Kiltti mies on tarpeeton

npc834723890

On universaali totuus, että naiset rakastuvat mieluummin mystisiin, itsekeskeisiin ja maskuliinisiin renttuihin kuin kiltteihin, rauhallisiin, avuliaisiin, tasapainoisiin ja ystävällisiin miehiin. Vanhentuneen "renttu"-sanan tilalle lanseerattiin jossain vaiheessa erinomaisen hyvin kyseistä ihmistyyppiä kaikkine metkuineen kuvaava käsite: jännämies. Tämän vastakohta on aiempaa maksiimia mukaillen kilttimies.

Jännämiehessä viehättää se, etteivät hänen oikkunsa, temperamenttinsa ja seksuaaliset sekä muut mielihalunsa ole ennustettavissa, joka tekee elämästä kaksin verroin mielenkiintoisempaa kuin vakiintuneiden, rauhallisten ja ystävällisten kilttimiesten kanssa. Tässä vastakkainasettelussa kilttimies, jolle temperamentti on kirosana, on suorastaan pitkästyttävä, eikä tarjoa arkielämään haasteita.

Joka naisen luontoon kuuluu itseoikeutettuna kotipsykologina toimiminen, eli pohjaton henkevien ja syvällisten pohdinta, kuten ihmissuhteiden ja ihmisten tunneskaalan ruodinta. Miellyttävällä, tasapainoisella, toiset huomioon ottavalla, kärsivällisellä ja ystävällisellä kilttimiehellä ei ole tässä asiassa naiselle mitään substanssia annettavaksi.

Jännämies on toista maata. Hänen kepposteluissaan riittää analysoitavaa paitsi itselle, myös lähipiirin naisten omalle haippiringille, jonka pääasiallinen sisältö on ihmissuhteiden moninaisuuden loputon vatvominen, eri ihmisten tekemisten ja luonteenpiirteiden ylitulkitseminen, päivittely ja taivastelu.

Haippirinki leviää tietysti myös julkiseen sosiaaliseen mediaan. "Siskot" jakavat ja tykkäävät ristiin rastiin muka-hauskoista meemeistä, kuten "Riidan tullessa heittäkää kolikkoa. Jos se on klaava, nainen on oikeassa. Jos kruuna, mies on väärässä” tai "olen nainen ja voin aina muuttaa mieltäni" taikka jotain muuta miehen väheksyntää.

Kilttimies kuitenkin on lähtökohtaisesti nöyrä, kärsivällinen ja kaikin puolin naisen toivomukset sekä tarpeet huomioon ottava, eikä sellaisen kanssa saa haastettua riitaa, joka voisi johtaa naisten niin ikään mielellään harjoittamaan kamppailuun ilmatilan hallinnasta kotona.

Kilttimiehen kanssa ei saa aikaiseksi vääntöä siitä, kumpi saa päättää televisiokanavan, jota katsotaan, koska tämä luovuttaa kaukosäätimen pyydettäessä, mikäli se sattuu olemaan jostain syystä hänen välittömässä läheisyydessään, eikä siellä, missä sen pitäisi olla, eli naisen hyppysissä. Kilttimies ojentaa kaukosäätimen, sanoo "ole hyvä" ja istuu sen jälkeen tyytyväisenä hiljaa.

Jännämies sen sijaan pistää kyllä hanttiin tarvittaessa vaikka väkivalloin ja kun silmä on musta, on todellakin annettavaa likkajengin keskusteluihin, joissa ruoditaan perinpohjaisesti kunkin osanottajan parisuhdeasioita. Jännämiehen mukiloima nainen saa tuntea olevansa uhri, nauttii siskojen empatiasta ja huomiosta yli päätään. Nainen saa tuntea olevansa elossa.

Kolmantena naisen geneettiseen perimään kovakoodattuna asiana naiset nauttivat suunnattomasti ongelmista, koska niiden johdosta pääsee etsimään syyllisiä ja syyttämään näitä kovalla kädellä. Parisuhteessa tämä ilmenee siten, että nainen etsii suurennuslasin kanssa miehestä vikoja tai puutteita, joista huomautella jatkuvasti.

Kilttimiehen mielestä riitely on turhaa ajanhukkaa sekä energian tuhlaamista hyödyttömään asiaan, koska tämän mukaan mahdolliset orastavatkin konfliktin siemenet on järkevintä ratkaista rauhallisesti keskustelemalla. Kilttimies on ratkaisukeskeinen, joka ei tykkää muhia ongelmissa.

tl;dr: Naiset eivät kelpuuta harmitonta, kunnollista ja ystävällistä kilttimiestä, koska:

1) naisilla on sisäänrakennettu tarve vatvoa loputtomiin ja pohjamutia myöten syvällisiä ihmissuhdeasioita joko yksin tai likkakavereiden kera ja tämä vaatii polttoainetta
2) naisilla on jatkuvasti meneillään tarve taistella kontrollista omassa kotiympäristössään haastamalla miestä ottamaan mittaa siitä, kumpi saa sanoa viimeisen sanan joka asiaan ja
3) naisilla on pakonomainen pätemisen tarve, jota toteuttaa etsimällä miehestä mitättömän pieniäkin vikoja, joihin tarttua, eli käytännössä haastaa riitaa.

Nainen tarvitsee ja käyttää miestä tunneälynsä ruokkimiseen ja valitsee sen vuoksi jännämiehen.

17

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • termitkuntoon

      Korjaatko, jos oon vääräässä: kiltti mies ei ole synonyymi tylsälle miehelle ja puolestaan jännämies voi olla myös tylsä. Ite en valittis tylsää ja marisevaa miestä.

      • Palstatotuudet eivät toimi jos ulkopuoliset määrittelevät tarinoiden keskushenkilöitä.


    • suojautukaa

      Trolli havaittu! Häytys!

    • Jaksoitpa pitkän trollauksen sitten vääntää. Moniko jaksaa lukea?

    • Mulla olis tarjota sulle termit, joiden kautta tilanne avautuu paremmin ymmärrettäväksi:
      Kilttimies on vässykkämies.
      Jännämies on kusipäämies.
      Pääasiassa on niin, että naiset eivät halua pitkää suhdetta kummankaan miestyypin kanssa.
      Älä siis ole kumpaakaan näistä, mikäli sua kiinnostaa pitää nainen.
      Onko kysyttävää?

      • on.kysyttävää

        Miksi olet ätmi?


      • on.kysyttävää kirjoitti:

        Miksi olet ätmi?

        Seuraava kysymys.


    • wanhaämmä

      Sori, ei jaksa lukea. Aikamoista kanankakkaa heti alkuunsa.

    • fossiili

      Kun tuossa ohessa on vanhojen muistelusketju, niin siellä mainittu mies1985 kirjoitteli aikanaan saman tyylisiä muodollisesti ja kielellisesti huoliteltuja surkuhupaisen, mutta samalla keinotekoisen oloisia analyysejä, joiden tekoon käytti todella enemmän kuin muutaman minuutin verran aikaa. Siis hyvin kapealla alueellaan terävääkin älykkyyttä havaittavissa. Ei kuitenkaan auttanut mitään parisuhteen saamisessa.

      Tästä vaan seuraa ajatus, miksi ei omassa asiassaan osaa laajentaa putkinäöstään ja yrittää avartaa katsantokantaansa ja näkemyksiään, vaan pitäytyy vaan siihen ettei "naiset ymmärrä..."
      sehän nyt vaan vie siihen, että jää poteroonsa uhrimielellä ihmettelemään maailman 'epäoikeudenmukaisuutta'

    • Kaisanoasaa

      Naiset ei ole kiinnostuneita kunnollisista miehistä missään muodossa. Naiset kiinnostuu murhaavista jännämiehistä.

      • Minun kielelläni nuo "kunnolliset miehet" ovat kuollettavan tylsiä vässyköitä, joilla on vaikeuksia saada kunnioitusta keneltä tahansa sukupuolesta riippumatta. Kun taas "murhaavat jännämiehet" kiinnostavat naisia siihen saakka, kunnes osoittavat olevansa kusipäitä.


      • mklbgflrt
        MJTMH kirjoitti:

        Minun kielelläni nuo "kunnolliset miehet" ovat kuollettavan tylsiä vässyköitä, joilla on vaikeuksia saada kunnioitusta keneltä tahansa sukupuolesta riippumatta. Kun taas "murhaavat jännämiehet" kiinnostavat naisia siihen saakka, kunnes osoittavat olevansa kusipäitä.

        Kyllä jännämiehet kiinnostavat naisia pitkään sen jälkeenkin kun ovat osoittaneet olevansa kusipäitä. Joku niissä on mikä naisia vetää puoleensa ilmiselvän ikävistä luonteenpiirteistä huolimatta.

        Ensimmäisestä arviostasi (kunnollisista miehistä) osuit kyllä oikeaan.


      • mklbgflrt kirjoitti:

        Kyllä jännämiehet kiinnostavat naisia pitkään sen jälkeenkin kun ovat osoittaneet olevansa kusipäitä. Joku niissä on mikä naisia vetää puoleensa ilmiselvän ikävistä luonteenpiirteistä huolimatta.

        Ensimmäisestä arviostasi (kunnollisista miehistä) osuit kyllä oikeaan.

        "Kyllä jännämiehet kiinnostavat naisia pitkään sen jälkeenkin kun ovat osoittaneet olevansa kusipäitä. Joku niissä on mikä naisia vetää puoleensa ilmiselvän ikävistä luonteenpiirteistä huolimatta."
        Riippuu naisesta. Ehkä kusipääjännämiehen jättäminen ja viime kädessä yksin jääminen pelottaa, ja siksi nainen jatkaa tuon miehen kanssa vaikka ajoittain osoittaakin olevansa kusipää. K-pääjännämiehet luultavasti tietävät tämän, ja siksi voivat huoletta jatkaa toimintaansa.


      • mustavalkotv

        Niin, te puhutte miehistä ja oikeat MIEHET ei oo kumpaakaan noista.


      • mustavalkotv kirjoitti:

        Niin, te puhutte miehistä ja oikeat MIEHET ei oo kumpaakaan noista.

        "Miehet" on paljon, paljon laajempi käsite kuin "oikeat miehet".


    • poop888

      Naiset haluaa miehekseen kiduttajakannibaalisarjamurhaajan.

    • Mun mielestä kaikenlainen kinastelu ja riitely on lähinnä varhais aikuisten juttu...
      Ihanko oikeasti vielä jotkut nelikymppiset riitelevät?
      Itse en edes muista milloin olisin riidellyt viimeks kenenkään kanssa...Koen olevani liian vanha ja väsynyt, että en saa aikaseks nostaa pulssia tai verenpainetta tyhjänpäiväisistä asioista. Ei vaan pysty...Se ei tarkoita, että suostuisin toisen tahtoon, vaan saatan esimerkiksi nostaa kämmenen kohti(talk to my hand) ja samalla katon eri suuntaan, enkä noteeraa mitenkään tai sitten, et -Now, shut the fuck up, mut en mä jää kinastelemaan enää nykyään kenenkään kanssa.
      Nuorempana jakso vielä ottaa pulttia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe