei metsätöihin saatu riittävästi työvoimaa. Puutavarasta huomattava osa siirtyi sotilashallinnolle.

      Miehityshallinto kumosi suurtilat, kolhoosit, ja ryhtyi myymään palstoja suomenheimoisille. Tästä Mannerheim antoi käskyn 29.1.1942.
      Sotilashallinto omisti vuonna 1942 viljelysmaata yli 24 000 hehtaaria, sotatoimiyhtymät alle 12 000 ja nautintaviljelijät eli yksityiset yli 7 500 hehtaaria. Keskitysteireihin viedyiltä anastettiin kaikki omaisuus. Sotilashallinto möi vuonna 1943 asukkailta anastettua karjaa takaisin.

      Rotunäkökohta vallitsi siviiliväestön ja sotavankien kohdalla. Työn tuottavuudesta suurin osa kulkeutui miehittäjille.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Suomen eduskunnassa on kirjanpito kaikista edustajista
      Siellä on mukana edustajia, jotka ovat kuolleet 1.1.
      siten että vuosi on arvattu

      koska leninistit teloittivat heidät Venäjällä eli he ovat vasemmistolaisia
      jotka olivat riittävän hulluja matkustaakseen mielipuolisten lenistien
      johtamaan maahan joka sorti kaikkia kansoja Karjalasta Tyynelle merelle
      ja aika-ajoin hyökkäsi naapurmaihinsa ja valloitti niitä mukaan samaan mielipuoliseen
      kaaokseen: sosialismiin

      Niinpä Viro on köyhä tänään koska Kreml ei maksanut edes korauksia monivuotistesta maan raiskauksesta ja miehityksestä, sama koskee Karjalaa joka luultavasti ei nouse "ikinä" ennekuin venäläinen leninismi kaadetaan, Putin on leninistien kouluttama KGB:n Saksan agentti joka sen jälkeen toimi Suomessa

      Mainitse jokin suomalainen kansanedustaja jonka kuolinpäiväksi on eduskunnan arkistoissa merkitty 1.1. sen takia että leninistit teloittivat hänet tuntemattomaan aikaan

    • HistorianSyövereistä

      Neuvostoliiton kommunistisen puolueen puheenjohtaja Josif Stalinin ja muun bolsevikkihallinnon käynnistämissä Karjalan alueen etnisissä puhdistuksissa teloitettiin parin vuoden aikana miltei 4000 suomalaista.
      Tutkimusten mukaan nimenomaan suomalaisille langetettiin prosentuaalisesti eniten kuolemantuomioita

      "Takalan mukaan Karjalan tasavallassa teloitettiin yhteensä 3 985 suomalaista, mikä tarkoittaa, että 85 % kaikista 4 688 tuomitusta suomalaisesta sai kuolemantuomion.

      Yksistään Petroskoissa ammuttuja suomalaisia oli 1 984. Ennätys oli 3. lokakuuta 1937, jolloin yhdessä päivässä ammuttiin 178 suomalaista.

      Kaikkialla Neuvostoliitossa vangituista suomalaisista teloitettiin 89 %, kun kaikkien kansallisuuksien keskiarvo oli 73 %. Heidän ainoa ”rikoksensa” oli, että he olivat naiiveja uskoessaan, mitä bolševikit lupasivat.”

      http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241830-stalinin-vainoissa-surmansa-saaneiden-suomalaisten-kohtaloiden-selvitys

      Myös suomalaisten kommunistien ydintehtävä on edelleen kommunistidiktatuurin pystyttäminen, ja siihen päämäärään pääsemiseksi kommunistien ensimmäinen tehtävä valtaan päästyään on lakkauttaa monipuoluedemokratia ja vapaa media.

      Nykyisellä 0,5 % kannatuksella ei kommunisteista ole tuon suhteen mitään huolta, mutta onhan näiden ääriliikkeiden todellisista pyrkimyksistä silti kerrottava, ja jos ei muuten, niin pelkästään historian muistin ylläpitämiseksi siitä, että kommunismi ja natsismi olivat 1900 -luvun synkimmät ja tuhoisimmat aatteet jo yksin siksi, että ne yhteistuumin aloittivat toisen maailmansodan solmimalla Molotov-Ribbentrop -sopimuksen, jonka ensimmäinen toteutunut seuraus oli Saksan ja Neuvostoliiton yhteinen hyökkäys Puolaan, ja Neuvostoliiton saman vuoden marraskuussa Suomeen, tarkoituksenaan valloittaa koko maamme ja liittää se Kremlin kommunismidiktatuurin alamaiseksi.
      Myttyyn menivät Stalinin ja suomalaisten kommunistien suunnitelmat silloin, eikä Neuvostoliittoa enää löydy ajantasaisista kartoista, ja sekös kyrpii suomalaisia kommunistijämiä edelleen.



      "NL ja Natsi-Saksa: Aseveljet/Waffenbrüder 1939-1941"

      http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225702-nl-ja-natsi-saksa-aseveljetwaffenbrueder-1939-1941

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Gylling teloitettiin Moskovan Kommunarkan kentällä leninistien toimesta, jotka siellä teloittivat mm. koko Mongolian hallituksen

      Koko 1900-luku oli kaoottista sadista sosialistista menoa Venäjällä jota jokaisen ajattelevan pitäisi vastustaa tehokkaasti

      MIKÄ IHMEEN GYLLING ja miksi leninistit teloittivat
      Koska mm. ajoi alkuperäiskansojen ja suomalaisten karjalaisten asiaa ja vain venäläisyys hyväksyttiin rotuna Karjalassa

      Gylling oli luokkansa parhaana ylioppilaaksi tullut filosofian tohtori ja tilastomatematiikan dosentti Helsingin yliopistossa ja SDP:n puoluetoimikunnan pj, Suomen pankin pankkivaltuusjohtaja,

      Punaista vallankumoushallituksen valtiovarainministeri, ja Suomen Työväen Punaisen kaartin esikuntapäällikkö,

      ja myöhemmin Leninin kutsumana

      Karjalan ASNT:n (Autonomisen Sosialistisen Neuvostotasavallan) toimeenpanevan komitean puheenjohtaja ja pääministeri

      Tuomittiiin 14.6.1938 Moskovan bolshevikkituomioistuimessa oleellisesti kansan vihollisena kuolemaan ja ammuttiin välittömästi, hautapaikkaa ei tunneta

      Vaimo vietiin keskitysleirille syrjämaille jossa nopeahkosti kuoli

    • Partacus

      Perussuomalaiset kirjoittavat oikein NL:ssa olleista vuosina 1937 - 1939 oikeuden loukkkauksista. Tapahtumat ovat todellisia ja ne tunnetaan hyvin. Myös NKP:n tuomio tapahtuneille vääryyksille vuonna 1956 tunnetaan. NL:n kritiikki itseään kohtaan on ennenkuulumaton. Suomessa porvariston murhatöistä on kirjoitettu mutta valtiollista "tuomiota" niille ei ole annettu.
      Suomessa tunnetaan hyvin vähän aloituksen aiheena olevaa Suomen miehityshallintoa Itä-Karjalassa. Malka tunnetaan paremmin vieraan silmässä kuin omassa.

      Jo nyt esitetyistä tosiasioista selviää Rytin hallitusten tavoitteena olleen Suomen sekä Itä-Karjalan fasistisoiminen. Vasemmistolaisia murhattiin miehityshallinnon toimesta Itä-Karjalassa. Natsien malliin rotuopin mukaisesti perustettiin keskitysleirejä ei-suomensukuisille. Suomessa vasemmistolaisia oli vangittu jo ennen sodan alkua. Mikä heidän kohtalo olisi ollut, jos fasismi olisi voittanut sodan!!!!

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Väestöön kohdistuneita toimia.

      Sosiaalitoimi.
      Rotupolitiikka toimi siinäkin. Seppälä esittää asioita kokreettisesti. Ensisijaisena olivat suomenheimoiset.
      Terveydenhoidossa vallitsi kolmiosainen järjestelmä; suomenheimoiset, venäläiset ja pohjalla keskitysleiriläiset, joiden joukossa oli karjalaisiakin. Sama jako vallitsi perustarvikkeiden jaossa sekä koulutuksessa. Suomalaislapsia koulutettiin luterilaisiksi ja sopeutumaan Suursuomen kansalaisiksi. Epäkansallisilta (eniten venäläisiä) siviileileiltä oli kielletty matkustaminen Suomeen. Heidän liikkumista alueellakin oli jyrkästi rajoitettu.
      Kaikkien vasemmistolaisten järjestöjen toiminta oli luonnollisesti kielletty. Neuvostoliittolaiset yhteiskuntarakenteet lakkautettiin, mm. avioliiton solmisen virallistamisessakin. Sanalla sanoen suomensukuista miehitettyä väestöä koulittiin suomalaiseen valtiojärjestelmään.

      Tämäkin aihesektori osoittaa valtaapitäjiemme luottaneen fasismin voittoon ja sen mukaisesti "valittua" väestöryhmää koulutettiin fasistisen järjestelmän asukkaiksi. "Hylätty väestönosa" vangittiin keskitysleireihin odottamaan lopullista (?) ratkaisua voittoiseksi ajatellun sodan jälkeen. Tosin heitä ehti kuolla kymmeniä tuhansia nälkään sekä ammuttuina. Seppälän teoksen oikeustoimi kohdassa esitellään kuolemantuomion tulleen pienistäkin rikkeistä epäkansallisille.

      • Extyökkäri_

        Venäläiset vaan, vaikka sanallisesti ovat ehkä tuominneet niin samaa rataahan siellä edelleen toimitaan KGB agentin johdolla. Se on kommunismi paha tauti josta ei helposti parannuta. Sitä kannattaa välttää ja se on helppoa kun hieman selvittää miten se on ihmiskuntaa kohdellut. Se jopa kehtasi puhua rauhasta mutta alkoi maailmansodan yhdessä toisen sosialismin kanssa himonaan päästä maailman herraksi, kukoksi kiekumaan maailman tunkiolla. Tunkiohan tästä olisi tullutkin jos olisivat onnistuneet!

        Ei kannata sinun Partacusi moittia fasisteja tai natseja koska samaa paskaa ne olivat veljespuolueensa/-aatteensa kommunismin kanssa! Kun sen opit ymmärtämään niin olet jo voiton puolella tulossa ihmiseksi!


    • puhdas_pulmunen

      Arvoisa perussuomalainen. Oikeuttaako vuodatuksenne Suomen ja Itä-Karjalan fasistisoimishankkeen? Tekeekö kommunistien pahat teot kapitalistien vastaavat oikeutetuiksi?
      Ehkä toivotte vuodatuksellanne sitä, että Hitlerin sekä suomalainen fasismi tulee jälkikäteen hyväksyä!!!!
      Sen tuholuvut ihmiskunnalle ovat niin suuret että kokoluokka tulee hyväksyttäväksi puhumattakaan kaikista muista kapitalismin rikoksista???

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Tässä oli vähän pitempi vastaus mutta heikkolahjainen valvojaälykääpiö poisti sen, siinä ei ollut mitään henk. koht. vain vähän laajemmin kerrottu se,
        että

        voi vain ihmetellä mitä SKP:llä on tekemistä (nykyisin siis) Karjalan, Hitlerin, Stalinin ... kanssa ja miksi Partacus jauhaa niitä täällä

        Eli nämä(kin) vastaukset ovat Partacus-jauhantaa

        vastaan itse: Partacusia harmittaa Nliiton kaatuminen ja Kremlin painostuksen väheneminen Suomessa ja hän siirtää keskustelun lepotuoliin tänne, hän ei keskustele historia-palstalla, jossa saisi suoraan turpiinsa, vaan politiikkapalstalla
        jossa voi höpötellä omiaan

        ei uskalla panna viitettä koska heikkolahjainen valvoja poistaa helposti silloin
        mutta Venäjän kompuolue tänään keskustelee Stalinin palvomisen jatkamisesta ihan vakavissaan (venäjäksi)


      • Ne kommunistien eli punanatsien ja niiden harmaiden veljiensä pahat teot olivat se syy II maailmansodan syttymiseen. Siinä NL ja Saksa, kaksi sosialistimaata sopivat Euroopan jaosta keskenään ja alkoivat sen toteuttamisen, siitä se lähti.

        NL:n invaasio Baltiaan ei vielä alkanut maailman sotaa mutta kun Saksa lähti Puolan suhteen samaan urakkaan niin länsi oli pakotettu lupaustensa mukaan puuttumaan asiaan. Eikä kannata edes väittää ettei NL ollut syyllinen koska se Saksan kanssa tekemänsä sopimuksen mukaan viikon päästä valtasi Saksan sille jättämän Itä-Puolan.

        Suomen joutuminen noihin sotiin oli saman sopimuksen seurausta kun meidät piti hoitaa Baltian tavoin eli siirtää onnellisten neuvostokansojen perheeseen. Se tietysti olisi kaltaisiasi komuloisia kovastikin miellyttänyt mutta oikeita suomalaisia ei. Onneksi isämme olivat fiksuja ja torppasivat komuloisten toiveet joskin hinta oli kova ettekä vieläkään ole sitä meille maksaneet. Saisitte alkaa!

        Itä-Karjalaa haluttiin vapauttaa demokratian pariin kommunismin diktatuurin kourista. Se olisi tuonut heiklle paljon paremman elämän mihin komuloisten NL koskaan alueella ylsi. En oikein ymmärrä mikä tollo sinä olet mokomakin Moskovan trolli! Mene sinne jos haluat kurjuutta, siellä sitä riittää!


      • Töymeis
        Hallaahon.äänestäjä44 kirjoitti:

        Tässä oli vähän pitempi vastaus mutta heikkolahjainen valvojaälykääpiö poisti sen, siinä ei ollut mitään henk. koht. vain vähän laajemmin kerrottu se,
        että

        voi vain ihmetellä mitä SKP:llä on tekemistä (nykyisin siis) Karjalan, Hitlerin, Stalinin ... kanssa ja miksi Partacus jauhaa niitä täällä

        Eli nämä(kin) vastaukset ovat Partacus-jauhantaa

        vastaan itse: Partacusia harmittaa Nliiton kaatuminen ja Kremlin painostuksen väheneminen Suomessa ja hän siirtää keskustelun lepotuoliin tänne, hän ei keskustele historia-palstalla, jossa saisi suoraan turpiinsa, vaan politiikkapalstalla
        jossa voi höpötellä omiaan

        ei uskalla panna viitettä koska heikkolahjainen valvoja poistaa helposti silloin
        mutta Venäjän kompuolue tänään keskustelee Stalinin palvomisen jatkamisesta ihan vakavissaan (venäjäksi)

        Tässä Partacusin pakkomielteisessä jatkosodan uudelleen ja uudelleen sotimisessa tulee näkyviin sukupolvien välinen kuilu. Nuorempaa sukupolvea - 25 - 35 vuotiaita - ei tipan tippaa kiinnosta partacusten muutamien muiden vielä jäljellä olevien taistolais-menninkäisten ruikutus, kuinka Suomi sitä ja Suomi tätä. Näille menninkäisille Suomi on aina syyllinen kaikkeen ja kiltti Neuvostoliitto on viaton uhri, joka raskain mielin joutui hyökkäämään Suomeen. Jne, jne......


      • Anonyymi

        Miten ihmeessä persut liittyvä väitettyyn "Karjalanfasistisoimiseen" joka tapahtui n. 80 vuotta sitten? Suomi-komujen ajatuksen juoksu on vähintäänkin vaikeaselkoista.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Leninistien rikokset eivät tietenkään loppuneet mitenkään 1956 esimerkkinä vaikka se, että paikalliset kommunistit Venäjän määräyksestä teloittivat Unkarin ex-pääministerin 1958 muiden unkarilaisten johtajien kanssa. Kommunistien rikokset tunnetaan mutta kommunistit eivät niitä tunne siksihän ne ovat kommunisteja. Marxin teoriakin tunnetaan mutta kommunistit eivät tunne ja siksihän ne ovatkin kommunisteja

      Leninistit luulevat kaikenalaista mutta heidän rikoksensa jatkuivat koko vuosisadan ja vain vähenivät hiukan, kun esim. Viro itsenäistyi 1991. Itä-Euroopassa leninistit tuhosivat muutamia ikäluokkia köyhiksi tuhosivat ympäristöä ympäristörikoksilla asumakelvottomiksi maksamatta tihutöistään korvauksia

      Tämä jatkui kymmeniä vuosia. Leninistien 1958 teloittaman Imre Nagyn patsas Budapestissa, takana oleva kirkon näköinen rakennus on Unkarin parlamentti Tonavan rannalla https://c7.alamy.com/comp/AA98KG/the-statue-of-imre-nagy-prime-minister-of-hungary-prior-to-the-1956-AA98KG.jpg

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Itä-Karjalaa haluttiin vapauttaa demokratian pariin kommunismin diktatuurin kourista"

      Niin ja venäläisestä rasismista ja jos ajatellaan venäläisten harjoittamaa rasismia muita kansoja vastaan niin se rehottaa edelleen eikä elettäkään että suhteita yritettäisiin parantaa, leninistit kiihottavat historianväärennöksillään

      Diktatuureissa ei ole ongelmia joten niitä ei poisteta, kommunistimaissa on rasismia ja natsismia ja Saudeissa alkoholismia mutta kun määritellään ettei ole, niin mitään ei hoideta

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005866483.html

      Stalinin hallinto hävitti maatiloja, karkotti ihmisiä ja sulki suomenkielisiä kirkkoja ja kouluja. Ennen toista maailmansotaa inkerinsuomalaisia ammuttiin ja vietiin Siperiaan. Sodan alettua alueen miehitti Saksa ja noin 3000 siirrettiin Saksaan.

      Inkerinsuomalainen väestö väheni kymmenillä tuhansilla. Naapuri Leningradissa vihasi Irjan perhettä, koska he puhuivat suomea ja elivät kuin suomalaiset

    • Partacus

      Johan on aikoihin eletty. Persulit kehuvat jälkikäteen Itä-Karjalan fasistisoimista oikeaksi toimenpiteeksi. Vielä näkyy sellaisiakin sikiävän.

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Keskitysleirit.

      Mannerheim määräsi sodan alussa sijoittaa osa venäläisväestöstä keskitysleireihin. Keskitysleirit on tulkittu epäinhimillisen kohtelun tyyssijaksi ja jopa järjestelmällisen tappamisen laitoksiksi. Suomessa suojeluskunta-armeija kehitti keskitysleirit vuonna 1918, joten kokemusta oli vankien tuhoamisesta.
      Jos ehkä Itä-Karjalan leirit eivät olleet natsien veroisia niin kumminkin tuhoamisleirejä joko työllä tai nälällä mutta myös väkivallalla.
      Sotatoimiyhtymät perustivat ensimmäiset leirit. Petroskoin ympärille muodostettiin kuuden keskitysleirin keskus.

      Leireille rahdattiin etupäässä rotuopin mukaisesti epäkansallista väestöä eli enimmäkseen venäläisiä, poliittisesti epäluotettavia kansallisuudesta riippumatta ja sellaisia joiden vapaana oloa ei pidetty suotavana.
      Etninen sekä poliittinen puhdistus sai alkunsa mutta jonka keskeytti tappio sodassa. Periaate oli täsmälleen sama kuin Saksan fasismissa.
      Kun vanginvartijat olivat suojeluskuntalaisia niin kohtelun inhimillisyydestä ei voi puhua. Fyysinen kuritus eli kidutus oli sallittu.
      Vuonna 1942 paljon vankeja kuoli nälkään ja myöhemminkin vaikka elintarviketilanne oli parantunut.

      Klavdia Sobolevan kertomus. Hänet vietiin kuuden lapsen kanssa v. 1942 Petroskoihin keskitysleiri 6:n parakkiin n:o 125.
      Tarina: " Kesäkuun loppupäivinä 1944 pääsimme ulos piikkilangalla ympäröidystä keskitysleiristä Perevalkassa. Meitä oli kuusi Sobolevin sisarusta: 16-vuotias Maria, 14-vuotias Antonina, 12-vuotias Raisa, minä yhdeksänvuotias Klavdia, kuusivuotias Jevgenia ja nuori Elja, joka ei ollut täyttänyt vielä kolmea vuotta."
      Klavdia kertoo myös, että suomalaiset ampuivat lasten nähden vankeja sekä antoivat ruumiillista kuritusta lapsista vanhuksiin ikään katsomatta.

      Sotilashallintokomentajat A.V.Arajuuri ja V.A. Kotilainen pakenivat rauhansopimuksen jälkeen tekojaan. He palasivat takaisin 1948 mutta heidät vapautettiin syytteestä pahoinpitelyn sallimisesta.
      Alempiasteisia tuomittiin taannehtivasti. 723 miehittäjän palveluksessa ollutta sai tuomion; joukossa 42 murhaa, 242 tappoa, 7 kuolemantuottamusta, 10 kuolemaan johtanutta pahoinpitelyä, 280 virka- ja palvelusvirhettä ja 86 muuta rikosta.

      Keskitysleiriläisten ruoka muuta väestöä kehnompaa. Silti heitä pakotettiin työpalveluun miehittäjälle.
      Kuolleiden lukumäärä on likiarvoinen välillä 4000 -8000. Neuvostoliiton arvioiden mukaan miehitetyistä kuoli kaikkiaan n. 14 000 eli viidennes vallatulle alueelle jääneestä väestöstä. Tämän mukaan voidaan puhua kansanmurhan olleen menossa ja vieläpä rotuoppisesti, koska kuolleista suurin osa oli venäläiskansallisia.
      Suomalaisten alueelle jääneistä sotavangeista kuoli 30 %.

      Saksan rintamalla Kurskin tappion jälkeen v. 1943 suomalaiset miehittäjät muuttivat keskitysleirin nimen siirtoleiriksi minkään käytännön muuttumatta. Käsky tuli Mannerheimilta.

      On huomioitava luvuissa suhteet, koska vallatun alueen koko väestö kattoi vain n.
      82 000 asukasta, joista puolet suomenheimoisia puolet 1.1.1944 laskennan mukaan.
      Lähtiessä 1941 lopulla oli epäkansallisia eli venäläisväestöä enemmistö.

      ps.
      On hurttia lukea perussuomalaisten kommentteja, joissa puolustellaan miehitetyn alueen väestön tuhoamista isänmaallisena tekona.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Jo on aikoihin eletty kun stalinistiporukan esittelijä höpöttäjä-Partacus esiintyy palstalla SKP

      Ja vain siitä syystä että Kreml on lopettanut rahallisen ja henkisen tukensa Sosialistien
      KeppihevosPorukan SKP kassaan niin, ettei SKP pysty osallistumaan edes vaalehin

      Mitä Skp:llä on tekemistä itäkarjalan tms. asioissa koska se osallistui mielipuolisen leninismin tukemiseen silloin muinoin

      Diktatuureissa ei ole ongelmia joten niitä ei poisteta, kommunistimaissa on rasismia ja natsismia ja Saudeissa alkoholismia mutta kun määritellään ettei ole, niin mitään ei hoideta

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005866483.html

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus Työkkäri ja muut


      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15431277/valtaa-ja-hallittavuutta-kirjautuneille#comment-95300280

      Suomi24 on sekundamedia jota ei kukaan lue vakavalla naamalla
      tai keskittyneesti

      Ihan sama mitä kulttuuria muutatte

      Mutta SUOMI24 ON OLLUT MUKAVA TREENATA VÄITTELYKYKYÄ
      SITÄKIN VOI TEHDÄ asiapitoisesti vaikka väittelee tahallaan
      sellaisten kanssa
      JOILLA EI OLE MITÄÄN VALTAA TAI MAHDOLLISUUTTA VAIKUTTAA ASIOIHIN

      Joskus harvoin keskustelen (asiallisesti) uskonnosta tai siitä että raamattu ei ole historiankirja mutta antaa kuvan aikansa ajattelusta, esimerkkinä tämä

      Politiikasta voi vääntää kommunistin kanssa joka esittelee (Partacus SKP-palstalla)
      stalinistihistoriaa

      tai väärinymmärrettyä Marxia, moni ei ole opiskellut eikä osaa väitellä näistä aiheista

      Sitten on poliittinen maailma ja puolueet ON HAUSKA PUOLUSTAA PS-PUOLUETTA JOTA VALTAMEDIA KUTEN YLEN JA HESARIN VIHERPUNIKIT MOLLAAVAT TYÖKSEEN

      Tällaisessa ottelussa kehittyy huimasta kirjoittamisessa pystyy kirkoittamaan kymmeniä viestejä päivässä asiasta
      ilman että joutuu kirjoittamaan kovin pitkää aikaa

      PÄÄTYÖNI ON FINANSSILUKUTAITO SÄÄSTÄMINEN JA SIJOITUS josta kirjoitan ja josta ohessa poikkean näille muille alueilla PUOLEN TUNNIN PÄÄSTÄ PÖRSSI AUKEAA JOTEN TÄYTYY LOPETTAA tähän

      LUTERILAISILLE KIRJOITIN VIIMEKSI MISTÄ TULEVAT MIELIPITEET KUN MEILLÄ ON FAKTOJA eli miksi FAKTOISTA OLLAAN ERI MIELTÄ

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15434658/mista-tulee-mielipiteet#comment-95297244

      KUN TULEE PAKOLLINEN KIRJAAMINEN ILMEISESTI LOPETAN MIELIPITEIDEN KIRJOITUKSEN JA SUOMI24 SEURAAMISEN SEKUNDA-ALUSTANA

      • Kirjautuminen on hyvä asia, se poistanee kaltaisesi tomppelit joukosta Partacusen kavereita myöden. Montokohan tällekin SKP:n palstalle jää? Harvahan sitä ainakaan kehtaa omalla naamallaan puolustaa, puskasta huutajia kyllä aina löytyy kuten puskaryssiä aikoinaan.

        Olen joskus aiemmin ollut mukana eräällä keskustelupalstalla jossa pystyi kirjoittelemaan kuten täällä tänään rekisteröitymättä ja tulos oli sen mukaista. Kun sinne tuli rekisteröitymispakko eikä ilman saanut edes morjensta julki niin pari kuukautta palsta oli varsin rauhallinen mutta se muuttui ja palasi lähes vanhaan vauhtiin joskin kaikki porvariloisen kaltaiset jäivät eläkkeelle suremaan menettämäänsä. Tänään sillä palstalla käydään asiallista keskustelua jota toisaalta täällä tänään on turhaa monesti odottaa.

        Jos tänne tulee rekisteröitymispakko niin samoin se täälläkin tulee käymään ja itse olen jo vuosia ollut rekisterissä josta ylläpito on tarvittaessa saanut minut kiinni helposti. Rekisteröidyin aikoinaan koska joku tomppeli alkoi samalla nikillä kirjoittamaan vastausksia jotka olivat kannaltani kummallisia. Oli siis pakko!


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Mohammad bin Salmanin (saudiprissi, johtaja) kommandon työmaa

      Sauditoimittaja Khashoggi paloiteltiin Turkissa Ankarassa elävänä, paloittelija Salah Muhammad al-Tubaigy kuunteli kuulokkeilla musiikkia paloittelun aikana,
      ei kuitenkaan tiedetä mitä

      Paloittelija Salah Muhammad al-Tubaigy on koulutukseltaan lääkäri, patologi, erikoistunut siis eliminoimiseen eli elinten irrottamiseen

      Paloitteluklinikka on liikuteltavaa tyyppiä joten sitä voidaan kuljettaa mukana esim. lentokoneessa sopiviin kohteisiin paloittelemaan

      15-henkinen saudien kommandojoukko saapui Ankaraan saudien Turkin konsulaattiin yksityiskoneella

      Paloittelun jälkeen he palasivat salamannopeasti takaisin Saudi-Arabiaan

      http://archive.aawsat.com/details.asp?section=4&issueno=13097&article=789838

      • selväätarjontaa

        ammattimies, terävät veitset

        kesti vain 7 minuuttia

        الجثة وإخراج النتائج في فترة زمنية لا تتجاوز 7 دقائق


    • Hallaahon.äänestäjä44
    • Partacus

      Persuleita ottaa koville miehityshallinon fasistisen luonteen esittely. Aura armias miten isänmaalle olisi käynyt jos saksalainen fasismi astui maailmansodasta esiin voittajana.

      Otetaan välipalaksi
      kiertoartikkeli Suomen lehdistössä parhaillaan.
      Suomalaisten SS-miesten historiassa synkkiä kohtia.

      Dosentti Andre Swanströmin uusi tuore tutkimus (2018): "Suomalaiset SS-miehet, politiikka, uskonto ja sotarikokset."

      Teoksen esittely kertoo jo yhteyksistä suomalaisten osuudesta Saksan SS-pataljoonana fasistisoimassa Ukrainaa ja Kaukasusta jatkosodan aikana. Rytin hallitus toimitti Saksaan ensimmäisen erän koulutettavaksi ss-miehiksi 6.5.1941 yli kaksi kuukautta ennen jatkosodan alkua. Päätös ss-joukoista oli tehty aikaisin syksyllä 1940.
      Kaikkiaan SS-pataljoonaan kelpuutetttiin n. 1400 miestä vajaasta 2000 halukkaasta. Lapuan liikkeen seuralaisjärjestön IKL:n jäsenyys oli taattu etu joukkoon pääsylle tuhoamaan kommunismia, Neuvostoliittoa ja "ryssiä".
      Swanström kumoaa SS-pataljoonan perillisen Veljesapu ry:n Mauno Jokipiiltä tilaaman "Panttipaljoona" (1968) tutkimuksen SS-miestemme siveellisyydestä. Sellaista ei ollut vaan päinvastoin kiihkeä fasismin saattaminen voimaan.

      Suomeen palattua 1943 pataljoonalle järjestettiin virallinen kiitostilaisuus ja paraati Tampereella.
      SS-pataljoona fasistisoi Ukrainaa, miehityshallinto Itä-Karjalaa. SS- miehiä nähdään asevarkaussalaliitossa. Heitä ei pakotettu sotimaan Lapin Sodassa Saksaa vastaan - ehkä niin oli parempikin, ties mitä epäisänmaallista olisivat saaneet aikaan.
      SS-miehemme näkivät natsien kauheuksia, syyllistyivät itse sotarikoksiin. Heitä ei missään tuomittu. Sodan jälkeen heistä vaiettiin ja muutaman vuoden kuluttua Veljespu ry alkoi ylläpitää natsiperinnettä hyvin salaisessa muodossa.
      Swanströmiä auttoi muutama elossa oleva järkiintynyt kertomalla ettei huviretkellä oltu ja julmuuksiin osallistuttiin.

      Tämänkin vaiettu salaisuus alkaa purkautua. Sillä on myös yhteys natsisalaliitton asevarkauksien yhteydessä. Se on viimeisempiä vaiettuja ja piiloteltuja valkoisen Suomen karuista rikoksista ihmsiyyttä vastaan.

      Hankin tutkimuksen. Luultavasti se kannattaa esitellä palstalla Suomi100 juhlavuoden kunniaksi.

    • Partacus

      Lisätietoa Andre Swanströmin tutkimuksesta tietoa.
      https://yle.fi/uutiset/3-10460104

      Kansallisarkisto alkaa selvittää suomalaisten SS-miesten sotarikoksia. Määräraha on myönnetty.
      https://yle.fi/uutiset/3-10232075
      Asiassa pyritään saamaan tietoa ulkomaiden arkistoista. Ukraina ja Venäjä olisivat tässä ensiarvoisia.
      Ennen rauhantekoa suojeluskuntalaiset ja muut natsit polttivat paljon heidän kannaltaan arkaluontoista aineistoa. Muiden muassa viimeisen natsijärjestön Vapaan Suomen liiton aineistoa poltettiin mutta jotain voisi löytyä. VSL järjestönä toimi Saksan SS:n kanssa kapinan järjestäjänä ja jonka nimissä varastettiin armeijan aseita ja muita sotatarvikkeita. Suomalaisten SS-miesten jälkeläisten arkistoissa saattaa olla tietoa. Rehellisyyden nimissä heidän tulisi avautua ....ei koston vaan totuuden vuoksi.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Ilmastomuutos on mahdollista pysäyttää sosialismissa noloissa

      tiedontaja kertoo
      https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/ilmastonmuutos-mahdollista-pys-ytt-sosialismin-oloissa

      Itä-Karjalassa ja Perä-Pohjolassa saatiin ilmastomuutos pysäytettyä sosialismilla välittömästi
      koko ympäristö tuhottiin

      2013 pysäytettyjä ilmastomuutoksia Venäjällä Norilskissa ja Dzezhinskissä
      https://framethequestion.files.wordpress.com/2013/12/norilsk-russia.jpg

      https://framethequestion.files.wordpress.com/2013/12/dzerzhinsk1.jpeg

      sosialismi ei siis tuhoa vain taloutta, demokrataa ... vaan myös ympäristön ja siinä ohessa ihmisen ja siksi sitä vastaan on järkähtämättä taisteltava

    • jeru

      Suomalaisten ottamista neuvostoliittolaisista sotavangeista menehtyi 30 %. Samaan lukuun ylsivät vain natsi-Saksa ja Japani.

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Itä-Karjalan suomalaistaminen.

      Todellisuudessa otsikkona tulisi olla I-Karjalan fasistisoiminen koska suomalaistamisen sisältö merkitsi sitä.
      Väestö tuli puhdistaa kaikista muista kuin suomenheimoisista. Kyse oli rotupolitiikasta Saksan malliin. Saksan natsit esittivät teesin "Saksa saksalaisille". Perussuomalaisten matupolitiikassa on vahva natsilainen leima perusteluissa. Vierasuskoiset arabit eivät olisi ihmislajia kuten suomalaiset ja että suomalaiskansa menettäisi jotain sekoittuessaan vierasuskoisiin ulkomaalaisiin.

      Valtiojohto halusi näyttää ulkomaille, että Itä-Karjala pyysi apua NL:n ikeestä irtipääsemiseksi. Sodan alussa kun vasta muutama kylä oli vallattu (alle 500 asukasta) miehittäjät rahtasivat muutamia Vuokkinimeen 20.7.1941 "kansalaiskokoukseen" vaatimaan Suomeen liittämistä. Edes paikallliset porvarit eivät voineet aavistaa millainen miehityshallinnosta oli tulossa. Kansalaiskokous päätti Vienan ja Aunuksen nimissä liittää Itä-Karjala Suomeen. Tästä Olavi Paavolainen "Yksinpuhelussaan" hymähti, että mitähän ikivanhojen mummojen ja pappojen päätöksillä meinataan.
      Akateemisen Karjalaseuran fasistit olivat hankkeen toteuttajia. Kansalaiskokouksen päätökset laadittiin aiemmin Kajaanin kokouksessa suomalaisvoimin.
      Kansalaiskokouksen päätöstauselma on muotoilultaankin AKS-propanaganda tuote; Kristillinen Jumala on tukenamme ja tahtoo rajan idemmäksi ja meidät Suomeen kuuluviksi, suokoon korkein, että suomalais-karjalaisin asein turvataan ikuisiksi ajoiksi suuri Suomikoti. Kirjailija Mikko Karvonen manasi kuolleitten sielut kokoukseen toteamaan "Karjala on vapaa" vaikka vasta muutama sata oli miehityshallinnon alla.
      Aikaisemmin on jo todettu, että Itä-Karjalan asukkaat saivat olla suomalaisille töissä ja hallinnossa enintään kyläpäällkköinä mikäli olivat ennestään neuvostovastaisia.
      On muistettava myös Mannerheimin päiväkäskystä, jossa hän lupasi vapauttaa eli valloittaa Itä-Karjalan.
      Suomalaiset sotilasviranomaiset neuvottelivat heti alussa saksalaisten kanssa, minne epäkansalliset karkotetaan tai miten tuhotaan.

      Valistustoiminta perustui Suur-Suomi aatteen levittämisen pohjalle. Se tulee suomenheimoisille alkeiskoulutuksen järjestämisen yhteydessä.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Suomalaisten ottamista neuvostoliittolaisista sotavangeista menehtyi 30 %. Samaan lukuun ylsivät vain natsi-Saksa ja Japani"

      Neuvostoliitto tappoi noin 45 prosenttia saksalaisista sotavangeista
      ja Englanti-USA luku on alhainen koska ne ovat saaria joihin ei maihinnoustu
      kuten Stalinin rikollisarmeija Suomeen

      Sen sijaan leninistien leiriin menneistä suomalaisista leninisteistä menehtyi lähes 100 % tai yli
      ja siihen lukuun yltävät vain muut diktatuurit kuten Saddam tappaessaan muslimeja
      tai venäläiset nykyisin Syyriassa

    • Eikö-olekkin-kummallista

      kuinka paljon kommunistit jaksavat valehdella...

      • Kyllä-näin-on

        Se on ainoa laji jossa kommunistit pärjäävät, valehtelu.


    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Itä-Karjalan suomalaistaminen.

      Koululaitos.
      Kouluopetus ja kurssitoiminta valjastettiin suomalaistamisen tarpeisiin alkeisopetuksen ohessa. Opetus järjestettiin ensin vain suomenheimoisille. Vasta 1943 tappion kuumottaessa epäkansalliset saivat muutaman kuukauden alkeisopetusta.
      1941 lopulla Itä-Karjalassa oli 53 suomenkielistä koulua. Karjalan- ja vepsänkielistä koulutusta ei lainkaan.
      Historian opetuksessa Nl todettiin heikoksi ja että Suomen sotatoimet johtavat tuhatvuotiseen Suur-Suomeen. Korostettiin "ryssän" perivihollisuutta. Samaa aihetta toistettiin maantiedon opetuksessa.
      Uskonnossa ensin luterilaisuus oli ensisijainen mutta suomalaisten ortodoksipappien tietty "kapina" synnytti heille uskonlevittämisen oikeuden. Itä-Karjalaisten uskovien enemmistö oli uskomuksiltaan ortodokseja.
      Helge Seppälä toteaa koulutuksen ja valistuksen (?) kohdistuneen pääasiallisesti suomenheimoisiin.
      Miksi Suur-Suomi olisi kouluttanut venäläisiä, koska aikoivat ajaa ne maasta ulos voiton jälkeen.

      Lehdistö ja radio.
      Ne toimivat samojen ohjeiden mukaisesti kuin koulutuksessa. Suur-Suomi ja ryssänviha etusijalla.
      Ote Pekka Tiilikaisen puheesta Aunuksen radiossa 3.11.1941 kertoo kaiken: " Aunuksen radio on pieni sivu siitä jättiläistyöstä, joka liittää kovia kokeneen Karjalan kansan henkisesti Suomeen. Aunuksen radio on suurten tehtävien edessä, sillä se pelto, jota se karhii on täysin koskematonta vainiota, joka huutavan janoisena imee sivistyksen nestettä."
      Väestölle tuotiin ja tuotettiin suomalaisten toimesta aseilla "sivistystä" ja suuren suomen ideologiaa.

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Itä-Karjalan suomalaistaminen.

      Uskontokasvatus.
      Jouni Tillin tutkimus "Suomen Pyhä Sota" kertoo kaiken. Sotapropaganda lähti niin Suomessa kuin rintamalla että Itä-Karjalassa Suur-Suomesta, jonka Jeesus olisi luvannut maapallon luomishetkellä luterilaiselle Suomelle.
      Tähän perustui miehityshallinnon uskontokasvatus. Kreikkalaiskatolisista karjalaisista tuli leipoa luterilaisia. Koululaitos ja kirkkolaitos valjastettiin luterilaisen Suur-Suomen uskontoihanteeseen. AKS:n edustajat, joilla oli miehityshallinnossa suuri valta, johtivat uskonpuhdistusta Itä-Karjalassa.
      Mannerheimin päiväkäsky 24.4..1942 kielsi muut uskonnot kuin luterilaisuuden ja kreikkalaiskatolisuuden.
      Kreikkalaiskatoliset papit saivat saarnata ja kastaa Petroskoin keskitysleireissä!!!!!
      31.12.1943 vapaasta väestöstä kuului luterilaisiin 2208 ja ortodokseihin 30 632 henkilöä, joten uskonpuhdistustyötä miehityshallinnolla riitti.

      Nimistön suomalaistaminen.
      Suomalaistamisen alle kuului paikan-ja ihmisten nimien suomalaistaminen sekä paikallisten muistomerkkien tuhoaminen. Miehityshallinnon lehdistö uhosi " kaupunkiemme katujen nimissä.....Itä-Karjala on päässyt irti ryssän kahleista."
      AKS "suomalaisti" toimintansa alusta saakka Suomessa ruotsinkielistä väestöä ja jota nykyaikaiset perussuomalaiset tällä haavaa eniten tekevät.
      Postimerkeissä mainostettiin Rytiä, Mannerheimia ja muita tarkoitushakuisesti.

    • aroursi

      http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262844-natsien-sotarikokset
      Fasismin emämaassa Saksassa "suomettuminen" oli pitkällä 1960 luvulle tultaessa. Nuori polvi ei suuriakaan tuntenut fasistista maansa menneisyyttä.
      Linkin elokuva kertoo käänteestä, jolloin fasismin sotarikoksia alettiin penkoa ja saattaa syyllisiä tuomiolle. Saksa ei halua sinne enää koskaan fasismia.
      Suomessa ei enää ehditä sotarikollisten viemiseen oikeuteen. Tietoakin valkoisesta menneisyydestä on pantattu tavattomasti.
      On hyvä, että uusi, nuori tutkijapolvi ottaa asioista selkoa ja julkaisee kipukohtia kaikelle kansalle.
      Fasismikin toimii kaikessa hiljaisuudessa mm. SS-miestemme perinnekerhon Aseveljet ry nimissä. Kuka tutkisi mainitun järjestön toimia perustamisensa jälkeen!

      • Fasismi ja kommunismi ovat veljeksiä joten haudatkaamme molemman sinne tunkion pohjimmaiseksi!

        Tuo pitää paikkansa vaikka Putler naapurissa on alkanut kirkastamaan Stalinin joukkomurhia sanoen niiden olleen välttämättömiä. Ja joku tollo täälläkin on kirjoittanut ettei Putler ole kommunisti. Muu kuin komuloinen ei ala pesemään Stalinin verisiä käsiä ja kasvoja millään tekosyyllä.

        Meilläkin komut eli punaiset ovat syyllistyneet suuriin rikokseen, ensin 1918 aloittamalla kapinan kun saivat muutaman edustajan vähemmistön eduskuntaan ja uudelleen NL puna-armeijan avulla 1939 mutta ne torpattiin vaan komuloiset jäivät pääosin rankaisematta, varsinkin kun osa lähti pelkurimaisesti pakoon NL:n jossa onneksi suurin osa lahdattiin komulahtareiden toimesta epäluotettavina jota he todella olivatkin.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Jatkoa

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Itä-Karjalan suomalaistaminen

      Itä-Karajan venäläistämisen aikana LENINISMI-STALINISMI ESTI TYÖLÄISKIRJAILIJA AKATEEMIKKO VÄINÖ LINNAN TUNTEMATTOMAN SOTILAAN KÄÄNTÄMISEN VENÄJÄKSI vielä BREZHNEVIN AIKANA
      Se käännettiin 1991

      Leninismi-stalinismin mukaan kirjojen tarkoitus oli tuoda kulttuurimateriaalia kollektiiviseen muistiin

      Kirjastoja käytettiin Puolueen oppiin edistämään sosialistista ja kommunistista ajattelua. Leninismi-stalinismin mukaan kirjastot määräajoin puhdistettiin yhteiskunnallisesti haitallisesta kirjallisuudesta ja kirjat kipattiin roviolle

      Puhdistuksella oli suuri merkitys siinä, mitä kirjoja löytyi kirjastoista ja mitkä sensuroitiin

      Leninin vaimo Nadezhda Krupskaja oli kulttuurin apukansankomissaarina (ministerinä) noin 1929 - 1939 ja harjoitti suoraviivaista sensurointia poistamalla esim.

      Platonin, Kantin, Tostoin, Dostojevskin, sarkastisen skotti Thomas Carlylen, amerikkalaisen psykologin William Jamesin kirjat ja tietenkin uskonnollista kirjamassaa pilvin pimein ...

      Itse asiassa kysyttäessä, Krupskaja perusteli: tavis ei halua luke Kantia

      Poikkeuksena oli Shakespeare

    • Partacus

      Perussuomalaiset kirjoittivat jälleen tapojensa mukaisesti aiheen sivusta.

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Heimojoukot.

      Mannerheim käski 23.6.1941 perustaa liikekannallepanosuunnitelman ulkopuolella joukko-osaston Suomessa asuvista inkeriläisistä, Aunuksen ja Vienan karjalaisista (kunnes alueet vallattu ja saadaan haalittua paikallisia) ja niitä heimosotiin 1918-1922 osallistuneita suomalaisia mutta yli-ikäisiä. Näistä syntyi Vienan Heimosoturipataljoona (VHSP) ja Aunuksen Heimosoturipataljoona (AHSP). Näitä komensi suomalainen everstiluutnatti E. Kuusaari nimellä "Osasto K".
      Joukko-osasto toimi alkuun kuin mannekiinit mutta sai sotilaskoulutusta. Pataljoonat tynkänä osallistuivat 20.7.1941 Vuokkiniemen "vapautuskokoukseen". Suomalaiset pyrkivät näyttämään, että karjalaisilla olisi jo oma armeija sotimassa Neuvostoliittoa vastaan vaikka sinä päivänä heimojoukoissa oli pelkästään Suomen kansalaisia.

      Osasto K alistettiin Rukajärven suunnalla hyökänneelle eversti E.Raappanan johtamalle divisioonalle. Rytin hallitus toivoi, että itäkarjalaiset liittyisivät joukolla sotaan omaa maata vastaan. Mikään tieto ei tue sellaista. Toki yksittäisiä on voinut liittyä omiaan vastaan mutta koska sotamenestyskin osasto K:lla oli kehno se siirrettiin selustaan estämään partiosaanitoimintaa ja vahtimaan väestöä.

      Ryti perustatti myös sotavangeista sotilasosasotoja. Seppälän tietojen mukaan vuoden 1941 loppuun mennessä 407 sotavankia olisi liittynyt omaa maataan vastaan. Yksi syy voi olla sekin, että heidän muona-annoksensa oli muuta miehitettyä väestöä parempi.
      Kunkin valtion sotalakien mukaan omia vastaan sotimaan siirtyneet ovat maanpettureita. Rytin hallitus teki puna-armeijalaisista sellaisia.

      Muutama muukin joukko-osasto perustettiin.
      Joukossa oli myös isänmaalleen rehtejä ja jotka loikkasivat omien puolelle tai siirtyivät partisaanien riveihin.

      Virosta tulleista syntyi 200 sotilaan jalkaväkirykmentti. Virossa osa väestöstä tuki ja soti fasismin hyväksi ja nämä 200 Suomen armeijan apuna fasismin voiton puolesta.

      Niin sanotuilla heimosotajoukoilla ei ollut juurikaan vaikutusta sotatoimissa mutta sitäkin enemmän ne toimivat miehityshallinon propagandan apuna väestön suuntaan väestön fasistisoimishankkeessa.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Näitäkään leninistien hirmutekoja Kekkosen aikana Suomen itä-Karjalan politiikka ei pystynyt estämään

      Kesäkuussa 1958 Unkarin ex-pääministeri Nagy tuomittiin SALAISESSA OIKEUDENKÄYNNISSÄ KUOLEMAAN JA NOPEASTI hirtettiin
      sotilasjohtaja Maleterin ja Unkarin kompuolueen päälehden toimittaja Gimesin kanssa

      Leninistien 1958 teloittaman Imre Nagyn patsas Budapestissa, takana oleva kirkon näköinen rakennus on Unkarin parlamentti Tonavan rannalla

      https://c7.alamy.com/comp/AA98KG/the-statue-of-imre-nagy-prime-minister-of-hungary-prior-to-the-1956-AA98KG.jpg

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Suur-Suomi -suunnitelmien kariutuminen.

      Suunnitelma oli jo lähtökohdiltaan järjetön. Mitätön Suomi Tsaarin Venäjän alaisuudessa alkaa luoda itsenäistymisen jälkeistä valloitussotaa liittäkseen itseensä itänaapurin alueita. Lahjoitettu Laatokan Karjala ei riittänyt. Lahjoitettu Petsamokaan ei riittänyt.
      Suomen porvariston päähän syntyi houreellinen oppi ja joka sai elinvoimaa sakasalaisen fasismin opeista sekä sen asevoimien kehittymisestä.
      Perussyy sotiin johtaneeseen politiikkaan oli sitoutumien saksalaiseen fasismiin ja sen sotavoimaan.

      Käänne sotilaspoliittisessa tilanteessa.

      Ensimmäinen järkytys natsiporvaristollemme oli saksalaisten tappio Moskovan edustalla 1941/42 vuodenvaihteessa. Myös Leningradin valloitus suoraan liikkeestä epäonnistui.
      Jos USA:n, Neuvostoliiton ja Englannin liitto ei hetkauttanut alussa, sekin alkoi nakertaa ajan kuluessa ja "salamasodan" laantuessa.

      Saksan tappio Stalingradissa helmikuussa 1943 merkitsi lopun alkua fasismin liittoumalle.
      Saksan suurhyökkäyksen epäonnistuminen Kurskissa kesällä 1943 synnytti Suomen porvaristossa rauhanopposition. Se oli kuitenkin riittämätön, joten rytiläiset saattoivat jatkaa omien sotilaidemme onnetonta tuhoamista vielä vuoden.
      Englanti eteni Italiaan ja syyskuussa 1943 Sisilia vapautui Mussolinin fasismista.

      Rauhanoppositio lähetti Rytille adressin 20.8.1943, jossa vaadittiin sodasta irrottautumista. Adressin allekirjoitti 33 kansanedustajaa eri puolueista.
      Demareiden 6 fasismia vastustanutta kansanedustajaa pidettiin edelleen vankeudessa muiden sodanvastustajien kera. Adressi heijasti sotaan tyytymättömyyttä mutta ei saanut enempiä vaikutuksia.
      Samoihin aikoihin lännestä kysyttiin miehityshallinnon politiikasta, Itä-Karjalan väestön alistamisesta ja aineellisen omaisuuden ryöstämisestä (suurimpana luonnonvarojen ryöstäminen). Tiedot perustuivat Otto-Ville Kuusisen artikkeliin miehityshallinnosta ja olivat todellisia.

      Sotaporvaristo toistaiseksi voitti. USA:n ja Englannin painostuskaan ei riittänyt erillisrauhan solmimiseksi. Teheranin konferenssissa 1943 liittoutuneet sopivat politiikasta, jolla Saksan liittolaisten kanssa voidaan solmia erillisrauha niiden itsenäisyys säilyttäen.
      Alkuvuodesta 1944 rytiläiset estivät rauhansopimuksen ja sota jatkui. Tuho jatkui ja oli tarpeetonta.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Venäjä erotettiin kansainliitosta joten sen "sotilaat" eivät ole sotilaita vaan
      rikollisjoukko joka laittomasti tunkeutuu toisiin maihin

      Kiinniotettuina näitä rikollisia pidettiin Suomessa liian hyvin ja sen seurauksena ne rukoilivat polvillaan
      ettei heitä lähetetä itä-Karjalaan josta leninistit vievät heidät Siperiaan keuhkotautiin kuolemaan tai teloittavat heti

      Monet rikolliset kiinniotetut häiriköivät Suomessa ja elivät leveästi suomalaisten laskuun vaikka oma kansa kärsi rikollisjoukon hyökkäyksestä, mm lapsia kuoli silmittömästi kun suomalaisten omat lääkärit olivat rintamalla, jokaisella on sukulaisia sodan ajalta, jotka kuolivat ilman hoitoa lapsina,
      kun maassa elätettiin venäläistä laitonta sakkia ja lääkärit oli siirretty rintamalle

      Suomessa venäläiset kiinniotetut roistot söivät herkkupöydässä kun suomalaisille tarjottiin lientä jos sitäkään

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Suur-Suomi -suunnitelmien kariutuminen.

      Valehtelua. Paniikkkia.
      Kuusisen kirjasen johdosta, jossa esitettiin Itä-Karjalan fasistisoimisesta Rytin hallitus pyysi sotilashallinnolta lausuntoa miehitetyn väestön kohtelusta. Sotilashallinto vastasi, että miehitettyä väestöä kohdellaan yhdenvertaisesti.
      Rytin hallitus tiesi itse, että väestö oli jaettu suomenheimoisiin ja epäkansallisiin ja mm. elintarvikkeita jaettiin rotuopin mukaisesti. Venäläisperäiset oli sijoitettu ihmisyyden ulkopuolelle. Kuten edellä on todettu fasismin rotuoppia sovellettiin kaikilla elämänalueilla. Samaan aikaan oli vireillä keskitysleiri-nimityksen muuttaminen siirtoleiriksi minkään sisällön muuttumatta.
      20.11.1943 NL ilmoitti NL:n Tukholman lähettilään Kollontain välityksellä ettei sen tarkoitus ole vallata Suomea vaan vain solmia rauhansopimus, jolla Suomi irrotettaisiin Saksan fasismin vasalliudesta. Samassa yhteydessä ilmoitettiin ettei Mannerheimin persoonaan kohdistettaisi mitään vaatimuksia. Teheranissa 1943 liittoutuneet sopivat Suomen itsenäisyyden säilyttämisestä tulevassa rauhansopimuksessa. Rahallisesti Suomen sotakorvaukseksi sovittiin 50 % aiheutetuista tuhoista.

      Rytin takana seisova porvaristo ei suostunut rauhaan. Tappio kuitenkin haistettiin, olihan se silmin nähtävissä. Itä-Karjalan evakuoimissuunnitelmia laadittiin, kun 1941 hurrattiin suuren Suomen syntymäpäivää.

      Suomen porvariston tappio kulkee nopsaan.
      14.1.1944 NL:n Puna-armeija murtaa Leningradin saarron. Vain Kannaksella Suomen osalla saartorengas on murtumaton kunnes murtuu Puna-armeijan kesähyökkäyksessä 1944.
      30.1.1941 Yhdysvallat kehoitti Suomea tekemään rauhan NL:n kanssa.
      Rytin hallitus ja eduskunta torpedoi toisen kerran 12.4.1944 kansalaisilta salaten rauhanehdot.
      6.6.1944 liittoutuneet tekivät Normandian maihinnousun (Englanti USA) saksalaisen fasismin kohtalo oli sinetöity.
      Vielä tämän jälkeen porvaristo pettää isänmaan Rytin sopimuksen nimissä jatkaa toivotonta sotaa ja uhrata nuorukaisia sodan alttarille. NL:n suurhyökkäys Kannaksella oli osa sopimusta liittoutuneiden kanssa tukea Normandian maihinnousua. Suomalainen porvaristo valehtelee tästä seikasta vielä tänäänkin. Saksan sotatuki vasallivaltio Suomelle oli poissa Normandian suuunnasta. Saksalainen fasismi paikkasi vanhoja vaatteita minkä kerkesi ja suomalainen kapitalistiluokka teki siitä jeesuksellista puolustustaistelua itsenäisyyden nimissä mikä ei ollut kuitenkaan millään tavalla uhattuhna. Liittoutuneiden tavoite oli murskata fasismi liittolaisineen.

      • Olispa jenkit mieluummin kehoittaneet NL:a pitämään sormensa irti Suomesta ja maksamaan 1939 alkaneen hyökkäyksensä vahingot kunnon korvauksen kaatuneistamme. Siinä olisi ollut järkeä.

        Se vaan komuloinen Partacusi jatkaa omaa sotaansa eikä saa sielulleen rauhaa. kannattaisi miettiä hieman missä mennään. Kun meidän puoli voitti niin 1918 kuin 1944 niin saimme elintasomme nousemaan ja hyvinvointia päästiin tavoittelemaan kommunistisen kurjuuden sijaan josta kaikki kommunistisen diktatuurin uhrit kärsivät 1990 asti ja senkin jälkeen koska kommunismi oli syönyt ja tuhonnut kaikki pääomat joten nbiitä piti lainailla entisiltä vihollisilta.

        Miten sinä Partacusi nuo selität? Miksi olisit meille halunnut komukurjalaa?


      • Töymeis

        Joitakin päiviä sitten "Halla-ahon äänestäjä" toi esille "Katynin tapahtumat" vuonna 1940. Katynissahan venäläiset tappoivat yli 20 000 puolalaista upseeria, virkamiehiä, yliopistojen professoreita jne.. "Partacusin" reaktio ei yllättänyt - täydellinen hiljaisuus. Hän epäilemättä hyväksyy kyseisen lahtauksen vastaanpanematt.a. Se oli "business as usual" - Neuvostoliittohan ei ollut koskaan väärässä. Katyn on pikku juttu jonkun Itä-Karjalan rinnalla.


      • Katynin_Polska
        Töymeis kirjoitti:

        Joitakin päiviä sitten "Halla-ahon äänestäjä" toi esille "Katynin tapahtumat" vuonna 1940. Katynissahan venäläiset tappoivat yli 20 000 puolalaista upseeria, virkamiehiä, yliopistojen professoreita jne.. "Partacusin" reaktio ei yllättänyt - täydellinen hiljaisuus. Hän epäilemättä hyväksyy kyseisen lahtauksen vastaanpanematt.a. Se oli "business as usual" - Neuvostoliittohan ei ollut koskaan väärässä. Katyn on pikku juttu jonkun Itä-Karjalan rinnalla.

        Saksa ja Neuvostoliitto jyrsivät puolin ja toisin Puolan ylitse sodan aikana ja "puhdistelivat" sitä Katynissa itseleen sopimattomasta väestöstä.

        Valitetavasti Puola ei ole vieläkään "puhdas". Neuvostoliitolta jäi ilmeisesti Katynin putsaukset puolitiehen. Saksa taisi onnistua paremmin Katynin teloituksissaan?


      • Katynin_Polska kirjoitti:

        Saksa ja Neuvostoliitto jyrsivät puolin ja toisin Puolan ylitse sodan aikana ja "puhdistelivat" sitä Katynissa itseleen sopimattomasta väestöstä.

        Valitetavasti Puola ei ole vieläkään "puhdas". Neuvostoliitolta jäi ilmeisesti Katynin putsaukset puolitiehen. Saksa taisi onnistua paremmin Katynin teloituksissaan?

        Taidat olla Moskovan trolleja kun alat siirtämään komujen syntejä Katynin metsissä sakujen niskaan. Kyllä sakutkin aika lailla ruumiita saivat aikaan mutta Katyn ei ollut se paikka vaan ase oli kommunistisen Neuvostoliiton salaisen palvelun kenttää jossa se tappoi puolalaisia joiden ei katsonut sopivan sosialismiin.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Venäläiset kiinniotetut Suomessa vangittuina olleet laittomat rikolliset, jotka hyökkäsivät leninistien johdolla pantiin vankileirille kissanpäiville

      syömään ja juomaan herkkuja kun suomalaiset kärsivät nälästä

      Mutta Venäjällä venäläiset leninistit tappoivat silmittömästi suomalaisia sotavankeja samaan aikaan

      Matti Ranin - näyttelijä vänrikki Kariluoto kirkkoherra Salpakari etsivä Virta (tuntematon, pohjantähti, palmut -filmeissä)

      oli aavistuksen verran liian nuori päästäkseen rintamalla puolustamaan Suomea leniniläisiä roistoja vastaan mutta RANIN OLI 16-VUOTIAANA VAPAAEHTOISENA SAKSALAISTEN RAKENTAMAN TUTKAN VALVOJANA Kotkan edustalla
      mikä oli salainen operaatio
      koska se säästi suomalaishenkiä leniniläisten terrorihyökkäyksiltä

      Päästyään asepalvelukseen juuri sodan loppuessa 1944 Matti Ranin joutui tyhjentämään leninistien ryöstämän Porkkalan miehitysalueeksi, jonka leninistit sitten tuhosivat mm. polttaen puita lattioilla ja sutaten

      Ruotsinkieliset suomalaiset kokivat pakkolähdön ja muistelivat vielä 2006 palautuksen 50-vuotisjuhlassa venäläisten harjoittamaa silmitöntä tuhoa Porkkalassa

      MUTTA Matti Ranin näki Porkkalassa tapauksen JOKA SAI HÄNET KIIHTYMÄÄN KUOLEMAAN ASTI, tarina menee näin

      Suomalaisten ruoka oli pääosin vetistä lientä. Porkkalan talossa oli venläläinen vanki,
      JOKA ISTUI ISÄNNÄN PAIKALLA (isäntä oli tietenki sodassa taistelemassa) SYÖDEN KAIKENLAISIA HERKKUJA

      JUMALAUTA KUIKA SE OTTI PÄÄHÄN JA RIIPASI TOSI KOVAA, sanoi Matti Ranin vielä muutama päivä ennen kuolemaansa

    • Partacus

      "Kun meidän puoli voitti ......"
      Kirjoittajan mieltymys oli Saksan fasismin puolella. Sanottakoon totuus: Liittoutuneet peittosivat fasismin voimat Euroopasta ja sen jälkeen panivat ruotuun Japanin militarismin. Teikäläiset kokivat totaalisen tappion mutta te totaalisuudessanne tuhositte maailmaa ennennäkemättömästi.

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Suur-Suomi -suunnitelmien katastrofaalinen loppu.

      Liittoutuneiden hyökkäys Normandiaan ja Kannnaksella takoivat järkeä Suomen kapitalistiluokkaan. Valitettavasti vasta aseet opettivat änkyröitämme joiden takia turhaan kuoli nuorukaisiamme. Porvarillinen rauhanoppositio laajeni ja lähti toimiin.
      Ryti syrjäytettiin virastaan hallituksensa kanssa. Mannerheimista tehtiin presidentti ja uusi hallitus solmi aselevon ja rauhansopimuksen. Maata alettiin purkaa fasistisista rakenteista.
      Armeija joutui evakuoitumaan sellaisella vauhdilla että suuria määriä sotamateriaalia joutui tuhottavaksi. Itä-Karjalan väestö sai olla omillaan. Ruokaa joko oli tai ei.

      Evakuoinnin alkaessa Itä-Karjalassa oli vapaata väestöä alle 70 000 henkeä ja keskitysleiriläisiä n. 15 000. Vapaasta väestöstä suomenheimoisia oli n. 42 000.
      Miehittäjien mukana Suomeen lähti n. 2 800 ihmistä eli 3.35 % väestöstä. Helge Seppälä arvioi Suommen siirtyneiden määrän merkityksettömäksi. Joukossa oli luonnollisesti miehittäjän puolesta toimineita isänmaanpettureita mutta myös suomalaisten kanssa avioituneita.
      Rauhansopimus sisälsi Suomeen tulleiden ja sotavankien palauttamista kotimaahansa. Tiedossa on että heitä pakeni palautusta pakoon mm. Ruotsiin.
      Liittoutuneet vaativat myös Itä-Karjalasta varastetun omaisuuden palauttamista. Seppälän mukaan omaisuutta vietiin Suomeen suuria määriä.
      Välirauhansopimus, liittoutuneiden ja Suomen välinen sopimus, pakotti avaamaan vankiloiden portit kaikille niille, jotka olivat osoittanneet tavalla tai toisella myötätuntoa liittoutuneiden puolesta eli olivat fasismin valloitusta vastaan.

      Syyskuussa 1944 Suur-Suomi ideologia joutui maan multiin. Suomelle seikkailusta aiheutui mittavat vahingot aineellisesti mutta myös henkiset traumat ovat olleet merkittävät ja niistä kärsitään vieläkin. Muun muassa viestiketjuun kirjoittaneet persusuomalaisvetoiset kynäilijät eivät tunnu vieläkään päässeen irti fasismihurmasta.
      Viimeinen episodi nähtiin rauhanteon jälkeen. Aitonatsimme yrittivät järjestää kapinaa sodan jatkamisen puolesta mutta jäivät kiinni ja heitä tuomittiin sekä asevarkaina että maanpettureina.

      Huomautus.
      Porvarien tietty osa manipuloi rauhansopimusta NL:n ja Suomen väliseksi. Niin ei ollut.
      Liittoutuneet solmivat yhdessä erillisrauhat Saksan vasallivaltioiden sekä Saksan kanssa. Suomessa sodan jälkeen maassa ollut valvontakomissio oli liittoutuneiden elin valvoa hävinneen osapuolen toimia rauhanehtojen toteuttamiseksi.
      Suuren Saksan mahtavat asevoimat ja suursuomi -aate kuivuivat kokoon. Maailma hengähti helpotuksesta.
      Kaikki kunnia fasismin vastaisille voimille.

      • HistorianSyövereistä

        Partacus:

        "Kirjoittajan mieltymys oli Saksan fasismin puolella."

        Historiallinen totuus on kuitenkin se, että solmiessaan Stalin-Hitler -paktin, jota myös Molotov-Ribbentrop -sopimukseksi kutsutaan, nuo kaksi valtioita, Neuvostoliitto ja Saksa, aloittivat toiseen maailmansotaan Euroopassa johtaneen tapahtumien ketjun, ensin hyökätetessään yhteistuumin Puolaan ja Neuvostoliitto vain muutamaa kuukautta myöhemmin Suomeen, tarkoituksenaan miehittää maamme ja liittää se väkivaltaa käyttäen osaksi omaa Kremlin johtamaa kommunismidiktatuuriaan.

        Oli vain suomalaisten miesten ja naisten peräänantamattoman puolustustahdon ansiota se, että kaikki suomalaiset, myös Paracuksen kaltaiset kommunistiseen diktatuuriin halajavat, voivat tänä päivänä elää vapaassa maassa, eikä Putinin Venäjän alaisessa oligarkkien hallinnoimassa. mafiavaltiossa, mikä nykyisen Suomen asema olisi mitä todennäköisimmin ilman noita rohkeita maansa puolustajia.

        https://www.defmin.fi/talvisota/


        Suuri kiitos kuulukoon heille, niin vielä eläville kuin myös niille pois menneille, joita sanat eivät enää tavoita, kaikkien meidän itsenäisessä ja vapaassa Suomessa elävien puolesta.
        6.12. on jälleen suomen itsenäisyyden juhlapäivä.

        Suomen Kommunistisen Puolueen keskuskomitea antoi hyökkäyksen alkaessa marraskuussa 1939 täyden tukensa Kremlin hyökkäys- ja miehityspolitiikalle Suomea kohtaan, eikä SKP ole senkään jälkeen tuominnut millään tavalla tuota historiallista rikosta, joka kohdistui suoraan Suomen itsenäisyyttä ja valtion olemassoloa vastaan.

        https://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota/talvisota-puolustussota-40-pakkasasteessa


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Töymeis 24.10.2018 13:34 Joitakin päiviä sitten "Halla-ahon äänestäjä" toi esille "Katynin tapahtumat" vuonna 1940. Katynissahan venäläiset tappoivat yli 20 000 puolalaista upseeria, virkamiehiä, yliopistojen professoreita jne.. "Partacusin" reaktio ei yllättänyt - täydellinen hiljaisuus"

      Partacus on taistolainen joka kommunistisen iljettävyyksien tultua tietoon, kirjoittelee omatekoista - ajallisesti irrotettua - fuulaansa jolla yrittää parantaa oloaan, siitä vaikeneminen

      LENINISTIT RAKENSIVAT TELOITUSPAIKKOJA KATYNIN YMPÄRISTÖÖN
      Puolalaisia vietiin myös Kazahhstanin keskitysleireille leninistien toimesta

      Venäläiset leninistit teloittivat Katynissa Puolasta satunnaisesti napattuja puolalaisia kädet selän takana. Teloitukset tapahtuivat keväällä 1940 eli Talvisodan aikana. Puola ei ollut sodassa mukana. Leninistien tarkoituksena oli tehdä tilaa suomalaisille poliitikoille ja yliopistoväelle, jotka olisi viety teloitettavaksi Katyniin. Heitä ei voinut teloittaa Helsingissä, koska esim. Kämpin hotelli oli täynnä ulkomaalaisia toimittajia, joilla oli kamerat valmiina todistamaan venäläisten panssarien vyöryä Mannerheimintiellä. Leninistit olisivat tappaneet tavikset Siperiassa mutta johto piti teloittaa nopeasti Katynissa lähellä Smolenskia.

      Mutta, leninisteillä oli Katynin ympäristössä useita keskitysleirejä joissa teloitettiin jatkuvasti ihmisiä esim. vuonna 1940, eri alueilta tuotuja. Esim. puolalaisia vietiin vielä suurin joukoin Kazahstaniin keskitysleireihin.

      Kuva Katynin ympäristössä leninistien rakentamista teloituspaikoista 1940 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Katyn_a.png/640px-Katyn_a.png

    • Tikulla-silmään

      Suomi Jeesukselle, niin ei tarvitse tapella. Homo ja punapersepaviaanit asialla, turpiintuli , korkokengät ja kureliivit,. vitullako vihellät?
      Pervetiini hörhöt tykistökeskitys omiin asemiin, tappajageenit toimii, ne ei tunne empatiaa, eikä järkeä, -sudella on verenmaku aisti.

    • HistorianSyövereistä

      Neuvostoliitto miehittäjänä.

      "Baltian maiden itsenäistyminen 1986–1991

      Baltian maiden itsenäistyminen 1986–1991 alkoi vuonna 1986 ympäristönsuojeluliikkeestä. Baltian maat Liettua, Latvia ja Viro oli liitetty Neuvostoliittoon toisen maailmansodan aikana kaksi kertaa. Neuvostojohtaja Mihail Gorbatšovin uudistuspolitiikka alkoi vuonna 1986, ja varsinkin glasnost ja vuonna 1987 alkanut demokratisointi loivat edellytyksiä Baltian maiden itsenäistymiselle. Tästä huolimatta Neuvostoliitto vastusti Baltian maiden itsenäistymistä vuoden 1991 elokuun vallankaappaukseen asti."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Baltian_maiden_itsenäistyminen_1986–1991

      Venäjä miehittää edelleen Suomelta talvisodan hyökkäyksellä valtaamiaan alueita.
      Alkuperäinen tarkoitus oli miehittää koko Suomi ja pakkoliittää maamme osaksi Moskovan alaista kommunismidiktatuuria.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Venäjä miehittää edelleen Suomelta talvisodan hyökkäyksellä "

      Venäjän kansalaiset ovat varastaneet suomalaisten omistukset. Rajan siirto ei tarkoita, että talot ja tilat joutuisivat venäläisten ihmisten haltuun

      Venäjä on myös muuttanut laittomasti paikkakuntien nimet miehitysalueella esim. Enson Svetogorsksiksi

      Törkeää on että Venäjä tarjoaa Ensosta puuta Enso-yhtiölle ja yrittää varastamastaan tavarasta vielä saada MAKSUA

      VENÄLÄISTEN tavisten ELINTASO PERUSTUU VARASTETTUUN TAVARAAN ja maahan ja alkuperäiskansoilta varastettuun energiaan jota myydään mm. länteen

      VENÄLÄISTEN SOTARIKOKSISTA SUOMESSA ON KIRJOJA ja koska niitä on englanniksi nämä ovat hyviä lahjoja myös historiasta kiinnostuneille ulkomaisille ystävillenne

      http://www.promerit.net/soviet-war-crimes/
      https://kirja.elisa.fi/ekirja/soviet-war-crimes-against-finland
      Kari Silvennoinen
      Soviet War Crimes against Finland A Study on International Law. The Soviet Union and Her War Crimes against Finland 1917 – 1991.Written by Kari Silvennoinen, Attorney at Law, Trained on the Bench

      http://www.amazon.co.uk/Frozen-Hell-Russo-Finnish-Winter-1939-1940/dp/1565122496

      http://www.amazon.co.uk/The-Winter-War-Finland-1939-1940/dp/0811724336/ref=pd_sim_b_1/276-6834934-9634436?ie=UTF8&refRID=00NBHY5M481M2P0SAR6M

      http://www.amazon.co.uk/The-Hundred-Day-Winter-War/dp/0700619100/ref=pd_sim_b_4?ie=UTF8&refRID=07SS9TWR4BX75ZRD7MYF

      http://www.amazon.co.uk/The-Winter-War-Invasion-1939-1940/dp/1605980560/ref=pd_sim_b_5?ie=UTF8&refRID=116CTM0R7PKX27FK8GRH

      • Vanha totuushan on jo vuosisatojenntakaa, "ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi"!


    • Ville.Veitsi

      Huvittuneena luen näitä vanhojen stalinistien vuodatuksia täällä Ribbentropin entisessä linnassa Itävallan Fuschlseellä. Tämä on nykyään hotelli Kempinski. "Ende jut, alles jut" Miettikääpä stalinistien Ribbentrop-Molotov sopimusta.

    • Syyttäkö_pamauttivat

      Karjalan retket loivat varmasti hyvän ja luotettavan kuvan Suomalaisista ja Suomalaisesten tavoitteista. Entisenä alamaisena ja senhetkisenä naapurina Suomen lähentyminen kolmanteen valtakuntaa oli selkeää, ja loi tarpeen Mainilan laukauksille?

      Sota piti saada aikaan ja tulehtuneet naapurisuhteet järjestykseen?

    • Partacus

      Itä-Karjalan miehityshallinto.
      Loppukaneetti.

      Olennainen on sanottu. Valkoisia valheita on kumottu. Yksikään vastaväittäjä ei kommentoinut tapahtumia suuntaan tai toiseen. Ei kyennyt - kun tosiasiat ovat tosiasioita. Uusin tutkimus alkaen 1980 luvulta on pala palalta kumonnut monenlaisia valkoisen historiankirjoituksen näkemyksiä puutteellisina tai suorastaan vääristeltyinä.

      Suomi fasistisoi Itä-Karjalaa. Suunnitelmat miehityshallinnon toimiksi oli suunnitelu kuukausia ennen jatkosotaa. Suunnitelma NL:n lyömiseksi alkoi heti talvisodan jälkeen Saksan halutessa maamme pohjoisen natsirintamansa osaksi. Toimeenpano lähti liikkeelle syyskuussa 1941, jolloin pyydettiin/saatiin saksalaisen sotavoiman siirtymisen maahan ja keskittymään itärajan suuntaan.

      Tarinan edetessä viestiketjussa on tuotu esiin tutkimuksia mutta uuttakin on tulossa. Swanströmin uusin tutkimus "Hakaristin ritarit" (2018) kumoaa aikaisemman Mauno Jokipiin historiikin "Panttipataljoona" (1968), jossa yritetään Saksan rintamalla toiminut SS-pataljoonaa pestä puhtaaksi kiltiksi sotajoukko-osastoksi. Kirja on lukemisen alla ja se täytyy ehdottomasti käsitellä palstalla. Tehkää kirjastoon varaus - tilausjono voi olla pitkä. Kirja maksoi n. 40 euroa, joten kalliskaan se ei ole.

      Mistä vastaväittäjät kirjoittivat? Kaikesta muusta kuin aiheesta. Toki maailmalla on tapahtunut kaikenlaista ja niistä saisi miljoonia sivuja tarinoita.
      Rytin Suomi fasistisoi tarkoituksellisesti Itä-Karjalaa. Se tarkoitti myös sitä, että jos Hitlerin Saksa olisi voittanut liittoutuneet, koko Eurooppa olisi fasistisoitu Saksan fasismin johtamaksi suurvallaksi ja jossa Suomella olisi ollut osavaltion osa.

      Liittoutuneet voittivat eikä asia märehtimisellä muutu. Toinen maailmasota oli maailman kansalaisten torjuntasotaa fasismin maailman synnyn estämiseksi. Maailman vapaus vastaa fasismi eikä mitään muuta.
      Fasismin aatteet nostavat päätään siellä ja täällä. Kapitalismin rappion edetessä kapitalistiluokan taantunein osa uhkaa tarttua koviin otteisiin liikevoittojensa turvaamiseksi. On oltava valppaita. Valtio on virallisesti tarttunut fasistisen PVL-natsijärjestön niskavilloihin. Se on oikein mutta riittämätön. Fasismin olemuksesta ja . sen vaarallisuudesta tulee levittää tietoa. Esimerkiksi Perussuomalaisten virallinen oppilause "islaminaukoiset arabit ovat alempaa rotua" on ihmisyyden vastainen ja fasistinen väittämä.

      ps. Sodan aikana suomalaisille ei kerrottu Itä-Karjalan fasistisoimisesta eikä paljon sen jälkeenkään. Enemmän tietoa on kansalaissodasta ja 20-40 luvuilla toimineista natsijärjestöistämme. Tämän vuosituhannen aikana on tutkittu valkoisen Valpon ja Saksan SS-järjestön (julma terrorijärjestö) yhteistyötä, punaisten kohtelua kansalaissodan jälkeen.
      Itsekin pidin miehityshallintoa järjellisten ihmisten hallintona eikä tullut mieleenkään että se olisi jaotellut ihmisiä kuin karjaa. Jaottelihan valkoinen hallinto Suomenkin kansalaiset ja kohtelu sen mukaisesti.

      • Olisit todellisen loppukaneetin meille kertonut. Kommunismi on kadonnut, Suomi voi hyvin, Venäjällä on samat ongelmat kuin komuloisena ollessaan, Länsi menestyy, NL pikkuvaltiot joita se alkoi riistämään ovat vapaita demokratioita.

        Punafasismi vaivaa vielä lisäksesi ehkä tusinaa suomalaisista joten kaikki (suurella tarkkuudella) ovat tyytyväisiä kehitykseen paitsi virkaveljesi ay mafiosot punafasisteina.

        Myös karjalaiset olisivat tyytyväisempiä jos olisivat saaneet jäädä Suomen osaksi.


    • HistorianSyövereistä

      Aina vuoteen 1991 asti Moskova oli Neuvostoliiton vahvimman osavaltion ominaisuudessa käytännössä miehittäjän asemassa myös Ukrainassa, jossa Stalinin kommunismidiktatuuri aiheutti kymmenien miljoonien ihmisten nälänhädän ja miljoonien kuolemisen nälkään ja ravinnon puutteesta johtuviin sairauksiin. Etenkin lapsia kuoli suuria määriä.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor

      Punainen nälkä.

      https://blogit.apu.fi/koponen/kirja-arvio-anne-applebaum-punainen-nalka/

      Neuvostoliiton kommunistisen puolueen johdon ymmärrettyä 1990-luvun taitteeseen tullessa kommunismin poliittis-taloudellisen projektin toteutumisen mahdottomuuden, yritettyään sitä ennen saada järjestelmä edes jollain tavalla toimivaksi muutoinkin kuin tuottamaan tyrmistyttäviä määriä aseita, ohjuksia, pommeja, pommikoneita ja muita sotatalouden tuotteita, siinä kuitenkin epäonnistuen perinpohjaisesti.

      Tämän tultua ymmärretyksi kommunistijohtajat päätyivät siihen ainoaan järkevään ratkaisuun, joka vielä oli kokeilematta, tekemään poliittis-ideologinen valtioitsemurhan, jolloin osavaltiot samalla pääsivät irtautumaan Kremlin kommunismin ikeestä ja suuntaamaan vuosikymmeniä jatkuneen miehityksen ja komentovallan alta kohti itsenäisyyttä ja vapautta päättää omista asioistaan demokraattisten prosessien kautta, kuten terveen ja kehityskykyisen valtion kuuluukin.

      Siinä vaiheessa kun Neuvostolliito hajotettiin Ukraina sai neuvostoajan perua olleista ydinaseista luopumisen vastapainoksi takeet omien rajojensa loukkaamattomudesta, ja tämä koski vuoteen 2014 asti myös Krimin niemimaata ja Ukrainaa muutenkin kokonaisuudessaan.
      Vuonna 2014 Venäjä miehitti Krimin, ja sanoo liittäneensä sen itseensä, ja käy sotaa Itä-Ukrainassa Ukrainan hallintoa vastaan.

      Se, että Neuvostoliitto hajosi, ja sen pohjalta noussut Venäjä otti haltuunsa muun muassa paikan YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä, ei ole muuttanut Kremlin halukkuutta hallita ja miehittää naapurimaitaan, ja sama käytäntö jatkuu edelleen.

      Suomelta talvisodassa varastamiaan alueita Venäjä miehittää Neuvostoliiton peruina edelleen, yritettyyään ensin suomalaisten kommunistien tuella lakkauttaa kokonaan maamme itsenäisyyden ja alistaa maamme kommunismidiktatuurin alle.

      Myttyyn menivät Josif Stalinin ja Otto Ville "Suomensyöjä" Kuusisen suunnitelmat Suomen syöksemisestä kommunismin perikatoon, ja kun nyt katsoo ajantasaista karttaa, ei siellä näy Neuvostoliittoa lainkaan, mutta Suomi sen sijaan kyllä, ja sekös vasta kyrsii suomalaisia ja venäläisiä kommunisteja niin maar.

    • NIINHÄN-SE-MENI

      Suomi pikkuisen kampitti NL:a kun se yritti valloittaa Suomea. Ja niinhän siinä stten kävi että NL kuoli Suomelta saamiinsa vammoihin, mitä nyt sitten K-Kaupan Väiski vähän avitti Suomen armeijaa myöhemmin. Väiskillä ja Suomen armeijalla oli samat tavoitteet; vapaus ja demokratia. Jos neukkula olis ymmärtänyt alkaa samaan malliin, niin vois olla että se olisn vieläkin hengissä, mene ja tiedä. Mutta nykymeinigillä se taas tappaa itsensä, tekee ns itsarin.

    • Partacus

      Kuten edellisessä viestissä sanoin niin maailmalla on tapahtunut kaikenlaista epäoikeudenmukaista ja tuskin siitä ihmiskunta koskaan täysin irti pääsee.
      Jos nato on tappanut Irakissa vimmatusti viime vuosikymmeninä, Venäjä esiintynyt epäoikeudenmukaisesti, Kiina rimpuilee muslimiväestönsä kanssa, tai mitä muuta tahansa niin rytiläinen Suomi fasistisoi miehittämäänsä Itä-Karjalaa vuosina 1941 -1944 ja se pn fakta.
      Se on meidän omaa lähihistoriaamme. Se tulee tuntea. Menneistä virheistä tulee ottaa oppia. Omia pahoja tekoja ei voi puolustella sillä että muutkin tekevät niin.

      Aihealueeseen eli sota-aikaan liittyy "Hakaristin ritarit". Aitonatsit, jotka lähtivät Rytin hallituksen toimesta Saksan ulkomaalaisista koottuihin SS-joukkoihin. Tutustutaan tutkimukseen ja hutkitaan sitten.

      Ymmärrän täysin hyvin että rauhansopimuksella kiellettyjen natsijärjestöjen perinnekerhoilta ja kellokkailta putoaa pohja pois jatkaa valkoisten valheiden levittämistä. Peli on niin sanotusti pelattu ja kortteja katsotaan. On aivan selvää, että julkinen keskustelu siirtyy lähivuosina näiden kerhojen puuhailuun. Mikä niiden yhteys on mm. PVL-natsiliikkeeseen tai muihin äärioikeistolaisiin.
      Kansakunta tervehtyy saadessaan edes jälkikäteen oikeita tietoja.

      • Et sityten ole vieläkän oppinut, natsit ja kommunistit ovat sitä samaa ryhmää joka pitää haudata aatteena tunkion alimmaseksi.

        On sama oletko komuloinen vai natsi, roisto olet molemmissa tapauksissa.


      • arvoisa.herra
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et sityten ole vieläkän oppinut, natsit ja kommunistit ovat sitä samaa ryhmää joka pitää haudata aatteena tunkion alimmaseksi.

        On sama oletko komuloinen vai natsi, roisto olet molemmissa tapauksissa.

        Jos nyt olette sitä mieltä että rytiläiset natsit olivat kommunisteja niin heidän toimestaan suoritettu Itä-Karjalan ja Suomen fasistisoiminen oli joka tapauksessa rikos ihmisyyttä vastaan.
        Jos rytin natsit olivat kommunisteja niin ketkä istuivat turvasäilössä ja keskitysleireillä fasisminvastaisen toiminnan takia?


      • arvoisa.herra kirjoitti:

        Jos nyt olette sitä mieltä että rytiläiset natsit olivat kommunisteja niin heidän toimestaan suoritettu Itä-Karjalan ja Suomen fasistisoiminen oli joka tapauksessa rikos ihmisyyttä vastaan.
        Jos rytin natsit olivat kommunisteja niin ketkä istuivat turvasäilössä ja keskitysleireillä fasisminvastaisen toiminnan takia?

        Ainoat fasistisoinnit Itä-Karjalassa on tehty puna-fasistien toimesta. Heidän toimestaan -30 luvulla myös tehtiin siellä joukkomurhia joten puna-fasismi on todellinen peto ihmiselle. Taisivat nuo punafasistit murhata yli puolet sinne paenneista suomikomuistakin jotka 1918 turpaantulon jälkeen alkoivat siellä rakentamaan omaa kommunismiaan, joka ei oikein miellyttänyt pääkomuloisen silmää.

        Rytillä ja fasismilla ei ole mitään yhteistä komuloisen harhamaailman ulkopuolella.


      • Töymeis

        Joopa joo. Eikös vaan olekin jännä juttu, että jälkeenpäin kaikki on niin selvää. Olisi pitänyt tehdä niin ja niin - tai päinvastoin. Koko hommahan alkoi siitä, kun Neuvostoliitto halusi Venäjän Imperiumin rajat takaisin ts. Viro, Latvia, Liettua ja Suomi takaisin Venäjän rajojen sisään.


    • Faktaa-pukkaa----

      Kyllähän ne kommarit olivat seinä- ja suuruuden hulluja. Niillä oli jo käsiohjelma painettuna että pitävät voitonparaatin Kemi-Trn-Haaparanta alueella. Vaan ei mennyt niinkuin suuruudenhulluudessaan suunnittelivat. Hyvä ettei Suomi kaatanut koko NL:oa. Suomi ainoastaan haavoitti kuolettavasti ja muutaman vuoden sodan jöälkeen NL sitten kuolla kupsahti vaikka systeemniä yrittiin pitää pystyssä mielisairaalla diktatuurilla. Mutta kun ainoa menestyvä yhteiskuntamuoto on demokratia, kaikki muut kuolevat. Joten lopputuloa oli näkyvissä jo ennenkuin NL raukkamaisesti hyökkäsi Suomeen.
      Historiankirjat kertovat muut tosiasiat. Eikä ne muutu miksikään vaikka NL tappoi jopa suomalaiset kommunistit jotka olivat menneet NL:oon puolustamaan kommunismia. Mikään ei estänyt kommunismin katastrofaalista loppua.

    • tuhatkap

      Eikö Perussuomalaisilla ole samankaltainen rotuohjelma kuin Rytin hallituksella Itä-Karjalassa?
      He pitävät valkoihoisia suomea äidinkielenään puhuvia valiokansana. Jos siihen matuverta sekoittuu, kansa rappeutuisi kuten Hitler esitti germaanien rappeutuvan ellei juutalaisia hävitettäisi.
      Toisena vähempiarvoisena kansanryhmänä olisi matut
      Kolmantena pahnan pohjalla olisi "jätekansa", islaminuskoiset arabit, joiden väitettään biologisesti olevan jotain muuta kuin uljas vakoinen suomalaiskristitty.
      Tätä rivipersut ahkeraan toistavat somessa.
      Ehkä mukaan tulisi neljäs ryhmä, venäläiset. Venäläisillä olisi vain yksi ainoa tahto geeneissä, Se olisi heidän halunsa hotkaista Suomi suuhunsa.

      • Vaikea.tapaus

        Sulla on "pikkuisen" ongelmia luetun ymmärtämisessä mutta se on kommunistien ongelma. Lisäksi se vie helvettiin ellet hur?


    • HaIIaahon.äänestäjä44

      "Kuten edellisessä viestissä sanoin niin maailmalla on tapahtunut kaikenlaista epäoikeudenmukaista ja tuskin siitä ihmiskunta koskaan täysin irti pääsee" Partacus


      Ei mitään tuskin vaan on aivan selvä että Partacus ei KOSKAAN pääse stalinismistaan ja taistolaisuudestaan vaan ihan oikeasti joutuu käyttämän tämän addiktion takia aikansa Marxin teorian (virheelliseen) lässytämiseen, oman tietämättömyytensä paljastamiseen ja kaiken karvaisen sotahistorian esiinkaivamiseen, josta jättää pois ajallisen ympäristön MIKÄ ON

      MIELIPUOLINEN NEUVOSTOKOMMUNISTINEN JÄRJESTELMÄ JOKA TUOTTI MILJOONIA KUOLLEITA NÄLÄNHÄDÄSSÄ LENININ VALLANKAAPPAUKSEN JÄLKEEN JA SUORISSA MURHISSA JA TELOITUKSISSA JA TUHOAMISLEIREISSÄ

      ja joka valitettavasti levisi Kiinaan, pKoreaan ja jopa KUUBAAN josta syyn kantaa myös Eisenhowerin ja Nixonin ylimielinen hallinto (olisivat voineet neuvotella asialinjalla liberaalilatino SUURTALONPOIKAOMISTAJAN POIKA Fidelin kanssa
      joka ei koskaan ollut lukenut Marxia
      mutta kyllä ostanut Mussolinin kootut, Mussolinia ihaili koko latinalailainen maailma mukaanlukien Fidel, joka selvästi peilin edessä harjoitellut M:n puhetyyliä

      NEUVOSTOLIITOLLA ON GUINNESSIN ennätysten KIRJASSA YKSI MAAILMANENNÄTYS ja sitä on vaikea lyödä

      ERÄÄLLÄ NLIITON KENRAALILLA ON MAAILMANENNÄTYS YKSITTÄIN TEHTYJEN POLIITTISTEN MURHIEN JA TELOITUSTEN TEKEMISMÄÄRÄSSÄ, siis yksi kerrallaan tehtyinä murhina, ei nälkään tappamisena (SIINÄ LENIN ON HAKA) eikä keskitysleirillä tappamisena (Stalin) vaan yksittäisinä teloituksina,

      1. KENELLÄ
      2. kuinka MONTA TELOITUSTA YKSITTÄIN TEHTYNÄ

      3. vihje. TUHAT EI RIITÄ OLLENKAAN. josta kysymys: MITEN TÄMÄ ON EDES TEKNISESTI MAHDOLLISTA?

      Päästä sisäinen luovuutesi valloilleen, seuraa PS-uutisia
      https://www.suomenuutiset.fi/uutislahetys-viikko-43-halla-aho-varoittaa-saatavuusharkinnan-poistosta-mita-gcm-sopimus-tarkoittaa/
      https://www.youtube.com/channel/UCang68EpdbEOJn5njA8nb5A

    • Partacus

      Palstalla vierailevat persut eivät yritäkään kumota Rytin hallituksen toimia Suomen ja Itä-Karjalan fasistisoimiseksi. Viralliset tutkimukset aiheesta pitävät edelleen paikkansa.
      Suomi vietiin omien porvariemme toimesta saksalaisen fasismin vasalliksi siitäkin huolimatta että tiedettiin fasismin jo toteuttaneen niitä julmuuksia, joita Hitler asetti "Mein Kampf" teoksessaan.

      Herää oikeutettu kysymys onko Perussuomalainen puolue asemoitunut fasismin puolelle! Palstalla kirjoitteleva Halla-ahon tukimies on oletettavasti persujen sisärenkaassa tai muuten noudattaa propagandassa puoluejohdon linjauksia.
      Esiintyneessä työsuhdekiistassa puolueen agitaattorit asemoituivat somessa työläisten työehtojen heikentämisen taakse. Fasismin olennainen piirre on kiistää palkkatyöläisten järjestäytyminen ja toiminta elinetujensa puolesta.

      • Anonyymi

        Partacus:

        "Palstalla vierailevat persut eivät yritäkään kumota Rytin hallituksen toimia Suomen ja Itä-Karjalan fasistisoimiseksi. Viralliset tutkimukset aiheesta pitävät edelleen paikkansa...."

        Partcuksen jorinoista näkee, ettei hän yritäkään olla historian tutkija, vaan on vain ja ainoastaan Venäjän edessä konttaava iki-taistolainen.


    • Partacus

      Perussuomalaiset ja fasismi.
      Vertaileva analyysi.

      Lähdetiedot: Andre Swanström, Hakaristin ritarit (2018).

      Isänmaallinen Kansaliike, IKL ja sen nuorisojärjestö Sinimustat 1930 luvulla olivat jatkumoa terroristiselle Lapuan Liikkeelle. LL:n jäljiltä löytyy väkivaltaa ja murhatöitä.
      Sodan jälkeen 1950 luvulla sen jäsenet alkoivat suorittaa valkopesua IKL:n olemuksesta.

      Swanström toteaa toisin: "IKL:n poliittinen ohjelma oli luonteeltaan fasistinen."
      Ohjelman keskeisiä teesejä:
      - Antikommunismi ja marxilaisuuden, sosialismin vastainen liike.
      - Vahvan valtion näkemys. Valtio, jossa on vahva johtaja ilman poliittisia puolueita ts.
      parlamentarismin halveksunta.
      - Maanpuolustus eli aseistautuminen tärkeässä roolisssa.
      - Kapitalismissa ei ole asemaltaan eriarvoisia luokkia.
      - Valtiossa kansalaiset ovat viisaita tai tyhmiä. Viisaat johtavat johtajan alaisina tyhmää
      kansaa.
      - On erilaisia kansoja, jotka muodostuvat erilaisista roduista ja jotka ovat germaanien ja
      suomalaisten alapuolella.
      - Hyväksyi väkivallan käytön rahvaan kurissa pitämiseksi.
      - Aatteellisen esikuvan persoonia olivat Hitler ja Mussolini.
      - Työläisten itsenäistä järjestäytymistä ammattiliittoihin ei suvaita.
      - IKL hyväksyi täydellisesti kapitalismin ja kapitalistisen riiston.

      Tässä keskeisiä kansallissosialistisen IKL:n poliittisia linjauksia. Sosialismiako? Yksikään IKL:n jäsen pitänyt puoluettaan sosialismin puolueena. Myöskään ulkopuoliset eivät nähneet IKL:ssa sosialismia.
      Saksalaisten joukoissa olleessa SS-pataljoonassa suurin porvareista koostunut ryhmä tuli IKL:n jäsenistä.

      Paitsi Hallaahon äänestäjän myös puolueen julkisesta propagandasta löytyy useimmat IKL:n teesit. Voisi olettaa, että Timo Soini loi Perussuomalaisuuden teesit IKL:n teesien pohjalta, "työväenpolue ilman sosialismia". Ehkä apuna oli IKL:n aatteen vaalijoita.
      Soinin lähdön jälkeen perussuomalaisuus ei ole muuttunut tippaakaan demokratian suuntaan.
      Päinvastoin. Halla-aho opetti alkusyksystä useaa sataa puolueaktiivia siten, että jokaisen poliittisen ilmauksen yhteydessä tulee toistaa matujen alempiarvoisuutta vieraiden rotujen kansalaisina ja joita ei saisi päästää Suomeen. Islaminuskoiset arabit ovat persufoorumeilla alinta ihmissakkaa eli alempaa rotua. Nämä olisivat suomalaisen työläisen pahimpia vihollisia mutta kotimaiset kapitalistit tulisi nähdä hyväntekijöinä ja heitä työläisten tulisi nöyrästi kumartaa.
      Perussuomalaiset tukevat myös Suomen aseistautumista. Se on ulkopolitiikan pääteesi. Suomea yritetään ensi vuosikymmenellä velkaannuttaa useiden kymmenien miljardien toimesta hyökkäysasehankinnoilla. Aseistariisumisen puolesta puhuminen ei tule kuuloonkaan.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Palstalla vierailevat persut eivät yritäkään kumota Rytin hallituksen toimia Suomen ja Itä-Karjalan fasistisoimiseksi"

      Koko maailma halusi rasistisen mielipulisen Kremlin kommunistiporukan tuomiolle ja ulos vallasta ja juuri siksi Neuvostoliitto erotettiin kansainliitostakin

      Megalomaaninen hullujen klubi jossa punatsaari-kommunistit puuhailivat

      KREMLIN JOHTO JA SEN VIRKAMIEHET OLIVAT PÄÄOSIN PSYKOPAATTEJA
      Maan psykopaateilla täytetyn (todellisen) hallituksen, politbyron, yleisin eroamissyy oli kuolema ja kuolinsyy oli teloitus, pakotettu itsemurha, myrkytys, tukehtuminen, keskitysleiritaudit mutta tuskin koskaan eroaminen

      Esimerkkejä mielipuolisuudesta:

      Lenin tappoi miljoonia nälkään heti kaapattuaan vallan
      Stalin vei miljoonia keskitysleirille ja teloitti teloituskentillä

      Lenin ja Stalin nimittivät psykopaatteja virkoihin, mm. kenraalin,
      JOLLA ON GUINNESSIN KIRJASSA MAAILMANENNÄTYS YKSITYISTAPAUKSINA TEHTYJEN TELOITUSTEN LUKUMÄÄRÄSSÄ siten, että LÄHELLEKÄÄN EI PÄÄSE KUKAAN MUU

      Ja kun tämä mielipuolinen Kremlin sakki toimii niin Sosialistisen KeppihevosPorukan SKP kaaderit kinuavat mielipuolilta Suomeen avustusta poliittiseen toimintaa,

      Sen sijaan PARTACUS kertoilee niitä näitä Suomen sodista ja TOTEAA tekopyhää hömppäänsä: "Kuten edellisessä viestissä sanoin niin maailmalla on tapahtunut kaikenlaista epäoikeudenmukaista ja tuskin siitä ihmiskunta koskaan täysin irti pääsee" Partacus

      KEPPIHEVOSPORUKKA SKP PYYSI JATKUVAA TOIMINTA-AVUSTUSTA PSYKOPAATTIEN KREMLILTÄ AINA NLIITON KAATUMISEEN SAAKKA

      http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1997/22.elokuu/GORDI.HTM
      Moskovan tiedetään jo ennestään rahoittaneen suomalaisten kommunistien toimintaa. Suomen asioiden korkeasta käsittelytasosta kertoo tekijöiden mukaan se, että SKP:n nykyisen puheenjohtajan Yrjö Hakasen avustuspyyntö päätyi itsensä Gorbatshovin käsiteltäväksi

    • Partacus

      Perussuomalaiset ja fasismi.
      Vertaileva analyysi.
      Antisemitismi

      Perussuomalaiset somessa tukeutuvat Magneettimedia sivustoon. Sivustolla kiistetään natsien juutalaistuhot. Esitetään jopa sellaista, että natsit pelastivat heidät kuolemalta sijoittamalla keskitysleireille ja joissa heitä tapettiin teollisin menetelmin. Saksassa holokaustin kiistäminen määritellään laissa rikokseksi. Enemmän arkipäivän propagandassa perussuomalaiset juutalaisuskoisten sijasta halventavat islaminuskoiset arabit "ihmisroskaksi". Puolueen päälinja on tuoda joka käänteessä esiin arabiväestön alempiarvoisuus.
      Perussuomalaisia lähellä oleva Suomen Sisu järjestö propagoi hienovaraisesti suoraan IKL:n ja AKS:n perinteisiä teesejä. Järjestössä johtavissa asemisssa on tunnettuja natsihenkisiä persoonia. Perinteen mukaisesti propagandaa säestetään kristinuskoon tukeutuen.
      Suomen Sisu järjestö rakentaa organisaatiota kohtalaisen hiljaisuuden vallitessa. Perussuomalainen kansanedustaja Olli Immonen oli ainakin alkuvaiheissa johtavassa asemassa.

      Mustan Suomen atteet elävät renessanssia tai ainakin yrittävät sitä. Vastavoimana toimii nykyaikainen historiallinen tutkimus ja syö fasistijärjestöjen sanoman arvovaltaa. Demokraattinen porvaristo ei menekään enää niin helposti mustien voimien kelkkaan. Demokraattinen sivistyneistö uskaltaa asettua fasismin aatetta vastaan toisin kuin valkoisen vallan aikana.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus - Suomalaisen KeppihevosPorukan SKP sivulla -
      VERTAILEE JOTAIN PÄÄSSÄÄN OUTOJA PITÄVIÄ KAVEREITA

      STALINISTIEN SYSTEMAATTISIIN MASSAMURHIIN SKP:TÄ LÄHELLÄ OLEVAN PORUKAN TAHOLTA

      joka porukka vielä on PERUSTANUT MOSKOVASSA 1918 SKP:N muodollisesti Kuusiselle ja Mantereelle

      ja ITÄKARJALASSA tämä porukka tuhosi kansan luonnon moraalin ja kaiken ITÄKARJALASSA(kin)
      JOSTA ä

      Partacus kirjoittelee täällä todellisuudesta irrotettua hörhöään PÄIVÄKAUSIA

      ja tämä Kremlin porukka tuki SKP:tä ja SKP:n jäsenet istuivat sen Kremlin porukan kanssa JOHDOSSAKIIN ja Otto Ville on haudattu Kremlin MUURIINKIN

      NIIN TÄMÄ KREML-SKP:N PORUKKA PITI ORJUUDESSA ITÄEUROOPPAAKIN LÄHES 50 VUOTTA KURJUUDESSA teloittaen ihmisiä VIELÄ HRUSHTSHEVIN JA BREZHNEVIN AIKANAKIN MIELIVALTAISESTI kuten Unkarin johtaja Imre Nagyn

      ja tämä Kremlin murhaajaporukka aloitti Afganistanin sodan loi bin Ladenin ja siitä johtuvat taliban-isis-ongelmat

      eikä tämä porukka koskaan korvannut mitään tai jälleenrakentanut ja TÄSTÄ JOHTUU
      a) MELKOINEN OSA EUROOPANKIN ONGELSTA
      b) Putinistinen diktatuuri Kremlissä parhaillaan ja Xi:n maolaisuus Kiinassa puhumattakaan pKorean hulluudesta

      NÄITÄ PARTACUS VERTAA joihinkin järjestöihin Suomessa

      VENÄJÄLLÄ KUOLI SIIS KENRAALI JOKA MURHASI YKSITTTÄISESTI PALJON ENEMMÄN KUIN 1000 IHMISTÄ KREMLIN KÄSKYSTÄ JA SUOSTUMUKSELLA

      JA kenraalin KUNNIA PALAUTETTIIN BREZHNEVIN AIKANA JA HÄNELLÄ ON KUVALLA VARUSTETTUNA KOMEA HAUTA PERHEINEEN MOSKOVASSA

      Kuka SKP:n tukeman Kremlin massa/sarjamurhaaja?

    • rikkari

      Valitettavasti entisessä Neuvostoliitossa pääsi Stalinin aikana persumafia valtaan. Tuhosivat viattomia ja saattoivat maan sekasortoon.
      Yrittävät täällä samaa mutta epäonnistuvat surkeasti

    • HistorianSyövereistä

      Arto Pulkki arvioi, ja samalla vastaa Helsingin Sanomissa Oula Silvennoisen tekemään aiempaan kirja-arviointiin Andre Swanströmin Hakaristin ritarit -teoksesta.

      "Suomalaista SS-pataljoonaa on tutkittu kattavasti"

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005874225.html

      Tässä vaiheessa on hyvä jälleen muistuttaa Saksan ja Neuvostoliiton välillä elokuussa 1939 solmitun Hitler-Stalin -paktin seurauksista.

      Kyseisellä sopimuksella maat jakoivat välissään olleet valtiot keskenään, jolloin muun muassa Baltian maat ja Suomi luettiin Neuvostoliiton etupiiriin.

      Puolan kohtalona oli tulla jaetuksi Saksan ja Neuvostoliiton kesken, mikä toteutettiin syyskuussa 1939 miehittämällä Puola.

      Samassa yhteydessä Neuvostoliitto vangitsi yli 20 000 puolaista upseeria, poliisia, virkamiestä ja muita, jotka se listasi uhkatekijöiksi.
      Stalinin määräyksellä kaikki vangitut teloitettiin seuraavan keväänä.

      https://yle.fi/uutiset/3-5676840

      https://agricolaverkko.fi/vintti/julkaisut/julkaisusarja/katyn/lebedeva.php

      "NL ja Natsi-Saksa: Aseveljet/Waffenbrüder 1939-1941"

      http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225702-nl-ja-natsi-saksa-aseveljetwaffenbrueder-1939-1941

      Syksyllä 1939 Neuvostoliitto vaati Baltian mailta ja Suomelta tukikohtia "turvallisuutensa" takeeksi.

      Baltian maat myöntyivät, ja ne miehitettiin kesällä 1940 juuri noita tukikohtia hyväksi käyttäen.
      Vähän myöhemmin Viro, Latvia ja Liettua pakkoliitettiin Kremlin kommunismidikatuurin alamaiseksi Neuvostoliittoon.

      Neuvostoliitto hyökkäsi marraskuussa 1939 Suomeen, syytettyään sitä ennen Suomea siitä, että se oli ampunut tykeillä Mainilan kylää, jolloin useita venäläisiä oli kuollut.

      Vasta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjä myönsi, että laukaukset oli ammuttu Neuvostoliiton puolelta tarkoituksellisessa provokaatiossa tekosyyn saamiseksi hyökkäyssodalle, jonka ainoa tarkoitus oli Suomen miehittäminen ja alistaminen Kremlin kommunismidiktatuurin alamaiseksi.

      Suomen Kommunistisen puolueen keskuskomitea antoi heti hyökkäyksen alettua täyden tukensa Kremlin rikolliselle sodalle.

      Suomen kommunistisen puolueen nykyjohto ei ole sanoutunut irti tai tuominnut tuolloista Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean lausuntoa Neuvostoliiton suorittamaan hyökkäykseen, mikä tarkoittaa sitä, että SKP:n johto on postuumisti jos ei juridisesti niin ainakin moraalisesti vastuullinen siihen, mitä Neuvostoliiton bolsevikkijohto tuolloin teki, murhatessaan hyökkäyssodalla suomalaisia siviilejä.

      Jokohan SKP:n johdolla riittäisi kanttia toteuttaa tuo Neuvostoliiton hyökkäyksen tuomitseminen?

    • Partacus

      Persuli kertoo jälleen aivan muuta kuin Itä-Karjalan fasistisoimisesta.

      Perussuomalaiset ja fasismi.
      Vertaileva analyysi.
      Lisäyksiä aikaisempaan.

      Katsoin Perussuomalaisten uudistettua periaateohjelmaa.
      https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2018/10/periaateohjelma.pdf

      Piti miettiä kaksi kertaa kumpaa luen; Hitlerin Mein Kampfia vai suomalaisen puolueen ohjelmaa. Demokraattista luonnetta sai etsiä haarukoiden kanssa eikä soinut löytyvänsä. Teesiheitot sinne ja tänne yksi yhteen hitlerismiä.
      IKL ja saksalainen fasismi tuottivat samaa virttä toisiinsa nähden. Persujen periaateohjelma ei paljoa niille kalpene.

      Ohjelman oleellinen juonne on isänmaallis-kristillis-uskonnollinen (IKL:n perintö) puolue, jonka perusperiaate on nationalismi eli kansallismielisyys ja joka tarkoittaa eturyhmien yläpuolella olemista. Hitlerille oli ensisijaista vakuuttaa Saksan kansan erinomaisuutta subjektina unohtamalla työväenluokan olemassaolo.
      Tämä teesirykelmä kulkee ohjelman läpi. Kansainvälisyydestä oli pari lausetta välttämättömänä pahana. Se ikäänkuin valitettavasti on olemassa.
      Puolue kertoo olevansa isänmaallinen ja oikeudenmukainen, vähäväkisten puolustaja sekä yrittäjien puolue.
      Poliittiinen ajattelu on yhtä kuin kansallismielisyys ja perustuu vain kansallisen historian olemukseen.

      Yleisiä fraaseja löytyy, jotka hallitukseen mentyä puolue unohti oitis. Sananvapaus, totuuden puolesta, paremman koulutuksen puolesta. Näiden alasajoon puolue lähti heti hallituksessa. Irtisanomislaissa persut toimivat yrittäjiä vastaan tukiessaan ulosheittolailla halpatyövoiman tekemistä.

      Nationalismi, uskonto ja vihamielisyys työväenliikettä kohtaan. Siinä kaikki mitä persut antavat.
      Ohjelma vaikenee ihmiskunnan nykyongelmista, kansojen keskinäisestä vuorovaikutuksesta, niiden yhteistyön tarpeesta. Rauhan asiaa ei sanaakaan.


      Suora siteeraus ohjelmasta:
      "Me kannustamme ihmisiä puhumaan, vaikuttamaan, olemaan eri mieltä ja osallistumaan. Yhteiskunnan kehittyminen vaatii kuitenkin yhteisöllisyyttä ja yhdessä ponnistelua."
      Paitsi että kaksi vastakaisuutta yhdistetään mekaanisesti niin mitä persulit palstalla tekevät. He yrittävät tukkia suun Marxista puhumisesta ja nyt Itä-Karlajan fasistisoiminen näyttää olevan punainen vaate persujen sananvapaudelle.

      Ohjelma jättää ovet joka puolelle selälleen eikä esitä mitään konkreettista. Johtaja saa päätösvallan antaa määräyksiä ja niitä luultavasti vaaditaan ehdottomasti toteltavaksi.
      Muutama yleisinhimillinen sanapari hukkuu paatokseen.

    • HistorianSyövereistä

      Minä kun en ole perussuomlaisia enkä kommunisteja koskaan äänestänyt, enkä sitä koskaan aio tehdäkään, niin se ongelma on minun osaltani poissuljettu.

      Partacus:

      "Johtaja saa päätösvallan antaa määräyksiä ja niitä luultavasti vaaditaan ehdottomasti toteltavaksi."

      Sattuvasti sanottu. Juuri tuotahan se tuppaa kommunistisissa valtioissa kuten Neuvostoliitossa ja Kiinassa käytäntö olemaa: Johtaja saa päätösvallan antaa määräyksiä ja niitä luultavasti vaaditaan ehdottomasti toteltavaksi.

      Kommunismnidiktatuurin perusperiaate on, että on vain yksi puolue, muiden puolueiden tai minkään muunkaan oppositioryhmän ollessa sanktioiden uhallla lielletty, noissa edellä mainituissa joko kuolemantuomion tai pitkän pakkotyövankeuden, ja Neuvostoliitossa mielisairaalaan passittamisen ollessa käytetyt keinot pakottaa toisinajattelijat kommunismidikatuurin pakkovallan alaisiksi.

      Kyselin Partacukselta aiemmin sitä, että tietääkö hän Neuvosto-Karjalassa ja Neuvostoliitossa yleisestikin Stalinin määräyksestä 1930-luvulla teloitettujen suomalaisten kohtalosta tehdystä melkoisen seikkaperäisestä selvityksestä, jonka asiasta tietävien mukaan NKP sen tehtyään toimitti 1960 Suomen kommunistisen puolueen silloiselle johdolle, jossa puheenjohtajana toimi noina vuosina aito stalinisti ja erityisesti aiemmin Berijan fanittajana tunnettu Aimo Anshelm Aaltonen.

      Selvityksen ajajana suomalaisten puolesta Matti Viialaisen mukaan ollut todennäköisesti Mauri Ryömä.

      Entinen NKP:n Skandinavian osaston työntekijä Vladimir Fjodorov on vahvistanut Viialaiselle selvityksen tekemisen ja sen Skp:lle luovuttamisen, ja sen olemassa olosta on saatu varmistus myös Skp:n entisen valistussihteeri Inkeri Lehtisen taholta.

      Neuvostoliiton kauhukabinetissa 1930-1940 -luvuilla eläneellä Otto "Suomensyöjä" Kuusisen Terijoen hallituksen ministerinä toimineella Lehtisellä lienee ollut varsin hyvä tieto ilman erityistä selvitystäkin siitä, millaista teurastusta bolsevikkijohto harjoitti.


      Oliko Stalinin ja muun bolsevikkijohdon mielessä jokin "rotupuhdistus", sillä teloitukset kohdistuivat prosentuaalisesti kaikkein kovimmin juuri suomensukuisiin kun vertaa heille määrättyjä kuolemantuomioita muihin kansallisuuksiin.


      Petroskoin yliopiston professorin Irina Takalan mukaan tuolloin teloitettujen suomalaisten kokonaismäärä oli 11 346.

      Mutta takaisin Suomen kommunistisen puolueen johdolle toimitettuun NKP:n selvitykseen Stalinin ajan teloittejuen suomalaisten:

      - Tietääkö nimimerkki Partacus, tai joku muu SKP;n jäsen/ei-jäsen tuon selvityksen sisällöstä tai sen nykyisestä sijainnista, vai tehtiinkö niin, että selvityksen saatuaan SKP:n johtoelimet päättivät kyynisesti tuhota tuon merkittävän dokumentin, johon nykypäivän historian tutkijat varmasti mielellään tutustuisivat, ja samalla saataisi rehabilitointi syyttömästi teloitetuille, ja tieto siitä heidän omaisilleen.

      Jos kommunistit haluavat profiloitua historian selvittämisessä, on syytä selvittää myös oma historia, sillä muuten on sen uskottavuuden laita varsin kyseenalainen.

      "Skp salasi Stalinin
      uhrien kohtalon"

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074072158/Skp salasi Stalinin uhrien kohtalon

    • Partacus

      Swanströmin tutkimus (2018) "Hakaristin ritarit" on mainio selvitys Suomen fasistisoimisprosessista. Yhtymäkohdat Itä-Karjalan fasistisoimisen ja SS-pataljoonan poliittisen olemuksen välillä ovat yhtäläiset. Neljännes kirjasta on luettu ja valkoiset valheet suomalaista ss-miehistä "isänmaan puolustajina puolustussodassa" karisevat eikä tuulta edes paljoa näy. Miehityshallinto Itä-Karjalassa toteutti hallinnon fasistisoimista.
      SS-miehiä kouluttiin saksalaisten sekä suomalaisten aitonatsien toimesta tulevan Suur-Suomen eliittiin johtamaan fasismin aatteen Suomea, suurta Suomea jonka raja lännessä alkoi Narvikista Norjan rannikolta kauas Arkangeliin
      ja että Suomi olisi Pohjolan suurvalta fasistisessa uudessa Euroopassa.
      Aiheeseen liittyy saumattomasti Marjaliisa ja Seppo Hentilän tutkimus "Saksalainen Suomi 1918". Siinä esitellään juuria Suomen porvariston sitoutumisesta Saksaan ja joka johti niihin tekoihin joita Itä-Karjalan miehityshallinto teki.

      Kun aiheeseen liitetään neljä muuta tutkimusta niin valkoisista valheista karisee tomutkin pois, siis ne seikat joita valehdeltiin kansalle ennen sotia ja sotien aikana.
      Oula Silvennoinen, Marko Tikka & AapoRoselius selvittävät suomalaisen fasismin historiaa allaen 1900 luvun alusta vuoteen 1944 ja sen jälkeisestä vaikenemisen kulttuurista. Teos on "Suomalaiset fasistit" (2016).
      Jouni Tillin: "Suomen Pyhä Sota"(2014) kertoo sotapropagandan esittelyn kautta fasisimin aatteiden ujuttamista väestön keskuuteen erityisesti luterilaisen papiston kautta. Fasimsia ujutettiin väestölle uskonnon on avulla. Malli oli suoraan Saksan natseilta.
      Suomen "puolustussodat" kumoutuvat Pekka Visurin tutkimuksessa "Saksan kenraali Suomen Päämajassa 1941". Hän tuli sinne ennen jatkosodan alkua sovittamaan Suomen armeijan toimet yhteen Saksan armeijan kanssa ja oli siellä elokuun lopulle 1944. Kenraali Erfurthin päiväkirjamerkinnät asettavat roskakoriin Rytin ja muiden puolustussodan käsitteet.
      Oula Silvennoinen kertoi tutkimuksessaan "Salaiset Aseveljet" (2008) Saksan SS:n ja valkoisen Valpon (aikaisemmin EK=Etsivä Keskuspoliisi) poliittisesta yhteistyöstä 1930 luvun puolivälistä eteenpäin. Saksan SS oli toimeenpaneva voima juutalaisten tuhoamisessa ja muutenkin väestön terrisoimisessa. Vastoin väitteitä suomalaiset porvarit tiesivät Saksan ihmisoikeusloukkaukset paljon ennen sotia. Hitlerin kirjoittama oppikirja "Mein Kampf " kertoi tulevasta jo 1920 luvulla.

      Jospa Suomen demokraattisilla voimilla olisi ollut nykyiset tiedot omasta historiastaan paljolta olisi säästytty. Parempi kuitenkin myöhemmin kuin ei koskaan.
      Natsiporvaristomme toimet kansan edun vastaisesti ovat anteeksiantamattomat.
      Muitakin tutkimuksia tutkimuksia on, joita kannattaa tutkailla.

    • Partacus

      Siinä paha missä mainitaan. Filofian tohtori Matti Kyllönen yhdistää tänä päivänä kansakunnan menestyksen uskontoon, kristinuskoon. Hänkin on huomannut, että väestö eroaa uskontoaatteista joukkomitassa ja käy ristiretkeen sen puolesta.
      http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263432-vahvaa-valtiota-ja-kirkkoa-tarvitaan-edelleen

      Kyllönen:
      "Kun miehen ja naisen avioliitto ajetaan sivuraiteelle ja homous nostetaan sukupuolisuhteiden ihanteeksi, ja kun lasten kaste, rippikoulu ja kristillinen kasvatus kodeissa ja koulussa vähenee, syntyy yhteiskunnan arvoihin ja tapoihin aukko, joka täyttyy vieraalla aineksella.........."
      "Suomen kansan ja valtion suojamuurit ovat olleet valtio ja kirkko. Niiden turvin on kasvettu itsenäiseksi kansakunnaksi, torjuttu kommunismin uhka ja säilytetty oma identiteetti ja itsenäisyys."
      http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263432-vahvaa-valtiota-ja-kirkkoa-tarvitaan-edelleen

      Suoraa tekstiä pappien sotaprogandasta sekä natsilaisesta Kaitselmuksesta, jokaa turvaa herrarodun valtaanpääsyn, estää saatanan eli paheelliset arvot tulemaan yhteiskuntaan eli se estää sosialismin aatteiden etenemisen.
      Keskusteluosiosssa fil.tohtori esiintyy ylimielisesti vastaamatta asiallisesti mutta nälvimällä perustelematta kriittisiä kommentteja.

      Mitäpä paheelliset arvot ovat filosofian tohtorille!
      Ensimmäiseksi tietysti työväenluokan maailmankatsomus ja sitten seksuaalisesti toisenlaisten hyväksyminen, kristinuskon hylkääminen sen epätieteellisten ja väkivaltaa ihannoivien tekstien nojalla (suurin syy ateistiksi tulemisesta).
      Ateistinen eli tieteellinen maailmankuva ja kommunismin aatteet olisivat perkeleitä, jota AKS:n papit, sotapapit, ss-pataljoonan miesten saama opetus, suojeluskunnat ja Rytin hallitus asetti viralliseksi maailmankatsomukseksi.
      Kyllönen valittaa nimenomaan kristillisyyden aatteiden vararikkoa. Koululaitoskin on lähtenyt tasapuolisesta uskontojen esittelystä liittäen siihen myös uskonnottomuuden seikat. Se olisi myös suuri perkele mellastamassa lauman keskellä.
      Sanalla sanoen Kyllönen vaatii (luterilaisen?) kristinuskon opettamista tosiasioina ja johon tulisi yhdistää sosialismin vastaisuus sekä tietynlaiset karsinoinnit ihmisten geeniperimän perusteella.

      Kyllösen artikkeli nojaa hyvin voimaakkaasti ss-pataljoonan aatteelliseen selkärankaan uskonnon ja fasismin yhdistämisessä. Vanhaa 1918 kevään pappien siunaamaa punaisten joukkomurhaamisen oikeutusta tuodaan kehiin.

    • vapaa-ateisti

      Keskusteluista poimittua.

      Raamattu uskoo noitien ja velhojen olemassaoloon:
      2 Moos. 22:18
      Velhonaisen älä salli elää
      3 Moos. 20:27
      Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset
      - Raamattu käskee eri tavalla ajattelevia tapettavaksi.

      5 Moos 18:9-14
      Kun tulet siihen maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä opettele jäljittelemään niiden kansojen kauhistuttavia tekoja. Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, Kysyy vainaja– tai tietäjähengiltä tai kääntyy vainajien puoleen. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi ,karkottaa heidät sinun tieltäsi. Ole siis nuhteeton Herran, sinun Jumalasi edessä. Sillä nämä kansat, jotka sinä nyt karkotat kuuntelevat kyllä merkeistä ennustajia ja taikureita mutta sinulle ei Herra, sinun Jumalasi, sitä salli.
      - Raamattu käskee kieltämään toisenlaiset uskonnot. Mooseksen uskonto eli lakijuutalaisuus olisi ainoa oikea. Luterilaisuus ja kristinusko olisivat taikauskoa, eikä filsan tohtori tätä huomaa.
      Mooseksen uskonnon nimissä saa ajaa toiset kansat asuinsijoiltaan. Muistaakseni se oli Herralle mieluinen uhri.


      Opetetaan esim totena sitä, että uskovaiset pääsevät taivasten paratiisiin, jossa heitä odottaa ikuinen elämä. Miten on kirjoittaja Kyllönen, kerroppas meille uskonnottomille, että mitä sinä siellä touhuat esim kun olet vaikka 266 741 vuotta vanha. Onko edelleen meno päällä ja pirteyttä riittää. Ikuinenhan tarkoittaa, että se ei lopu koskaan. Tähänhän se uskovaisten toiminta tähtää, ikuiseen elämään. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä, kun ymmärtää, että eihän tässä ole päätä eikä häntää.
      - Kuoleman jälkeen ikuinen elämä!!!!!!!!!! Kuka sellaista edes haluaisi, jos se olisi mahdollista.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Raamatun tärkein tehtävä on osoittaa
      että Palestiina kuuluu kristityille eikä satoja vuosia Jeesuksen jälkeen eläneelle muhametille
      oli jeesus olemassaoleva tai ei, todennäköisesti ei tai paremminkin on useita erilaisia tapahtumia
      joiden yhteiseksi tekijäksi on kirjattu joku jeesus

      mutta siis Israelin valtio saa olla ja muslimeilla ei ole nokan koputtamista
      Tuskin Mooses olemassa on ollut oikeasti

      Tästä lähdetään https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1057265098727870465
      Perussuomalaiset tarjoavat poliittisen vaihtoehdon. Me emme halua, että Suomi islamisoituu

    • vapaa-ateisti

      Raamatun perusajatus on jumaluuden, uskonnon, nimissä olevaa oikeutta anastaa toisten valtioiden alueita. Jahve lupasi Moosekselle ikuisiksi ajoiksi hänen Jahveen uskoville jälkeläisille suuren Israelin jonka rajoiksi asetettiin alueet Egyptin purolta Eufrat virralle. raamatullinen väite on sijoitettu yli 3000 tuhannen vuoden taakse eli n. 1200 eaa..
      Davidin valtakunta Israel ( (historiallista varmuutta ei ole) ) käsitti pelkästään Juudan ja Samarian valtiot (historiallista varmuutta ei ole) ja josta siten puuttui Libanon, Jordania ja Syyria.
      Jahve lupasi raamatun mukaan yli 3500 vuotta sitten Abrahamin muuttaa Mammren alueelle Kaldeasta eikä puhunut Israelista mitään. Itäkanaanilaiset heimot hätyyttelivät ja hallitsivatkin Kaldeaa. Mammren seudun asukkaiden Tammuz jumalan palvonta oli ehdottomasti kielletty. Kuitenkin Juudan valtion jahvelaiset, etenkin naiset, palvoivat vielä 500 luvulla eaa. Itku-Tammea Nebukadnesarin tuhotessa Juudan pääkaupunkia Jerusalemia maan tasalle. Tämä toimi on todellista historiaa. Jumaluusopit ovat mielikuvituksen historiaa. Tuhansien jumalien palvonta on tietty vaihe ihmiskunnan historiassa.
      Jahve ei koskaan luvannut Israelia muille kuin mooseksenuskoisille, ei varsinkaan kristityille. Jahve antoi Mooseksen veriset lait ikuisesti noudatettavaksi eli homot hirteen, vääräuskoiset teloitettava, vääräuskoisilta saa ryöstää maat jne. jms.. karmeaa.
      Lähde: Raamattu, VT, 1. Mooseksen kirja, Joosuan kirja, Tuomarien kirja ja Jeremian kirja.

      Houreellinen raamattu antaa fasismille vahvemman oikeuden anastaa toisten maat. Se antoi ainekset suomalaiselle fasismille ottaa vääräuskoisilta kreikkalaiskatolisilta kristityiltä Itä-Karjala, suuremmissa haaveissa maat Narvikista lähtien Arkangelin tuolle puolen ja Viro vetoamalla paradoksaalisesti juutalaisuskoisten Jahve-jumalaan ja joita uskovia suomalaisetkin fasistit tappoivat.
      Suomalaiset sotapapit ja Rytin hallitukset propagandassaan kun perustelivat Jeesuksen luvanneen alueita itärajan takaa jo luomishetkellä perustelivat sitä todellisuudessa juutalaisuskon jumalaan nimiin. Jeesus ei puhu raamatussa mitään suomalaisista.

      Islamin koraanin mukaan Allah ei määritellyt tiettyä maapalaa luvatuksi maaksi. Koraani olettaa että ainoa oikea jumala Allah antaa koko maailman muuttua islaminuskoiseksi maailmaksi saarnaamisen avulla. Koraanissa ei ole aluevaltausteoriaa.

      Jos mennään raamatun ajatuskulun mukaan, niin Suomi kuuluisi Siperian nenetseille tai siellä asuneille suomensukuisille alkuperäiskansoille.

      Valitettavasti kristilliset nato ja EU pitävät politiikassaan mukana raamatun oppia milloin avoimesti milloin peitellymmin. Uskonnollinen rotuoopi on kätevä aate kansojen alistamisessa. Äärioikeistolaiset liikkeet kuten meillä Perussuomalaiset mm. Huhtasaaren suulla puolustelevat rotuoppiaan raamatulla.

    • vapari-ateisti

      Huhtasaarihan käy raamattuun vedoten kaikkea inhimillistä vastaan. Häntä voi verrata muinaiseen Lutheriin, joka rahvasvihassaan käski surutta tappaa kaikki talonpoikaiskapinalliset. Luther myös ensimmäisenä asetti germaanisen rotuopin, jota Hitler saattoi käyttää hyväkseen. Lurher vaati kaikkien juutalaisten karkottamista saksalaisperäisistä valtioista alempana rotuna, joka muka tuhoaisi tervettä väestöä.
      Perussuomalaiset periaateohjelmassaan sitoutuvat luterilaiseen uskontoon, rotuoppiuskontoon ja käyttävät sitä hyävkseen ihmisvihan levittämisessä.

    • Partacus

      Swanströmin tutkimus (2018) "Hakaristin ritarit" on mainio selvitys Suomen fasistisoimisprosessista.
      Se on parempi kuin mainio vaikka kertookin suomalaisen SS-pataljoonan ja Saksan SS:n karmeuksista ja julmuuksista.
      Ruoste rapisee "isänmaallisten" suomalaisten yltä ja sieltä paljastuu peto. Swanström vyöryttää sivu sivulta todisteita "siloisista" ss-miehistämme ja jollainen kuva heistä annettiin sodana aikana ja jälkeen. Heistä ei kai kukaan joutunut sodan jälkeen vastuuseen sotarikoksista. Kirjan puolivälissä ei ainakaan mainita siitä.
      Tutkimus täytyy ehdottomasti ottaa palstalla käsiteltäväksi kunhan teos on tutkittu loppuun saakka.

    • Partacus

      Kaksinkertainen aseveljeys Saksan kanssa.

      Porvareiden petokset isänmaata kohtaan ovat mittaamattomat. Paitsi että salaavat aineistoa, valehtelevat tapahtumista, ovat myös osallistuneet kaksinkertaisiin petoksiin.
      Marjaliisa ja Seppo Hentilän tutkimus "Saksalainen Suomi 1918" (2016) tuo mielenkiintoista lisää Itä-Karjalan fasistisoimistarinaan.
      Oikeastaan oppikirja siitä kuinka aina suurissa kysymyksissä liittouduttiin väärän hevosen kyytiin.

      Suomen siteet Saksaan luotiin alkuaan hyvinkin epäpoliittisesti, kauppapoliittisesti. Suomen lähdettyä kapitalismin tielle 160 vuotta sitten Saksan pääomat rantautuivat Suomeen.
      Seuraavaksi saapuikin saksalainen sotavoima vuonna 1918 valkoisen porvariston kutsusta maahan ja jäi yli puoleksi vuodeksi kunnes Saksa antautui I maailmansodassa.
      Saksan joukot iskivät punaisten selustaan Ahvenanmaalla, Hangossa ja Loviisassa. Saksan valiojoukot ratkaisivat luokkasodan kohtalon valkoisten hyväksi tai oikeammin saksalaisten hyväksi. Suomesta oli vähällä tulla itsenäinen kuningaskunta Saksan
      vasalliudessa.

      Toinen aseveljeys alkoi 1930 luvulla aatteellisesti mutta aseelliset neuvottelut alkoivat talvisodan kestäessä. Fasistiseksi muuttunut Saksa kehoitti Rytin hallitusta helmikuussa 1940 solmimaan rauhan esittämällä että liitossa heidän kanssaan saatte lähitulevaisuudessa moninkertaiset sotavoitot. Kesän mentyä Rytin hallinto oli täysin kansalta salassa mukana Barbarossa-suunnitelman kehittelyssä.
      Suomen porvaristolle kelpasi sekä porvarillisen että fasistisen Saksan aseveljeys.

      Pieni yksityiskohta.
      Nikolaus von Falkenhorst palveli keväällä1918 kapteenina von der Goltzin miehitysarmeijassa Etelä-Suomessa.
      II maailmansodassa Falkenhorst toimi kenraalieverstina Saksan Norjan-armeijan komentajana. Sille oli alistettu Suomeen tuodut saksalaiset joukot (lomailevat kauttakulkijat!) sekä Hjalmar Siilasvuon komentama III armeijakunta.
      Saksa voitti punaiset vuonna 1918 mutta hävisi NL:n sotavoimalle myös Pohjolan taistelukentillä 1941 -1944. Muurmannin radan valtaus epäonnistui eikä saksalaiset paljoakaan rajalta edenneet. Falkenhorst sai kenkää komentajan virasta 1942 vuoden alussa.
      Vuonna 1944 oli päivän selvää, ettei Suurgermaniaa eikä Suursuomea synny. Kuolan ja muut NL:n alueet jäävät saamatta.
      Liittoutuneet tuomitsivat Falkenhorstin sotarikoksista kuolemaan mutta tuomio muutettiin vankeudeksi ja hän kuoli 1952.

      Jos oletetaan että naton avulla jotenkin voitaisiin saada Suursuomi toteutettua, kehottaisin toiveissa olevia perääntymään. Natolle kyllä kelpaa sotilas- ja rahallinen tuki mutta naton suurvallat tuskin koskaan antaisivat Suomen porvareille milliäkään vierasta maata. Tilaahan meillä on nytkin 20 kertaiselle väestömäärälle eikä tiukkaakaan tee.

      ps. Hentilöiden tutkimus kannattaa lukea. Vain 400 sivua mutta täyttä asiaa.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      VENÄJÄLLÄ ELELLEET SUOMALAISET LENINISTISET VALLANKUMOUKSELLISET johtajat ELIVÄT LEVEÄSTI

      leveän elämän jälkeen heidät yleensä teloitettiin

      LENINISIMI MUISTUTTAA MAFIA-JÄRJESTÖJEN TOIMINTAA, JOHTAJILLA LEVEÄ ELÄMÄ MUTTA AINA VAARA TULLA TAPETUKSI "OMIEN" TAHOLTA

      PUVUT TILATTIIN ULKOMAILTA JA KÄYTÖSSÄ OLI KAKSI LOMPAKKOA
      Toisessa oli ulkomaanvaluutat ja toisessa kolikot näyttelyä varten

      TAVISPUNAISET OLIVAT POHJILLA leninistisessä hierarkiassa
      Huijatut punakumoojat Suomessa olivat nälässä mutta saattoivat jäädä henkiin sen sijaan teloitettiin jos menivät Venäjälle, samalla kun punajohtajat elivät leveästi
      kunnes heidätkin teloitettiin

      SUOMALAINEN ELITISTILENINISTIEN JOHTO PIETARISSA ELI YLÄLUOKKAISESTI SITEN, ETTÄ PIDETTIIN EHDOTONTA ETÄISYYTTÄ PROLETAARISIIN MASSOIHIN

      SKP Sosialistisen keppihevosporukan ensimmäinen puheenjohtaja Kullervo Manner eli Pietarissa muun leninistieliitin tavoin juuri tällaista yläluokkaista elämää

      Tätä varten Manner hankki vaatteensa Ruotsista salakuljettamalla, oli pukumies

      ja hänellä oli tämä KAHDEN LOMPAKON SYSTEEMI
      HUONO KOPEEKKAKOLIOITA VARTEN JOLLA ESIINTYI
      HIENO LOMPAKKO JOSSA OLI ULKOMAANRAHAA JA ISOJA RUPLAN SETELEITÄ,
      sekä Stalinin allekirjoittama lomake, joka antoi mahdollisuuden ostaa tavaraoita leninistieliitin kaupasta

      Lopuksi Manner teloitettin panemalla hänet lapioimaan Komin keskitysleirissä radon/radium-pitoista maata 1939. Tavanmukaisesti haudattiin Neuvostoliiton valtion kustantamissa ruumisliinoissa ilman arkkua, syvyys 2 metriä

    • HistorianSyövereistä

      Minä kun en ole persussuomalaisia enkä kommunisteja koskaan äänestänyt, enkä aio äänestääkään.

      Elokuussa 1939 solmittu Hitler-Stalin -pakti tarkoitti kahden totalitaarisen ideologian kädenlyöntiä, ja samalla ne tulivat Puolaan hyökkäämällä aloittaneeksi toisena maailmansotana tunnetun vuosikausia kestäneen sodan Euroopassa, jonka jäljiltä kymmeniä miljoonia ihmisiä oli kuollut ja Eurooppa ja Neuvostoliiton itäosat raunioina.

      Partacuksen kannattaisi muistella myös sitä, millä tavalla Stalin ja muut neuvostokommunistit yrittivät Suur-Neuvostoliiton tekoa, Otto Ville Kuusisen ja Suomen kommmunistisen puolueen keskuskomitean täydellä tuella, ja hyökkäyssodalla marraskuusta 1939 alkaen yli kolmen kuukauden tulla väkisin ja miehittää koko Suomen aina Torniojoelle asti.

      Puna-armeijan onnistuminen tuolloin olisi tiennyt Suomen itsenäisyyden loppumista ja maamme alistamista Stalinin et kumppaneiden johtaman kommunismidiktatuurin alaiseksi, mikä olisi tietysti ollut Partacuksen kaltaisille totalitaarisen ideologian kannattajille toiveiden täyttymys, mutta meille tervejärkisille se olisi luonnollisesti ollut kauhun paikka.

      Neuvostoliitto epäonnistui Suomen väkivaltaisessa alistamisessa, eikä koko Neuvostoliittoa enää ole, mutta Suomi sen sijaan kyllä.
      Ja sekös se kyrpii kommunisteja niin maar.

      • Ja jos tuossa sodassa olisi oikeus voittanut niin Itä-Suomen hiihtokeskukset olisivat Uralin vuorilla ja NL/Venäjä olisi jotain Luxemburin koko luokkaa Moskovan ympärillä Volgan mutkassa.

        Jos noin olisi niin Onnellisten Kansojen määrä olisi Suomen johdolla huisisti suurempi! Eiköös Suomi juuri todettu maailman onnellisimman kansan asuttamaksi ja se juontanee siihen että olemme ainakin kahdesti torjuneet kommunismin/sosialismin!


      • Commendante

        "Puna-armeijan onnistuminen tuolloin olisi tiennyt Suomen itsenäisyyden loppumista..."

        Eikä vain itsenäisyyden loppumista. Suomen väestöstä suurin osa olisi todennäköisesti kuljetettu Siperiaan tms.. Melkoinen määrä suomalaisista olisi ilmeisestikin tapettu jo Suomessa - urheat neuvostojoukothan olivat harjoitelleet tavallisten ihmisten tappamista jo runsain mitoin mm. Karjalassa. Tämähän on tutua tarinaa historiaan tutustuneille. Mutta hätkähdyttävintä ko. asiassa on, että Suomessakin näyttää edelleen olevan henkilöitä, joiden mielestä em. homma olisi ollut ihan ok.


    • Partacus

      Persuismi ja muu äärioikeisto rypevät katkeruuden syövereissä Se on heidän häpeänsä.
      He eivät kommentoi lainkaan Itä-Karjalan fasistisoimisen tapahtumia. Eivät kykene asiaa kiistämään, koska todisteet ovat selvät. Ei yksistään Helge Seppälän tutkimuksen perusteella. Monet muut tutkimukset ovat todistaneet tapahtumien samansuuntaisuuden.

      II maailmansodassa demokratia voitti. Liittoutuneet Englannin, Neuvostoliiton ja USA:n johdolla kukistivat saksalais-italialaisen fasismin sekä Japanin militarismin.
      Itä-Karjalan ja Suomen fasistisoiminen epäonnistui.
      Liittoutuneiden osapuoli Neuvostoliitto pelasti Suomen fasismin kahleista. Kunnia vapauttamisesta tulee antaa kaikille liittoutuneille.

      Aikalaisten natsijärjestöjemme perinnekerholaiset tekevät työtä isänmaata vastaan yrittäessään pestä petomaisen fasismin puhtaaksi. Se on pahempi rikos kuin sotarikos koska sitä tehdään tietoisesti vaikka todisteet fasismin petomaisuudesta ovat selvät.

      Fasismi nostaa uudelleen päätään. Kapitalismi kulkee ristiriitojensa aallokossa ja vaaralliset oikeistovirtaukset vahvistuvat. Puolassa on tehty laki, jossa kielletään puolalaisten olleen natsien tukena juutalaisten joukkotuhonnassa. Heitä oli eikä se lailla poistu. Kaikissa Saksan miehittämissä tai liittolaismaissa esiintyi holokausti suurempana tai pienempänä, myös NL:n alueella paikallisten toimesta.
      Fasismin olennainen puoli on käydä kamppailua (marxilaista) työväenliikettä vastaan. Perussuomalaisten puoluepalstalla se on jokapäiväistä ja esiintyy nimellä "paha viher-vasemmisto".
      Nykyajan fasismiluontoiset liikkeet perustuvat keskeisiltä osilta Hitlerin natsismin perusperiaatteisiin vaikka sanonnat olisi toisin muotoiltu.

      Otetaan teesi jokaisen sydämmeen "Ei koskaan enää fasismia tai senkaltaista ideologiaa".

      • Töymeis

        Mikäpä siinä, otetaan vaan. Muttei oteta kommunismiakaan. Noin viiden kuukauden päästä se nähdään - eduskuntavaaleissa. Melko varmalta näyttää, ettei SKP, sen kummemmin kuin KTP:kään saa yhtään eduskuntapaikkaa. Eikös vaan olla kiittämätöntä ja epäreilua porukkaa, me suomalaiset? Vaikka on "fasistoitu" Karjalaa, niin silti aivan kuin kiusalla äänestetään fasistit eduskuntaan. Ja "editykselliset ja demokraattiset voimat" jäävät ulkopuolella. Ei ole helppoa olla muinaisamuisto-taistolaisena tämän päivän Suomessa.


      • Mitä sinä Partacusi punafasisti mangut? Demokratia jos olisi voittanut II maailmansodan niin Neuvostoliitto olisi haudattu Saksan kanssa samaan suohon.

        Kerro nyt jos pystyt mitä demokrayiaa sinä näit Neuvostoliitossa joka tappoi ja vangitsi ja kidutti toisin ajattelevia? Mitä demokratiaa on puoluediktaruurissa?

        Miksi arvon Partacusi et kiinnitä huomiota olennaiseen vaan haluat elää jossain komuparatiisi unelmassa josta aina sen reaaalisoiduttua onkin tullut helvetti?

        Kun moneen kertaan olen kysynyt mutta kertaakaan et ole uskaltanut vastata niin missä on kommunistinen hyvinvointivaltio? Kuinka kauan se on pysynyt hyvinvoinnin mukana? Onko se itse tuottanut hyvinvointinsa vai onko se syntynyt kun muiden varallisuus varastettiin?

        Näytä nyt närhen munat ja vastaa noihin helppoihin kysymyksiin, helppoihin siinä tapauksessa jos yleensäkään punafasismia kannattaa julistaa!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitä sinä Partacusi punafasisti mangut? Demokratia jos olisi voittanut II maailmansodan niin Neuvostoliitto olisi haudattu Saksan kanssa samaan suohon.

        Kerro nyt jos pystyt mitä demokrayiaa sinä näit Neuvostoliitossa joka tappoi ja vangitsi ja kidutti toisin ajattelevia? Mitä demokratiaa on puoluediktaruurissa?

        Miksi arvon Partacusi et kiinnitä huomiota olennaiseen vaan haluat elää jossain komuparatiisi unelmassa josta aina sen reaaalisoiduttua onkin tullut helvetti?

        Kun moneen kertaan olen kysynyt mutta kertaakaan et ole uskaltanut vastata niin missä on kommunistinen hyvinvointivaltio? Kuinka kauan se on pysynyt hyvinvoinnin mukana? Onko se itse tuottanut hyvinvointinsa vai onko se syntynyt kun muiden varallisuus varastettiin?

        Näytä nyt närhen munat ja vastaa noihin helppoihin kysymyksiin, helppoihin siinä tapauksessa jos yleensäkään punafasismia kannattaa julistaa!

        Yllä esitetyn jälkeen on Suomessa pidetty kahdet vaalit: vuonna 2019 eduskuntavaalit ja v. 2021 kuntavaalit. Molemmat vaalit menivät kommareilta aivan päin prinkkalaa. Ei toivoakaan, että yksikään kommari olisi tullut valituksi.


    • Anonyymi

      Täyttä paskaa koko juttu!

      • Anonyymi

        Ja aina kun vaaleista puhutaan, Partacaus on hiljainen poika - ja aloittaa uudelleen nuo kymmeniä kertoja nähdyt jorinanasa jatkosodasta.


    • Anonyymi

      Extyökkäri niminen nimmari toivoi fasismin voittoa toisessa maailmansodassa. Kävikin toisin. Demokraattiset voimat kukistivat fasismin.
      Suomalaisten toimet Itä-Karjalan fasistisoimisesta ovat saaneet uutta väriä viime kuukausina. Televisiossa on esitelty Rytin hallitusten toimia, joissa natsien rotuopin mukaisesti vangittiin epäsuotuisa venäläis- ja slaavilaisvähemmistö keskitysleireille ja karjalaisväestöä manipuloitiin lapsista saakka suursuomalaisen fasismin tukijoiksi. Karjalaislasten kotiseutu vallattiin ja heitä kasvatettiin hyväksymään valtaajan toimet.
      Venäläisväestöä hävitettiin raa'asti nälällä.
      Tämän vuotiset Iltalehden erikoisnumerot ovat paljastaneet Suomen poliittisen johdon ja Saksan fasismin yhteistoimet NL:n kukistamiseksi. Kurjinta lienee karjalaislasten manipulointi hyväksymään maansa valloituksen.
      Suomalaisnatsit valmistelivat vuoden ajan 1940-1941 yhteishyökkäystä Saksan kanssa suursuomen pystyttämiseksi vaikka propagandassaan ovat esittäneet olleensa NL:n uhri. Valheiden aika on ohi. Omien porvariemme kataluus on paljastunut.

    • Anonyymi

      Suomi tulee juhlimaan vastaisuudessakin itsenäisyydestään käymiään
      taisteluja Neuvosto-fasismia vastaan itsenäisyyttään puolustaessaan,
      joutumatta N-liiton osaksi. Risto Ryti oli selkeä johtaja talvisodana aikana
      vallinneessa yksimielisyyden ilmapiirissä Suomessa., Risto Ryti toimi ja
      puhui koko kansakunnan nimissä. Valitettavasti fasismin voitto ei ollut
      ollenkaan täydellinen neuvostofasismi voitti ja valtasi alueita maita ja
      kansoja orjuuteen, Suomea ei pystynyt Stalin valtaamaan ja siitä saamme
      olla kiitollisia Suomen puolustajille.

      • Anonyymi

        Hyväksytte Itä-Karjalan fasistisoinnin suomalaisten toimesta ja pidät sitä reiluna????
        Ilmeisesti hyväksytte kun tuette suomalaista fasismia valkoisen Suomen aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyväksytte Itä-Karjalan fasistisoinnin suomalaisten toimesta ja pidät sitä reiluna????
        Ilmeisesti hyväksytte kun tuette suomalaista fasismia valkoisen Suomen aikana.

        Kommareiden päättymätön toisen maailmansodan jankkaaminen tuntuu oudolta ja omituiselta. Ehkä loputon jankutus toimii terapiana - kun politiikan tantereilla kommarit saavat aikaan vain nolla-tulosta.


    • Anonyymi

      Kommunistien isänmaassa murhattiin ja tapettiin suomalaisia 24,000 ih-
      mistä "kommunistia" ja toki paljon muitakin kymmeniä miljoonia.
      Neuvostoliiton ihmisoikeusrikoksista ei tietenkään voinut puhua,
      ja peittely jatkuu edelleen ja Stalinin arvo on rehabilitoitu.

      • Anonyymi

        Teidän mielestänne oli oikein lähteä Hitlerin Saksan kanssa valtaamaan Itä-Karjalaa ja rakentaa rotuopin pohjalta sinne Suurta Suomea?


    • Anonyymi

      Miksi puolustatte tuollaisen murhaajavaltion tekemiä ihmisoikeusrikoksia
      joita tehtiin humaismin ja työväenvallan nimissä? Välirauhan ehdot olivat
      Suomelle epäoikeudenmukaiset ja tavoitteena oli saada menetetyt alueet
      takaisin.Suomessa pelättiin teidän isänmaatanne.

    • Anonyymi

      Talvisodan aloittaminen oli Neuvostoliiton tekemä iso virhe Suomea
      kohtaan. Suomi ei kiinnostanut länsimaita eikä Saksaakaan. Lönnessä
      uskottiin Neuvostoliiton valtaavan Suomen ja Suomi jäi yksin puolus-
      tamaan itsenäisyyttään, ja selvisi, kommunistien isänmaa ei saanut mitä
      halusi.

    • Anonyymi

      Taisto Sinisalo vaati unohtamaan tarpeen tutkia suomalaisten kohtaloa Sta-
      linin vainoissa kuolleita. Jos Sinisalo olisi kirjassaan muistanut mainita Suo-
      men sotarikostuomiot ja kuvannut, mitä samaisessa Neuvosto-Karjalassa
      tapahtui sotaa edeltävinä vuosina, suomalaisille, inkeriläisille, karjalaisille,
      Usa:n, Kanadan suomalaisille, venäläisille,ja monien muiden kansojen kan-
      salaisille, olisi hän ihmisiä erottelematta ja karsinoimatta olisi asettunut
      puolustamaan ihmisyyttä julmuuteen syyllistynyttä tahoa suojelematta.
      Taisto Sinisalo ei puhu sanaakaan Neuvosto-Karjalan väestöön ja suoma-
      laisiin pakolaisiin kohdistetuista vainoista, ei edes tovereinaan pitämien-
      sä punapakolaisten ja kommunistien joukkotuhoista.Taisto Sinisalo lähti
      siitä , että Stalinin rikokset on tutkittu ja asia on sillä selvä. Mutta suoma-
      laisten tekemiä julmuuksia oli kyllä valmis tutkimaan.

    • Anonyymi

      -----Komuloiset saakin pitää turpansa kiinni asioista, eihän niillä ole
      isänmaata Suomessa ole koskaan ollutkaan.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa ryssä yritti valloittaa Suomea mutta erehtyi pahasti ja joutui tappamaan itsensä kun Suomi haavoitti sitä kunnolla.
      Historia kertoo tuon eikö totuutta voi muuttaa.
      Kiitos kun muistutit asiasta.

    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri oli hyökätessään maahamme 30. marraskuta 1939 toisen maailmansodan aloittaja myös Suomen osalta, ja Venäjä miehittää edelleen Suomelle ennen talvisotaa kuuluneita alueita, muun muassa Sortavalaa ja Viipuria.
      Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden pylväspyhimyksenään palvoma Otto Suomensyöjä Kuusinen pyysi tuolloin puna-armeijan hyökkäämään ja miehittämään koko Suomen.

      "Suomen Kansanhallitus _ _ _ hyväksyy täydellisesti Punaisen Armeijan toiminnan Suomen alueella ja kannattaa sitä."

      "Terijoella, 1 pnä joulukuuta v. 1939 SUOMEN KANSANHALLITUS:

      Kansanhallituksen puheenjohtaja ja Suomen ulkoasiain ministeri Otto Kuusinen. Kansanhallituksen varapuheenjohtaja ja valtiovarain ministeri Mauri Rosenberg Puolustusministeri Aksel Anttila
      Sisäasiain ministeri Tuure Lehen.
      Maanviljelysministeri Armas Äikiä.
      Valistusministeri Inkeri Lehtinen.
      Karjalan asiain ministeri Paavo Prokkonen."

    • Anonyymi

      Neuvostoliitto salasi vuosikymmenien ajan kesällää 1944 tehdyn suur-
      hyökkäyksen todelliset tavoitteet. Neuvostoliitolla oli tarkat suunnitelmat
      Suomen miehityksestä jo silloin kun Molootv esitteli välirauhanehtona sota-
      korvausvaatimuksia 600 miljoonan dollarin edestä. Suomi maksoi 300 mil-
      joonaa jotenka ryssän ryöväämät alueet tyhjinä asukkaista Suomelle ta-
      kaisin olisi jotenkin kohtuullista.

    • "Miksi puolustatte tuollaisen murhaajavaltion tekemiä ihmisoikeusrikoksia
      joita tehtiin humaismin ja työväenvallan nimissä? "

      Emme puolustakaan ihmisoikeusrikoksia. Emme edesmenneessä Neuvostoliitossa emmekä nykyisessä USA:ssa tai muissakaan porvarillisissa maissa.
      Mutta miksi tietyt porvarit vieläkin itkevät epäonnistuneesta Itä-Karjalan fasistisoinnista.

      Menikö Suomen porvaristo Itä-Karjalaan pelastamaan kommunisteja niinkuin eräät kirjoittavat? Eivät. He ampuivat ensin kaikki tavatut kommunistit ja perässä neuvostovallan toimihenkilöitä. Venäläisväestö lapsineen laitettiin keskitysleirille. Naisia raiskattiin ja jne.. Oliko tämä humanismin puolustamista?
      Suunnitelma oli Saksan voiton jälkeen siirtää ei-karjalaiset Saksan hallitsemille alueille - suunnitelma oli natsilaista rotuoppia matkiva. Lasten opetus perustui suomalaisen herrarodun ylistämiseen.
      Saksan ja sen liittolaisen Suomen tarkoitusperä oli tuhota tykkänään marxilaisuuden aate ihmisuhreja kaihtamatta.

      Ote raamatusta: Ottakaa malka ensin omasta silmästä pois ennenkuin arvostelette muita. Väite on hyvä vaikka muutoin ateisti olenkin.

      Teikäläisten isovanhempien sotaporvareiden tahto ei ollut pelastaa venäläisiä kommunisteja vaan tuhota heidät viimeiseen mieheen. Oma lukunsa on se, miksi silloinen NL suoritti perusteettomia pidätyksiä vuosina 1937 - 1939 ja sen jälkeenkin mutta se ei sisälly aloituksen aiheeseen.
      Voitteko väittää että sotaporvarimme olivat humanismin asialla sotiessaan Saksan mukana NL:n tuhoamiseksi.
      Suomi on hävinnyt kaikki muut sodat kuin Lapin sodan. Vielä yksi vouhottajien sota ja saattaa mennä perunatkin kellarista.

      • Anonyymi

        Missäs kommunistit puolustivat demokratiaa eivät missään, puolustivat puna-
        fasismia ja maanalainen kommunistiliike halusi Suomen samaan helvettiin.
        Toisen maailmansodan aikoina vielä Euroopassakin siviiliväestöä siirrettiin
        leireille pois sodan jaloista, aivan niinkuin N-liittokin teki.Kommunistien puna-
        helvetti vain tuhosi ihmisiä maailmanhistoriallisesti mielettömät määrät ja
        ja olivat puolustamassa tuota roistovaltiota muka "ensimmäisenä työväen val-
        tiona".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missäs kommunistit puolustivat demokratiaa eivät missään, puolustivat puna-
        fasismia ja maanalainen kommunistiliike halusi Suomen samaan helvettiin.
        Toisen maailmansodan aikoina vielä Euroopassakin siviiliväestöä siirrettiin
        leireille pois sodan jaloista, aivan niinkuin N-liittokin teki.Kommunistien puna-
        helvetti vain tuhosi ihmisiä maailmanhistoriallisesti mielettömät määrät ja
        ja olivat puolustamassa tuota roistovaltiota muka "ensimmäisenä työväen val-
        tiona".

        Teikäläiset auttoivat Hitlerin Saksaa Euroopan puhdistamiseksi marxilaisuudesta.
        Suomen poliittisen johdon tarkoitusperä oli selvä. Itä-Karjala haluttiin fasistisoida, toimi jäi vain kesken liittoutuneiden voiton vuoksi.
        Silloinen poliittinen johtomme syyllistyi ennenkuulumattomiin ihmisoikeusrikoksiin.


    • Anonyymi

      Itä_karjalan siviilileireillä kuoli Lars Westerlundin tutkimuksen (2009)
      mukaan 4 279 internoitua. Suurin osa kuolemantapauksista ajoittui vuo-
      teen 1942 jolloin elintarvikkeiden niukkuus oli Suomessa sota-ajan pahin.
      Välirauhan sopimuksen jälkeen suoritettiin perusteellinen tutkinta vanki-
      leirien sotarikoksista. 3000 tapausta tutkittiin ja syytteitä esitettiin 1400.
      Oikeudenkäynneissä noin puolet syytetyistä tuomittiin osa tuomiittiin
      elinkautiseen vankeuteen. Taisto Sinsalo ei maininnut kirjassaan (niin
      muuttuu maailma) Suomen sotarikostuomioista joita saivat osalliset, sen-
      sijaan vaikenee N-liiton tekemistä Suomalaisiin kohdistuvista moninker-
      taisesti suuremmista teloituksista joista ei tietenkään ketään tuomittu.

      • Anonyymi

        Asiahan on niin, että voittajavaltio on aina oikeassa, ja kommunistinen Neuvos-
        toliitto edusti SKP:lle ehdotonta totuutta ja ennenkaikkea edistystä, sentakia
        edistyksellisen valtion linjaukset otettiin huomioon kun puhutaan Stalinin hir-
        vittävistä rikoksista. SKP salasi tuon 800 sivuisen dokumentin myös sen takia
        ettei porvareille annettaisi propaganda-asetta N-liittoa vastaan. SKP:n enem-
        mistö halusi myöhemmin irtautua NKP:n liekanarusta ja heidät silloin tuomit-
        tiin pettureiksi ja neuvostovastaisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiahan on niin, että voittajavaltio on aina oikeassa, ja kommunistinen Neuvos-
        toliitto edusti SKP:lle ehdotonta totuutta ja ennenkaikkea edistystä, sentakia
        edistyksellisen valtion linjaukset otettiin huomioon kun puhutaan Stalinin hir-
        vittävistä rikoksista. SKP salasi tuon 800 sivuisen dokumentin myös sen takia
        ettei porvareille annettaisi propaganda-asetta N-liittoa vastaan. SKP:n enem-
        mistö halusi myöhemmin irtautua NKP:n liekanarusta ja heidät silloin tuomit-
        tiin pettureiksi ja neuvostovastaisiksi.

        SKP-häpeää omaa rasitteista menneisyyttään ja kehtaavat vieläkin kiilloitella
        murhaajavaltionsa puolustelua, vaikka mikjoonien tapettujen neuvostoliito-
        laisten ihmisten kohtalot on edelleen selvittämättä, asia joka kohtaa vielä
        hallinnon taholta vastustusta, Venäjällä on vielä matkaa avoimuuteen ja demok-
        ratiaan. Saksa on eniten tehnyt Euroopassa työtä natsismimenneisyytensä
        käsittelyssä ja asia on sielläkin ollut vaikea käsitellä koska oli itse myös mur-
        haajavaltio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiahan on niin, että voittajavaltio on aina oikeassa, ja kommunistinen Neuvos-
        toliitto edusti SKP:lle ehdotonta totuutta ja ennenkaikkea edistystä, sentakia
        edistyksellisen valtion linjaukset otettiin huomioon kun puhutaan Stalinin hir-
        vittävistä rikoksista. SKP salasi tuon 800 sivuisen dokumentin myös sen takia
        ettei porvareille annettaisi propaganda-asetta N-liittoa vastaan. SKP:n enem-
        mistö halusi myöhemmin irtautua NKP:n liekanarusta ja heidät silloin tuomit-
        tiin pettureiksi ja neuvostovastaisiksi.

        ....tuota 800 sivun dokumenttia , miksi sitä salataan vieläkin, Partacuskaan ei ha-
        lua vastata, johtuu varmasti Putinin hallinnosta....zz


    • Anonyymi

      Neuvostoliitto olisi pitänyt lyödä ihan ensimmäisenä, se olisi ollut pienille
      naapureille ja puolelle muulle Euroopalle pelkästään myönteinen asia.
      Moni kommunisti olisi säästänyt henkensä eläessään paremmassa demok-
      ratiassa, kommunistien olisi hyvä tietää tämä.

      • Anonyymi

        Tuskinpa maatalouskommunistit ovat samaa mieltä. Heille kun kommunismi tukiaisineen on yhä elinehto.


    • Anonyymi

      Maatalouskommunistit ovelaa sakkia, pumppaavat maataloustukia
      jokapaikassa itselleen. Ajavat valtiot perikatoon.

    • Anonyymi

      ...miks kommari puolustaa punalippua, sehän on punainen ja symboloi verta...

    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus:

      "Emme puolustakaan ihmisoikeusrikoksia."

      Miksi SKP sitten piilottelee edelleen vuonna NKP:n vuonna 1960 puolueen silloiselle johdolle luovuttamaa 800-sivuista dokumenttia, joka käsittelee kommunistidiktaattori Josif Stalinin vallassaoloaikana toteutettuja suomalaisten vangitsemisia ja teloituksia?
      Minä olen kysynyt sinulta samaa asiaa sinulta useasti aiemminkin, saamatta mitään konkreettista vastausta kysymykseeni.

      Pitääkö SKP:n nykyjohdon tuoda julkiseksi tuo dokumentti, Partacus, ja jos ei pidä, niin miksi ei?

      "Kansallisarkistossa aloitettiin syyskuussa 2020 viisivuotinen tutkimushanke suomalaisten kohtaloista vuosien 1917–1964 Venäjällä. Ennen lokakuun 1917 vallankumousta Venäjän keisarikunnassa (Suomen suuriruhtinaskunnan ulkopuolisilla alueilla), asui ja työskenteli kymmeniä tuhansia kieleltään, identiteetiltään tai etniseltä taustaltaan suomalaisia."

      https://arkisto.fi/fi/kansallisarkisto/hankkeet/suomalaiset-venäjällä-1917-1964

    • Suomalainen porvaristo suoritti mittavia ihmisoikeusrikoksia toisen maailmansodan aikana. Suurin rikos oli yhtyä saksalaisen fasismin kelkkaan ja valehdella käytyjä sotia puolustussodiksi. Suuruudenhullut sotaporvarit olivat hilkulla tuhota itsenäisen Suomen. Mikään ei olisi estänyt yhtyä USA:n, Englannin ja Neuvostoliiton liittoumaan.

      Ihmisoikeusrikoksista.
      Saksalaiset tuhosivat 9/1944 jälkeen Suomea etelästä lähtien. Lappi melkein tuhottiin. Palstan porvaritrollit yrittävät sivuuttaa seikan. Natsikiimako estää!
      Saksalaiset tekivät perääntyessään myös Pohjois-Norjassa täydellistä tuhoa. Kylät poltettiin, ihmiset pakotettiin lähtemään kodeistaan.
      Vielä kehtaa jokunen trolli esittää, että NL olisi tullut tuhota lännen kanssa yhteisvoimin. 50 miljoonaa kuollutta poltettujen alueiden lisäksi huutavat nykyisille uusnatseille - ei koskaan enää fasismia. Suomalaisten rytien hallitusten sotarikokset tulisi näköjään nostaa uudelleen esiin. Liittoutuneet kohtelivat Suomea liian
      lempeästi. Ensimmäiseksi tulee valtiollisen statuksen sotarikokset. Sotaporvarimme saivat aikaiseksi väärän politiikan vuoksi suuren kasan turhia kuolemia. He saivat myös aikaiseksi valtion rajojen supistumisen veljeilyssä saksalaisen fasismin kanssa.
      Suomalaisten silloisten porvarien ihmisoikeusrikokset ovat vertaansa vailla.

      Kyllä. Neuvostoliitossa tehtiin ihmisoikeusrikoksia. Mikään valtio ei ole niiden suhteen ihanteellinen vieläkään. Mutta NL ei tehnyt Hitlerin fasistien kanssa liittoa maailman valloittamiseksi niin kuin Suomi teki. NL antoi suuret uhrit Euroopan pelastamiseksi liittoutuneiden yhtenä osapuolena. NL, USA ja Englanti pelastivat Suomen luisumisen avoimeksi, fasistiseksi valtioksi. Ne myös tuhosivat rakenteilla olevan SS-organisaation Suomesta.
      Saamme kiittää liittoutuneita niiden voitosta, jossa tuhottiin Hitlerin ihmisvihamielinen järjestelmä.

    • Anonyymi

      Totta helvetissä Saksalaiset polttivat Suomen lappia kun Suomsalaisten
      oli asein Stalinin määräyksestä ajettava saksalaiset pois, saksalaiset olisi
      olleet valmiita muutenkin lähtemään, Saksa oli nujerrettu valtio silloin.
      Suomi kuitenkin menetti Stalinille rosvotut alueet joka oli pääsyy jatko-
      sodalle. Mutta itsenäisyyttä Suomi ei menettänyt N-liitolle, kuitenkaan.
      Suomen puolustus kesti ja tulee kestämään varmasti jatkossakin, siitä on
      pidettävä aina huolta.

    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

      Kansallissosialistinen Saksa ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri olivat toisen maailmansodan aloittajia Euroopassa hyökätessään yhdessä tuumin sovitusti Puolaan syyskuussa 1939.

      Suomen osalta toisen maailmansodan aloitti Suur-Neuvostoliittoa koko Suomen valtauksella tavoitellut Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri hyökkäämällä maahamme aikaisin aamulla 30. marraskuuta 1939, rikkoen samalla Suomen ja Neuvostoliiton välillä vuonna 1932 solmittua ja vuonna 1934 jatkettua hyökkäämättömyyssopimusta vastaan.

      https://www.histdoc.net/pdf/nonaggr.pdf

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallisosialistisen Saksan elokuun 1939 Hitler-Stalin -paktin salainen lisäpöytäkirja oli käytännössä toisen maailmansodan alkusanat Euroopalle.

      https://www.histdoc.net/historia/dogo1939.html


      "Salainen lisäpöytäkirja.

      Saksan valtakunnan ja Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton välisen hyökkäämättömyyssopimuksen allekirjoittamisen johdosta ovat kummankin osapuolen allekirjoittaneet täysivaltaiset edustajat käyneet äärimmäisen luottamuksellisia keskusteluja kummankin osapuolen etupiireistä Itä-Euroopassa. Nämä keskustelut ovat johtaneet seuraaviin tuloksiin:

      1. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Baltian maihin (Suomi, Viro, Latvia, Liettua) kuuluvilla alueilla muodostaa Liettuan pohjoisraja silloin Saksan ja SNTL:n etupiirien rajan. Samalla tunnustetaan molemmin puolin Liettuan intressi Vilnan alueeseen.

      2. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Puolan valtioon kuuluvilla alueilla rajoitetaan Saksan ja SNTL:n etupiirit kulkemaan suunnilleen jokien Narew, Veikseli ja San linjaa.

      Kysymys siitä, pitävätkö molemminpuoliset intressit itsenäisen Puolan valtion säilyttämistä toivottavana ja miten tämä valtio tulisi rajata, voidaan lopullisesti selvittää vasta myöhemmän poliittisen kehityksen kuluessa.

      Joka tapauksessa molemmat hallitukset ratkaisevat tämän kysymyksen ystävällisessä yhteisymmärryksessä.

      3) Kaakkois-Eurooppaa koskien neuvosto-osapuoli korostaa kiinnostustaan Bessarabiaan. Saksan puolelta ilmoitetaan, että sillä ei ole mitään poliittista kiinnostusta näihin alueisiin.

      4) Molemmat osapuolet käsittelevät tätä pöytäkirjaa äärimmäisen salaisesti."

      Moskova ./. 23. elokuuta 1939.

      Saksan Valtakunnanhallituksen puolesta v. Ribbentrop

      SNTL:n hallituksen valtuuttamana V. Molotov

      https://www.histdoc.net/historia/nichtang.html

      Pravdan etusivu 24. elokuuta 1939.
      Herrat myhäilevät tyytyväisinä uunituoreesta Neuvostoliitto-Saksa -liittolaisuudesta.

      https://www.histdoc.net/pic/pravda1939-08-24.jpg

      Liittolaismaiden suorittama Puolan valtaus toteutettiin muutama viikko myöhemmin, ja vallattu maa jaettiin kuten salaisessa lisäpöytäkirjassa oli sovittu.

      Neuvostoliiton ulkoministeri Vjatsheslav Molotov kehuskeli lokakuussa 1939 estoitta käydyn Puolan sotaretken helppoutta, saatua sotasaalista ja Saksa-Neuvostoliiton suhteiden sydänkäpyisyyttä.

      "Toiseksi täytyy viitata sellaiseen tosiasiaan, kuin Puolan täydelliseen sotilaalliseen lyömiseen ja Puolan valtion hajoamiseen. Puolan hallitsevat piirit ylpeilivät kovasti valtionsa ”lujuudella” ja armeijansa ”mahdilla”. Kuitenkin riitti lyhyt isku Puolan kimppuun ensin Saksan armeijan taholta ja sitten puna-armeijan taholta sen aikaansaamiseksi, ettei jäänyt jäljelle mitään tuosta Versailles'n sopimuksen rujosta luomuksesta"


      https://www.histdoc.net/pdf/molotov_31101939.pdf

    • Anonyymi

      Miten nämä, noin 80 vuotta tapahtuneet historian käänteet, liittyvät SKP:n politiikkaan heinäkuussa vuonna 2021?

      • Anonyymi

        Ei suoraan mitenkään, mutta olihan SKP tuolloin Neuvostoliiton puolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suoraan mitenkään, mutta olihan SKP tuolloin Neuvostoliiton puolella.

        Niinkuin on edelleenkin. Venäjä on taistolais-kommarin henkinen isänmaa.


    • Anonyymi

      Mainittakoon.
      SKP ei solminut Suomen porvareiden ja Saksan natsien kanssa liittoa NL:n kukistamiseksi ja Itä-Karjalan valloittamiseksi ja fasistisoimiseksi.
      NL ei solminut varsinaisesti liittoa Saksan kanssa 1939. Se oli sopimus, jolla hajotettiin Euroopan kapitalismin yhteishyökkäys NL:n kimppuun. Englanti ja Ranska kieltäytyivät Puolan puolustamisesta yhteisvoimin. Puola kieltäytyi NL:n avusta, jos Saksa hyökkäisi. NL:n kädet olivat sidottu. Porvarien Suomi ei antanut mitään tukea Puolalle. Natseja päinvastoin kehuttiin.
      Neuvosto-Venäjä oli vasta 20 vuotta taaksepäin koko läntisen Euroopan, Saksan ja Suomen hyökkäilyjen kohteena vuoden 1918 jälkeen N-Venäjän kansalaissodan aikana. Euroopan porvaristo yritti yhdessä lannistaa työväenvallan Venäjällä.
      Oliko NL:n kaikki ratkaisut oikein mutta se puolusti yksin itseään 22.6.1941 saakka, jonka jälkeen lännen demokraattinen porvaristo järkiintyi ja liittouma syntyi.

      Huomautus.
      Suomen silloinen sotaporvaristo solmi Saksan fasismin kanssa liiton NL:n tuhoamiseksi ja Itä-Karjalan fasistisoimiseksi. Jos voitto olisi tullut, Suomikin olisi täysfasistisoitu.

      • Tämä kirjoitus meni Anne Frankista kertovalle aloitukselle. Valitan sähläystäni mutta kuuluu tähän väliin.

        Oikein on kirjoitettu, kun eräitä vastaväittäjiä on nimitetty nykyisiksi fasismin tukijoiksi. Suuri parku kumajaa Hitlerin aatteiden kuoleman johdosta. Valitettavaa mutta totta.

        Käsillä on uusin Iltalehden erikoisnumero, osa 2 (7/2021): "Itä- Karjalan valtaus"
        Palstalta poistettiin kuukausi sitten Iltalehden ensimmäisen erikoisnumeron analyysi.. Siinä kerrottiin avomielisesti Suomen liittoumasta Saksan fasismin kanssa. Myös Suomen silloisen hallituksen valehtelu tuotiin esiin. Saa nähdä poistetaanko viimeisimmästä erikoisnumerosta annetut lausunnot. Iltalehti jatkaa totuuden kertomista, mutkitelleen mutta kuitenkin. Lausunnot yhtyvät yhä lähemmäksi sodanjälkeisten SKP:n kommunistien arvioita.

        Sotatapahtumat ovat mielenkiintoisia mutta sinänsä sivuseikkoja. Sotaan johtaneet tapahtumat ja sodan tarkoitusperät (Suomi esiintyi hyökkääjän roolissa) ovat poliittista historiaa. Numero 1:n arvio toistetaan toisin sanoin.

        Ensimmäiset 65 sivua kertovat taisteluiden kulkua. Viimeisellä kahdella sivulla esitetään - Virhe vai ainoa mahdollisuus?
        Analyysi sisältää voittopuolisesti virhe-analyysin arvion.
        Suomi voitti lukuisia taistelukohtauksia ja eteni Petroskoihin, Karhumäelle ja Leningradin edustalle. Saksalaiset rintamaosuudellaan Pohjois-Suomesta eivät päässeet alkua pidemmälle. Mittaamatonta korpea oli vallattu. Siellä kökötettiin kaksi ja puoli vuotta. NL:n voitti yhden taistelun Kannaksella kesällä 1944 ja Suomi (Isänmaamme) oli lyöty.
        Mitä tuli palkaksi? Sotakorvaukset, Petsamon menetys, aluemenetyksiä itärajalla ja vainajia, vammaisia, henkisesti tuhoutuneita sotilaita. Englanti julisti sodan Suomelle 12/1941. Liittoutuneet vetivät yhtä köyttä. Saksalaisen armeijan tuhot etelästä alkaen ja suuremmin Pohjois-Suomessa. Fasistinen liittolainenkin petti suomalaiset sotaporvarit.

        ...jatkuu seuraavassa viestissä.


      • Anonyymi

        Neuvostoliiton fasistihallitus O.V. Kuusisen tärkeänä avustajana ja Terijoen hal-
        lituksen johtajana päättelivät ja kuvittelivat että, puna-armeijan etenisi riemusaa-
        tossa Helsinkiin, Missä saatettaisiin päätökseen Cajanderin hallituksen kanssa
        katkenneet neuvottelut Stalinin sanelemin ehdoin, Molotovin-Ribbentropin etu-
        piirijaon hengessä.Neuvostoliitolla oli ennen sotia tarkat suunnitelmat Suomen
        suhteen Terijoen hallituksen varjolla jossa kehoitettiin osaaottamaan yhteiseen
        taisteluun käsikädessä sankarillisen Puna-armeijan kanssa Suomen laillista hal-
        litusta vastaan. Suomen saattamiseksi kommunistien hallintaan ja osaksi neuvos-
        to kansojen suurta perhettä. Neuvostoliitolla oli toki paljon suuremmat valtaus-
        aikeet Suomi oli pieni tekijä, N-liitto valtasi puolet Eurooppaa.


    • Viestiketjun alkuosassa on kerrottu Suomen taholta harjoitettu Itä-Karjalan fasistisoiminen, joten siihen ei enempää paitsi, että sotapapit ottivat Jeesuksen avukseen. Jeesus olisi ollut sotilaiden tukena ja luvannut jo maailmaa luodessaan Suomen armeijalle voiton sodassa bolsevikkeja vastaan.

      Iltalehti sivut 64 -65:
      -Suomi juhli Karhumäen valtausta 6.12.41. Samana päivänä Englanti julisti Suomelle sodan. Se merkitsi sitä, että liittoutuneet USA, NL ja Englanti pitivät yhtä.
      - Toisen maailmansodan aloittanut Saksa ja sen liittolainen Suomi olivat lähellä tavoitettaan, voittoa, kun Saksan armeija eteni Moskovan porteille. Kuitenkin 6.12. 41 alkoi NL:n suurhyökkäys, joka työnsi "sakut" satoja kilometrejä Berliiniä kohti.
      Huomatkaa: Saksa aloitti toisen maailmansodan. Se on kiistämätön tosiasia.
      - Sotahistorian professori Martti Turtola: Itä-Karjalan valtaus oli virhearvio (olisi tullut pysähtyä vanhalle rajalla). Turtola esittää, että ehkä Mannerheim kuunteli liikaa metsäteollisuuden omistajia.
      Muissa yhteyksissä on mainittu I-Karjalan metsät, maaperän rikkaudet ja Aunuksen viljavat pellot taloudellisena kohteena eli rosvosodalle. Puhe menetetyn alueen takaisinvaltaamisesta taas ei sovi kuvioon sotataktisesti - NL piti lyödä matalaksi tai ei mitään.

      Maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian dosentti Jari Leskinen puolustaa hyökkäyssotaa talvisotaan vedoten ja että se olisi ollut itsenäisyyssota. Leskisen mielestä tulisi lopettaa puheet Hitlerin Saksan kanssa olleesta aseveljeydestä ja kanssasotimisesta. Jos hän tarkoittaa sillä, että Suomi soti yksin omasta tahdosta niin tämän edellä hän antaa täysin totuudenmukaisen lausunnon:
      - Sodasta oli sovittu Saksan kanssa etukäteen ( jo kesällä 1940). Perässä on lirulalut NL:n painostamisesta ja sen hyökkäyspelosta jne..)
      Suomen poliittinen porvaristo varustautui valloitussotaan Saksan kanssa.

      Loppu analyysi Leskisellä menee ohi maalin mm. lausunnolla, että Itä-Karjalan valtaus sitoi NL:n sotavoimaa pois Saksan päähyökkäyssuunnalta. Tottahan se tietysti on ja sekin vahvistaa liittolaissuhdetta Saksan natseihin eli kääntyy Leskistä vastaan.
      Leskinen myöntää etukäteistavoitteen olleen Muurmannin valtauksen tai ainakin radan katkaiseminen ja Petsamon nikkelin virtaamisen yksistään Saksaan.

      Mikäli nämä viestit poistatetaan, ne on luettavissa Iltalehden erikoisnumerosta ja saatavissa palstalle uudelleen.
      Suomalainen historiankirjoitus lähestyy totuutta syiden ja seurausten etsimisessä.

      • Anonyymi

        Jahas - kuntavaalien takia palstalla pidettiin toisesta maailmansodsta muutaman viikon tulitauko. Mutta nyt Partacus on taas laittanut Naganin vöylleen ja hyökkää täysillä suomalaisia fasisteja vastaan.


    • Anonyymi

      Suomi ei ole koskaan ollut mikään fasistinen maa, Suomessa on toiminut
      äärijärjestöjä on ne saatettu kuriin, oikeistolaiset ja kommunistiset. Onhan
      meillä ollut oikeistolaisia ryhmiä ja äärivasemmistolaisia kuten taistolai-
      set kunhan eivät ole menneet puheista pidemmälle. Suomen kansan enem-
      mistö on aina kaihtanut kaikkia äärisuuntauksia.

    • Anonyymi

      Kyllähän kommunistinen puolue Suomessa on äärijärjestö se tähtää
      yhteiskunta järjestelmän kumoamiseen ja omanlaisensa diktatuurin
      valtaansaattamiseen,. Selittelevät kyllä kaikenlaista liirumlaarumia
      kaikenkattvasta yhtenäisyydestä jossa ei olisi ollenkaan porvareita. ja
      yhteiskunnat olisivat kaikesta riistosta vapaita. Uskoa voi, että tuossa
      maailmassa sitä sortoa ja riistoa olisikin, alkaisi maailmassa uusi sota
      riistäjiä ja sortajia vastaan.

    • Palstalla on käsitelty useita Iltalehden ja Iltasanomien erikoisnumeroita valkoisen Suomen niistä tai näistä tapahtumista. Pari vuotta sitten joukkojulkaisuissa alkoi se, mikä alkoi kirjallisuudessa kolmekymmentä vuotta sitten, nimittäin valkoisen valheen nujertaminen. Suomi on saamassa oman historiansa kulun raiteilleen. Persut ja muut oikeistolaiset saavat jatkuvasti nenilleen. Toki he jankkaavat vuosikausia edelleen, ettei Suomessa ollut fasismia jne.. ja muuta soopaa.

      Mainiota. Iltalehdelle kiitos historian valheiden oikomisesta.
      Iltalehti sanoo suoraan, että Suomen poliittinen johto liittoutui tietoisesti Saksan fasismin kanssa. Suomi yhtyi poliittisestikin natsien kansainväliseen liittoumaan.
      Tämä surkea lopputulos syntyi 20-30 lukujen fasististen liikkeiden jatkona ja jonka alkuperä voidaan jäljittää 1900 luvun alkuun Aktivistiliikkeen synnyinaikaan.

      Erikoisnumero toteaa rehdisti myös sotilaiden tiettyä kapinointia Itä-Karjalan korvissa ja soilla. Jukka Halonen: "Kun mitta tuli täyteen", sivut 58-62.
      Kokonaisia joukko-osastoja kieltäytyi sotimasta. Osa väsymyksen aiheuttamasta syystä, osa kieltäytyi menemästä vanhojen rajojen toiselle puolelle, oli myös mielenterveyden menetys syynä. Sodan pitkittyessä moni varmaan mietti, miksi maataan Vienan soilla ja korvilla. Saksan tappion etenemisestä tihkui tietoa sotasensuurin ohi.
      Huomattava analyysi löytyy myös TK-mies Olavi Paavolaisen muistelmista "Synkkä yksinpuhelu" (1946).

      Armeija suhtautui julmasti mikäli sana ei tehonnut. Kieltäytyjiä teloitettiin, satoja ehkä tuhansia tuomittiin kuritushuoneeseen pitkiin rangaistuksiin.
      Kesän 1941 voittohuuma ts. natsikiima alkoi vaimentua joulukuun 1941 jälkeen mutta vielä 1944 teloitettiin Kannaksen teräsmyrskyssä hermonsa menettäneitä.
      Välirauhansopimus vapautti poliittiset sekä sodasta kieltäytyneet vangit. Vuodesta 1939 alkaen alkoi vapaalla jalalla olleiden sodanvastaisten henkilöiden tai niiksi epäiltyjen vangitseminen. Vuonna 1940 jatkui vangitsemiset ennakolta. Muun muassa Suomen ja Venäjän ystävyyden seuran jäseniä ja seuran johto vangittiin. Vuonna 1941 niskuroivia demarikansanedustajia vangittiin - Tanner hyväksyi tapahtuman.

      • Anonyymi

        Partacus: "Armeija suhtautui julmasti mikäli sana ei tehonnut"

        Niin asia tuppaa sotaa käyvissä maissa olemaan. Partacus on epäilemättä selvillä, miten Neuvostoliiton Puna-armeija suhtautui niskurointiin, Puna-armeija teloitti tuhansia sotilaitaan kurinpitosyistä. Mutta Partacucsen ajatusmaailmassa Neuvostoliitto on tietysti erityistapaus - Neuvostoliitto ei ole koskaan väärässä.


    • Anonyymi

      Tyypillistä kommunistien väistelyä Neuvostoliitossa tapahtuneista kom-
      munistien tuhoamisista. Suomalaisten rikkeistä kyllä puhutaan, mutta
      Stalinin rikoksista vaietaan, jotka olivat vain paljon suurempia ja joista
      ei koskaan tuomittu ketään. Ei rikoksia voi koskaan puolustella tapahtui
      niitä missä tahansa. Kommunisteja ei kuitenkaan olisi kannattanut puo-
      lustella kummaallakaan puolella. Maassa maantavalla on aina toimittu.

      • Aiheena on suomalaismiehitys Itä-Karjalassa. Aloituksen tekijän ja muidenkin kommentit liittyvät suomalaislähteisiin.
        Stalinin väärinkäytöksistä on palstalla kirjoitettu erittäin paljon. Maailmalta muualtakin on kirjoitettu ihmisoikeuksien loukkaamisista. Voidaan sanoa, että kaikissa maailman maissa on rikottu ihmisoikeuksia, joten tarinaa riittäisi.
        Muutama trolli on yrittänyt kääntää aloituksen aiheen toiseksi. Hyvä tapa edellyttää tekemään erillisen aloituksen muista aiheista.
        Miksi tulisi salata omat valtiolliset rikoksemme? Sanokaa reilusti, jos pidätte Iltalehden erikoisnumeroiden sisältöä valehteluna. On niissä epäselvyyksiä mutta historiankirjoitus kulkee totuuden suuntaan.


    • Vastaväittäjät seisovat mudassa kaulaa myöten.
      Aloitus koskee Suomen miehittämää Itä-Karjalaa ja viestiketjun alussa siitä onkin laaja tietokatsaus. Päällimmäisenä silloisella porvaristollamme oli väestön fasistisoiminen.
      Joku avasi viestiketjun pitkän hiljaisuuden jälkeen ja keskustelu jatkui miehittämisestä saksalaisen fasismin tuella. Kysymys on Suomen silloisten porvarien tekemisistä.
      Mikään ei estä vastaväittäjiä kertomasta ulkomaiden tekemisistä tai tekemättä jättämisistä. Sekin on historiaa. Kerrotaanhan tälläkin palstalla maailman tapahtumista. Jotkut eivät valitettavasti sallisi fasismin tekojen avaamista.
      Meille tärkeää on tuntea oma historiamme. Se on ensisijainen velvollisuus.

      Armeija teloitti omia tai sulki kuritushuoneisiin moniksi vuosiksi. Mitä ilmiö heijasti?
      Saattoi olla näinkin. Sotilaat saivat tietoa sotasensuurista riippumatta natsien raakuuksista sekä sen tappiosta. Murina rivimiesten, palkkatyöläisten ja talonpoikien, keskuudessa kasvoi. Porvaristomme saattoi haistaa laajemman kapinan nousemista ja välttivät sen suostumalla rauhaan ja saksalaisen armeijan maasta karkottamiseen.

      ps.
      Iltalehti kertoo myös suomalaisten sotilaiden ja upseerien besorkkauksesta voittoisan hyökkäysvaiheen aikana. Kaikkea varastettiin niin ettei saalis sopinut kuljetusvälineisiin Suomeen vietäväksi.
      Tämäkin sektori kaipaisi tarkempaa tutkimusta neitseellisten suomalaisten "vapauttajien" toimena. Siihen liittyy myös sotilaiden tekemät raiskaukset ja muut väkivallanteot sekä myös järjestelmällinen pakottaminen alueelle jääneiden kohtelussa. Iltalehti esitti, että suomalaiset pakottivat jopa paikallisia naisia bordelliin suomalaisten käytettäväksi.

      Vihanpito Neuvostoliittoa kohtaan tuolloin muodostui isänmaallemme turmiolliseksi.
      Vihanpito naton ja EU:n kanssa porvarillista Venäjää kohtaan saattaa muuttua isänmaallemme..... .

      • Anonyymi

        "Armeija teloitti omia tai sulki kuritushuoneisiin moniksi vuosiksi...."

        Partacus taivastelee Suomen armeijan kurinpitoa jatkosodan aikana.

        Partcukselle Puna-ameija näyttää olevan joukko pyhäkoulupoikia. Partcus ummistaa silmänsä siltä tosiasialta, että Puna-armeijassa oli armottoman kova kuri. Sotilaiden teloitukset olivat arkipäivää. Sotahistoriassa kerrotaan mm. epäilystä, että Puna-armeija olisi teloituttanut kokonaisen jalkaväkidivisioonan rangaistukseksi niskuroinnista yms.... Ko. epäilyitä ei kuitenkaan ole tietääkseni ole aukottomasti todistettu.

        Joka tapauksessa, Partacuksen mielikuva puna-armeijasta on varsin lapsellinen.


    • Anonyymi

      Parempi Suomelle kun nuo 24.000 kommunistia jäi Neuvostoliiton puolelle
      kuin että olisivat Suomessa harrasttaneet valtionvastaista toimintaa, ei ai-
      nakaan Suomalaisten tarvinnut heitä tuomita, olivat puolensa valinneet ja
      tuomionsa saaneet. Maailma voi olla julma paikka.

      • Anonyymi

        Jos nuo 24,000 Suomen kommunistia olisivat olleet Suomessa jotka CCCP:hen
        loikkasivat ei heitä kaikkia oltaisi ainakaan tapettu, jokunen varmasti olisi van-
        kilalla selvinnyt, kuolemantuomoita vieläkin harvemmin. Täytyy muistaa se,
        että elettiin vähän toisenlaisessa maailmassa kuin mitä tänään eletään.


    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten taasen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen patologista valehtelua.

      Partacus:

      "Stalinin väärinkäytöksistä on palstalla kirjoitettu erittäin paljon."

      Sellaisen diktaattorin, mitä Josif Stalin oli, rikoksia on syytäkin pitää esillä.
      Stalinin rikokset kohdistuivat sekä neuvostokansaa että muiden maiden kansalaisia kohtaan, sillä olihan hänen johtamansa Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri hyökätessään syyskuussa 1939 Puolaan yhdessä kansallisosialistisen Saksan kanssa toisen maailmansodan aloittaja Euroopassa, ja Suomen osaltahan tuon saman sodan aloitti Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri 30. marraskuuta 1939 hyökkäyksellään, jonka tekosyyksi se itse lavasti niin sanotut Mainilan tykistölaukaukset, jotka se persereikävaltio sitten pisti Suomen syyksi.

      Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat eivät ole koskaan tuominneet kommunismidiktaattori Josif Stalinin ja kommunistihanttapuli Otto Suomensyöjä Kuusisen rikoksia Suomea ja suomalaisia kohtaan tuona helvetillisenä talvena 1939-1940, jolloin Neuvostoliiton kommumismidiktatuuri määräsi punarosvoarmeijansa rauhallista elämää halunneiden suomalaisten naisten, lasten ja miesten kimppuun, ja ajamaan nämä pakoon omista kodeistaan, murhaten ja vammauttaen kymmeniä tuhansia suomalaisia.

      Mitä tulee nykypäivän Venäjään, niin se on jopa sinun oman arviosi mukaan fasistinen valtio, mistä me molemmat olemme samaa mieltä.

      Puolueet / Suomen Kommunistinen puolue

      "Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa"

      -

      > "Partacus
      18.12.2019 17:32

      Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"

      Ja kun fasismia on syytä vastustaa, niin kyllä tuolle fasisti-Venäjälle on pantava kampoihin ja lujasti.

    • Anonyymi

      Jukka Parkkari (kirjailija) muistaa lapsuudenkodissa äidin ja isän riidel-
      leen joskus jostakin N-liittoon liittyvästä. Eivät huutaneet toisilleen, sanai-
      lu tapahtui kuiskaten. Äiti päätti sanailun ryhtymällä hyräilemään Neuvos-
      toliiton hymniä kohdasta jossa todetaan jotenkin, että maailmasta ei löy-
      dy toista maata"jossa ois niin vapaa ihminen". Sen jälkeen molemmat oli-
      vat hiljaa ja olivat jotenkin kärsivän näköisiä. Vasta myöhemmin Jukalle
      selvisi, että suuri määrä vanhempien hyviä ystäviä oli teloitettu tai kyydit-
      ty keskitysleireihin Stalinin puhdistuksissa.

    • Yksi trolli kertoi totuuden. Suomen armeija olisi teloittanut ne suomalaisperäiset kommunistit, jotka NL teloitutti 1930 luvun lopulla.
      Suomen armeija teloitti kaikki kiinni saadut kommunistit kansallisesta alkuperästä riippumatta.

      "Partacus taivastelee Suomen armeijan kurinpitoa jatkosodan aikana."
      Kyllä sitäkin mutta lähteenä on Iltasanomien erikoisnumero "Itä-Karjalan valtaus". Näen ensi kertaa virallisen Suomen esittävän Suomen armeijasta tätäkin puolta.

      "Partcukselle Puna-ameija näyttää olevan joukko pyhäkoulupoikia."
      Sellaista Partacus ei ole sanonut. Kaikissa armeijoissa sodassa tapahtuu raakuuksia vihollista kohtaan sekä omiakin kohtaan. Syytkin kutakuinkin samoja kuin Suomen armeijassa.

      Mikä on olennaista?
      Saksa antikomintern liittouman avulla (mukana Japani, Suomi, Romania , Unkari ym.) pyrki maailmanherruuteen ja perustamaan vereen kastetun kapitalismin ikuisesti valtaan.
      Liittoutuneet pyrkivät estämään aikeen. Liittoutuneet olivat ns. epäpuhdas allianssi, joka kesti sodan ajan sekä muutaman vuoden sodan jälkiselvittelyssä. Jos liittoutuneet olisivat syntyneet vuonna 1939, kuten NL ehdotti, fasismi olisi ehkä saatu pidettyä kurissa. Suomi ei tehnyt elettäkään Puolan puolesta.
      Saksan voitto olisi merkinnyt verisen kapitalismin pystyttämistä Eurooppaan.

      Onko opetusta nykyaikaan?
      Suomen porvaristo raahautti maahamme 200 000 miehen natsiarmeijan, joka hyökkäsi Neuvostoliittoon Suomen alueelta käsin.
      Nykyään Suomen hallitukset raahaavat joka vuosi natomaiden sotaväkeä Suomeen harjoittelemaan sotaa (Venäjän kapitalismia vastaan?).

      Vuodet 1939 - 1944 olivat Suomelle fiasko. Alueita meni ja nuoria poikia kuoli.
      Jos natomaat alkavat sodan Venäjää vastaan Suomenkin alueelta, niin.......mitä seuraa atomipommien aikakaudella. Suomen porvari tuskin yksin kuvittelee alkavansa sotaa vai..!

      • Anonyymi

        Olet oikeassa, nl:n kommunistit hyökkäsivät Suomeen ja aloittivat sodan Suomea vastaan tarkoituksenaan valloittaa koko maa. Mutta kävikin toisin, nl sai turpiinsa ja muutaman vuoden sodan jälkeen tappoi itsensä kun niin hävetti !
        Ei pitäs yrittää valloittaa ítseään voimakkaampaa maata, eihän !


      • Anonyymi

        Vuodet 1939 - 1944 olivat fiasko ennen muuta Suomen kommunisteille. Suomi pysyi itsenäisenä. Ja tämä tosiasia kyrsii pikkuriikkistä jäännöserä-taistolais porukkaa edelleen (mahtunevat yhteen taksiin).


    • Anonyymi

      Neuvostoliito arvioi väärin Suomen suhteen, länsivallatkin arvioivat N-liiton
      valloittavan Suomen ilmanmuuta ja Suomi oli pieni maa roistovaltion vieres-
      sä, suomella oli itsenäisyydestä kysymys, vaikka oli nimellisesti saanut sen
      toveri Leniniltä. mutta ei aivan oikeasti kuitenkaan.

    • Anonyymi

      Ja oikaistaanpa taas kerran kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen patologista valehtelua.

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri, Ranska ja Iso-Britannia kävitä kesällä 1939 neuvotteluja, joiden päämäärä oli padota kansallissosialistisen Saksan laajentumispyrkimyksiä, ja noissa neuvotteluissa päästiinkin heinäkuun lopulla niin pitkälle, että sopimuskokonaisuuden poliittinen puoli oli valmis, mutta kun sen sotilaallista osuutta alettiin valmistella aloitti Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri peruutella, kun sille ei luvattu vapaita käsiä Puolan, Viron, Latvian, Liettuan ja Suomen suhteen, joihin maihin se vaati Ranskalta ja Iso-Britannialta puna-armeijalle kulkuoikeutta vaikka sitten ilman kohdemaiden lupaa.

      Berliinissä tiedettiin sen omien tiedustelulähteiden kautta tarkkaan käytyjen neuvottelujen sisältö, ja niinpä Adolf Hitler & kumppanit räätälöivät Neuvostoliiton kommunismidiktatuurille sopimuksen, jossa se saisi keskinäisen hyökkäämättömyyden lisäksi Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan sekä puolet Puolasta, kunhan se olisi ensin Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallissosialistisen Saksan yhteisellä sotaretkellä vallattu ja miehitetty.

      Se kelpasi vallan mainiosti Neuvostoliiton kommunismidiktatuurille, ja sopimuksen allekirjoittivat 23. elokuuta 1939 Moskovassa ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov ja Saksan ulkoministeri Joachim von Ribbentrop, vaikka sopimuksen todellisuudessa olivatkin solmineet Josif Stalin ja Adolf Hitler.

      https://www.verkkouutiset.fi/suomen-kohtalon-kaksi-lausetta-vuosisadan-sopimuksen-alkuperaisversio-julki/#ddb5f3f0

      Toisen maailmansodan alkusanat Euroopassa allekirjoitettiin samalla ja vain muutama viikko myöhemmin syyskuussa sopimusvaltiot hyökkäsivät Puolaan, jakaen maan ja pitäen muun muassa Brest-Litovskissa yhteisen voitonparaatin.

    • Anonyymi

      Suomalaiset sotivat paitsi Neuvostoliiton kukistamiseksi, myös Moskovan
      rauhansopimuksessa menetettyjen alueiden palauttamiseksi. Myös Itä-
      Karjala oli tarkoitus yhdistää Suomeen. Siitä ei kuitenkaan oltu Suomen
      poliittisessa johdossa yksimielisiä. Mannerhimin tunnettu päiväkäsky joka
      koski Itä-Karjalaa oli pikemmin sotilaille hyökkäyksen alkaessa annettu kan-
      nustus kuin poliittinen ohjelma. Hitlerin salaisesta määräyksestä ryhtyä
      suomalaisilta visusti salaten valmistelemaan Suomen liittämistä Saksan va-
      sallivaltioksi maamme poliittinen ja sotilaallinen johto oli täysin tietämä-
      tön. Tärkeintä Suomen kannalta oli, että Suomea ei miehitetty.

      • Anonyymi

        SKP:n saitista on muodostunut eräänlainen "Partacuksen Terapia Nurkka". Kun SKP:n kannatus on käytännössä pyöreä nolla, on mukava jorista niitä näitä suomalaisten tekemistä vääryyksistä, erityisesti Neuvostoliittoa kohtaan. Törkein vääryys oli tietysti se, ettei Suomi v. 1939 riemumielin liittynyt Neuvostoliittoon, kun NL sitä Suomelle hieman verhotusti ehdotti.


    • Anonyymi

      Yhden totuuden ihmiset ovat niitä pahimpia muiden sortajia jos sai-
      sivat vallan, ilman demokratiaa.

    • Anonyymi

      "Yhden totuuden ihmiset ovat niitä pahimpia muiden sortajia jos sai-
      sivat vallan, ilman demokratiaa."

      Lausunto on totinen tosi.
      Hitlerin Saksan pyrkimys Suomen porvarien tuella pystyttää fasistinen Eurooppa epäonnistui. Suomi säilytti itsenäisyyden liittoutuneiden voiton ansiosta. Suomen uusi hallitus rauhanteon jälkeen 1944 suuntasi aseet fasismia vastaan. Se huomioitiin lopullisessa Pariisin rauhansopimuksessa.
      Opetus on ettei pirulle saa enää koskaan antaa pikkusormea. Antaa Itä-Karjalan päättää itse omista asioistaan.

    • Anonyymi

      Neuvostoliitto oli kyllä ykkönen yhden henkilön totuudessa, Saksassa oli
      sentään muita puolueita, Suomi oli demokratia.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe