Kahvi ja muide kofeiinipitoiste juomie kieltäminen

CoffeinFree

Muissakin advetistiseurakunnissa on kaiketi asiasta puhuttu. Kahvissa kofeiini aiheuttaa riippuvuutta ja riippuvuus hallitsee elämää. Mutta vain Jumala saa hallita tosikristityn elämää ja siksi kofeiini on riippuvuuden vuoksi luettava synniksi.

46

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CoffeinFree

      On myös puhuttu ettei uskovan tule käyttää ruuassaan sokeria eikä makeutusaineita, sillä makea aiheuttaa ihmisessä riippuvuutta, mutta vain Herra saa hallita ihmistä ei kukaan muu, ei edes tämä itse. Tosi uskova on yksin Herran ja kieltäytyy siksi päihdyttävistä nautintoaineista Herran vuoksi.

    • PasiToivonen

      Minä juon viiniä eikä kukaan voi sitä kieltää.

    • PasiToivonen

      Myös kahvia.

    • CoffeinFree

      On tulossa tiukempi linja päihdyttäviä nautintoaineita kohtaan. Rietastelun ja siveettömyyden on loputtava. Ne hallitsevat liikaa ihmistä eikä ihminen saa olla kenenkään muun kuin Herran hallittavissa, ei edes itsensä. Oli se sitten kahvi, sokeri, tupakka tai viina.

    • höpinäteiuskoa

      Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton Room. 81: 1-3

      Emme me Hengen ohjaamat ihmiset tarvitse mitään ohjeita miten tulee elää. Tai jos tarvitsemme, niin emme ole hengen ohjaamia, vaan paholainen ohjaa meitä harhaopeissa. Ja silloin menemme metsään ja kadotukseen pinnistelimme omassa lihassa miten paljon tahansa. Meidän tulee uskoa sanaan eikä kenenkään höpinöihin.

    • Totuus-esiin

      Aloituksen tekijä valehtelee tahallaan. Kahvi ei aiheuta riippuvuutta kuten esim. alkoholi tai huumeet joillekin. Miksi uskovaiset valehtelevat tahallaan? Se kyllä ihmetyttää suuresti. On tietysti niin, että kun uskovaiset elävät jo muutenkin valheessa, niin silloin heidän on helpompi valehdella asiassa kuin asiassa.

      • nähtyon

        Oletetaan että olet juonut kuusi kuppia päivässä. Jos jonain aamuna et juokaan kahvia, saat päänsäryn ja ole varsin ärtyyntynyt kunnes saat kahvia. Se on merkki riippuvuudesta!


      • Juon-hyvillä-mielin
        nähtyon kirjoitti:

        Oletetaan että olet juonut kuusi kuppia päivässä. Jos jonain aamuna et juokaan kahvia, saat päänsäryn ja ole varsin ärtyyntynyt kunnes saat kahvia. Se on merkki riippuvuudesta!

        Valhetta.
        Itse juon vaihtelevasti n. 5 kuppia päivässä, mutta olen ollut myös juomatta kahvia useitakin päiviä, eikä mitään oireita silloin ole ollut.


    • Sokeristavapaaksi

      Muissakin advetistiseurakunnissa on kaiketi asiasta puhuttu. Hedelmissä sokeri aiheuttaa riippuvuutta ja riippuvuus hallitsee elämää. Mutta vain Jumala saa hallita tosikristityn elämää ja siksi hedelmien sokeri on riippuvuuden vuoksi luettava synniksi.

    • irtiruokariippuvuudesta

      Pian kielletään ruokakin. Asiasta on puhuttu. Ruoka ylläpitää elämäämme. Vain Herra yksin saa ylläpitää elämäämme. Ruoan syöminen on siis loputtava. Tosikristityn elämää ylläpitää yksin Herra

    • Vai ollaan sitä kahvinjuonti ja sokerin käyttö luokittelemassa synniksi. Voihan se olla, että noistakin aineista syntyy joillekin riippuvuutta eikä tällaisen pitäisi sitoa ihmistä. Enemmän ihmistä saastuttaa kuitenkin se, mikä tulee suusta ulos kuin se mikä menee suusta sisään.

      Itse en välitä kahvista muutoin kuin seuran vuoksi ja sokerin käyttö on vähäistä aivan luonnostaan. En halua sosiaalisissa tilanteissa erottautua joukosta. Kotona en juo koskaan kahvia. Jokainen kristitty toimikoon omantuntonsa mukaan ilman toisten kyttäystä.

      • " Voihan se olla, että noistakin aineista syntyy joillekin riippuvuutta eikä tällaisen pitäisi sitoa ihmistä."

        Unohdit hengittämisen, siihen vasta riipuvuutta onkin !!! Sitä helmasyntiä harrastaa yli 78.89567% nykyisin elävistä kristityistä. Eiköhän olisi aika päästä siitä eroon, lakata tuottamasta hirveitä kasvihuonekaasuja ja palata pikaisesti Jumalan syliin tai Aabrahamin helman tai maan poveen, ihan miten vaan asian haluaa nähdä ?


    • harhaopithäpeäksi

      Kaikki uskovaisuudeksi nimetty, joka ei ole Raamatun Hengen mukaista on harhaoppi. Ei niin, että täytyy etsiä ohjeet Raamatusta miten elää, mitä käskyjä ja ohjeita siellä on, vaan elää sen Hengen mukaan minkä sana antaa. Kaikki muu on sitä uskovaisuutta, josta lähetyskirjeissä sanotaan, että sen vuoksi Jumalan nimi tulee pilkatuksi. Harhaoppiset aiheuttavat vain pilkkaa uskovaisuutta kohtaan. Ja siinä tavallaan maalliset ihmiset ovat aivan oikeassa kun kritisoivat harhaoppisia.

    • fariseuksia

      Sen sijaan että joitakin asioita sellaisenaan otetaan uskonnolliseksi opinkohdaksi, on johtanut toinen toisensa vahtimiseen.
      Joku sanoo: "Mikä adventisti sekään on olevinaan! Juo kahvia kun silmä välttää!"
      Tietenkin juo salassa kun ei saa juoda julkisesti ja pitää kahvista.
      Millä tavalla Jumala rankaisee tästä? Tuskin mitenkään, sillä rangaistus ei tule Jumalalta vaan kahvista itsestään: Jos juo paljon kahvia, varastaa huomisen päivän voimia jo tänään. Kun huominen tulee, ei saa silmiään auki, ennenkuin on saanut juoda aamukahvinsa. Jos tuota kahvia ei saa, saa päänsäryn ja ärtymyksen osakseen.
      Jos taas juo kahvia vain vähän tai harvemmin, saa hetkeksi pirteyttä esimerkiksi kylässä ollessaan tai kirkkokahvia juotuaan ja voi vaikka jutella iloisesti ystäviensä kanssa.
      Kysymys on siis kahvin oikeasta käytöstä. Ei kahvipavut ole sen enempää syntiä kuin raparperin varsien pureskelu, kummastakin saa ongelmia jos on kohtuuttoman runsasta.

      Koska adventistit eivät yleensä syö sianlihaa, he valitsevat kutsupöydältä pullaa ja kakkua kinkkuvoileivän asemasta. Niin kauan kuin tätä ei tee joka päivä, ei lioene ongelmia, mutta muutoin tulevat sokeriset herkut kenties huonontamaan terveuttä enemmän kuin voileivät.

      Kaikki on suhteellista. "Kaikki on luvallista, mutta kaikki ei ole hyödyksi", sanoi Paavali.
      Adventistien terveysperiaatteet ovat usein esteenä muiden kanssa yhdessäololle, kun ei haluta näyttää että säännöt sitovat.
      Toisekseen adventistit pettävät itseään jos korvaavat jonkun pahana pidetyn sallitulla asialla: Esimerkiksi nykyinen sokerin ja raffinoitujen ruoka-aineiden käyttö on suurempi vaara terveydelle kuin hyvän lihan syöminen.
      Lopetetaanko toistemme vahtiminen ja keskitytään elämään terveellisesti eikä pikkusääntöjen orjina!

    • tri.AYpäjä

      Jos kahvin juonnin lopettamisen jälkeen tulee päänsärkyä, niin sitä suurempi syy on jatkaa kahvin juontia. Päänsärky kun tulee usein siitä, että aivot eivät saa tarpeeksi happea/verta. Tämä johtuu taas siitä, että verisuonet voivat olla liian ahtaat/ahtautuneet/kovettuneet tai kaularangan aluella on kulumaa, joka vaikuttaa kaulan alueella verenkiertoon.
      Kahvin sisältämä kofeiini laajentaa verisuonia ja edistää verenkiertoa. Kahvi kiihdyttää myös aineenvaihduntaa, eli edistää mm. maksan toimintaa, joten esim. riski sairastua esim. maksasyöpään on kahvia juovilla pienempi kuin niillä, jotka eivät juo kahvia tai juovat sitä harvoin.

      • kysynpävaa

        Oletko tutustunut Karpalo projektiin ?


      • En-luota-heihin
        kysynpävaa kirjoitti:

        Oletko tutustunut Karpalo projektiin ?

        Huuhaa projekteja maailma on pullollaan. En tutustu minkään lahkon väkisin tuotettuun huuhaaseen, joten tuollainen karpalohuhaa ei kiinnosta vähääkään.
        Nykyään oikeaa tietoa on saatavissa runsaasti ja siksi en usko vähääkään jonkun lahkon järjestämään lahkon agendaa ajavaan toimintaan.


      • tosiaankin

        Ole hyvä vain ja juo kahvia jos sinulla on ahtautuneet verisuonet.

        Kahvi aiheuttaa vieroitusoireita nuorillekin paljon kahvin juojille.

        Kuitenkaan kahvin juonti ei ole sen suurempi synti kuin margariinin käyttö oliiviöljyn asemasta.
        Tyydytetyt rasvat eivät ole suositeltavia suurissa määrin.


    • Eikiitosjeesus

      Uskonlahkot aiheuttavat monille riippuvuutta - ne on siis auttamatta luettava synniksi.
      Onko teurastamot syntiä - nehän aiheuttavat eläimille riippuvuutta.

      Kannattaa miettiä millaisia oireita kiristävä sädekehä aiheuttaa. Itse taidan varata viimeiselle matkalle saunakamppeet ja kahvit termariin.

      • ei.kofeiiniriippuvuutta

        Minä ajattelin varata viimeiselle matkalle purkillisen bentsoja ja vihreätä teetä termariin ja ryömin sitten paukkupakkasilla tuuhean kuusen juurelle lämpimään täkkiin kääriytyneenä Noutajaa odottamaan.

        Tai sitten vaihtoehtoisesti makaan vuodeosastolla pissa/kakkavaipoissa ja syön ja juon, mitä suuhun lapataan...


    • Ei Adventtikirkossa kielletä syömisiä eikä juomisia.

      Kirkon jäsenet mieltävät synnin yksilöllisesti ja seuraavat yksilöllisesti oman tietonsa varassa
      mikä on terveellisistä ja mikä ei terveellistä.

      Kristilliseen ihanteeseen on monenlainen arvostus myös muissakin hengellisissä piireissä arvostettu sekin että pidättäytyy kaikesta hermostoa stimuloivasta. Tässä on kasvatus-asia, sillä terve hermosto reagoi näinkin lieviin aineisiin lapsilla ja terve-hermostoisilla aikuisilla. On sitten ihmisiä joiden hermoston stimuloiminen vaatii jo viinaksia saadakseen stimulointia hermostolleen.

      Raittiuden ihanteet kasvatus-asiana jää kasvatuksessa usein arvoksi.

      Adventtikirkon jäsenet juovat yksilöllisesti kahvinsa tai yksilöllisesti jättävät kahvinsa juomatta.

      Kaikella paahdetulla ja palaneella on aina karsinogeeni vaikutusta, eli paljossa käytössä on karsinogeenien aiheuttama syöpäriski. Siksi itse olen ajatellut että olisi hyvä latkia vihreätä teetä, ja antaa kahvin olla satunnaisena juomana.


      En tee kirkolle töitä. Lausun kansalaismielipidettäni kansalaisfoorumilla.

    • Ei-helvetti

      "Siksi itse olen ajatellut että olisi hyvä latkia vihreätä teetä..."

      Ei helvetti! Tee sisältää myös kofeiinia.
      Kofeiinin takia niiltä adventisteilta kahvi on pannassa. Osa adventisteista juokin kofeiinitonta kahvia.
      Toiset juovat viljakahvia, mutta sehän on paahdettua viljaa. Karsinogeenia! Ei siis niin terveellistä?

      • kysynpävaa

        Oletko tutustunut Elväravinto aiheeseen ?


      • Ehdottomasti.näin
        kysynpävaa kirjoitti:

        Oletko tutustunut Elväravinto aiheeseen ?

        En syö mitään elävää.
        Elävässä kun on sen sielu, myös kasvikunnan tuotteissa. Se raaka kasvis kun alkaa suolistossa huutamaan pikaista ulospääsyä ja vatsa ei tykkää, että joku siellä kiljuu. Siitä syystä en syö kasviksia, joita ei ole keitetty tai paistettu.
        Keittämättömissä kasviksissa on myös se vaara, että niistä saa helposti vatsaansa loisia. Jotkut loiset ovat ihmiselle hyvinkin vaarallisia.
        En siis syö koskaan mitään, mitä ei ole ensin kypsennetty.


    • Viestiketjun aloittaja lausuu omaa mielipidettään, eikä ole sellainen auktoriteetti joka päättäisi mikä on syntiä. Ihmisen omantunnon asioiden synnin määrittelijä on aivan muu taho.

    • PasiToivonen

      >>On tulossa tiukempi linja päihdyttäviä nautintoaineita kohtaan. >>

      Siis Kieltolaki tulossa Suomeen. Hyvä tietää etukäteen.

    • pienet.ilot

      Aina on hyvä hetki juoda kahvia.

    • Advis

      Tämä on taas yksi niistä asioista, jotka tulevat adventismiin sieltä historiasta. Adventistien perinnäissääntö. On tunnettu fakta, että 1800-luvun ihmiset pitivät kahvia vaarallisena. Kahvin ajateltiin aiheuttavan mielisairautta. Ei ihme, että White kirjoitti asiasta negatiiviseen sävyyn. Asialla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä totuuden kanssa eikä pelastuksen. Se on vain taas yksi esimerkki siitä, että Adventtikirkko pitää kiinni menneestä, ei väliä kuinka hölmöä se onkaan, ja pitää yllä Ellen Whiten pitämistä jalustalla. Tyypillistä adventismia.

      • kysynpävaa

        Kahvin piristävä vaikutus perustuu muutoksiin, joita kofeiini saa elimistössä aikaan. Kofeiini nopeuttaa hengitystä ja pulssia, stimuloi munuaisia, kohottaa verenpaineitta, virkistää aivoja ja poistaa näin näennäisesti väsymystä . Tämä piristymisentunne ei ole pitkäaikainen. Kun elimistöstä otettu energia on kulutettu, on seurauksena väsymyksentunne ja tarve saada uusi piiskanisku, jollaiseksi kahvin vaikutusmekanismia usein on kuvattu. Kahvi ei sisällä mitään ravintoaineita, mutta kuluttaa sen sijaan elimistössä olevia ravinteita. Se huuhtoo elimistöstä vitamiineja ennen kuin ne ehtivät imeytyä. Näin se aiheuttaa vitamiinienpuutosta. Lisäksi kahvin on todettu estävän raudan imeytymistä. Kahvissa on myös puriini-eli virtsa-aineita; nämä rasittavat elimistön puhdistusmekanismeja, jotka tavallisesti ovat kahvittakin ylikuormitettuja.
        Kahvi kehittää reumaa, pahentaa sydän-ja verisuonitauteja, on osatekijänä kohottamassa verenpainetta sekä voi mahan limakalvoja ärsyttäessään johtaa katarrin tai vatsahaavan kehittymiseen. Kirjasta Elävä Ravinto Elsa Ervamaa
        Saman laisia kommenteja tulee Tohtori Ann Wigmorelta Lääkäri Pekka Reinikaiselta
        ja nämä eivät ole advareita.


      • kysynpävaa kirjoitti:

        Kahvin piristävä vaikutus perustuu muutoksiin, joita kofeiini saa elimistössä aikaan. Kofeiini nopeuttaa hengitystä ja pulssia, stimuloi munuaisia, kohottaa verenpaineitta, virkistää aivoja ja poistaa näin näennäisesti väsymystä . Tämä piristymisentunne ei ole pitkäaikainen. Kun elimistöstä otettu energia on kulutettu, on seurauksena väsymyksentunne ja tarve saada uusi piiskanisku, jollaiseksi kahvin vaikutusmekanismia usein on kuvattu. Kahvi ei sisällä mitään ravintoaineita, mutta kuluttaa sen sijaan elimistössä olevia ravinteita. Se huuhtoo elimistöstä vitamiineja ennen kuin ne ehtivät imeytyä. Näin se aiheuttaa vitamiinienpuutosta. Lisäksi kahvin on todettu estävän raudan imeytymistä. Kahvissa on myös puriini-eli virtsa-aineita; nämä rasittavat elimistön puhdistusmekanismeja, jotka tavallisesti ovat kahvittakin ylikuormitettuja.
        Kahvi kehittää reumaa, pahentaa sydän-ja verisuonitauteja, on osatekijänä kohottamassa verenpainetta sekä voi mahan limakalvoja ärsyttäessään johtaa katarrin tai vatsahaavan kehittymiseen. Kirjasta Elävä Ravinto Elsa Ervamaa
        Saman laisia kommenteja tulee Tohtori Ann Wigmorelta Lääkäri Pekka Reinikaiselta
        ja nämä eivät ole advareita.

        "Ruoka vaarantaa terveytesi" - lääkintöhallitus

        Asioita voi katsoa monelta kannalta. Esim. paasto ei ole A-kirkon bannissa; miten siihen soveltuisi sama argumentaatio:
        "Kun elimistöstä otettu energia on kulutettu, on seurauksena väsymyksentunne ja tarve saada uusi piiskanisku, jollaiseksi PAASTON vaikutusmekanismia usein on kuvattu. PAASTO ei sisällä mitään ravintoaineita, mutta kuluttaa sen sijaan elimistössä olevia ravinteita. Se huuhtoo elimistöstä vitamiineja ennen kuin ne ehtivät imeytyä. Näin se aiheuttaa vitamiinienpuutosta. Lisäksi PAASTON on todettu estävän raudan imeytymistä. "

        Onko Pasto siis yhtä no-no A-kirkossa kuin kahvi ???


      • kysynpävaa
        Exap kirjoitti:

        "Ruoka vaarantaa terveytesi" - lääkintöhallitus

        Asioita voi katsoa monelta kannalta. Esim. paasto ei ole A-kirkon bannissa; miten siihen soveltuisi sama argumentaatio:
        "Kun elimistöstä otettu energia on kulutettu, on seurauksena väsymyksentunne ja tarve saada uusi piiskanisku, jollaiseksi PAASTON vaikutusmekanismia usein on kuvattu. PAASTO ei sisällä mitään ravintoaineita, mutta kuluttaa sen sijaan elimistössä olevia ravinteita. Se huuhtoo elimistöstä vitamiineja ennen kuin ne ehtivät imeytyä. Näin se aiheuttaa vitamiinienpuutosta. Lisäksi PAASTON on todettu estävän raudan imeytymistä. "

        Onko Pasto siis yhtä no-no A-kirkossa kuin kahvi ???

        Oletko koskaan paastonnut ?


      • Advis
        kysynpävaa kirjoitti:

        Kahvin piristävä vaikutus perustuu muutoksiin, joita kofeiini saa elimistössä aikaan. Kofeiini nopeuttaa hengitystä ja pulssia, stimuloi munuaisia, kohottaa verenpaineitta, virkistää aivoja ja poistaa näin näennäisesti väsymystä . Tämä piristymisentunne ei ole pitkäaikainen. Kun elimistöstä otettu energia on kulutettu, on seurauksena väsymyksentunne ja tarve saada uusi piiskanisku, jollaiseksi kahvin vaikutusmekanismia usein on kuvattu. Kahvi ei sisällä mitään ravintoaineita, mutta kuluttaa sen sijaan elimistössä olevia ravinteita. Se huuhtoo elimistöstä vitamiineja ennen kuin ne ehtivät imeytyä. Näin se aiheuttaa vitamiinienpuutosta. Lisäksi kahvin on todettu estävän raudan imeytymistä. Kahvissa on myös puriini-eli virtsa-aineita; nämä rasittavat elimistön puhdistusmekanismeja, jotka tavallisesti ovat kahvittakin ylikuormitettuja.
        Kahvi kehittää reumaa, pahentaa sydän-ja verisuonitauteja, on osatekijänä kohottamassa verenpainetta sekä voi mahan limakalvoja ärsyttäessään johtaa katarrin tai vatsahaavan kehittymiseen. Kirjasta Elävä Ravinto Elsa Ervamaa
        Saman laisia kommenteja tulee Tohtori Ann Wigmorelta Lääkäri Pekka Reinikaiselta
        ja nämä eivät ole advareita.

        Voihan noita kirjoitella kaikenlaisia. Minulla kahvi ei saa aikaan ongelmia. Syön sen verran paljon energiatiheää ruokaa, että kahvin ravitsemusaineita poistava vaikutus ei aiheuta monulle minkäänlaisia ongelmia. Se on vähän niin kuin alkoholin kanssakin, että kohtuudella kumpaakin.

        Tuo sinun paasauksesi ei aiheuta minussa muuta kuin myötähäpeää. Se on esimerkki siitä, miten syvälle jokin muinaisuudessa väärillä perusteilla keksitty asia on juurtunut ja nyt sitä yritellään perustella nykypäivän opeilla oikeaksi kaikin mahdollisin keinoin, jopa valehtelemalla että kahvissa ei ole ravintoaineita. Mutta onneksi on tämä netti. Nimittäin Pauligin sivuilla sanotaan kahvista seuraavaa:

        "Kupillisessa mustaa kahvia (1,25 dl) ei ole juuri lainkaan rasvaa, hiilihydraatteja tai proteiinia, joten se sisältää energiaa vain 1-2 kcal. Kahvi sisältää monia kivennäisaineita ja vitamiineja, etenkin kaliumia, magnesiumia ja niasiinia."

        Juoma, josta ei saa turhia rasvoja eikä hiilareita vaan mineraaleja ja vitamiineja. Lisäksi siinä on antioksidanttejakin. Tätäkö se usko saa aikaan? Että yritetään kaikkensa puolustella oman kirkkonsa tekojen uskontoa?

        Vaan kun usko Jumalaan ei ole kiinni siitä mitä syöt tai mitä juot. Todellisuudessa kahviin ei ole kuollut ketään. Minulla on liian alhainen verenpaine ja siksi suola ja kahvi tekevät vain hyvää minulle. Lääkärin ohje onkin ollut, että jos kahvi tuntuu hyvältä niin juo vain. Pulssi nousee ja verenpaine nousee, hyvä jos näin sattuisi olemaan.

        Mutta jatka vain valitsemallasi tiellä. Se pukee sinua ja jos se toimii sinulla niin miksi vaihtaa muuhun?


      • kysynpävaa kirjoitti:

        Oletko koskaan paastonnut ?

        Olen, kyllä.

        Mutta paasto ei oikein sovi minulle,kroonisen sairauteni vuoksi. Päivä tai pari vielä menee, mutta sitten sen jälkeen tarvitsisi lääkärin konsultaatiota.


      • Advis

        Tässä vielä linkki YLEn sivuille, jossa atikkeli 1800-luvun lopun kahvinpelosta ja pelottelusta. Tämä maaginen juoma oli niin vaarallaista, että sitä juotuaan saattoi jopa kadota kokonaan. Tällaisessa pelon kulttuurissa aikalaiset elivät. Ihmekös sitten että vähän nähtiin mörköjä adventtiseurakunnassakin kun kahvista puhuttiin. Ja kun Adventtikirkko on niin hidas muutoksissaan, eletään kirkossa vieläkin tuon sukupolven oppien vallassa.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/27/mielenwikainen-katosi-kahwea-juotuaan-kahvin-juomisen-pelattiin-sata-vuotta?fbclid=IwAR3u0tnZv6k8gkdDw1_acbzEhb-Ifkvtg9cTQhdJzTQxm0rfDNJbkd87NuQ


      • kysynpävaa
        Exap kirjoitti:

        Olen, kyllä.

        Mutta paasto ei oikein sovi minulle,kroonisen sairauteni vuoksi. Päivä tai pari vielä menee, mutta sitten sen jälkeen tarvitsisi lääkärin konsultaatiota.

        Oletko koskaan kuulut matalasateisesta tulehduksesta ?


      • kysynpävaa
        Advis kirjoitti:

        Voihan noita kirjoitella kaikenlaisia. Minulla kahvi ei saa aikaan ongelmia. Syön sen verran paljon energiatiheää ruokaa, että kahvin ravitsemusaineita poistava vaikutus ei aiheuta monulle minkäänlaisia ongelmia. Se on vähän niin kuin alkoholin kanssakin, että kohtuudella kumpaakin.

        Tuo sinun paasauksesi ei aiheuta minussa muuta kuin myötähäpeää. Se on esimerkki siitä, miten syvälle jokin muinaisuudessa väärillä perusteilla keksitty asia on juurtunut ja nyt sitä yritellään perustella nykypäivän opeilla oikeaksi kaikin mahdollisin keinoin, jopa valehtelemalla että kahvissa ei ole ravintoaineita. Mutta onneksi on tämä netti. Nimittäin Pauligin sivuilla sanotaan kahvista seuraavaa:

        "Kupillisessa mustaa kahvia (1,25 dl) ei ole juuri lainkaan rasvaa, hiilihydraatteja tai proteiinia, joten se sisältää energiaa vain 1-2 kcal. Kahvi sisältää monia kivennäisaineita ja vitamiineja, etenkin kaliumia, magnesiumia ja niasiinia."

        Juoma, josta ei saa turhia rasvoja eikä hiilareita vaan mineraaleja ja vitamiineja. Lisäksi siinä on antioksidanttejakin. Tätäkö se usko saa aikaan? Että yritetään kaikkensa puolustella oman kirkkonsa tekojen uskontoa?

        Vaan kun usko Jumalaan ei ole kiinni siitä mitä syöt tai mitä juot. Todellisuudessa kahviin ei ole kuollut ketään. Minulla on liian alhainen verenpaine ja siksi suola ja kahvi tekevät vain hyvää minulle. Lääkärin ohje onkin ollut, että jos kahvi tuntuu hyvältä niin juo vain. Pulssi nousee ja verenpaine nousee, hyvä jos näin sattuisi olemaan.

        Mutta jatka vain valitsemallasi tiellä. Se pukee sinua ja jos se toimii sinulla niin miksi vaihtaa muuhun?

        Pauligin sivuilta ? Nuo nimet joita kirjoitin ovatko he advareita ?
        Hyvää päivän jatkoa sinulle !


      • Advis
        kysynpävaa kirjoitti:

        Pauligin sivuilta ? Nuo nimet joita kirjoitin ovatko he advareita ?
        Hyvää päivän jatkoa sinulle !

        Niin, Paulig on kahvinvalmistaja, jos et tiennyt. Mutta jos se ei kelpaa sinulle niin Suomen valtion Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta löytyy vielä tarkemmin kahvin ravintoainekoostumus. On siinä hivenaineita ja vitamiineja ihan merkittäviä määriä.

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/900

        Mitä tulee mainitsemiisi tutkijoihin, tutkijoita riittää joka lähtöön. Kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia jos tutkimuksia uskotaan. Mutta kohtuus kaikessa, onhan kahvikin kasvisjuoma, kuten olutkin.


      • kysynpävaa
        Advis kirjoitti:

        Niin, Paulig on kahvinvalmistaja, jos et tiennyt. Mutta jos se ei kelpaa sinulle niin Suomen valtion Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta löytyy vielä tarkemmin kahvin ravintoainekoostumus. On siinä hivenaineita ja vitamiineja ihan merkittäviä määriä.

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/900

        Mitä tulee mainitsemiisi tutkijoihin, tutkijoita riittää joka lähtöön. Kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia jos tutkimuksia uskotaan. Mutta kohtuus kaikessa, onhan kahvikin kasvisjuoma, kuten olutkin.

        Kiitos veli,että keskustelet asiallisesti vaikka emme samaa mieltä kaikista asioista olisikaan, ei tarvitsekkaan olla. Onko muuten sinulla ajatusta minkä takia Suomessa juodaan kahvia enemmän kuin muissa pohjoismaissa ja taidetaan olla piikki paikalla koko maailmassa vai mitenkä oli.


      • Advis
        kysynpävaa kirjoitti:

        Kiitos veli,että keskustelet asiallisesti vaikka emme samaa mieltä kaikista asioista olisikaan, ei tarvitsekkaan olla. Onko muuten sinulla ajatusta minkä takia Suomessa juodaan kahvia enemmän kuin muissa pohjoismaissa ja taidetaan olla piikki paikalla koko maailmassa vai mitenkä oli.

        Ei kyllä pysty sanomaan. Sitähän on tutkittukin. Vähemmän ehkä juotaisiin jos suomalaiset joisivat tummia paahtoja kuten monissa ulkomaissa juodaan. Voisikohan liittyä Suomen kylmään ilmastoon?


      • tutkitaan
        Advis kirjoitti:

        Ei kyllä pysty sanomaan. Sitähän on tutkittukin. Vähemmän ehkä juotaisiin jos suomalaiset joisivat tummia paahtoja kuten monissa ulkomaissa juodaan. Voisikohan liittyä Suomen kylmään ilmastoon?

        Kylmää on Ruotissakin!


      • kysynpävaa kirjoitti:

        Oletko koskaan kuulut matalasateisesta tulehduksesta ?

        Tarkoittanet matala-asteista tulehdusta ? Matalasateinen on lähinnä tämä Suomen ilmasto, syksyisin... ;)

        En kuulu sen määritelmän mukaiseen riskiryhmään.


    • Uskonnot.ovat.tätä

      Aloituksen tekijä valehtelee tahallaan. Kahvi ei aiheuta riippuvuutta kuten esim. alkoholi tai huumeet joillekin. Miksi uskovaiset valehtelevat tahallaan?
      On tietysti niin, että kun uskovaiset elävät jo muutenkin valheessa, niin silloin heidän on helpompi valehdella asiassa kuin asiassa.

      MIKSI USKOVAINEN HALUAA ELÄÄ VALHEESSA!
      Koska se on joidenkin ihmisten geeneissä, syntymälahja. Määrätyt ihmistyypit ovat sellaisia, että he himoitsevat kaksinaamaisuutta ja valheellista elämää ja he nauttivat siitä suunnattomasti. Heitä on maailmassamme paljon ja he kutusvat itseään mm. uskovaisiksi.

      • kysynpävaa

        Niin varmaan monet uskovaiseksi itseään kutsuvat voivat olla kaksinaamaisia mutta nin voivat muutkin vai onko sinulla tietoa jostakin ihmisryhmästä jossa tätä ei olisi ?


      • kysynpävaa
        kysynpävaa kirjoitti:

        Niin varmaan monet uskovaiseksi itseään kutsuvat voivat olla kaksinaamaisia mutta nin voivat muutkin vai onko sinulla tietoa jostakin ihmisryhmästä jossa tätä ei olisi ?

        Kahvin suurin haittatekijä ei ole kofeiini vaikka se aiheuttaakin riippuvuutta, toiset saavat päänsärkyä jos eivät saa kahvia, en tiedä sinun kohdalla jos et saa pariin päivään kahvia ? Tämä on yksilöllistä, toiset saavat ja toiset ei.
        Tulipas hieno aurinkoinen päivä ainakin täällä Nummelassa Hyvää päivän jatkoa sinulle!


      • kysynpävaa kirjoitti:

        Kahvin suurin haittatekijä ei ole kofeiini vaikka se aiheuttaakin riippuvuutta, toiset saavat päänsärkyä jos eivät saa kahvia, en tiedä sinun kohdalla jos et saa pariin päivään kahvia ? Tämä on yksilöllistä, toiset saavat ja toiset ei.
        Tulipas hieno aurinkoinen päivä ainakin täällä Nummelassa Hyvää päivän jatkoa sinulle!

        "Kahvin suurin haittatekijä ei ole kofeiini vaikka se aiheuttaakin riippuvuutta, toiset saavat päänsärkyä jos eivät saa kahvia, en tiedä sinun kohdalla jos et saa pariin päivään kahvia ? Tämä on yksilöllistä, toiset saavat ja toiset ei."

        Toisille kahvi aiheuttaa riippuvuutta, toisille taas ei. Minä en ole kahvista riippuvainen, vaikka olenkin sen suurkuluttaja. Voin ihan hyvin juoda pari pannullista päivässä, ja olla taas vaikka pari päivää juomatta, ilman (vieroitus)oireita. Kun nyt vaan tykkään kahvista, niin sitä tulee juotua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1724
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      215
      1347
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      239
      1309
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      42
      1157
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      98
      1157
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1059
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      151
      1058
    8. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      64
      1046
    9. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      255
      1022
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      189
      883
    Aihe