EU on maho jättiläinen suurten varjosta?

Suomi liittyi Euroopan unioniin ja menetti täyden itsenäisyytensä [1 – halusimme hiukan yli 50 prosentin kansalaisvoimalla suuremmaksi – tietämättä tulevaisuutta, edes huomista. Meiltä salattiin EU-äänestyksessä oman rahamme myöhempi eliminoiminen ja oman pankkimme – Suomen Pankin itsenäisen aseman luovutus EKP:lle - Euroopan Keskuspankille [2.

EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan (myrsky)laineilla.

Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa:
” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.317686 -


Helsingin Sanomat julkaisi vahvasti asenteellisen pääkirjoituksen yhteistyöstä ja vastakkainasettelun maailmasta otsikolla: ”Eurooppa ja Aasia eivät ole kuin yhtä suurta perhettä – ja ingressillä: EU:n ja Aasian maiden huippukokous oli hyvä tilaisuus tukea yhdessä kansainvälistä järjestelmää, mutta Euroopalle Aasia ei ole Yhdysvaltojen vaihtoehto kumppanina”

– on huomattavaa, että HS-teksti on lehden päätoimituslinja ja edustaa HS' n lännettynyttä kamppailua [3 elintilasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla [4 – Suomessa – juttu löytyy täältä ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005871470.html – ja alla allekirjoittaneen kommentti, joka lähetettiin myös itse toimitukseen – kommenttikirjoituksena – se julkaistiin.

IL-kommentti:
”Erinomainen esimerkki itseään laatumediaksi kutsuvalta informaation tuottajalta - alkaen heti otsikosta ja ingressistä. Sen kummemmin perustelematta US nostettiin trumppismista [5 häveliäästi välittämättä EU:n pelikaveriksi.

Saksa ilmaisi EU-talousveturina liittokanslerinsa Angela Merkelin kautta asiayhteyden, jossa Saksa näyttää siirtävän taloudellisia panoksiaan enemmän itään kuin länteen - hiljalleen, sen hedelmällisyys jää nähtäväksi. Saksalle Venäjä on ollut usein myös kohtalonkysymys, niin nytkin - Saksa tarvitsee Venäjän energiaa, markkinoita ja raaka-aineita!

HS-kirjoituksessa ei puhuta orastavasta yhteistyökehityksestä, mikä tapahtuu Venäjän ja Kiinan välillä, tosin Suomessa valtamedia vähättelee sitä. Karttaa katsoen huomaa Venäjän olevan merkittävän suuri pinta-alaosa Euroopasta. Itse Eurooppa on mittavan Aasian mantereen etäinen "niemimaa".

EU:lle on merkittävää päästä mahdolliseen kiinalais-venäläiseen talous- ja yhteistyökehitykseen mukaan. Suomelle tuo euraasialainen suunta pohjoisesta voisi konkretisoitua Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä kolmen suuren tapaamisena Koillisväylän kautta - sen ollen muun muassa Kiinan pohjoinen silkkitie Aasian ja Euroopan välille [6.

USA:lle suurin uhkatekijä on Kiinan ja Venäjän välinen (ehkä) syvenevä laajakantainen yhteistyö. Tämä yhteinen "kaveruus/toveruus" suistaa Yhdysvallat pois maailmanpoliisiroolista [7; näin voisimme saada sodilta rauhallisemman maailman?

Tosin ”toveruudellakin” on uhkansa, jo nyt on meneillään voimakas idän ja lännen välinen kamppailu "elintilasta" [8 - esimerkiksi kuka ja mikä saastuttaa eniten [Kuva 1.], erityisesti ottaen huomioon päästöjen kumuloituvuus ja väestömääräkehitys viimeiseltä sadalta vuodelta. Miten tässä huomioituu oikeudenmukaisuus per capita?

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut suoraan, että EU:lla on liian pieni ulkopoliittinen valta; kolme suurta - Kiina, Venäjä ja US sanelevat. Onko EU maho jättiläinen? [9. On tai ei, nyt EU on valinnan paikassa: itä vai länsi, tai sitten keinua kiikkulaudalla!”


[9 EU – maho jättiläinen, todettuna jo vuosia sitten:
EU - maho jättiläinen virkarollaattorin varjosta
[2014][ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html - ]

Ote ylläolevasta linkkikirjoituksesta: ” … UPI-FIIA [10 johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajota ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan.


Jatkuu

5

97

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   YLE-ingressi: "EU:n isojen hankkeiden edessä ovat suuret puolueet sekoilleet enemmän ja vähemmän. “Jaa, ei, tyhjää” -pompottelu oli kokoomuslaista jatkoa keskustan reunaehdoille, ay-liikkeen europuskureille ja demarien Kreikka-vakuuksille, kirjoittaa Mörttinen"

   ~ https://yle.fi/uutiset/3-11925805 - |1

   ..   Eurooppa on maantieteellisesti eheä kokonaisuus, jonka haihtuminen tapahtuu hiljalleen Venäjän Uralilta alkaen - itään päin

   Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana, mutta toistaiseksi länteen mentäessä kansantaloudeltaan kasvavana - ainakin kuluttamisen, asukaskohtaisen ympäristöjäljen kuin kuukausittaisen ansainnan eli ostovoiman osilta.

   EU-Eurooppa on osa Euroopan maanosaa, josta suurin valtio on Venäjä, pinta-alaltaan jopa ylivoimaisen suuri - tarkoittaen myös materiaalisia ja ravinnollisia varantoja. Venäjä on myös Euroopan suurin valtio asukasmäärältään - tämä on aina hyvä muistaa EU-Euroopan pääkaupungissa - Brysselissä.

   Suomessa Kokoomus on väkevästi hyvin länsipainotteinen puolue, joka menetti hallinnan ja otteen omiinsa sekoilussaan - tyhjästä kun on paha nyhjästä |2. Kokoomus on kuitenkin kiistaton kykypuolue - talouden kulutusmittareita katsoen -


   Kokoomus on myös ainoa puolue, joka veisi Suomen ja suomalaiset Natoon, jopa ilman kansanäänestystä |3

   Tätä pakkoavioliittoa Naton kanssa toki toppuuttelee aiempi kokoomuslainen - tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö - osin pakosta, sillä hänet tontilleen ylivertaisella äänimäärällä valinnut kansa myöskin ylivertaisella mielipidemäärällä vastustaa tuota liittymistä Natoon. Kuten Niinistö toteaa - "olen suomalainen" |4, ja näin tukee hänet valinneen kansan vakaata mielipidettä.


   Eurooppa on tosiaan paljon muutakin kuin Kokoomus!

   EU-Eurooppa ja Eurooppakin on myös Suomen osalta perussuomalaiset, jotka vastustavat niin EU' ta, euroa kuin Natoakin.


   PS on reviiripuolue |5, joka haluaa Suomen suomalaisille [T1]

   Samoin PS haluaa ensin omat kuntoon ja sitten muuta "eeuulaiset" PS vastustaa kivenkovaan EU-Elvytyspakettia |6, jonka suurin mysteeri on velan takaisinmaksu - erityisesti Suomen osalta - mehän olemme 'ostamassa velkaa yli kuudella eurolla - saaden tilille vajaa kolme'. Hyvä vai huono diili?


   Se on hyvä diili, jos tuota ikävää erotusta ei koskaan makseta takaisin! |7

   Voi olla, että aiemman EKP' n pääjohtaja Mario Draghin lausunto on oireellinen tuon velan osittaisen takaisinmaksun osalta - Mario sanaili arvoituksellisesti aikanaan: "EKP' lta ei voi raha loppua". Ja tähän hanakasti komppasi suomalainen talousguru Vesa Vihriälä, joka ilmaisi halun saada ilmaista rahaa EKP' lta valtioille jopa yrityksille |8 - ellei peräti helikopteroitua kulutusvoimaa suoraan kansalaisille. Niin?


   Eurooppa on valtava sulatusuuni ja EU sen osatekijä -

   EU on vahvana taloudessa, mahona maailmallisessa päätösprosessissa sekä sotilaalliselta kyvyltään US' n talutushihnassa, sillä US luo vastavoimaa (kohtalokkaasti?) kaukaa Atlantin takaa atomiaseillaan - Venäjän suuntaan, joka eurooppalaisena valtiona on se toinen ydinasesuurvalta, jossa me Suomena olemme kiinni 1300 kilometrillä |9. Muistaakohan Kokoomus tämän, kun asettelee väkevää omaa vastakkain asettumista idän ja lännen välille - täällä Suomessa, joka taas on lännen ja idän vedenjakajalla.


   EU-Eurooppa on myös jäänne kolonisaatiosta

   Kolonialismin aikana lähinnä Länsi-Eurooppaan imettiin nykyisten kehitysmaiden resursseja - ilmaiseksi, puoli-ilmaiseksi, mutta myös ryöstäen - jopa orjia myöten. Tätä olivat eu-eurooppalaisten esivanhemmat. Nyt on kiire Afrikka-komissaari Jutta Urpilaisella - on ehdittävä Afrikkaan ennen Kiinaa, tosin me hävisimme jo tämän kilpajuoksun - historiakin teki tehtävänsä. [T2]


   Nyt emme voi olla tyhjäpäitä -

   Nyt ratkaistaan EU-Euroopan ja Euroopankin kohtaloa kansakuntien kilpajuoksussa, jossa Kiina maailman suurimpana |0 ottaa varmasti oman suhteellisen osuutensa - maailmastamme, sen ollen yksinkertaisesti 1,41/7,95. EU' n vastinlukupari on 0,44/7,95 ja US' n 0,33/7,95 - huomaamme jotain, kun laskemme yhteen nuo 0,44 ja 0,33!


   Mutta EU' lla on suuret mahdollisuudet olla se neljäs maailmojen liittymänä -

   Kiinan, USA' n ja Venäjän jälkeen (Venäjän asema pönkittyy toistaiseksi sen ydinaseista, joiden kauhun tasapainon järjestelmät ovat aivan meissä - EU-jäsenvaltio Suomessa kiinni - pohjoisessa Lappimme vieressä - Kuolan niemimaana |E). Muistaakohan Kokoomus tämän, kun Natoa houkuttelee maahamme - nytkin USAF taistelukoneineen saapuu Suomeen Nato-Isäntämaa pöytäkirjan |EE pohjalta, Kuopion Rissala' an - sitten me ihmettelemme, kun Venäjä ilmaisee tyytymättömyyttä. Saa ajatella - Kokoomuksessakin.

   ..
   Viitteet
   |1 YLE-otsikko: ~
   Matti Mörttisen kolumni: Eurooppa on muutakin kuin kokoomus

  • Anonyymi

   Juncker totesi aikoinaan Lissabonin sopimuksesta, että

   "Totta kai se sopimus tulee siirtämään valtaa kansallisvaltiolta EU:lle. Mutta olisiko älykästä kiinnittää äänestäjien huomio tuohon seikkaan?"

   EU toimii kuin rosvo- ja huijarijoukko.

  • Suomessa liberaaliin poliittiseen valtavistaan kuuluminen edellyttää, että liberaaleja teemoja on kannatettava ehdottomasti ja vastaan mukisematta. Sitä kutsutaan "liberaaliksi demokratiaksi". Tällaista pidän outona liberaaliutena ja hyvin outona demokratiana. Liberaali demokratia on näyttänyt selkeästi luonteensa tässä EU:n elvytyspakettiasiassa. Kun yksi puolue halusi käynnistää paketista kriittistä ja asiallista kekustelua niin hallituspuolueet kieltäytyivät siitä. Keskustelu meni perussuomalaisten yksinpuheluksi ja voitiin näin leimata "teatteriksi". Tämä näyttää olevan yleinen tapa liberaalissa demokratiassa. Asioita ajetaan väkisin läpi kauhupropagandan säestyksellä sen sijaan, että käytäisiin asiallista keskustelua.

   Suomessa hoetaan tätä mantraa: "vahva EU on Suomen etu". Kun EU:n vallan vahvistaminen näyttää edellyttävän jäsenvaltioiden kansallisen demokratian heikentämistä niin on pakko kysyä, että onko sitten heikko Suomi Suomen ja suomalaisten etu.

   Monet suomalaiset on yllättänyt se, että EU on muuttumassa aivan toisenlaiseksi siitä millainen se oli kun suomalaiset äänestivät yhteisöön liittymisestä. Tunnen nyt itseni varsin tyhmäksi, että annoin huijata itseäni.

   Eihä siinä sinänsä mitään, että unionia kehitetään, mutta kun kehittämisessä on vain yksi vaihtoehto, josta päättävät EU:n johtovallat ja eurokraatit. Suomelle tuo vaihtoehto tulee sitten ylhäältä päin annettuna ehdottomana määräyksenä, jonka vastustaminen on EU-vastaisuutta.

   Onko sitten EU:n tarjoama vaihtoehto unionin kehittämiselle todella ainoa vaihtoehto? Edellyttääkö vahva EU todella sitä, että jäsenvältioiden, varsinkin pienten jäsenvaltioiden kansallinen demokratia heikkenee? Miksi EU ei voi olla vahva sitä kautta, että sen jäsenvaltiot ovat yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti vahvoja? Eikö jäsenvaltioidensa heikentymisen kustannuksella vahvistuva EU ole pikemminkin savijaloilla seisova jättiläinen kuin oikeasti vahva?

   • Anonyymi

    Hölynpölyä.

    Vahva EU syntyy vain vahvoista jäsenvaltioista.

    EU:han on jäsenmaiden työkalu,eikä päinvastoin.

    EU:a kuunnellaan, kun se puhuu jäsenmaiden yhteisellä äänellä.


  • Anonyymi

   Puolustan EU:ta ja länsimaista demokratiaa. Äänestin EU:hun liittymisen puolesta osin turvallisuussyistä. Saksa sai revanssinsa ensimmäisen maailmansodan jälkeen toisessa. Ja lyötiin.Taas. En halua nähdä Saksaa voimakkaana ja uhittelevana enää koskaan. Haluan sen olevan osa taloudellista, kultturellista ja sosiaalista Eurooppaa.

   Suomi, pieni kaunis alusmaa pohjoisessa. Meillä on todella fiksu kansa, koulutettu, terveydenhuollossa ei vielä kysytä maksuvalmiutta,osaamista ja oikeudenmukaisuutta.
   Me halutaankin pelastaa tää pallo asuttavaksi jälkipolville.
   EU on meille hyväksi ja turvaksi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   72
   5654
  2. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   78
   1485
  3. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   55
   1399
  4. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1181
  5. Martinan perhelomat.

   Siinäpä se oli,Martinan loma tyttöjen kanssa.Kokonaista kaksi päivää ja yksi yö ilmaiseksi saadussa lomapaikassa Tackork
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   777
  6. Miksei paketit kulje viikonloppuisin??

   Minä maksaisin lisää lähetyskustannuksista, jos pakettiposti kulkisi myös LA-SU ,,,,mutta kun perjantai-iltana kaikki ai
   Maailman menoa
   53
   773
  7. Mikä saa pettämään

   Itse en keksi mitään syytä vaikka oikein mietin niin en keksi syytä ja jos toista ei enään rakasta tai joka asiasta aina
   Sinkut
   166
   723
  8. Oot yksi niistä harvoista ihmisistä

   joka saa mut tuntemaan että olen hyvä ja riittävä juuri tällaisena ku oon ❤️ Oot ihana, rakas ja tärkeä 🌈🤗
   Ikävä
   28
   701
  9. Niin sitä vaan

   Että mulle ois oikeasti aivan sama miltä näytät. Se oli se yhteenkuuluvuuden ja tuttuuden tunne joka tuli heti sinusta,
   Ikävä
   39
   700
  10. Rakastan sinua nainen

   Jos yritän vältellä niin tuntuu että tunteet vaan voimistuu. Haluaisin ottaa sut syliin ja hukuttaa sut suudelmiin, silt
   Ikävä
   29
   626
  Aihe