Hoitovirheet ja myöhempi hoito

hjgjghjg

Onko täällä kenelläkään negatiivista kokemusta hoitovirheen jälkeisestä hoidosta sairaalassa, jossa virhe on tapahtunut? Eli, siis onko sairautenne tutkimuksissa, diagnosoinnissa ja hoitoon pääsyssä ilmennyt ongelmia, jotka saattavat liittyä aiempaan sairauskertomushistoriaan?

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vähävaraisemmat kansalaiset ovat käytännössä ainakin joidenkin terveydenhuollon keskeisten alojen suhteen kokonaan HUS:n armoilla.

Yksityislääkäritkin erikoislääketieteen alalta on hinnoiteltu nykyään niin, että vastaanotolle ei vähävaraisempi mielellään mene. Vastaanotto vie yleensä ainakin 20 minuuttia ja siitäkö pitäisi maksaa 140 euroa…ja käynti sisältää lisäksi aina riskinkin, eli apua ei välttämättä tule sieltäkään.

18

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfghfgf

      Tuossa avauksessa tarkoitan myös sellaista tilannetta, että hoitovirhe – tai, kuten usein tapahtuu, niin kokonainen sarja hoitovirheitä peittelyineen, jää virallisesti toteamatta. Faktuaalisesti asia voi olla hyvinkin selvä, mutta silti asia voi jäädä pimentoon ja potilas häviölle asiassa.

      Eli, tarkoitan hoitovirhejuttuja joista on nostettu prosessi, ja ehkä useammassakin eri instanssissa.

      Minkälaista kohtelunne on ollut kyseisessä sairaalassa sen jälkeen ja samaan sairauteen liittyen? Joskushan voi mennä 10-20 vuottakin, kunnes tulehduksen tms. takia on hakeuduttava taas lääkäriin ja Helsingissä on käytännössä pakko käyttää HUS-palveluja. Saattaakin käydä niin, että sairautta vähätellään ja pidetään vanhana vaivana tms.

      Pääasia joillekin lääkäreille on nykyään se, että potilaasta on päästävä eroon.

      Omat kokemukset vuosien varrelta Helsingissä ovat erittäin ikäviä ja karuja ja koko sairauskertomus tuohon asiaan liittyen sisältää noin 100 lääkärikäyntiä mukaan lukien yksityislääkärit, joihin vielä 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella oli tavallisellakin ihmisellä varaa. Enää ei ole.

      Lääkäreiden epäasiallisen - ja valanvastaisen - ylimielisen ja vastuuta välttelevän toiminnan takia sairas voi ajautua todella epätoivoiseen tilanteeseen Helsingissä.

    • kokemustaonhoitovirheist

      Suomessa ollaan pahasti jälkijunassa , totuus on että hoitovirheen jälkeinen hoito on vaikeaa. Potilas yrittää puolustaa itseään lääkärit valehtelee. Kaikki valitukset on turhia.
      Jos vaikka lääkärin lapselle sattuisi hoitovirhe niin hänet varmaan laitettaisiin ulkomaille jos Suomessa ei osata. Näillä palstoilla on paljon kirjoituksia hoitovirheistä.

    • lekuritt

      Lääkäri on Jumalan asiassa nykyään. Sinulla ei todellakaan ole mitään mahdollisuuksia saada hyvitystä hoitovirheestä lähtipä sitten jalka tai henki, koska lääkäri sanoo ettei sellaista ole tapahtunut. Vähän sama kuin pollisien suorittamat murhat USA:ssa. Pätevyydestä ei ole väliä, kunhan lääkärin paperit on.

    • Tieteellistä

      Sehän on sitä niin tieteellistä hoitoa, kuten siitä sanotaan!

    • jghjghjghjg

      Maailmalla tiedetään hyvin, että älykkäiden ja vallanhaluisten ihmisten joukossa on psykopaatteja..ja siten myös lääkäreidenkin joukossa heitä väistämättä on.

      Omien kokemusteni mukaan HYKS:ssä/Hus:ssa tehdään vakavia rikoksiakin, mutta niistä ei piitata. Ja silloin kun niistä valitetaan johonkin niin aina löytyy asiantuntijaprofessoreja jotka ovat valmiita puolustamaan sairaalaa... ja toisinaan vastuukin koko asiasta pyritään sairaalan taholta sysäämään potilaalle/uhrille, joka leimataan esimerkiksi hankalaksi tai yhteistyökyvyttömäksi. Todellinen syy asianmukaisen hoidon epäämiseen ja hoitovirheiden sarjaan voi kuitenkin olla yksinkertaisesti vain se, että lääkäri on tehnyt virheen ja virhettä on sitten ryhdytty peittelemään ja potilas/uhri on tehnyt valituksen - ja aivan oikeutetusti - törkeästä kohtelustaan.

      Eikö kyseessä ole selvä ja vakava rikos - ja etenkin jos siihen liittyy vielä lisäksi esimerkiksi tahallaan epäasianmukaisesti ja puutteellisesti tehtyjä leikkauksia? Kyse voi olla vuosienkin prosessista, jossa potilasta on pyöritelty täysin mielivaltaisesti jonkun ylilääkärin ja sairaalan toimesta. Potilaalla voi olla useitakin erikoislääkäreiden lähetteitä takaisin tutkimuksiin ja hoitoon kyseiseen sairaalaan, mutta niistä ei ole piitattu.

      Yksikin riittävän korkeassa asemassa poliklinikalla toimiva lääkäri voi saada aikaan sen, että potilas/uhri ei saa mistään tarvitsemaansa hoitoa ja sairaus saattaa kroonistua kohtalokkaasti.

    • vihasipotilaita

      Tampereen leukakirurgiassa oli aikoinaan kirurgi joka oli täysin sopimaton siihen ammattiin eli hän oli psykopaatti suuri valehtelija.

    • gdfgdfgdf

      Joo, kyllä luonnehäiriöisiä on lääkäreiden joukossa täällä Suomessakin. Monet ovat taitavia kääntämään asioita päälaelleen, leimaamaan ja syyllistämään potilasta ja valehtelemaan. Usein uhriutuvat itse ja saavat monet liian "sinisilmäiset" - tai pelokkaat - kollegatkin puolelleen.

      Omalta kohdaltani voin kertoa, että asiat menivät jo melko alussa poliklinikalla väärään suuntaan kun dosenttiylilääkäri teki väärän arvion tilastani. Hän sanoi melko suoraan, että mitään fyysistä ja täällä hoidettavaa sairautta minulla ei ole. Olin ihmeissäni tuon takia, mutta jotkut persoonat ovat niin ylimielisiä omassa varmuudessaan ja ehdottomuudessaan, että ei potilas voi kovin helposti – jos voi lainkaan - heidän käsitystään muuttaa totuutta ja todellisuutta vastaavaksi. Siinä kävi sitten niin, että seuraavalla käyntikerralla Pkl:lla asiaani otti kantaa apulaisprofessori..ja siinäpä sitä sitten oltiin, kun kollegiaalisuus ajoi potilaan edun ja tosiasioiden edelle. Myöhemmin molemmat antoivat vielä virheellistä tietoa sisältävät lausunnot selvityksiinsä HYKS:in hallinnolle.

      Hoito evättiin minulta vuosien ajaksi ja vasta sitten kun minut oli leikattu toisessa sairaalassa, joutuivat antamaan (pakon alla) jälkihoitoa vuosien ajan hermostovaurioon. Virhettä ei ole siltikään myönnetty. Aina löytyy "asiantuntijoita" jotka ovat valmiita sivuuttamaan potilasta oikein hoitaneen lääkärin lausunnot ja puolustamaan väärintekijöitä.

    • kokeva

      Onkohan niillä mustat listat "hankalaksi"leimatuille "valittajille", siis hoitovirheiden uhreille, HUSssa?

      Listan perusteella sitten jätetään sairas kokonaan hoitamatta, jos vaan voidaan?

      Kertokaapa jos tiedätte, myös mahdollista sisäpiiritietoa omaavat rehelliset lääkärit!

      • hoidakuinitseäsisi

        Monesti on näin jos on ollut jonkun lääkärin hoidossa ja menee toiselle lääkärille niin tämä toinen lääkäri soittaa sille lääkärille jonka hoidossa on aikaisemmin ollut ja kyselee potilaasta. Jos on vaikka tehnyt valituksen lääkäristä niin hoito loppuu siihen.
        On kokemusta tästä ,vaikka potilas on varmasti oikeassa niin hänet jätetään hoitamatta. Tutkimustulokset eivät totuudenmukaisia
        Näitä kirjoituksia pitäisi kirjoittaa vaikka Helsingin sanomiin , mutta lääkärit ovat kieltäneet julkaisemasta näitä kirjoituksia.


    • Kollegiaalisuus
      • hgfhfghf

        Moni lääkäri on kuitenkin ymmärtänyt kollegiaalisuuden väärin, sillä tuossa tektissähän sanotaan mm;

        "Ohjeiden tarkoituksena ei ole suojella lääkäriä puutteellisen ammattitaidon, virheellisen menettelyn tai väärinkäytöksien selvittämiseltä ja seurauksilta"

        ...ja...

        "Jos lääkäri havaitsee tai epäilee, että toisen lääkärin diagnoosi, hoito tai muu menettely on ollut virheellinen, on hänen ilmoitettava havainnoistaan asiallisesti kyseiselle kollegalle ja huolehdittava potilaan asianmukaisesta informoinnista ja hoidosta"

        Meneekö se noin kuitenkaan käytännössä? Uskaltavatko ja haluavatko alaiset puuttua esimerkiksi sairaalan poliklinikalla yksikön johtavan lääkärin diagnnooseihin? Eivät aina...ja
        mitä kauemmin tilanne on päällä, ja jos siihen vielä liittyy lääkärin tietoista valehtelua ja virheen peittelyä, niin sitä vaikeammaksi menee ja potilas voi jäädä kokonaan yksin ja ajautua umpikujaan.

        Ongelma on lääkäreiden toimivan valvonnan puute.


      • sairasta

        Jos lääkärit itse joutuisivat kärsimään saman kuin potilas joutuu, niin varmaan olisi toinen ääni kellossa. Sillä kituminen on yhtä helvettiä, se vielä ärsyttää kun monessa tapauksessa voitaisiin hoitovirhe korjata jotkut lääkärit vielä nauttii siitä.


      • hgfhfghfg
        sairasta kirjoitti:

        Jos lääkärit itse joutuisivat kärsimään saman kuin potilas joutuu, niin varmaan olisi toinen ääni kellossa. Sillä kituminen on yhtä helvettiä, se vielä ärsyttää kun monessa tapauksessa voitaisiin hoitovirhe korjata jotkut lääkärit vielä nauttii siitä.

        Meitä ihmisiä on moneksi - myös lääkäreitä. Tämän takia asianmukaisen ja toimivan valvonnan puuttuminen HUS:n kaltaiselta organisaatiolta on vakava puute ja moni potilas joutuu kärsimään niiden huonompien lääkäreiden mielivallasta. Se, että näin on, kertoo siitä, että elämme yhä järjestelmäkeskeisessä yhteiskunnassa, vaikka kuinka puhutaan asiakaskeskeisyydestä yms. terveydenhuollossakin.


    • Jjtx

      Tuhansia suomalaisia tapetaan jonoihin ja väärään hoitoon,näistä jopa satoja tahalliseen hoitovirheeseen.Lukematon määrä ei saa esim.diabeteshoitoa vaan heidän annetaan kuolla hoidon puutteeseen.Samoin leikkaushoitoihin kuolee sopivasti ihmisiä joista eliitti haluaa päästä eroon.

    • Hoitojenseuranta

      Kuinka tarkasti tutkittiin ja moneen kertaan sen ns. valelääkärin hoidot, oliko tapahtunut virheitä!
      Eikö vastaavaa seurantaa, puhumattakaan tutkimuksista, ole normaalissa terveydenhoidossa?

    • LessuKorvis

      Kokemuksia on ja erittäin huonoja. Kyseessä lähes fataali hoitovirhe. Sen havaittuaan apua koitetaan tarjota aivan toisia sairaaloita myöten ja arvokkaitakin hoitoja testataan. Sitten se päivä, kun Valviralta on tullut selvityspyyntö, muuttaa kaiken. Mitään ei ikinä koskaan missään myönnetä, vaikka itse sairaalan toinen lääkäri on virheet myöntänyt. Tämäkin muuttaa kantaansa, kun häneltä Valvira kysyy todistusta. Järjestelmä pitää huolen, että vaikka asiantuntijatodistus löytäisi virheen, niin oikeaan vastuuseen virheen tehnyt lääkäri ei ikinä joudu. Saa jatkaa ansiotyötään, vaikka potilaan työura olisi tuhottu. Tässä pitäisi mennä silmä silmästä.

      Kaikki hoito, potilaan kuunteleminen jne loppuu kuin seinään ja potilas koitetaan Kanta-palveluun leimata hulluksi ja psykiatrista hoitoa tarvitsevaksi. Kysyi apua jatkossa mistä Suomen yksiköstä tahansa, niin kun nimi tulee esiin, loppuu avunanto kuin seinään ja "hoitoehdotukset" onkin kuin alkuperäislekurin kynästä. Varmasti tulee paperiin punaisella merkinnät "vaikea, tehnyt hoitovirhesyytteen, älä hoida" ja mitä siellä voikaan olla. Oikeanlaista hoitoneuvoa saa vain ulkomailta, jonne ei Kannan lonkerot ulotu.

      • Ulkomaanapu

        Se "ulkomaan apukin" taitaa olla mennyttä sen uuden potilas tietojärjestelmän myötä?


      • karmea.tilanne

        Täyttä asiaa valitettavasti tuo "LessuKorviksen" kirjoitus. Ja omien kokemusteni mukaan tilanne on ainakin täällä HUS-alueella Helsingissä erittäin paha. Monista lääkäreistä on tullut valvonnan puutteen takia erittäin ylimielisiä ja vastuuttomia. Tekevät mm. vääriä kirjauksia ja oirekuvailuja potilaskertomukseen, vaikka asiasta huomauttaa toistuvasti ja teettävät myös vääriä tutkimuksia ja lähinnä päästäkseen potilaasta eroon. Sama oli kyllä pelin hekin 1990-luvun puolivälissäkin HYKS:ssä. Tutkimuksia tehtiin, mutta niiden tulkinta oli tahallisesti virheellistä, koska oli tapahtunut aiemmin virhe kyseisellä klinikalla.

        Tähän on maassamme tultu, koska toimiva pelote puuttuu lääkäreiltä, joka kannustaisi vastuulliseen työskentelyyn potilaan edun mukaisesti, kuten lääkärin valakin edellyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe