The Walking Dead Season 9 alkaa ma 08.10. klo 22

NeganCrimes

The Walking Deadin 9. kausi alkaa Fox tv-kanavalla maanantaina 08.10.2018 klo 22.

Ennakkotietojen mukaan Rick Grimes ja Maggie Rhee tulevat poistumaan sarjasta tämän kauden 6 ensimmäisen jakson jälkeen tavalla tai toisella. Myös Morgan Jones katoaa sarjasta ja hän siirtyy Fear the Walking Dead sarjaan. Lisäksi 9. kauden aluksi tapahtuneen jonkinmoinen aikahyppy eteenpäin 8. kauden 16. jaksossa, jossa Negan ja hänen kannattajansa Savioursit lopultakin voitettiin. Daryl Dixonista tullee uudella kaudella entistä keskeisempi hahmo.

Wanhana fanina hankin ja katsoin tuon 8. kauden vielä uudelleen DVD-boksilta (6 DVD:tä, joista yksi sisälsi erilaista bonusmateriaalia). Kuten monet muutkin ovat todenneet, niin olisihan sitä kerrontaa voitu hyvinkin tiivistää ilman että Rickin ja Neganin välisen kamppailun selostamiseen menee kaksi kokonaista kautta 6. kauden 16. jaksosta 8. kauden 16. jaksoon. Todellisen ajankulun kannalta onkin huvittaa että Maggie on ollut raskaana 6. kauden 5. jaksosta lähtien, joka esitettiin alunperin marraskuussa 2015. Kieltämättä noita turhia rönsyjä olisi voinut hyvinkin karsia matkan varrella ja esimerkiksi Jadiksen johtamien Scanvangerien eli sen kaatopaikalla asuvan yhteisön rooli jäi lopulta hyvin rajalliseksi ja Simonin johtama kostoretkikunta tappoi heidät kaikki Jadista itseään lukuunottamatta. Jos kyseessä olisi 4 tuntinen elokuva, niin se kannattaisi ehkä leikata 3 tunnin elokuvaksi tiivistämälllä etenkin kahden viimeisimmän kauden kerrontaa.

8. kauden osalta Rickillä oli 4 eri mahdollisuutta surmata Negan eli 1. jaksossa Sanctuaryn piiritystilanteessa, 8. jaksossa Negan ja Rick törmäsivät toisiinsa Alexandriassa päätyen käsikähmään, 12, jaksossa Rick taisteli Negania vastaan takaa-ajon päätteeksi hylätyssä autiotalossa, ja lopuksi 16. jaksossa Rick viilsi puukolla Negania kaulaan, mutta päätti jättää tämän henkiin ilmeisesti poikansa Carlin kirjeen vaikutuksesta. Tuon kaksinkamppailun olisi voinut hyvinkin päättää 8. kauden 8. jakson midseason finalessa, jolloin juonta olisi voitu viedä selkeästi eteenpäin. Lisäkritiikkinä todettakoon vielä se miten tuossa sarjassa on käytetty välillä hyvinkin huolettomasti ja runsaskätisesti ammuksia, ja etenkin Rick oli toivottoman epätarkka kun hänen olisi pitänyt osua ampumalla Neganiin. Muutoin noita Pelastajia (Saviours) tuntui olevan järjettömän paljon ja suurin osa heistä seurasi Negania loppuun asti omista tappioista välittämättä.

Kaikesta tästä kritiikistä huolimata toivotaan että 9. kausi palauttaisi sarjan kiinnostavuuden mm. niin että siinä ratkottaisiin zombie apocalypsen tuottamia ongelmia ja yritettäisiin rakentaa uutta sivilisaatiota eikä vain keksiä uusia pirullisia pahiksia.

36

1393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NeganCrimes

      Tuo 9. kauden 1. jakso vaikutti erittäin lupaavalta ja siinä oli paljon semmoisia elementtejä, joita olen ainakin itse kaivannut tuohon sarjaan. Esimerkiksi Rickin ja muiden päähahmojen retkikunta kävi hakemassa vähän vanhempaa teknologiaa ja muita tarvikkeita lähellä olevan kaupungin museosta. Bensiinipula myös on alkanut vihdoinkin näkyä ja ainoastaan Daryl liikkui moottoripyörällä muiden liikkuessa hevosilla tai jalan. Lisäksi sarjassa kiinnitetiin huomiota maanviljelykseen, sillä eihän pelkillä sattumalta löydetyillä säilykkeilläkään voi loputtomasti elää.

      Ketku Gregory pääsi hengestään kun hän vielä kerran yritti juonitella Maggiea vastaan tehden suoranaisen murhasuunnitelman, joka kuitenkin epäonnistui. Muuten Maggie on vihdoinkin synnyttänyt ja hänellä on isänsä Hershellin mukaan nimetty poika. Joka tapauksessa tuo aikahyppy eteenpäin on tehnyt hyvää sarjalle, ja se tuntuu vaihteeksi vähän tuoreemmalta sen yli kaksi kautta kestäneen Saviourseja vastaan käyden sotimisen jälkeen. Zombeja esiintyi aivan kohtuullisesti ja noiden eri ryhmien kuten Hilltopin ja Sanctuaryn välillä oli myös isompien ja pienempiä jänniteitä. Negan on nähtävästi telkien takana Alexandriassa.

    • z._ja_kummitusjuna

      Ihan mielenkiintoinen jakso. Ja jos joku ei vielä sitä tiennyt että Rick tulee heittämään henkensä eli jättämään sarjan, niin nyt tietää kun ruudussa luki ihan kanavan toimesta että "Rick Grimesin viimeiset jaksot".

      Ilmeisesit Hilltopissa alkaa nyt sitten kapinamieli nostamaan päätään kun Maggie hirtti Gregoryn. Ihmeen kauan se vätys ja takinkääntäjä hengissä kitkuttelikin. En tiedä onko tuosta porukasta sellaiseen kapinaan lähtijöitä, jotka Maggien henkeä uhkaisivat, mutta seppä rouvansa kanssa lienee vahvasti oppositiossa.

      Sanctuary, tai ainakin osa siitä, uskoo edelleen vahvasti Neganiin, ja eiköhän Negan sieltä Alexandrian sellistä jollain konstilla ulos pääse. Liittyykö hän sitten jollain tavalla Rickin ja Maggien hiippakunnan vaihtamiseen, suotavaa ainakin olisi sillä niin tökerö se Neganin henkiinjättäminen oli että ei siitä pitäisi ilman hengenlähtöä selvitä.

      Mitähän varten muuten puolisokea pappi piti raahata mukaan tarvikkeenhakureissulle? Ja mikä juju siinä oli että Daryl piti ajellessaan liinaa naamansa edessä, kun ei ennenkään ole pitänyt?

      Bensiini on loppunut, mutta ilmeisesti Darylin nuolet eivät. Aiemminhan se otti käytön jälkeen liki jokaisen talteen ja uudelleen käytettäväksi, nyt näköjään vietti oikein kulutusjuhlaa niiden kanssa.

    • NeganCrimes

      Yksi juttu mikä tuli vielä mieleen tuosta eilisestä jaksosta kun luin yhtä toista foorumia, on se miten vähän tuossa sarjassa on käytetty hyväksi polkupyöriä sikäli kun autoista ja moottoripyöristä joudutaan luopumaan sopivan polttoaineen loppuessa. Zombie apocalypsen keskellä 7-vaihteinen maastopyörä, jossa olisi paksut renkaat huonojen teiden ja maastojen varalta, voisi olla näppärä kulkuväline eikä siitä tarvitsisi huolehtia yhtä paljon hevosen kaltaisesta elävästä olennosta. Polkupyörällä pääsi helposti zombeja pakoon kunhan ei aja suoraan mikään lauman keskelle, ja sen perään voi myös kiinnittää kärryn tavaroiden kuljettamista varten.
      https://www.quora.com/Why-dont-Americans-ride-bicycles-for-transportation-like-in-the-Netherlands

      Jatkossa Rickin ja kumppaneiden kannattaisi varmaan museon ohella koluta kaiken maailman rautatavarakauppoja rakennus- ja maataloustarvikkeiden varalta. Dr. Eugene Porterin ohella tuosta joukosta pitäisi varmaan löytyi varsinaisia insinöörejä ja teknikkoja, joiden avulla vaikka joku tehdaskin saataisiin toimimaan uudelleen. Ainakin heillä oli jo käytössä aurinkopaneeleita ja tuuliturbiineja energian tuotannon tarpeisiin.

    • NeganCrimes

      9. kauden alku on ollut lupaava 3 ensimmäisen jakson perusteella. Jadiksella näkyy olevan jotain vanhoja salattuja yhteyksiä porukkaan, jolla on käytössä helikoptereita ja hän on aiemmin käynyt heidän kanssaan jonkinlaista ihmiskauppaa A- ja B-luokan yksilöistä. Mahtaakohan Rick poistua sarjasta elävänä helikopteriin kaapattuna?

      Rauhanomainen rinnakkaiselo aseistariisuttujen Pelastajien kanssa näkyisi olevan loppumassa, ja ne Oceansiden naiset ovat listineet vaivihkaa tuota porukkaa vanhojen veritekojen kostamiseksi. Oceasiden johtaja Cyndie tappoi mm. Aranin, joka oli aikoinaan tappanut Cyndien veljen Simonin määräyksestä. Daryl ja Maggie myös tulivat siihen lopputulokseen että Neganista on korkea aika päästä lopullisesti eroon.

      Kaiken aikaan sarjan vaikuttaisi taas huomattavasti kiinnostavammalta.

    • zombies

      Lupaavasti on alkanut 9.kausi kokonaisuudessaan. Se viime kauden sähellys ja typeryys näyttää olevan poissa ja sarja ikään kuin on palannut siihen mitä se oli esim. ennen Neganin tuloa sarjaan. Andrew Lincolnhan on vain kauden ensimmäiset viisi jaksoa (tämä on ihan yleisessä tiedossa jo) ja oikein kanava itse mainostaa että Rick Grimesin viimeiset jaksot. Sarjalle voi tehdä hyvää että Rick Grimesin hahmo poistuu sarjasta. Tästä on tulossa enemmän ja enemmän Neganin kaltainen hahmo ja kausi kaudelta synkempi. Koko ajan sarjassa on menty niin miten Rick on käskenyt ja miten Rickin toimintatavat ovat parhaita, huolimatta kaikesta muusta. Rickin komennolla on sarja edennyt melkein alusta alkaen. Oikeastaan tämä uusi 9.kausi voi viedä sarjaa uudelleen eteenpäin ja uudelle tasolle kaiken edelliskausien sekoilun jälkeen. Ikäänkuin sarja heräisi uudelleen Rickin poistuttua kohta sarjasta. Ei Walking dead voi olla yhden henkilöhahamon varassa vaikka se olisi miten ns. Rick Grimesin tarina. Tämä on koko tarina apokalyptisessä maailmassa jonka ovat vallanneet zombiet ja tarina siitä selviytyjistä. Uskon vahvasti että sarja nousee tästä vielä ja tulemme näkemään vielä monta kautta tämän jälkeenkin.

      Edellinen jakso oli ihan mielenkiintoinen ja tämä kolmas enteili jo paljon enemmän. Daryl ei oikein hyväksynyt Rickin sanomisia kun kävivät lyhyen keskustelun kahdestaan. Hieman spekulaatioita: voi siis olla että Daryl saa tarpeekseen ja tuikkaa tuon juuri teroittamansa veitsen Rickiin ja ehkäpä Maggie ja Daryl suunnittelevat jonkun yhteisen projektin saadakseen Rick pois kuvioista. Tästä suivaantuneena Michonne saa selville että Maggie oli juonessa mukana ja lahtaa sitten kostoksi Maggien pois kuvioista. Ehkäpä.

      Helikopteri:
      Helikopterissahan on kirjain A. A ja B helikopterit. Silloin kun Jadis otti Rickin kiinni ja paiskasi konttiin aikaisemmin, kontin kylkeen Jadis kirjoitti kirjaimen A. A-kirjainhan on aikisemminkin esiintynyt sarjassa esim. Terminuksessa A-kirjain oli yhdessä vaunun kyljessä, Darylin paidassa silloin kun hän joutui Neganin vangiksi. Mutta jos A on=Rick Jadis voisi vaihtaa Rickin johonkin hyödylliseen. Voi olla myös että Jadis puhui sen ryhmän kanssa johon Georgie kuuluu.

    • NeganCrimes

      9. kauden 4. jakson perusteella vaikuttaa vahvasti siltä että Rick Grimes on päätymässä zombien ruuaksi, sillä hän oli kahden iso lauman välimaastossa pudoten hevosen selästä ja joutuen osittain jonkinlaisen rautatangon lävistämäksi. Tuota edelsi Rickin ja Darylin yhteenotto, jos he joutuivat pelastautumaan iso kuopan pohjalta, mutta erosivat lopulta hyvässä sovussa. Maggie oli vielä matkalla Alexandriaan.

      Carolin johtama joukko joutui siltatyömaalla avoimeen yhteenottoon Pelastajien kanssa, joille on nähtävästi selvinnyt että Oceansiden naiset ovat makselleet vanhoja verivelkojaan heillle mm. listimällä Aratin. Mitä hyvänsä jatkossa tapahtuukin, niin toivottavasti Neganista päästään lopullisesti eroon eikä hän enää millään konstilla pääse kukkoilemaan sen baseballmailansa kanssa. Vaikka The Walking Dead perustuukin sarjakuvasarjaan, niin tv-versiossa ei kyllä kaipaisi Neganin ja kuningas Ezekielin kaltaisia sarjakuvamaisia hahmoja. Muuten 9. kausi on edennyt huomattavan rivakasti kahteen edelliseen kauteen verrattuna.

    • z._ja_kummitusjuna

      Jos en tietäisi Andrew Lincolnin poistuvan sarjasta, niin olisin sataprosenttisen varma että Rick pelastuu jollain samanlaisella ihmekonstilla kuin Glenn aikoinaan. Mutta eiköhän se ollut Rick Grimesin tarina tässä.

      Sinänsä jännä juttu että eikös hän silloin sarjan alussa Atlantan keskustaan ratsastaessaan pudonnut ihan samalla tavalla zombilaumaa säikkyvän hevosen selästä ja pelastautui tankkiin josta Glenn hänet bongasi? Toista kertaa ei varmasti käy yhtä hyvä flaksi.

      Jännä nähdä miten Daryl tuohon nyt suhtautuu, kun oikeastaan se oli alunperin hänen syynsä että Rickille kävi noin kun Daryl rupesi estelemään tämän menoa Alexandriaan. Suht lyhyen tuttavuuden eli Denisen kuoleman Daryl otti yllättävän raskaasti, raskaammin kuin oman veljensä ja Rickin kanssa on sentään koettu kaikenlaista matkan varrella. Nytkin siellä kuopassa Daryl terhensi "antavansa henkensä" Rickin puolesta.

      Ja mitä Michonne nyt tekee kun ylkä syödään? Hänhän on ilmeisesti paksunakin vielä, tai ainakin sitä kovasti yrittivät Rickin kanssa, ja siihen suuntaan puheli Neganillekin, tai sitten tarkoitti Judithia. Ja vielä kun Maggie ryntää sorkkaraudan kanssa paikalle Negania tappamaan, niin jännäksi menee. Michonne tosin on ollut siitä saakka ihan täysi turhake ja lapanen kun rupesi Rickin morsiameksi, mutta nythän on uudet kujeet alkamassa.

      Sikäli nyt on harmi kun Rick kuolee, kun tämä yhdeksäs kausi on kaikenkaikkiaan alkanut paljon paremmin ja mielenkiintoisemmin kuin tylsä kahdeksas kausi. Viime kaudella toivoin useaan otteeseen Michonnen ja Rickin kuolemaa että tulisi sarjaan edes jotain eloa, mutta tällä kaudella varsinkin Rick on ollut oma entisenlainen itsensä.

      Se Carolin sakin ja ex-pelastajien ammuskelu jäi nyt vielä täysin auki, mutta siihen kiinnitin huomiota, ja olen ennekin tämän kauden jaksoissa kiinnittänyt, että onko se Antti Tuiskun näköinen naikkonen, joku Neganin pikkupomo, sittenkin hengissä kun mielestäni hän tässäkin jaksossa siinä juuri ennen ammuskelun alkua tuli pyssyllä sojottaen metsästä. Mielestäni hänet tapettiin kahdeksannen kauden viimeisessä jaksossa, vai onko siellä joku toinen täysin samannäköinen hetero joukossa?

    • zombies

      Olisiko Rickin tarina, en usko. Kuitenkin luulen että Rick pelastuu jollain ihmeen kaupalla tuosta tilanteesta ja ratsastaa takaisin leiriinsä. Käsikirjoittajat voivat jättää Rickin kohtalon avoimeksi ja henkilöhahmo vain lähtee sarjasta.

      Mutta seuraava 9/5 jakso pitäisi olla Andrew Lincolnin viimeinen jakso, sillä hän poistuu sarjasta tavalla tai toisella. Rick voisi päästä hevosensa kanssa leiriin, matkalla käydään läpi hänen taivaltaan sarjassa ja se olisi ns. "unijakso". Jossain on väläytelty että Shane vierailisi sarjassa jossain jaksossa ja tämä jakso olisi siihen oiva tilaisuus. Matkalla leiriin kuolee kuolee hevosensa selkään, muuttuu zombieksi ja Daryl antaa armollisen kuoleman tälle. Mielenkiintoista nähdä miten käsikirjoittajat ovat ratkaiseet Rickin kohtalon.

      Mutta kaiken kaikkiaan alkukausi on edennyt rivakasti ja jo alkumetreillä saatu entisten Savioirsien kapinaa ja kostoretkeä aikaiseksi ja tietäähän tuon ettei tuosta roskaväestä ole muuta kuin haittaa. Rick teki siis täysin väärät päätökset aikoinaan. Voi olla että kun Maggie saapuu Alexandriaan ja käy juttelemassa hieman Neganin kanssa tarkoituksenaan listiä sorkkaraudalla tämä, tietenkin jollain onnen kantamoisella Negan pääsee vapaaksi ja karkaa Alexandriasta. Carolin tilanne jäi avonaiseksi ja se mitä Saviorsit saivat aikaan jos saivat mitään aikaan. Eiköhän heidän tarkoitus ollut hakea kaikki aseet Oseansiden porukoilta. Myös tuo Jadiksen outo katoaminen oli kummallinen. Jätti sitten pastorin ihan yksin kaatopaikalle.

    • sfsdg

      Joko Rickiltä viimein lähtee nirri tai sitten sieltä tulee varmaan joku roskamuija helikoptereineen ja nappasee Rickin zombihorden keskeltä, koska en näe että olisi mitään muuta konstia ihmepelastukselle.

    • z._ja_kummitusjuna

      Eipäs se Rick kuollutkaan vaan siirtyi helikopterilla sivuun odottamaan aikaa parempaa, kenties sitten tulevaisuudessa koittavaa sarjan päätösjaksoa jolloin hän palaa taas oletettavasti valkoisella ratsulla vanhoja kavereita, elossa olevia kenties sillä kertaa, moikkaamaan.

      Vaikka Rick onkin 7. ja 8. kausien ajan herättänyt lähinnä potutusta, niin kieltämättä se sillan räjäytys ja sitä mukaa luulo hänen kuolemastaan sai pienen liikutuksen tunteen aikaiseksi. Niin kauan sheriffiä kumminkin on seurattu seikkailusta toiseeen, mutta kuten sanottu niin eiköhän hänet vielä jossain vaiheessa sarjassa nähdä ainakin vierailevana tähtenä. Sitä vaan en tajua että mikä porukka se oli joka hänet mukanaan vei, meinaan että tuskin siihen nyt ainakaan heti palataan kun sehän tietäisi sitä että Rick esiintyisi jatkossakin sarjassa ihan pakosta. Jolleivat nämä helikopterilentäjät sitten sullo häntä johonkin koppiin lukkojen taakse ja puhuta hänestä vain poissa katseilta olevana hahmona.

      Daryl oli aika maansa myyneen näköinen sen sillan räjähtämisen jälkeen. Otti varmasti koville. Negan puolestaan vei Maggieta niinkuin pässiä narussa, aavisti varmaan että Michonne tai joku muu on oven takana väijyssä niin siksi ei uskaltanut hyökätä Maggien kimppuun ja yrittää karkuun. Mutta leskeen meni teatteri täydestä.

      Se lopun aikahyppy kuusi tai seitsemän vuotta eteenpäin Judith Grimesineen meni ihan yli hilseen? Mitä sillä ajettiin takaa? Ei kai tämä sarja nyt tässä kesken kautta tuommoista loikkaa ota?

    • NeganCrimes

      Tuo 9. kauden 5. jakson merkitsi aikamoista muutosta The Walking Dead tv-sarjalle. Rick Grimes poistui sarjasta pahoin haavoittuneena Jadiksen järjestämän helikopterin kyydissä ja avasi silmänsä jossain uudessa sairaalassa. Tosin Rick Grimesin tarina ei mitä ilmeisemmin loppu tähän vaan AMC tv-yhtiö on suunnitellut elokuvatrilogian, jossa kyseisen sheriffin myöhempiä vaiheita seurataan samassa The Walking Dead universiumissa. Mutta nuo elokuvat eivät ole nähtävästi kiinteästi yhteydessä tv-sarjan 9. kauden tapahtumiin muuten kuin Rickin ja Jadiksen osalta.

      5. jakson suurin yllätys ja muutos tapahtui aivan lopussa, jossa esiintyi revolverisankarina 10-vuotias Judith Grimes eli sarjassa tulee tapahtumaan peräti 6 vuoden aikahyppy eteenpäin. Samalla sarjaan tulee mukaan ainakin 4 uutta nuorta henkilöhahmoa eli Magna (Nadia Hilker), Yumiko (Eleanor Matsuura), Luke (Dan Fogler) ja sisarukset Connie (Lauren Ridloff) and Kelly (Angel Theory). Onkohan showrunner Angela Kingin ja muiden tuottajien ja käsikirjoittajien tavoitteena luoda jonkinlainen "The Walking Dead: The Next Generation"?

      On vaikea vielä ennustaa onko tuo muutos onnistunut vaiko vain epätoivonen yritys saada uusia nuoria katsojia. Tuntuu kyllä kummalta miten hitaasti ja seikkaperäisesti tapahtumat etenivät 7. ja 8, kaudella ja nyt 9. kaudella on tehty jo kaksi aikasiirtymää eteenpäin. Ensiksi 1,5 vuotta Neganin vangitsemisesta ja sitten 6 vuotta Rickin katoamisesta. Kuvittelisi että noin suuret aikasiirtymät alkaisivat näkyä mm. zombien ulkomuodossa, jossa pitäisi tapahtua jonkinlaista luonnollista eroosiota.

      Vanhoista tv-sarjan hahmoista lienee edelleen mukana Daryl, Carol, Michonne (Judith Grimesin ainoana huoltajana), Eugene, Rosita, Tara, silmäpuolipappi Gabriel ja edelleen telkien takana oleva Negan. Maggie Rhee poistunee sarjasta ilman sen suurempia seremonioita. Rick Grimesin poistuminen sarjasta selittänee myös sen miksi Carl Grimesin piti kuolla 8. kaudella.

    • z._ja_kummitusjuna

      Voi olla että tuo 6 vuoden aikahyppy toimiikin. Päästään ainakin mukavasti eroon turhista henkilöhahmoista, joiden jokaisen kuolemaa ei nyt tarvinnut näyttää. Tosin jollain massiivisella zombihyökkäyksellä sama homma olisi toiminut myös.

    • zombies

      Olipahan merkillinen jakso tämä 9/5. Se että kausi alkoi 18 kuukautta edellisen kauden tapahtumista oli ihan mukava juttu mutta tämä reilu 9 vuoden aikahyppy tuntui jotenkin älyttömältä. Ehkä käsikirjoittajat haluavat Rick Grimesin jälkeen aloittaa ikään kuin puhtaalta pöydältä ja keskittyä ehkä hieman johonkin muuhun kuin Rick Grimesiin. Tiesin ettei Rick Grimesin henkilöhahmoa voisi noin vain poistaa surmaamalla tämä. Ehkä tämä pohjamutia ryömivä vaihe sarjassa (oikeastaan kaikki kaudet joissa Negan ollut mukana) on vihdoin ohi, tai sitten ei. Ainakin uusia henkilöhahmoja saatiin esiteltyä ja pianhan ne Whispersit ilmeisesti ilmestyvät myös sarjaan. Se onko Lauren Cohan edelleen mukana sarjassa, on vielä arvailua. Ja se mikä tämä Jadiksen tuntema ja helikpoterin omistava ryhmittymä oikeastaan on. En tiedä onko tämä aikahyppy hyvä asia sarjan tulevaisuuden kannalta mutta 9/5 jakso jätti aika sekavan fiiliksen. Tuntui tuo Judith Grimes henkilöhahmona ärsyttävältä pikkuvanhalta kakaralta. Toivottavasti hänestä ei maalata mitään sarjan "showleaderia".

      Neganin kohtalo on myös mielenkiintoinen. Se näyttelikö hän niin katuvaa kun Maggie vieraili tämän luona vai ei vai vetikö jonkin roolin että sai Maggien luopumaan hänen tappamisestaan. AMC voisi kehitellä jonkinlaista elokuvaa sarjan rinnalle jossa käsiteltäisiin tuo aikahypyssä näyttämättä jäänyt ajanjakso. Tuo jakso on varsin pitkä ajatellen sitä mikä ajanjakso koko sarjalla on ollut ja miten lyhyt pätkä edellinen 7. ja 8. kausi oli, vain muutamia kuukausia. Toisaalta tällä aikahypyllä saataisiin sarjasta pois merkityksettömät henkilhahmot karsittua pois.

    • NeganCrimes

      9. kauden 6. jakso oli tapahtumarikas, ja koko sarja vaikutti 6 vuoden aikahypyn jälkeen varsin erilaiselta. Rick Grimesin poistumisen jälkeen sarjan muut vanhat hahmot kuten Carol, Michonne, Daryl, Rosita, Eugene ja Gabriel saanevat osakseen enemmän huomioita tulevissa tapahtumissa. Alexandria ja Kingdom vaikuttivat melko lailla hyvinvoivilta, mutta Maggien ja Hilltopin tilanne jäi vielä avoimeksi.

      Mikäli niitä 8. kauden tapahtumia olisi vähän tiivistetty niin tuon aikahypyn olisi voinut ajoittaa yhtä hyvin jo 9. kauden alkuun. Tosin 6 vuotta tuntuu suurelta hypyltä eteenpäin jollei sen tarkoituksena ollut vain tuoda Judith Grimes ja Kingdomin Henry mukaan sarjaan selvästi vanhempina. Vanhana fanina kestää kyllä oman aikansa ennen kuin tämän sarjan reboot versioon tottuu. Uusista hahmoista Magna vaikutti aika ärsyttävältä tatuoidulta akalta, mutta katsotaan miten hänen hahmonsa osalta kehittyy.

    • z._ja_kummitusjuna

      Maggien osalta tulevaisuus jäi ihan avoimeksi mutta koska Lauren Cohenin nimeä ei enää alussa näkynyt, niin hän on poistunut nyt sarjasta tässä vaiheessa, kuten ennakoitiinkin.

      Hilltopin johtajasta puhuttiin, eli joko Maggie on Hilltopissa kuollut ihan äskettäin ja se paljastuu vasta sitten kun tämä uusi porukka viedään sinne, tai sitten se johtaja on Jesus ja Maggie on jo aiemmin kuuden vuoden aikahypyn aikana heittänyt lusikan nurkkaan. Olisin luullut että Maggien kuolema tai muunlainen poistuminen olisi käsitelty jollain tavalla mikäli siitä olisi jo aikaa. No se näkyy sitten kunhan porukka Hilltopiin pääsee, siihen voi mennä aikaa vaikka kuinka kauan.

      Carol oli vanhentunut, samoin nuoriso eli Judith ja Henry sekä Michonnen poika. Muuten ei juurikaan 6-8 vuoden aikahyppy näkynyt, Daryl on tietysti hieman enemmän resupekka kuin aiemmin ja Negan oli leikannut partansa ja tukkansa. Ilmeisesti Daryl on viettänyt erakon elämää pidemmän aikaa ja on nyt valmis palaamaan yhteisön pariin.

      Mutta mikä tarkoitus oli sillä X-viillolla Michonnen alaselässä ja minkä juukelin takia walkerit osaavat nyt puhua?

    • zombies

      Walking dead on nyt ihan uusi sarja. Tuo aikahyppy olisi voitu sijoittaa aivan kauden alkuun, Rickin ja Maggien kohtalo olisi vain sivuutettu sillä että olisivat poistuneet sarjasta. Oli aika hölmöä tarjota ensin 18 kuukaiden ajanjakson eteenpäin vieminen, kun kohta taas hypitään kuusi vuotta eteenpäin taas. Miksi siis Rick Grimesin ja Jadiksen henkilöhahmon poistaminen piti siis esittää näin. Tämän olisi voinut tehdä vain selittämällä tai näyttämällä tuon 8.kauden lopussa. Olisi ollut uskottavampaa näin. Joka tapauksessa Maggien johtama Hilltop on kait elänyt nyt tietynlaista omaa elämäänsä ja Maggie on poistunut sieltä ja koko sarjasta jo nyt. Hilltopia johtaa sitten kuka lie. Ikään kuin Maggien kohtalo jätettäisiin siis avoimeksi ja hahmo olisi vain lähtenyt. Uusia henkilöhahmoja siis tuli sarjaan ja näyttäisi tuo Magneta jotenkin arveluttavalta.

      Vihdoinkin nuo Whisperesit tulivat paremmin esille sarjaan ja niiden osaaminen puhua kielii siitä ettei Whisperesit ole aivan mikä tahansa porukka. Ehkäpä jo ennen kauden puoliväliä heidän johtajastaan Alphasta nähdään jo otteita tai vilauksia tai itse ryhmästä enemmän. Carol ei enää olekaan mikään puheella selvittelevä diplomaatti vaan kylmästi tuikkasi roskasakin tuleen. Henry näyttäisi ottavan hyvin tuon Carlin paikan sarjassa sillä sitähän se eittämättä on. Daryl on viettänyt hiljaiseloa eristäytyneenä muista ja elelee jossain metsässä yksikseen erakkoelämää.

      Vaikutti siis siltä ettei Walking dead ole menettänyt otettaan ja sitä etteikö sarja kantaisi ilman Rick Grimesia. Angela King taisi palauttaa Walking deadin takaisin kaiken tuon kausien 7. ja 8. sekoilun jälkeen siihen mitä se oli ennen noita kausia.

      • z._ja_kummitusjuna

        Onhan Carol ollut melkoinen killeri jolta ei juuri armoa kannata anella. Pari kautta tässä vaan oli hiukan hiljaisempaa hänen osaltaan mutta kyllä se vanha kunnon tappaja sieltä näköjään vielä tarvittaessa löytyy.

        Henry on nyt jo yhtä ärsyttävä kuin Carl Grimes, ja Judith Grimes puolestaan ehti yhdessä kokonaisessa jaksossa herättää paljon enemmän vitutusta kuin veljensä Carl koko sarjan historian aikana, ja se ei ole kovin vähän se.

        Tämä uusi porukka ei vielä ainakaan säväyttänyt millään tavalla.


    • NeganCrimes

      9. kauden 7. jakso oli varsin onnistunut ja vauhdikas, ja siinä selvisi että Maggie oli poistunut Hilltopista poikansa Hershellin kanssa ja Jesuksesta oli tullut paikan osin vastentahtoinen johtaja. ja Tara oli ilmeisesti hänen lähin apurinsa. Samalla sarjassa jätettiin ovi auki Maggien mahdolliselle paluulle joskus tulevaisuudessa.

      Nähtävästi ne paljon mainostetut Whispersit olivat Rositan perässä, joka tuotiin loukkaantuneena Hilltopiin. Erakkona eläneenä Darylillä näkyi muuten olevan samanlainen rastin muotoinen arpi alaselässä kuin mitä Michonella, mikä viitannee johonkin aiempaan selkkaukseen viimeisen 6 vuoden aikana.

      Mitä tulee noihin zombeihin, niin eikö niiden pitäisi määrän pitäisi pikemmin vähetä ja kunnon heiketä vuosi vuodelta sen alkuperäisen alkushokin jälkeen. Suurimpien olemassaolevin zombilaumojen pitäisi olla varmaankin isojen asutuskeskusten läheisyydessä eikä niinkään maaseutumaisemissa. Elävät ihmiset osaavat jo varmistaa ettei ainakaan uusia zombeja "synny".

      Tähän asti tämä reboot vaikuttaisi varsin onnistuneelta, mutta en ole vielä vakuuttunut miten onnistunut lisä nuo Whisperisit mahtavat olla. Onneksi tapahtumat ovat sentään edenneet räväkämmin kuin ne pari kautta kestäneen Rick vs Negan yhteenoton aikana.

    • zombies

      Onnistunut jakso taas. Tuntuu vahvasti enemmän siltä että sarja alkoi ikään kuin uudelleen ja alusta kuitenkin ollen edelleen sama sarja.

      Aaron oli saanut näyttävän tekokäden ja Jesuksen ja hänen välinen kemia tuntuu toimivan. Jesus pyörittää Hilltopia kuunnellen Gregoryn vanhoja levyjä.

      Arvelin oikein että Maggien henkilöhahmo poistetaan sarjasta siirtämällä hänet yksinkertaisesti syrjään ja jätetään hänen kohtalonsa tulevaisuuteen. Näin olisi pitänyt tehdä myös Rick Grimesin henkilöhahmon kohdalla. Oli jotenkin typerää näyttää nuo alkukauden viisi jaksoa sellaisenaan. Kausi olisi siis voinut yhtä hyvin alkaa tuosta reilun kuuden vuoden aikahypystä. Sarja ei olisi siitä mitenkään kärsinyt, päin vastoin. Mystinen x Michonnen ja Darylin alaselässä saattaisi liittyä jotenkin Hilltopiin ja Maggieen. Michonne oli aika vastahakoinen saattaessaan Magnan ryhmää Hilltopiin ja kun Hilltopin "vartijat" tulivat heitä vastaan, Michonne ei tuntenut heitä ja nämä kysyivät toisiltaan mistä kukin on tulossa. Emme siis tiedä mitä tuona reilu kuutena vuotena on tapahtunut ja miksi Darylin ja Michonnen alaselässä on x-muotoinen arpi. Kirurginen toimenpide, elimen luovutus...

      Mysteereitä siis riittää näiden kirjainten kanssa, edelleen on arvattavissa mitä tuo A-kirjain tarkoittaa jota on viljelty ahkeraan sarjassa. Ensin Terminuksessa, helikopterin kyljessä, Darylin paidassa silloin kun oli Neganin vankina Sanctuaryssä ja Jadis merkkasi yhden kontin A-kirjaimella silloin kun Rick oli hänen vankinaan kaatopaikalla. Nyt tämä X-arpi.

      Gabrielin henkilöhahmon mystisyys ja se miksi hän pitää niin kovasti huolta radiostaan. Aikook hän pitää yhteyksiä jollekin muilta salaa. Näkihän hän että Jadis puhui kaatopaikalla radiopuhelimeen ja ehkä tiesi tai päätteli että Jadis käy kauppaa ihmisillä ja näin ollen voisi tietää että Rickin kohtalosta. Hän ei ilmeisemmin kuitenkaan kertonut asiasta kenellekään. Tästä syystä Gabriel voisi olla Troijan hevonen joka kauppaa ihmisiä jollekin uudelle ryhmittymälle.

      Whisperesit ovat yhä lähempänä ja toivon että piakkoin nähdään tästä ryhmästä enemmän lähiaikoina. Jopa ennen puoliväliä kautta. Tuo heidän johtajansa Alpha kuulostaa mielenkiintoiselta.

      Hilltop ja Alexandria ei vaikuttanut olevan missään tekemisissä toistensa kanssa. Michonne painotti ettei Magnan ryhmällä saa olla mitään aseita kun he menevät Hilltopiin. Miksi? Michonnella ei ilmeisesti ole mitään asiaa Hilltopiin.

    • z._ja_kummitusjuna

      Täytyy sanoa että eilinen jakso oli mielestäni yksi sarjan huonoimmista, ellei jopa huonoin. Ainoa mielenkiintoinen asia oli se X-kirjain joka löytyi myös Darylin selästä, muuten lasketeltiin ihan kokonaan vapaalla odotellen vain kauden kahdeksatta jaksoa ja puolivälin finaalia.

      Siinä varmasti sitten taas tapahtuukin ja keskiössä on Eugenen etsintä, kenties hänen löytäminenkin mutta samalla myös törmääminen niihin puhuviin walkereihin.

    • rtuiyh5948

      Ilmeisesti Daryl lähtee joukkionsa kanssa etsimään Eugenea. Ehkä törmäävät näihin puhuviin ja zombien nahkoihin sonnustautuneisiin outouksiin.

      Täytyy vain ihmetellä mistä näitä zombeja riittää ihan laumoiksi asti. Luulisi jo selviytyjien tajuavan ja varovan noita ja ennaltaehkäistä ettei kukaan joudu zombien uhriksi. Onhan kaikesta tapahtuneesta kulunut ainakin se 15 vuotta. Silti näitä riittää miljoonittain, vai kävelevätkö kaikki maailman zombiet juuri tuohon samaan paikkaan. Näyttää siltä että näitä on yhä vain enemmän mitä pidemmälle sarja etenee. Jo tälläkin kaudella on ollut zombeja yhtä paljon kuin koko kahdessa viime kaudessa yhteensä. Siltikään ei yhtäkään alastonta tai esim. palomiehen kamppeissa ollutta zombieta ole vastaan tullut. Eikö kukaan ole esim. sairastunut tai kuollut suihkussa ollessaan. Kukaan ei ole herännyt patologin pöydältä tai vastaavaa. Ei edes yhtäkään zombieta koko sarjan aikana joka olisi ollut vaikka alusvaatteisillaan tai edes missään virkapuvussa lukuunottamatta vankilaan sijoittuvaa kautta jossa oli muutama mellakkavarusteisiin pukeutuneita zombieta. Eipä paljon ole myöskään näkynyt pikkulapsia zombeina.

      Darylillä näyttää riittävän noita jalkajousen nuolia kun ei yhtään vielä ole kerännyt talteen. Aikaisemmin hänhän otti jokaisen ampumansa nuolen tarkkaan takaisin.

      Veikkauksia:
      Joku merkkihahmoista varmasti tulee kuolemaan kauden puoli välissä. Veikkaan Aaronia tai Jesusta. Hän lähtee Darylin mukaan pelastusoperaatioon jossa törmäävät Whispererseihin. Negan pääsee vapaaksi, joko Judithin tai Gabrielin avustamana.

      • z._ja_kummitusjuna

        Se juuri huvitti siinä kun pikku Judith pelasti tämän uuden porukan tylsimyksiä, että edelleen löytyy vuosikausien zombiepidemian jälkeen niin uiveloa sakkia että antavat lauman tönkköpolvin kulkeviä örisijöitä yllättää itsenä ja vielä keskellä aukeaa peltoa. Mutta on tämä uusi porukka muutenkin niin mitätön ja harmaa että tuolle jengille varmaan oikeassakin elämässä kävisi noin jos se jotenkin olisi mahdollista. En ylipäätänsä tajua miksi nuo piti tuoda sarjaan?

        Olen odottanut sitä Neganille omistettua jaksoa, missä käytäisiin läpi hänen elämäänsä ennen zombien tuloa. Ei vaan tunnu tulevan, esim. viimeisin jakso olisi voitu helposti omistaa juuri Neganille. Mutta kaipa sellainenkin jossain vaiheessa tulee, kaikesta päätellen Negan tulee livistämään sellistään vielä tämän kauden aikana. Jää nähtäväksi onko hän vankeuden aikana muuttunut mihinkään suuntaan vai aikooko ottaa Alexandriankin haltuunsa viheltelemällä ja vitsejä kertomalla niinkuin Sanctuaryn ilmeisesti otti.


      • zombies

        Jossain sivulauseessa Negan mainitsi olevansa tekemisissä nuorten kanssa, liekö sitten ennen apokalypsea jonkin sorttinen liikunnan opettaja tai vastaava joka menetti Lucille-vaimonsa tuolle virukselle. Enempää ei Neganista ole tietoa. En odottaisi yhtä itsenäistä jaksoa joka olisi omistettu Neganille, jossain lyhyessä takaumassa hänen kohtalonsa voisi läpi käydä.


      • z._ja_kummitusjuna
        zombies kirjoitti:

        Jossain sivulauseessa Negan mainitsi olevansa tekemisissä nuorten kanssa, liekö sitten ennen apokalypsea jonkin sorttinen liikunnan opettaja tai vastaava joka menetti Lucille-vaimonsa tuolle virukselle. Enempää ei Neganista ole tietoa. En odottaisi yhtä itsenäistä jaksoa joka olisi omistettu Neganille, jossain lyhyessä takaumassa hänen kohtalonsa voisi läpi käydä.

        Onhan se taustoistaan hiukan kertonut. Liikunnanopettaja oli ammatiltaan ja Lucille tosiaan hänen vaimonsa nimi, jossain jaksossa ilmeisesti seitsemännellä kaudella hän tilitti jollekin kuinka petti vaimoaan jatkuvasti ja silti tämä hyväksyi mukisematta kaiken paskan.

        Ihmeen hyvässä höyskässä ukko on pysynyt kun nyt jo kahdeksan vuotta on mennyt telkien takana eikä oletettavasti missään nykyvankiloiden tapaisissa luksustiloissa kuitenkaan, jossa ei siis ole mahdollisuutta harrastaa voimailua tms. Kai nuo sitä kumminkin aina silloin tällöin ulkona käyttävät, vaikka kyllähän Rick silloin kun Neganin telkesi kaltereiden taakse uhosi ettei Negan pääse koskaan sieltä sellista päivänvaloon.

        Sopisi hyvin kuvioon että ärsyttävä Judith päästäisi Neganin vapaaksi.


      • zombies

        Veikkaan tosiaan että Judith hänet päästää vapaaksi (vahingossa). Tai sitten Gabriel. Hän voisi tehdä tehdä jonkinlaisen diilin Neganista. Jostain syystä Gabrielista luulen että hän on jonkinlainen huijari ja selkäänpuukottaja ja voisi omien intressiensä eduksi ns. myydä Neganin A-henkilönä sille väelle jolle Jadis puhui kaatopaikalla. Vie Neganin jonnekin syrjään ja helikopteri tulee noutamaan. Neganinhan on pakko päästä jollain keinoin pois vankilasta, ei henkilöhahmolla ole muuten mitään järkeä.


    • zombies

      Tämä uusi Magnan porukka on ilmeisesti elänyt tuon kuusi vuotta jossain katuviemärissä kun zombiet näyttävät olevan ihan uusi juttu. Itseänikin ihmetyttää tämä zombien paljous, varsinkin tällä kaudella niitä on riittänyt ihan useiksi laumoiksi asti. Zombiet näyttävät kuitenkin samoilta kuin mitä ne oli sarjan alussa. Eivät ole juurikaan muuttuneet, eivät mädäntyneet pahemmin, hidastuneet entisestään tai muutakaan. Tuntuu noita silti riittävän laumoiksi asti edelleen vaikka porukka on ollut samoilla seuduilla monen kauden ajan jo nyt ja lisäksi tällä hetkellä yli kuutisen vuotta. Eikö ihmiset (selviytyjät) ole tuona aikana oppineet varomaan niitä. Ilmeisesti eivät. Luulisi tässä ajassa zombien määrän olevan vähäisempi lähes olematonta satunnaisia lukuunottamatta. Paljouden voisi selittää sillä että Whisperersit tehtailevat näitä zombeja armeijoiksi asti mutta sinällään tuossa ei olisi loppujen lopuksi pahemmin järkeä. Näinhän Wolvesit tekivät aikaisemmin sarjassa (taisi olla kausi 5) ja raapustivat W-kirjaimen zombien otsaan. W-kirjaimia ei ole ollut nyt sen jälkeen yhdessäkään nähdyissä zombieissa.

      Neganin ja Rickin "sodan" aikana tällaisia laumoja ei pahemmin näkynyt jos näkyi zombeja juuri ollenkaan. Nyt niitä yllättäen ilmestyy laumoittain. Varsinkin silloin kun joku Rick tai vastaava on pulassa. Neganin kohtaloon olisi halunnut jonkin pienen takaumaepisodin, ei varsinaisesti täyttä jaksoa vaan sen miten hänestä tuli tuollainen ja miten omaa imperiumiaan alkujaan rakensi. Luulen että hän onnistuu pakenemaan jossain vaiheessa joko Gabrielin tai Judithin avustamana. Tässä sarjassahan juuri lapset ovat mokanneet oikein urakalla esimerkkinä Henryn toilailut edelliskaudella. Judith voisi mennä Neganin ansaan ja tämä pääsisi livahtamaan pakoon. Gabriel siksi että hän on arvelluttava radioineen ja se ettei ilmeisesti koskaan maininnut kennelekään sitä mitä kaatopaikalla tapahtui Jadiksen kanssa. Ehkä Neganilla ja Whispererseillä on jotain yhteistä tulevaisuudessa. Se että Negan mahdollisesti pääsisi vapaaksi ja ottaisi Alexandrian itselleen, olisi juonen toisintoa ja uuden "sodan" Negan vs. muut osa 2 alkua. Sama 8.kausi ikään kuin uusintana. Pikemminkin näkisi Neganin Alexandrian puolella ja myöhemmin olisi Whisperersiä vastaan. Uusi sota tullee olemaan Whisperesien ja Hilltopin, Alexandrian ja Kingdomin välinen, näin veikkaan.

      Magna ei pahemmin taida oikein pitää Michonnesta ja päin vastoin. Olisi ollut myös hyvä selventää mitä oikein on tapahtunut sille miksi Michonne ei ole tervetullut Hilltopiin. Onko Hilltopin ja tämän kautta Maggien välillä tapahtunut jotain radikaalia. Tältä osin tuo kuuden vuoden aikahyppy antaa paljon aukkoja juoneen ja olisi ollut ihan hyvä jos sarja olisi edennyt ihan aikajärjestyksessä niin että Hilltopin ja Michonnen kärhämä olisi näytetty. Nyt viljellään mystisiä X-kirjaimia ja henkilöhahmojen välisiä mahdollisia selittämättömiä kahnauksia. Rickin poistuminen olisi voinut esittää samalla tavalla kuin Maggienkin poistuminen jo vaikka 8.kauden lopussa. Sarja olisi jatkunut uudella 9.kaudella tämän tapahtumien jälkeen ihan aikajärjestyksessä ilman monien vuosien aikasiirtymää. Ehkä tuo Judithin ja Henryn henkilöhahmojen tärkeys ja esille tuominen tässä vaiheessa on nyt niin tärkeä sarjan kannalta että se piti esittää näin. Henryhän on nyt uusi Carl. Tullee sitten ilmeisemmin noita täytejaksoja joissa palautetaan tapahtumia ja selitetään asioita myöhemmin takaumien kautta. Ja ehkä sarjassa aletaan viljellä enemmän näitä arvoituksia ihan kyllästymiseen asti saaden katsojat enemmän koukkuun. Jollakin tavalla sarja pitää pystyä pitämään mielenkiintoisena. Toivottavasti käsikirjoittajat saavat ja onnistuvat tästä uudesta alusta tekemään yllätyksellisen.

      • z._ja_kummitusjuna

        Veikkaan että Maggien ja Michonnen välirikko johtuu siitä että Michonne syyllistää Maggieta Rickin katoamisesta eli oletetusta kuolemasta ja naiset ovat tämän takia ottaneet jossain vaiheessa kuuden vuoden aikana rajusti yhteen. Maggien sorkkaraudan kanssa tekemästä attentaatista Alexandiaan se alunperin johtui että Rick loukkaantui ja lopulta katosi. Toki Daryl omalla toiminnallaan vaikutti vielä enemmän siihen asiaan eikä Daryl kuitenkaan epäröinyt mennä Hilltopiin.


    • NeganCrimes

      Minusta joitakin pieniä aikasiirtymiä olisi voinut käyttää jo aiemmassa vaiheessa mm. sen vuoksi että Carl Grimesin esittäjä vanheni todellisuudessa huomattavasti nopeammin kuin mitä tv-sarjan tapahtumat etenivät ja Maggie ehti olla 3 vuotta raskaana ennen sitä 9. kauden alussa tapahtunutta 1,5 aikahyppyä eteenpäin. Tuon sarjan tuottajat ja käsikirjoittajat pitkittävät aivan tarpeettomasti sitä Rickin ja Neganin välistä yhteenottoa, ja vaikkapa 8. kauden 8. jakso (ns. midseason final) olisi ollut hyvä ajankohta päästä Neganista eroon. Loput Saviorsit olisivat sitten vaikka vaihtaneet paikkakuntaa ja hankkiutuneet uusille apajille kuten Simon suunnitteli. Silloin 8. kauden loppupuolella olisi jo sitten oltu Neganin jälkeisessä ajassa ja Maggie olisi saanut lapsensa muiden tapahtumien ohella.

      Ehkäpä sarjan tuottajat halusivat pelata varman päälle ja pitää Rickin vielä mukana 9. kauden alkujaksoissa, sillä hänen poistumisensa 8. kauden 16. eli viimeisessä jaksossa olisi voinut näkyä heti uuden kauden katsojaluvuissa. Luulenpa että Rickin poistuminen vaikutti myös siihen että Carlin henkilöhahmon piti kuolla tavalla tai toisella 8. kauden aikana.

      Vanhana fanina Kuvernööri on minusta edelleen sarjan onnistunein pahis, joka osasi peittää petollisuutensa eikä hänellä ollut samanlaista järjetöntä määrä apureita tapettaviksi kuin mitä Neganilla.

      Kuten moni muukin on täällä ihmetellyt niin kieltämättä tuon viimeisen 6 vuoden aikahypyn olisi pitänyt merkitä pikemminkin zombien määrän ja kunnon heikkenemistä ellei se virus sitten jotenkin ihmeellisesti pidä heitä kasassa tavallista paremmin. Noissa "Resident Evil" -elokuvasarjassa zombie apokalypsen aiheutti T-virus, joka johti myös voimakkaisiin mutaatiohin ihmisissä. Mutta The Walking Deadissä kukaan ei nähtävästi ole luonnostaan immuuni tuolle virukselle eikä sillä ole mitään mutaatiota aiheuttavia ominaisuuksia.
      https://residentevil.fandom.com/wiki/Tyrant_Virus

      Katsotaan nyt sitten miten niiden Whispersien rooli selitetään tulevissa jaksoissa. Epäilen että 9. kauden 8. jakso päättyy jonkinlaisen cliffhangeriin, jota joudutaan sitten ihmettelemään helmikuuhun 2019 asti.

    • zombies

      Jotkin aikahypyt ovat ihan odotettuja ja onnistuneitakin mutta kun sarja hyppii aika ihmeellisesti lyhyellä aikaa. Taisiko olla 3.kauden lopussa jolloin Rickin johtama joukkio pakeni Hershelin kartanolta. Kausi 4 alkoi noin puoli vuotta tämän tapahtumista jolloin he löysivät hylätyn vankilan. Myöhemmin kaudet 7.ja 8. olivat ajallisesti hyvin lyhyitä ja kausi 8 kokonaisuudessaan kesti vain muutamia kuukausia kun taas nyt 9.kaudella ensin hypättiin 18 kk eteenpäin mikä oli hyvä asia ja sitten muutaman jakson jälkeen hypättiin reilusti eteenpäin aina sen reilu 6 vuotta. On totta että ainakin kausi 7:ää ja 8:aa venytettiin tarpeettoman paljon ja joukkoon mahtui monta turhaa täytejaksoakin. Tässä kohtaa olisi ollut edullista että tapahtumia olisi nopeutettu ja esim. 7.kausi olisi vain keskittynyt Neganin ja Rickin väliseen sotaan ja kausi 8 olisi jatkunut nyt tästä missä sarja on nyt. Käsikirjoittajat olisivat ottaneet tietoisen riskin siinä tapauksessa että Rick Grimesin roolihahmo ei olisi ollut mukana heti 9. kauden alusta alkaen.

      Ihmettelen suuresti miksi Negan ylipäätään on edelleen sarjassa mukana eikä häntä tapettu sarjasta. Ottaen huomioon mitä kaikkea hän ehti terrorisoida. Kuitenkin Dean Morgan on kieltämättä tehnyt hienoa roolityötä Neganina. Minustakin kuvernööri on ollut tähän asti mielenkiintoisin ja arvaamattomin pahis mitä sarjassa on ollut ja onnistuneet siinä loistavasti. Se että hän poistui sarjasta hyvin nopeasti verrattuna Neganiin, ei ollut huono juttu. Hän oli sen hetken ja hyvä niin. Pidin myös Terminuksen sekopäisestä kannibaaliporukasta ja Wolveseista myös tavallaan mutta he poistuivat sarjasta yllättävänkin nopeasti. Keskittyminen Terminukseen olisi voinut olla pidempi, jopa yhden kauden mittainen. Negan nyt roikkuu kyllästymiseen asti edelleen sarjassa mukana. Tästä uudesta Whisperersien joukkoa johtavasta Alphasta ei osaa sanoa vielä mitään mutta huhujen mukaan tämä on paljon pahempi kuin itse Neganin roolihahmo. Jotain sellaista mitä ei olla vielä nähty. Onko sadistisempi, häikäilevämpi vai mitä, ei tiedä. Myös tuo tv-sarjan Whisperersien tarkoitusperä on arvoitus kun taas Neganin motiivit olivat hallinta ja pääasiassa toisten ryöstely ja terrorisoiminen.
      Tuleeko sarja olemaan enemmän sarjakuvamaisempi ja sille uskollisempi mitä antaa uusi alkutunnari ymmärtää. Sarjakuvassa Whisperersit ovat selviytyjäporukka jolla oma hierarkia ja jota johtaa raakalainen nainen nimeltä Alpha. He vieroksuvat sivilisaatiota ja humanismia ja ovat primitiivisiä ja raakoja pukeutuen zombien nahkaan/maskiin. Näin metsästävät muita selviytyjiä etc. ja tappaen heitä. Heillä siis voisi olla armeija joka koostuu tuhansista zombeista ja kulkevat tämän turvin ja siksi zombien yllättävä lisääntyminen selittyisi tällä tv-sarjassa. Silloin zombien lukumäärän raju lisääntyminen olisi perusteltua. Nyt niitä on sarjassa enemmän kuin koskaan.
      Kaikillahan on tuo zombievirus mutta tämä on oikeastaan sivuutettu ja edelleen zombieksi muututaan vain sen puremasta. Kukaan ei ole vielä muuttunut ilman tätä, itsestään. Tässä kohtaa apokalyptia luulisi ihmisten jo tajuavan mistä on kyse ja miten virus etenee ja miten siihen altistutaan. Onhan kaikesta tapahtuneesta monta vuotta. Tämä selviytyjäporukka jota sarjassa seurataan on oppinut puolustautumaan ja sitä kautta välttäämään zombieksi muuttumisen ja he koostuvat mitä ilmeisimmin ihan tavallisista ihmisistä. Luulisi ihmisten oppivan puolustautumaan ja selviytymään ja siis zombien määrän pikemminkin vähenevän kuin lisääntyvän ellei Whisperersit siis todella tehtaile näitä zombeja kasaavan niistä jonkinlaista armeijaa.

      Käsikirjoittajat tekevät tietysti kaikkensa pitääkseen sarjan katsojat ja fanit kiinnostuneina edelleen ja tällä hetkellä se mielenkiinnon kohde on juurikin viljellä näitä arvoituksia aina helikopterista Georgieen, A-kirjaimesta X-arpiin, A-kansalaisesesta B-kansalaiseen ja Michonnen ja koko Hilltopin kiristyneisiin väleihin ja mitä kaikkea mystistä vielä edessäkään. Sarja saattaa palata näihin tapahtumiin takaumien kautta. Mutta näillä kaikilla on rajansa ja toivon ettei tällaista mysteerien verhoa rakenneta liian monimutkikkaaksi ja paksuksi.

      Veikkaan että kauden puoliväli jää ns. cliffhangeriin ja Darylin johtama pelatusoperaatio pelastaa Eugene, loppuu heidän osalta siihen että Daryl, Eugene, Jesus ja Aaron jäävät kiinni Whispererseille. Joku keskushahmoista saattaa myös päästä hengestään. Negan onnistuu pakenemaan Judithin avustamana, hänethän piti vauhdilla saada sarjaan mukaan vanhempana Henryn kanssa. Tuo voisi olla se motiivi. Negan ei pääsisi ilman muita pakoon.
      Se mitä Neganille tapahtuu, en millään voisi uskoa häntä Alexandrian puolella taistelemassa Whisperersejä vastaan. Ehkä hän vain häipyy muille apajille ja rakentaa oman imperiuminsa uudelleen jossain ja häneen palataan myöhemmin sarjassa tulevilla kausilla samalla tavalla kuin Maggieen ja ehkä Rickiinkin.

      Sarja kaikesta huolimatta on pysynyt edelleen mielenkiintoisena.

    • NeganCrimes

      No niin, 9. kauden 8. jakson eli ns. midseason final on sitten nähty. Jostain syystä Alexandrian ja Hilltopin välillä on hyvin viileät välit, ja nähtävästi sen taustalla lienee Michonnen ja Maggien monen vuoden takainen välirikko eikä Michonella tuntunut olevan suurta kiinnostusta ylläpitää yhteyksiä Kingdomin suuntaan vaikka hän tuntui tulevan toimeen joten kuten Carolin kanssa.

      Tässä jaksossa Whisperisit tulivat selvästi esiin ja he lienevät jonkinlaisia "zombikuiskaajia", jotka osaavat ohjailla miten ja minne walkerit suuntaavat kulkunsa. Sen loppukohtauksen tunnelma toi hiukan mieleen perinteisen kauhuelokuvan, johon kuuluvat tiheä sumu ja hautausmaata muistuttuva kiviaita ja rautaportit. Hilltopisssa Maggien seuraajaksi tullut Jesus menetti hengensä tuossa yhteydessä mutta hän herännee henkiin uudessa olomuodossa kunhan 9. kausi jatkuu. Tara vaikuttaisi olevan luonteva seuraaja hänelle. Samalla Eugene, Aaron, Michonne, Magna ja muutama muu jäivät uhkaavaan tilanteeseen Whisperisien piirittäminä.

      Kuten moni täälläkin veikkaisi niin Negan on taas vapaa mies eikä hän tarvinnut mitään nerokasta pakosuunnitelmaa vaan ilmeisesti pappi Gabriel suorastaan unohtilukita sellin oven. Tiedä sitä mitä hän keksii mutta ei niitä vanhoja kannattajia ole ainakaan enää hengissä. Carol hoiteli ne viimeiset kapinalliset Savioursit ja muutama heistä on otettu yhteisön jäseniksi kuten Laura Alexandriasssa ja Alden Hilltopissa eivätkä he varmasti enää innostu Neganista.

    • zombies

      Sinällään odotettavissa olevat tapahtumat kävivät toteen. Nyt Michonne ja kumppanit jäivät Whisperersien piirittämiksi ja näiden tarkoituksena on siis ilmeisesti vain tappaa kaikki elossa olevat selviytyjät ja pitävät jonkinlaista vaeltajakulttuuria yllä, eli liikkuvat paikasta toiseen jäämättä yhteen paikkaan pitkäksi aikaa kerralla. Mutta ovatko olleet seudulla (tarkkaillen) pidempääkin. Rickhäön mainitisi 8.kauden viimeisessä jaksossa tulevasta suuresta laumasta zombeja horisontissa. Tai sitten tämä ei liittynyt Whispererseihin ollenkaan.

      Negan pääsi vapaaksi oikeastaan vahingossa eikä sitä näytetty oliko tässä asiassa Gabrielilla mitään tekemistä asian kanssa. Mutta vanhoja Saviorseja ei ole enää liiemmin jäljellä mutta tietääkö Negan tämän, ja tietääkö hän Rickin kohtalosta mitään. Veikkaan että Negan luikkii vain aluksi mahdollisimman kauas Alexandriasta. Saattaa käväistä Sanctuaryssa ja huomaa hänen aikansa olevan ohi. Voi olla että hänen henkilöhahmon kohtalo on näin aluksi sama kuin Rickin ja Maggienkin eli jätetään se auki myöhempiä kausia/jaksoja varten ja hän poistuu sarjasta hetkeksi.

      Se mihin tilanteeseen Daryl, Michonne ja muut jäivät ei ehkä välttämättä jatku kuin muuten että Whisperersit eivät vielä hyökkää vaan porukka pääsee jollain tapaa pakenemaan ja palaamaan Hilltopiin. Harmi että Jesus heitti henkensä, oikeastaan pidin tästä roolihahmosta enemmän kuin esim. Aaronista. Seuraavaksi Whisperersien kohteena on kait Hilltop tai Alexandria. Tämä Jesuksen tappanut tyyppi taitaa sitten olla imeisesti tuo Beta. Whisperesejähän johtaa Alpha ja Beta. Onkohan näillä tekemistä sillä mitä Jadikselta kysyttiin siellä kaatopaikalla kun radiopuhelimessa ollut tyyppi kysyi häneltä A vai B? Jadis sanoi myöhemmin että B Rickin kohdalla kun löysi tämän joen penkalta. Hieman aika sekavaa näiden arvoitusten kanssa. Olisi mielenkiintoista pikku hiljaa tietää miksi Michonnen vlit Hilltopilaisten kanssa on niin jäätävät. Mitä ihmettä Maggien ja samalla Hilltopin väen ja Michonnen kanssa on tapahtunut.

      Tietenkin on olemassa sekin vaihtoehto, että yhteisöjen huomatessa etteivät he pärjää yksinään Whispererseille, ja tajuavansa mikä porukka tämä oikein on, kaikki lyöttäytyisivät yhteen Neganin johdolla ja yhteen Sanctuaryyn ja näin tavallaan hän saisi takaisin oman imperiuminsa. Daryl ei tosin tätä heti uskoisi sulattavan.

      Kun sarja jatkuu helmikuussa, toivoisi sen jatkuvan tuosta tilanteesta mihin nyt jäätiin eikä tulisi mitään takaumajaksoa tai muuta nyt heti. Sellainenhan on varmasti pakko tulla tällä kuluvalla kaudella, kokonaan omistettu jakso täynnä takaumia ja flashbackeja.

      • z._ja_kummitusjuna

        Pappi Gabrielhan sen sellin oven heitti kiukkuspäissään kiinni ja käänsi selkänsä heti niin että ei huomannut sitä ettei ovi suinkaan mennytkään kiinni. Eikä sitä huomannut se Neganin kädet vapauttanut vartijakaan, tietenkään.

        Jännä nähdä mitä vitsiniekka saa aikaa, ottaako kenties pari pikkuista panttivankia eli Judithin ja sen Rickin ja Michonnen mukulan mukaansa, ikäänkuin henkivakuutuksekseen vai jatkaako ihan yksin?

        Kieltämättä tuo loppu oli yllättävä ja ihan toimiva. Minusta Jeesus on jo pitkään ollut ihan turha ja tarpeeton tyyppi koko sarjassa joten kuolema osui juuri oikeaan heppuun. Tottahan joku Aaron on vielä turhempi ja saisi mennä nyt samalla kertaa, sikäli kun nämä kuiskaajat hyökkäävät. Vaan eiköhän Daryl jonkun konstin keksi, että porukka sumun keskellä selviää. Tämä uusi porukka varmaan nyt sitten lunasti oman paikkansa Hilltopissa.

        Uskoakseni Michonnen ja Maggien välirikko juontaa juurensa, kuten aiemmin kirjoitin, alunperin siitä Rickin tapauksesta. Sitten kun asiaa on vuosia vatvottu, on jossain kohtaa otettu oikein kunnolla sanallisesti yhteen ja nyt ollaan kertakaikkiaan välit poikki.

        Toisaalta eikös nuo muuta yhteiskunnat ole Alexandrialta olleet ruinaamassa ruoka-apua, vai oliko se vaan se Neganin ex-pesäpaikka jonne jääneet sitä halusivat? Ajattelin että joku tämmöinenkin varmaan hiertää että jossain vaiiheessa Michonne on kieltänyt avun Kuningaskunnalta ja Hilltopilta.

        Mutta ihan hyvä jakso näin puolivälin finaaliksi. Muutenkin tämä kausi on ollut parempi kuin pari edeltävää kautta.


    • zombies

      Olen itse pitänyt tästä ns. uudesta walking dead-alusta ja menneet 8 jaksoa olleet ihan mielenkiintoisia. Tämä hautausmaalle jäänyt porukka taitaa vain palata takaisin Hilltopiin sen jälkeen kun pääsevät pakenemaan sieltä eikä Whisperersit millään tavalla hyökkää vielä. Sota Whisperersejä vastaan siis alkaa.

      Negan menee tietysti Sanctuaryyn takaisin jossa vain kourallinen Saviorseja jäljellä. Eikös sinne joku pieni porukka jäänyt. Tiedä sitä sitten mitä äijä tulee keksimään jos mitään ylipäätään.

      Ehkä Neganin menneisyyteen, Michonnen ja Maggien (Hilltopin) välirikkoon ja Rickin ja Jadiksen kohtaloon palataan näissä sunnitteilla olevissa kolmessa spin-offleffassa. Yksi leffa käsittelisi sitä mitä Rickille tapahtuu tuon kuuden vuoden aikahypyn aikana ja niin edelleen.

    • NeganCrimes

      The Walking Deadin 9. kausi jatkuu Suomessa maanantaina helmikuun 11. päivänä 2019 . Amerikkalainen termi tuolle tulevallle 9. kauden 9 jaksolle on muuten midseason return.

      Tässä on yksi YouTube linkki, jossa on aika paljon spekulaatiota tulevista tapahtumista ja etenkin Whisperseistä: https://www.youtube.com/watch?v=dflTDTjmwBc

      Toivon mukaan tällä 9. kaudella pidetään sopivasti vauhtia yllä eikä sorruta samanlaiseen laahaavaan kerrontaan kuin mitä Neganin Savioursien kanssa kävi 7. ja 8. kauden osalta. Tosin 9. kauden loppupuolella saattaa olla joku takautumajakso, jossa selitetään mm. miten Michonnen ja Darylin alaselkään ilmestyivät ne X:n muotoiset arvet.

      • Zombies

        En usko takaumajaksoihin tällä kaudella. Ehkä näihin x-arpiin ja Rickin ja Maggien tulevaisuuteen, Hilltopin ja Michonnen viileisiin väleihin sekä Neganiin keskitytään tarkemmin tulevissa spin-off leffoissa joita tehdään trilogian verran. Sarja itse keskittyy paljon puhuttuihin Whispererseihin ja tulevaan uuteen sotaan.

        Sehän nyt on selvä että Daryl ja muu porukka pääsevät pakoon hautausmaalta Whispererseiltä, saavat vangiksi yhden heistä ja Alpha tai Beta alkavat käydä neuvotteluja tämän vapauttamiseksi. Darylhan ei tähän suostu joten Alpha julistaa sodan Hilltopin kanssa. Hilltop saa Michonnen puolelleen ja yhdessä Alexandria ja Hilltop aloittavat sodan Whisperersejä vastaan. Mielenkiintoista on se miten Negan liittyy tähän kaikkeen, palaako Alexandrian ja Hilltopin puolelle, vai katoaako hetkeksi sarjasta palatakseen takaisin jossain vaiheessa Maggien ohella? Ehkä jotain tällaista.


    • kasisijoittaja

      Onko 8. kausi vain DVD:llä?

      HBO:lta löytyy 7 ...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe