Harkitsen itsemurhaa

kms

Juttu on siis niin miten otsikko sanoo. En tiedä enää minne tästä asiasta voisi puhua kun perheelle puhuminen ei kerta kaikkia onnistu, kavereille ei pysty puhumaan kun ei joko kiinnosta tai ota todellakaan tosissaan ja psykiatrille ei saa sanaakaan sanottua. Perheeni ja kaverit ovat tietoisia tilastani mutta lohtua tai apua ei ole tullut. Minulle on todettu vakava masennus ja epäillään bpd:tä. Itsemurhaa olen ennenkin kokeillut mutta ikävä kyllä epäonnistunut. En enää jaksa suorastaan elää, en ymmärrä omia ajatuksiani eikä tämä enää tunnu kuin edes olisin oikea. Tunnen jatkuvasti suurta häpeää ja fyysistä kipua mielenterveyteni takia. Kerran tehtiin reissu ensiapuun kun tuli niin paljon itsetuhoisia ajatuksia, vaikka sekin tosi vaati paljon että äitin sai suostumaan siihen. No eihän siitäkään mitään tullut kun en saanut edes siellä suutani auki ja todettiin vain että lääkkeiden annostusta pitää nostaa. Ja tullut siis varmaan ilmi että olen vielä melko nuori ja pitäisi olla vielä elämä edessä, mutta koko ajatus sellaisesta ahdistaa ja tuntuu kamalalta. Jopa tätä kirjoittaessa ajatukseni ovat aivan liian sekavat enkä ymmärrä niitä. Tunnen suurta vihaa itseäni kohtaa ja jatkuvaa arvottomuutta. Opiskeluistakaan ei oikein ole tullut mitään ja koulussa kun en välillä ole kamalan olon takia niin siitä saan kuulla vain huutoa äitiltä ja kavereilta miten laiska olen ja että pitäisi tulevaisuutta miettiä. Hauskaa siinä on etten edes tahdo nähdä tulevaisuutta. Suurin pelko uudestaan itsemurhan koittamisessa on mitä sisarukseni reagoi siihen. Nuoria kun he ovat ja hyvin tärkeitä ajatuskin siitä tuhoaa. Mutta pikku hiljaa sellaisen ajatteleminen ei vaan enää auta kun itseään sattuu liikaa.
Nyt haluaisin asiasta hieman muilta mielipiteitä ja kenties ehdotuksia miten tappaisin itseni. Hirttäytymistä olen ajatellut mutten oikein tiedä missä sen toteuttaisin. Itseni ampuminen varmasti olisi tehokasta, muttei oikein ole suoraa pääsyä pyssyihin. Mietin myös olisiko mistään lääkkeistä ja alkoholista apua, mutta sen suhteen haluan olla myös todella varma. Sellainen kysymys myös vielä, että mitä voisi olla hyvä mainita kirjeessä jonka luultavasti jätän läheisten helpotukseksi. Toivon todella vastauksia.

10

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tilaneestasi tänne! Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki voisi olla hyvä voimavara, vaikka et olekaan saanut kerrottua psykiatrille tuntemuksistasi. Asioista keskusteleminen kuitenkin yleensä auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia. Kannustan sinua kertomaan tilanteestasi psykiatrillesi.

      Lisäksi on olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Tässä niistä muutama:

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      - Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Kiireellisessä tilanteessa voit aina ottaa yhteyttä myös paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen.

      Voimia tilanteeseesi!

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • tsemppiä12

      Itse kokeilisin mennä hengelliseen kokoukseen, niissä ihmisiä paranee ja vapautuu aivan kaikenlaisista sairauksista. Voit tietysti mennä rukouksessa Jumalan eteen ja ihan kertoa, että mitä on.

      Elämä on aivan mielettömän arvokas.

    • Voimia

      Jumala on Kaikkialla läsnäoleva Taivaan Isä. Hän Pojassaan Jeesuksessa kärsi , kuoli ja Ylösnousi kuolleista, jotta sinäkin saat elää Ikuisen elämän Hänen ja uskovien luona Taivaan Kodissa. Mutta Hän haluaa sinun elävän tässä ajassa. Ja Hän haluaa siunata ja muuttaa elämäsi- ajatuksesikin <3
      Jumala kuulee rukouksesi. Voit vain ajatuksissasi huutaa Hänen puoleensa:" Jeesus auta". Ja Hän auttaa ja antaa Rauhan sieluusi.
      Et ole yksin. Rukoilen puolestasi. Uskon että sinulle koittaa vielä hyvä elämä täällä maanpäälläkin.
      Hän voi myös parantaa mielesi ja antaa valoisia ajatuksia <3
      pyydän, ethän satuta itseäsi, jo sisarustesi takia.
      Sinua Rakastetaan.
      T. nim. 2 läheistä itsemurhalle menttänyt. Kunpa saisin heidät takaisin.

    • Apuja

      Entä jos menet suljetulle vaikka pariksi viikoksi kun tuo olo iskee. Moni on ollut ja saanut siten jatkettua. Ajattele niin avun hakemista että jo sana hoitaja tarkoittaa että sua voidaan hoitaa, mielestä siis. Moni on bipo nykyisin jos yhtään lohduttaa. Etkö käy missään terapiassa nyt kiireen vilkkaan vaikka tk ajalle.

    • ennustelija

      Hei!En osaa kertoa miten tappaisit itsesi,mutta muista että elämä on lahja. Sinun elämälläsi on joku merkittävä tarkoitus,kun sen alku koettelee sinua näin kovin,älä luovuta mieti mikä se sinun tehtäväsi täällä maailmassa on. Uskonto ei mielestäni ole ongelmien ratkasu.Tiedän että selviät ja löydät tiesi.Terveisin

    • Älä

      ÄLÄ VAHINGOITA ITSEÄSI!

      Esimieheni tappoi itsensä muutama vuosi sitten ja mitkään sanat mitä voin sanoa eivät riitä kuvaamaan sitä järkytystä mitä siitä seurasi. Minulla on lapsia ja jokaisen vanhemman pahin pelko on, että oma lapsi kuolee. Ja jokaisen lapsen pahin pelko on, että vanhemmat kuolevat. Esimiehelläni oli pieniä lapsia.

      Masentunut ihminen näkee itsensä helposti muista irrallaan ja kuvittelee, että omilla teoilla ei ole mitään merkitystä, mutta kaikki mitä me teemme on kuin lampeen heitetty kivi, joka aiheuttaa laineita ympärilleen.

      Olen kamppaillut itsetuhoisuuden kanssa ja olen elävä todiste, että kaikesta voi selvitä. On helppoa kuvitella, että kun on kuopassa, niin sieltä ei pääse ylös tai että oma kuoppa on syvempi kuin muiden tai että kukaan muu ei ole kuopassa. Mutta pimeyteen ei tarvitse jäädä, apua on saatavilla, jos annat toisten auttaa. Tiedän toivottomuuden ja näköalattomuuden tunteen ja sen kuinka mikään ei tunnu miltään, mutta elämässä on usein niin, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Todellisuudessa kaikilla on välillä vaikeaa ja elämäntilanne voi näyttää mahdottomalta, mutta silti me selviämme päivästä toiseen. Ja suurintakin pimeyttä on aina seurannut uusi päivä. Kun katsot ympärillesi ja luulet näkeväsi vain onnellisia ihmisiä, joukossa on paljon onnettomia, jotka teeskentelevät olevansa onnellisia. Ja kun koet, että elämä on täysin umpikujassa, niin pohdi minkä suhteen umpikujassa, koska monesti omat odotuksemme, mitä odotamme elämältä, perustuvat ulkoa tuleviin paineisiin ja laitamme riman niin ylös, että suurimman osan elämä ei täytä näitä vaatimuksia ja on sillä perusteella umpikujassa.

      Itsemurha on hirveintä mitä ihminen voi tehdä toiselle. Kun ihminen on masentunut saattaa tuntua siltä, että itsemurha ratkaisee omat ongelmat, mutta todellisuudessa ne ongelmat siirtyvät toisten kannettaviksi. Meni monta vuotta ennen kuin lakkasin päivittäin syyttämästä itseäni ja pohtimasta mitä olisin voinut tehdä toisella tavalla. Eikä tämä tuska koskaan lopu, vaikka sitä ei mieti enää päivittäin, niin kun luen jonkun harkitsevan itsemurhaa, varsinkin nuoren ihmisen, on pakko sanoa, että elämä voittaa, jos annat sille mahdollisuuden.

    • gasdgfghbas

      vaikuttaa siltä että perheesi painaa sinua alaspäin sinua arvostamatta , kuten itsekin sen sanoit, sieltä se ongelma on alkanut. Sinua mitätöidään ym siellä. Jätä heidät taaksesi niin alkaa helpottamaan

    • frombeyondi
    • MopoMekaanikko

      Just do it. Joku päivä kuolet kuiteski, ni anna mennä nyt. Säästät yhteiskunnan rahoja. Anna enste pilhakkaa kysyjille, ja sitte nirsknarsk.
      Voimia omaisille.

      • Anonyymi

        Ei kovin fiksu kommentti .


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe