Miten meni,niinku omasta mielestä??

VanhaErkki

Nyt vasta alkaa kuntalaisia puhuttamaan tämä ero Kaksineuvosesta,tässä aamulla kuuntelin osulan pihassa käytyä 4-5 henkilön sanailua päättäjiä kohtaan jotka suuressa viisaudessaan johdattivat meidät eroon kuntayhtymästä.Jos kaikki keskustelussa mainitut uhkakuvat toteutuvat niin taitaapa olla kyyti melkoisen kylmää Lappajärveläiselle terveyspalvelujen käyttäjälle.Kuulemani mukaan melkoinen määrä ihmisistä on kuitenkin jatkamassa edelleen kaksneuvosen asiakkaana koska valinnan vapaus mahdollisuus sallii tämän.
Olen todella pahoillani syntyneestä tilanteesta Lappajärveläisen asiakkaan puolesta,miten kunnan johto voi toimia näin lyhytnäköisesti??

51

1525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkukukkaro

      Jos olisin kulkijaluonne, ei olisi mitään hätää. Mutta kun en ole, suuntaan vaivojeni kanssa edelleen Kaksineuvoiseen. Loppuu ikä ja ymmärrys alituiseen uuden opetteluun, ja eihän tässä ole kyse jomman kumman paremmuudesta, vaan?

    • omasuunta

      Hyvin meni, kunta säästi noin 5 miljoonaa kauhavan sairaalan rakentamisessa.

      • samaamieltä

        On erinomainen asia että joku huomaa missä mennään . Ei enää lisää velkaa Lappajärvelle.


    • HeriJarnesniemi

      Eihän meidän olisi tarvinnut osallistua kuin pelkästään suunnittelu kuluihin Evijärven kanssa, mistä sä sen 5 milliä nappasit?
      Liitos neuvottelut Alajärven jäi käymättä,nimet oli sopparissa ja vasta sen jälkeen neuvoteltiin, että kyllä oli hyvät asetelmat esittää omia vaatimuksia ja toiveita! S......tanan tunarit!

    • järjenvoitto

      joo ja mitäköhän olis saatu kasineuvoiselta , sehän nyt oli alunperinkin täysin väärä suunta , melkoisen työn on saaneet päättäjät tehdä kun tuon sotkun selvittivät , mitä muutama edeltäjä sai aikaan

    • loikuyt

      Niin, kyllähän se neuvottelu episodi oli varsin erikoinen ja kummallinen, ennen vuoden vaihdetta valtuusto teki yksimielisen päätöksen erota ky:stä ja ilmoitus siitä jätettiin vuoden viimeisinä päivinä kaksneuvoselle! Siihen mennessä ei oltu neuvoteltu Alajärven kanssa mistään ehdoista eikä vaatimuksista, sitten alkuvuonna alettiin käymään näennäisiä neuvotteluja järvipohjanmaan kanssa ja koska kerran Lappajärven mukaantulo oli selviö niin ei siinä paljon ollut tehtävissä.

    • valehtelijoidenklubi

      niin no eiköhän joku s-marketin piharaadin tietämys ole aika heikkoa , siinä luullaan tietävänsä asioista ,ihan sama mitä siinä horistaan

    • horinoitavaan

      Horinoita,horinoita, mutta kunna olis hyvä myydä nyt osuus pois tippusesta, jos
      ostajia löytyy ja se on jo toinen asia

    • Eiikävä

      No Alajärvellä pyyhkii hyvin. Lukekaa viimeisin lautakunnan esityslista. Siellä haetaan labralle viikonloppu- ja ilta-aukioloaikoja ja omaa dialyysiosastoa. Ja Seinäjoelta on näytetty ilmeisesti vihreää valoa. Kyllä Kaksineuvoinen on jäänyt kovasti jalkoihin näissä sotekuviossa, ei tule ikävä. Kaksineuvoinen on supistusten ja säästöjen tiellä, kun Alajärvellä satsataan ja lisätään pökköä pesään.

      • oivoivoi

        Niin Alajärvellä, mutta mitä liikenee Lappajärvelle,kaikki keskitetään sinne!


      • eisenkummempaa
        oivoivoi kirjoitti:

        Niin Alajärvellä, mutta mitä liikenee Lappajärvelle,kaikki keskitetään sinne!

        Kai sitä voi alajärvellä käydä töissä?


      • milläihmisarvomitataan

        Kaksineuvoisen suurin virhe oli keskittäminen Kantakauhavalle vielä siinä vaiheessa, kun sote valmistelut olivat vielä pahasti kesken. Tavoitteena Kauhavalla oli tietenkin varmistaa Sotekeskuksen saaminen Kantakauhavalle. Keva (kuntien eläkevakuutus) ei ole aiemmin sijoitustoimintana rahoittanut terveyskeskusten rakentamista. Kauhava on muuttotappiokunta. On hyvin epätodennäköistä, että Keva sijoittaisi eläkkeenmaksajiensa eläkemaksuja 25-30 miljoona euroa kuolevaan Kauhavan kylään. Lapua on siinä 20-30 kilometrin päässä. Ja sinnekkin sitten Sotekeskus tulisi?
        Alajärvellä on vahva asema sosiaali. ja terveyspalvelujen tuottajana tulevaisuudessa. Alajärvelle on aina saatu lääkäreitä. Alajärvi on sijainniltaan hyvässä paikassa.
        Kaksineuvosen tilanne olla katastrofaalinen. Henkilökunnan mukaan ei ole lääkäreitä!
        Taitaa nytkin olla 12 lääkärinvirasta täytttynä 4-5. Kalliikisi se tulee ikäihmisen käydä Kauhavalla lääkärissä. Oireita ei tutkita kunnolla, kun säästetään ja lääkärin tietämys on kovin vajavainen. Muutaman vastaanottokäynnin jälkeen täytyy turvautua yksityislääkärin, joka sitten tekee lähetteen erikoissairaanhoitoon, missä taas sitten ihmetellään ja pyöritellään päätä. Onneksi erikoissairaanhoidossa ei näy ikärasismi vaan siellä saa tarpeelliset tutkimukset ja hoidon potilaan ikään katsomatta. Yli 80 vuotias potilas nähdään siellä arvokkaana hmisenä, toisin on kuntayhtymä kaksineuvoisessa.


      • Wondererman

        Jos asia on noin niin miksi sitten suuri joukko Lappajärveläisiä haluaa edelleen jatkaa kaksineuvoisen asiakkaana?


      • erinomaista
        Wondererman kirjoitti:

        Jos asia on noin niin miksi sitten suuri joukko Lappajärveläisiä haluaa edelleen jatkaa kaksineuvoisen asiakkaana?

        Tottakai jokainen saa valita valinnanvapauden turvin terveyskeskuksensa. Ne, jotka ovat kokeneet kaksneuvosen palvelut hyvinä ja laadukkaina, niin siitä vaan.

        Kauhavalle ei tule viikonlopulle laboratoriopalveluja, Alajärvelle on tulossa. Se on jo merkittävä asia, kun mietitään äkillistä sairastumista. Hyvin on Alajärven ja Kauhajoen seutu suunnitelleen sotepalvelut ottaen huomioon, että ovat reunakuntia Etelä-Pohjanmaalla. Näin pystytään turvaamaan tasa-arvoisuutta perustason hoivaan ja hoitoon riippumatta asuinkunnasta.


      • kunhanhöpöttävät

        tuskimpa vaan on kaksineuvoiseen jäämässä , no muutama kauhava henkinen tietysti, jotka ei tosiasioita halua edes nähdä, mutta mikäs siinä sehän on ihan laillista , vähän on heikot tilatkin kauhavalla , kun vertaa alajärveen jossa on uudet ja vanhatkin tilat remontoidut


      • asiantuntijatasialla

        Joo luin tuosta Alajärven tilanteesta. Valtuustoaloitteen ovat tehneet siniset ja SDP dialyysiyksikön saamiseksi Alajärvelle. Näin ymmärsin?
        Sitä sitten on valmisteltu terveyspuolen virkamiesten johdolla eteenpäin. Sairaanhoitopiiri tosiaan näyttää vihreää valoa. Ensin on tarkoitus perustaa Kauhajoen terveyskeskuksen yhteyteen erikoissairaanhoidon dialyysiyksikkö vuoden 2019 aikana ja sitten seuraavana vuonna 2020 Alajärven terveyskeskukseen. Aivan loistavaa koko Järvipohjanmaan alueelle, että saadaan tällainen yksikkö dialyysiä tarvitseville ihmisille. Ja siitähän hyötyy muutkin potilasryhmät, kun saadaan erikoissairaanhoidon yksikkö sisätautilääkäreineen alueelle.

        Alajärvi ja Kauhajoki näyttää muutoinkin olevan sote valmisteluissa edellä ja oikean suuntaisesti vievät asioita eteenpäin.


      • Asioistatietävä

        Alajärvellä on sisätautilääkäri 2 päivää viikossa jo nyt Montako on kaksineuvoisessa.


      • Oikeantiedonhaluinen

        Montako lääkäriä Alajärvellä on maanantaista sunnuntaihin, kerro se Asioistatietävä


      • hyväettäkerrotaan
        Oikeantiedonhaluinen kirjoitti:

        Montako lääkäriä Alajärvellä on maanantaista sunnuntaihin, kerro se Asioistatietävä

        Kauhavalla ei ole ainakaan kuin 3-4 lääkäriä arkipäivinä ja se näkyy sitten Seinäjoen keskussairaalan päivystyksessä. Lue tämän päivän Ilkka lehdestä keskussairaalan päivystyksen ylilääkärin haastattelu. Kuntayhtymästä on tullut lähes puolet enemmän potilaita päivystykseen tämän vuoden 2018 alusta kuin aikaisempina vuosina. Tämä on tulos, kun lääkäripalvelut keskitettiin Kauhavalle.


    • eikauhavalle

      Ei tänne saa kauhavaiset kirjoittaa ,omia valeitaan,en edes enään kuse kauhavalle päin.

    • Lyhytkvarttaali

      Kaikki maakunnan kasvu keskittyy kuitenkin tuonne 19-tien varrelle, kaikkialle muualle on luvassa kiintyvää väestökatoa, tämä on hyvä muistaa kun mietitään tulevaa.

      • veidias_homeros

        Kyllä kauhavan väestökato on maakunnassa ylivoimaisesti suurin, lähes kymmenenvuotta 300-400 asukasta vuodessa .Mitä kasvua se sellainen on?


      • mielenkiintoisetajat
        veidias_homeros kirjoitti:

        Kyllä kauhavan väestökato on maakunnassa ylivoimaisesti suurin, lähes kymmenenvuotta 300-400 asukasta vuodessa .Mitä kasvua se sellainen on?

        Kyllähän kuntien eläkevakuutus Keva rahoittaa vaikka minkälaisen sotetalon Kantakauhavalle. Kevan ylin päätösvalta on valtuuskunnalla, minkä puheenjohtajana toimii seinäjokinen apulaiskaupunginjohtaja ja E-P:n sote:n uudistuksessa projektinjohtajana toimiva Harri Jokiranta, jonka puoluetausta on SDP. Kantakauhavalla jyllää SDP:n voimat höystettynä kuntayhtymä kaksineuvoisen johtajan vasemmisto taustalla. "Hyvää yritetään, mutta priimaa pukkaa tulemaan"! Siihen ei vaikuta mitään kantakauhavan muuttotappiot eikä lähes konkurssikypsä kaupungin talous. SDP:n Antti Rinne on luvannut "tulevana pääministerinä" palauttaa Vaasan keskussairaalalle laajan päivystyksen statuksen. Kannattaako Seinäjoen apulaiskaupunginjohtaja Jokiranta tätä Antti Rinteen lupausta. Mielenkiintoista nähdä miten käy. Mielenkiintoista myös nähdä pääseekö Jokiranta (SDP)eduskuntaan ja kuntayhtymän johtaja (vasemmisto) maakuntavaltuustoon. Saapa nähdä, kuinka kauhavalaiset siirtyvät SDP:n riveihin, kun heille tuo Sotekeskus rustataan. Se nyt ainakin on tiedossa, että peruspalveluministeri Saarikkoa on viety kuin "pässiä narusta", hänen vieraillessaan taannoin Kantakauhavalla tutustumassa "edistykselliseen" ja "laadukkaaseen" kaksneuvosen toimintaan.


      • Edelleenkasvaa
        veidias_homeros kirjoitti:

        Kyllä kauhavan väestökato on maakunnassa ylivoimaisesti suurin, lähes kymmenenvuotta 300-400 asukasta vuodessa .Mitä kasvua se sellainen on?

        Vaikka Kauhavan väkiluku laskeekin kaikki kasvu maakunnassa vaan tulee tapahtumaan tuolla 19-tien ympäristössä, Kun ottaa suurennuslasin alle koko järviseudun väestönkehityksen niin saa tilanteesta kokonaisvaltaisemman kuvan.


    • vanhus

      Lyhyt on ihmisen muisti ,kun ei muisteta edellistä liitosta.

    • Utopiaa

      Vaasa menettää päivystyksen niin jostain perähikiältä muka löytyis sisätautilääkäri, uskoo ken tahtoo nämä vaalipuheet.

      • Asioistatietävä

        Kyllä Alajärvellä on ollut 10 vuotta sisätautilääkäri ja on edelleen 2 päivää viikossa Järvi-pohjanmaalainen tietävät tämän kyllä Tekee edelleen 2 pv viikossa Politiikan kanssa tällä ei ole mitään.


    • MistäTämäLähtikään

      Eikös vaatimus ollut, että Lappajärvellä täytyy säilyä oma lääkäri.
      No, onko säilymässä?

    • Voikoluottaa

      Attendo sopimuksen mukaan lääkärin piti olla jo 1.1.2018!!"Jos Kaksineuvoinen keskittää lääkäripalvelut Kauhavalle sitoutuu Attendo toimittamaan lääkärin Lappajärvelle 1.1.2018 alkaen"!
      Näin lukee valtuuston pöytäkirjassa.

    • Katteetonta

      Niin lukee,ja vieläpä vuosille 2018-2019.

      • menetkölääkäriin

        Kyllä Attendolla on jo lääkärin vastaanotto, mutta vastaanotto on muualla Suomessa, sopimuksessa ei sanottu, että sen pitäisi olla nimenomaan lappajärvellä.

        https://www.attendo.fi/terveyspalvelut


    • Onkotietooikea

      Pitääköhän seuraava tieto paikkansa vai onko kyseessä valeuutinen , taitaa Lappajärveläisillä olla edessä paluu häntä koipien välissä....Routa porsaat kotiin ajaa!

      Kauhavalla kuntayhtymä kaksineuvoinen sai eilen tiedon sosiaali-ja terveysministeriöltä ettei heidän tarvitse hakea poikkeuslupaa sotekeskuksen rakentamista varten. Kustannusarvio 13-15 miljoonaa. Rajoittamislakihan koskee yli 5 miljoonan soterakentamisia. Asiaa on Helsingin päässä hoitanut kauhavalainen keskustan kansanedustaja ja peruspalveluministeri (keskusta) Saarikko! Mainittakoon, että mm. Kurikka ei saanut poikkeuslupaa terveyskeskuksensa laajentamiseen, vaikka kustannusarvio oli vain 6 miljoonaa.
      Kepu ottaa viimeisetkin irti ennen kaikkien aikojen vaalitappiota.

      • kevasijoittaa

        Kauhavan sote keskuksen rahoittaa KEVA eli kuntien eläkevakuutuksen sijoitustoiminta. Ei sellaiseen tarvita sosiaali- ja terveysministeriöltä lupaa. Valtionvarainministeriö pesee näin kätensä kyseisestä hankkeesta. Se onko tämä sijoitustoiminta järkevää, on jokaisen itsensä pääteltävissä. Rankasti muuttotappioseen kaupunkiin rakennetaan vähintäänkin 20 miljoonaa maksava Sotekeskus kuntatyöntekijöiden heidän lapsensa ja lastenlastensa eläkevaroista.


      • valtionvelkataakka
        kevasijoittaa kirjoitti:

        Kauhavan sote keskuksen rahoittaa KEVA eli kuntien eläkevakuutuksen sijoitustoiminta. Ei sellaiseen tarvita sosiaali- ja terveysministeriöltä lupaa. Valtionvarainministeriö pesee näin kätensä kyseisestä hankkeesta. Se onko tämä sijoitustoiminta järkevää, on jokaisen itsensä pääteltävissä. Rankasti muuttotappioseen kaupunkiin rakennetaan vähintäänkin 20 miljoonaa maksava Sotekeskus kuntatyöntekijöiden heidän lapsensa ja lastenlastensa eläkevaroista.

        Kauhavan sotekeskuksen ylläpitokustannukset vuokrineen tulee Etelä-Pohjanmaan maakunnan maksettavaksi. Ylläpito tulee todella kalliiksi. Keva tunnetusti hinnoittelee kiinteistönsä vuokrat korkeiksi. Ei valtiolla euroja sen enempää ole vaikka Rinne pääministeriksi seuraavien vaalien jälkeen tulisikin. Joutuu Rinnekkin lukuisia lupauksiaan perumaan, kun vastuupaikalle joutuu.


      • Alajärvenasema

        Mikäs rooli Alajärvelle jää jos sotekeskus tulee kauhavalle, väli on linnuntietä alle 60 kilometriä....Tuskin noita sotekeskuksia syntyy kuin sieniä sateella kun tarkoitus oli alun perin kai hakea säästöjä mutta Hetjärveläiset hakkaa miljoonia vanhaan rustinkiinsa ja Kauhavalle tehdään kokonaan uutta isolla rahalla. Jossain vaiheessa varmaan peli vihelletään poikki ja palvelut löytyy Seinäjoelta.


      • heikkolahjainenlh

        Nimimerkki "oikiaa tietoa" on kopioinut tekstin toiselta kirjoittajalta Vaasa palstalta. Tällainen toisen henkilön kirjoittaman tekstin kopiointi on kielletty.


      • älyhoiäläjätä
        valtionvelkataakka kirjoitti:

        Kauhavan sotekeskuksen ylläpitokustannukset vuokrineen tulee Etelä-Pohjanmaan maakunnan maksettavaksi. Ylläpito tulee todella kalliiksi. Keva tunnetusti hinnoittelee kiinteistönsä vuokrat korkeiksi. Ei valtiolla euroja sen enempää ole vaikka Rinne pääministeriksi seuraavien vaalien jälkeen tulisikin. Joutuu Rinnekkin lukuisia lupauksiaan perumaan, kun vastuupaikalle joutuu.

        Miljoonien Kauhavan sotekeskuksen ylläpitokustannukset maksaa maakunta, jolle rahat tulevat valtiolta. Nähtäväksi jää, miten maakuntavaltuusto päättää sosiaali ja terveyspuolen "rahojen jaosta" maakunnassa. Tuskin Kantakauhavan Sotekeskuksen ylläpito on siellä kärkipäässä. Vaikka olisi minkälaiset tammiparketit Kantakauhavan sotekeskuksessa, niin ei sinne lääkäreitä töihin saada. Täydellistä yhteiskunnan rahojen tuhlausta tuo Kantakauhavan Sotekeskus.


      • mkluty
        Alajärvenasema kirjoitti:

        Mikäs rooli Alajärvelle jää jos sotekeskus tulee kauhavalle, väli on linnuntietä alle 60 kilometriä....Tuskin noita sotekeskuksia syntyy kuin sieniä sateella kun tarkoitus oli alun perin kai hakea säästöjä mutta Hetjärveläiset hakkaa miljoonia vanhaan rustinkiinsa ja Kauhavalle tehdään kokonaan uutta isolla rahalla. Jossain vaiheessa varmaan peli vihelletään poikki ja palvelut löytyy Seinäjoelta.

        Sairaanhoitopiiri näyttää ainakin tukevan Alajärveä. Ei suunnittelisi sinne dialyysiyksikköä.


      • Tuskinhelpompaa
        älyhoiäläjätä kirjoitti:

        Miljoonien Kauhavan sotekeskuksen ylläpitokustannukset maksaa maakunta, jolle rahat tulevat valtiolta. Nähtäväksi jää, miten maakuntavaltuusto päättää sosiaali ja terveyspuolen "rahojen jaosta" maakunnassa. Tuskin Kantakauhavan Sotekeskuksen ylläpito on siellä kärkipäässä. Vaikka olisi minkälaiset tammiparketit Kantakauhavan sotekeskuksessa, niin ei sinne lääkäreitä töihin saada. Täydellistä yhteiskunnan rahojen tuhlausta tuo Kantakauhavan Sotekeskus.

        Onko sen helpompaa saada lääkäriä Alajärvelle, varsinkaan jotain erikoistunutta....Veikkaampa että vieläkin vaikeampaa. Lääkärin palkoilla ei varmaan kannata rakentaa lääkärin vaatimukset täyttävää taloa kummallekkaan mainitulle paikkakunnalle joten lääkäri asunee Lapualla tai Seinäjoella ja siellä asuessaan ei kyllä tarvi eikä kannata tuhlata aikaansa autossa istumiseen. Väestötappio pitää vielä lisäksi huolen ettei virka muodostu kovinkaan pitkäkestoiseksi.


      • Älyhoi-vaaalipuhetta
        mkluty kirjoitti:

        Sairaanhoitopiiri näyttää ainakin tukevan Alajärveä. Ei suunnittelisi sinne dialyysiyksikköä.

        Lukekaa nyt ilkka sekä torstai-lehti ja miettikää ihan rauhassa perustetaanko tuolta pohjalta dialyysiyksikkö kun väki vähenee katastrofaalista tahtia kaikkialla muualla kuin Seinäjoella.


      • Pätevä
        Alajärvenasema kirjoitti:

        Mikäs rooli Alajärvelle jää jos sotekeskus tulee kauhavalle, väli on linnuntietä alle 60 kilometriä....Tuskin noita sotekeskuksia syntyy kuin sieniä sateella kun tarkoitus oli alun perin kai hakea säästöjä mutta Hetjärveläiset hakkaa miljoonia vanhaan rustinkiinsa ja Kauhavalle tehdään kokonaan uutta isolla rahalla. Jossain vaiheessa varmaan peli vihelletään poikki ja palvelut löytyy Seinäjoelta.

        Alajärven sotekeskus on ollut selvä jo vuosia sitten. Kauhava taistelee vasta omastaan. On ollut jäämässä muiden jalkoihin. Huhujen mukaan Kaksineuvoisessa tulossa laajat irtisanomiset ensi vuonna eikä siltikään meinaa pysyä kisassa mukana. Alajärvellä toimintoja laajennetaan ja Kauhavalla karsitaan rankalla kädellä. Kauhavan ongelmana on turhan monta toimipistettä jo oman kunnan alueella kun taas Alajärvellä on keskitetty vain yhteen toimipisteeseen jo vuosikymmeniä. Lisäksi Alajärveä suosii riittävä maantieteellinen etäisyys Seinäjoelta, jolloin myös sairaanhoitopiirillä on intressiä panostaa Alajärveen samoin kuin Kauhajokeen esim. laajennettu labra, dialyysiosasto ja mielenterveyspuolen erikoispalveluja. Jokainen tietysti jatkossa tekee oman päätöksen kummassa asioi.


      • klmuyi
        Älyhoi-vaaalipuhetta kirjoitti:

        Lukekaa nyt ilkka sekä torstai-lehti ja miettikää ihan rauhassa perustetaanko tuolta pohjalta dialyysiyksikkö kun väki vähenee katastrofaalista tahtia kaikkialla muualla kuin Seinäjoella.

        Väki vanhenee ja väheneekin, mutta dialyysipotilaat vaan lisääntyy.


    • Kärnästä

      Kaikkea ei kerrota tavallisille kuntalaisille

    • Mertaedemmäs

      Eikös Vimpelistä löydy lähin apu lääkäriä tarvitsevalle jos kerran vapaasti saa valita meneekö yksityiselle vaiko julkiseen?

      • lappajärviollutmaksajana

        Kuntayhtymä joutuu kuulemma jopa irtisanomaan väkeään. Kunnat pistäneet kuntayhtymän paisuttelun kuriin.


      • johtajialiikaa
        lappajärviollutmaksajana kirjoitti:

        Kuntayhtymä joutuu kuulemma jopa irtisanomaan väkeään. Kunnat pistäneet kuntayhtymän paisuttelun kuriin.

        Henkilökunnalle puhuttu yli 30 henkilön irtisanomisesta. Aivan oikein, jos se tehdään johtopäästä eikä hoidon ja hoivan puolelta.


      • kyllähoitajatjaksaa
        johtajialiikaa kirjoitti:

        Henkilökunnalle puhuttu yli 30 henkilön irtisanomisesta. Aivan oikein, jos se tehdään johtopäästä eikä hoidon ja hoivan puolelta.

        Huomisen 30.10.2018 kaksneuvosen yhtymähallituksen esityslistan mukaan säästöjä pitäisi syntyä 30 henkilötyövuoden verran. Hoidosta karsitaan, sijaisia ei palkata eikä toimia täytetä. Mutta tämähän ei ole enää Lappajärven asia. Hyvä niin.


      • Uffe

        Nimenomaan hoidosta karsitaan. 20 oli ikäihmisten hoidosta ja loput kymmenen taisi olla sosiaalipuolelta. Ja siivoojista. Johtajat jää.


      • kysykäähenkilökunnalta
        Uffe kirjoitti:

        Nimenomaan hoidosta karsitaan. 20 oli ikäihmisten hoidosta ja loput kymmenen taisi olla sosiaalipuolelta. Ja siivoojista. Johtajat jää.

        Aivan uskomatonta, jos tuo olisi totta!
        Ikäihmisten hoidosta ei voi karsia enää mitään. Ovat nytkin jo heitteillä ja huonokuntoisina kotona. Sosiaalipuolelta ei voi karsia myöskään mitään. Kantakauhava Härmineen on erityisen vaikeaa aluetta. Paljon sosiaalisia ongelmia eri ikäisillä. Hoitamattomana lisäävät erikoissairaanhoidon kustannuksia!
        Eri esimiesasemassa olevia kuntayhtymässä 56 virkamiestä (osa toimia). Suurin määrä koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Esimerkiksi Kauhajoella huomattavasti kevyempi hallintorakenne ja silti toiminta tehokasta.
        Äskettäin Ilkka lehdessä julkaistun Seinäjoen keskussairaalan päivystysosaston ylilääkärin haastattelussa tuli esille, että Seinäjoen terveyskeskuksesta, Kurikan JIK:n alueelta ja Kuntayhtymä kaksineuvoisesta potilaita tullut päivystykseen kaksinkertainen määrä verrattuna edellisvuoteen. Kauhajoen Suupohjan ja Kuusiokuntien alueelta ei ole potilasmäärät lisääntyneet. Eli tämä kertoo hyvin toimivista terveyskeskuspalveluista noilla alueilla.
        Se, mistä henkilövuosia voi karsia on eri tasoisten pikkujohtajien määrän vähentäminen. Johtoryhmässä tietenkin tulee yhdistää hoiva ja hoitopalvelujohtajien virat yhdeksi viraksi. Yhtymähallituksen jäsenten ei ole vaikeaa päättää, kumpi noista viranhaltijoista saa lähteä, jos ovat kuunnellet yhtäänkään Terhi Haapalan puheita ja esityksiä (niiden tasoa)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe