keskustelu kirkkoherran kanssa

Leppäkerttu2

Siitä on jokin vuosi aikaa, kun kävin keskustelua kiinnostuksestani katolista kirkkoa kohtaan. Ilmeisesti kirkkoherra oli kyllästynyt käännynnäisiin, jotka eivät olleet eläneet kirkon opin mukaan, ja hänen oletusarvonsa lienee oli, että minä olisin myös tällainen tapaus. Hän oli aika varautuneen tuntoinen, ja pitkän keskustelumme jossain vaiheessa hän pääsi kysymään vihdoin kysymyksen, jonka ilmeisesti olisi halunnut kysyä heti kärkeen: "Kerttu, oletko sinä ensimmäisessä avoliitossasi ?". Tähän vastasin, niin kuin asia on eli "kyllä". Olin silloin ja olen sitä edelleen. Hieman oli kyllä hämmentävä tuo asenne. Tuli sellainen oli, että hän ei ehkä muutoinkaan niin pitänyt minusta. Tosin tätä suurempi syy varautuneeseen asenteeseen lienee kyynistyminen omaan työhön ja pettymys kirkon piiriin tunkeutuviin eronneisiin, jotka olisivat heti ensi metreiltä saakka ekskommunikoitu eli erotettu sakramenttiyhteydestä, jos kirkkoon ylipäänsä liittyisivät. Tai ehkä hänellä vaan oli huono päivä. Itse ajattelen niin, että kaikkiin ihmisiin pitäisi suhtautua positiivisesti, kunnes toisin todetaan, joten aika hämmentynyt olo tästä jäi.

Olen kyllä tuon jälkeenkin käynyt katolisessa kirkossa. Pidän tunnelmasta kirkosta ja opillinen puhtauskin on sinällään vetoavaa. En kuitenkaan ainakaan vielä ole liittynyt kirkkoon, mutta eipä silti, edelleen kyllä kiinnostaisi. Muu perhe ei kyllä ole osoittanut kiinnostuksen merkkejä. Millaisia kokemuksia teillä muilla on keskusteluista kirkkoherran tai psppien kanssa kirkkoon liittymisprosessin aikana ? Onko teistä tuntunut, että suhtautuminen on ollut ei-niin-kovin-innokasta vaan pikemminkin hyvinkin varautunutta tyyliin miksi-sinä-tänne-nyt-oikein-haluat ?

10

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katolinen_rouva

      Katoliseen kirkkoon ei kannata eikä pidä liittyä, jos elää moraalitonta elämää ja harrastaa salavuotetta. Kirkkoherran kysymys oli ihan asiallinen.

      Kirkkoonliittyminen ei ole mikään hokkuspokkus-temppu, vaan edellyttää aitoa kääntymistä katoliseen uskoon ja sen mukaiseen kristilliseen elämään.

      • katolinen_rouva

        Ihan totta nuo kommentit kirkkoonotetuista. Olen ollut vuosikymmeniä sitä mieltä, että kirkon "apinasuodattimen" pitäisi olla monta astetta kireämmällä. En ymmärrä alkuunkaan miksi kaiken maailman ikäneidot ja haureudessa elävät ovat pyrkimässä Kristuksen kirkkoon, jonka opetuksen vastaista moisten elämä jo lähtökohtaisesti on.

        Pahinta on se, ettei edes haluta kääntyä synnistä ja ryhtyä elämään kristillistä elämää, vaan kirkkokahvien kultamokan ja pullapitkojen äärelle kokoonnutaan puhumaan pahaa papeista, juoruilemaan ja myrkyttämään koko seurakunnan kristillistä elämää.


      • Alkuperäinen

        Katolinen rouva. Eikö naimattomuus ole arvokasta ? Vai mitä tarkoitat ikäneidoilla ? Eiväthän kaikki pääse naimisiin. Eihän siinä mitään kirkon opin vastaista ole. Ja toisekseen eiväthän kaikki naimisissa olevatkaan saa lapsia. Lapsiahan ei hankita, niitä saadaan. Lapsi on lahja.


      • Alkuperäinen

        Siis eri asia kuin muu haureus...Tämä vielä täydennyksenä.


    • Alkuperäinen

      Näinhän se juurikin on. Mutta eikö tämän kysymyksen voisi kysyä heti kärkeen, eikä joskus tunnin päästä , kun on jo keskusteltu ummet ja lammet... Vai pitäisikö tämä kertoa itse heti kärkeen niin vapautuisi turhan epäilyn alta ?

    • Alkuperäinen

      Ja vielä jatkan nimim. Katolinen rouva. Kun jonkin verran olen perillä siitä, millaisia ihmisiä kirkkoon on ylipäänsä otettu, ei voi kuin ihmetellä. On joitain uudessa avioliitossa olevia, jotka on otettu kirkkoon ja joiden puolisot eivät ilmeisesti ole tajunneet, että puolison kirkkoon liittyminen sitten tarkoittaa jatkossa selibaattia avioliitossa... Ja sen jälkeen on aloitettu aiemman avioliiton mitätöimiskeskustelut kirkkoherran kanssa...

    • U.M.Brella

      Olen joskus miettinyt, että voisin liittyä paavin kirkkoon, mutta haluaisin pitää karhun voimaeläimenä ja käydä salaisissa bakkanaaleissa syysöinä tai ainakin kerran vuodessa. Olen 50 vuotias naimaton mies ja töissä. Palkka ei ole tosin hurja vain 50 000. Pääsekö näillä eväillä kirkkoon? Voin naida hurskaan rouvan, jos sellaista pappi suosittelee. Hurskaille rouville tideoksi, että syön vain kalaa ja kanaa, paitsi salaisissa bakkanaaleissa.

    • saattaisselittää

      Olet siis avoliitossa? Vai tuliko näppäilyvirhe?

    • Alkuperäinen

      Oli näppäilyvirhe. Hyvä, että huomasit. Sehän toki selittäisi, joo. Mutta siis avioliittoa tarkoitin. Siis olen naimisissa, ollut jo pitkään.

    • Alkuperäinen

      Tunnen kyllä katolisen kirkon opin, eikä mieleeni edes tulisi mennä kirkkoherran luo, jos ns. eläisin haureudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe