Lindström pettynyt ay-liikkeeseen

eikäihme

Työministeri Jari Lindström on Hesarissa isosti esillä. Hän toteaa: "Luulen, että on tiettyjä liittoja tai ainakin niiden edustajia, joille tämä hallitus on alusta asti ollut punainen vaate. Kuppi on mennyt niin nurin, että vaikka olisimme esittäneet mitä tahansa, olisimme tässä samassa tilanteessa. Tämä on surullista, jos aavistukseni pitää paikkansa."

Moni ay-liikkeessä on avoimesti sanonut, että seuraavaksi pääministeripuolueeksi pitää saada demarit. SDP:n kannatus onkin noussut lakkoilun aikana.

Lindström on joutunut jo aikaisemmin puolustamaan noin viittäkymmentä erilaista lakia, joiden päämääränä on lisätä töitä. Lindstöm kehuu STTK:n puheenohtaja Antti Palolaa, joka osaa tiukasti puolustaa palkansajien etuja, mutta näkee maailman kehityksen myös laajemmin. Palola on todennut, että kun irtisanomisten helpottamislakia käsitellään Eduskunnassa, niin silloin Eduskunnalle pitää antaa työrauha.

Entinen paperitehtaan mies Lindström sanoo: "Olen aika lailla pettynyt ay-liikkeeseen."

Entä ne työntekijät, suuri enemmistö, miten he suhtautuvat siihen, että heidät pakotetaan osallistumaan demareiden vaalikampanjaan ylityökieloilla ja lakkoilemalla? Politisoinnin lisäksi on muistettava, että lakkoilijan tilipussi on aina vajaa ja työrauhavelvollisuus on sentään voimassa. Lisäksi tekosyynä oleva asia ei koske suurinta osaa työntekijöistä millään tavalla.

Mutta keneltä SAK:n halllituksen 20 jäseneltä on kuppi mennyt nurin?

10

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdppopulismioksettaa

      Olen nähnyt Anni Sinnemäen työministerinä, hän keksi nuorten työllistämissetelin. Ei merkittäviä tuloksia. Olen nähnyt Lauri Ihalaisen työministerinä Anni Sinnemäen jälkeen, hän keksi nuorten työllistämissetelin uudelleen. Ei merkittäviä tuloksia. Olen nyt nähnyt Jari Lindströmin työministerinä. Hän on vienyt noin 50 lakimuutosta käytäntöön. Yli 100.000 työtöntä on saanut töitä hänen aikanaan. Hän on tekemisen mies. Kiitettävä arvosana. Onneksi olkoon.

      SDP:n vaalikampanja, jossa heitetään yhteiskunnan rattaisiin kapuloita SAK:n lakoilla ja jarrutetaan sote-lainsäädännön uudistamista ei ole hyvä ajatellen lapsien hankintaa. SDP vaikuttaa negatiivisesti peliin vaikka istuu vilttiketjussa, saatika että olis jäällä. Silloin tulisi omia maaleja. SDP on veronkorotuspuolue. Veroja korottamalla syödään perheiden leipää. SDP haluaa seisottaa ihmisiä terkkarijonoissa. Se on huono juttu, koska saikulla ei synny bruttokansantuotetta eikä lapsia. Lapset eivät synny sillä tavalla, että Antti sanoo, että tehkää lapsia. Lapsentekemiseen tarvitaan muutakin kuin viltistä huutelua. Viltin allapitää tehdä jotain. Omia pitää kannustaa eikä heittää jäälle hiekkaa ja buuata, kun omat tekee maalin.

      • Muisti.on.pitkä

        Palkansaajat,eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, vanhukset siinä on tämän hallituksen aikaansaamiset,, eli näiltä kaikilta on jotain leikattu. Tuntuu että nämä ovat olleet hallitukselle se punainen vaate. Kun on yrittäjävetoinen hallitus niin myös vain sen "lue yrittäjien"etuja on tällä hallituskokoonpanolla myöskin vain ajettu. Vierailujono on varmaan siksi pimitetty eduskunnassa keväällä, kun ei niitäkään tietoja kansalle saanut kertoa. Ja tälläinen sinipuolue, jota ei edes vaaleissa ollut, on istumassa hallituksessa, miten se voikaan olla edes mahdollista. Kaikennäköistä suhmurointia ja kupruja tältä peräkonttihallitukselta on saanut odottaa ja lähes joka viikko on jotain heikennystä pienipalkjaisille ollut luvassa. Varakjaille on ollut tulossa lisää hyvää, on apteekkarilisä, tuliko rahat siihen kelakorvausten omavastuista korottamalla esim. No kaikki muistaa vaaleissa omakohtaisesti, mitä heikennystä on tullut takkiin ja sen mukaan antaa äänensä kuuluviin ensivaaleissa.


      • S24palstalla.tietoa

        Kun on lukenut hesan 24 palstaa ei voi kuin ihmetellä mitä sotkuja hallitus on saanut aikaiseksi. Käykääpä lukemassa.


    • perustuslainpuolesta

      hmiset lähtevät saikulle, kun eivät halua osallistua liittojen järjestämään järjettömään toimintaan, lakkoiluun jne.

      Poliittista lakko-oikeutta pitää rajoittaa esim. koskee vain liiton jäseniä. Eihän lakkoon saa pakottaa ketään!

      Saikulla on hyvä miettiä, haluaako kannattaa lakkokenraali Rinteen eduskuntavaalikampanjaa.

      Lakialoite on ollut kolmikannassa, ja myös SAK on saanut antaa vastineensa. Lakialoitetta on muutettu monelta osin palautteen perusteella.

      Kilpailijamaa Saksassa ei pienissä yrityksissä ole irtisanomissuojaa ollenkaan. Myös Tanskassa ja Ruotsissa on alhaisempi suoja kuin Suomessa. YT-laki jo asettaa yritykset eriarvoiseen asemaan koon puolesta. Ja moni muu laki. Ei ole uusi ajatus sitoa lainsäädäntö yrityksen kokoon.

      Miksi esim, työaikajoustoja ei saa toteuttaa kaikissa yrityksissä Suomessa? Se on vittumaista kaksinaamaisuutta Rinteeltä ja Elorannan SAK:lta. Rinne ei uskaltanut tänään Eduskunnassa tunnustaa, että on tasa-arvoa vastaan.

      YTK:sta saa ansiosidonnaisturvan 100 eurolla vuodessa ja 18 eurolla vielä lakimiespalvelut, jos niitä tarvii, Teollisuusliitolle ja AKT:lle maksat vuodessa jotain 500 euroa. On siinä vissi ero. Eikä tarttee tukea SDP:n kampanjaa. Työt eivät ole koskaan lakossa!

    • eiisänmaanasialla

      Vaikuttaa siltä, että Rinne vastustaa parlamentarismia. Katsotaan huominen äänestys.

      Ainakin sitä hän vastustaa, että kaikkia yrityksiä kohdeltaisiin samalla tavalla työaikalakia sovellettaessa. Aivan käsittämätön asia, että siitä riideltiin puolitoista vuotta kolmikannassa. Se on sitä sdp:n päättämättömyyttä. Viime vaalien alla meni lähes vuosi hukkaan, kun sdp ei uskaltanut päättää mistään. Pelkuruutta.

      • sdpeiherätäluottamusta

        Miksi Rinne ei tarttunut Sipilän tarjoamaan sovinnon käteen. Hän voisi estää lakkoilut. Eikö Rinteen muste riitä neuvottelemaan, onko puoluevaltuusto takana oleva kasvoton jarru ja syypää koko kaaokseen?


      • eijäsenyyttäenää

        Rinne pitää mieluummin matalaa profiilia julki tulleiden keinotteluiden vuoksi mitä kaikkea teki, sai tai oli tekemättä ay-johtajuuden aikana.
        Nyt nämä lakkoilut ovat liittojen hätähuuto....jäävätkö ihan syrjään neuvotteluissa. Jäsenyyden maksajat kaikkoavat liitoista ja kuka ay-pomojen huimat palkat sitten maksaa.


      • duunarionihminen
        sdpeiherätäluottamusta kirjoitti:

        Miksi Rinne ei tarttunut Sipilän tarjoamaan sovinnon käteen. Hän voisi estää lakkoilut. Eikö Rinteen muste riitä neuvottelemaan, onko puoluevaltuusto takana oleva kasvoton jarru ja syypää koko kaaokseen?

        Rinne ei ole osapuoli työmarkkina neuvotteluissa, hän on puolueensa puheenjohtaja ei ay-liikkeen puheenjohtaja!!
        Sipilän pitää keskustella SAK ja STTK kanssa. Ja nimenomaan keskustella ja neuvotella EI sanella.

        Kuinka moni duunari haluaa menettää työpaikkansa palkattomalle työntekijälle?
        Kuinka moni duunari halua laskea palkkaansa?

        Duunari tarvitsee ay-liikettä tuekseen.


    • Bvgvb

      Paska hallitus on täysin mätä!!

    • eikristillistä

      Rinne sai Elorannan viemään leivän lasten suusta. Nyt ovat aloittanett vihreän kampanjan ja nuorten irtisanomiskampanjan. Lisäksi sdp on tunkeutumassa kirkon toimielimiin. Siellä on tuhansia vuosia vanha kirja, jota ei muuteta neljän vuoden välein. Hei haloo! Jotain uutta sosialidemokratiaa menää epätasa-arvottamaan myös seurakuntaelämää. Se. joka itsensä kohottaa, se alennetaan. SDP kertoo seurakuntavaaleillaan, että he ovat parempia kuin muut. Heitä pitäisi äänestää. Muut ovat huonompia seurakuntalaisia. Pitäisikö pappien saarnoisaaan haukkua hallitusta. Sitä varmaan ajavat takaa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe