Hyvät neuvot tarpeen

Napanuorakatki

Olen aviossa toista vuotta mieheni kanssa.
Yhteisiä lapsia ei ole,eikä niitä halutakaan.
Anoppi tuottaa itselleni tuskaa,enkä enään kohta tiedä olisiko parempi vain erota,ettei mieheni joudu tuskastelemaan välissämme.
Kun tapasimme,anoppi oli jäänyt leskeksi.Mieheni oli paljonkin tukemassa anoppia,ostoksilla,ruokailuissa,lääkärireissuilla jne.Ihailin ihmistä joka auttaa vanhempaansa....kunnes pikku hiljaa tutustuin tähän kuvioon tarkemmin.
Mies ajoi aamulla ennen töitä aamukahville,päivällä töiden jälkeen ensimmäiseksi äidille kahville,siinä samalla apteekki/ruokaostokset.Päivän lopussa sitten kotiin vaimonsa luokse.
Tulin alkuun toimeen anopin kanssa,kunnes mun oma mieliala alkoi joka viikkoisen kahvittelun jälkeen uupumaan.Vierailut eivät antaneet iloa,vaan väsyin ja turhauduin kuuntelemaan samaa nauhaa kerrasta toiseen.Joka kerta nauha jauhoi,kuinka ei pysty tekemään mitään,ei liikkumaan,ei istumaan,lääkäriin on mentävä kun taas särkee,leikkaukseenkin on menossa ( 3 vuotta jo jonottanut). Lyhyesti,turhauduin kuuntelemaan ja tukemaan ihmistä joka ei tee itse mitään oman terveytensä tai hyvinvointinsa eteen vaan odottaa ihmettä lääkäriltä,pillerit parantaa tyyliin.
Ymmärrän,on kipuja,mutta ei suostu rollaattoria edes ottamaan tueksi koska joku pitäisi "vanhana". Istuu ennemmin sisällä ja meikkaa naamaansa ja kävelee ainoastaan parvekkeelle tupakalle. Portaat tuottaa tuskaa,mutta ei edes etsi hissitalosta asuntoa.Ei,en epäile etteikö olisi vaivoja kiusana,mutta kun liikkumattomuus lisää kipuja eikä kierteestä pääse pillereillä irti.
Ymmärrän myös yksinäisyyden.Anopilla ei ole ystäviä,tutut eivät käy...samaistun heihin isosti.
Yritin alkuun ehdotella pienimuotoisa kerhoja,kahvitteluhetkiä jne,mitä esimerkiksi kaupungissamme on tarjolla mukavan paljon,mutta ei saanut aikaiseksi mennä mihinkään,vaikka alkuun esittikin innostunutta.
Koko tän vuodatuksen alla,mä en pysty enään edes puhumaan anopista ilman että mun verenpaineet nousee.Kuka tahansa joka ei tee mitään elämälleen ja vain valittaa koko ajan,työnnän nopeasti pois elämästäni.Jokainenhan on vastuussa loppupeleissä omasta elämästään....ei poika,kuten nyt on.
Eli,koen että mieheni laittaa äitinsä,joka päivä ylimmälle jakkaralle.
Minä teen pitkää päivää töitä,hoidan kotityöt,talouden,olen vastuussa meidän kotona ihan kaikesta.
Mies ei malta töiden jälkeen tulla suoraan kotiin vaan päivittäin pitää mennä ensin äidille,eikä yritä edes ymmärtää,miltä toi musta tuntuu.omin sanoin:"miten se tunti on sulta pois?" ...sillä kuittaa kahvittelut.
Olen ehkä tyhmä,kun tunnen näin,et jos ukko haluaa jakaa ensimmäisenä päivän tapahtumat äitinsä kanssa,eikä malta pysyä sieltä poissa,niin anoppihan hoitaa tuossa mun vaimon roolin.
Ja kyllä,tunti arki iltana,se on pitkä tunti,se on pois minulta ja meidän parisuhteelta.
Onko väärin toivoa,että mies haluaisi nähdä mun naamani ensin työpäivän jälkeen,keskustella mun kanssa miten on päivä mennyt?
Kohta tää asia ei ratkea kuin avioerolla,koska tilanteen nyt jatkuttua näin pitkään muuttumattomana,alan olemaan niin kiukkunen,et vielä vähemmän miestä houkuttaa kotiin tulla.

23

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilöydytäältäymmärrystä

      Sun ukko on päivästä 7-9h töissä, 1h sairaan, leikkausta odottavan, ehkä masentuneenkin äidin luona. Sulle jää 14h miehen aikaa ja sinä haaskaat ne riitelyyn. Omapa on valintasi.

    • oppeliini1

      Neljä vaihtoehtoa:

      Anoppi ja sinä miehesi kanssa laitatte rahanne yhteen ja ostatte talon jossa on anopille oma tila. silloin miehesi voi piipahtaa äitinsä puolella ja hoitaa ruokaostokset samalla kun tekee omanne. Anoppi siten tuntisi olevansa osa .... jotain, eikä niin kovin yksin.

      Sinä ja miehesi palkkaatte ulkopuolisen vierailemaan anopin luona , vaikka päivittäin. Jonkun joka osaisi järjestää aivojumppaa anopille, pelata korttia tai shakkia hänen kanssaan, kuunnella anopin nuoruustarinoita jne. Hänen tutustuttuaan uuteen ihmiseen, saattaisi auttaa yksinäisyyteen.

      Anoppi hoitokotiin jossa maksusta hän saa tarvitsemansa palvelukset.

      Lasket miehesi täysin holhoamaan äitiään ja poistut kuvioista. Ehkä aluksi muutamaksi kuukaudeksi - se saattaa saada miehesi huomaamaan että hänellä on omakin perhe ja siihen kuuluvat velvoitteet. Ne jotka sinä olet kaikki tähän saakka hoitanut.

      tuossa nyt alkuun muutama ehdotus.

      • Huygty

        Sinänsä varteenotettavia vaihtoehtoja. Mutta kuten usein vanhustenhoito neuvoissa, puhutaan ihmisestä kuin esineestä. Ei tätä anoppia voi noin vain "laittaa" jonnekin. Hänellä on oma päätäntä valta elämästään toistaiseksi. Eikä hän ota vastaan ketään viihdyttäjä jollei itse tahdo.

        Mutta kokemuksesta voi sanoa ettei nämä iäkkäät anopit tai omat vanhemmat enää muuksi muutu luonteeltaan. Jos on jäärä niin se vain paheneee, ilman mitään muistisairauttakin


      • Joustoa

        Lisäksi vielä ehdotan, että siirrät kotiintuloaikaasi tunnilla. Mies on jo ehtinyt käydä anoppilassa kun tulet kotiin.


      • Voinäitäanoppeja

        Tosi fiksu vastaus oppeliini1:ltä!

        Äidin ja pojan napanuora ei ole vielä selvästikään katkennut.
        Jokainen vaimohan haluaa olla aikuisen miehen kanssa naimisissa, ei pikkupojan. Tuo itsekäs anoppi ei näe/välitä, että tuottaa ongelmia poikansa parisuhteeseen.


    • niinlapsellista

      Vanha sairas ihminen saa huomiota ennen sinua. Ihan kauheeta.
      Sun kannattaa kokeilla seuraavaksi itkupotkuraivareita, heittäydyt lattialle, alat huutamaan ja sätkimään. Ehkä se auttaa.

    • nimimerkitön123

      Täällä nyt saa monenlaisia vastauksia, älä välitä niistä. Kyllähän tuo vie miehesi kanssa yhteisestä ajastanne jonkin verran, mutta muista, ettei anoppi ole ikuisesti täällä. Äiti on miehellesi tärkeä ja hän on nyt jäänyt yksin ja tarvitsee tukea. Miehesi ilmeisesti jaksaa kuunnella hänen valituksiaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa siitä vastuuta ja käyt siellä niin usein kun haluat. Vanhat ihmiset ovat joskus jääriä ja antaa heidän sitten olla niin. Niin kuin itsekin sanoit, jokainen on vastuussa omasta elämästään.

      Hoitopaikkoja ei välttämättä saa, jos ei ole todella huonossa kunnossa tai sitten paljon rahaa maksaa. Seurakin voi jollain seuduilla olla hankalaa järjestää. Tiedän, koska itse olen samanlaisessa tilanteessa. Mieheni ei käy äitinsä luona päivittäin, mutta viikoittain. Itse käyn harvemmin, koska koen vierailut aika raskaina.

      Mutta tsemppiä sulle ja voimia. Kyllä ne asiat järjestyy, kun vähän relaat ja yrität ajatella positiivisesti!

      • Anonyymi

        Hyviä ideoita nimimerkitön123
        Lisäisin vielä, että kyllä miehen pitää kuitenkin tässä katsoa sekä vaimon, että äidin suuntaan. Mielestäni hän saisi käydä äitinsä luona, mutta tämä nyt on jo liikaa, että käy useamman kerrran päivässä. AP voi tosiaan käydä silloin kun haluaa. Ehkä miestään miellyttääkseen joskus sentään. Mutta sitten pitää kyllä miehenkin ymmärtää miellyttää vaimoaan!

        Nyt olisi puhumisen paikka. Istutat sen nössön tuoliin ja väännät sille rautalangasta miten asiat ovat ja miltä sinusta tuntuu. Ei äijä voi tolleen puolisoaan laiminlyödä. Jos ei suostu, niin ei selvästikään kunnioita sinua pätkääkään - pitää vaan kodinhoitajana ja kaverina = > terapiaan tai jos ei nössöä kiinnosta, niin menet äidillesi vähäksi aikaa.


    • mekkkk

      Lopetat määrätyt kotityöt ja nakitat ne miehelle ja ekana lopetat miehen vaateiden pessut ja jos tulee sanomista niin kerrot miehellesi että tee itse tai vie ne mamille pestäväksi ja en ymmärrä miest äjoka tottelee aikuisena vanhempiaan ja eläisi omaa elämää vain onko kasvatettu ettei ole omaa tahtoa ollenkaan.

    • Tiedäntunteen

      Napanuora poikki!
      Tai...
      Kotityöt jakoon tasapuolisesti.
      Ja...
      Käytä se aika aina itseesi minkä hän on äitillään. Käy lenkillä, nukut, salilla tai shoppailee ystiksien kaa. Niin käyttää kumppanisikin itselleen tärkeään.

    • kaikenkestänyt

      Oma anoppini on lähes 100 vuotias ja olen tottunut jo vuosikymmenet siihen että mieheni äiti on ensimmäisellä sijalla ja vaimo vasta toinen. Anopillani on vaan niin voimakas side poikaansa että sitä ei voi katkaista millään. Olen vuosikymmenien aikana kokenut vaikka mitä anoppini taholta joka on kaikenlisäksi itkekäs teeskentelevä marttyyri sekä erittäin terve fyysisesti joten sen temppuiluja tulen kestämään luultavasti vielä seuraavatkin sata vuotta, tosin kerkeen kuolla jo ennen anoppiani. Sittenpä saavat lopullusesti toisensa mieheni ja tämän äiti.

    • eräsratkaisu

      Itse aikoinaan vastaavassa tilanteessa. Ratkaisuni oli se, että lähdin mieheni mukaan anoppia katsomaan aina, kun se vain oli mahdollista. Oli totta, että se verotti yhteisestä vapaa-aikaa ja myös sitä, että vieraisilla muiden sukulaisten luona ei ehtinyt niin paljon käydä. Ajattelin, että tämä nyt on vain tällaista aikaa ja elin luulossa, että kun omat vanhempani ovat samassa jamassa sitten myöhemmin, niin puolestaan mies sitten on yhtä aktiivinen appivanhempiensa kanssa kuin itsekin. Nyt sitten olemme eläneet tuota myöhempää aikaa ja olen pettynyt, että käyn yksin nykyisin jopa heidän syntymäpäivillään. Mies ei siis osallistu muuten kuin haukkumalla heitä, jos avuntarpeesta tulee puhe. Vanhemmistani on kyllä imetty kaikki mehut erilaisissa rakennusprojekteissa ja tämä apu on kyllä kelvannut. Varmaan se katkaisematon napanuora aiheutti omasta äidistään huolehtimisen, mutta muita ihmisiä sitten voi kohdella täysin kylmästi. Ratkaisin tämän tilanteen niin, että en enää edes vihjaa vanhempieni auttamisesta, vaan hoidan sen sillä aikaa, kun mieheni on töissä, niin ei ainakaan tarvitse kuulla sitä nalkuttamista aiheesta.

      • Anonyymi

        Mistä te löydätte näitä keskenkasvuisia aikuisia, joita ei voi miehiksi kutsua?

        Mies haukkuu vanhempiasi kuultesi = ei kunnioita sinua pätkääkään sivistymätön henkilö.
        "Ratkaiset" asian hoitamalla asian yksin ja olemalla vaiti = nössö kynnysmatto etkä saa puolisoasi ruotuun.
        Onnea teille, ehkä ansaitsette toisenne


    • Mummeli12345

      Ihanaa että mies huolehtii äitistään. Niin kuuluukin olla. Ensin vanhemmat huolehtii lapsistaan ja sitten lapset vanhemmistaan. Ja teillä nyt hyvä tilanne kun ei ole omia lapsia. Ajattele miten itse toimisit jos oma äitisi tai isäsi tarvitsisivat sinun apuasi. Ole ylpeä miehestäsi joka on noin empaattinen ja terve järkinen.

    • Anonyymi

      Niin se vaan on kylmä totuus että ei anoppia voi valita , se tulee kylkiäisenä avioon menessä. Minulla oli todella hankala anoppi. Mutta opetti hän yhden asian,..
      näitten miniävuosien kokemusten jälkeen kunnioitan lasteni kumppaneita ja heidän perhe-elämää. Annan heidän elää omaaa elämäänsä. Että kaikesta löytyy jotain hyvääkin :)

    • Anonyymi

      Tässä, kuten vastaavanlaisissa anoppi-appi-vaimo-mies jne. vuodatuksissa haluaisin kovin mielelläni kuulla sen toisenkin osapuolen version asiasta!
      Asioilla kun on aina kaksi puolta...

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta miksi se mummun hoito on vaan yhdellä ihmisellä, vai eikö hällä ole sisaruksia lähellä , tai onko hän ainokainen, entä lapsenlapset ovatko hekin kaukana, minust noita vois jakaa muillekin, jos muita on.

    • Anonyymi

      Puolisoiden tulee erota isästään ja äidistään,kun mennään naimisiin. Miehesi ei ole mies vielä,vaan pikkupoika. Marttyyriäiti sitoo poikansa itseensä sairaalla tavalla. Älyissään oleva ihminen pystyy huolehtimaan itsestään,on apua saatavilla jos ei pysty. Perheessä on asetettava rajat sukulaisten käytökselle . Kodissa on piiri yksi,mies ja vaimo, sitten jos lapsia on ,heidän kanssaan piiri kaksi, sisaret ja vanhemmat piiri kolme, muu suku piiri neljä jne..Puoliso on aina nro yksi, jos on lapsipuolia, hekin ovat vasta seuraavassa piirissä. Näin koti toimii ja onni asuu siellä. Kukaan ei voi suostua olemaan toisella sijalla avioliitossaan ,eikä sellainen puoliso,joka ei tätä ymmärrä,koskaan onnea ja rauhaa nauti kotonaan. Taistele perheonnesi puolesta! Itse voitin oman paikkani itselleni tässä taistelussa ja voimme nyt vierailla ja pitää yhteyttä koko sukuun,kun molemmilla on puoliso nro 1.

    • Anonyymi

      Niin kauan kun kumppanisi ei aikuistu, anoppisi pitää nyöriä tiukalla.

      Oma hullu ex anoppi, kiristi ja kerjäsi yli 30 vuotta. Vielä eron jälkeenkin, kerjääminen jatkui. Koskaan eivät velkojaan edes maksaneet.

      Ajattele omaa terveyttäsi. Jos jatkat loputtomiin, sairastut ja saat vielä syyt omaan niskaasi.
      Lähde nopeasti jos vaan voit.

    • Anonyymi

      Hei
      Hienoa että miehesi tekee niin. Niin pojan pitääkin tehdä. Ymmärrät varmaan sen vasta kun itse olet anoppisi jamassa. Niinhän siinä jossain vaiheessa käy. Tosin sinulla ei ole edes niitä lapsia jotka voivat olla apuna.
      Äitinsä on synnyttänyt, hoitanut ja kasvattanut hänet. Ja hänen velvollisuutensa on olla äitinsä apuna nyt kun äiti sitä taritsee.
      Lakkaa olemasta noin itsekäs. Etkö itse auttaisi samalla lailla omaa äitiäsi. On aivan käsittämätöntä jos sinun mielestä miehen pitää laittaa sinut terve ihminen etusialle verrattuna iäkkääseen ja sairaaseen äitiinsä. Olisko nyt aika kattoa peiliin.

      • Anonyymi

        Ei mihinkään peiliin tarvitse katsoa,vaan lukea Raamatusta kohta: mies erotkoon isästään ja äidistään ja liittyköön vaimoonsa. Siinä kaikki.


    • Anonyymi

      Se o sitte moro.

    • Anonyymi

      Tuliko tämä asia tietoosi vasta papin aamenen jälkeen? Salasiko miehesi äidin paapomiset siihen saakka?
      Ei varmaankaan.
      Tämä on nyt avioliittoosi kuuluva asia, johon on viisainta sopeutua mitä pikimmin. Huolehdi, että itselläsi on omaa tekemistä sinä aikana, kun mies on äitinsä luona. Käy vaateostoksilla, kampaajalla, järjestä menosi niin, että ne ovat juuri samaan aikaan. Järjestä kotonaolosi mukavasti yksinolon aikaan.
      Mies ehkä pakoilee kotitöitä ja on äidin luona piilossa, kunnes olet imuroinut, tehnyt ruuat, pyykännyt, ja talo kunnossa, kun hän tulee. Älä tee sitä- Katso telsua, syö itseksesi, odota miestä kotiin, imuri eteisessä. Vaadi, että nyt lähdetään kauppaan, nyt on vietävä matot ulos. Ikkunat pestävä.
      Valittele, että menee näin myöhään iltaan nämä yhteiset hommat.
      Jos mies ei halua osallistua, anna olla. Tulet kotiin itsekin vasta kun mies on on äidin visiitistä selviytynyt.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe