Ruotsalaisille kuuluu kiitos sivistyksestämme

Tuhat vuotta sitten suomalaiset olivat sivistymättömiä metsäläisiä. Tuolloin ei ollut edes yhteistä Suomen kansakuntaa. Riitaisat heimot tappelivat täällä keskenään kalavesistä ja tekivät ryöstöretkiä toistensa alueille.

Ruotsalaiset toivat meille sivistyksen. Kauppa- ja ristiretkien myötä Suomeen tuli merkittävä ruotsalaisasutus ja sen myötä saimme länsimaisen kulttuurin, hallinnon, talousjärjestelmän ja uskonnon läntisessä muodossa. Olemme tänä päivänäkin ylpeitä siitä, että kuulumme läntiseen Eurooppaan. Kiitos siitä kuuluu ruotsalaisille, jotka tekivät metsäläisistä sivistyneitä eurooppalaisia.
Ilmoita


Aloittaja on henkisesti sairas. Hänen ainoa tarkoituksensa on riidankylvö.
Siksi hän esittää törkeitä väitteitä suomalaisista (riippumatta kunkin kotikielestä) ja Suomesta ja käsittämätöntä sananhelinää ruotsalaisista ja Ruotsista.

Epäilemättä ruotsalaiset tuntevat samanlaista vastenmielisyyttä aloittajan provosointia kohtaan. Ei heilläkään ole aihetta pilata maidemme varsin ystävällisiä suhteitä häiriintyneen moskan vuoksi.
Toivon että tämä on viimeinen kommentti tähän saastakirjoitukseen, jotta se katoisi äkkiä
2 VASTAUSTA:
Nimimerkki "suoraanjaselkeästi" on itse henkisesti sairas. Hän ei kestä yksinkertaista totuutta Suomen historiasta. Suomalaiset saivat sivistyksensä Ruotsista, ei sitä voi kieltää.
Outo kommentti. Kommentin kirjoittaja ei ole ymmärtänyt avauskirjoituksen selkeää sisältöä.
+Lisää kommentti
"Tuhat vuotta sitten suomalaiset olivat sivistymättömiä metsäläisiä. Tuolloin ei ollut edes yhteistä Suomen kansakuntaa. ..."

Tuhat vuotta sitten ei ollut myöskään Ruotsin valtiota!
1 VASTAUS:
Ruotsin valtio alkoi hahmottua tuhat vuotta sitten. Suomen valtio kehittyi vasta satoja vuosia myöhemmin ja tällöinkin ruotsalaisen hallinnon ansiosta.
+Lisää kommentti
Ruotsi alkoi hahmottua vasta kun katolinen kirkko yhdisti kilpailevat heimot yhteisen hiippakunnan avulla 1164, kun perustettiin Uppsalan arkkipiispaistuin. Sveaa ja Göötanmaata pidettiin tuolloin pohjoistanskalaisten metsäläisten maana ( tuolloin vielä yhteinen kieli).
Ruotsia ( ja siinä sivussa Suomea) hallintiinkin Kööpenhaminasta 1397–1523.

Ruotsin kirjakieli kehitettiin 1500-luvun alussa, samaan aikaan Suomen kirjakielen kanssa. Ruotsissa otettiin tarkoituksella etäisyyttä tanskaan, lainaamalla sanoja runsaasti saksasta. Saksalaiset dominoivatkin ulkomaankauppaa aina 1500-luvun alkuun saakka.

Suomeen sivistys haettiin suoraan Euroopan yliopistoista ja oppineiden kieli oli latina. Esimerkiksi Mikael Agricola opiskeli Wittenbergin yliopistossa. Vasta 1600-luvulla alkoi Ruotsin valtakunnassa korkeampi opetus ruotsiksi joka määrättiin ainoaksi opiskelukieleksi.

Kun mennään kivi ja pronssikauteen, saapui Suomen aluelle aikaisemmin keramiikka, maanviljely ja metallit kuin Ruotsiin.
Siitä mitkä olivat Suomen heimojen suhteet ennen v. 1150 emme tiedä. Vasta tämän jälkeen tapahtui itä ja länsisuomalaisten eriytyminen. Paljon muinaisesta Suomesta kertovaa tietoa myös katosi Turun palossa 1827.
5 VASTAUSTA:
Tarkoitushakuiset aitosuomalaiset selittelysi eivät muuta miksikään sitä tosiasiaa, että ruotsalaiset sivistivät suomalaiset.

Ruotsin ensimmäisenä kuninkaana pidetään Erik Segersälliä, joka hallitsi vuosina 970-995. Kristinuskonkin ruotsalaiset omaksuivat jo viikinkiajalla 800-900 -luvuilla. Kristinuskon myötä Ruotsiin syntyi kirkollinen hallinto, josta oli hyötyä myös maalliselle hallinnolle.

Ruotsin kirjakieli syntyi jo paljon ennen 1500-lukua, josta todisteena ovat monet hallinnolliset asiakirjat. Agricolan Uuden testamentin käännös 1500-luvulta ei vaikuttanut suomenkielisen kirjakielen syntyyn vielä pitkään aikaan. Siinä olet oikeassa, että ruotsinkielistä korkeampaa opetusta annettiin jo 1600-luvulla ja jopa aikaisemmin. Suomenkielinen korkeampi opetus alkoi vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla.

Suomalaisia opiskeli keskiajalta alkaen Keski-Euroopan yliopistoissa, mutta ruotsalaisia opiskeli siellä paljon enemmän.

P.S. Miksi vaihdat koko ajan nimimerkkiäsi? Käyttäisit alkuperäistä nimimerkkiäsi "suoraanjaselkeästi"
Minä, eli "suoraanjaselkeästi" kirjoitin ainoastaan ensimmäisen kommentin, jossa totesin aloituksen olleen sairaan ihmisen riitaa provosoivaa moskaa.
Valitettavasti provosoivan moskaa on tullut lisää muiltakin häiriintyneiltä.

On surkuhupaisaa että nimenomaan häiriintyneet puhuvat jotain sivistyksen tuomisesta, vaikka heidän kirjoitelmissaan ei pientäkään merkkiä sivistyksestä.
Poikkeuksellisesti joudun jopa toivomaan, että edes Ankdam neuvoisi näitä häiriintyneitä lopettamaan ridankylvönsä.

En siis ole Suomen.Mieli.jaMieli , mutta tämän kommentti on täyttä asiaa. Kiitos siitä.
Miksi kiertelet totuutta. Kommentoit tyhmää mielipidettäsi toisella nimimerkillä kirjoitetulla kommentilla ja kehtaat sitten vielä kehua omaa sepustustasi "täydeksi asiaksi".

P.S. Sovitaanko kuitenkin, että Suomi on saanut länsimaisen kulttuurinsa ja sivistyksensä Ruotsista. Hyväksynet myös sen, että Suomen ruotsinkielinen väestö on ansioitunut ruotsalaisen kulttuurin juurruttamisessa takapajuiseen maahamme menneinä vuosisatoina.
"Suomenkielinen korkeampi opetus alkoi vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla."

Turun akatemia perustettiin jo vuonna 1640!
oli pääasiassa latinankielistä. Alkeisopetus ruotsiksi. Suomea tuskin käytettiin.
+Lisää kommentti
Alottaja on pesun kestävä PVL uus natsi.
Ilmoita
Ruotsalaiset pitävät suomalaisia noitina ja rupusakkina, ne ulkoistaa lähimmöisenrakkuden kosovoon, omiin kansalaisiin suhtaudtaan ylenktseisesti.
He tekevät samaa mitä erooppalaiset Afrikassa. Suomalaiset sarvikuonoja.

Suomalaiset on eri rotua ruotsalaisten mielestä, se rotuoppi elää vieläkin mielissä.

Ylen ohjelmapolitiikan kontekstissa kautta linjan ; Kuten Kalevala, Kivi, Linna; Kaikki jotka erottuu runebergiläisestä perinteestä omaksi suomalaisuudeksi häpäistään, ei tiedetä että Väinämöinen laulaa raakalaiset ja muut hyväksikäyttäjät tietämättömyyden ja teeskentelyn suohon.
Siksi on nostettu seksuaalivammaiset etusijalle, ne täyttää median otsikot ja ajatusmaailman seksin ja sadomasokismin maailmoihin. Siellä on se markkina-RAKO.
1 VASTAUS:
Kirjoituksesi on sekava. Et kai ole ottanut tavallista suurempaa yömyssyä?
+Lisää kommentti
Sverige on rappiolla. Joutaa hävitä historian roskatynnyriin koko rappioSverige.
Ilmoita
Höpsistä. Suomalaiset olisivat liikkuneet, saaneet vaikutteita ja käyneet kauppaa ihan siinä missä ruotsalaiset ja muutkin. Väestö oli tosin vielä niin vähäistä ettei paineita ollut. Jonkinmoista sivistystä oli Aasiassakin jopa ennen ruotsalaisia. Uskontoakin tuli ja paljon muuta. Jos eivät olisi halunneet "sivistyä" niin sekin olisi ollut oma valinta. Hallinnollinen järjestys oli jämäkämpää mutta sekin syntyi ruotsieliitin tarpeisiin ja oli toisaalta kaikkea muutakin kuin sivistynyttä. Ei tässä syytä valittaa kävi kuin kävi mutta ei täällä tyhjän päälle olisi jouduttu.
Ilmoita
Tässä muutama esimerkki ruotsalaisten tuomasta "sivistyksestä" suomalaisille: 

-noitavainot 
-teilipyörä 
-mestauslava 
-jalkapuu 
-raipparangaistus 

ja lisään vielä ättestupan.Sille ei ole vastinetta suomen kielessä. Ättestupan oli tapa jolla ruotsalaiset pääsivät eroon vanhuksista. 
Vanhus työnnettiin rotkoon. Yhteinen syyllisyys torjuttiin siten,että kaikki kyläläiset työnsivät pitkillä kepeillä yhtäaikaa vanhuksen rotkoon. 

Ahvenanmaalla ruotsalainen "sivistys" viettää riemujuhliaan: Suomen kielen puhuminenkin on kielletty Ahvenanmaan keskussairaalassa. Suomenkielistä seurakuntaa ei sallita. (Jumala on "ruotsinkielinen"). Kuolinilmoitustenkin pitää olla ruotsiksi Ahvenanmaa lehdissä. 
Suomenkielisille lapsille ei sallita oman äidinkielen opetusta. Saatika omakielistä opetusta. 

Noitavainoista puhuttaessa ei kannata mennä eurooppaan saakka, sillä Ruotsi on paljon lähempänä... 

http://www.uta.fi/laitokset/historia/noitanetti/ 

http://www.uta.fi/laitokset/historia/noitanetti/index.fi.html 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot_Ruotsin_valtakunnassa 

"Nykyisen Suomen alueella noitavainot keskittyivät pääosin Ahvenanmaalle ja Pohjanmaan ruotsinkielisille alueille, joista oli tiiviit yhteydet Ruotsiin" 

http://www.uta.fi/laitokset/historia/noitanetti/kuolemantuomiot.html 

http://www.uta.fi/laitokset/historia/noitanetti/ajat.html 

"Secoituxesta järjettömäin luondocappalden canssa" : Perversiot, oikeuselämä ja kansankulttuuri 1700-luvun Suomessa 

https://oa.doria.fi/handle/10024/888 

https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/888/secoitux.pdf?sequence=1 

Tuollainen polttamalla lahtaaminen oli lopulta lopetettava kun ladot alkoi loppua ja kotieläimistäkin oli pulaa... 

Ruotsin anti maailmalle: Ättestupan ja teilipyörä. 

”Härmäläisessä kulttuurissa ei tunnettu ruotsalaista tapaa ja käsitettä ”ättestupan”. Sanakirjassa sanalle ei löydy suomalaista vastinetta, vaan se selitetään ”kallioksi, josta vanhukset syöstiin kuolemaan”. Pitäen yhdessä kiinni tangosta sukulaiset työnsivät vanhuksen jyrkänteeltä rotkoon. Murha oli yhteinen ja kaikki olivat syyllisiä. Näin ruotsalaiset pääsivät eroon vanhuksista, jotka eivät kyenneet enää tuottamaan tarpeeksi.” (Lähde: Ruotsinsuomalainen 22.11.2001 Osmo Vatanen) 

http://ryyti.blogit.uusisuomi.fi/2009/09/24/attestupan-innovaatio-ruotsista/ 

http://ryyti.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/19/miksi-ei-finlandarejavel-mutta-finjavel/ 

http://www.uta.fi/laitokset/historia/noitanetti/varhaisimmat.html
2 VASTAUSTA:
No olipa siulla jorinaa ihan kyllin,ainakin siihen tuulessa kieppumattomaan totuuteen nähden että sivistyksemme on ruotsalaista perua ja olemme siitä kiitollisuuden velassa länsinaapurimme. Se on kiistaton historian totuus jota vastaan on hankala potkia. Eiks je?
brorpå kirjoitti:
No olipa siulla jorinaa ihan kyllin,ainakin siihen tuulessa kieppumattomaan totuuteen nähden että sivistyksemme on ruotsalaista perua ja olemme siitä kiitollisuuden velassa länsinaapurimme. Se on kiistaton historian totuus jota vastaan on hankala potkia. Eiks je?
Onhan se sikäli että Suomea on aina häiritty eikä vähälukuinen, Ruotsin suurvaltapyrkimysten lamauttama rasittama suomalaisuus päässyt kehittymään rinnan muiden kansojen kanssa. Kiitollisuudesta vaikea sanoa kun ei ole sitä toista mallia ilman Ruotsia tai Venäjää. Brorpån mielestä seuraava sivistysaalto rynnii Lähi-Idästä? Jos Suomi olisi yksilö se olisi ollut nurkassa pidetty kaltoin kohdeltu orpo. Mutta kyvykäs ja itsepäinen. Eipä tässä mitään nyt.
+Lisää kommentti
Ruotsalaisille kuuluu kiitos kirkkojen verotusoikeudesta sekä kirkon ja aatelisten omaisuuksista.
Kristinuskon Bysantista Länsi-Suomeen toivat ei-ruotsalaiset viikingit ja itäsuomeen venäläiset.
Ruotsalaiset päättivät, että Suomeen ei kannata perustaa kouluja kun täällä ei ole tehtaitakaan. Suomen koululaitos kehittyi Venäjän vallan aikana. 1800-luvun alkupuolella syntyivät ensimmäiset sunnuntaikoulut, kauppakoulut, tekniset reaalikoulut ja maanviljelyskoulut. Suomeen haluttiin kehittää elinkeinoja ymmärtävää virkamieskuntaa ja maatalouden neuvontatoimintaa, vaihtoehtona uskonnollisesti ja akateemisesti kasvatetulle eliitille.
Suomen Talousseuralla ja Venäjän keisarilla oli ratkaiseva osa kolutuksen kehittämisessä. Gabriel Ahlman määräsi testamentissaan omaisuutensa Suomen talousseuralle, ja määräyksen mukaan puolet korkotuotosta olisi käytettävä "rahvaan, varsinkin lasten opettamiseksi (Wikipedia)
Koulut alkoivat vakiintua vasta Suomen sodan jälkeen.
1 VASTAUS:
Suomi erotettiin Ruotsista ja liitettiin Venäjään vuonna 1809. Suomessa ei tietenkään ollut kouluja Ruotsin vallan aikana, koska niitä ei ollut missään muuallakaan. Kirkko sitä vastoin opetti suomalaisille lapsille kristinopin alkeet ja jopa lukutaidon 1600-luvulta alkaen. Sekin oli ruotsalaisten ansiota, koska käytäntö levisi Suomeen Ruotsista.
+Lisää kommentti
Ei kuulu vaan suomalaisille. Onhan maailma täynnä kaikenlaisia "oppeja" ja harhojakin. Se että joku tajuaa omaksua asioita ja jatkaa niitä perinteenä eteenpäin, eli joku tai jotkut suomalaiset kokivat ne asiat silloin hyväksi mitä ne sitten olivatkaan, kiitos kuuluu heille. Ei ruotsalaisille.
1 VASTAUS:
Kylläpä vaan kuuluukin ruotsalaisille sillä heillä oli jo taito laatia lakeja meille suomensuhnille jolla nimellä meitit tunnettiin Ruotsin itärajan takana. -Eiks nii?
+Lisää kommentti
Ai, Ruotsiinkin on perustettu trollitehdas. Suomeen perustettava myös.
Ilmoita
Mieti mistä Ruotsi on sivistyksensä saanut. Saksasta ja sen takia Ruotsi onkin eräänlainen Saksan etäpääte ja kielikin kaukaista saksankieltä vaikka sitä ei yleisesti kerrota. Kuten norjakin sillä vain Islannissa puhutaan enää vanhaa skandinaviskaa.

Ruotsin kielen sanoista 4/5 ja kieliopista 2/3 on peräisin saksankielestä. Että se siitä ruotsalaisesta ylemmyydestä sillä 1000 v sitten hekin olivat täysiä metsäläisiä kunnes tunnettu saksalaisekspansio heidätkin sivisti.
3 VASTAUSTA:
Älä ryhdy kielitieteilijäksi, kun et siitä mitään ymmärrä.

P.S.Tiedätkö, mistä kielistä suomi on saanut lukuisat lainasanansa?
Salonsaari kirjoitti:
Älä ryhdy kielitieteilijäksi, kun et siitä mitään ymmärrä.

P.S.Tiedätkö, mistä kielistä suomi on saanut lukuisat lainasanansa?
Tuskin ainakaan palstan lahtarien ruskeista kielistä.
Vielä1400-luvulla ei ollut erillistä ruotsin, norjan tai tanskan kieltä, mm. Riimukirjoitusten kieltä on vaikea tulkita pelkän nykyruotsin avulla. Näissä riimukirjoituksissa on muuten paljon suomenkielen sanoja. https://sfnet.tiede.historia.narkive.com/AqbOVk1T/riimukirjoitukset-ei-ole-muinaista-ruotsin-germaani-kielta. Ruotsin kirjakieli tosiaan tietoisesti eriytetiin yhteisestä skandinavian alkukielestä ( kuten myös kirjanorja) 1500-luvulla ja vaikutteita otettiin paljon saksasta.
Suomalaiset kääntyivät kristinuskoon samaa tahtia ruotsalaisten kanssa 800-900 luvuilla. Usko oli ortodoksista täällä meillä. Sveanmaalla ja Göötanmaalla oli tuohon aikaan samaan tapaan paikallisia päälliköitä, "kuninkaita" kuin Suomessa.
https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kristinusko-levisi-suomeen-luultua-aiemmin

"Ruotsalaiset toivat sivistyksen" on rasistinen heitto jota enää nykyaikana yhä harvempi käyttää. Se että suomakieli tuli sivistyskieleksi vasta 1800-luvun lopulla kertoo systemaattisesta suomenkielen ja kansan kielellisestä syrjinnästä.
+Lisää kommentti
Suomalaiset ovat edelleen sivistymättömiä metsäläisiä. Sen huomaa kaikesta, alkaen Suoli24:stä. Lukekaa nyt tän sivuston keskusteluja, vaikkapa toi maailman menoa -palsta. Haiseva lauma.
1 VASTAUS:
Seurasin muutama vuosi sitten Suomalaisuuden liiton keskustelupalstaa. Hihhuleiden hallussa olleen liiton fennomaanihörhöt käyttivät Ruotsista ja ruotsinkielisistä kieltä, jota ei uskoisi Suomesta löytyvän.
+Lisää kommentti
"Sivistäminen" tarkoitti organisoitua riistoa. Sen edellytyksenä oli svedujen tuoma, alkeellinen virkamiesorganisatio ja väestön alkava rekisteröinti VEROTUSTA varten.
Ainoa, todella myönteinen asia oli yhtenäiset lait jotka antoivat alkeellisen perustuvan kaikille päin vastoin kuin Venäjän vaikutuspiirissä oleva väestö joka oli täysin paikallisen ruhtinaan mielivallan varsassa.

Eivät svedut meitä hyvän hyvyyttään sivistäneet vaan vaikutteita tarttui riiston kylkiäisenä.

Satojen vuosien aikana mamme on maksanut tuosta "sivistyksestä" erittäin rutkan hinnan.
Ilmoita
Kylläpäs täällä taas on "sivistynyttä" pohdintaa.
Ilmoita
Sivistys tuli. Rahat, ravinto ja henki meni.
Ilmoita
Ja tuhannen vuoden kuluttua mikään ei ole muuttunut, kuin se että SUOMI on lakannut olemasta. Tätä menoa idän herrat kyllästyvät perättömiin syytöksiin heitä vastaan, ja pyyhkäisevät Suomen maailmankartalta. Se on vain muutamasta tunnista kysymys.
Ilmoita
Oli miten oli, on se vaan täällä Skoonessa suomalaisen hyvä olla jo kohta 40 vuotta :D
1 VASTAUS:
Skoone kuuluisi Tanskalle. Ruotsi sai alueen Roskilden rauhassa 1658. Skoonen murre onkin oikeastaan tanskaa.
+Lisää kommentti
SUOMEN kansa ei ole vieläkään oppinut mitään "Diplomaattista käytöstä", muihin maihin nähden. Sivistymättömyys tulee myöskin esille "kielitaidottomuuksin",korkeassa virassa olevien on PAKKO osata ainakin ENGLANTI sujuvasti. Mitä he ovat opiskelleet kouluissaan, "Hebreaako" ? Sitähän ennustetaan monen maan pääkieleksi siionistien ottaessa vallan.
2 VASTAUSTA:
Taitaa olla maailmanennätys saada noin monta kirjoitus- ja kielioppivirhettä noin pieneen kappaleeseen. Toisaalta, alleviivaahan se agendasi. " En ole käynyt kouluja, enkä käy :)"
Suomalaiset osaavat parhaiten englantia ei-germaanisia kieliä äidinkielenään puhuvista kansoista.
+Lisää kommentti
Sen takia Ukrainan pellot kasvaa niin hyvin vieläkin kun niitä on lannoitettu kymmenien tuhansien Suomen pakko-otettujen miesten luilla. Se siitä sivistyksestä.
1
Ilmoita
Kun vertaa ruotsalaisten sivistystä meikäläiseen juntti-mänttiin niin ei voi sanoa sivistyksen sieltä tulleen ja tarttuneen, Edes Venäjällä ei näe sellaisia roskaamisorgioita mitä on kaupunkiemme puistot kesäviikonloppuisin muusta ympäristöstä puhumattakaan. Jos verrataan Suomen ja Ruotsin maaseutua niin ihan ovat kuin eri planeetalta.
Ilmoita
Kuka tällaisesta kirjoittelusta hyöty; missä tarkoituksessa keskustelu on pantu liikkeelle? Trolliit ovat asialla, ja ruotsalaisuutta puolustetaan ja kehutaan tavalla, joka vahingoittaa suhtautumista suomenruotsalaisiin. Vahingoittaminen kohdistuu myös suomenkielisiin.
1
Ilmoita
Outoja väitteitä. Mitä haittaa siitä on suomenruotsalaisille, jos tunnustetaan heidän ja Ruotsin suuri merkitys Suomen ja suomalaisten sivistämisessä. Kiitos kuuluu heille, eikä sitä ole syytä pantata.
5 VASTAUSTA:
Lähes kaikki suomalaiset tietävät hyvässä ja pahassa Ruotsin merkityksen Suomelle.
Poikkeamme siis lähes kaikista ruotsalaisista, sillä nämä eivät juuri tiedä eivätkä varsinkaan tunnusta hyvässä Suomen ja suomalaisten merkitystä Ruotsille.
Pahaahan heillä ei suomalaisista ja Suomesta juurikaan ole muisteltavaksi, koska Ruotsi oli valtaosin hyötyvänä osapuolena.

Joskus suomalaisten hyvyydet voisikin luetteloida. Ehkä jo listan alkusivuille tulisi sekin, että ilman suomalaisia (suuriruhtinaskuntaa / itämaata) ei enää olisi Ruotsin kansalaisia eikä valtiota.
Mitä sitten olisi? Tanskalaisia kai ja Tanskaa (epätodennäköisemmin Venäjää).
Sveojen aggressiivinen, mutta pieni asauskoinen heimo olisi yhdistymisessä joutunut alistumaan gööteille ilman Finlandin sveoille tuomaa lisävoimaa.
Ja voi pitää varmana, että yhdistymisessä luodun Sverigen olisi vahvempi Tanska-Norja pysyvästi niellyt, jos sillä ei olisi ollut Finlandin tuomaa lisävoimaa.
Läheltähän piti, ettei tällainen jäänyt pysyväksi olotilaksi, eikä vain unioniajaksi.

Ruotsin suurvalta-aikaakaan ei olisi tullut, mikä tosin olisi ollut siunaus Euroopalle.
Jne , jne, jne.

Nimimerkki Tacksåmycket lienee oppinut suomen (RKP:n vaatiman) pakkosuomen opiskeltuaan.
Siksi suomme anteeksi ettei hän havaitse sitä äärimmäistä ja perusteetonta loukkavuutta, mitä on väite että Ruotsi olisi sivistänyt Suomen (suomalaiset).

Kansa Svealandissa, Götalandeissa, Upplandissa ja ylipäätään valtakunnan länsiosassa otti käskyjä ja vaikutteita esivallalta, kirkolta ja muilta AIVAN KUTEN TÄÄLLÄKIN.
Mutta täällä otti näitä vielä siunauksellisemmin Keisarin ja Tasavallan aikaan.
Jos muuta luulet, ovat luulosi arjalaisluuloja, pahimmillaan viikinkiluuloja - siis sitä mitä Freudenthal julisti. Juuri sitä ylimielistä ja riitaa haastavaa moskaa, mitä ketjun aloittaja esitti.
Suurin osa "suomenruotsalaisista" ei ole ruotsalaisten jälkeläisiä. Vain Etelä-pohjanmaalla on ruotsalaista geeniperimää merkittävässä määrin.
faktaa-väliin kirjoitti:
Suurin osa "suomenruotsalaisista" ei ole ruotsalaisten jälkeläisiä. Vain Etelä-pohjanmaalla on ruotsalaista geeniperimää merkittävässä määrin.
Suomalainen perinä erottuu siitä kun jalkaterät ovat levinneet niin, että lumihangessa voi kävellä uppoamatta.
Sanookaa mitä sanotte, mutta ruotsin kieli on kaunista: Annas klara panna. sitte viäl yks runo:
Ö, ö,
Hö ö,
Hö ös mö.
leveäjalkainen kirjoitti:
Suomalainen perinä erottuu siitä kun jalkaterät ovat levinneet niin, että lumihangessa voi kävellä uppoamatta.
Ruotsalainen lesti on yhtä leveä. Muuten, Suomessa oli viikinkiajalta aina 1200-luvulle jakso, jolloin Etelä ja Keski-Suomessa ei ollut satoihin vuosiin käytännössä pysyvää lumipeitettä maassa lainkaan talvisin!
+Lisää kommentti
Ruotsi tuhosi onnistuneesti lähes kaiken suomalaisuuden sekä melkein Suomen kansankin. Päinvastoin kuin inistään niin Suomessa oli täysin toimiva kulttuuri ennen hurriheimojen tänne saapumista. Oli mm. maakuntalait ja käräjäkivet sekä kehittynyt kaupankäynti. Vieras valloittaja toi oman kielensä ainoaksi viralliseksi kieleksi ja vei nuoret miehemme ja kaiken mitä täältä suinkin vain irti sai sotatanterille pitkin Eurooppaa. Tai kuppasi linnaleirien eli oman hallintonsa ylläpitoon Sitä vain puupäät nimittävät sivistämiseksi.

Lukutaito kuten kaikki muutkin sivistyksen merkit olisi kyllä opittu ilman ryöstöäkin.
Ilmoita
Suomalaiset eli Suomessa ennen ruotsalaisia , ja osasivat panna olutta kun ruotsalaiset panivat serkkujaan tanskalaisia
Suomessa on eletty ja pärjäilty 11-tuhatta vuotta , mutta kuka keksi keksin ja kuka mämmin ?
Ilmoita
Suomalainen yhteiskunta kaikkine lakeineen perustuu yhä ruotsalaiseen malliin ja sitä faktaa vastaan hyökkäävät vain tuohirsujen kutojat apulaisineen. -Eiks nii?
6 VASTAUSTA:
----perustuu yhä ruotsalaiseen malliin ---

Lue päre historiaa, mitään ruotsalaista mallia kun ei ole edes olemassa. Ruotsi on suora kopio Saksasta, sieltähän Ruotsin kuninkaat tuottivat virkamiehistönsä ja kielikin on vain saksankielen muunnos.

Ruotsia omaleimaisena yksikkönä ei ole olemassa toisin kuin Suomi minkä nämä veltot sveat koettivat tuhota.
Juuri nän. Kaikki "sivistys" tuli suoraan 1500-luvulle saakka suoraan Euroopasta. Katolinen kirkko ei ollut Ruotsin alaisuudessa. Turku on vanhempi kaupunki kuin Tukholma ja saksalaiset tekivät kauppaa ja olivat kaupaunkien suurin asukasryhmä.
hah-haaa kirjoitti:
----perustuu yhä ruotsalaiseen malliin ---

Lue päre historiaa, mitään ruotsalaista mallia kun ei ole edes olemassa. Ruotsi on suora kopio Saksasta, sieltähän Ruotsin kuninkaat tuottivat virkamiehistönsä ja kielikin on vain saksankielen muunnos.

Ruotsia omaleimaisena yksikkönä ei ole olemassa toisin kuin Suomi minkä nämä veltot sveat koettivat tuhota.
Jo n. 1000-luvun kieppeillä oli Itämeren piirissä voimakas saksalaisekspansio, joka toi sivistyksen suoraan Suomeen rannikoille josta se levisi sisämaahan. Nykyisen Ruotsin svea-heimot, Suomen valtaajat, asuivat sisämaassa, suurten järvien rannoilla, jonne sivistys ei ylettänyt. Metsäläisturjakkeita kaikki tyynni, eivät ne olisi kyenneet ketään sivistämään kun itsekin olivat täysiä metsänpeikkoja.
hah-haaa kirjoitti:
----perustuu yhä ruotsalaiseen malliin ---

Lue päre historiaa, mitään ruotsalaista mallia kun ei ole edes olemassa. Ruotsi on suora kopio Saksasta, sieltähän Ruotsin kuninkaat tuottivat virkamiehistönsä ja kielikin on vain saksankielen muunnos.

Ruotsia omaleimaisena yksikkönä ei ole olemassa toisin kuin Suomi minkä nämä veltot sveat koettivat tuhota.
Ruotsin kieli ei ole saksan muunnos, mutta suomi on paljossa viron kielen muunnos. Saksalaisia kauppiaita oli Ruotsissa, mutta niin niitä oli Suomessakin (erityisesti Turussa ja Viipurissa).
Englantikin on kehittynyt muinaissaksasta. Mistä ne ruotsalaiset ovat kovasti saksaa muistuttavan kielensä saanneet jos ei saksasta? Muuttoliikkeet ovat aika pitkälti menneet päiväntasaajalta navoille eikä päinvastoin. Tämä varmaan selittää myös mainitsemasi suomen ja viron yhteyden.
Nufo kirjoitti:
Ruotsin kieli ei ole saksan muunnos, mutta suomi on paljossa viron kielen muunnos. Saksalaisia kauppiaita oli Ruotsissa, mutta niin niitä oli Suomessakin (erityisesti Turussa ja Viipurissa).
Kielentutkijan lausunto tämäkin: "Ruotsin kielene sanasto on 3/4 ja kielioppi 2/3 saksan kielestä." Vanhaa skandinaviskaa puhutaan Islannissa, ei Ruotsissa.
+Lisää kommentti
Ruotsalaisten sivistynyt elämäntapa näkyy jo Tukholmaan matkustettaessa. Ennen Tukholmaa laiva kulkee tuntikausia aivan rannan läheisyydessä. Rannalla on erittäin siististi hoidettuja huviloita. Ero Suomen röttelöisiin huviloihin ja hoitamattomiin pihoihin on uskomattoman suuri.
1 VASTAUS:
Suomen saaristoa. Ei ole röttelöitä muualla kuin Suomi-vihaajien valeissa.
+Lisää kommentti
Ruotsalaisia inhoavat fennomaanit elävät kalevalaisesa ajassa, jolloin Väinämöinen ahdisteli nuoria naisia. Ainon osa ei ollut helppo vanhan pukin kynsissä. Väinämöinen oli sukulaissielu tämän päivän naistenahdistelija Haksu Hakkaraiselle. Väinämöinen ei osannut ruotsia, mutta ei osaa Haksukaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ruotsalaisille kuuluu kiitos sivistyksestämme

Tuhat vuotta sitten suomalaiset olivat sivistymättömiä metsäläisiä. Tuolloin ei ollut edes yhteistä Suomen kansakuntaa. Riitaisat heimot tappelivat täällä keskenään kalavesistä ja tekivät ryöstöretkiä toistensa alueille.

Ruotsalaiset toivat meille sivistyksen. Kauppa- ja ristiretkien myötä Suomeen tuli merkittävä ruotsalaisasutus ja sen myötä saimme länsimaisen kulttuurin, hallinnon, talousjärjestelmän ja uskonnon läntisessä muodossa. Olemme tänä päivänäkin ylpeitä siitä, että kuulumme läntiseen Eurooppaan. Kiitos siitä kuuluu ruotsalaisille, jotka tekivät metsäläisistä sivistyneitä eurooppalaisia.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta