Kerran pelastunut on aina pelastunut

oppi

Olen sitä mieltä, että suurin osa muista uskovaisista elää pelossa ja vavistuksessa, mutta me kerran pelastunut on aina pelastunut opin kannattajat olemme turvallisin mielin, koska luotamme siihen, että Herra vie meissä alkamansa hyvän työn päätökseen asti. Jos joku ei luota tähän Jumalan antamaan lupaukseen vaan luottaa omaan lihaansa, niin hän on vaarassa joutua kadotukseen.

33

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selvitetäänpä tämä oppi. Lainaan Michael L. Brownin kirjasta "Mitä on armo?" seuraavan lainauksen, jossa hän käsittelee aihetta "kerran pelastettu, aina pelastettu".

      "Näkemys, joka tunnetaan yleisesti nimellä "kerran pelastettu, aina pelastettu". Sen mukaan et voi menettää pelastustasi sen jälkeen kun olet aidosti pelastunut, riippumatta siitä, miten elät tai mitä teet - vaikka jopa kieltäisit Jeesuksen ja kääntäisin selkäsi Hänelle. Syntisi saattavat tosin lyhentää elinikääsi tai pienentää tulevia palkkioitasi, mutta olet silti ikuisesti pelastunut." Tämän "opetuksen kannalla olevat viittaavat sellaisiin raamatunjakeisiin kuin Room. 8:28-39, joiden mukaan mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, tai Joh. 10:26-29, jossa sanotaan, että Jeesuksen lampailla on iankaikkinen elämä eikä kukaan voi riistaa heitä Hänen kädestään...." "Miten sitten selvitämme asian? Se on itse asiassa hyvin yksinkertaista. Jumalan lupaukset on tarkoitettu uskoville - niille, jotka tahtovat seurata Herraa ja joiden elämä kuuluu Hänelle - ei kapinallisille, jotka ovat päättäneet elää synnissä ja hylätä Hänen Herruutensa. Toisin sanoen Raamatussa ei ole missään yhtään lupausta siitä, että Jumala siunaisi meitä iankaikkisella elämällä, jos lopulta hylkäämme Hänet ja valitsemme kapinan. Jos väitämme niin, annamme ihmisille väärän varmuuden. "

      Aloitus ei siis pidä alkuunkaan paikkaansa. Sori vaan.

      • Adventisti

        Kerrankin Yksi-usko puhuu asiaa!


      • Adventisti kirjoitti:

        Kerrankin Yksi-usko puhuu asiaa!

        Michael L. Brown kirjoittaa asiaa. :)


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Michael L. Brown kirjoittaa asiaa. :)

        lisäys: Michael L. Brown on Messiaaninen juutalainen. Tietysti. :)


      • 67251

        Yksi usko kirjoitti: Jumalan lupaukset kuuluvat uskoville...ei kapinallisille.

        Jumalan lupaukset kuuluvat todella uudestisyntyneille Jeesuksen omille.
        Kylväjän vertaus puhuu niistä jotka eivät ole kokeneet uudestisyntymistä ,vaan maailman murheet ja vastoinkäymiset ovat vieneet mennessään.

        Jeesuksen omat eivät menetä pelastustaan.He ,joiden nimet ovat olleet maailman perustamisesta lähtien Karitsan elämänkirjassa.Niitä nimiä ei siis ole jossakin vaiheessa lisätty tai poistettu.

        Jumala varjelee omansa viimeiseen päivään saakka. Joh 6:38,39,40. Jer32:39.40.


        Lisäksi kannattaa muistaa Heb.6:9 Ef:1:11,13 Jumalan sinettiä ei ihminen voi avata


      • 75780

        Yksi usko kirjoitti: Jumalan lupaukset kuuluvat uskoville...ei kapinallisille.

        Jumalan lupaukset kuuluvat todella uudestisyntyneille Jeesuksen omille.
        Kylväjän vertaus puhuu niistä jotka eivät ole kokeneet uudestisyntymistä ,vaan maailman murheet ja vastoinkäymiset ovat vieneet mennessään.

        Jeesuksen omat eivät menetä pelastustaan.He ,joiden nimet ovat olleet maailman perustamisesta lähtien Karitsan elämänkirjassa.Niitä nimiä ei siis ole jossakin vaiheessa lisätty tai poistettu.

        Jumala varjelee omansa viimeiseen päivään saakka. Joh 6:38,39,40. Jer32:39.40.


        Lisäksi kannattaa muistaa Heb.6:9 Ef:1:11,13 Jumalan sinettiä ei ihminen voi avata


    • pyhpyh239847239847

      Aloittaja uskoo harhaoppiin. Raamattu ei opeta mitään "kerran pelastettu, aina pelastettu" -oppia. Se on valhetta koko oppi.

    • Tästä "opista" on niin monta versiota, ettei sitä pidä käsittää "yhdeksi opiksi".

      Lapsenusko Jumalaan tarkoittaa tietystikin sitä, että jos uskoo ja pelastuu, niin on sitten "Isän kämmenellä", ja siten varma pelastuja. Siihen ei tietenkään vaikuta se, että lankeaa, koska vanhurskas lankeaa varmasti, mutta hänen Herransa nostaa hänet ylös jälleen.
      Miten muuten tämä olisi tulkittava, kuin että "kerran pelastunut, aina pelastunut" ???

      Toinen asia taas on ajatella, että kerran pelastunut voisi pysyä pelastuksen tiellä, vaikka koko loppuelämänsä eläisi synnissä.

      Kolmas tapa taas on ajatella asiaa näin, että kerran pelastunut voisi säilyttää pelastuksen vain jos muistaa pitää voin ja kananmunat poissa pöydältä, koska silloin pelastus on menetetty.

      Mikä näistä nyt sitten on se oikea tulkinta ?

      Vain lakihenkisimmät adventistit voivat pitää "keraan pelastunut, aina pelastunut" -tulkintoja sinänsä kaikkia väärinä. Näin ollen, onko siis selvää, että sen kieltäjät lienevät lakihenkisiä fariseuksia ?

      • armojausko

        Kerran pelastunut aina pelastunut. Kertoo sen, että uskosta ei voi luopua. Jos ihminen pelastetaan hukkumiselta. Kerran pelastettu aina pelastettu, eli ei voi enää hukkua. Tiedän kuitenkin tapauksen, että kerran pelastettu, ei sevinnyt toiselta hukkumiselta. Ihminen yleensä luonnostaan varoo joutuvansa samaan pinteeseen. Raamatun mukaan voi uskosta luopua.


      • <<Miten muuten tämä olisi tulkittava, kuin että "kerran pelastunut, aina pelastunut" ???>>

        Laitan jälleen lainauksen loistavasta Messiaanisen juutalaisen Michael Brownin kirjasta Mitä on armo? Hän tarkastelee kolmea evankelista päänäkemystä. Ensimmäinen oli siis tuo "kerran pelastunut on aina pelastunut", joka varmuudella on väärä oppi. Alla kahdesta muusta näkemyksestä.

        Toisen näkemyksen mukaan, jota kutsutaan" pyhien kestävyydeksi", "aito uskova ei lopulta käänny pois Herrasta. Jos siis väität olevasi uudestisyntynyt ja kuolet synnissäsi kieltäen Herran, et ole ollut koskaan aidosti pelastunut." Tässä painotetaan seuraavia Raamatunkohtia Room. 8:28-39; Joh. 10:26-29; 1. Joh. 2:19 tai 1. Joh. 3:6.

        Kolmannen näkemyksen mukaan (ei ole mitään erityistä nimitystä), "aito uskova voi päättää luopua uskosta, hylätä Jumalan armon ja menettää pelastuksensa. Vaikka olemmekin turvassa Jeesuksessa, menetämme turvatun asemamme, jos lopulta hylkäämme hänet." Tässä painotetaan Kol. 1:21-23 tai 2. Piet. 2:20-22.

        Brown jatkaa kirjassaan, että enemmistö siis kannattaa "kerran pelastettu, aina pelastettu" näkemystä. Jotkut kannattavat "pyhien kestäväisyyttä" väittäen, että tosiuskovat eivät voisi koskaan hylätä Jeesusta, ja että jokainen, joka hylkää Jeesuksen, ei ole koskaan todella ollutkaan uudestisyntynyt (vaikka kaikki todistaisikin toisin). Siis "aidot kristityt eivät voi hylätä Jeesusta, ja aidot ei-uskovat eivät voi pysyä Hänessä".

        "On tietenkin ironista, kun armoliikkeen opettajat ajattelevat tällä tavoin, sillä pohjimmiltaan tällaisessa näkemyksessä painotetaan jälleen uskovan "suorituksia". Toisin sanoen: "Jos väitän olevani uskova ja elän oikein, olen pelastunut, mutta jos väitän olevani uskova ja olen kääntynyt pois Herrasta, en tainnut olla koskaan pelastunut."

        Brown haastaa lukijansa: "Näytä minulle Raamatusta yksikin jae - vain yksi - jossa taataan iankaikkinen elämä ja siunaus katumattomalle kapinalliselle, joka elää tietoisessa ja jatkuvassa synnissä kieltäen Herran sinnikkäästi ja paatuneesti. Silloin kutsun sinut esiintymään kanssani radio- tai televisio-ohjelmaan ja kerron koko maailmalle, että olin väärässä. Vain yksi jae!

        Löydätte epäilemättä monia jakeita, joissa luvataan armoa ja anteeksiantamusta niille, jotka palaavat takaisin (Jumalan kiitos!). Löydät myös monia jakeita, joissa vakuutetaan Jumalan varjelevaa voimaa. Huomaa kuitenkin tarkasti, että lupaukset on annettu Jeesuksen lampaille - niille, jotka tuntevat Hänen äänensä ja seuraavat Häntä (katso Joh. 10:27) - eikä niille, jotka hylkäävät Hänen äänensä ja lähtevät pois Hänen luotaan. Lyhyesti sanottuna toinen ja kolmas näkemys saattavat olla oikeita, mutta ensimmäinen ei." Se ensimmäinen oli "kerran pelastettu, aina pelastettu".

        Käytännön tasolla kyse on siis tästä: jos olet pannut luottanuksesi Herraan ja haluat palvella Häntä, Hän on antanut sinulle ehdottoman varmuuden siitä, ettei Hän koskaan jätä eikä hylkää sinua. Hän on luvannut, että Hän varjelee sinut loppuun saakka ja ettei kukaan eikä mikään voi erottaa sinua Hänen rakkaudestaan. Lepää turvallisesti Hänessä! Hän on uskosi Alkaja ja Täyttäjä.

        Mutta jos uskot aikaisemman pelastuskokemuksesi perusteella olevasi edelleen pelastunut, vaikka hylkäisit Hänet ja eläisit katumattomana synnissä, olet pettänyt itseäsi ja vaarassa joutua Jumalan tuomion alaiseksi (siksi Jeesus ja Paavali varoittivat usein meitä eksymästä). Jos lähdit pois Herran luota, joko et ollut koskaan pelastunut tai olet menettänyt pelastuksesi. Palaa siis nyt takaisin Hänen luokseen tietäen, että Hän on nopea antamaan anteeksi. Hän rakastaa, osoittaa armoaan ja voi palauttaa sinut yhteyteensä antaen sinulle elämän. toivon ja tarkoituksen Jeesuksen kautta. Toistan, että iankaikkisen elämän lupaus on ainoastaan Jeesuksen lampaille, niille, jotka tuntevat Hänen äänensä ja seuraavat Häntä.

        Mutta miksi haluaisimme koskaan lähteä pois Hänen luotaan? Hänessä löydämme kaiken tarvitsemamme, ja vain Hänessä on elämä - todellinen, yltäkylläinen elämä. Haltioidu siis Hänen uskomattomasta rakkaudestaan, ja voit olla varma siitä, että Hän, joka aloitti sinussa hyvän työn, on myös vievä sen päätökseen (Fil. 1:6). Jos huomaat leikkiväsi synnin kanssa ja loitontuvasi Herrasta, raitistu, vakavoidu ja palaa takaisin ristin luokse. Jeesuksen puhdistava veri ei koskaan menetä voimaansa."

        Lähde ja lainaukset Michael Brownin kirjasta Mitä on armo.


      • armojausko kirjoitti:

        Kerran pelastunut aina pelastunut. Kertoo sen, että uskosta ei voi luopua. Jos ihminen pelastetaan hukkumiselta. Kerran pelastettu aina pelastettu, eli ei voi enää hukkua. Tiedän kuitenkin tapauksen, että kerran pelastettu, ei sevinnyt toiselta hukkumiselta. Ihminen yleensä luonnostaan varoo joutuvansa samaan pinteeseen. Raamatun mukaan voi uskosta luopua.

        "Kerran pelastunut aina pelastunut. Kertoo sen, että uskosta ei voi luopua. Jos ihminen pelastetaan hukkumiselta. Kerran pelastettu aina pelastettu, eli ei voi enää hukkua. "

        No, yksi-uskon yrjöämiskommentin jälkeen palataan siis asiaan (kuka ihme siis jaksaa lukea jotakin Michael-sekasikiö-Brownin-typerän-kirjan lainauksia ???).

        Elikkä siis kerran pelastunut ei voisi luopua uskosta, jonka on saanut *lahjaksi*, on tämän opin perusta.

        Se on ihan syvältä. Jos saat lahjan, voit aina heittää sen roskikseen, kuten nykyisessä elämässäsi. Sen sijaan, ajatus siitä, ettet voi *vahingossa* menettää pelastusta, on taas ihan järkevä. Kannattaisi hieman panostaa argumentaation sisältöön.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Miten muuten tämä olisi tulkittava, kuin että "kerran pelastunut, aina pelastunut" ???>>

        Laitan jälleen lainauksen loistavasta Messiaanisen juutalaisen Michael Brownin kirjasta Mitä on armo? Hän tarkastelee kolmea evankelista päänäkemystä. Ensimmäinen oli siis tuo "kerran pelastunut on aina pelastunut", joka varmuudella on väärä oppi. Alla kahdesta muusta näkemyksestä.

        Toisen näkemyksen mukaan, jota kutsutaan" pyhien kestävyydeksi", "aito uskova ei lopulta käänny pois Herrasta. Jos siis väität olevasi uudestisyntynyt ja kuolet synnissäsi kieltäen Herran, et ole ollut koskaan aidosti pelastunut." Tässä painotetaan seuraavia Raamatunkohtia Room. 8:28-39; Joh. 10:26-29; 1. Joh. 2:19 tai 1. Joh. 3:6.

        Kolmannen näkemyksen mukaan (ei ole mitään erityistä nimitystä), "aito uskova voi päättää luopua uskosta, hylätä Jumalan armon ja menettää pelastuksensa. Vaikka olemmekin turvassa Jeesuksessa, menetämme turvatun asemamme, jos lopulta hylkäämme hänet." Tässä painotetaan Kol. 1:21-23 tai 2. Piet. 2:20-22.

        Brown jatkaa kirjassaan, että enemmistö siis kannattaa "kerran pelastettu, aina pelastettu" näkemystä. Jotkut kannattavat "pyhien kestäväisyyttä" väittäen, että tosiuskovat eivät voisi koskaan hylätä Jeesusta, ja että jokainen, joka hylkää Jeesuksen, ei ole koskaan todella ollutkaan uudestisyntynyt (vaikka kaikki todistaisikin toisin). Siis "aidot kristityt eivät voi hylätä Jeesusta, ja aidot ei-uskovat eivät voi pysyä Hänessä".

        "On tietenkin ironista, kun armoliikkeen opettajat ajattelevat tällä tavoin, sillä pohjimmiltaan tällaisessa näkemyksessä painotetaan jälleen uskovan "suorituksia". Toisin sanoen: "Jos väitän olevani uskova ja elän oikein, olen pelastunut, mutta jos väitän olevani uskova ja olen kääntynyt pois Herrasta, en tainnut olla koskaan pelastunut."

        Brown haastaa lukijansa: "Näytä minulle Raamatusta yksikin jae - vain yksi - jossa taataan iankaikkinen elämä ja siunaus katumattomalle kapinalliselle, joka elää tietoisessa ja jatkuvassa synnissä kieltäen Herran sinnikkäästi ja paatuneesti. Silloin kutsun sinut esiintymään kanssani radio- tai televisio-ohjelmaan ja kerron koko maailmalle, että olin väärässä. Vain yksi jae!

        Löydätte epäilemättä monia jakeita, joissa luvataan armoa ja anteeksiantamusta niille, jotka palaavat takaisin (Jumalan kiitos!). Löydät myös monia jakeita, joissa vakuutetaan Jumalan varjelevaa voimaa. Huomaa kuitenkin tarkasti, että lupaukset on annettu Jeesuksen lampaille - niille, jotka tuntevat Hänen äänensä ja seuraavat Häntä (katso Joh. 10:27) - eikä niille, jotka hylkäävät Hänen äänensä ja lähtevät pois Hänen luotaan. Lyhyesti sanottuna toinen ja kolmas näkemys saattavat olla oikeita, mutta ensimmäinen ei." Se ensimmäinen oli "kerran pelastettu, aina pelastettu".

        Käytännön tasolla kyse on siis tästä: jos olet pannut luottanuksesi Herraan ja haluat palvella Häntä, Hän on antanut sinulle ehdottoman varmuuden siitä, ettei Hän koskaan jätä eikä hylkää sinua. Hän on luvannut, että Hän varjelee sinut loppuun saakka ja ettei kukaan eikä mikään voi erottaa sinua Hänen rakkaudestaan. Lepää turvallisesti Hänessä! Hän on uskosi Alkaja ja Täyttäjä.

        Mutta jos uskot aikaisemman pelastuskokemuksesi perusteella olevasi edelleen pelastunut, vaikka hylkäisit Hänet ja eläisit katumattomana synnissä, olet pettänyt itseäsi ja vaarassa joutua Jumalan tuomion alaiseksi (siksi Jeesus ja Paavali varoittivat usein meitä eksymästä). Jos lähdit pois Herran luota, joko et ollut koskaan pelastunut tai olet menettänyt pelastuksesi. Palaa siis nyt takaisin Hänen luokseen tietäen, että Hän on nopea antamaan anteeksi. Hän rakastaa, osoittaa armoaan ja voi palauttaa sinut yhteyteensä antaen sinulle elämän. toivon ja tarkoituksen Jeesuksen kautta. Toistan, että iankaikkisen elämän lupaus on ainoastaan Jeesuksen lampaille, niille, jotka tuntevat Hänen äänensä ja seuraavat Häntä.

        Mutta miksi haluaisimme koskaan lähteä pois Hänen luotaan? Hänessä löydämme kaiken tarvitsemamme, ja vain Hänessä on elämä - todellinen, yltäkylläinen elämä. Haltioidu siis Hänen uskomattomasta rakkaudestaan, ja voit olla varma siitä, että Hän, joka aloitti sinussa hyvän työn, on myös vievä sen päätökseen (Fil. 1:6). Jos huomaat leikkiväsi synnin kanssa ja loitontuvasi Herrasta, raitistu, vakavoidu ja palaa takaisin ristin luokse. Jeesuksen puhdistava veri ei koskaan menetä voimaansa."

        Lähde ja lainaukset Michael Brownin kirjasta Mitä on armo.

        "Laitan jälleen lainauksen loistavasta Messiaanisen juutalaisen Michael Brownin kirjasta Mitä on armo?"

        Ja taas yksi pieraisu sinulta ?

        En lukenut, enkä lue. Oliko sinulla jotakin omaa sanottavaa ?


      • Exap kirjoitti:

        "Kerran pelastunut aina pelastunut. Kertoo sen, että uskosta ei voi luopua. Jos ihminen pelastetaan hukkumiselta. Kerran pelastettu aina pelastettu, eli ei voi enää hukkua. "

        No, yksi-uskon yrjöämiskommentin jälkeen palataan siis asiaan (kuka ihme siis jaksaa lukea jotakin Michael-sekasikiö-Brownin-typerän-kirjan lainauksia ???).

        Elikkä siis kerran pelastunut ei voisi luopua uskosta, jonka on saanut *lahjaksi*, on tämän opin perusta.

        Se on ihan syvältä. Jos saat lahjan, voit aina heittää sen roskikseen, kuten nykyisessä elämässäsi. Sen sijaan, ajatus siitä, ettet voi *vahingossa* menettää pelastusta, on taas ihan järkevä. Kannattaisi hieman panostaa argumentaation sisältöön.

        <<Elikkä siis kerran pelastunut ei voisi luopua uskosta, jonka on saanut *lahjaksi*, on tämän opin perusta.

        Se on ihan syvältä. Jos saat lahjan, voit aina heittää sen roskikseen, kuten nykyisessä elämässäsi. Sen sijaan, ajatus siitä, ettet voi *vahingossa* menettää pelastusta, on taas ihan järkevä. Kannattaisi hieman panostaa argumentaation sisältöön. >>

        Siis mitä kirjoititkaan? Tarkoititko sitä, mitä Michael Brownkin upeassa kirjassaan? Eli että voit heittää lahjaksi saaneen pelastuksen roskakoriin? Eikö tämä juuri todista sen, että kerran pelastunut, aina pelastunut -oppi on täyttä potaskaa?


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Elikkä siis kerran pelastunut ei voisi luopua uskosta, jonka on saanut *lahjaksi*, on tämän opin perusta.

        Se on ihan syvältä. Jos saat lahjan, voit aina heittää sen roskikseen, kuten nykyisessä elämässäsi. Sen sijaan, ajatus siitä, ettet voi *vahingossa* menettää pelastusta, on taas ihan järkevä. Kannattaisi hieman panostaa argumentaation sisältöön. >>

        Siis mitä kirjoititkaan? Tarkoititko sitä, mitä Michael Brownkin upeassa kirjassaan? Eli että voit heittää lahjaksi saaneen pelastuksen roskakoriin? Eikö tämä juuri todista sen, että kerran pelastunut, aina pelastunut -oppi on täyttä potaskaa?

        Ei, se vain todistaa että Michael Brownin aivopierut ovat joko kopioituja tai täyttä potaskaa. Tai molempia.


      • Exap kirjoitti:

        Ei, se vain todistaa että Michael Brownin aivopierut ovat joko kopioituja tai täyttä potaskaa. Tai molempia.

        Ymmärrän nyt, ettet jaksa syventyä Raamattuun.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Ymmärrän nyt, ettet jaksa syventyä Raamattuun.

        Ymmärrän nyt, että itse et edes halua tuntea Raamattua, vaan juokset messiaanisten perässä kuin kiimainen naikkonen.


      • Exap kirjoitti:

        Ymmärrän nyt, että itse et edes halua tuntea Raamattua, vaan juokset messiaanisten perässä kuin kiimainen naikkonen.

        Oletko kateellinen Messiaanisille juutalaisille? Eikö nimenomaan juutalaisten pitäisi olla kateellisia kristityille? Tosiasiassa näin ei ole, jos kyse on pakanakristityistä. Mutta "juutalaiskristityille" eli Messiaanisille juutalaisille kaikki ovat kateellisia. :)


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Oletko kateellinen Messiaanisille juutalaisille? Eikö nimenomaan juutalaisten pitäisi olla kateellisia kristityille? Tosiasiassa näin ei ole, jos kyse on pakanakristityistä. Mutta "juutalaiskristityille" eli Messiaanisille juutalaisille kaikki ovat kateellisia. :)

        "Oletko kateellinen Messiaanisille juutalaisille?"

        Miksi ihmeessä olisin ???

        Oletko sinä kateellinen kastemadolle ?


    • Kirjakääröt

      1Kor.5:5 Biblia (1776) Annetaan saatanan haltuun lihan kadotukseksi, että henki autuaaksi tulis Herra Jesuksen päivänä.

    • ö.qqq

      Oppi on jälleen yksi koetus, osaako kuulija vastaanottaa, vai ei. Jos ei ole oikeassa uskossa, vaan yrittää vääntää pelastuksesta ihmisen teon, sitten on loogista, että ei myöskään usko tätä oppia... Eli tekopyhyys tulee esille tässäkin. Toinen vastaava koetus on perisyntioppi.

    • woe3

      hmm, pelossa.
      Tulee mieleen muutamakin kohta raamatussa jossa nimenomaan kehotetaan vaeltamaan Herran pelossa.
      Sitten on Johannes joka sanoo, että täydellisessä rakkaudessa ei ole pelkoa. "Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa."
      Eli, jos nyt ajatellaan kääntäen, niin ennen kuin se alkanut hyvä työ meissä on tullut täydelliseksi, tulisiko sitä ennen kuitenkin olla vähän Herran pelkoa? Ja jos niin onko tämä pelko luettava omaksi työksi?

    • KTuomari

      Kyllä.KAI ? Mitenkäs kävi Juudas Iskariotin ???

    • UT:saa varoitetaan menettämästä sitä mitä on saanut Kristuksessa, joten oppia "kerran pelastunut, aina pelastunut" ei voi hyväksyä sellaisenaan. Kristuksen omia kehotetaan pysymään totisessa viinipuussa, joten voimme myös luopua siitä.

      Paremmalta kuulostaa "kenet Jumala on pelastanut, hän pysyy pelastuksessa". Jumala ei ole sidottu aikaan ja Hän näkee jo maallisen taivalluksemme lopun. Luoja tietää, kenen nimi on ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämän kirjassa, mutta meillä on tässä tuntemassamme ajassa vapaus valita.

      Jos pysymme Kristuksessa, mitkään tekomme eivät voi vahingossa viedä pelastustamme. Vanhurskas kompastelee, mutta hän nousee jälleen. Jos Henki todistaa että olet Jumalan lapsi, et kerta kaikkiaan näe sellaista vaihtoehtoa, mikä erottaisi sinut pelastuksesta.

      • Pelttari

        Aamen! Ei pelastukseen adventismia tarvita ja toisaalta voit pelastua vaikka olisitkin adventisti.


      • Pelttari kirjoitti:

        Aamen! Ei pelastukseen adventismia tarvita ja toisaalta voit pelastua vaikka olisitkin adventisti.

        Jep, pelastuksen suhteen ei tarvitse olla adventisti muussa merkityksessä kuin odottaa Jeesuksen takaisintuloa.


      • Petri.Helsinki kirjoitti:

        Jep, pelastuksen suhteen ei tarvitse olla adventisti muussa merkityksessä kuin odottaa Jeesuksen takaisintuloa.

        Ei, vaan Ihmisen Pojan takaisintuloa.

        Ja sekin siis nimenomaan maan päälle, kuten Jeesus itse opetti.

        Näinollen, onko siis niin, että ne jotka odottavat Jeesuksen paluuta "vain" hakemaan omansa pois, eivät olekaan pelastuneita.

        Ennen kuin vastaat, mietipä, ja perustele vastauksesi Jeesuksen sanoilla.


      • "UT:saa varoitetaan menettämästä sitä mitä on saanut Kristuksessa, joten oppia "kerran pelastunut, aina pelastunut" ei voi hyväksyä sellaisenaan. "

        Ai jaa. Viittaatkohan tähän kohtaan:
        "34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.
        35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
        36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
        37 Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
        38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
        39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."


    • pyhpyhp238402394

      Aloittaja luottaa harhaoppiin.

    • PasiToivonen

      Ai jaa. Viittaatkohan tähän kohtaan:
      "34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.
      35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
      36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
      37 Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
      38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
      39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

      Teuvo Hakkarainen = pelastettu.

    • tosiaankin

      Hes.18:25 Ja vielä te sanotte: 'Herran tie ei ole oikea'. Kuulkaa siis, te Israelin heimo! Minunko tieni ei olisi oikea? Eikö niin: teidän omat tienne eivät ole oikeat! 26 Jos vanhurskas kääntyy pois vanhurskaudestansa ja tekee vääryyttä, sentähden hänen on kuoltava; vääryytensä tähden, jota on tehnyt, hänen on kuoltava. 27 Ja jos jumalaton kääntyy pois jumalattomuudestaan, jota on harjoittanut, ja tekee oikeuden ja vanhurskauden, hän säilyttää sielunsa elossa.

      Vanhurskas voi luopua uskostaan!

    • Hö.?...No tottakai kukatahansa voi luopua uskostaan milloin vain. Siihenhän se vihollinen juuri tähtää.

    • Eikiitosjeesus

      Putosin kerran jäihin mutta pelastuin. Homma siis hallussa.
      PS: Jeesus ei tullut silloinkaan avuksi, ei vaikka kuin huhuilin.

      • pyhpyh29384739284

        Valheesi ei hetkauta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe