Miltä jeesus maistuu?

ehtoollisen_ihme

Olen ajatellut kääntyä kristinuskoon ja mennä ehtoolliselle. Minua kuitenkin pelottaa ehtoollinen ihan hirveästi.

Luulin, että ehtoollisleipä ja viini ovat vain vertauskuvia, mutta pappi sanoi että se on pyhä sakramentti ja ihme ja että leipä ja viini muuttuvat lihaksi ja vereksi.

Luterilainen.net sanoo lisäksi näin: "Hän on ruoka, kuten katekismus opettaa alttarin sakramentista: Se on leipään ja viiniin sisältyvä Herramme Jeesuksen Kristuksen todellinen ruumis ja veri. Samoin kuin Kristus ei tullut lihaan vain näennäisesti, vertauskuvallisesti tai opetuslasten mielissä, vaan todellisesti"

Siis, muuttuvatko viini ja leipä pyhän hengen ja ihmeen vaikutuksesta vereksi ja lihaksi jo suussa, vai vasta mahassa? Koska minua kuvottaa kypsentämättömän lihan (vieläpä ihmislihan!) syönti ja veren juonti ihan tolkuttomasti. Jos vasta mahassa, niin ehkä sen kestäisi, mutta en pystyisi nielemään raakaa lihaa.

Voisivatko kristityt kertoa, että suussa vai mahassa? Kiitos.

34

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cannonballisti

      Jeesus tappoi siskonsa ja söi sen , että sekä mahassa että suussa.

      • olen.-suomalainen

        Oliko "se" jeesus jonkun italialaisenperheen poika? Siellä voi joku antaa sen nimen vaikka toiseksi nimeksi,


      • joopa.joo
        olen.-suomalainen kirjoitti:

        Oliko "se" jeesus jonkun italialaisenperheen poika? Siellä voi joku antaa sen nimen vaikka toiseksi nimeksi,

        En tosissani aio laittaa tuota, mutta asia mietityttää sen vuoksi ettei väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Jeesus nimeä ole annettu Suomessa kertaakaan. Tämä viittaa minusta siihen, että sitä pidetään sopimattomana, eikä anneta laittaa. Onko jollakin asiasta tietoa?

        Meillä on uskonnoton perhe ja olisi kyllä aivan uskomatonta, jos pojalle ei hyväksyttäisi Jeesus-nimeä, koska se on hyvin yleinen nimi maailmassa muuten. Ja meille se on vain nimi. Melkein haluttaisi soittaa ja kysyä asiaa, sen verran on jäänyt asia mietityttämään.

        https://kaksplus.fi/threads/jeesus-lapselle-nimeksi.1730961/


      • joopas.joo
        joopa.joo kirjoitti:

        En tosissani aio laittaa tuota, mutta asia mietityttää sen vuoksi ettei väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Jeesus nimeä ole annettu Suomessa kertaakaan. Tämä viittaa minusta siihen, että sitä pidetään sopimattomana, eikä anneta laittaa. Onko jollakin asiasta tietoa?

        Meillä on uskonnoton perhe ja olisi kyllä aivan uskomatonta, jos pojalle ei hyväksyttäisi Jeesus-nimeä, koska se on hyvin yleinen nimi maailmassa muuten. Ja meille se on vain nimi. Melkein haluttaisi soittaa ja kysyä asiaa, sen verran on jäänyt asia mietityttämään.

        https://kaksplus.fi/threads/jeesus-lapselle-nimeksi.1730961/

        Plinius nuorempi
        Plinius nuorempi (n. 63–133) viittaa kristittyihin noin vuonna 112 keisari Trajanuksen sekä Pontuksen ja Bithynian kuvernöörin kanssa käydyssä kirjeenvaihdossa. Siinä Plinius pyytää neuvoa, kuinka hänen tulisi käsitellä kristittyjä, jotka kieltäytyvät palvomasta keisaria jumalana ja palvovat sen sijaan "Kristusta" jumalana. Plinius kuitenkin ainoastaan kertoo, mihin pidätetyt uskoivat, eikä mainitse nimeä Jeesus.[16][19]

        Plinius kirjoitti muun muassa:

        »Katsoin oikeaksi vapauttaa ne, jotka kielsivät olevansa tai olleensa kristittyjä ja minun saneluni mukaan kutsuivat avukseen jumalia ja uhrasivat suitsuketta ja viiniä kuvallesi, jonka olin käskenyt yhdessä jumalien kuvien kanssa tuoda tätä varten paikalle, ja tämän lisäksi herjasivat Kristusta ­­­– kaikki sellaista, johon todellista kristittyä sanotaan olevan mahdoton pakottaa. Monet, joita tällä syytöksellä haastetut (kristittynä oleminen) heti myönsivät olleensa kristittyjä, mutta jo hylänneensä sen; he olivat todellakin olleet kristittyjä, mutta luopuneet siitä pois, jotkut kolme vuotta sitten, jotkut aiemmin, jotkut niinkin kauan kuin kaksikymmentäviisi vuotta sitten. Kaikki nämä palvoivat kuvaasi ja jumalten patsaita, ja kirosivat Kristuksen.»
        (Plinius nuorempi: Kirje Trajanukselle 10.96.)

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_historiallisuus


    • jeesus.oli.ihmissyöjä

      Palaneelta auton renkaalta valkosipulissa.

      • totuus.on.jossakin

        ❤Jeesus on totta!

        Kosketus

        Tositarinoita tavallisten ihmisten rosoisesta arjesta, yrityksistä selviytyä yksin ja lopulta ylhäältä tulleesta avusta.
        Kosketuksessa tavataan ihmisiä kuten sinä ja minä: naapurin poika. Bisnesmies. Kotiäiti. Kampaaja. Huumediileri. Muusikko. Malli. Syöpäpotilas. Mainosmies, jolla oli kaikki hyvin.
        Me yritimme itse, mutta epäonnistuimme. Nyt me olemme löytäneet toivon, rauhan ja elämän täyteyden.

        https://www.tv7.fi/vod/player/7684/


    • Herran_Liha

      Olen syvästi kristitty ja vaikka kysymyksesi pyrkiikin loukkaamaan, niin olen monta kertaa kokenut Pyhän Hengen voitelun ehtoollisella ja aidosti kokenut Pyhan Sakramentin ja Herran Ihmeen voiman ja tiedän totisesti että ehtoollinen muuttuu Jeesuksen Kristuksen Herramme Lihaksi ja Vereksi jo suussa. Juuri tämä on se Suuri Mysteeri ja Kristinopin kuolematon VOIMA.

      • hyi-kun-on-pahaa

        Tuleeko siellä sellainen väristys eli puistatus kohtaus.


      • hyi-kun-on-pahaa kirjoitti:

        Tuleeko siellä sellainen väristys eli puistatus kohtaus.

        Oksennusrefleksiä ei voi pidättää, kun ajattelee miten emäntä ahneesti edellisenä yönä haukkasi sitä tiettyä elintä.

        Ja ehtoollisella tungetaan jeesuksenlihaa suuhun? Ei kiitos.

        Pitäydyn muumipeikon jauhelihassa, eli raejuustossa ja halal-porsaassa.


      • eikiitosjuttunne

        PUHUTTE PASKAA:


      • sellaista-se-on
        eikiitosjuttunne kirjoitti:

        PUHUTTE PASKAA:

        Kysymys: Onko Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus totta?

        Vastaus: Raamatussa on varmoja todisteita Jeesuksen ylösnousemisesta kuolleista. Kristuksen ylösnousemus on tallennettu Matt. 28:1-20; Mark. 16:1-20; Luuk. 24:1-53 ja Joh. 20:1–21:25. Ylösnoussut Kristus esiintyy myös Apostolien teoissa 1:1-11. Näistä raamatunkohdista saamme monia "todisteita" Kristuksen ylösnousemukselle. Ensimmäinen niistä on opetuslapsissa tapahtunut dramaattinen muutos. Pelästyneestä ja pakoilevasta miesjoukosta tuli vahva ja rohkea todistajien ryhmä viemään evankeliumia koko maailmaan. Mikä muu saattaisi selittää tämän dramaattisen muutoksen kuin Kristuksen ilmestyminen heille?

        Toinen todiste on apostoli Paavalin elämä. Mikä muutti hänet seurakunnan vainoojasta seurakunnan apostoliksi? Se oli Kristuksen ilmestyminen hänelle Damaskuksen tien varrella (Ap. t. 9:1-6). Kolmas vakuuttava todiste on tyhjä hautakammio. Jos Kristus ei noussut kuolleista, missä Hänen ruumiinsa oli? Opetuslapset ja muut näkivät haudan, mihin Hänet oli haudattu. Kun he palasivat sinne, Hänen ruumiinsa oli poissa. Enkelit julistivat Hänen nousseen kuolleista lupauksensa mukaisesti (Matt. 28: 5-7). Neljänneksi, lisätodiste Hänen ylösnousemukselleen on Hänen ilmestymisensä monille ihmisille (Matt. 28:5, 9, 16-17; Mark. 16:9; Luuk. 24:13-35; Joh. 20:19, 24, 26-29, 21:1-14; Ap. t. 1:6-8; 1. Kor. 15:5-7).

        Myös apostolien Jeesuksen ylösnousemukselle antama suuri merkitys todistaa tämän tapahtuman puolesta. Jeesuksen ylösnousemisen kannalta avainasemassa on 1. Korinttolaiskirjeen luku 15. Apostoli Paavali selittää, miksi on erityisen tärkeää ymmärtää ja uskoa Kristuksen ylösnousemiseen. Ylösnousemus on tärkeä seuraavista syistä: 1) Jos Kristus ei noussut ylös kuolleista, uskovatkaan eivät nouse (1. Kor. 15:12-15). 2) Jos Kristusta ei herätetty kuolleista, Hänen uhrinsa syntien edestä ei ollut riittävä (1. Kor. 15:16-19). Jeesuksen ylösnousemus osoitti, että Jumala hyväksyi Hänen kuolemansa sovituksena syntiemme edestä. Jos Hän olisi vain kuollut ja pysynyt kuolleena, se olisi osoittanut Hänen uhrinsa olleen riittämätön. Sen seurauksena uskovien syntejä ei annettaisi anteeksi ja he pysyisivät kuolleina kuolemansa jälkeen (1. Kor. 15:16-19). Silloin ei olisi olemassa iankaikkista elämää (Joh. 3:16). "Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet." (1. Kor. 15:20).

        Viimeiseksi, Raamattu sanoo selvästi, että kaikki Kristukseen uskovat herätetään kuolleista iankaikkiseen elämään niin kuin Hänet herätettiin (1. Kor. 15:20-23).

        https://www.gotquestions.org/Suomi/ylosnousemus-Jeesus-Kristus.html


    • PasiToivonen

      >> Koska minua kuvottaa kypsentämättömän lihan (vieläpä ihmislihan!) syönti ja veren juonti ihan tolkuttomasti. Jos vasta mahassa, niin ehkä sen kestäisi, mutta en pystyisi nielemään raakaa lihaa.>>

      Helppo ratkaisu: älä käänny Kristinuskoon.

    • Kylläpä nuo kirkot ja seurakunnat keksivät kaikenlaisia viihdykkeitä itselleen sekä muille peitelläkseen ainoastaan sitä etteivät seuraa Jeesus Kristuksen oppeja vaan antavat vielä luvan jopa olla täysin vastaan niitä.
      Jeesus lähinnä tarkoitti tuolla viinillä ja leivällä sitä että kun pienellä Jeesukseen uskovalla porukalla iltaa vietetään niin tehkäämme se Herramme muistoksi ja kunniaksi .
      Samalla voi keskustella Hänen opeistaan ja nuhdella veljiään jos siltä tuntuu. Hyvä meininki rauhassa ja rakkaudessa .
      Oliko se nyt kaksi vai kolme kun kokoontuu Hänen nimeensä niin onpahan Herrakin paikalla :)

      • Mutta kyllähän joku tuonkin kääntää niin päälaelleen että äly taas pääsee loistamaan :D


      • loisteleehan.tuo
        J.Johannes.M kirjoitti:

        Mutta kyllähän joku tuonkin kääntää niin päälaelleen että äly taas pääsee loistamaan :D

        Niin.


    • LeipäJaViini

      En tiedä miten asia kuuluu ymmärtää, mutta ajattelen ehtoollisen olevan pyhä vertauskuva. Leipä on varmaan vehnää viini käsittääkseni punaviiniä. Jos kuuluu kirkkoon ja käy kirkossa ei ole velvoitettu ehtoollisella käymiseen. Arvelen että osa kristityistä myös aterioivat ystävien kanssa syöden myös leipää ja viiniä "tehkäätte minun muistokseni" ajatuksella esim juhlapyhinä. On varmaan muitakin näkemyksiä mutta näin käsitän ..

      • sellaista-se-on

        Uskoa ei saa kuka tahansa...!Mutta pyytää saa, ja se kannattaa. Jumala antaa uskon sille, joka Häntä (avukseen) huutaa,


    • ckj

      Amerikkalainen Jeesus on makea, Sweet Jeesus.
      Oikeasti Jeesus maistuu Jumalanlihalta.

    • Herätykseksi

      Ihan aidolta Jumalan Sanalta maistuu, TOSI hyvältä!

      On vain harvojen herkkua. Moni ei uskalla edes maistaa, ovat niin valheilla petettyjä, niihin valheisiin uskoviksi alkaneita, ja sen kaiken valheellisuuden, vääryyden ja pahuuden isälle uskollisiksi ja kuuliaisiksi jääneitä, Vaikka siinä PAHA perii!!

    • kulina_Risti

      Mistä kohdasta Jeesusta se liha on? Onko kaikki lihan Jeesuksessa saman arvoista vai onko maukkaampia paljoja kuten joku sisäfile esim.?

      • läppäjuttuuheijoo

        Kirjoitatko sinä oman etunimesi isolla, miksi sinäsait tuollaisen etunimen ? Ei kuules setä kiinnosta.


    • 12____13

      Kannattaa lukea mitä Jeesus sanoi asiasta.

      • rtyer3e

        Kuka kokosi raamatun, mitä poistettiin, mitä lisättiin?


      • ty-pe-rää

        Voi, ota toki siitä selvää jostakin jos olet oikeasti asiasta kiinnostunut.


    • rtyer3e

      Ehtoollinen mennyt tekopyhäksi.

      Jos kirkko julistaa, että ihminen ei voi itse tietää onko hän pelastettu vai ei, koska Jumala tekee päätöksen siitä, silloin puhutaan valheesta, ja kirkko jättää ihmisen epätietoisuuden ja pelon tilaan. Ihminen itse tietää milloin hänen omatuntonsa kolkuttaa, ja milloin hän tekee oikein, ja milloin väärin.

      Kirkko ei uudistu, eikä ajattele mikä on Jumalan mielen mukaista ja täydellistä, vaan seuraa valtiovallan päätöksiä, ja jos ei niitä, niin kirkkokunnan päätöksiä. Jos kirkko ei näe vikaa toiminnassaan, se on narsistinen. Pitääkö se itseään pelastuneena tai pelastajana tarjoamalla vain omien sääntöjensä velvoittamana ihmisille ehtojaan?

      Kun katsoo niitä ihmisiä, jotka jonossa menevät syömään ehtoollista, pitävät käsiään tietyllä tavalla, joka ei ole muuta kuin perinnäistapa, jolla pyritään ehkä vetoamaan tunteisiin, tulee mieleen hätäiset lampaat, jotka luulevat joutuvansa paitsi Jumalan rakkaudesta tai paratiisin hedelmistä, elleivät suostu kirkon rituaaliin, ja kun he tulevat sieltä, ja näkevät sen, joka ei ole mennyt ehtoolliselle ("ei voinut", koska ei kuulu kyseiseen seurakuntaan), mitä heidän ilmeistään ja käytöksestään voi lukea? Etuoikeutetuksi tuntemisen tunnustamista omalta kohdalta?

      Heidän ilmeensä ovat välinpitämättömät, itsekkäät, ei kukaan tule ja tarjoa ulkopuoliselle ateriaa, ja he ikäänkuin pelosta noudattavat pappien sääntöjä (muttei omaa omatuntoa). Ajattelevatko he, etteivät ole velvollisia ojentamaan kättään ulkopuolisille? Nämä ihmiset uskovat kirkkoa enemmän, kuin hengen oikeutta, ja sellaisesta on kristillisyys kaukana. Jonossa he astelevat pappien perässä uskoen tulevansa pelastetuiksi kirkon toimesta? Mitä se on?

      Marx sanoi aikoinaan: "Ihminen tekee uskonnon, uskonto ei tee ihmistä. Ja uskonto on sellaisen ihmisen itsetajuntaa ja itsetuntoa, joka ei ole vielä saavuttanut itseään, tai sitten on uudestaan kadottanut itsensä."
      Tässä on enemmän perää, kun ehtoolliselle jonottavien uskovien ajatukset siitä henkilöstä, joka odottaa syrjässä todellisen, elävän Jeesuksen eteen pääsyä, ja hänen henkilökohtaisesti tarjoamaa ehtoollista ja siunausta, sitä, jonka kirkko kielsi Jeesukseen uskovalta.

      Ja papit sanovat, että onnittelevat niitä, jotka pääsivät ehtoolliselle, vaikka juuri lukivat raamatusta, miten rikas käski palvelijansa hakea kaikki aterialle, jota periaatteena he eivät kuitenkaan noudata.
      Onko sillä mitään väliä, mihin seurakuntaan kuulut, kunhan uskot Jeesuksen sanaan ja Jumalaan, ja elät omatunnon mukaan? Pyrkiikö kirkko kieltämään tämän? Toiminnallaan se kuvastaa tätä kieltämystä.

      Oikeammin ihmiset tekisivät, jos eivät kääntäisi selkäänsä sille, joka ei seurakuntaan kuulu, vaan antaisivat ulkopuolisen tulla osalliseksi tuosta pyhästä rituaalista, joka ei totisesti ole portti taivaaseen, vaan Jeesuksen kehoituksen noudattaminen, ja siihen osaa ottamalla myös uskon tunnustus.
      Ihminen ei tarvitse kirkkoa pelastuakseen, vaan puhtaan sydämen. Pitäisikö vielä sanoa, ettei paratiisi ole (uskonnollisten) laumojen paratiisi, vaan uskollisten sydämien ja puhtaiden omatuntojen paratiisi?

      Kuoliaaksi vaikeneminen on suomalaisten yksi pahimpia syntejä,

      • kaikkeamahdollistahyvää

        EN lukenut uikutusilkeilyäsi,mutta voisit mennä johonkin toiseen paikkaan tekemään kusipää tekstejäsi.


    • PasiToivonen

      Sinulla ei ole valtuuksia määrätä miten kukin menee ehtoolliselle. Sitä paitsi minulle pappi antaa ehtoollisleivän suuhun, käsien käyttö ei ole suositeltavaa.

    • jatkattevarmaanpaskaanne

      Jonninjoutavaaturhaapaskanjauheskentelua

    • maistuvaikkapaskakeoille

      Onko se sitten sinulle syntymässäsi annettu etunimeksi, kun oletnoinoutoja katkerakin?

    • onkskivaa

      kakkakekoinen pilkka omaa nimeään, ei oletekemistäminkäänuskonasiankanssa

    • hessustulee

      Kitkerälle kuten kaikki pesemättömät, vanhat juustot yleensä.

      En ymmärrä mikset luota vain itseesi - miksi haet apua ja tukea vanhoista tarinoista, joita ihmiset sepittivät selittääkseen maailmaa ja omaa paikkaansa siinä.

      Olet vain sinä, lähimmäisesi ja maailma - se on niin yksinkertaista.

      Ei ole "jumalaa" vaan se on vain aivojesi tarve ymmärtää ympäröivää maailmaa.

    • Kakkateolooki.666

      Kaikki mikä menee suusta sisään muuttuu ruoansulatuselimistössä kakaksi.

    • isohuokaus

      Olet outo etkä tosiaankaan ymmärrä symboliikkaa. Älä huoli. Aika kuluu nopeasti ja pian olet vanhus ja menet omaan katkeraan ateistiseen hautaasi. No worry life goes on..ainakin hyville ihmisille.

    • eiolejumalaavainme

      Jos olisin oikian ilkiä niin väittäisen maapallon olevan vain et-otusten koelabra, jossa testataan elämän syntyä ja kehitystä ja tällä hetkellä huonolta näyttää, jollei joku korkiampi voima puutu asiaan.

      Jos katsotte Afrikan mannerta niin sehän ihmisen kallon siluetti eli simmu, nenä, suu ja "sattumalta" Lucyn jäännökset löydettiin juuri otsa-lohkon alueelta eli sieltä, missä tietoisuus lepää.

      Jos olisin vieläkin ilkiämpi niin sanoisin maailman olevan yhdensortin muurahaisfarmi ja alienit tuijottaa meitä pleksin takaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe