Kouluun ilmoittaminen alkaakin jo marraskuussa

ET-opelta

Ekaluokkalaisten kouluun ilmoittaminen onkin monissa kunnissa jo marraskuun alussa. Elämänkatsomustiedon mahdollistaminen lapselle koulussa edellyttää vauvakastetun lapsen erottamista kirkosta. Yksinkertaisinta hoitaa asia nyt eikä vasta elokuussa. Näin ei tule turhaa vekslausta, ja rehtori tietää alusta asti, että lapsi tulee ET-ryhmään.

Kirkkoon liitetyt lapset joutuvat uskonnonopetukseen, kirkkoon kuulumattomat pääsevät minne vain! :-)

Mitä se on: Kirkkoon kuulumattoman lapsen vanhemmat voivat halutessaan laittaa lapsen uskonnonopetukseens. Elämänkatsomustieto on kuitenkin uskontokuntaan kuulumattomille opetettava kagtsomusaine, mikä huoltajat eivät josain syystä muuta valistse.

10 kommenttia

Vastaukset

 • Monin paikoin nyt tammikuussa.
  Päätös koskien elokuussa alkavaa koulua.
  Turvaa lapsen pääsy omaan katsomusaineeseensa.

 • Syksyllä tai tammikuussa tehtyä päätöstä voi muuttaa kevään aikana. Näin voit tehdä, jos lapsi ei kuulu kirkon jäsenyyteen. Jo nyt tai erottamisen jälkeen. Erota lapsi kirkosta ja ilmoita siirtymisestä uskonnosta elämänkatsomustietoon.

  • Vauvakasteen teologinen merkitys jää kuulemma voimaan, vaikka lapsi erotettaisiin kirkon muodollisesta jäsenyydestä. Jos henkilö haluaaa aikuisena liittyä kirkon jäsenyyteen, ei tarvi hankkia kastetta. Pulahtaminen Katumajärven veteenkään perheen kesäretkellä ei kuulemma vaikuta asiaan.


  • Erota lapsi kirkosta ja ilmoita kouluun siirtymisestä ET-opetukseen.


 • Jos ekaluokkalainen tuli laitettua uskontoon, asian voi vielä aivan hyvin korjata. ET-opetukseen vaan. Ja ehtiihän lapsen erottaa kirkostakin.

 • Heinäkuussa ehtii ilmoittaa oppilaan siirtyvän ET-opetukseen.

  Tämä koskee niitä lapsia, jotka eivät kuulu kirkkoon, mutta jotka on talvella ilmoitettu ekaluokalle uskonnonopetuksseen tai ovat jo olleet uskonnonopetuksessa.

  Samoin se koskee lapsia, jotka erotetaan kirkosta nyt heinäkuussa. Ilmoitus koululle smaan tien kun on tehty eroilmoitus maistraatille.

 • ET:n a vaaminen ei ole uuden hallituksen ohjelmassa, joten nykytilanne uhkaa jatkua.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.