Escitalopram lihottaa

Zahara83

Oon syönyt nyt vuoden Escitalopramia 10mg/vrk ja painoa on tullut lisää valehtelematta ainakin 10kg. Tätä ennen olen syönyt cipralexia ilman mitään sivuvaikutuksia noin 5 vuotta. Ruokailutottumukset ovat samat kuin ennenkin ja liikunkin saman verran kuin ennen. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Ajattelin ajaa lääkkeen alas ja katsoa mitä tapahtuu. Voiko lääke hidastaa aineenvaihduntaa?

14

18193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Runkopuu

      Minulla painoa on tullut vuodessa lisää 2 kg ja annokseni on 15 mg. Tosin kaksimetrisen kaapin rungossa tuo painonnousu ei tunnu missään. Sen sijaan naama ja sormet ovat turvonneet, vaikka muuten elintavat ovat pysyneet samoina. Uskon, että syynä on nesteen kerääntyminen ja asia korjaantuu lääkityksen lopettamisen jälkeen. Toki suolan syönnin rajoittaminen voisi auttaa.

      Muuten lääke toimii kohtalaisen hyvin ja sivuvaikutuksia ei ole juurikaan ollut. Jos olet ihan varma, että lihomisesi ei ole nestettä ja johtuu lääkkeestä, suosittelen ehdottamaan lääkärillesi vaihtoa Seroniliin. Sen vaikutus on vastaava, mutta lisänä tulee ruokahalua hillitsevä vaikutus. On kuitenkin huomioitava, että Seroniliä tarvitsee monesti isomman annoksen, jotta mielialavaikutus tulee esiin. Lisäksi se poistuu elimistöstä paljon hitaammin, minkä vuoksi joudut mahdollisesti olemaan kokonaan ilman lääkitystä tovin, jos se syystä tai toisesta joudutaan vaihtamaan toisentyyppiseen masennuslääkkeeseen.

      Suosittelen keskustelua hoitohenkilökunnan kanssa aiheesta. Ainakin lopetus ominpäin on typerää (tiedän kokemuksesta, että se tulee tehdä äärimmäisen hitaasti ja omaa oloaan kuunnellen).

    • Zahara83

      Kiitos asiallisesta viestistä. Mullakin on tuota sormien ja kasvojen turvotusta ja jalkojen kanssa. Mulla on ollut aina melko hyvä aineenvaihdunta niin siksi olen melkoisen järkyttynyt painonnoususta. Voisin jutella tuosta mainitsemastasi lääkkeestä lääkärin kanssa. Katsotaan mitä teen, koitanko lopettaa lääkettä vai saanko vaihdettua toiseen :)

      • Runkopuu

        Kannattaa ainakin kysyä :) Seronil ei oikein tunnu olevan enää lääkäreiden suosiossa, koska nykylääkkeet toimivat paremmin pienemmällä annostuksella. Olen ehdottanut sitä joskus itsekin omalle lääkärilleni, mutta hän piti Cipralexia parempana ja en kyseenalaista hänen ammattitaitoaan. Vaikuttaa sille, että Seronilia annetaan herkemmin naisille ja alaikäisille, kun taas keski-ikäistyvälle miehelle sitä ei oikein tahdota antaa. No, eipä tuo mitään niin kauan kuin Escitalopram pitää ahdistuksen kurissa!


      • Zahara83

        Ja siis ihmettelen kyllä kun cipralexilla ei mitään lihottavaa vaikutusta ikinä ole ollut. Enkä ole muitakaan sivuvaikutuksia siinä huomannut. Yksi toinen korvaava lääke aiheutti tosi pahaa huimausta, sen nimeä en en kyllä enää muista. Nyt alan olla jo vähän epäileväinen näiden cipralexia korvaavien lääkkeiden takia, vaikka ovat halvempia niin aiheuttavat sivuvaikutuksia.


      • Anonyymi

        Luonnon masennuslääke - https://nplink.net/bjahj033
        Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.


    • kokeilemallatietää

      Jep, jep. Seronil toimii paremmin nuorilla, siksi sitä "annetaan" nuorille ... ja juu, escitaloprami voi joitakin lihottaa, mutta useimpia se ei lihota, ja joillakin se voi jopa hilllitä ruokahalua. Samoin Seronil voi joitakin lihottaa, joitakin taas se ei lihota. Riippuu ihmisen omasta aineenvaihdunnasta ja vähän aivojen anatomiastakin, miten nälkäkeskus sijoittuu suhteessa mielihyväkeskukseen ja miten niiden välilä on yhteys. Onneksi noita ei yleensä käytetä vuotta pitempään. Jos painon noususta on haittaa, niin lääke kannattaa vaihtaa. Vaihtoehtoja on useita, mistä valita, nuo ei tosiaan ole ainoat masennuslääkkeet.

    • Gothic-girl6969

      Hei!
      Itsellä aineenvaihdunta hidastunut todella paljon tämän lääkkeen myötä ja nyt lopettamassa vähitellen.Puoli vuotta olen syönyt 10mg päivässä.Aika negatiivisia kommentteja lukenut tästä lääkkeestä :(

    • Zahara83

      Siis mä alan olla lääkkeen lopettamisen kannalla. Nyt oon syönyt 1,5 viikkoa 5mg ja vähennän tuosta vielä viikon päästä puoleen ettei tule mitään vieroitusoireita. Toivottavasti paino alkaa tippumaan koska en enää tunnista itseäni.

    • mihinsyötsitä

      Minusta kannattaisi kyllä tutkia, mistä tuo painon nousu johtuu. Escitalopram ei yleensä noin paljon nosta painoa. Joillekin voi pari kiloa tulla, mutta useimmille siitä ei tule yhtään lisäkiloja. Lääkkeen käytön alussa paino voi usein vähän laskeakin.

      Mutta jos oot noin pienellä annoksella pärjännyt että 10 mg, ja jo vuoden syönyt, ja sitä ennen vielä 5 vuotta cipralexia, ja jos se ihan kertaluonteiseen masennukseen oli tarkoitettu, niin kyllä tuon varmasti voi ihan turvallisesti jo lopettaa. Ei noita yleensä kannata syödä vuosia, ellei sairasta uusiutuvaa tai kroonista masennusta.

      Jos sinulla on uusiutuva tai krooninen masennus, niin on parempi syödä jotain masennuslääkettä pienellä annoksella, koska se ehkäisee masennusjaksoja. Masennusjaksot vaurioittavat aivoja ja niistä toipuminen on kerta kerran jälkeen vaikeampaa. Syvä masennus voi johtaa itsetuhoisuuteeen ja vaatia parantuakseen sairaalahoitoa tai se voi johtaa jopa itsemurhaan. Jos sairastaa uusiutuvaa tai kroonista masennusta, ei kannata lopettaa omin päin lääkkeitä, vaan pyytää lääkäriä vaihtamaan lääke toiseen.

      Joka tapauksessa minusta kannattaisi käydä lääkärillä, jos paino on noussut vuodessa noin paljon ilman mitään selvää syytä.

    • Zahara83

      Oon ajanut alas nyt tota lääkettä jo kuukauden. Täytyy sanoa että oon ihan uskomattoman tyytyväinen! Kaikki turvotus kropasta on melkein hävinnyt! Housut meinaa tippua jalasta, maha on taas lättänämpi kun aikoihin ja nilkatkaan ei oo yhtään turvoksissa. Syön edelleen joka toinen päivä 0.25mg. Noi hidastaa aineenvaihduntaakin, niin luulen että painokin lähtee taas pikkuhiljaa laskuun :)

    • sdfgsdfgsdfgsfdg

      >Voiko lääke hidastaa aineenvaihduntaa?
      <voi
      >Lihottaako se?
      <ei. Aineenvaihdunnan hidastuminen ei lisää kalorimääriä. Jos ei syö enempää kuin kuluttaa, ei liho. Nestettä toki voi joistain lääkkeistä, kuten mirtatsapiinista kertyä, mutta se on eri asia.

    • Hhedjk

      Eli pointtihan tossa on se, että kun aineenvaihdunta hidastuu, syö ja liikkuu kuten ennen alkaa painoa kertyä. Eli lääkkeen aloittamisen jälkeen tulisi lisätä liikuntaa ja keventää ruokavaliota. Tämän näitä lääkkeitä määräävät lääkärit unohtavat tai jättävät sanomatta, koska naisethan ei liikakiloja halua.

      Nestettä kerää nuo lääkkeet varmasti!

    • hoitsunkommentti

      Joillakin essitalopraami voi vähän nostaa painoa ja joillakin se voi vähän laskea painoa. Yleensä essitalopraamilla ei ole kovin suurta vaikutusta painoon, eli tilastollisesti korkeintaan pari kiloa.

      Jos tuntuu, että itse kuuluu kuitenkin niihin harvoihin, joilla paino nousee essitalopraamista ihan haitaksi asti, niin lääke kannattaa vaihtaa. Masennuslääkkeistä esimerkiksi bupropioni (Voxra) ei nosta painoa, vaan auttaa laskemaan painoa.

    • Anonyymi

      Muutamassa viikossa escitalopramin aloittamisen jälkeen +10 kiloa, ja epäilen, että on nestettä. Nyt menossa pyyntö nesteenpoistajista, koska lääke muuten toimii hyvin. Sormet ristissä. Jos nesteenpoistoa en saa, ajan escin alas. Liian kalliiksi tulee vaatekaapin uusiminen eikä kengätkään meinaa mahtua jalkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe