Paloaseman paikka

eiitkuauta

Vuosi piti kulua niin sitten vasta kiinnitetään huomio liikenteen, katujärjestelyjen vaikutukseen hälytysajoneuvojen joustavassa liikkumisessa Seinäjoella.
TÄMÄ KIVISTÖNTIEN SILTA...niin se oli jo tiedossa ongelmineen ainakin pelastajien, miehistön ja alipäällystön puheissa mutta heitä ei kuunnella. Päättäjät tekevät päätöksiä MUTU TUNTUMALLA tai hyvä veli päätöksellä.
Odotetaan toinen vuosi miten Idea parkin tulo vaikuttaa....tarvitaanko toinenkin pelastuasema väkimäärän takia, sekin oli jo puheissa mukana nykyistä aseman paikkaa suunniteltaessa.
TÄMÄ on sitä kauaskantoista, pitkäjänteistä ja viimeisen päälle suunniteltua päätöksentekoa päättäjiltä.
Nyt pitää sitten itketään lehden päällä... PORAATAN PORUKALLA!

29

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entiedää

      Tarkennatko vielä että mikä ongelma on?

    • Kyykytikyykytikyyk

      Uusi paloasema piti rakentaa keskustan laidoille koska Rasinmäki, Kuisla ja muut porhot eivät olisi ikinä antaneet rakentaa keskustan paraatipaikalla olevalle tontille jotain niin turhaa ja tuottamatonta kuin joku mokoma paloasema. Ökykerrostaloja sinne pitää tuleman, eiks je? Mitä nyt palokunnalta kestää keskustan ökykerrostaloalueille pitempään ja kun muutenkin joutuvat junnaamaan näiden rystyset valkeina rattia puristavien 30 km/h köröttelevien junttien seassa. Mutta kai se on se hinta mitä ollaan valmiita maksamaan kunhan rahaa ja uusia asiakkaita tulee. On muuten aika perseestä kun ihmisiä puhuteltiin muutama vuosikymmen sitten ennemmin veronmaksajiksi kuin kansalaisiksi, nykyään kaikkia puhutellaan asiakkaiksi oli asiayhteys mikä tahansa. Raha ratkaisee ja te kaikki saatanan lampaat äänestätte keskustaa ja kokoomusta ja vielä kehtaatte valittaa kun äänestämänne päättäjät pettävät lupauksensa joka kerta!

      Sipilä-Orpo Suomea kyykyttää, kyykyti-kyykyti-kyyk!

      • uighuigu8g52ibgh

        Kerro, oi suuri kyykyti kyyk, ketä sitten pitäisi äänestää?


      • Lentolippuaavikolle

        Persut, ne laittaisi monta muutakin asiaa kuntoon.


    • Pölöhölä

      Paloasemalle oli hyvä paikka Energian talon vieressä. Molemmin puolin olis tilaa, vanha varasto tai tulliterminaali. Siitä olis ollu tiet joka suuntaan, vain kaatopaikan suuntaan pidempi mutta ei sielä ketään ole. Ei keskemmälle, sireenit kiusaaasukkaita.

      • tietäjätliikkeellä

        Mielestäni olisi aika huono paikka se vr/tulli alue sinne ja pois aina alikulkutunnelien kautta! Pienet ja kapeat tiet/vaikea kulkuinen! Seinäjoen energian alue erittäin vilkkaasti liikennöity! Muistan kun ensihoidon majapaikka oli jossain kapernaumin alueella ja pahimman ruuhkan aikaan kun tuli lähtö niin ei onnistunut, kaikilla kun tottakai pitää olla se oma auto! Aloittajakin voi varmaan perehtyä paremmin, hän on tietysti sitä porukkaa joka tietää kaikesta kaiken. Nykyisesltä paloasemalta suora hyvä tie nurmoon, kivistö, sairaala, huhtala alueelle, kivistöntieltä pääsee isolle vapaudentielle ja ruukintielle. ja nykyiseltä asemalta pääsee näppärästi itäiselle ohikulkutielle mistä nope yhteys ylistaro, heikkilä aunes, joten mikä paikka muka olisi ollut parempi? Tähän ei tietysti vastata kun tajutaan oma hölmöys.


      • kaasunaamarit

        Niin ja Valiolle tai entinen Maitojaloste jossa esim.ammoniakkia on ihan tosi hyvä ja suora yhteys ilmateitse ainakin. Eihän sillä päin ketään asukkaan ja kun Idea-parkki valmistuu ei väkimäärä siitä paljon lisäänny.


    • Nunnukanunnuka

      Onko siel hyvät unipaikat?

      • Palokuntanuori

        Nunnukka on hyvä ja hakee töihin pelastuslaitokselle. Sittenpähän näet, lepomahdollisuus työn puolesta veronmaksajien rahoilla on omasta mielestäni kohtuullista jos työssäsi saatat koska tahansa joutua irrottamaan silpoutuneita ihmisiä rusentuneista autoista tai hakemaan ihmisiä turvaan palavista kämpistä. Se kuinka usein tällaista sitten tapahtuu onkin asia johon et ainakaan itse voine vaikuttaa.


      • Heihalloo

        Tuskinpa lepohetkiä työntekijöille öisin sairaalassakaan, jossa kuolemia joka hetki


      • Miumauu
        Palokuntanuori kirjoitti:

        Nunnukka on hyvä ja hakee töihin pelastuslaitokselle. Sittenpähän näet, lepomahdollisuus työn puolesta veronmaksajien rahoilla on omasta mielestäni kohtuullista jos työssäsi saatat koska tahansa joutua irrottamaan silpoutuneita ihmisiä rusentuneista autoista tai hakemaan ihmisiä turvaan palavista kämpistä. Se kuinka usein tällaista sitten tapahtuu onkin asia johon et ainakaan itse voine vaikuttaa.

        Joo ja kissat puista...raakaa duunia.


      • Palokuntanuori
        Heihalloo kirjoitti:

        Tuskinpa lepohetkiä työntekijöille öisin sairaalassakaan, jossa kuolemia joka hetki

        Tässä täytyykin tietää, että sairaalassa tehdään töitä 3 vuorossa, 8 h vuoro kerrallaan. Sinä aikana levätään tai pidetään taukoja jos siihen vain on aikaa. Ylitöitä tehdään jos tilanne vaatii. Palomiehet tekevät kerralla 24 h vuoron. Ylitöitä tehdään jos tilanne vaatii. Olet joko tosi kova jätkä ja siten loistoainesta palomieheksi tai mihin tahansa muuhun vaativaan ammattiin, jos kykenet tekemään 24 tuntia töitä putkeen ilman mitään lepoa tai taukoja. Tai sitten olet vain kateellinen. Epäilen jälkimmäistä.

        Ja kyllä, myös onnellisesti päättyvät tilanteet ja vähäpätöiseltä vaikuttavat tehtävät (esim. ne kissanpelastamiset) ovat osa palomiehen työtä. Ammatinvalintakysymys. Olen itse miettinyt myös hautausurakoitsijan tai obduktioteknikon (ruumiinavausavustajan) ammattia että eipä siinä...


    • hempppavvn

      Mitä vanhan paloaseman paikalle tulee?

      • titityytiti

        Eikös se hajoteta ja sen vieressä oleva puutalokin hajotetaan ja tilalle tulee kerrostaloja.


      • niilolafaf
        titityytiti kirjoitti:

        Eikös se hajoteta ja sen vieressä oleva puutalokin hajotetaan ja tilalle tulee kerrostaloja.

        Kuka rakentaa, millaisia kerrostaloja, onko kuvia havainnekuvia siis?


      • hommathoituu

        Tietty se tai ne rakennuttajat jotka ovat hyvää pataa ns.kaupunkipomojen kanssa .. voidaan sitä pikkasen pöydän altakin hoitaa ,ken on kaikkein antelijain.


    • VotteMaar

      Noista "ruuhkista"... Käykääpä joskus ruuhka-aikaan vaikkapa Helsingin Länsisatamassa, niin tiedätte mitä tarkoittaa ruuhka. Ei auta edes liikennevalot, kun jonojen hännät ulottuu pitkälle. Tosin Helsingissä autoilijat osaa ottaa huomioon tämän, eivätkä aja risteykseen tukkimaan vaikka vihreä palaakin. Voitte myös kokeilla Tuusulanväylältä liittyä Kehä1:lle, niin huomaatte miten nelikaistatien liikenne on välillä ihan paikallaan, tai kulkee korkeintaan kävelyvauhtia, sitä kutsutaan ruuhkaksi. Ja silti vilkuttamalla saa tilaa ja pystyy liittyä väliin.

      Se että Kivistöntiellä, Kalevalantiellä tai Pohjan valtatiellä ajelee autoja toisinaan jonossa, ei tarkoita että kyseessä olisi ruuhka. Ne jonot kuitenkin etenee.

      • KäykääMaailmalla

        Varastotie Kapernaumilla voisi avata Tehtaantiehen saakka.

        Hesassa ja Tampereella kiertoliittymät ovat soikeitakin, soikea
        kiertoliittymä sopiiiiiiiiisi Sammonkadun ja Väinölänkadun risteykseen.
        Liikennevalot ovat historiaa.


      • sisäpiiri

        Elikkä ruuhkaatumiseen, kyllä tämä Seinäjoki on niin tuppu kylä kun puhutaan liikenteen ruuhkaatumisesta, on tilaa rakentaa kilometrin etäisyydelle puurosilmästä vaikka kuinka iso halli, myymälä tai liikerakennus jos vain halutaan. Mutta kun sen ainoan pitkän junanraiteiden ylikulkurakennelman, kaksikaistaisen sisääntuloväylän juurelle (muka ainut sopiva tontti) päättäjät määräävät rakentamaan PALOASEMAN. Onko toi sitä järjen köyhyyttä vai pohjalaista itsepäisyyttä?
        Nyt sitten toinenkin saadaan Jouppiin....eikö näin?


    • Letkupate

      Ihan hyvällä paikalla uusi palolaitos seisoo.Kyllähän siitä nopeaa ajaa jouppiin ideaparkkiin ja valiolle.Kivistöntietä kuortaneentielle ja siitä suoraan kuusseiskaa jouppiin.alakylään.Muutama minuutti ja koko matka isoa tietä

    • ParhaallaPaikalla

      Kyllä tuo uusi paloasema ainakin kartalta katsottuna on varsin keskellä Seinäjoen kaupunkikokonaisuutta. Jos ottaa huomioon, että päätoiminta-alueon Itäväylän ja Pohjanvaltatien välinen alue. Matemaattinen keskipiste sijaitsee suunnilleen Kasperinviidan ja Kototien risteyksen tienoilla. Näin ollen uusi paloasema on noin 1,2 km päässä matemaattisesta keskipisteestä. Vanha paloasema oli 2,3 km päässä matemaattisesta keskipisteestä.

      Lisäksi Kivistöntietä pääsee kätevästi kaupungin eri puolille, ilman ruuhkia. Eri puolille kaupunkia, esim Alakylään, Hyllykalliolle sekä Kärjen perälle pääsee suunnilleen samassa ajassa. Kivistöntie on pääväylä, joka toimii nopeana siirtymäväylänä eri puolille kaupunkia. Kivistöntiellä ei ole koskaan ruuhkia ja siinä on tilaa ohittaa, joten siksikin paloasema on hyvä sijaita sen varrella. Keskustaan pääsee Kivistöntieltä monesta kohtaa oikein kätevästi ja nopeasti.

      Kyllähän vanha paloasema oli liikenteellisesti aika motissa, olkootkin että keskusta-alue oli lähellä. Mutta kun toiminta-alue on paljon laajempi, käsittäen koko taajama-alueen, niin kyllä siinä mielessä uusi sijainti on parempi. Kalevalantie on tiettyyn kellonaikaan aivan mahdoton läpiajoväylä paloautoille, vanhalta paloasemalta pitäisi kuitenkin kiertää joko Pohjanvaltatien tai Kivistöntien kautta, ettei juuttuisi Kalevalantien ruuhkiin ja kapeikkoihin.

    • Ruuhkaaon

      Kyllä se vain itikanristeys on aivan tukossa neljän viiden aikoihin, saapa nähdä mikä tilanne on kun Ideaparkissa kävijät lisätään tähän päälle?

      • jhjhhg

        Ideaparkille tulee omat rampit, ei tarvitse kulkea Itikan kautta. Toivottavasti kulkuväylistä tulisi niin sujuvia, että myös osa Alakylän ja Framin liikenteestä siirtyisi kulkemaan sitä kautta.


      • Ese7

        No ei sitä voi vielä ruuhkaksi sanoa. Käyppä joskus Helsingissä vaikka Mäkelänkadun iltapäiväruuhkassa, niin tiedät mitä tarkoittaa ruuhka.

        Vasta sitten voitaisiin puhua ruuhkasta, jos itikan risteyksen läpipääsyssä kestäisi yli 20 minuuttia ylimääräistä. Tällöin seisovien jonojen hännät ulottuisi kilometrin tuosta joka suuntaan. Nythän itikanristeyksessä kestää vilkkaimpana aikana max 5 minuuttia normaalia kauemmin, se ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään ruuhkaa.


    • Hyväuusliittymä

      Ramppihan tulee kuusseiskalle joten itikan onneton valoristeys voi jopa rauhoittua.

      • Gyy9

        Tarkoitat varmaan eritasoliittymää? Varsinaisia ramppejahan sinne tulee 4 kpl.


    • Hiljaayössä

      Pysyy kissa puussa vaik ajelee vähä hiljempaakin unisena

      • Ramppikuume

        Ramppeja oikealle kaivataan myös Käyttöauton risteykseen Vt 18 :lle käännyttäessä kuusseiskalta.
        Miksi rtalot saa rakentaa liian lähelle eisteyksiin ?


      • Tigar3

        Mahtuu siihen oikealle kääntyvä ramppi. Ei ne talot niin lähellä ole, kyllä se siihen mahtuu, vieläpä sallitulla kaarresäteellä. Lisäksi pääty"tontti" kasvaa heinää, mahtaako olla kaupungin omistuksessa, koska ramppivaraus?

        Olisi kyllä hyvä jos lännen suunnasta pääsis kääntymään oikealle Kuortaneentielle, ilman odottelua risteyksessä. Kyllä siinä tilaa on. Myös meluaidan ja nykyisen tien välissä olevalla ruohikolla on tilaa kääntyvien kaistalle. Kuten myös Kuortaneentien laidan ruohikolla on tilaa kiihdytyskaistalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe