Autovero poistuu

donotfix

Petteri Orpo kertoi juuri televisiossa. MTV3 uutisextra.

32

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanaaihanaa

      Vaalit tulossa. Aika pitkä on vielä matka veron poistumiseen.

    • uus-vero-tulee

      Autovero poistuu ja trafimaksut nousee kuten kaavailleet että 1000€/tuhat kiloa uusi hinta ja maksu tonnin välein.Eli 2100kg painava maksaa 3000€ vuodessa uutta saastemaksua.Ammattiliikenne vapautuu tästä verosta kokonaan.Koskee sähköautojakin.

      • Puupäät

        Ja täällä suomen hölmölässä tuollainen veromallihan tarkoittaisi siis sitä, että tuota maksua maksaisi vuosittain kaikki autonomistajat, siis nekin, jotka ovat auton ostaessaan täyden autoveron joskus maksaneet.


    • Erkkieräänkadunvarresta

      Autoveron laskemisessa piilee ongelma.
      Ne autot, joita haluttaisiin ilmaston takia, eivät juuri halpene, vaikka autovero poistettaisiin kokonaan, mutta isopäästöisten autojen hinnat halpenisi jopa reilusti.

      Uuden Nissan Leafin autoveroon 1176€-1287€
      Auton hinta n. 36 000-40 000€

      E Golf 1338,49€ autoveroa ja auton veroton hinta on 41 770€

      Laitetaan lopuksi vielä Volvo XC60

      XC60 T8 AWD Inscription aut hybrid
      teho 390hv
      CO2 70
      veroton hinta 70 300€
      autovero 4 600,95€
      Hinta yhteensä 74 900,95€

      XC60 T6 AWD Inscription aut
      Teho 310hv
      CO2 211
      Veroton hinta 57 200€
      autovero 29 483,92
      hinta yhteensä 86 683,92€

      Mitä siitä tulisi, jos Keskinen voisi ostaa seuraavan Ferrarin 150 000€ halvemmalla kuin nykyisellä autoverolla.
      Sitä ei mielensäpahoittajien some kestäisi...

    • äläostauuttajuurinyt

      Polttomoottoriautoille voidaan kuitenkin laittaa vtunmoinen rangaistusmaksu ja se tulee koskemaan kaikkia autoja. Älkää tehkö virhettä ja ostako uutta autoa nyt vaan odottakaa rauhassa mitä tuleman pitää. Se me suomiautoilijat osataan. Nyt voi berner vetää straponilla autoilijaa takamukseen ja orpo vetää vielä kolin ali...

    • MJK__

      Tämä Orpon avaus paljastaa vain miten pihalla politikot ovat käytännön elämästä. Vähäpäästöisten autojen autovero on niin pieni, että sillä ei ole mitään merkitystä auton hankintaan.

      • aatoilija0vero

        On sillä se merkitys että sitä ei haluta maksaa. Siksi Suomessa on euroopan vanhimman autot. On aivan turha maksaa edes sitä 4000e veroa alvia. Ei sillä saa yhtään mitään.


    • SeSiinäVaanOnTaustalla

      Vaikka autovero poistuisikin, niin autojen hinnathan eivät suinkaan laske. Tuo vero, joka on maksettu nykyisellään valtiolle, menee nyt siitä eteenpäin auton valmistajan kukkaroon, eli mikään ostohinnoissa ei siis muutu. Ei sillä, että se lisäisi autojen ostoa suomessa, mutta kun tuo kirosana VERO poistuu auto nimikkeen edestä, on suomalainen suurinpiirtein nirvanassa!!!

      • jusrr

        VMP! Autoveron poistuessa tulee kilpaillut hinnat koko EU:n alueelle. Tämän lisäksi vakuutushinnat laskee ja muut korjauskulut kun keinotekoista veroa ei ole varaosissa.


      • SeSiinäVaanOnTaustalla
        jusrr kirjoitti:

        VMP! Autoveron poistuessa tulee kilpaillut hinnat koko EU:n alueelle. Tämän lisäksi vakuutushinnat laskee ja muut korjauskulut kun keinotekoista veroa ei ole varaosissa.

        Miten helvetissä Autovero vaikuttaa vakuutusten hintaan? Mitä tekemistä niillä on keskenään?


      • aatoilija0vero
        SeSiinäVaanOnTaustalla kirjoitti:

        Miten helvetissä Autovero vaikuttaa vakuutusten hintaan? Mitä tekemistä niillä on keskenään?

        "Miten helvetissä Autovero vaikuttaa vakuutusten hintaan? Mitä tekemistä niillä on keskenään?"

        No kappas kun ne korjauskustannukset sisältää suomivaraosien ylimääräisen autoveron. Eli varaosa, joka maksaa Saksassa 100e on suomessa vähintään 500e. Autoveron poistuessa vakuutettavan omaisuuden arvo pienenee ja samalla korvauskustannukset.


      • Kaikenlaistauskontoa
        aatoilija0vero kirjoitti:

        "Miten helvetissä Autovero vaikuttaa vakuutusten hintaan? Mitä tekemistä niillä on keskenään?"

        No kappas kun ne korjauskustannukset sisältää suomivaraosien ylimääräisen autoveron. Eli varaosa, joka maksaa Saksassa 100e on suomessa vähintään 500e. Autoveron poistuessa vakuutettavan omaisuuden arvo pienenee ja samalla korvauskustannukset.

        Autonkaan varaosissa ei ole autoveroa. On vain Suomalaisen kauppiaan kohtuullinen kate. Yleensä kuitenkin tilaan osat nettikaupasta jolloin säästän tuon suomikatteen (Yleensä yli 50%)


      • Anonyymi
        SeSiinäVaanOnTaustalla kirjoitti:

        Miten helvetissä Autovero vaikuttaa vakuutusten hintaan? Mitä tekemistä niillä on keskenään?

        Oletko tosissaan? Tottakai törkeät varaosahinnat johtuu osin autoverosta - vertaa vaikka Saksaan.


    • hinnat-nousee

      Kuten tuossa eräs sanoi autojen hinnat ei laske ollenkaan vaikka vero poistuisi. Sillä Suomeen tuodaan ja suomalaiset jälleenmyyjät saa halvemmalla autot kuin muualla koska muuten ei yhtään autoa tänne myytäisi. Valmistaja kompensoi suomen älyvapaan verotuksen, mutta muut vetää taas välistä. Jos vero poistuu autot tuodaan kalliimmalla hinnalla ja koska jälleenmyyjät ei katteestaan luovu hinnat oikeastaan nousee ei laske.

      • Kkfkfkfkfkffkkf

        Ei valmistajilla sentään niin paljon ilmaa hinnoissa ole. Joskus vuosia sitten ehkä vähän kompensoivat, muttei enää aikoihin. Lisäksi kuljetuskustannukset isommat tänne.


      • vmpw

        Tuo on tuota autotuojat ry:n paskapuhetta että "ei ne hinnat laske". Silti täälä rosvotaan veron avulla myös lisävoittoja kauppiaille.


    • Höpsistäpussiin

      Orpo sanoi: autovero poistettava vähäpäästöisiltä autoilta. Se oli vähän kuin toivomus.

      • KortinSaanutKinkeli

        Mutta juuri kortin saanena kinkelinä toivoisin kuitenkin, että saisisin verrarin ostettua vanhemmilta saaduiilla viikkorahoilla!! WROOOOOOOMMMMMM!!! Kyl mä sit näyttäisin närhen munat kaikille!!!.....


      • sormipoisnenästä

        Mitä se auttaa, kun sähköautossa (pl. Tesla) autoveroa on joku puoltoista tonnia.


      • Fjjccghjjk
        sormipoisnenästä kirjoitti:

        Mitä se auttaa, kun sähköautossa (pl. Tesla) autoveroa on joku puoltoista tonnia.

        Mikä muuten on perseestä. Veron pitäisi tulla valmistus ja kierrätys huomioiden, Teslan eliniän päästöt kun voivat jopa ylittää bensa-auton.


    • Missä_järki

      AUTOVEROA EI TARVITSE (saa) POISTAA... Suomessa aikas harva pystyy ostamaan/ostaa auton ilman vaihtoautoa, mikä tarkoittaa siis sitä, että on autoissa vero tai ei VÄLIRAHA pysyy samana ja AINOA asia, minkä tuo veronpoisto siis tekisi, olisi se, että tilalle tulisi uusia "KÄYTTÖMAKSUJA", jotka eivät perustu muuhun kuin auton omistamiseen. Se joka paljon "saastuttaa" autollaan, tarvitsee siihen PALJON polttoainetta, josta meillä jo nyt maksetaan maailman korkeimpia veroja, eli siis tarvita mitään erillisiä km tai muuhun perustuvia maksuja, joista verotuotto olisi 0€, johtuen perintäkuluista ja autoihin tarvittavista lisälaiteista ym. ym.

      • Orpopirus

        Välirahaveijo taas huutelee! Autovero pois.


      • autovero

        Automyyjä pyytää saman välirahan kun vaihdat käytettyä autoa autoveron poiston jälkeen kuin ennen autoveron poistoa. Jos automyyjä pyytää pienemmän välirahan uuden auton kaupassa niin autoliike menee konkurssiin. Rautalangasta vääntäen - autoveron poisto tarkoittaa käytettyjen autojen arvon alentumista. Rautalangasta vääntäen - ainoastaan jos ostat uuden auton ilman vaihtoautoa niin hyödyt saamalla edullisemmin auton mutta sekin alennus voi jäädä melko pieneksi sillä autotehtaat dumppaavat tänne uusia autoja pienemmällä hinnalla. Taidat olla persaukinen jos et pysty uutta autoa ostamaan jossa on mukana autovero. Persaukisten ei kannata edes haaveilla uuden auton ostamsesta vaan tyytyä muutaman sadan arvoiseen autoon.
        Rautalangasta vääntäen - autoliikkeellä on myynnissä 100 käytettyä autoa ja niiden arvo laskee yhdessä yössä autoveron poistamisen takia niin automyyjän on pakko ottaa se huomioon kun joku tulee vaihtamaan autoaan uuteen ja se tarkoittaa sitä että käytetyn auton arvo on romahtanut kauppa tehdessä.


    • Pelleilyä_päättäjiltä

      Taas saadaan suomen autokauppa sekaisin ja lähes loppumaan... mistä ihmeestä meille suomeen riittää näitä valopäitä tuonne arkadianmäen teatteriin...

    • InnostunutKinkeli

      JEEEEEEEEEE!!!!!!! Sitten kun autovero poistuu, on kaikki uudet autot ilmaisia!!!!! JEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

    • sähkö-kallista

      No sähkövero nousee kaikille taas kuten aina vuoden vaihteessa eli 2019 nousu vain 3,7% mutta siirtomaksut nousee varsinkin carunalla taas sen maksimin 28% tuli juuri lappu siitä.

    • autovero

      Berner ilmoitti että autovero ei poistu joten siitä saitte kun näitte märkiä unia autoveron poistamisesta. Tarkoittaa sitä että muita veroja / maksuja tullaan korottamaan. Satutteko tietämään että vanha auto on ympäristöystävällisin auto.
      Vanha auto ei enää aiheuta valtavasti päästöjä kuten uuden auton valmistus koska vanha auto on jo valmistettu. Saat ajaa Teslalla 130000 kilometriä ennen kuin auto alkaa tulemaan ympäristöystävälliseksi sillä niin paljon Teslan valmistus kuormittaa ympäristöä. Kun Teslan mittariin on tullut 130000 kilometriä niin silloin Teslaan pitää ostaa uudet korkeajänniteakut jotka maksaa enemmän kuin uusi bensiinikäyttöinen auto / dieselkäyttöinen auto joten voidaan sanoa onko tässä mitään järkeä. Käytettyä paljon ajettua sähköautoa ei kannata kenenkään ostaa.

    • autovero

      Autovero ei poistu sanoi liikenneministeri Anne Berner joten voidaan lakata puhumasta autoveron poistumisesta ja keskittyä muihin asioihin kuten jouluruokien valmistamiseen kuten porkkanaloorat - lanttuloorat - imelletyt perunaloorat.

    • äläostauuttajuurinyt

      Bernerin Anne ei autoverosta päätä! Se on valtiainministeriön asia.

      • donotfix

        Vlaiopweaipotuatpoaptoglwööawtuw 0ar-ministerön siis


    • peukkkkku

      Kokoomus esittää autoveron poistoa! Hienoa että he ovat vihdoin perussuomalaisten kannalla asiassa. Enää on kesKusta ja "autovero poistuu vain kuolleen ruumiini yli niinistö" käännytettävänä.

    • ammattiasentaja

      Autovero on Suomessa niin pieni että sen poistuminen ei näy hinnoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe