Eurooppaa riittää kauas Uralille saakka!

Ranskassa kokoontui presidenttinsä Emmanuel Macronin johdolla joukko eurooppalaisia päämiehiä ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump – tunnetusti US lähetti valkoisten eurooppalaistensa jälkeläisiä I Maailmansotaan – aivan juuri Eurooppaan.

Nyt Euroopassa puhutaan eurooppalaisesta turvallisuuspolitiikasta – jopa eurooppalaisten omasta armeijasta – Ranskan johdolla, jota tosin aikanaan Saksan Venäjän suhteiden erikoismies ja edellinen liittokansleri Gerhardt Schröder jo maalaili – rakentaessaan kokonaisvaltaisen Euroopan yhteistä turvallisuuspolitiikkaa [0.

Euroopalla on sotaisa historia, jossa Saksa, Englanti ja Ranska – unohtamatta Italiaa ja mitään muutakaan valtiota, ottivat rujon rankasti yhteen – vain sveitsiläiset ja ruotsalaiset välttyivät tämän päivän natottomina valtioina tuosta verisestä sodasta. Taitavasti valittua puolueettomuutta?

Helsingin Sanomat halusi kirjailla alla olevan mukaisesti tunnetta, eurooppalaisuutta ja Eurooppaa näin I Maailmansodan päättymisen 100-vuotisjuhlista, joissa eurooppalaiset valtiojohtajat kohtasivat + tosiaan Atlantin takaa kaukainen Yhdysvallat, joka oli myös kutsuttuna I Maailmansodassa mukana ---

Macron ja Trump sopivat Euroopan puolustuksesta syntyneen kiistansa – Trump perui vierailun amerikkalaissotilaiden hautausmaalle huonon sään vuoksi
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005895238.html - toimittajana Jukka Huusko.

Ilkka Luoma -kommentti HS-julkistettuna ylläolevaan linkkikirjoitukseen 11.11.2018 – 5:01:
Aivan ensimmäiseksi: Kun karttaa katsoo - Eurooppa on maanosa, joka on Aasian suurmantereen läntinen niemimaa. Eurooppa alkaa Aasiasta katsottuna Venäjän Uralilta ja Volgan mutkilta. Euroopan pinta-alasta suuri osa on Venäjää sekä sen asukkaista merkittävä osa slaaveja, lähinnä Itä-Euroopassa. Venäjä on siis vaikuttava osa Eurooppaa.

Kun puhutaan koko Euroopan puolustuksesta tai eurooppalaisesta turvallisuuspolitiikasta, niin Venäjä on siinä oleellinen osa, jopa niin, että se on se toinen ydinasesuurvalta - toinen on kaukana Atlantin takana oleva Yhdysvallat. On myös mahdollista, että Kiina nousee kolmanneksi?

Ei kannata sumuttaa itseään ja uskotella EU-Euroopan olevan koko Eurooppa, tosin itseään laatumediaksi kutsuva HS näyttää mielellään tämänkin jutun myötä omivan lännenmiehen ohjeistamalle EU' lle tämän koko Euroopan "omistuksen".

Jos taas oikeasti puhumme Euroopan turvallisuudesta, on siinä Venäjän armeijalla suuri rooli; viisaasti ajatellen ei kannattaisi lännestä pitäen rakentaa vastakkainasettelua, kuten oli NATOn suurtaistelu- ja sotaharjoitus Northern Juncture 2018 [1, jossa Suomikin kytkettiin mukaan aivan Venäjän rajassa kiinni olevana maana [2.

Suur-sotaharjoituksen pitäminen Suomessa itää vastaan on vaarallista peliä. Emme halua kansakuntana olla täällä idän ja lännen vedenjakajalla Nato/US' n taistelualusta itään [3.

Eurooppalainen turvallisuusajattelu on yhteistyötä kaikkien eurooppalaisten kanssa, eikä vain Länsi-Euroopan viitoittamaa sotaan asennoitumisen käskypolitiikkaa. Nyt pitäisi jo lännen ja idän vastakkainasettelun [4 riittää, ja tilalle rakentaa yhteistyö, joka palvelee koko Euroopan tarpeita.

Yhteistyö Euroopan laajuisena olisi meille suomalaisille ensiarvoisen tärkeää, sillä me seisomme lännen ja idän vedenjakajalla - täällä maantieteellisesti Venäjän jatkeena olevalla Suomenniemellä. Suomen kansa vastustaa suurena enemmistönä liittymistä lännen sotakoneeseen Natoon, jo yli viidentoista vuoden ajan [Kuva 1.].

Emme siis voi omia koko Eurooppaa lännenmiehen läänitykseksi eikä EU-Brysselin käskytettäväksi!

...
Nato on lännenmiehen sotakone, jota sodan näkökulmasta johtaa aina USA

Me emme ole kansakuntamme tahdon mukaisesti Natossa. Emme ole sinne halunneet – suomalaiset ovat suurena enemmistönä vastustaneet vuodesta toiseen Natoa, jo yli 15 vuoden ajan. Tosin maassamme on tahoja, muun muassa Kansallinen Kokoomus, joka veisi Suomen Natoon, jopa ohittaen kansalaistemme tahdon [5 ja sen voimakkaan mielipiteen olla liittymättä Natoon.

Entä nyt kun Länsi-Euroopasta puhutaan eurooppalaisesta puolustuksesta, eurooppalaisesta armeijasta – miten se asemoituu kokonaiseurooppalaisuuteen, jossa Venäjä maailman toisena ydinasesuurvaltana on ehdottomasti oleellinen osa Eurooppaa ja eurooppalaista turvallisuuspolitiikkaa –

… olisiko se yllättäen yhteistyötä Saksan kanssa [6, joka on EU' n väkevä talousjohtaja ja suurin nettomaksaja – mutta myös hyötyjä yhteisvaluutta eurosta, joka taas meille on ollut paljolti vahinko ja ongelma [7.


Jatkuu

15

126

Vastaukset

 • Vihollinen tulee idästä. Tämä on suomalaisten geeniperimässä kokemuksen kautta opittu totuus.

  • Suomalaiset ITSE tulivat idästä! Venäläiset ja suomalaiset kansat ovat asuneet limittäin vuosituhansia. Kyllä suomalaiset venäläisten kanssa pärjäävät, mutta perivihollisemme Ruotsi on aina pelannut suomalaiset venäläisiä vastaan. Nykyäänkin ruotsinmielinen eliittimme tarkoituksellisesti tekee Venäjästä vihollistamme, jotta Suomi toimisi sotilaallisena kilpenä Ruotsille.

   Tässä sinulle sitä totuutta ja geeniperimää!


  • Kaikki kansainvaellukset Eurooppaan tulivat idästä. Atlantilta olisikin ollut paha vaeltaa.

   Sitä paitsi geeneillä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa.


  • uusihistorianharrastaja kirjoitti:

   Kaikki kansainvaellukset Eurooppaan tulivat idästä. Atlantilta olisikin ollut paha vaeltaa.

   Sitä paitsi geeneillä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa.

   Suomalaiset saapuivat jo 10 000 vuotta sitten Suomen alueelle. Kun taas nuo kansainvaellukset tapahtuivat vasta runsaat 1500 vuotta sitten eli Länsi-Rooman sortuessa.


 • [2


  Viitteet:
  [0 ” … Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder on antanut Aachener Nachrichten-lehdelle (6.11.2018) haastattelun, joka tuskin ilahduttaa Saksan nyky-hallitusta.Schröderin mukaan ”Ilman Venäjää ei Eurooppaan saada kestävää rauhaa”. Harva on hänen kanssaan toista mieltä. Toisaalta haastattelu nostaa esille kysymyksen, miksi Saksan entinen kansleri on ottanut itselleen roolin Venäjän Eurooppa-emissaarina … ” ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/52ab5359-305e-4dae-bbfb-0bd2edb3206e_pi.shtml – Iltalehti.
  [1 366 lukijakommenttia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263578-miksi-natous-kay-taisteluharjoituksia-pohjoisessa -
  [2
  [3
  [4
  [5
  [6 233 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1884263 – alta ORIG 23.04.2015.
  [6 52 lukijakommenttia aiheesta ”Realistisimmat turvatakuut meille radikaalisti Venäjältä!” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1770977 – alta ORIG 15.03.2014.
  [6 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta ORIG 06.08.2013.
  [7

  Ilkka Luoma
  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  DOC yhteinen_eurooppa1_11112018.doc – OpenOffice Writer – Word -moodi
  PVM 11112018A

  681_6026 – 20:40_20:17 YE04

 • Obaman juksutyttö , Merkel, huononsi EUn ja Venäjän suhteet.

 • Venäjä katsoo ulottuvansa Keski-Eurooppaan asti, niin kuin kaivattuna suurvaltakauden aikana. Mieluiten ylikin. Koville ottaa menetys. Mutta sadalle miljoonalle itäeurooppalaiselle vapautuminen oli unelmien täyttymys.

  Venäjä väittää, että Yhdysvallat uhkaa sitä, ja lisää asevarusteluaan Todellinen syy on painostaa Eurooppaa. Se on hyökännyt sotilaallisesti Ukrainaan ja Transnitriaan. Venäjä käy sotaa Euroopassa. Se haluaa sotimalla suurvallaksi.

  Sekä Euroopalle että Venäjälle olisi siunaus, jos Venäjästä tulisi sananvapautta ja avoimuutta tunnustava oikeusvaltio. Silloin tosiaan Eurooppa ylettyisi Aasiaan Uralin ylikin.

  Luoma käy tätä monomaanista taistoaan. Herää epäilys, että hänelle maksetaan.

 • Miksi kisma tollot? Miksi ei käydä vain kauppaa vapaasti Europassa ja Venäjällä?

  • Venäjä ei anna. Ukraina halusi kauppasopimuksen EU:n kanssa, mutta mitä teki Venäjä. Valko-Venäjänkään kauppa ei ole vapaata, paitsi Venäjälle päin.


 • Onpa huono yleisömenestys Luoman blogilla. Uudessa Suomessa kommentointia on paljon, tosin puolet Luoman omia.

  • Samaan olen kiinnittänyt huomiota: joskus niissä ei ole kuin hänen omia kommenttejaan.
   Lisäksi hän toistaa samoja asiota ja lähteenä on OMAT KIRJOITUKSET!!!
   Ilmeisesti oma tietämys on heikko.


  • Luoma on poistettu Uuden Suomen Puheenvuorosta venäläispropagandan levityksen vuoksi.


  • Usarissa näyttää olevan yli 2000 tämän avaus kirjoittajan juttua, ja niissä yli 15000 kommenttia. Usarin tiedon mukaan lukijoita yli miljoona. Entä täällä, ei ole tietoa.


 • Avaaja on tehnyt tähän erinomaisen tekstin!

 • Maantieteellinen Eurooppa ja Euroopan valtiot ovat eri asioita. Venäjä, Ivy-valtiot sekä Turkki edustavat edelleen eri arvoja ja kulttuuria kuin demokraattinen Eurooppa. Se muodostaa näkymättömän rajan, joka on vahvempi kuin valtioiden rajat.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.