Wanha lieksalainen myös ihmettelee

Olen tehnyt aloituksia Lieksan palstalle enää hyvin harvoin tai osallistunut keskusteluihin, koska kirjoituksiani on poistettu sääntöjen vastaisina. Vuosikausia mukana olleena tunnen säännöt hyvin, enkä ole rikkonut niitä aloituksissani tai viesteissäni.

On hyvin turhauttavaa kirjoittaa tälle palstalle enää mitään, koska aloituksen tai viestin poistaminen on erittäin todennäköistä. Hyvät aloitukset ja mukavan rattoisat viestiketjut ovat enää kaukainen muisto. Moni muukin rekisteröitynyt kirjoittaja on harventanut käyntejään palstalla!

33

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • realistiWolf.Wolf

      Niinpä juuri. Kamuttaja tuossa joku aika sitten ihmetteli, miksi kaikki hänen asialliset aloituksensa on poistettu jo viikon ajan. No sitä samaa ihmettelen minäkin, koska huomasin sen äsken jälleen poistetun.
      Totta olivat, hyvin lämminverisesti mainiten, poistetussa mainitut seikat. Kotva on jo siitä kun tällä palstalla on pohdiskeltu ihan positiivisessa merkityksessään esimerkiksi pelkästään murresanoja, sanontoja ja niiden merkitystä. Vai pitäisikö ”muun” murteen saada täälläkin joku voitto? On vaikeahkoa ymmärtää, miksi joillakuilla on intressipiirissään tieten tahtoen ottaa tehtäväkseen rajoittaa valtaymmärryksen rajoittamista. Terve ymmärrys nähdäkseni kattaa tehtäväpöydällemme sen, että se on meidän kaikkien etu. Pieni ajattelematon pikkupoliittinen kerrostelu on yhtä tyhjän kanssa. Keskustelupalsta, joka vääristää oman etunsa huonolla valvonnalla ja sokealla hapuilulla, sekä asiattomilla, että sääntöjen vastaisilla poistoilla, on tuomittu ajan saatossa ennemmin tai myöhemmin muuttoon ja lähtöön. Sillä ei ole paikkaa näennäisesti omalla paikallaankaan. Tympeän typerää toimintaa ja huonoa hoitoa on ollut havaittavissa pidemmän aikaa.

      Mutta pirulle jos antaa pikkusormen, se vie koko käden. Älkäämme antako periksi. Terve ajatuksen kiertokulku on meidän kaikkien oikeus. Jos sana ei riitä, on olemassa aina sitä järeämpää. Keinot jos loppuu, konstit alkavat.

    • Ihmettelen.syvästi

      Kamuttajan aloitus 2.11.2018 klo 19:26 oli aivan asiallinen:

      "Miksi kaikki asialliset aloitukseni on jo viikon ajan poistettu alle puolen tunnin?
      Tein ylläpidolle kyselyn, ja odotan vastausta.

      Katsotaan sallitaanko häiriköiden määrätä kuka tänne saa kirjoittaa."

      Tällaisten poistamismenettelyjen syyt pitää todellakin selvittää. Toivottavati Kamuttaja saa aiallisen vastauksen.

    • muistelua

      Yhdyn täysin aloittajan ja kommetoijien mielipiteisiin palstan nykykäytnnöstä. On niin turhauttavva meininkiä. Toivorikkana tulee palstaa vielä seurattua. Jospa sieltä vielä joskus pääsee esille jotain mielenkiintoistakin. Katuvankkaa siteeraten sanon asiakirjoittajille "Jatkakaa."

      • muistelua

        Sanaan turhauttavaa, näkyy luiskahtaneen yks v liikaa ja yks a liian vähän . Pahoittelen tapahtunutta.


    • Minäkin.ihmettelen

      Tuossa poistetussa viestissä luki "jos asiakirjoittajat lähtee niin palsta kuolee". Mikähän siinnä oli sääntöjen vastaista jonka vuoksi piti poistaa?

      • Harmi

        Koska se oli asiallinen viesti se poistettiin.


    • Palstan kuolemasta ei ilmeisesti saa kirjoittaa. Sen sijaan täällä sai olla monta päivää suoranainen metsästäjän tappokehotus. No, nyt on ylläpito sen hoksannut ja poistanut tuolta pystykorvan kuolemanketjusta.
      Käsittämättömintä maailmassa on se, että se on käsitettävissä. Tämän Albert Einsteinin toteamuksen voi helposti muokata käänteiseksi tällä palstalla muuntaen. Käsitettävät säännöt muuttuvat käsittämättömiksi sekalaisesti tulkiten. Olisi suotavaa Katekismuksen tavoin meille ”tyhmille” laatia selventävä osio= mitä tämä on ja tarkoittaa.

      Maailma on epäsoinnuille omistettu temppeli. Näin totesi jo aikoinaan Voltaire.

      Eipä tässä sitten muuta tällä erää, kuin muistelua, jatkakaa ja viritellään soittimia.

      Toki sen verran vielä, että tuumin tässä, yliarvioikohan Aller palstaa luodessaan kykynsä;)

      Ja nyt, kun verotiedotkin on julkaistu, niin mikäpä sopivampaa kuin Laaksosen Petrin Köyhän Ralli. ”Muistathan sä vähästäkin kiittää, silloin riittää se kauemmin.”

      https://www.youtube.com/watch?v=PSyIql9JpI8

      • Noita asioita minäkin ihmettelen.
        Tappokehoitus saa olla päiväkausia, mutta asiallinen aloitus katoaa alle puolen tunnin, kun aloittaja olen minä.


    • penispumpulle.ilmo

      Uuninpankko eli alias penispumpu, tai mikä pääpumppu se on? Ne on sama henkilö sivupersoonineen ja poistattavat kirjoituksia!

      • Hätiköintiä. Ei ole hyvä väittää yhtikäs mitään, ennen kuin on taustalla perusteet ja todisteet. Leikkimällä vakavilla tai vähemmän sellaisilla asioilla, et kovin paljoa saavuta. Terveellä itsetunnolla varustetun ihmisen pitäisi pystyä olemaan aina kohtelias ja sopusoinnussa eriävissäkin mielipiteissään, niitä kohdatessaan. Sanat tarkoittavat aina jotakin. Siksi ne on syytä valita tarkoin, ainakin näin herraspiireissä;)

        Vielä suuremmin, kumartaen suorastaan, mikäli taustalla on tulkintaepäilystä erimuotoisista ja runsaista kaiken elon kiemuroista. Ei se ole vaikeaa.


    • En ole saanut mitään vastausta ylläpidolta.
      Tämä häirikkö on näköjään päättänyt "savustaa" asiakirjoittajat ankaralla poistattelulla.
      Ikävää jos ylläpito hyväksyy tuollaisen.

      Onneksi tämä ei ole ainoa paikka johon kirjoitella, sillä olen osallistunut muualla keskusteluihin, mutta en Kamuttajana.
      Siinnä on "savustajalla hommaa keksiä, missä ja millä nimellä kirjoitan.

    • Kyllä puhut todella asiaa, näin tämä on nykyään.

    • Tuo Lovebotti on näköjään tehnyt helpoksi poistattaa mitä vain, muka vihapuheena.
      Ajatus on hyvä, mutta toteutus on annettu häiriköille.
      Sen verran on minuun alkanut vaikuttaa, etten tule ihan heti ostamaan Fazerin sinistä, vaikka pitäisi suosia suomalaista.
      On se kumma miten alkaa vaikuttaa kielteisesti.

      • Tuumin.tässä

        Ei tainneet Fazerilla ajatella mihin ryhtyivät maine vaan menee kin ärsyttää asialliset ja heidän seuraajansa.


      • Uuji

        Varmasti on enemmän haittaa kuin hyötyä.


    • Luin Lovebot blue -kampanjan tiedotteen, kerrassaan upeaa. Kamuttajahan muistaa, että tämä sama ongelma on ollut Lieksa-palstalla iät ja ajat, eli se ei ole Fazerin Lovebotin syytä.

      • sinäkö.se.ole

        Oletko sinä se poistattaja?


      • sinäkö.se.ole kirjoitti:

        Oletko sinä se poistattaja?

        Monta kertaa olen sanonut, että en ole ikinä ilmiantanut mitään Kamuttajan kirjoituksia, koska hän on tämän palstan herrasmies, kuten myös Wanhalieksalainen.


      • Uuninpankko kirjoitti:

        Monta kertaa olen sanonut, että en ole ikinä ilmiantanut mitään Kamuttajan kirjoituksia, koska hän on tämän palstan herrasmies, kuten myös Wanhalieksalainen.

        Näin varmaan on, en sinua pankko, aivan ensimmäiseksi epäile. Täällä on muitakin takojia ja viulisteja.

        Tuossa lovebotissa on kuitenkin se ongelma, että se on tunteiden ja subjektiivisen näkökannan varassa, vieläpä kaikille tarjolla. Tämä on palstan robottiin verrattavissa oleva yksi älytön yritelmä jälleen hillitä asiallisiakin toisinajattelun mielipiteitä. Ei sen näin pitäisi mennä. Lyhyesti sanottuna, ei toimi oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti. Lähinnä tulevat mieleeni noitavainot ja keskiaika, leikillisesti sanottuna. Edellisen toteamani jälkeen tuon esille selvyyden vuoksi, että vastustan ehdottomasti kaikenlaista todellista vihapuhetta, mutta näin toteutettuna sananvapauden todellinen tulkinta ja sen rajoittaminen on luisumassa amatöörien ja kaikenkarvaisten osaamattomien, hunsvottien ja puolisokeiden käsiin. Ei hyvä.

        ”Tunteiden ja mielipiteiden ilmaisu vihaisenakin puheena on sallittua, mutta se ei saa ylittää syrjivyyden tai loukkaamisen rajaa. Toteaa Fazer sivuillaan.”
        No nyt on sitten määritelty vihainen puhe ja vihapuhe. Tavallaan hyvä, että nämä alkavat juridisestikin avautua käsitteinä ja selkeytyvät kaikille asiaan vihkiytyville pikku hiljaa. Rangaistava teko on näin selvemmin erotettavissa. Eli kannattaa vihaisena kohdistaa vihansa päätöksiin ja ”yleiseen” mielipidemassaan. Eli heittäytyä populistiseksi, ken sitä halajaa, minä en. Pitäisihän meillä olla yksilöllistäkin vastuuta.

        Kyllä tämä maailma on melkoinen hullunmylly. Älkää hyvät ystävät vaan hullaantuko.
        Pieni Suomi on globaalisesti ajatellen aika pienillä prosenteilla kaikessa, niin saastuttamisessa kuin muussa. Mallioppilaana monessa, ja hyvän tahdon lähettiläänä, ei sitten enää olekaan niin pieniä ne prosentit suhteessa maamme kokoon ja väkilukuun. Tämä lienen on ymmärrettävää jopa kansakoulupohjalta. Vaarallista on mielestäni suurelle ”kaikkeudelle” viestittää tyylillämme. Se tulkitaan monesti heikkoudeksi, ja se ei pitkässä juoksussa ole kansakunnan etu. Mutta eihän sitä saa olla ”hyvän” kanssa erimieltä.

        Päivä se on vielä huomennakin. Pokkailkaa polkan ja jenkan tahtiin, eikä humppailukaan kunnolle pahaa tee;)

        https://www.youtube.com/watch?v=5WoemdyXMio
        https://www.youtube.com/watch?v=l5Me9bhVc2Q


      • Hyvänen aika. Nyt kun oikoluin oman tekstini, niin huomasin ainakin sen, että yhden ja sanan edestä olisi pilkku otettava pois. Täällä kun on aika ajoin suomen kielen maistereita, lehtoreita ja kaikenlaisia Vihtoreita pedioidensa kera, varsinaisen historian asiantuntijan tietotason ja kaiken sanailun suhteen nyt puhumattakaan;)


      • Uuninpankko kirjoitti:

        Monta kertaa olen sanonut, että en ole ikinä ilmiantanut mitään Kamuttajan kirjoituksia, koska hän on tämän palstan herrasmies, kuten myös Wanhalieksalainen.

        Uskon täysin sinua tuossa asiassa, enkä ole hetkeäkään epäillyt sinua poistattajaksi.
        Poistattajan henkilöllisyydestä minulla on yli 50 % varmuudella käsitys.
        Yhtenä vaikuttimena on varmaan se, että hän luulee minua aivan muuksi henkilöksi, sellaiseksi josta hän ei jostain syystä pidä.
        Hän oli kuitenkin pieni poika, kun minä sieltä lähdin, emmekä ole tavanneet milloinkaan.


    • laila_laila

      Miten teillä muuten kaikki alkoi? Epärelevanttia. Muistatteko miten valmistuitte eloon? Epärelevanttia. Rima vastata on tieten, vaikea. Joikukaa.
      Aihe ei ole kummoinen. Mietin aloitukseksi, mutta meni nyt näin, koska ei ole varsinaisesti lieksalaiseen identiteettiin läheisesti liittyvää.
      On sekin maailman menossa kummallista, että rauhankyyhky on usein ryvettynein kyyhky.
      Jos se oudolta tuntuu, kyllä siihen tottuu. Taiteessa on pienen kansakunnan voima.
      realisti W.W

      • vissin_vissi

        Juu, ja kaiken maailman poliitikoiksi harva suomalainen kykenee. Vissi on niin.


      • realistiWolf.Wolf

      • minä.ja_toinen

      • alfa_beta
        minä.ja_toinen kirjoitti:

        Hyvin todettu eräältä tietyltä ministeriltä. (kok>)
        Vihapuhe ei ansaitse sananvapauden suojaa.

        Antti opetti aikoinaan monia. Lyhyesti tässä.
        identitatem furtum)


      • alfa_beta kirjoitti:

        Antti opetti aikoinaan monia. Lyhyesti tässä.
        identitatem furtum)

        Tunsin Antin, ja hänen perheensä.


      • kamuttaja kirjoitti:

        Tunsin Antin, ja hänen perheensä.

        Hänen perhettään kohtasi joskus paha murhe.


      • perheenjäsen
        kamuttaja kirjoitti:

        Hänen perhettään kohtasi joskus paha murhe.

        Ei heitä mikään murhe ole kohdannut kuulun tuohon perheeseen ja tiedän.


      • perheenjäsen kirjoitti:

        Ei heitä mikään murhe ole kohdannut kuulun tuohon perheeseen ja tiedän.

        Kuulut varmaankin jonkun toisen Antin perheeseen, kun et tiedä.
        Muistan tuon Kamuttajan mainitseman tapauksen.


      • Minäkin.muistan
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Kuulut varmaankin jonkun toisen Antin perheeseen, kun et tiedä.
        Muistan tuon Kamuttajan mainitseman tapauksen.

        Kyllä siitä aikoinaan koko Lieksa kohisi oli niin dramaattinen tapahtuma.


      • se.on.vaan.pikku.piski
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Kuulut varmaankin jonkun toisen Antin perheeseen, kun et tiedä.
        Muistan tuon Kamuttajan mainitseman tapauksen.

        Älä Wanha välitä tuosta louskuttajasta joka käy kimppuusi muissakin ketjuissa.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe