Berner: Valtavia mullistuksia autoiluun-Päätöksiä

KallioK

huomenna. Kysely kansalaisille päättyy ma 8.10.2018. Toimet käynnistettävä nopeasti. Erittäin tiukat päästörajat Suomen tavoitteena...

Berner, Kesk : Suomi tavoittelee autoille erittäin tiukkoja päästörajoja – päätös luvassa jo huomenna
-Pitäisikö polttomoottoriautot asettaa myyntikieltoon?
-Olisiko liikenteen polttoaineiden verotukseen syytä tehdä pikaisia muutoksia?

Lue lisää: Valtavia mullistuksia odotettavissa autoiluun – Tuore raportti: toimet käynnistettävä nopeasti, kansalaisille julkistettu kysely
Muun muassa tällaisiin kysymyksiin pyydetään tänään viimeistä päivää vastauksia Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemassa verkkokyselyssä, jonka tarkoituksena on ohjata liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän parhaillaan käynnissä olevaa työtä.

Bernerin ilmastotyöryhmän tavoitteena on löytää keinot siihen, miten Suomen liikenteestä tehdään hiiletöntä.
Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraporttia koskeva kysely

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1594854&SID=eecd2b3f-1915-42cf-a3e9-b45a48c3d9b1&dy=127178264

101

1152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdthgh

      Nyt tehdään nopeesti päätöksiä ennen seuraavaa hallitusta kumileimasin käy kuumana.

      • berneritönliikenne

        parasta olis tehä liikenettestä berneritöntä. menis rättipuotiinsa maton kuteita repimään.- nyt nyysii kansan rahat itselleen.


      • Kakkulanlaivo

      • Äänestä_Vaaleissa

        Bernerin, Sipilän ja Orpon porvarihallituksen tavoite on poistaa autovero ja kattaa veromenetykset autoilun kulujen kasvattamisella TASAVEROTUKSELLA esim. tienkäyttömaksutasaverolla, polttoainetasaveron korotuksella ym. Kermisluokan ökyautoilijoille suuria säästöjä autoveron poistolla ja pieni- ja keskituloisille lisää autoilun tasaveromaksuja, hienoa porvarit!


        Yksi ehdotus on Bernerin-Sipilän-Orpon porvarihallinnon haikailema autoilijoiden SIM-korttikyttäysmaksu, jota tienkäyttömaksuksi kutsutaan. Itse puhuisin tienkäyttötasaverosta autoilijoille. Bernerin-Sipilän-Orpon suunnitelmissa oli ja on edelleen laittaa kaikki autoilijat maksamaan GPS-paikannukseen ja SIM-korttiikyttäykseen perustuvaa tienkäyttömaksua, joka suunnitelmien mukaan olisi noin 10 €/100 km näin alkuun. Summaahan olisi helppo hilata ylöspäin aina lisää tuloja haluttaessa.

        Köyhä työtön ajaessaan kotterollaan maksaisi sitä saman verran kuin Suomen rikkain mies miljardööri Antti Herlin. Ja koska saman porvarihallituksen suunnitelman mukaan autoveroa laskettaisiin tai poistettaisiin, Antti Herlin ym. öky ostaessaan tai vaihtaessaan uudempaan Teslaan ym. ökyautoon kuolettaisi tämän tienkäyttötasaveron vuosikymmeniksi säästämällä kymmeniä tuhansia euroja autoverosta. Sen sijaan köyhä työttömämme ajaisi edelleen vanhalla kotterollaan, koska autoveron poiston jälkeenkään varaa auton vaihtoon ei olisi, ja hän maksaisi lisäautoilulaskuna 10 €/100 km tienkäyttömaksutasaveroa ja myöhemmät korotukset tähän tasaveroon. On aivan selvää että auton polttoainemaksut ym. eivät tule laskemaan, joten tämäkin tasavero on puhdas lisäryöstö autoilijoilta ja varsinkin pienituloisilta autoilijoilta.

        Sipilän ja Orpon hallitus on kuin anti-Robin Hood joka ryöstää köyhiltä rikkaille.

        Äänestäminen eduskuntavaaleissa on ainut keino tavallisen ihmisen vaikuttaa tähän politiikkaan, sillä myös äänestämättä jättäminen on samaa kuin ääni Sipilälle ja Orvolle tasaverotuksen lisäämiseen.


    • hhjhfghcg

      Tärkein päätös on syöttää ja juottaa afrikan ihmisiä ettei ne kuole sukupuuttoon muuten ilmasto muuttuu niin paljon ettei suomessa voi enää ajaa autoa.

      • melkeinsyttyi

        elä muuta sano. täälläkin laittoivat vokin kaikki uunit ja hellat täysille, normaali huone lämpö ei riittänyt. onneksi roput pimahti eikä syttyny tulipaloa.


      • mikäselittää

        varmaan auto ei saastuta, kun nokikeppi istuu kyydissä. eihän täältä afrikkaan roudatut, vanhat bussit tai hk autot saastuta afrikassa. ihme on tapahtunut.


    • Täh

      Kysely päättyy tänään ?

    • happiko.loppuu

      Ilmasto on tietääkseni yhteinen, mutta ilman käytöstä päättää Berneri, ei mene jako tasan. Jokainen hengittäjä päättää miten ilmastoa käyttää, ei se muutu liikennemisteriön päätöksillä.

      • setä.erasmus

        Hiilidioksidipäästöt ovat kuitenkin suhteellisen paikallisia ... pidemmällä aikavälillä toki leviävät koko kaasukehään. Mutta ensisijaisessti pyörivät siinä saastuttavan alueen ympärillä. Jos päättäjät käyvät maassa,jossa ei ole paikallisia päästölähteitä ollenkaan ja katsovat sinistä taivasta . . . sillä voi olla omanlaisensa vaikutus - jos hinhimillinen perusahneus kyetään voittamaan.

        Kun mikään ei riitä.


      • setä-erasmus
        setä.erasmus kirjoitti:

        Hiilidioksidipäästöt ovat kuitenkin suhteellisen paikallisia ... pidemmällä aikavälillä toki leviävät koko kaasukehään. Mutta ensisijaisessti pyörivät siinä saastuttavan alueen ympärillä. Jos päättäjät käyvät maassa,jossa ei ole paikallisia päästölähteitä ollenkaan ja katsovat sinistä taivasta . . . sillä voi olla omanlaisensa vaikutus - jos hinhimillinen perusahneus kyetään voittamaan.

        Kun mikään ei riitä.

        Ihmisen peruslaiskuus vs ahneus.

        Oma ajatukseni on pitkään ollut, jota olen myös toteuttanut omassa elämässäni: työpaikan pitää olla kävely/polkupyörämatkan sisällä. 15-20min.

        Isoisän malli. Saa vapaasti johtaa ajatuksia tästä.


      • oiuytrdfghj
        setä-erasmus kirjoitti:

        Ihmisen peruslaiskuus vs ahneus.

        Oma ajatukseni on pitkään ollut, jota olen myös toteuttanut omassa elämässäni: työpaikan pitää olla kävely/polkupyörämatkan sisällä. 15-20min.

        Isoisän malli. Saa vapaasti johtaa ajatuksia tästä.

        hallitus on toista mieltä.


    • RyssäSaastuttaa

      Berner on henkisesti sairas ja hänet tulee laittaa Niuvanniemeen pakkohoitoon
      Suomen päästöt kaikessa on kärpäsen pieru Saharassa ja vaikka Suomi ei tuottaisi yhtään päästöjä, ei sillä maapallon mittakaavassa ole mitään merkitystä

      Kiina ja Intia saatava luopumaan päästöistä ja muut väkirikkaat valtiot, niin jotain vaikutusta on maapallon tilanteeseen.

      Suomen irtisanouduttava Pariisin ilmastosopimuksesta joka täysin järjetön ja josta USA jo irtisanoutui

    • TyrmätkääHulluBerner

      Mutta vastatkaa ihmeessä tuohon kyselyyn jotain... tyrmätkää hullun aikeet
      Vaikka että:
      "Bernerille potkut"
      "Berner Biokaasuineen pihalle"

      • guspiä

        jospa sille on menny kaasua lettiin. ja gu$t@ päähän.


      • KylläLinkitToimii

      • paskakysely

        ei mitään järjen hiventä koko kyselyssä. täyttä paskaa. on kuin koko suomi asus stadissa.


      • komppaaja
        paskakysely kirjoitti:

        ei mitään järjen hiventä koko kyselyssä. täyttä paskaa. on kuin koko suomi asus stadissa.

        Niin minäkin ymmärsin, mutta täydensin mainitsemalla, että 1) koko Suomessa pitää turvata julkinen liikenne työttömien aktivointimallin takia ja 2) ajoneuvovero voitaisiin muuttaa progressiiviseksi, jolloin rikkaimmat autonomistajat ja siten ajoneuvoveronmaksajat asuvat metropolissa. Esim. 5 % vuoden bruttotuloista olisi hyvä ajoneuvovero nykyisen vuosimallin ja polttoainesidonnaisuuden tilalle.


    • mikään.ei.muutu

      Mullistavat päätökset ovat samat kuin ennenkin eli maksat bensasta ja autoilusta enemmän mutta voit jatkaa saastuttamista. Kukaanhan ei anna tai osta sinulle uutta autoa

      • pikkulisä

        Mainitsemiesi lisäksi Berner haluaa kehittää autoilijoiden jatkuvaa kontrollia, sekä ajetuista kilometreistä että liikennerikkomuksista. Autoihin tulee pakollisena GPS:n kaltainen laite tms. 24/7-kontrollin lisäämiseksi.


    • VatuttaaJoEtukäteen

      Bernerin perusmotiivi on jo pielessä. Olen ymmärtänyt peruskuvion olevan, että jos on rahaa maksaa, silloin ei mikään rajoita saastuttamista.

      Mielestäni se, että monelle köyhälle ja pienituloiselle PAKOLLINEN liikkuminen käy mahdottomaksi, ei ole järkevä ratkaisu. Se entisestään leventää elintasokuilua. Jos kovia konsteja halutaan, silloin vain km-kiintiöt autoiluun ja stoppi perusbensa-autoille ja erityisesti paljon kuluttaville autoille. Tämäkin on vielä näpertelyä jopa Suomen mittakaavassa. Tosihan on niin, että nyt jos koska pitäisi katseet suunnata teollisuuden suuntaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Pitäisi laittaa paukkuja ilmastonsuojelun edistämiseen nimenomaan väkirikkaissa maissa.

      Jos entistä useampi valtio lähtee tosissaan ilmastotalkoisiin, silloin muidenkin on helpompi hyväksyä vähän vaikeammatkin ratkaisut.

      Jotenkin vain tuntuu, ettei kukaan tosipäättäjä ole vilpittömän tosissaan tässä hommassa. Tuleekin mieleen, että yritetäänkö tässäkin vain siirtää tulopohjaista verotusta tasaveroiksi ja tasamaksuiksi, kuten on tapahtunut viimeiset 30 v.

    • HullunLehmänTautinen

      Berner voisi lopettaa haitallisten aivopierujen ja pierujen päästelemiset.
      Pitkä pakoputki ja päästösuodatin tuon ämmän molempiin päihin!

      Sipilä ja Berner aikovat vetää välistä. Vatuloida kunnolla.
      Petturi Urpon hallintarekisteri salaa nyt kaikki omistukset, Ja samoin Sipilän salatut vakuutuskuoret, joilla voidaan käydä laitonta röyhkeää sisäpiirikauppaa.

    • Siinäpätärkeimmät

      Polttoaineiden hinnat nousee reippaasti, sitähän toi tarkoittaa. Siinä on hallitukselle vielä sellainen erikiva piirre, että veroeuroja ropisee, vaikka savun määrä ei vähenisikään.

    • toivottavasti

      Näitä "uudistuksia" tulee nyt liukuhihnalta . Edellinenkin vr n yksityistäminen kaatui miksei sitten tämäkin.

      • Karkuun

        Postikin piti yksityistää. Jättää eduskunnan tämän kauden jälkeen joten yrittää sotkea vielä liikenteen mikäli ehtii. Ei tarvi jäädä paikanpäälle selittelemään tekemisiään.


    • SipiläBernerPakkohoitoon

      SeonnutSipilä: Suomesta SUURvalta...SUUURVALTA

      Pääministeri Sipilä (Kesk) kutsuu kaikki puolueet koolle ilmastopolitiikasta - Suomesta ilmastonmuutoksen torjunnan suurvalta.
      Tänään klo 17:39 IL
      Pääministeri Sipilä hehkuttaa Suomen mahdollisuuksia nousta ilmastonmuutoksen torjunnan suurvallaksi, kunhan puolueet saadaan asiassa yksimielisiksi.

      • Meinaako tuo Sipilä perustaa tuhatvuotisen valtakunnan ?


      • Ilm20ja21
        Että_silleen kirjoitti:

        Meinaako tuo Sipilä perustaa tuhatvuotisen valtakunnan ?

        En usko, sillä tuskin hän edes pääsee sinne tuhatvuotiseen valtakuntaan.
        http://raamattu.fi/1933,38/Ilm.20.html
        "Ja minä näin valtaistuimia ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus (Ilm. 20: 4-5)
        "Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan." (Ilm. 20:12)
        Ilm. 21:7-8: "Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Ainakin valehtelussa Sipilä on ylivoimainen, joten ei peri Jumalan tuhatvuotista valtakuntaa.


    • MinäAJAN

      pari km keskim. päivässä 2litr 16venttiilisellä bensa autolla. Mitä voin voin kyselyyn vastata?

      • vastaisinnäin

        No vastaat, että vihervasemmisto vankilaan kiusaamasta yhteiskuntaa.


    • Kuseutus

      Autoilu loppuu näin

      • verotulot

        Se on samalla mielenosoitus kepua vastaan, kun maaseutuelinkeinot loppuvat ja siten myös äänestäjät. Metropolin ulkopuolella oma auto on välttämätön. Myöhemmin valtio huomaa tämän vähentyneinä verotuloina (ajoneuvovero, polttoaineiden useat verot jne, alv jne.).


      • cvbvcvb

        omalta kohdalta loppuu myös tää elämä , mutta aika paskaa se viime ajat on ollukkin , mitään ei voi suunnitella kun asiat muuttuu kokoajan ja makksut nousevat , esim , sähkö ja vesilaskut maksavat kuukaudessa sen mitä ennenn kolmessa . kiinteistövero uudistus tuo varmaan roiman korotuksen , jätemaksut , tietoliikennemkasut, hoidat kaikki hommat netissä itse ja maksat siitäkin , pankkikonttoereita ei ole lähelläkään jne.


    • MinisteriösaastaaAB

      Berneri voi vetää sen ison alahuulensa päänyli niskaan ja nielaista kuuluvasti!

    • turvallisuuskysymys

      Kaksoiskansalaiset pois hallituksesta. Niilä ei ole muuta kuin omat rahamassit mielessä jonkun tekosyyn nojalla.

    • pieleenmenitaas

      Ministeri ei ole vielä huomannut että vaalit on tulossa. Ilmeisesti puolueen menestyminen ei kiinnosta pätkääkään.

      • parikärpästä

        Siinä päästäisiin Sipilästäkin eroon ensi keväänä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!


    • OLKAAMIEHIÄ

      Vastatoimina kerätkää kaikki autot stadiin ja pistäkää ne HIILTYMÄÄN.
      OLKAA EDES KERRAN MIEHIÄ. NATSI PASKAT.

      • Buaha

        Voisihan sinne jotain pihojen perillä mätäneviä kaatopaikkaromuautoja kuskata palamaan kokossa mutta mitä palavat autot viestittäisivät, ja mitä itse haluaisit tuoda palavan auton metaforalla esille? (Ps. Kun auto on liekeissä ei enää erota oliko se romuauto vai uusi auto)


    • kaskkaski

      pienituloista rangaistaan jos on vanha auto ja yrität kädä töissä. en jättäisi mamuille ja muille rikkaille puhdasta luontoa roskat. paristot myrkyt muovit kaikki veteen-minähän maksan kaikesta

      • erohgtoehohp

        On muuten hyvä pointti. Jos mahdottomiksi menee kansalaisten kyykyttäminen ja hirttosilmukkaa kiristellään, niin paristot ja roskat sitten protestiksi tästälähin luontoon. Tuon jos tekisi koko kansa, olisi se jo keino kääntää hirttosilmukka autoritääristen kansaa kyykyttämälläjohtavien valtuutettujen omiin niskoihin.


      • Totuuskomissio1
        erohgtoehohp kirjoitti:

        On muuten hyvä pointti. Jos mahdottomiksi menee kansalaisten kyykyttäminen ja hirttosilmukkaa kiristellään, niin paristot ja roskat sitten protestiksi tästälähin luontoon. Tuon jos tekisi koko kansa, olisi se jo keino kääntää hirttosilmukka autoritääristen kansaa kyykyttämälläjohtavien valtuutettujen omiin niskoihin.

        No mitähän järkeä tuossa luonnon pilaamisessa sitten olisi? Kyllä tuollainen kopsahtaa omaan nilkkaan, eli mitä myrkyllisiä luontoon heittelet, sen saatat lautaseltasi edestäsi löytää.

        Tuon sorttiset uhittelut ei ole fiksun keinovalikossa, laillisin konstein viisaampi vaikuttaa.


    • lrvn

      BERNER TUHOSI TAKSIRENKIURANI (työnantaja lopetti kannattamattomana täällä maakunnassa) KOHTA SITTEN EI OLE VARAA TYÖTTÖMÄNÄ PITÄÄ VANHAA AUTOANI. VAIHTAAKO BERNER MINUN VANHAN VOLVONI SITTEN SÄHKÖAUTOON? MULLA AINAKAAN EI VARAA. MITEN ETSIN/KULJEN JOSSAIN TULEVASSA UUDESSA TYÖSSÄNI, JOS EI OLE KOHTA AUTOAKAAN TÖISTÄ PUHUMATTAKAAN.....!!!

      • kylmääkyytiä

        Tuokin on muuten outo juttu sinänsä. Nyt takseja voi ajella vaikka lentävällä matolla ja turvallisuudesta ei niin välitetä.


      • Viekääjosaunantaakse

        Berberi varmasti tarkoitti ettet voi ajaa bensasyöpöllä volvollasi enää, vaan teet maailmaa puhtaammaksi polkemalla töihin.
        Tokikaan autoilua ei rajoiteta uusien autojen kohdalla ja ellei rahaa ole niin Berberi ei ainakaan kyytiin ota. Ei muuta kuin sähköautoa tai mopoa hommaten.


      • Volvolla

        ”… TUHOSI TAKSIRENKIURANI”
        Miksi haluaisit olla renki etkä ala taksiyrittäjäksi vanhalla Volvollasi?


    • kunnon_säästöt

      Paras säästö saataisiin lähettämällä Berner hornan tuuttiin. En tosin
      tiedä huolisivatko.

      • No yleensäkin miksi pitää olla aina, se viimeisin uusi vuosimallinen auto, kun sillä vanhemmallakin voisi ajaa ? Ei noissa autoissa itse ajamiseen mitään todella uutta ole tullut vuosiin vain joutavaa vikaherkkää elektroniikkaa häiriöitä aiheuttamaan. Kestävän kehityksen ideaa ei ole kuin mielikuvissa autokaupassa.


      • KestävääKehitystäTänään
        Että_silleen kirjoitti:

        No yleensäkin miksi pitää olla aina, se viimeisin uusi vuosimallinen auto, kun sillä vanhemmallakin voisi ajaa ? Ei noissa autoissa itse ajamiseen mitään todella uutta ole tullut vuosiin vain joutavaa vikaherkkää elektroniikkaa häiriöitä aiheuttamaan. Kestävän kehityksen ideaa ei ole kuin mielikuvissa autokaupassa.

        Kestävä kehitys tarkoittaa ketoa yritykselle joka tuotteen valmistaa. Muistan kun oli tuttu aikoinaan Nokiassa töissä. Joku oli keksinyt tinan, jolla tinattuna matkapuhelimien mikropiirialustoihin tulee vikaa viimeistään kolmen vuoden sisällä, kun tina alkaa murentua ja hajota olemattomaksi "pölyksi".
        Tuttava oli kahvihuoneessa raivoissaan että mitä kestävää kehitystä muka mureneva tina on.
        Vastaus oli että se on kestävää rahantuloa valmistajan taskuun, kun ei tuote ole liian hyvä.


    • reinonorlynitjalsss

      maailma pelastuu kun Berner laittaa muovipussin päähänsä ja lopettaa möläyttelyt, hengittää hiljaa ja on kuin ei olisikaan, kukaan ei huomaa vaikkal lähtis maasta ja antaisi omaisuutensa hyväntekeväisyyteen ruotsissa , vaikka jollekin kukkamekko kerholle joka tekee kaikkensa ilmaston hyväksi.

      a. autoilu kiellettävä kokonaan , vain kokoomuksen ja sipilän porukka voi ajella.

      b. kävelyyn sallitaan vain hidas pulssinen kävelyvauhti.

      c. hiukset ajettava pois ( ilmanvastus lisää hikeä )

      d. puhuminen kielletään ( hiilidioksiidia tulee ) virallinen kieli ( viittomakieli )



      e. jokainen rupeaa tuottamaan sähköä tuulimyllyn tavoin heiluttamalla käsiään aamuauringossa.


      f. asuntojen lämmitys kielletään. niitä lämmitetään pikkupeileillä pihalta ohjataan auringonsäteet asuntoon.


      g. sähkövero nostetaan 100% silti ( sähkönsiirto vero pakollinen kaikille ) Helsingin energia saa jatkaa kivihiilen polttoa, sillä sähköllä lämmitetään sörnäisten rantaa jossa työttömät onkikoot lahnoja.


      niin ja minä itse haen kansanedustajaksi ensi vaaleissa.

    • Jokutolkku

      Bobrikov 2.0 olis paikallaan.

    • käärmettäpyssyyn

      Tiemaksuja pukkaa Berneriltä.

    • fdhggjfh

      Joo, vastailkaa vaan kysylyyn, josta tiedotetaan vasta tänään, ja jonka kysymykset ovat epärehellisiä ja kieroja. Tyyliin 'merkitse 1-3 vaihtoehtoa, joita ET halua tehtävän', ja sitten yksi vaihtoehto on 'ei mitään edellisistä' vai oliko se nyt 'kaikki mainitut vaihtoehdot'. Eli miten tuokin nyt sitten tulkitaan. Kyselyt laaditaan niin, että saadaan halutut tulokset.

      Fakta on, että köyhdytetty suomalainen ihminen kaupunkien ulkopuolella ei pysty elämään ilman omaa autoa. Pois on viety ruokakaupat, postit, pankit, sairauskeskukset, Kelat, työttömyystoimistot, taksit, linja-autot, työpaikat, koulut, kaikki. Tietysti vuokra-asuntodiilerit ja keinottelijat odottavat silmät kiiluen, että köyhät patikoivat kaupunkeihin ja heitä voidaan käyttää asuntokeinottelijoiden rikastuttamiseen valtion asumistukien kautta.

      Mitään ilmastonmuutosta ei ole paitsi, mitä tapahtuu luonnollisen vaihtelun rajoissa. Jos kaikki maailman ihmiset tuotaisiin seisomaan Suomeen, jokaiselle jäisi noin puoli aaria pinta-alaa seisoskella. Kun ajattelee asiaa tuosta kulmasta, 'ylikansoitus' on roskaa. Maapallolla on valtavasti tyhjää tilaa.

      • vittusaatanahelvettti

        Kieltämättä huijauksen meininki paistoi läpi kyselystä. Oli samassa kaavakkeessa pitäisikö laittaa tiemaksut kaupunkeihin, ja pitäisikö laittaa tiemaksut koko valtakuntaan. Lisäksi oli vittumaisia veroklikkejä. No piti vastata ei useampaan kohtaan, mutta vain kolmeen pystyi valita. Kun siis et halua tiemaksuja koko valtakuntaan mihinkään, vastaat tiemaksuille EI valtakunnallisesti, ja samalla lienet sitten hyväkyä tiemaksut kaupunkeihin.
        Tavoite oli itsellä, että olen jo niin paljon veroja maksanut monella tavalla, että saatu potti pitäisi riittää jos verovaroja osataan kohdentaa oikein.
        Nykyisillä tunareilla näyttää olevan ongelmia saada rahat riittämään, ja sen takia pitää saada kansalta lisää.
        Kysyisivät asiantuntijoilta neuvoja jos ei oma aivokapasiteetti riitä taloudelliseen ajatteluun.
        iPhonenuorukaisia piti rahdata 33.000 eläteiksi, ja muu matutus päälle.
        Verovarojen kohdentaminen on pahasti hakusessa nykyhallinnolla. Siinä sitten pitää hynytellä MUKAMAS ilmastosta huolestuneena rahaa että saa maksaa matuille kun kerran matut ovat jo sisälle haalittu.


    • dynastiax

      mitä jos kielletään samalla kaikki tuhannet tapahtumat / urheilutapahtumat ympäri maapallon ( tulee valtavasti saastetta ), etelänmatkat , lentämisineen, varsinkin olympialaiset ( valtavine kylineen )
      kielletään työmatkailut ( siellähän vain joristaan ja pamlaillaan päivät pitkät ) , kielletään viikonloput ( pelkkää lorvailua ja kerskakulutusta ) , kielletään autot kokonaan ( pelkkää hupiajelua koko autoilu )

      eli keskitytään olennaiseen, ollaan soluasunnoissa , 10-30 ihmisen ryhmissä kuin pingviinit etelänavalla kynttilän lämmössä , mietiskellään ja syödään salaatinlehtiä ja heinäsirkkoja, ei tehdä mitään ettei tule tehtyä virheitä, ei kulu energiaa, ainut mitä kuunnellaan ovat suorat lähetykset hallituksen pika istunnoista joissa loihditaan kiivaasti uusia toimia että maapallon valot saadaan sammumaan mahdollisimman nopeasti, olet mitä syöt, heinäsirkat valtaavat Arkadianmäen ja lopulta syövät nämä torakat.

    • Talking_Shit

      Nämä ilmastotalkoot loppuvat tasan sinä päivänä kun ensimmäinen iso teollisuusyritys laittaa tehtaansa pakettiin ja päättää siirtää ne ulkomaille kallistuneen energianhinnan ja kuljetusten vuoksi!

      Kun työttömiä alkaa tulla tuhansittain päivässä ja bruttokansatuotteeseen miljardien aukkoja joka vuosi, alkaa poliitikkojen ajatukset muuttua heti!

      Tällä hetkellä poliitikot pelaavat kuin uhkapeliä kortteilla ja lyövät pöytään toinen toistaan suurempia rajoituksia ja veronkorotuksia. Mutta heti kun ne täytyy toteuttaa ja ne alkavat vaikuttaa talouteen, niin ääni muuttuu kellossa.

    • 747.lämmittöö

      Bäärnerin voisi tunkea käynnissä olevan boeing 747 moottorin taakse, ja kysyä siltä, että tuntuuko ilma lämpöseltä ?

    • yksinkertaisesti

      Millä ihmeellä tavallinen pulliainen ostelee sähköautoja oli veroja tai ei. Vanhalla tullaan ajamaan kun rahat ei riitä. Jos se tehdään mahdottomaksi ajaminen ja liikkuminen loppuu.

      • Köyhällelorunloppu

        Köyhä ei pysty ostamaan uutta sähköautoa ikinä,jos aikoo ajaa,on löydettävä käytetty uutamalla tonnilla tai muutettava nykyisen kotteron moottori sähkömoottoriin ,akkuihin ja muihin säätimiin.
        Nekin toki maksaa tonneja tai kätettyinä satasia mutta nuo on ainoat keinot köyhälle ajaa enää millään omalla autolla sikkoin tällöin,tietysti jos pidät autoa liikenteessä vain pari päivää vuodesta niin ei sekään paljon maksa mutta eipä kerkeä paljon ajelemaankaan.


    • arkkumäki

      a. autoa saa käynnistää vain 1 kerran päivässä
      b. saa ajaa vain Berner saksan tuonti oy myymillä autoilla
      c. ajokortti ajettava autokohtaisesti aina uudelleen.
      d. ajolupa reitille anottava DDR tyyliin 3 viikkoa ennen ajomatkaa
      e. polttoaineeksi käy vain Tokmannilta ostettu bio haoava super anttosen st1 paloliemi.
      f. ajettava kypärä päässä , jossa väri paljastaa ajopäivän luvan
      g. uudet verot, ajovero, käynnistysvero, pysäköintivero, jarrutusvero, läheltäpiti sakko ja kiihdytysvero 1 vaihteella ajo on verovapaa.

      ..on niin helppo olla arkaadianmäellä töissä.... ei tartte autoo kun voi pulkalla liukua kotiin.

    • äänitäx

      yli 5 miljoonaa junttia valitsee keskuudesta suurimmat juntit, eli keitä ovat valitut...
      nämä valitut eivät päätä mitään vaan kertovat päätökset joita tekevät henkilöt jotka eivät kuulu tähän 5 miljoonan juntin laumaan , siis keitä he ovat..
      nämä yli 5 miljoonaa junttia innostuvat aina 4 vuoden välein, miksi....
      äänesi on kuin muurahaisen kävelystä tuleva töminä.

    • GoneIn60Hours

      Onneksi on PORNHUB, voi edes jotenkin nauttia elämästä SUOMESSA.
      Että onhan siitä TEKNOLOGIASTA nyt jotakin HYÖTYÄ.

    • sohvaltakeittiöönkävelle

      Millähän ne pienituloiset eläkeläiset tulee liikkumaan ? Ne joilla on vielä ajokortti ja vanha auto.

      • HautausMononenOy

        Ainoa tarpeellinen liikkumiinen näille eläkeläisille on Monosen järjestämä kuljetus kohti loppusijoituspaikkaa.


    • LMtyöryhmälleOhjeet

      Mitä asioita työryhmän tulisi ottaa huomioon jatkotyössä?
      Vastasin:

      Odottaa uutta hallitusta!!!!!
      Bernerin avohoito lääkitys vaihdettava tai takaisin suljetulle !
      Berner silti uuteen mielentilatutkimukseen.
      Taitaa olla varminta toimittaa SuurvaltahulluSipilä ja Sipilän BersnereikäBerner kierrätykseen jätekompostiin.

    • Bähheba

      Seuraavaksi bersneri määrää hengitysilman maksulliseksi. Kaikille alle 100 000 vuodessa tienaaville kantasuomalaisille liimataan hengityksen säätönaamari ikuisesti kiinni suun ympäri. Jos jää hengityslasku maksamatta, niin ilma loppuu. Lisäksi jos hengästyy liikaa portaissa, niin maski tunnistaa sen ja lätkäisee huonokuntoisuus lisämaksun päälle.

      Liiallisen piereskelyn estämiseksi, bersneri on kehittänyt peräletkun, josta pierua voidaan rangaistustoimena kierrättää hengitysilmaksi.

      Ateriointi suoritetaan nenämahaletkun kautta, koska naamari estää normaalin syönnin. Bersneri on kehittänyt liuoksen jossa on tarvittavat ainekset hengissä pysymiseen. Oksentaa ei kannata, sillä se tukkii naamarin, ja hengitysilma loppuu.

      Ja tosiaan tämä koskee vain kantasuomalaisia. Eu:n ulkopuolisella passilla saa hengitellä ilman naamareita.

      • CO2

        "Jo vuonna 2006 David Miliband, silloinen Britannian ympäristöministeri, ehdotti "henkilökohtaisia päästöoikeuksia". Henkilökohtaiset päästöoikeudet tarkoittavat sitä, että jokaiselle ihmiselle määritellään se määrä hiilidioksia, jonka hän saa päästää ilmakehään uloshengittäessään. Jos henkilö ylittää päästöoikeutensa, hän joutuu ostamaan niitä lisää voidakseen hengittää. Millibandin mukaan "yleisön yhteistyö on toivottavaa, mutta ei välttämätöntä".
        David Milibandin ajatusta henkilökohtaisista päästötileistä edistää Saksassa Joachim Schellnhuber, liittokansleri Angela Merkelin neuvonantaja ilmastoasioissa. Moni muukin Vihreä poliitikko kannattaa ajatusta, ja on sitä mieltä, että "tällaisessa (ilmastollisessa) hätätilanteessa demokraattisten oikeuksien pidättäminen on aivan oikein".
        Lihaville ihmisille ja muille henkilöille, jotka huohottavat hengittäessään kaavaillaan lisäveroa. On ehdotettu myös hengittämisen säännöstelyä.
        Norfolkin saarella Australian edustalla on jo henkilökohtaisten päästöoikeuksien kokeilu meneillään. Kokeiluun kuuluu carboncard, "hiilikortti", johon tulee merkintä käytetystä polttoaineesta, sähköstä, lennetyistä lentomatkoista ja rasvaisista tai kaukaa kuljetetusta ruoista. Jos saa säästettyä päästötilinsä yksiköitä, ne voi myydä eteenpäin. Jos päästötili ylittyy, on korvausvelvollinen. Joka vuosi hallitus pienentää päästötilikohtaisia henkilölle myönnettävien yksiköiden määrää, jolloin niiden kaupallinen arvo nousee."
        http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54093-perhe-ei-sallittu-agenda-21


    • Pikkuvaltiossa

      Raportista saatiin hyvä noja kyykytykselle.

    • puhtaampipolttoaine

      Alkylaattibensiini (yleiseimmin pienkonebensiini) jota on olemassa myös korkeampi oktaanisena olisi kaikista tehokkain tapa vähentää autojen pakokaasupäästöjen määrää ilman teknisiä muutoksia autoihin. Ongelmana on vain ja ainoastaan melko kallis hinta.

    • buhahhahahh

      Sitra niistäisi autoilijoilta lisää rahaa – selvitystyön vetäjä Ylelle: Bensaveroihin raju korotus.
      Meillä on suoraan sanottuna ilmastokriisi. Päästöt pitää saada vähenemään hyvin nopeasti.

      https://www.is.fi/autot/art-2000005853788.html

      Rahtilaivan päästöt vastaavat 50 miljoonaa autoa. Delawaren yliopiston tutkijaryhmä on kuitenkin julkistanut tutkimuksen, josta kannattaisi myös puhua päättäjien talousfoorumeissa ja huippukokouksissa. Tutkijoiden mukaan 15 maailman eniten saastuttavan rahtialuksen päästöt vastaavat 760 miljoonan henkilöauton päästöjä. Yksi suuri rahtilaiva vastaa siis päästöiltään yli 50 miljoonaa henkilöautoa.

      https://www.ksml.fi/teemat/autot/Rahtilaivan-päästöt-vastaavat-50-miljoonaa-autoa/484387

    • 520d2014

      mutta seuraavassa hallituksessa voi olla vihervasemmisto, he oikeasti vihaavat yksityisautoilua,
      nyt on vakava paikka äänestää oikein, persut ovat ainoa ihmisen puolella oleva puolue ja ääni heille pelastaa yksityisautoilun Suomessa

    • Matserik

      Eikö kuitenkin teollisuuden päästöt ole paljon suurempi uhka ilmastolle kuin eläkeläisen satunnainen autoilu, kuten nyt annetaan ymmärtää.

    • Ial

      Ja eikö jonkun vapaa-ajan laivaliikenteen vaan lopettaa? Miksi pitää käydä ostamassa viinaa Tallinasta ja samalla tuhota ilmakehää. Sen voi lopattaa vaikka huomena.

    • KekkonenK

      Ahne Berner tätä ennen: Valtavia muutoksia lasten sairaaloihin!
      Ahneen Bernerin verovapaa säätiö kerää keräyksillä suomalaisilta rahat Ahneen Bernerin omaan pussiin.
      Ahneen Bernerin verovapaa säätiö omistaa nyt KOKO lasten sairaalaan ja alkaa repiä kiskurivuokraa lapsilta.
      Ahneen Bernerin "yritykset" rakentavat tornitaloja Espoon parhaille paikoille - vastustus jyrätään.

      Ahne Berner on uskomattoman röyhkeä KEPUkonna, ihan niinkuin Ahne Sipilä.
      Miten nuo KEPUkonnat saavat ryöstää Suomea???
      Miksi ihmeessä KEPU sallii tuon???
      KOSKA taas KEPU-lehmänkauppa.....Sipilä Bernerit saavat ryöstää Suomea, jos JuudasSipilä vaan runnoo väkisin KEPU-UNELMA-maakuntamafiahulluuden läpi.

    • yksityisautoileva

      Mä äänestän ihan mitä hyvänsä puoluetta oli heidän agendansa mikä hyvänsä kunhan saavat tolkun suomalaisen nyysimiseen. Tollaset Bernerit helvettiin joutais.

      • CVBN__

        Berner on vain kostamassa suomalaisille huonoa kohteluaan lapsena.


      • beeneri
        CVBN__ kirjoitti:

        Berner on vain kostamassa suomalaisille huonoa kohteluaan lapsena.

        Säälittävää nähdä, miten kaunainen ihminen rypee vihassaan koko elämänsä. Ja luulee koston tuovan hänelle itselleen mielenrauhan. Voin kertoa, että vain anteeksianto ja ymmärtäminen auttaisivat tuollaisessa mielen ongelmassa.


    • kosto_elää

      Berner kertoi lehdessä, kuinka häntä kohdeltiin lapsena nuivasti Suomessa. Berner on nyt kostoretkellä Suomessa! Odottakaas vaan!

      • The_Devil

        Iso paha Berner tuli kostamaan!


    • strong_language

      Köyhät aiheuttavat suurimman osan tämän maan päästöistä ajamalla vanhoilla autonromuilla!

      Köyhät vain pitää pakottaa lailla ostamaan uusi sähköauto ja maailma pelastuu.

    • keksikääitselisää

      Haluaisin ehdottaa bensiinin ja dieselöljyn säännöstelykuponkien käyttöönottoa. Tietenkin niin, että tärkeät erityisryhmät eivät kuulu säännöstelyn piiriin. Tällaisia ryhmiä ovat nähdäkseni: Kansanedustajat, ministerit, edellisten sukulaiset, ….. Niin. Siitä tulisikin hauskaa hubaa, kun kansa jaettaisiin tässä suhteessa kahteen leiriin.
      Vähän niin kuin arvonlisäveron maksaminen: Kaikissa tuotteissa ja palveluissa 24%, seuraavin poikkeuksin: …….

    • Komediaa

      Sanon kyllä ihan suoraan, että ääliömaista on kaataa suomalasiten vähän ajavien autoilijoiden niskaan ilmastokatastrofia. Ei he saastuta ilmakehää juuri lainkaan. Miettikää ensin kaikki logistiikka uusiksi ja muuttakaa laivaliikenne saastettomaksi. Pureutukaa todellisiin ongelmiin ja luopukaa poliittisesta äänien kalastelusta. Ei ilmasto pelastu sillä että suomalaisia autoiljoita kuritetaan esimerkin vuoksi, kun muuten ei tehdä mitään. Halutaan vain jotain sijaiskärsijöitä, että voidaan sanoa, että ollaan toimittu. Lopettakaa teollisuuden päästöt, laiva-ja lentoliikenne. Sekä kivihiilen käyttö. Ja pakottakaa suuret saastuttajat kuten Kiina, Intia, AasianAfrikka, Kanada, Austraalia ruotuun . Miksi pitää nimenomaan kaataa ilamstoasia jonkun Pihtiputaan työttömän autoilun vaikeuttamseen. Niinkuin sillä olisi mitään merkitystä. Muuta kuin, että se on koomista.

      • SellanenMerkitys

        Voi sillä olla merkitystä. Entä jos se pihtiputaalainen työtön kilahtaa päästään kiusaamisen seurauksena ja lahtaa muutaman poliitikon, saisi siitä ainakin hyvät naurut.


    • käynnistettävää

      Päättäjien puheet ei mullista mitään.
      Auton omistaminen ei vaikuta vähääkään liikenteen päästöihin.
      – Auton verotukseen ei vaikuta se seisooko auto tallissa vai ajetaanko sillä esim 50 000 km/v.
      – e85 muutos ei vaikuta vähääkään verotukseen vaikka se vähentää hiilipäästöjä 80%
      – Autojen myynti ei juurikaan aiheuta päästöjä, päästöt tulevat auton käytöstä joka ei vaikuta auton verotukseen.
      – Ainoa järkevä ”mullistus” olisi verottaa polttoaineita niiden päästöjen mukaan. Sähkö: ei veroa; alkoholi, kaasu yms: pienin vero; polttoöljy, diesel, bensiini yms: raskas verotus.

    • RobertKinty

      Lehmä voisi olla vain hiljaa.

    • Askanda

      Kysyä voisi kuinka monta työpaikkaa on Suomessa henkilöautoilun varassa?
      Polttoainemyynti, korjaamot, varaosamyynti, katsastustoiminta, teiden rakennus ja kunnossapito, autopesulat, autovuokraamot, rengasfirmat, tarvikeliikkeet, automaalaamot, kolarikorjaamot, autosähkökorjaamot, merkkikorjaamot, pysäköintialueiden vuokraajat, parkkihallit, parkkipatet ja -pirkot ja -lasset, poliisin kamerat, poliisi itse ja tietenkin autokauppa tulee näin etsimättä mieleen. Lista lienee loputon.

    • Uskokaa nyt, sähköautoilu pelastaa maailman.

      • rottaaa

        Päivän naurut :)))))))))))))))))))))))))) näin eka kertaa rotan hampaat hahahhahhhaaaa


    • GoneIn60Hours

      Tekno-mullistushan on vain KAPITALISTIEN kusetusvedätys, tehdään kaikesta KALLISTA ja nopeasti tuhoutuvaa. Bisnestä, median BULLSHITTIÄ.
      Mihinkäs USA on 115 TRIJOONAA TAALAA yht.äkkiä hävittänyt? Jaa, ne on pumpattukin TEKNO-OSAKKEISIIN -saadaan PÖRSSI NOUSUUN ja ihmiset tyytyväisiksi.

      Että se seuraava finanssikriisi onkin sitten PAHA, TODELLA PAHA.

    • Cdff

      Kai lemmikkieläimet kielletään ensimmäiseksi? Koiran hiilijalanjälki on huikea. Niitä pidetään vaan huvin vuoksi. "Ehkäisee masennusta ym." Eli siis pidentää ihmisen elinikää, lisäten hiilijalanjälkeä entisestään. Itse piikitin koiran kuoliaaksi vaikka se oli vasta 5 vuotias, en tee lapsia, en ole koskaan lentänyt enkä aio lentää. Jokainen koiran omistaja ja lapsen tehnyt on todellinen ekoterroristi. Jos et näistä luovu olet jeesustelija kuten Niinistö lapsineen, koirineen ja lentämisineen. Tämä on fakta jota ei voi kiistää. Lisään vielä, että jos vapaa liikkuminen muuttuu rajatuksi ja eläminen seuranta/kyttäysperusteiseksi, teen lopullisen ratkaisun. Tein 10 kohdan suunnitelman tämän toteutukselle. Esivalmistelut ym. Toteutus helpottuu kun on selkeä suunnitelma. Älkää huolestuko: Lopullinen ratkaisuni ei kosketa muita kuin itseäni.

    • valitettavasti

      Miksi tukistella tätä B-hänellä on omalehmä ojassa ja lobbaajat hoitelevat sanat suuhun.Ja ympriltä kuuluu uraa,uraa huutoja.
      Mikäs se sellainen pisneksen tekijä on joka ei omaa etuaan ajaisi.Jos sähköpyörää myytäisiin hienolla pelillä niin kukaan ei hankkisi mutta kun heitetään tukilappusia niin firmakin hyötyy.Voi joku höyrähtääkin ja ilmastonmuutos lisättynä niin jo mediatkin rummuttaa.Tuo on vai pieni esimerkki miten tavallista immeistä yritetään kyykyttää.Kellä on varaa ostella uutta autoa tai sähköistä sellaista.Näiden tuottamisen hiilijälki on mahtava.Siitä ei kukaan puhu kun pisnes pitää saada tuottamaan.Eikä se juuri lisäänny vanhoja pelejä vanhoihin vaihtamalla.
      Näissä jutuissa sen näennäisestä maailman pelastamisesta on vain kyse valtavasta liiketoiminnasta.
      Herkkää silmää ja korvaa tarvitaan jopa ääntäkin.

    • biobensdiesel

      Berner joka itseään myös noidaksi sanoi voisi lahjoittaa tulevana pääsiäisenä jokaiselle Suomalaiselle luudan jolla voi lentää, millä se mahtaa muuten.......

    • joojajoosesiitä

      Sehän ei vaikuta yhtään mitään mihinkään tehdään Suomessa vaikka kuperkeikkaa jokaisen autoillun kilometrin jälkeen, tai lopetetaan koko autoilu ja lämmityskin siinä samalla. Ilmasto on se mikä on ja ei siitä muutu sinne tai tänne TIPPAAKAAN !.
      Rahaa sen sijaan tietenkin taas voidaan lypsää pois kansalta ja vaikeuttaa elämistä, sen verranhan näillä "ympäristö" huijauksilla on vaikutusta.

    • näinberneessä

      Polttomoottoreita tuttu menetelmä käyttöön pikaisesti ihmisille ja lehmille sekä muillekin eläimille, eli pakokaasun takaisin kierrätys. Perseestä letku suulle ja näin pierujen ilmastokaasut tulee uudelleen polttoon ja maailma pelastuu!.

    • Bärnerinkullistus

      Autoilun mullistuksista oo hevon vitun paskasnkaan hyötyä ilmaston lämpeämisen pysäyttämiselle.
      Vaikka kaikki maapallon autot muutettaisiin sähköllä kulkeviksi, lämpeneminen senkun jatkuisi.

      Beernerin päästötavoitteilla on vain tarkoitus huijata Ihmisiltä rahat pois.

    • turve.nuija

      Turve on erityiskohtelun alla Suomessa. Turpeella toimivaan häkäpönttöön saa jopa tukea. Siis korvataan diiseli turpeella ja hyvin pyyhkii, ilmasto pelastuu.

    • org-mummeli

      Me olemme niin pieni tekijä tässä ilmastonmuutosasiassa n. 1 promillen luokkaa ettei sillä ole käytännössä juurikaan merkitystä. Tässä maassa tämä asia näköjään pannaan yksityisen ihmisen syyksi. Siellä missä raha puhuu ei ole ongelmaa vaikka tehtaan piiput saastuttaisivat kuinka.

      Katsokaa mitä nuo todellakin saastuttavat maat tekee? Kaksinaamaista peliä, kuten täälläkin. Lätkästään taas joitakin veroja kansalaisten harmiksi, kun niitä ei tässä maassa jo ennestään ole.
      Samaan aikaan tutkimusta ja koulutusta supistetaan, juuri sieltä mistä näihin ongelmiin voitaisiin kehittää ratkaisuja.

    • voisi.muuttaa.muutakin

      Suomessa valtavat mullistukset ja uudistukset ja päätökset ovat todellakin sitä, että hinnat nousee.

    • lkmnlkj

      Miten Berner olisi: vähemmän asukkaita => vähemmän saasteita. Eli kaikki turhat matut pois suomesta suuren hiilijalanjäljen maasta saastuttamasta?

      Vaikka bensan hinnat nousisivat niin ei se ajaminen mihinkään vähenisi, ihan sama tarve autolle silti olisi kuin ennenkin. Saasteita tulisi ihan samassa määrin kuten ennenkin, mutta ihmisiä vituttaisi vain enemmän kun talous olisi autoilun takia entistä tiukemmalla.

      Onkohan noiden Bernerien ihanneyhteiskunta sellainen suurkaupunkikeskitys, jossa kaikki ihmiset elävät monikulttuurista punavihreätä unelmaa tiiviissä sumassa betonilaatikoissaan ja kulkevat täpötäysissä metroissa ja busseissa kuin jossain Kalkutassa konsanaan?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe