Voisiko joku kertoa mitä Ruukissa tehdään?

Duunariosastoa

Ja mitä työntekijät siellä tekevät? Onko palkka hyvä? Muuttaako firma pian Ruotsiin, sillä eikö ruotsalaiset sen ostaneet?

17

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruikki

      Kattopeltejä, seinäelementtejä, jne. Palkka on ylivoimaisesti paras tällä alueella. Tuskin nyt juuri ovat mihinkään täältä muuttamassa, mutta isoilla konserneilla voi olla aina yllätyksellisiä liikkeitä. Tilannetta voi tulevaisuudessa vaikeuttaa se, ettei kaupunki kykene Alajärven päässä tukemaan yritysten toimintaedellytyksiä tarpeeksi. Yhteisiä tilatarpeita olisi kai kovasti.

    • Börje69

      Mitä tilatavaateita Ruukilla on kaupungille?

      • vallander

        Ei kai pellitehtaalla suoranaisia tilavaateita kunnalle ole. Mutta eikös siellä ole kelvottomia tiloja (ainakin ruokala)? Ja olisivat ainakin alustavasti olleet kiinnostuneita monipalvelu keskuksen tiloista järjestää työpaikka ruokailunsa? Nyt taitaa olla kuitenkin jo myöhäistä, sillä kun ohi ajelee, jotain rakennus toimintaan liittyvää siellä puuhataan. Kyllästyivät näemmä odottamaan kunnan vatulointia.


      • einsteini

        Juuri tätä tässä on yritetty kai päättäjille kertoa matkan aikana moneenkin otteeseen, että ei ne tilatarpeet ole tuulesta temmattuja, eikä yksin vain alumiinipuolen juttu. Monipalvelukeskukseen olisi kai ihan oikeasti tulossa yrityksiä vuokralle. Ei kai ole mitään järkeä jokaisen yrityksen alkaa itse rakentamaan sellaisia toimintoja yksin, jotka on käytössä muutaman tunnin päivässä. Eli ruokalat, työterveyshuollot, jne. Näistä asioista toki tietää vain ne tahot, jotka ovat aiesopimusta olleet tekemässä. Nyt olisi korkea aika tuoda asiat julkisiksi!! Mitä ja kuka on sopinut mitäkin? Ei valtuutetut muuten tiedä, mistä valtavasta kokonaisuudesta tulevat äänestämään. Tässä hommassa näille tiloille olisi maksajakin. En ymmärrä, että kaupunkia ei kiinnosta olla mukana tukemassa paikkakunnan isoimpien yritysten toimintaa. Ehkä tosiaan se kyläpolitiikka ja kateellisuus menestyjille jyllää täällä vielä niin pahasti. En yhtään ihmettele, vaikka täältä yrityksiä tai yritysten toimintoja olisi mahdollisesti lähdössä, kuten nyt on jo vähän esimakua siitä nähtykin.


    • Dimetoo

      Olisko mitään sellaista työpaikkaa, missä vois istua puku päällä lasikonttorissa, ja puhua kaikenlaista älyllistä viisastelua. Ja nostaa kymppitonnin kuussa palkkaa. Tekemättä mitään konkreettista, johtotehtäviä, palavereja, pitkiä kahvitaukoja, tapaamisia, hienoja toimistoja sekä kauniita ja hyvinpukeutuneita työkavereita. Autoedut, juoksupojat, laukunkantajat, yms hienoudet, ja palkka juoksis. Että onkos sellaista työpaikkaa täällä päin?

      • Kintaskaupunkitämä

        Vaalit on tulossa, ryhdy ehdokkaaksi niin toiveesi saattaa toteutua! Alajärvellä ei juurikaan ole muita kuin käsineet kädessä tehtäviä töitä, siksipä väki vähenee hurjaa vauhtia.


    • Tienvarrelta

      Ruukin vanhat toimistotilat ovat tyhjillään ja sinne saanee kyllä hyvät työterveys- ja ruokalatilat ilman uusia seiniä. Voi olla Ruukin kannalta hiukan järkevämpi ratkaisu.

      • jabadaba

        Ei ikivanhojen seinien sisälle kannata alkaa mitään omaa laitoskeittiötä tekemään! Halvempi mennä uuteen vuokralle, jos sellainen olisi järkevään hintaan tarjolla. Nykyaikainen teollisuusyritys ulkoistaa moiset "ei-tuottavat palvelut". Sijoitetaan ennemmin uuteen tuotantolaitokseen tai vaikkapa tuotekehitykseen.


      • Näinhänsemenee

        Niidenki sijoituksessa vähän mietitään millainen ilmapiiri ja infrastruktuuri paikkakunnalla on.


      • Kapitalistit
        jabadaba kirjoitti:

        Ei ikivanhojen seinien sisälle kannata alkaa mitään omaa laitoskeittiötä tekemään! Halvempi mennä uuteen vuokralle, jos sellainen olisi järkevään hintaan tarjolla. Nykyaikainen teollisuusyritys ulkoistaa moiset "ei-tuottavat palvelut". Sijoitetaan ennemmin uuteen tuotantolaitokseen tai vaikkapa tuotekehitykseen.

        Sittenhän sinne olisi varmaan tulossa joku iso Amigan tapainen yritys jos Ruukki antaa tilansa ja asiakkaita riittää.


    • tulevaisuuteenuskova

      Kyllä näillä lakeuksilla ja muuallakin kasvukeskusten ulkopuolella sijaitsevilla yrityksillä on varmasti haasteita tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Tosi paljon Ruukiltakin on vuosien saatossa työpaikkoja muualle valunut (viime vuosina meno on ehkä tosin vähän rauhoittunut). Kaikki toimet, mitä nyt vaikkapa kaupunkikin halutessaan pienillä toimenpiteillä voisi esim. infran suhteen tehdä, sataa lopulta omaan laariin. Paikkakunnan yritysten toiveita on suotavaa kuunnella. Terveisiä nyt vaan virkamiehille ja muille päättäjille, että käykää nyt ainakin säännöllisesti kylässä kysymässä mitä kuuluu ja voidaanko jotenkin palvella. Moni tuskin tietää edes mitä näissä yrityksissä tehdään.

      • näsänen

        Kuulin että se koskee vimpelin tehdasta se Ruotsiin muutto.


      • hoiskolaanen
        näsänen kirjoitti:

        Kuulin että se koskee vimpelin tehdasta se Ruotsiin muutto.

        ei vimpelistä enää oo mitään lähössä ruotsiin,osa valmistus lähti joitain vuosia sitte.


    • Hvtybööffbk

      Pian tukholman herrat tulee ja laittaa tuotteet ruottiin

    • Aikanäyttää

      Tuskin laittaa tuotteita mihinkään. Mutta jännä nähdä miten ratkaisevat tilaongelmansa ruokalan ym. suhteen, kun näyttää että se monipalvelu keskus ei lähde toteutumaan.

    • Ohipäivittäin

      Tilaongelma? Onko Ruukin insinööreillä suunnittelutaidot hukassa? Rakensivat vasta uudet tilat, entiset seisoo tyhjillään ja nyt tarvitaan vielä lisää tiloja kolmannesta paikasta. Tietääkö tukholman pää näistä virheistä?

    • Kannattaakohakea

      Onko Ruukki vielä irtisanomassa joutilaita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe