Mitä Suomi ja NATO voivat oppia Ukrainasta

Euromaidan pressissa on erinomainen ja ajatuksia herättävä kirjoitus “The Hybrid War Decade: Lessons Learned to Move Forward Successfully”-konferenssissa äskettäin esiintyneen Volodymyr Horybulin puheesta. Hän on Ukrainan kansallisen turvallisuuden ongelmien instituutin johtaja.
Laitan vapaan suomennokseni siitä tähän:

Otsikko Hybridisodan vuosikymmen antaa ymmärtää, että olisimme tutkineet tätä aihetta vasta Georgian sodasta lähtien vuodesta 2008. Ukrainalle hybridisota alkoi kuitenkin jo aikaisemmin, vuodesta 2000. Taistelu Tuzlan saaresta, Venäjän kaasusodat vuonna 2006, kaupparajoitukset Yushchenkon presidenttiyden aikana, joita oli yli 40, ne kaikki seuraavat hybridikonfliktin logiikkaa.

Vuonna 2006, uusi sukupolvi lahjakkaita kirjailijoita yhtäkkiä ilmestyi Venäjälle. He eivät olleet koskaan itse olleet sodassa, mutta heidän työnsä kuvasivat kaikkia eri asteita Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa. Nyt näemme, etteivät heidän romaaninsa olleet vain fantasiaa, vaan ne laittoivat alulle symbolisen alun informaatiosodalle Ukrainaa vastaan, joka huipentui odotettuun sotilaalliseen komponenttiin.

Kuitenkin vuodesta 2008 tuli todellakin avaintekijä Venäjän sotilaalliselle aggressiolle.

Georgian ja Venäjän välinen sota ja lännen heikko reaktio siihen muuttui uudeksi jakolinjaksi sodan ja rauhan välillä, ensin alueellisesti ja sitten maailmanluokan mittakaavassa.

Vuoden 2014 tapahtumat Ukrainassa tulivat monilla tapaa mahdollisiksi, koska kansainväliset reaktiot vuoden 2008 tapahtumiin edustivat enemmän Münchenia vuonna 1938 kuin Potsdamia 1945. Ehkäpä juuri sen vuoksi olemme joutuneet puhumaan viimeiset viisi vuotta hybridiaggressioista niin paljon. Mutta mitä tämä todellisuudessa tarkoittaa?

1. Suurta epävarmuutta. Hybridisota pyyhkii rajat rauhalta ja sodalta, sodalta ja politiikalta. Epävarmuus on eräs tämän sodan avaintekijä. On epäselvää, kuka taistelee ja ketä vastaan ja osapuolten tunnistaminen on vaikeaa. Ja hyökkääjä aina pyrkii lisäämään tuota epävarmuutta muuttaen retoriikkaansa konfliktista. Siitä, että "Ukrainassa on sisällissota" siihen, että "Venäjä taistelee USA:a vastaan Ukrainassa". Mutta kaikki tuo tehdään vain todellisen asian kätkemiseksi: Venäjä sotii Ukrainaa vastaan. Tämä epävarmuus johtaa toiseenkin seuraukseen: yritykset ratkaista konflikti diplomaattisesti komplisoituvat, mikä tuli ilmi Normadia-ryhmän kokoontumisissa ja Minskin sopimusten solmimisissa. Siksi minä, joka olen kirjoittanut monia artikkeleja hybridisodasta ja toiminut sellaisen ryhmän valvojana, joka kirjoitti artikkelin otsikolla “The world hybrid war: Ukrainian forefront”, voin sanoa, että tämä sota ei lopu niin kauan kuin nykyiset hallitsijat pitävät valtaa Kremlissä. Kuitenkaan, en ole myöskään täysin varma siitä, että sota loppuu sitten, kun nykyiset Kremlin hallitsijat poistuvat.

2. Yleensä sodan aloittavalla hyökkääjällä on erityisiä päämääriä, jotka hän haluaa tuoda esiin kansainväliselle yhteisölle. Usein ne on naamioitu ovelalla retoriikalla, joka palvelee tehtyjen toimien oikeutusta. Mutta näin ei ole sodassa Venäjän ja Ukrainan välillä. Kaikki, mitä Venäjän viranomaiset sanoivat 2014 - venäjää puhuvien kansalaisten puolustaminen (on epäselvää keneltä), historiallisen Venäjän palauttaminen, Venäläisen maailman suojeleminen, Novorussian luominen kahdeksasta Ukrainan maakunnasta -kaikki tämä palveli vain yhtä päämäärää: hyökkäyksen todellisten päämäärien salaaminen.

Näitä päämääriä on kaksi:

a) Ukrainan valtion ja hallinnon tuhoaminen.
b) Venäjän johtavan geopoliittisen aseman palauttaminen.

Ensimmäinen päämäärä on välivaihe, toinen strateginen. Mutta toisen vaiheen saavuttaminen ilman ensimmäistä on mahdotonta.

Siksi uskon, että strategisesta perspektiivistä niin kauan kuin nykyiset venäläiset revisionistiset poliitikot säilyvät, Venäjä jatkaa ei ainoastaan hyökkäystään Ukrainaa kohtaan, vaan pääsyyllisenä turvallisuusympäristön tuhoamiseen. Venäjästä on tullut Ukrainalle läksy, joka meidän täytyy oppia, jos aiomme pysyä suvereenina valtiona. Mutta läntisille kumppaneillemme siitä on tullut liittolaissuhteiden vahvuuden ja yhtenäisyyden testi. Testi NATO:lle ja sen 5. artiklalle - tämä artikla on liiton perusta, mutta nykyään se on asetettu kyseenalaiseksi. Olen vakuuttunut, että NATO kyllä kestää testin, mutta Itä-Euroopassa esiintyvät epäilyt 5. artiklan toimivuudesta ovat huolestuttavia.

3. Hybridikonfliktit voivat muuttaa alueelliset konfliktit maailmanlaajuisiksi. Niiden ominaisuuksien aliarvioiminen voi johtaa kammottaviin strategisiin virheisiin, kuten Krimin valtaus. Nyt, sodan viidentenä vuotena, niemimaan militarisoiminen on johtanut siihen, että sinne on viety Iskander-ohjuksia, jotka kykenevät kuljettamaan ydinaseita ja joilla voidaan iskeä koko Mustanmeren alueelle. Näin se ei enää ole pelkkä alueellinen ongelma.

170

1616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4. Hybridisota on muuttanut kaiken informaation ja inhimillisyyden tilassa. Koskaan aikaisemmin Venäjän media ei ollut näin infektoitunut tuollaisella vesikauhuviruksella. Informaatiotilan muuttaminen aggressiiviseksi ja konfliktien hakeminen ovat asioita, joita Venäjä yrittää viedä paitsi Ukrainaan, myös muualle ulkomaille, Euroopan maihin ja USA:an. Tukeakseen näiden tuhoavien narratiivien levittämistä, jotka on suunnattu Ukrainaa ja läntisiä maita vastaan, Venäjä aktiivisesti hyödyntää internetin etuja, massahyökkäyksiä sosiaalisessa mediassa trollitehtaallaan. Ukrainassa se levittää erimielisyyksiä ja lietsoo konflikteja, myös herkkiä uskonnollisia aiheita hyödyntäen.

      Ongelmana on se, että koska ihmiset eivät kuole informaatiosodissa, niin nuo sodat nähdään jotenkin sosiaalisesti hyväksyttävinä. Väestöt eivät näe niissä uhkia itselleen ja siksi palaamme ideoiden ja tarkoitusten taisteluun, mitkä olivat keskeisiä osia Kylmää sotaa.

      Ikävä kyllä, informaation ja tarkoitusten piirissä häviämme usein Venäjälle. Samalla Venäjä yrittää muuttaa Ukrainaa jonkinlaiseksi kybersodan testikentäksi hyökkäämällä kriittiseen infrastruktuuriin, taloudellisen-, energia- ja kuljetussektorin kimppuun. Iskut Prykarpattia Oblenergon voimalaan ja valtionvarainministeriöön NotPetya-viruksella olivat meille oppitunti, josta otimme opiksemme. Tänä vuonna olemme estäneet jo ainakin kaksi raskasta kyberhyökkäystä. Toivon, että se on vasta alkua menestyksellemme.

      Kaikki hybridisodan elementit eivät ole uusia ja niitä on käytetty aikaisemmissakin sodissa. Kuitenkin nyt tilanne on ainutlaatuinen noiden elementtien yhtenäisyyden ja niiden välisten yhteyksien vuoksi, niiden dynamiikan ja joustavan soveltamisen vuoksi. Ja Venäjä jatkuvasti parantaa mahdollisuuksiaan tässä suhteessa. Esimerkiksi Kremlissä nostettiin äskettäin esille kysymys esikunnan luomisesta informaatioturvallisuudelle. Muualla tällaista ei ole harkittu. Tämä kaikki on linjassa vastakkainasettelun luomisessa, johon hybridisodan alkuunpanijat Putin ja Surkov ovat niin ihastuneet. Ja tämä on opetus hybridisodasta, joka meidän tulee oppia, meidän ja liittolaistemme. Metodit pysyvät pääasiassa samoina, mutta niiden kontekstit ja ilmenemiset muuttuvat.

      Loppupäätelmänä Kylmän sodan päättyminen aikoinaan ei tuonutkaan rauhaa planeetallemme. Sen jälkeen oli jonkin verran pieniä ja keskikokoisia verisiä konflikteja. En sulje pois sitä, etteikö hybridisota käsitteenä kuuluisi muihinkin aikamme sotiin. Ehkä hybridisodan käsite kuuluu myös jopa rajoitettuun ydinsotaan, käsite joka oli kaksinapaisuuden aikoina laajalle levinnyt. Pääasiallisena tavoitteena tuolle käsitteelle oli ydinaseiden sosiaalistaminen, toisin sanoen niiden palauttaminen maailmanpolitiikkaan hyväksyttävänä eikä vain hillitsevänä tekijänä ulkomaan politiikassa. Hybridisodan käsitettä käytetään myös aseiden sosiaalistamiseen, mutta aseistus jää siinä niin kätketyksi, että sen aseet häviävät muualla kuin suoraan sotilaallisissa yhteyksissä. Siksi emme voi jättää huomiotta näiden kahden sodan, kybersodan ja rajoitetun ydinsodan ja niiden käsitteiden vaarallisen synteesin mahdollisuutta

      Ja tämä kauhistuttava skenaario voi toteutua, jos me, kuten vuonna 1938 ja 2008 yritämme neuvotella hyökkääjän kanssa. Neuvotella emmekä vastustaa.

      Kylmästä sodasta ei tullut ydinsotaa siksi, että kaikki osapuolet tiesivät, että mikä tahansa provokaatio saisi vastauksen. Ihmisenä, joka työskenteli 30 vuotta rakentaen strategisia ydinkärkiä, voin kertoa, että ne ihmiset, jotka niitä tekivät, olivat hyvin vastuullisia. Tänään emme voi sanoa samaa Venäjän johtajista.

      Ensinnäkin, Venäjä on tuomittu pitämään Putin vallassa. Toisekseen Putinin Venäjä on tuomittu olemaan vastakkainasettelussa länttä vastaan. Kolmanneksi Venäjä on tuomittu häviämään tuon vastakkainasettelun. Entäpä Ukraina? Se on tuomittu uudistamaan turvallisuussektoriaan, kehittämään talouttaan ja uudelleenrakentamaan puolustusteollisuutensa. Ja lopuksi ylläpitämään kansallista yhtenäisyyttään tärkeimpänä takuuna omalle suvereniteetilleen ja itsenäisyydelleen.

    • tiltuu

      Suomalaiset voivat oppia sen että täälläkin voidaan järjestää omat maidanit jos kansan ennemistön vastaisesti ollaan Suomea viemässä natoon.

      • Niet.Molotov

        Ei tule meille uutta Maidania. Puuttuu Ukrainassa olleet venäläisperäiset rakenteet. Niitä ei voi Suomeen koskaan tullakaan.


      • Suomalaiset ovat saaneet taas oppitunnin hybrisisodasta; Venäjän tekemä GPS-järjestelmän häirintä, joka vaaransi siviililentoliikennettä. Kyseessä ei ole millään mutoa aseellinen uhka, mutta kuitenkin puuttuminen toisen maan suvereniteettiin. Ja kuten aloitukseni kirjoittaja kertoo, Venäjä tietenkin kiistää syyllisyytensä.


      • " tiltuu
        12.11.2018 5:18
        Uusi
        Suomalaiset voivat oppia sen että täälläkin voidaan järjestää omat maidanit jos kansan ennemistön vastaisesti ollaan Suomea viemässä natoon."

        Siinä taas on yksi tolvana, joka lintsasi, vuosia 1917-18 käsittelevät historiantunnit. :-)

        IMHO.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        Suomalaiset ovat saaneet taas oppitunnin hybrisisodasta; Venäjän tekemä GPS-järjestelmän häirintä, joka vaaransi siviililentoliikennettä. Kyseessä ei ole millään mutoa aseellinen uhka, mutta kuitenkin puuttuminen toisen maan suvereniteettiin. Ja kuten aloitukseni kirjoittaja kertoo, Venäjä tietenkin kiistää syyllisyytensä.

        Ja oppitunnit jatkuvat. Aivan kuten MH17-tapauksessa Venäjän propaganda on levittänyt jo yli 60 eri valhetta ja skripalien myrkytyksessä yli 30 eri valhetta peitelläkseen syyllisyyttään, niin nyt se on levittätnyt mediassaan jo 10 eri selitystä sille miksi Suomi syytti muka viatonta Venäjää GPS-häirinnästä. IS:"Venäjän tiedotusvälineet näyttävät noudattavan siten jo aiemmista kansainvälisistä kohuista tuttua reagointitapaa: julkisuuteen lasketaan niin monta erilaista vaihtoehtoista faktaa ja selitystä, että totuus hukkuu sinne jonnekin."


    • 76tuj56

      https://www.talouselama.fi/uutiset/venalaiskenraali-kirjoitti-sodan-saannot-uusiksi-taisteluja-kentalla-ei-enaa-tarvita/816c965a-e39e-3de7-a127-c56873e1c2a3


      ”Sodan säännöt ovat muuttuneet. Ei-sotilaallisten keinojen käyttö poliittisten ja strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi on entistä tärkeämpää, ja usein nämä keinot ovat osoittautuneet jopa asevoiman käyttöä tehokkaammiksi”, Gerasimov kirjoitti.

      Näitä uusia keinoja voivat olla muun muassa tietokonejärjestelmien hakkerointi, tiedotusvälineisiin upotetut valeuutiset ja liikeyhteyksien käyttö poliittisiin tarkoituksiin.

      Gerasimov totesi myös, että uusien keinojen rinnalla voidaan käyttää sotilaallisia operaatioita, jotka ovat ”luonteeltaan salaisia”.

      suurten sotajoukkojen kohtaaminen rintamataisteluissa on jäänyt historiaan.

    • 6i67u5yu

      Venäjä kyllä käyttää sotilaitaan Ukrainassa mutta operaatiot suunnitellaan niin että ne voidaan salata ainakin aluksi.

    • SBossss

      Todellinen ongelma Ukrainassa on CIA:n nostama suklaakeisari.

      • Poroshenko on valittu Ukrainan presidentiksi presidentinvaaleilla. Teille Venäjän tiltuille ei näemmä kerrota mitään, mitä maailmassa oikeasti tapahtuu, joten sen vuoksi esittelette kummallisia harhaluuojanne CIA:sta ym.


      • KenenHarhoja
        moloch_horridus kirjoitti:

        Poroshenko on valittu Ukrainan presidentiksi presidentinvaaleilla. Teille Venäjän tiltuille ei näemmä kerrota mitään, mitä maailmassa oikeasti tapahtuu, joten sen vuoksi esittelette kummallisia harhaluuojanne CIA:sta ym.

        Ei kellään ole harhoja cia:sta, salaisten sotien ja vallakaappausten takapirusta. Sitä ei mitkään cia lällytykset paremmaksi muuta.


      • TurhaaNatkutusta

        Ei yritä vaan totesi faktan: Poroshenko valiittiin vaaleilla! Eikä CIA:lla ole niissä vaaleissa äänivaltaa!


      • moolokkitrolli

        Ei CIA ole ennenkään kysellyt valtaoikeuksia, kun se on kaadellut hallintoja eri puolilla.


      • KenenHarhoja kirjoitti:

        Ei kellään ole harhoja cia:sta, salaisten sotien ja vallakaappausten takapirusta. Sitä ei mitkään cia lällytykset paremmaksi muuta.

        "Ei kellään ole harhoja cia:sta, salaisten sotien ja vallakaappausten takapirusta. Sitä ei mitkään cia lällytykset paremmaksi muuta."

        Toki se on sellaista tehnyt. Mitään näyttöä siitä, että se olisi ollut Ukrainan vallanvaihdoksen takana vain ei ole. Tiltut syyttävät sitä vain peitelläkseen Venäjän rikoksia.


      • "Kumman sinnikäs tuo molokki, se yrittää veivata jopa CIA:sta jotain hyväintekeväisyysjärjestöä."

        Tietysti tuomitsen myös CIA:n tekemät rikokset, mutta on se saanut aikaan paljon hyvääkin.


      • moolokkitrolli kirjoitti:

        Ei CIA ole ennenkään kysellyt valtaoikeuksia, kun se on kaadellut hallintoja eri puolilla.

        "Ei CIA ole ennenkään kysellyt valtaoikeuksia, kun se on kaadellut hallintoja eri puolilla."

        Mutta Ukrainassa se ei kaatanut hallintoa. Jos joku ulkomaa sen kaatoi, niin se oli Venäjä, joka vei Janukovitshin Venäjälle valtion kassan kanssa heti kun sopimus mielenosoitusten lopettamisesta ja ennenaikaisista vaaleista oli saatu aikaan opposition kanssa.


    • Luvallasanoenmielipide

      Suuri pelko siitä, että länsi alkaa vastaamaan samalla mitalla hybridisodan keinoin. Länttä ei kannattaisi liikkaa testata ja ärsyttää. Löpulta jos viha eskaloituu "hällä väliä" -vastahyökkäyskierteeksi, niin sitten olemme kaikki isossa pulassa. Onhan päivänselvää, että myös lännessä osataan hybridivaikuttaminen sen juuria myöten.

      Suomessahan hybridisota näyttäytyy vain omia kansalaisia kohtaan käytynä vallan objektien kyykyttämisenä. SDP osaa ne pelit parhaiten. Jokaiseen yhteiskunnan solmuvirkaan on asetettu SDP:n virkamies estämään pk-yritysten eteneminen yhteiskunnassa ja pörssiyhtiöiden ja julkisten yhtiöiden oman toiminnan suosiminen.

      Se on juurtunut osaksi SDP:läistä hybridisotaa, jossa mediaa käytetään mielikuvien luomisessa ja oikeiden totuuksien salaamisesaa ja esille tulemisen estämisessä. lukemattomat virkamiehet kertovat tuon olevan totta Suomessa. Myös monet tutkijat ja eläkkeelle siirryttyään emeritus virkamiehet ja toimihenkilöt kertovat tuon olevan Suomessa edelleen totta ja jokapäiväistä virkamiespolitikointia mandaattien varjossa.

      Valmistelija on aina virkamies ja poliittiset elimet ja tuomioistuinlaitoksetkin tekevät päätöksensä valmistelijan ja esittelevän virkamiehen johdattelun pohjalta.

      Entä sitten?....Oletko muuten kuullut koskaan ns. kumileimasin -nimityksestä poliitikkojen osalta tai siitä, että mielikuvat, joita virkamiehet tarkoituksellisesti oman poliittisen suuntauksensa mukaan tekevät, lautakunnissa, valtuustoissa yms. ovat ohjamassa poliittista päätöksentekoa yli 98% kaikessa päätöksenteossa. Faktat esitetään faktoina vaikka ne olisivat vain mielikuvia ja poliittisesti ohjattuja manööverejä ja hyvin esitetty näytelmä ja demokratiaa ei todellisuudessa ole, on vain ns. näennäisdemokratia. Vai äänestetäänkö jostakin, jonka valmistelusta ja esittelystä poliittiseen päätöksentekoon virkamies kieltäytyy osallistumasta toimivaltuuksiinsa ja mandaattiinsa vedoten?

      Pieni maa voi näin kyykyttää kansalaisiaan ja Isompi maa pienempäänsä!?

    • NATO_OTAN

      Suomen tulee oppia Ukrainasta että maa joka on Venäjän naapuri eikä kuulu sotilasliittoon on huonommassa asemassa kuin maa joka ei ole Venäjän naapuri ja/tai kuuluu sotilasliittoon. Näinpä Venäjän naapurimaa menettelee järkevästi harjoittaessaan yhteistyötä oman viiteryhmänsä (länsimaat) kanssa tai kuuluessaan NATO:on.

      • EiOleHuonommassaAsemassa

        Suomen oppi on se että ei päästä natoa ja usaa maahan kuten ukrainassa, jossa nyt on sota. Venäjän kanssa on oltu rauhassa viimeiset 70 vuotta mutta nyt suomea hallitsee natsioikeisto joka haluaa revanssia venäjästä ja on vienyt suomea pikkuhiljaa ukrainan viitoittamalle tielle ja muut puolueet vain myötäilee kehitystä. Suomi ei ole onneksi strategiseksi niin tärkeä maa kuin ukraina niin välttämättä ei tämä natokouhotus kuitenkaan aiheuta sotilaallista skismaa venäjään, jolla on omat järjestelyt naton kanssa. Tilanne ei ole yhtenäinen suomen ja ukrainan suhteessa venäjään. Naton kanssa touhuileminen tai natoon liittyminen ei anna mitään lisäturvaa vaan päinvastoin lisää turvattomuutta siihen nähden mitä se oli ennen natosuhteita.


      • EiOleHuonommassaAsemassa kirjoitti:

        Suomen oppi on se että ei päästä natoa ja usaa maahan kuten ukrainassa, jossa nyt on sota. Venäjän kanssa on oltu rauhassa viimeiset 70 vuotta mutta nyt suomea hallitsee natsioikeisto joka haluaa revanssia venäjästä ja on vienyt suomea pikkuhiljaa ukrainan viitoittamalle tielle ja muut puolueet vain myötäilee kehitystä. Suomi ei ole onneksi strategiseksi niin tärkeä maa kuin ukraina niin välttämättä ei tämä natokouhotus kuitenkaan aiheuta sotilaallista skismaa venäjään, jolla on omat järjestelyt naton kanssa. Tilanne ei ole yhtenäinen suomen ja ukrainan suhteessa venäjään. Naton kanssa touhuileminen tai natoon liittyminen ei anna mitään lisäturvaa vaan päinvastoin lisää turvattomuutta siihen nähden mitä se oli ennen natosuhteita.

        "Suomen oppi on se että ei päästä natoa ja usaa maahan kuten ukrainassa, jossa nyt on sota."

        NATO ei ole Ukrainassa vieläkään, vaikka se osallistui Ukrainan kanssa yhteisiin sotaharjoituksiin äskettäin. USA:kin vei joukkojaan, n.300 miestä kouluttamaan Ukrainan armeijan sotilaita vasta sen jälkeen, kun Venäjä jo oli vallannut Krimin ja aloittanut sodan itä-Ukrainassa.

        "Venäjän kanssa on oltu rauhassa viimeiset 70 vuotta mutta nyt suomea hallitsee natsioikeisto joka haluaa revanssia venäjästä ja on vienyt suomea pikkuhiljaa ukrainan viitoittamalle tielle ja muut puolueet vain myötäilee kehitystä."

        Kirjoittelet näköjään jostakin muusta maasta kuin Suomesta, etkä näköjään tunne Suomen poliittista tilannetta lainkaan, ehkäpä Venäjältä? Suomessa eivät ole natsit vallassa eivätkä vallanpitäjämme halua minkäänlaista revanssia Venäjästä. Kerropa tämä niille tovereillesi, jotka ovat samanlaisen sotakiimaisen propagandan uhreja kuin sinä itse..

        "Suomi ei ole onneksi strategiseksi niin tärkeä maa kuin ukraina niin välttämättä ei tämä natokouhotus kuitenkaan aiheuta sotilaallista skismaa venäjään, jolla on omat järjestelyt naton kanssa."

        Suomen NATO-jäsenyys rauhoittaisi Venäjän sotillalliset skismat, kun se tietäisi, ettei se voi enää Suomeen hyökätä, kuten se hyökkäsi Ukarinaan.

        "Tilanne ei ole yhtenäinen suomen ja ukrainan suhteessa venäjään. Naton kanssa touhuileminen tai natoon liittyminen ei anna mitään lisäturvaa vaan päinvastoin lisää turvattomuutta siihen nähden mitä se oli ennen natosuhteita."

        Tietysti antaa. Venäjä on kahdenkymmenen viime vuoden aikana hyökännyt neljään naapurimaahansa eikä yksikään niistä ole ollut NATO:n jäsen. NATO-maissa on rauha, vaikka ne olisivat Venäjän naapurimaita.


    • Luvallasanoenmielipide

      Tänään Kiovassa oli 498 autokolaria. Lähde: Ukrainska Pravda.

      No huh, se ei ole hyvä uutinen. Mitä voimme oppia Ukrainasta. No ainakin sen, että kun luin tilastoja, Kiova oli siinä Euroopan seitsemänneksi suurin kaupunki. Isompi kuin esimerkiksi Rooma tai Pariisi.

      45-50 miljoonaa Ukrainalaista kun päättää tehdä maasta puolustuskykyisen yhdessä Naton kanssa, niin ei sitä voi valloittaa.

      Hybridisota on tahallista ja tavoitteellista kiusantekoa, jossa tavoitteet asetetaan vallan ja rahan intressien näkökulmista. Se voi olla myös luonteeltaan sadistista.

    • Hybridi

      Tässä yksi esimerkki kansalaisia kohtaan käytävästä hybridisodankäynnistä, joka alkoi lopulta "kalahtaa omaankin nilkkaan".

      Kaikkihan tietävät median merkityksen ns. neljäntenä valtiomahtina. Tiedonvälityksen keinoin luodaan kansalaisyhteiskunnan attraktiot ja vihaorientaatiot, kansalaisten kontrollit, kansalaisten nostamiset ja vainoamiset / alentamiset. "Media monet ihmeet aikaan saa. Se ylentää ja alentaa."

      Kävin Isossa Omenassa ja kuten lukuisia kertoja aikaisemminkin, eräs kohtelias nuori miesedustaja tarjosi ilmaista Hesaria luettavaksi. Kävelin tapani mukaan ohi, mutta sitten mieleeni tuli, että kerron hänelle yhden totuuden. Sanoin hänelle havainneeni, että Hesari kirjoitti aina kun siihen tuli tilaisuus mahdollisimman pahaa yksityisistä ihmisistä pilaten ja tietoisesti pyrkien pilaamaan heidän elämänsä. Sanoin, että tuon havainnon tehtyäni lopetin Hesarin tilauksen, enkä tue tuollaista toimintaa. Sanoin, että toivottavasti muutkaan sivistyneet ja empaattiset ihmiset eivät tue ihmisten elämän pilaamista median keinoin.

      Tiedän, että tuo pahan kirjoittaminen on hybridisotaa vallankäytön ja väkivaltakoneiston ja maksetun median keinoin kansalaiste alistamiseksi pakkovallan alle häpäisyn keinoin. Mutta mikä ajaa ihmiset tukemaan tuollaista kansalaisyhteiskunnassa? Se on kyllä suuri ihme. Ellei sitten SDP:n Paasilinnan toteamus suomalaisista ole totta. Hän sanoi: "Ei ihmisillä ole muuta aitoa iloa Suomessa, kuin vahingonilo".

      Itse en tuota hyväksy!

      • Juu, ei ole vapaa lehdistö kansaa vastaan käytävää hynridisotaa.


      • SuomiSotiiKansaaVastaan

        Suomessa valtiovalta ja valtamedia käy hybridisotaa suomen liittämiseksi natoon vaikka kansan enemmistö vastustaa suomen liittämistä natoon. Hesari edustaa hyvin tätä valtamediaa ja muut oikeistolehdet. Tämmöinen lehdistön ja valtiovallan ihmisten manipulointi ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Suomen sotaharjoitukset naton kanssa on hybridisotaa omaa kansaa vastaan.


      • SuomiSotiiKansaaVastaan kirjoitti:

        Suomessa valtiovalta ja valtamedia käy hybridisotaa suomen liittämiseksi natoon vaikka kansan enemmistö vastustaa suomen liittämistä natoon. Hesari edustaa hyvin tätä valtamediaa ja muut oikeistolehdet. Tämmöinen lehdistön ja valtiovallan ihmisten manipulointi ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Suomen sotaharjoitukset naton kanssa on hybridisotaa omaa kansaa vastaan.

        "Suomessa valtiovalta ja valtamedia käy hybridisotaa suomen liittämiseksi natoon vaikka kansan enemmistö vastustaa suomen liittämistä natoon."

        Sinulle eivät käsitteet näemmä ole selvillä. Kyseessä ei millään muotoa ole hybridisota. Kun tarkoitat, että joidenkin lehtien mielestä Suomen tulisi liittyä NATO:on, niin on noiden lehtien oikeus vapassa maassa ilmaista mielipiteensä. Sinäkin voisit perustaa lehden, jossa vastustat Suomen NATO-jäsenyyttä, jos asuisit Suomessa.

        "Hesari edustaa hyvin tätä valtamediaa ja muut oikeistolehdet. Tämmöinen lehdistön ja valtiovallan ihmisten manipulointi ei ole millään tavalla hyväksyttävää."

        Valtiovalta ei ole manipuloinut suomalaisia NATO-jäsenyyden suhteen. Moni lehti on ilmaissut kantansa ja niillä on siihen täysi oikeus.

        "Suomen sotaharjoitukset naton kanssa on hybridisotaa omaa kansaa vastaan."

        Ei varmasti ole. Suomen harjoitukset ystäviemme ja kumppaneidemme kanssa tehdään Suomen ja turvallisuutemme puolesta.


    • puuta.heinää

      Tiltu yrittää parhaansa mukaan sotkea asioita ja käsitteitä. Tyypillistä hölynpölyä, josta voi innostua vain "hyödyllinen alaikäinen idiootti".

    • molokhorror

      Venäjän uhkiin laitos sanoo vastaavansa eli tämän voi ymmärtää että hybridikeskuksen rooli on toimia vastapropagandana. Tähän nyökkäilevät kaikki: kyllä! Juuri venäläinen vaikuttaminen näkyy. Sitten kun menee ja kysyy että missä tämä venäläisvaikutus näkyy, ja ketkä sitä levittävät ja mikä sen sanoma on, tuleekin yleensä hiljaista. Mutta onhan sitä oltava kun kerran hybridikeskus näin sanoo. Olihan noitiakin olemassa koska piispa itte näin totesi ja kommunistit piti kellareissa kokouksiaan kun kerran senaattori McCarthy näin totesi.

      Oikeassa elämässähän mitään venäläisvaikuttamista ei tunnu olevankaan, mutta vastapropaganda on sitten konkreettisempaa laatua. Eli kyseessä näyttäisi olevan kansalaisten manipulointiin erikoistunut valtiollinen taho, joka käyttää verukkeenaan hypoteettista venäläisvaikuttamista.

      Ohjataanpa juttua oikeille urille

      • LakeijaVaillaOmaaTahtoa

        ”Oikeassa elämässähän mitään venäläisvaikuttamista ei tunnu olevankaan, mutta vastapropaganda on sitten konkreettisempaa laatua. ”

        Sinä ITSE olet elävä esimerkki fanaattisesta venäläisvaikuttamisesta maksoipa joku sinulle tai ei!

        ”Eli kyseessä näyttäisi olevan kansalaisten manipulointiin erikoistunut valtiollinen taho, joka käyttää verukkeenaan hypoteettista venäläisvaikuttamista.”

        Venäläisvaikuttaminen ei ole hypoteettista ja meillä ei ole mitään väittämääsi ”valtiollista tahoa”! Tosiasiassa täälläkin sinua vastustaa kymmenet eri ihmiset, jotka sinä itse haluat nähdä yhtenä ainoana.

        ”Ohjataanpa juttua oikeille urille”

        Se sinun haluamasi ”ura” on taatusti väärä!


      • "Venäjän uhkiin laitos sanoo vastaavansa eli tämän voi ymmärtää että hybridikeskuksen rooli on toimia vastapropagandana."

        Tiltu voi ymmärtää mitä vain ja aina väärin. Hybridiuhkien torjuntakeskuksen tehtävänä ei ole toimia vastapropagandana eikä se sellaista olle myöskään tehnyt. Väitteesi on yksinkertaisesti naurettava.

        "Tähän nyökkäilevät kaikki: kyllä! Juuri venäläinen vaikuttaminen näkyy."

        Se näkyy aivan selvästi. Otetaanko tuore esimerkki, Venäjän tekemä rikollinen GPS-häirintä? Venäjän propaganda on esittänyt n.10 eri syytä, miksi Suomi syytti asiasta Venäjää. Ja tiltut snä mukaan lukien Suomessa toistavat jokaista niistä aivan kuin olisivat itse jokaisen niiden kannalla, vaikka ne ovat osin ristiriitaisiakin keskenään.

        "Sitten kun menee ja kysyy että missä tämä venäläisvaikutus näkyy, ja ketkä sitä levittävät ja mikä sen sanoma on, tuleekin yleensä hiljaista."

        Ei tule. Aina sinullekin on asia kerrottu, mutta dementoitunut mielesi vain ei ymmärrä saamiasi vastauksia. Esim. näillä keskustelupalstoilla näkyy täysin selvästi venäläisvaikutus, samoin kuin esimerkiksi eri lehten keskustelupalstoilla ja muualla somessa. Valitettavasti myös päättäjissämme sitä on havaittavissa.

        "Mutta onhan sitä oltava kun kerran hybridikeskus näin sanoo."

        Ja sitähän on, mistä itse olet mainio esimerkki.

        "Olihan noitiakin olemassa koska piispa itte näin totesi ja kommunistit piti kellareissa kokouksiaan kun kerran senaattori McCarthy näin totesi."

        Ja nimimerkki ERommel, PureJenkki, AleksanteriSuuri ym, nykyisin useimmiten molokhorror on myös olemassa. Venäjän lakeija, joka itse yrittää kiistää venäläisvaikutuksen olemassaolon.

        "Oikeassa elämässähän mitään venäläisvaikuttamista ei tunnu olevankaan, mutta vastapropaganda on sitten konkreettisempaa laatua."

        Haha. Venäjän lakeija yrittää muka kiistää venäläisvaikutuksen. Kerrattakoon, jos et ole itse asiaa ymmärtänyt: juuri sinä itse olet mainio esimerkki Venäjän vaikutuksesta. Ei ole niin hullua asiaa, ettetkö sinä sitä toistaisi täälä totena, jos olet sen lukenut venäläisestä propagandasta. Otettakoon esimerkiksi se, että kun RT-kanava esitteli Carloksen, sinä uskollisesti selittelit täällä, miten espanjalainen lennonjohtaja Carlos muka on nähnyt MH17-koneen perässä ukrainalaisia hävittäjiä. Sitten kun RT-kanavan Carlos paljastuikin bulgarialaiseksi rikolliseksi, joka oli maksusta antanut lausuntonsa, sinä aloit selittelemään täällä kivenkovaan epätoivoista Venäjän propagandan valhetta, että tuo mies, jota RT-kanava haastatteli muka Carloksena olikin muka oikeasti nainen, ukrainalainen lennonjohtaja Anna Petrenko. Ja sitten vielä kehtasit suureen ääneen väittää, että hänet olisi hävitetty maan päältä, kun kukaan ei löydä mitään tietoja tuosta keksitystä Annasta.

        " Eli kyseessä näyttäisi olevan kansalaisten manipulointiin erikoistunut valtiollinen taho, joka käyttää verukkeenaan hypoteettista venäläisvaikuttamista."

        Venäjän valtion propaganda on se, valtiollinen taho joka pyrkii manipuloimaan Suomen kansalaisia valheillaan.

        "Ohjataanpa juttua oikeille urille"

        Oikea ura on se, että miten voimme oppia vastaamaan tehokkaasti tuohon Venäjän käymään hybridisotaan. Sinä onneksi olet helppo tapaus yksinkertaisuuttasi.


      • molokhorror

        Taitaa hermostuttaa, tuo vastineesi on niin lapsellinen etten viitsi edes kommentoida.

        Mutta tuo nikkareilla leikkiminen saisi loppua, eikö sovita niin....siis on muutamia ilmiöitä jotka ilmenevät palstalla ainoastaan sinun ja 44.Divin ja myös Kingin myötä ja aikana.

        Mitä olen sanonut siitä että yksi ja sama henkilö omaa useita rekattuja nikkareita ja solkkaa vielä lisää rekkarien alta?


      • molokhorror

        Poistata nyt äkkiä tämä fakta.


      • molokhorror kirjoitti:

        Taitaa hermostuttaa, tuo vastineesi on niin lapsellinen etten viitsi edes kommentoida.

        Mutta tuo nikkareilla leikkiminen saisi loppua, eikö sovita niin....siis on muutamia ilmiöitä jotka ilmenevät palstalla ainoastaan sinun ja 44.Divin ja myös Kingin myötä ja aikana.

        Mitä olen sanonut siitä että yksi ja sama henkilö omaa useita rekattuja nikkareita ja solkkaa vielä lisää rekkarien alta?

        "Taitaa hermostuttaa, tuo vastineesi on niin lapsellinen etten viitsi edes kommentoida."

        Niinpä niin.

        "Mutta tuo nikkareilla leikkiminen saisi loppua, eikö sovita niin....siis on muutamia ilmiöitä jotka ilmenevät palstalla ainoastaan sinun ja 44.Divin ja myös Kingin myötä ja aikana."

        Tarkoitatko sellaista ilmiötä, että silloin sinä otat käyttöön useita eri nikkareita?

        "Mitä olen sanonut siitä että yksi ja sama henkilö omaa useita rekattuja nikkareita ja solkkaa vielä lisää rekkarien alta?"

        Sinä kerroit, että haluaisit ehdottomasti kieltää sen muilta. Itsehän sinä toki sitä harrastat etkä ollut sitä itseltäsi kieltämässäkään.


      • "Mutta minä en yritä eksyttää ketään, minulle tämä on ainoastaan vaihtelua ja siinä on vissi ero."

        Mutta haluaisit kuitenkin ehdottomasti kieltää muilta tuollaisen vaihtelun. Sinun aivotoimintasi on täysin käsittämätöntä.

        "Periaatteessa kannatan yhden nikkarin pakkoa, ilman mahdollisuutta ohittaa sitä."

        Sellaisiakin keskustelupalstoja on, mutta et tietnkään mene niille, koska haluat esiintyä usealla rekatulla nikkarillasi täällä ja solkata vielä useammalla rekisteröimättömällä nikkarillasi.


      • molokhorror

        #Sellaisiakin keskustelupalstoja on, mutta et tietnkään mene niille, koska haluat esiintyä usealla rekatulla nikkarillasi täällä ja solkata vielä useammalla rekisteröimättömällä nikkarillasi.#
        Minulla ei ole rekattua nikkaria, kyllästyin teikäläisten paskajauhantaan...kuten erittäin hyvin tiedät....huudellaan edelleen Rommeleista.
        Suoraan sanottuna, hyvin lapsellista on tuo nato-puolesta puhuminen, perustuu miltei yksinomaan halventavaan kielenkäyttöön ja tosiasioiden kieltämiseen.


      • molokhorror kirjoitti:

        #Sellaisiakin keskustelupalstoja on, mutta et tietnkään mene niille, koska haluat esiintyä usealla rekatulla nikkarillasi täällä ja solkata vielä useammalla rekisteröimättömällä nikkarillasi.#
        Minulla ei ole rekattua nikkaria, kyllästyin teikäläisten paskajauhantaan...kuten erittäin hyvin tiedät....huudellaan edelleen Rommeleista.
        Suoraan sanottuna, hyvin lapsellista on tuo nato-puolesta puhuminen, perustuu miltei yksinomaan halventavaan kielenkäyttöön ja tosiasioiden kieltämiseen.

        "Minulla ei ole rekattua nikkaria, kyllästyin teikäläisten paskajauhantaan...kuten erittäin hyvin tiedät....huudellaan edelleen Rommeleista.
        Suoraan sanottuna, hyvin lapsellista on tuo nato-puolesta puhuminen, perustuu miltei yksinomaan halventavaan kielenkäyttöön ja tosiasioiden kieltämiseen. "

        Älä selittele, sinulla on ainakin kolme ellei enemmänkin rekattuja nikkareita. Ja tosiasioita kiellätte te tiltut.


      • molokhorror
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Mutta minä en yritä eksyttää ketään, minulle tämä on ainoastaan vaihtelua ja siinä on vissi ero."

        Mutta haluaisit kuitenkin ehdottomasti kieltää muilta tuollaisen vaihtelun. Sinun aivotoimintasi on täysin käsittämätöntä.

        "Periaatteessa kannatan yhden nikkarin pakkoa, ilman mahdollisuutta ohittaa sitä."

        Sellaisiakin keskustelupalstoja on, mutta et tietnkään mene niille, koska haluat esiintyä usealla rekatulla nikkarillasi täällä ja solkata vielä useammalla rekisteröimättömällä nikkarillasi.

        #Mutta haluaisit kuitenkin ehdottomasti kieltää muilta tuollaisen vaihtelun. Sinun aivotoimintasi on täysin käsittämätöntä.#
        Mutta tuo nikkareilla leikkiminen saisi loppua, eikö sovita niin....siis on muutamia ilmiöitä jotka ilmenevät palstalla ainoastaan sinun ja 44.Divin ja myös Kingin myötä ja aikana.
        Tässä syy.


      • molokhorror kirjoitti:

        #Mutta haluaisit kuitenkin ehdottomasti kieltää muilta tuollaisen vaihtelun. Sinun aivotoimintasi on täysin käsittämätöntä.#
        Mutta tuo nikkareilla leikkiminen saisi loppua, eikö sovita niin....siis on muutamia ilmiöitä jotka ilmenevät palstalla ainoastaan sinun ja 44.Divin ja myös Kingin myötä ja aikana.
        Tässä syy.

        Se ilmiö, josta puhut on se, että sinä itse vastaat silloin keskusteluun usealla nimimerkillä.


      • NatonKampanja

        Mediassa on pitkään puhuttu venäjän hybridisodasta suomessa mutta siitä ei tavallisella suomalaisella ole mitään havaintoa ellei niinä pidä putinin ja lavrovin sanomisia mediassa mutta ne ei ole sen kummempia lausuntoja kuin nato- ja eu-maiden johtajien lausunnot totuusarvoltaan. Ei voi olla ajattelematta että kysymyksessä on naton ja natomielisten tahallinen kampanja venäjän mustamaalaamiseksi toiminnasta jota suomessa ei ole havaittu. Kampanjan tarkoitus on mitä ilmeisimmin naton olemassa olon perustelu ja sen kannatuksen nosto suomessa sekä naton oman toiminnan peitteleminen mikä ei kestä päivänvaloa.


      • "Kuten sanoin, minut voi tunnistaa enkä edes pyri peittelemään."

        Tietenkin sinut voi tunnistaa valheistasi, mutta läpimätää moraaliasi osoittaa tuo, että vaadit muilta kiellettäväksi sellaista, mihin itse eniten ja jatkuvasti syyllistyt. Ja vielä kehtaat syytellä ja vihjailla muidenkin olevan yhtä moraalittomia.


      • "Tässä nähdään, suoraan kysymykseen kiero vastaus.
        Joka paikassa ja kaikkialla kukaan ei tunnista Venäjän vaikuttamista Suomessa. Ne, jotkä näin väittävät, vaikenevat, taikka keksivät jonkun ihme kiertotien. Esimerkkejä ei yksinkertaisesti ole."

        Kuulepas, riemuidiootti, vastaus oli ihan suora, sinä et vain taskaan kyennyt sitä ymmärtämään. Kertaapa, sinä kysyit, että

        "Sitten kun menee ja kysyy että missä tämä venäläisvaikutus näkyy, ja ketkä sitä levittävät ja mikä sen sanoma on, tuleekin yleensä hiljaista."

        ja minä vastasin:

        "Esim. näillä keskustelupalstoilla näkyy täysin selvästi venäläisvaikutus, samoin kuin esimerkiksi eri lehten keskustelupalstoilla ja muualla somessa. Valitettavasti myös päättäjissämme sitä on havaittavissa."

        Sait siis suoran vastauksen ja nyt kuitenkin itket, että et muka ole saanut. Noin toimii tiltu.


      • molokhorror

        Valehtelu ei kanna, myönnä pois.
        Aina lopulta tosiasiat ratkaisevat.

        Minua inhoittaa peittely, ei se että sanoo sanottavansa mutta kätkeytyy?

        Ymmärsitkö?


      • NatonKampanja kirjoitti:

        Mediassa on pitkään puhuttu venäjän hybridisodasta suomessa mutta siitä ei tavallisella suomalaisella ole mitään havaintoa ellei niinä pidä putinin ja lavrovin sanomisia mediassa mutta ne ei ole sen kummempia lausuntoja kuin nato- ja eu-maiden johtajien lausunnot totuusarvoltaan. Ei voi olla ajattelematta että kysymyksessä on naton ja natomielisten tahallinen kampanja venäjän mustamaalaamiseksi toiminnasta jota suomessa ei ole havaittu. Kampanjan tarkoitus on mitä ilmeisimmin naton olemassa olon perustelu ja sen kannatuksen nosto suomessa sekä naton oman toiminnan peitteleminen mikä ei kestä päivänvaloa.

        "Mediassa on pitkään puhuttu venäjän hybridisodasta suomessa mutta siitä ei tavallisella suomalaisella ole mitään havaintoa ellei niinä pidä putinin ja lavrovin sanomisia mediassa mutta ne ei ole sen kummempia lausuntoja kuin nato- ja eu-maiden johtajien lausunnot totuusarvoltaan. Ei voi olla ajattelematta että kysymyksessä on naton ja natomielisten tahallinen kampanja venäjän mustamaalaamiseksi toiminnasta jota suomessa ei ole havaittu. Kampanjan tarkoitus on mitä ilmeisimmin naton olemassa olon perustelu ja sen kannatuksen nosto suomessa sekä naton oman toiminnan peitteleminen mikä ei kestä päivänvaloa."

        Höpsis, tietenkin jokainen vähänkin mediaa tai somea seuraava on havainnut tuota hybrdisotaa Suomea ja suomalaisia vastaan. venäläisten uutisointia Suomesta ja maamme tapahtumista on ihmetelty eri lehdissä, suomalaisia syytellään iltapäivälehtien kommenttipalstoilla ja näillä keskustelupalstoilla fasisteiksi ja revanssihaluisiksi Suur-Suomea ajaviksi sotakiihkoilijoiksi ja nämä kirjoitukset keräävät sitten muka eniten peukkuja, kun taas tavallisten suomalaisten perustellut kirjoitukset jäävät kauas jälkeen. Twitterissä botit levittävät valheita ja propagandaa Suomeenkin.

        Jokainen tietää, että maanpetturi Johan Bäckman on kehuskellut kuinka hän on kertonut Venäjän valtiollisessa propagandassa kuinka Suomessa lapsia pidetään keskitysleireissä ym. Äskettäin hän jopa sanoi ollessan Donbassissa leikkivaalien leikkivalvojana, että "läntiset maat ovat diktatuureja, liberalisimin ja NATO:n diktatuureja ja se on meidän pääuhkamme nykyään". Jopa Venäjän puolustusministeri antaa täysin väärää kuvaa Suomen sopimuksista, puolustusratkaisuista ja sotaharjoituksista julkisuuteen ilmeisen tarkoituksellisesti, koska toinen vaihtoehto on, että hän on täysin epäpätevä. Ja kukaan ei ole voinut olla huomaamatta Venäjän Suomeenkin levittämiä valheita esim. Krimin vatauksesta, itä-ukrainan sodasta, MH17-tapauksesta ja Skripalien myrkytyksistä ym.

        Muita Venäjän Suomea vastaan käyttämiä hybridisodan keinoja ovat mm. yllättävä pakolaisten päästäminen Suomeen vuonna 2015, Niinistökin sanoi silloin, että Venäjä lähetti Suomelle sillä viestin, ilmatilaloukkaukset, maanhankinnat keskeisten viestintäverkkojen, energiaverkkojen ja kuljetusreittien solmukohdista ja puolustusvoimiemme varikkojen ja harjoitusalueiden läheisyydestä, venäläisten tukemat kansalaisjärjestöt, jotka levittävät Suomeen valheita ja propagandaa, esim. Rufi, Supo on varoittanut venäläisten aktiivisista yrityksistä hankkia ja palkata agentteja, kyberhyökkäykset eri virastoihn, joukkojen keskittäminen Suomen rajojen läheisyyteen, valheiden ja vihan levittäminen mm. Jessika Aroa ja Arja Paanasta kohtaan jne. Kaikenlaisia keinoja on käytössä.

        Ja luulosi NATO:sta perustuvat tietenkin tuohon Venäjän propagandaan: NATO on sitoutunut rauhaan ja se on demokraattiinen järjestö, jonka toimet kestävät mainiosti päivänvaloa.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Mediassa on pitkään puhuttu venäjän hybridisodasta suomessa mutta siitä ei tavallisella suomalaisella ole mitään havaintoa ellei niinä pidä putinin ja lavrovin sanomisia mediassa mutta ne ei ole sen kummempia lausuntoja kuin nato- ja eu-maiden johtajien lausunnot totuusarvoltaan. Ei voi olla ajattelematta että kysymyksessä on naton ja natomielisten tahallinen kampanja venäjän mustamaalaamiseksi toiminnasta jota suomessa ei ole havaittu. Kampanjan tarkoitus on mitä ilmeisimmin naton olemassa olon perustelu ja sen kannatuksen nosto suomessa sekä naton oman toiminnan peitteleminen mikä ei kestä päivänvaloa."

        Höpsis, tietenkin jokainen vähänkin mediaa tai somea seuraava on havainnut tuota hybrdisotaa Suomea ja suomalaisia vastaan. venäläisten uutisointia Suomesta ja maamme tapahtumista on ihmetelty eri lehdissä, suomalaisia syytellään iltapäivälehtien kommenttipalstoilla ja näillä keskustelupalstoilla fasisteiksi ja revanssihaluisiksi Suur-Suomea ajaviksi sotakiihkoilijoiksi ja nämä kirjoitukset keräävät sitten muka eniten peukkuja, kun taas tavallisten suomalaisten perustellut kirjoitukset jäävät kauas jälkeen. Twitterissä botit levittävät valheita ja propagandaa Suomeenkin.

        Jokainen tietää, että maanpetturi Johan Bäckman on kehuskellut kuinka hän on kertonut Venäjän valtiollisessa propagandassa kuinka Suomessa lapsia pidetään keskitysleireissä ym. Äskettäin hän jopa sanoi ollessan Donbassissa leikkivaalien leikkivalvojana, että "läntiset maat ovat diktatuureja, liberalisimin ja NATO:n diktatuureja ja se on meidän pääuhkamme nykyään". Jopa Venäjän puolustusministeri antaa täysin väärää kuvaa Suomen sopimuksista, puolustusratkaisuista ja sotaharjoituksista julkisuuteen ilmeisen tarkoituksellisesti, koska toinen vaihtoehto on, että hän on täysin epäpätevä. Ja kukaan ei ole voinut olla huomaamatta Venäjän Suomeenkin levittämiä valheita esim. Krimin vatauksesta, itä-ukrainan sodasta, MH17-tapauksesta ja Skripalien myrkytyksistä ym.

        Muita Venäjän Suomea vastaan käyttämiä hybridisodan keinoja ovat mm. yllättävä pakolaisten päästäminen Suomeen vuonna 2015, Niinistökin sanoi silloin, että Venäjä lähetti Suomelle sillä viestin, ilmatilaloukkaukset, maanhankinnat keskeisten viestintäverkkojen, energiaverkkojen ja kuljetusreittien solmukohdista ja puolustusvoimiemme varikkojen ja harjoitusalueiden läheisyydestä, venäläisten tukemat kansalaisjärjestöt, jotka levittävät Suomeen valheita ja propagandaa, esim. Rufi, Supo on varoittanut venäläisten aktiivisista yrityksistä hankkia ja palkata agentteja, kyberhyökkäykset eri virastoihn, joukkojen keskittäminen Suomen rajojen läheisyyteen, valheiden ja vihan levittäminen mm. Jessika Aroa ja Arja Paanasta kohtaan jne. Kaikenlaisia keinoja on käytössä.

        Ja luulosi NATO:sta perustuvat tietenkin tuohon Venäjän propagandaan: NATO on sitoutunut rauhaan ja se on demokraattiinen järjestö, jonka toimet kestävät mainiosti päivänvaloa.

        Löysin muuten mielenkiintoisen linkin, jossa aihetta käsitellään suomalaisest näkökulmasta englanniksi:

        https://disciplescientist.wordpress.com/2018/07/23/the-threat-that-russia-poses/


      • molokhorror kirjoitti:

        Valehtelu ei kanna, myönnä pois.
        Aina lopulta tosiasiat ratkaisevat.

        Minua inhoittaa peittely, ei se että sanoo sanottavansa mutta kätkeytyy?

        Ymmärsitkö?

        "Valehtelu ei kanna, myönnä pois.
        Aina lopulta tosiasiat ratkaisevat.

        Minua inhoittaa peittely, ei se että sanoo sanottavansa mutta kätkeytyy?

        Ymmärsitkö?"

        Ymmärsin mainiosti, että kätket valheitasi esiintymällä aina vain uusilla nimimerkeilläsi, jotka sitten lopulta tunnustat, kun sinut on ensin paljastettu.


      • molokhorror
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Tässä nähdään, suoraan kysymykseen kiero vastaus.
        Joka paikassa ja kaikkialla kukaan ei tunnista Venäjän vaikuttamista Suomessa. Ne, jotkä näin väittävät, vaikenevat, taikka keksivät jonkun ihme kiertotien. Esimerkkejä ei yksinkertaisesti ole."

        Kuulepas, riemuidiootti, vastaus oli ihan suora, sinä et vain taskaan kyennyt sitä ymmärtämään. Kertaapa, sinä kysyit, että

        "Sitten kun menee ja kysyy että missä tämä venäläisvaikutus näkyy, ja ketkä sitä levittävät ja mikä sen sanoma on, tuleekin yleensä hiljaista."

        ja minä vastasin:

        "Esim. näillä keskustelupalstoilla näkyy täysin selvästi venäläisvaikutus, samoin kuin esimerkiksi eri lehten keskustelupalstoilla ja muualla somessa. Valitettavasti myös päättäjissämme sitä on havaittavissa."

        Sait siis suoran vastauksen ja nyt kuitenkin itket, että et muka ole saanut. Noin toimii tiltu.

        #"Esim. näillä keskustelupalstoilla näkyy täysin selvästi venäläisvaikutus, samoin kuin esimerkiksi eri lehten keskustelupalstoilla ja muualla somessa. Valitettavasti myös päättäjissämme sitä on havaittavissa."#
        Miten se näkyy, pyritkö vaikuttamaan mielipiteisiin syyllistämällä ne?
        Huomaa nyt, että vain pieni murto osa kannattaa Natoa ja jos kansalle kerrotaan kaikki tosiasiat peittelemättä, kannatus painuu yksinumeroiseksi.


      • molokhorror kirjoitti:

        #"Esim. näillä keskustelupalstoilla näkyy täysin selvästi venäläisvaikutus, samoin kuin esimerkiksi eri lehten keskustelupalstoilla ja muualla somessa. Valitettavasti myös päättäjissämme sitä on havaittavissa."#
        Miten se näkyy, pyritkö vaikuttamaan mielipiteisiin syyllistämällä ne?
        Huomaa nyt, että vain pieni murto osa kannattaa Natoa ja jos kansalle kerrotaan kaikki tosiasiat peittelemättä, kannatus painuu yksinumeroiseksi.

        "Miten se näkyy, pyritkö vaikuttamaan mielipiteisiin syyllistämällä ne?"

        Tietenkin pyrin esim. tuomaan ilmi, että Venäjän asialla oleva ei ole Suomen asialla.

        "Huomaa nyt, että vain pieni murto osa kannattaa Natoa ja jos kansalle kerrotaan kaikki tosiasiat peittelemättä, kannatus painuu yksinumeroiseksi."

        Höpsis. Jos kaikki tosiasiat tuodaan ilmi myös Venäjästä, suurin osa suomalaisista siirtyy NATO-jäsenyytemme kannalle.


      • "Tarpeeksi kirjoittelijoita, jotka ovat saaneet tarpeekseen sinun liirumistasi ja kiellät jatkuvasti ydinasiat, ei ihme."

        veikkaisin, etttä ehkäpä kuitenkin olen kirjoittajana arvostetumpi kuin sinä itse.

        "Nikkareilla leikkii outo 'porukka', joka on sopivasti paikalla, muulloin poissa, pystytkö antamaan selityksiä?"

        En. En tunne heitä enkä tiedä mitä he tekevät.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Tarpeeksi kirjoittelijoita, jotka ovat saaneet tarpeekseen sinun liirumistasi ja kiellät jatkuvasti ydinasiat, ei ihme."

        veikkaisin, etttä ehkäpä kuitenkin olen kirjoittajana arvostetumpi kuin sinä itse.

        "Nikkareilla leikkii outo 'porukka', joka on sopivasti paikalla, muulloin poissa, pystytkö antamaan selityksiä?"

        En. En tunne heitä enkä tiedä mitä he tekevät.

        Ja sinä itse olet tuollainen mainitsemasi nikkareilla leikkijä kymmenine nimimerkkeinesi.


      • vanhus
        NatonKampanja kirjoitti:

        Mediassa on pitkään puhuttu venäjän hybridisodasta suomessa mutta siitä ei tavallisella suomalaisella ole mitään havaintoa ellei niinä pidä putinin ja lavrovin sanomisia mediassa mutta ne ei ole sen kummempia lausuntoja kuin nato- ja eu-maiden johtajien lausunnot totuusarvoltaan. Ei voi olla ajattelematta että kysymyksessä on naton ja natomielisten tahallinen kampanja venäjän mustamaalaamiseksi toiminnasta jota suomessa ei ole havaittu. Kampanjan tarkoitus on mitä ilmeisimmin naton olemassa olon perustelu ja sen kannatuksen nosto suomessa sekä naton oman toiminnan peitteleminen mikä ei kestä päivänvaloa.

        Mene Saarijärvelle metsään katsomaan venäläisten tarkoin vartioitua hallia. Mitä siellä on? Olen käynyt joten tiedän mistä puhun


    • uskonuskon

      Minä uskon kaiken mitä rehellinen Venäjä kertoo,levitän myös sitä eteenpäin turuilla ja toreilla.Amerikka valehtelee aina ja kaikkialla,törkein esim Irakin ydinaseet.Tämän myös tuon esiin aina.

      • molokhorror

        Eikä yksin Irakin tuhoaminen valesyytöksille perustuen, siis kokonaisen maan ajaminen rauniokasaksi.
        Siinä on VAIN yksi esimerkki.


    • Stuureman

      Ainakin sen ettei mihinkään Venäjän kanssa tehtyyn sopimukseen voi luottaa, ei sitten yhtään!
      Lupasihan Venäjä kunnioittaa mm. Ukrainan valtionrajoja
      kun Ukraina luopui ydinaseistaan.
      Siitä lähtien minun uskoni meni ja muilla tutuillani se meni jo aiemmin, jos nyt edes sitä ollenkaan oli.
      Ihminen on siitä kummallinen että sitä tahtoo uskoa naapureistaan hyvää ja tulla toimeen parhainpäin eikä varoittavia puheita usko ennenkuin ne toimet itse näkee.

      On se myös opettanut että Suomessakin on henkilöitä jotka myyvät tosissaan "omanäitinsäkin" jos siitä vain jotenkin hyötyy. Tälläkin palstalla niitä esiintyy, onneksi harvalukuisena vaikka yrittävätkin monena esiintyä.

      • LujaUskoinen

        Olisihan venäjä ukrainan rajoja kunnioittanut jos usa ja eu ei olisi ukrainaan menneet presidenttiä vaihtamaan, näihin tahoihin usko on varmastiu luja.


      • LujaUskoinen kirjoitti:

        Olisihan venäjä ukrainan rajoja kunnioittanut jos usa ja eu ei olisi ukrainaan menneet presidenttiä vaihtamaan, näihin tahoihin usko on varmastiu luja.

        "Olisihan venäjä ukrainan rajoja kunnioittanut jos usa ja eu ei olisi ukrainaan menneet presidenttiä vaihtamaan, näihin tahoihin usko on varmastiu luja."

        USA ja EU eivät vaihtaneet Ukrainan presidenttiä, sen teki Ukrainan parlamentti ja Venäjä itse viemällä Janukovitshin Venäjälle Ukrainan valtion kassan kanssa sen jälkeen, kun USA ja EU olivat onnistuneet välittämään sopimuksen mielenosoitusten lopettamisesta ja ennenaikaisista vaaleista. Ja toisin kuin luulet, Putinin neuvonantaja kertoi Venäjän halllinnon valmistelleen hyökkäystä Ukrainaan jo yli kymmenen vuotta.


      • Putin-Huilo
        LujaUskoinen kirjoitti:

        Olisihan venäjä ukrainan rajoja kunnioittanut jos usa ja eu ei olisi ukrainaan menneet presidenttiä vaihtamaan, näihin tahoihin usko on varmastiu luja.

        Venäläiset ovat lujasti uskossa, ettei Ukrainan kanssa voi vaihta omia presidenttiä. Toisaalta Ukrainassa olivat 3 Maidenia ja 5 presidenttiä. Kun Venäjällä oli vallittu vain yksi. Venäläisillä on lujasti maaorjan mentaliteetti.


    • yksintotuus

      Yksinkertaisesti Natottajat, nokkelasti kyllä , nimesivät erimieltä olevat Tiltuiksi.
      Sitten vedettiin yhtäläisyysmerkit Venäjämielisiin Putinin trolleihin ja Tiltuihin.
      Täydellisen epä-älyllisesti väistetään vaikeat jutut jankkaamalla samaa mantraa.
      Kohdallani voin kuitenkin kertoa että luen ainoastaan kotimaisia julkaisuja, jotka kyllä helposti on havaittavissa käsittämättömiksi Natoasiamiehiksi ja Venäjä vastaisiksi.
      Heidän uutisensa on pääosin totta mutta sitten tulee " tapahtumille taustaa" osio ja täyttä soopaa.
      Minä kyllä uskon heräämiseen ja heidän esittämään anteeksipyyntöö, eihän maailma voi tämänkaltaisessa asennossa kauaakaan toimia.
      Pelastakaa Suomi tältä syvän häpeän tilalta jossa nyt ryömimme.

      • Eivät kaikki Suomen NATO-jäsenyyden vastustajat suinkaan olekaan tiltuja. Vain ne, jotka valehtelevat Venäjn puolesta Suomea vastaan. JA Suomi ei tarvitse pelastusta, mutta NATO-jäsenyydestä olisi meille kyllä turvaa.


      • NatoTurvaa
        moloch_horridus kirjoitti:

        Eivät kaikki Suomen NATO-jäsenyyden vastustajat suinkaan olekaan tiltuja. Vain ne, jotka valehtelevat Venäjn puolesta Suomea vastaan. JA Suomi ei tarvitse pelastusta, mutta NATO-jäsenyydestä olisi meille kyllä turvaa.

        Natonaivisteja on sellaiset jotka valehtelevat naton puolesta ja sen tuomasta turvasta suomalaisille


      • molokhorror

        Ja sehän juurikin on vaarallista valehtelua, siksi olenkin erityisen herkkä tälle vaikuttamiselle.
        Isäntämaasopimuksella ei ole maankaatomerkitystä rauhan oloissa, mutta kriisissä maa vallataan.
        Ja onhan se että Nato harjoittelee säännöllisesti Suomen ilmatilassa, maalla ja merellä, vähintäinkin outoa.
        Vielä oudommaksi se muuttuu kun kuulostellaan hampaatonta eduskuntaa.


      • NatoTurvaa kirjoitti:

        Natonaivisteja on sellaiset jotka valehtelevat naton puolesta ja sen tuomasta turvasta suomalaisille

        "Natonaivisteja on sellaiset jotka valehtelevat naton puolesta ja sen tuomasta turvasta suomalaisille"

        NATO:n puolesta ei tarvitse valehdella. NATO-maissa on rauha, vaikka ne olisivat Venäjän naapurimaita.


      • molokhorror kirjoitti:

        Ja sehän juurikin on vaarallista valehtelua, siksi olenkin erityisen herkkä tälle vaikuttamiselle.
        Isäntämaasopimuksella ei ole maankaatomerkitystä rauhan oloissa, mutta kriisissä maa vallataan.
        Ja onhan se että Nato harjoittelee säännöllisesti Suomen ilmatilassa, maalla ja merellä, vähintäinkin outoa.
        Vielä oudommaksi se muuttuu kun kuulostellaan hampaatonta eduskuntaa.

        "Ja sehän juurikin on vaarallista valehtelua, siksi olenkin erityisen herkkä tälle vaikuttamiselle.
        Isäntämaasopimuksella ei ole maankaatomerkitystä rauhan oloissa, mutta kriisissä maa vallataan."

        Tarkoita varmaankin, että kriisissä sellainen maa vallataan, jolla ei ole isäntämaasopimusta, kuten vaikkapa Ukraina.

        "Ja onhan se että Nato harjoittelee säännöllisesti Suomen ilmatilassa, maalla ja merellä, vähintäinkin outoa."

        Ei ystävämaidemme ja kumppaneidemmekanssa harjoittelussa ole mitään outuoa, päinvastoin se on erittäin hyvä asia.

        "Vielä oudommaksi se muuttuu kun kuulostellaan hampaatonta eduskuntaa."

        Sinulle eivät kelpaa eduskuntamme päätökset, joten syytät sitä hampaattomaksi. Voit toki pyrkiä vaikuttamaan asiaan seuraavissa vaaleissa.


      • vanhus

        Suomi on päässyt jaloilleen, ei ole enää venäjän orja


      • vanhus

        Eihän natolla ole merkitystä rauhan oloissa ja siihenhän se pyrkii. On onnistunut jo 69 vuotta


    • välimi

      Ukrainasta ei voi oppia mitään muuta kuin köyhyyttä ja kurjuutta,niitä oppeja on jo Suomessa alettu käyttää ja kohdistettu vähempiosaisiin.

      • da-da-kyllä-kyllä

        Jos ei ihan laput silmillä kulje voi Ukrainasta oppia paljon ja se oppiminen jatkuu vieläkin.
        Onkin typerä väite ettei voi oppia tai sitten vaan on typerä itse.


      • "Ukrainasta ei voi oppia mitään muuta kuin köyhyyttä ja kurjuutta,niitä oppeja on jo Suomessa alettu käyttää ja kohdistettu vähempiosaisiin."

        Sieltä voi toki oppia senkin, miten vuosikymmeniä Venäjän kleptokaratian vasallimaana olo tuottaa tuota köyhyyttä ja kurjuutta. Valko-Venäjän ja Ukrainan maaseutualueilla on muuten suuri ero. Koska Valko-Venäjä on vielä Venäjän vasallimaa, tuo syrjäalueiden kurjuus on siellä kuitenkin aivan toista luokkaa kuin Ukrainassa, vaikka sielläkin on suurta köyhyyttä. Ukrainassa syrjäalueet ovat nyt jatkuvasti kohentumassa ja ihmisillä on toivoa ja he tuntevat hallitsevansa omaa elämäänsä, Valko-Venäjällä ne ovat taantumassa ja ihmiset vajoavat yhä syvempään toivottomuuteen ja alkoholismiin.


      • "välimi

        17.11.2018 5:03
        Ukrainasta ei voi oppia mitään muuta kuin köyhyyttä ja kurjuutta,niitä oppeja on jo Suomessa alettu käyttää ja kohdistettu vähempiosaisiin."

        Ei tod. ole yhteiskunnan syy, vaan täysin oma valintas, että päädyit osaksi "heikompaa ainesta" ja pyccänhoratsuksi.

        TIRSK.


    • t.Tiltu

      Miten Ukraina liittyy Suomeen mitenkään? No ei niin. Yrität kummallisella vimmalla yhdistää Suomea ja NATOa.

      Mutta mitä voimme oppia, on se, että USA:lla on monet keinot junailla valtaansa tällä planeetalla. Krimin tapahtumien taustalla USA hääri näkymättömissä alueelle länsimielisyyttä ja sitä kautta USA-jäsenyyttä. Venäjä haistoi tilanteen ja hoiti homman kotiin, sillä Venäjällä ei ole mitään syytä alistua USA:n juonille. Koska länsi tietää, ettei Venäjä ole alistuvaa sorttia, niin ainoa keino käydä Venäjää vastaan on saada se näyttämään huonolta. Se onnistuu esim. pudottamalla matkustajakoneen ja myrkyttämällä ihmisiä. Uskon vahvasti, että kohta taas jossain tapahtuu ja "yllättäen" jostain lähistöltä löytyy jotain "venäläistä", joka yhdistetään rikokseen. Ja kansa hurraa usalasit silmillä kieli ruskeana. Mikään ei ole niin kuvottavaa kuin USA:n tekopyhä nöyristely ja sen ihannointi sekä keinotekoinen russofobia. Hyi saatana! ><

      • SuomiHyväPoika

        Timo Soini kävi usassa kuuntelemassa isäntämaan Pompeon kehuja miten suomi on hyvä poika niin jaksaa haukkua sitten venäjän suurlähettilään revontulista ja naton omistaa säädöistä aiheutuvista häiriöista nato satelliittien gpssignaaleille


      • "Miten Ukraina liittyy Suomeen mitenkään? No ei niin. Yrität kummallisella vimmalla yhdistää Suomea ja NATOa."

        Tiltulle pitää kaikki selittää kuin pikkulapselle: Sekä Suomi että Ukraina ovat NATO:on kuulumattomia Venäjän naapurimaita. Venäjä on hyökkäillyt NATO:on kuulumattomiin naapurimaihinsa, kuten Moldovaan, Georgiaan ja Ukrainaan Ja se noiden hyökkäysten lisäksi pyrkii vaikuttamaan noihin maihin hybridisodankäynnillään, jota se kohdista myös meihin. Ja siksi meidän kannattaa oppia esim. Ukrainan kokemuksista millaisia nuo hybridisdan vaikutsuskeinot ovat, jotta voimme puolustautua niitä vastaan.

        ""Mutta mitä voimme oppia, on se, että USA:lla on monet keinot junailla valtaansa tällä planeetalla."

        Epälemäät, mutta sitä emme voi oppia Ukrainasta, koska USA ei junaillut siellä vallanvaihtoa.

        "Krimin tapahtumien taustalla USA hääri näkymättömissä alueelle länsimielisyyttä ja sitä kautta USA-jäsenyyttä."

        Ei. Sekoitat kaiken. Tarkoitat ehkä NATO-jäsenyyttä, vaikka Ukraina ilmoitti hakevansa sitä jo vuonna 2008, mutta sitä ei hyväksytty.

        "Venäjä haistoi tilanteen ja hoiti homman kotiin, sillä Venäjällä ei ole mitään syytä alistua USA:n juonille."

        Venäjä ei hoitanut hommaa kotiin, vaan rikkoi lukuisia solmimiaan sopimuksia hyökkäämällä sotilaallisesti Krimille ja valtaamalla sen ja teki itsestään kansainvälisen hylkiön ja pakotteiden kohteen. Kunhan valta taas vaihtuu Venäjällä, seuraava hallinto palauttaa Krimin Ukrainalle jo ihan järkisyistä.

        "Koska länsi tietää, ettei Venäjä ole alistuvaa sorttia, niin ainoa keino käydä Venäjää vastaan on saada se näyttämään huonolta."

        Venäjän hallinto tekee kyllä tuon työn aivan itse.

        "Se onnistuu esim. pudottamalla matkustajakoneen ja myrkyttämällä ihmisiä."

        Matkustajakoneen pudotuksesta Venäjä olisi selvinnyt vähemmällä, jos e olisi heti tunnustaut rikoksensa. Skripalien myrkytystä ja satojen siviilien altistamista sotilastason hermomyrkylle vieraassa maassa sen on tietysti vaikeampi selitellä.

        "Uskon vahvasti, että kohta taas jossain tapahtuu ja "yllättäen" jostain lähistöltä löytyy jotain "venäläistä", joka yhdistetään rikokseen."

        Epäilemättä. Venäjä kun jatkuvasti tekee noita rikoksia. Etkö ole tajunnut, että Venäjä on nykyisin roistovaltio, jota johtavat varkaat ja roistot? Lisäksi se käy hybridisotaa länsimaita vastaan, kuten nyt häritsi Suomen ja Norjan GPS-signaaleja.

        "Ja kansa hurraa usalasit silmillä kieli ruskeana."

        USA ei liity mitenkään esim. tähän GPS-häirintään, MH17-koneen alas ampumiseen eikä Skripalien myrkytykseen. Vaikka kuinka snä tai kuka muu olisi USA vastainen, niin syyllinen niihin on Venäjä.

        "Mikään ei ole niin kuvottavaa kuin USA:n tekopyhä nöyristely ja sen ihannointi sekä keinotekoinen russofobia. Hyi saatana! ><"

        USA:a e i tarvitse nöyristellä tietääkseen syyllisen noihn rikoksiin, Venäjä teki ne. Ja russofobia terminä on hupaisa, koska Venäjän propaganda käyttää sitä merkityksessä Putinin rikollisen hallinnon vastustaja, ei venäjävihainen- tai pelkoinen.


      • SuomiHyväPoika kirjoitti:

        Timo Soini kävi usassa kuuntelemassa isäntämaan Pompeon kehuja miten suomi on hyvä poika niin jaksaa haukkua sitten venäjän suurlähettilään revontulista ja naton omistaa säädöistä aiheutuvista häiriöista nato satelliittien gpssignaaleille

        "Timo Soini kävi usassa kuuntelemassa isäntämaan Pompeon kehuja miten suomi on hyvä poika niin jaksaa haukkua sitten venäjän suurlähettilään revontulista ja naton omistaa säädöistä aiheutuvista häiriöista nato satelliittien gpssignaaleille "

        Tuo GPS-häirintä oli rikollista toimintaa, josta Venäjän suurlähettiläs aivan ansiosta saikin jo moitteet.


      • vanhus

        Eikö itsenäinen kansa saa liittyä kenen kanssa haluaa. Ei siinä tarvita Venäjää vastustamassa


    • kaksi.vai.yksipäinen

      Minkälaisia Geopoliittisia tavoitteita Venäjän Federaatiolla on Aasiassa?
      Haluavatko alueita Pohjois-Korealta tai Kiinalta?
      Vai onko tilanne siellä toisinpäin?
      Ehkä Kiinaa kiinnostaa Siperian kulta? Varustautuvat aika lailla kuitenkin.

      • kiina.vie

        Tsetsenian, Georgian ja Ukrainan esitykset, mitä Venäjän Federaatio on esittänyt, voimannäyttöinä, eivät vakuuta. Jopa Suomen kaltainen pieni valtio olisi kyennyt vastaamaan agressioon ja hyvin organisoituna, jopa voittamaan edelliset konfliktit.

        Miltä moinen näyttää kiinalaisten näkökulmasta? Siperia on Kiinan, jos kiinalaiset niin päättävät.


      • molokhorror
        kiina.vie kirjoitti:

        Tsetsenian, Georgian ja Ukrainan esitykset, mitä Venäjän Federaatio on esittänyt, voimannäyttöinä, eivät vakuuta. Jopa Suomen kaltainen pieni valtio olisi kyennyt vastaamaan agressioon ja hyvin organisoituna, jopa voittamaan edelliset konfliktit.

        Miltä moinen näyttää kiinalaisten näkökulmasta? Siperia on Kiinan, jos kiinalaiset niin päättävät.

        Vain hyvin hölmö ja laajempia kuvioita ymmärtämätön esittää tuollaista skenaariota.


      • VenäjänVakuutusRiittävä

        Kiina ja venäjä sopivat raja riitansa jo neuvostoliiton aikana ja nyt tekevät yhteistyötä keskenään, tuskin kiina haluaa asiantilaa muuttaa varsinkin kun sillä on kiinan merellä kiistaa alueista usan ja sen liittolaisten kanssa. Venäjä on käyttänyt voimaa sen verran kuin on tarvinnut emämaistaan eroon haluavien alueiden puolustamiseksi georgiassa ja ukrainassa. Venäjällä ei ole tarvetta vallata kokonaan kuten usa on tehnyt.


      • TodellisuusJaHarhat

        ”Venäjällä ei ole tarvetta vallata kokonaan kuten usa on tehnyt.”

        Eikö? Se miehittää kahta Georgian maakuntaa ja Krimiä! Onko sillä aikomus niistä luopua? ERO kun on juuri SIINÄ, että minne Venäjä kerran menee niin siitä se ei luovu. USA ei taas jää mihinkään asumaan. Irakissa kansa on keskenään ja uskonnolliset ryhmät tappaa toisiaan!


      • molokhorror

        Ero on myös siinä, että jenkit tuhoavat kohteensa, Krimin tapauksessa Venäjä ainoastaan kuittasi omansa jenkkien nenän edestä.
        Sekin kansanäänesyksellä vahvistettuna.


      • "Minkälaisia Geopoliittisia tavoitteita Venäjän Federaatiolla on Aasiassa?
        Haluavatko alueita Pohjois-Korealta tai Kiinalta?
        Vai onko tilanne siellä toisinpäin?
        Ehkä Kiinaa kiinnostaa Siperian kulta? Varustautuvat aika lailla kuitenkin. "

        Niinpä, Kiina on käytännöllisesti katsoen vallannut Venäjältä jo suuria alueita Putinin hallinnon suostumuksella. Siellä on runsaasti kyliä ja kaupunkeja, joissa kiinalaiset pitävät tosiasiallista valtaa. Nythän Venäjällä jopa puhutaan, että onko Putin myymässä ainakin osan Kuriilien saarista Japanille. Tämä olisi sopusoinnussa Putinin oligarkkien maailmankuvaan, jossa kaikki on kaupan, ovathan he jo myyneet valtavasti Venäjän luonnonvaroja länteen omaksi hyödykseen ja yksi suuri käyttämätön resurssi on vielä jäljellä: Venäjän maa-alueet (tosin Kuriilit Neuvostoliitto tietenkin valloitti Japanilta toisen mailmansodan lopussa).


      • RommelinSokeaUsko
        molokhorror kirjoitti:

        Ero on myös siinä, että jenkit tuhoavat kohteensa, Krimin tapauksessa Venäjä ainoastaan kuittasi omansa jenkkien nenän edestä.
        Sekin kansanäänesyksellä vahvistettuna.

        "Krimin tapauksessa Venäjä ainoastaan kuittasi omansa jenkkien nenän edestä."

        Tuo on pelkkä keksittytekosyy. Kukaan muu ulkopuolinen ei ominut Krimiä ja Krimi KUULUU Ukrainalle eli on TOISEN oma. Tämän on myös YK todennut!

        "Sekin kansanäänesyksellä vahvistettuna."

        Pelleilyvaalit, jotka eivät täyttäneey minkäänlaisia kunnon vaalien kriteerejä!


    • eli.varastaa.toisilta

      Sauli sen sanoi:
      Kasakka vie sen mikä on irrallaan.

      • Putin-Huilo

        Kun Suomi on Natoa irrallaan, Putin vie sen Taiga liittoon.


      • SauliaKenenkäänPidäUskoa

        Sauli höynäyttää hölmöjä kasakkajutuillaan ja salaa sen että itse on vienyt suomen usan vasalliksi.


      • EiVieTaigaan
        Putin-Huilo kirjoitti:

        Kun Suomi on Natoa irrallaan, Putin vie sen Taiga liittoon.

        Huilon ei pidä yrittää kerjätä venäjää tukevia kommentteja, suomen paras olla itsenäinen eikä kuulu mihinkään liittoon.


      • TiltuValehteleeAINA
        SauliaKenenkäänPidäUskoa kirjoitti:

        Sauli höynäyttää hölmöjä kasakkajutuillaan ja salaa sen että itse on vienyt suomen usan vasalliksi.

        Millä lailla MUKA olemme ”USA:n vasalli”? Kerro mihin käytännön piirteisiin perustat väitteesi? Mitään konkreettista ei ole!


    • DesanttiOnVasalli

      ”Venäläisvaikuttamista täällä ei näy.”

      Desantti Bäckman on elävä esimerkki kovasta ja heikkotasoisesta yrityksestä ajaa täällä Venäjän etua!

      • molokhorror

        Kummallista syyttelyä joka ei perustu mihinkään.
        Suomen valtaenemmistö allekirjoittaa esim. minun mielipiteeni, jos se saa tehdä sen anonyyminä.

        Ja sanon vielä tässäkin, että Suomi on vikauralla, korjausliike voi olla vielä mahdollinen ellei nato ja jenkit pitele suitseja?
        Jotain outoa on ollut viime vuosina päätöksienteossa.


      • zabalax
        molokhorror kirjoitti:

        Kummallista syyttelyä joka ei perustu mihinkään.
        Suomen valtaenemmistö allekirjoittaa esim. minun mielipiteeni, jos se saa tehdä sen anonyyminä.

        Ja sanon vielä tässäkin, että Suomi on vikauralla, korjausliike voi olla vielä mahdollinen ellei nato ja jenkit pitele suitseja?
        Jotain outoa on ollut viime vuosina päätöksienteossa.

        No ei varmasti allekirjoita.


      • heheheeeeeehehheeeeeeh
        molokhorror kirjoitti:

        Kummallista syyttelyä joka ei perustu mihinkään.
        Suomen valtaenemmistö allekirjoittaa esim. minun mielipiteeni, jos se saa tehdä sen anonyyminä.

        Ja sanon vielä tässäkin, että Suomi on vikauralla, korjausliike voi olla vielä mahdollinen ellei nato ja jenkit pitele suitseja?
        Jotain outoa on ollut viime vuosina päätöksienteossa.

        "Suomen valtaenemmistö allekirjoittaa esim. minun mielipiteeni"


      • PetätköItseäsi
        molokhorror kirjoitti:

        Kummallista syyttelyä joka ei perustu mihinkään.
        Suomen valtaenemmistö allekirjoittaa esim. minun mielipiteeni, jos se saa tehdä sen anonyyminä.

        Ja sanon vielä tässäkin, että Suomi on vikauralla, korjausliike voi olla vielä mahdollinen ellei nato ja jenkit pitele suitseja?
        Jotain outoa on ollut viime vuosina päätöksienteossa.

        "Suomen valtaenemmistö allekirjoittaa esim. minun mielipiteeni, jos se saa tehdä sen anonyyminä."

        Varmasti niin! Kaikki 0,3 prosenttia! Tämä ON anonyymi palsta eikä sinua kannata edes oma äiti!


    • ei.voi.luottaa

      Ukrainasta tulee oppia se, ettei ryssän röyhkeydellä ole mitään rajoja.

      • RajatonTyhmyys

        Ukrainasta voi oppia sen että usa-eu-nato koplan röyhkeys on rajaton ja suomi kulkee niiden viitoittamaa polkua tuhoonsa


      • Reality..Check

        Miten niin? Ukraina vapautui Venäjästä eikä koskaan enää palaa sen vasalliksi!

        Suomen kohdalla sama toistuu!

        Venäjän valtapiiri ei kasva ja se taas on ’tuho’ Tiltun näkökulmasta!


      • TsekkaaTodellisuutesi

        Ukraina menetti itsenäisyytensä ja joutui usan vasallivaltioksi vallankaappauksen jälkeen niinkuin suomikin isäntämaasopimuksen jälkeen. Venäjän ei kasvata valtapiiriään tietoisesti kun sitä on liikaa muutenkin mutta usa kasvattaa sitä maailman tappiin asti natouskovaisten huldien ja natojoukojen avulla. Suomi on jo tuhoutunut usan vasallivaltiona eikä siitä tule nousemaan itsenäiseksi valtioksi.


      • TiltullaMopoKarkasi

        ”Ukraina menetti itsenäisyytensä ja joutui usan vasallivaltioksi vallankaappauksen jälkeen ”

        MITEN käytännössä?

        ”niinkuin suomikin isäntämaasopimuksen jälkeen. ”

        MITEN käytännössä?

        ”Venäjän ei kasvata valtapiiriään tietoisesti kun sitä on liikaa muutenkin ”

        Eli tarkoitat, että se palauttaa Krimin ja Georgian maakunnat?

        ”mutta usa kasvattaa sitä maailman tappiin asti natouskovaisten huldien ja natojoukojen avulla. ”

        KUINKA käytännössä? Ei USA ole Ukrainassa, mutta Venäjä taas on!

        ”Suomi on jo tuhoutunut usan vasallivaltiona eikä siitä tule nousemaan itsenäiseksi valtioksi.”

        Jaaha:-D Enpä tiennytkään tuota kun ei turistit poislukien maassa jenkkejä näy?

        Taisi Tarkkispoika taas sortua liioittelun puolelle?


    • ottaa.ne

      Nykysuomalainen sanonta ja kansainvälisen politiikan yleinen fakta:
      Ryssä ottaa sen mikä on irrallaan.

      • VarkaidenSananLasku

        Se on suomalaisen varkaan sanonta venäläisistä, rehellisen suomalaisen sanonta on että sauli myy kaiken suomen valtion omaisuuden ulkomaille josta eduskunta ei pidä kiinni ja sehän ei ole pitänyt.


      • TiltullaMopoKarkasi

        Kerrotko nyt vaikka luetellen, että MITÄ se paha Sauli on Suomesta myynyt ulkomaille? Mahtanetko keksiä yhtään ainoaa!?


      • KenelläKeulii
        TiltullaMopoKarkasi kirjoitti:

        Kerrotko nyt vaikka luetellen, että MITÄ se paha Sauli on Suomesta myynyt ulkomaille? Mahtanetko keksiä yhtään ainoaa!?

        Siitä ei parilla esimerkillä selviä mutta poliittisella puolella sauli on henkilökohtaisesti myynyt suomen itsenäisyyden isäntämaasopimuksella natolle ja eu:lle lattomuuksilla liittymisessä sekä suomen markan. Lisäksi sauli oli myymässä postipankia alehintaan björn wahlroosille, joka pakoilee veroja ruotsissa.


      • AikaHuvittavaa

        Presidentti ei tee sopimuksia eikä isäntämaasopimus ole mikään kauppasopimus, jossa myydään jotakin.

        Onko Suomi muka ”laittomasti” myynyt EU:lle Suomen markan? Mitä lakia rikottiin?

        Sauli ei ole myymässä mitään! Presidentti ei tee mainitsemiasi asioita!

        Jos väität jotakin asiaa laittomaksi niin kerro saman tien, että MITÄ lakia rikotaan ja miksei Eduskunnan valiokunnat ole asiaa huomanneet?


      • TarkemmatTiedotSaulilta
        AikaHuvittavaa kirjoitti:

        Presidentti ei tee sopimuksia eikä isäntämaasopimus ole mikään kauppasopimus, jossa myydään jotakin.

        Onko Suomi muka ”laittomasti” myynyt EU:lle Suomen markan? Mitä lakia rikottiin?

        Sauli ei ole myymässä mitään! Presidentti ei tee mainitsemiasi asioita!

        Jos väität jotakin asiaa laittomaksi niin kerro saman tien, että MITÄ lakia rikotaan ja miksei Eduskunnan valiokunnat ole asiaa huomanneet?

        Saulin kähmäilyja ei ole valiokuntiin viety vaan pieni piiri on tehnyt sopimuksia joilla ei ole lakia takana ja ne on annettu eduskunnalle tiedoksi vasta vuosien päästä. Eikä sauli ole aina ollut presidenttinä vaan björnin tapauksen aikaan oli valtionvarain ministeri. Isäntämaasopimus on huono kauppasopimus jolla suomen armeijan johto ja alue annettiin naton käyttöön vastikkeetta.


      • MinneMeneeKustaTulee

        "Saulin kähmäilyja ei ole valiokuntiin viety vaan pieni piiri on tehnyt sopimuksia joilla ei ole lakia takana ja ne on annettu eduskunnalle tiedoksi vasta vuosien päästä."

        Älä ole lapsellinen! Sopimuusta ei synny ilman Eduskunnan hyväksyntää!

        "Eikä sauli ole aina ollut presidenttinä vaan björnin tapauksen aikaan oli valtionvarain ministeri. "

        Jolloin hän teki mitä?

        "Isäntämaasopimus on huono kauppasopimus jolla suomen armeijan johto ja alue annettiin naton käyttöön vastikkeetta."

        Ei annettu vaan sopimus koskee sotaharjoituksiin kutsutun ulkolaisen joukon huoltoa! Oikeuskansleri varmisti sopimuksen laillisuuden.


    • oppia.ikä.kaikki

      Putiniin ei voi luottaa !

      • LuotettavatVähissä

        Vain itseensä voi luottaa


      • ei.voi.luottaa

        Kiovan sopimus piti olla ratkaisu Ukrainan sotaan !

        Miksi Putin rikkoo sitä ja jatkaa sotimista.


      • KaikkiRikkoo
        ei.voi.luottaa kirjoitti:

        Kiovan sopimus piti olla ratkaisu Ukrainan sotaan !

        Miksi Putin rikkoo sitä ja jatkaa sotimista.

        Tarkoittaa varmaan minskin sopimusta sitä rikkoo ukraina nato ja itäukraina, venäjä ei sodi ukrainassa virallisesti mutta on liittänyt krimin itseensä kansanäänestyksen perusteella.


    • Uhkasuunta

      Putinia ei kiinnosta sota tai rauha. Putinia kiinnostaa valta. Ja mikä ehkä pahinta Putinin lähipiirin uskollisuus edellyttää Putinin olevan keinoja kaihtamaton.

      Venäläiset arvostavat diktatuuria ja ovat valmiita kärsimään paljon. Mutta kun tulee se viimeinen pisara, niin ovat valmiita kääntymään nopeasti vielä eilen ylistämäänsä diktaattoria vastaan. Siksi Putin tekee kaikkensa, että uhka koetaan ulkoa päin.

      • EipäLiiotella

        Venäjällä on tuttu länsimaista tuttu yltiökapitalistinen meininki ja putin on yksi tekijä tässä menossa, joka yrittää pitää venäjän koossa koska siellä on vielä pahempia ehdokkaita venäjän valtiaaksi. Putinin menetelmät kuitenkin tiedustelutaustasta johtuen on poikkeukselliset mutta näyttää että hän ei estä kansalaisyhteiskunnan kehitystä jos se menee laillisessa järjestyksessä. Venäjän kaltaisessa tilanteessa ei voi edetä liian nopeasti vaan samalla historiallisella nopeudella kuin muissakin maissa kehitys on tapahtunut. Putinin vallanhimo nyt lienee normaalilla tasolla muihin valtiopäämiehiin verrattuna ja elintavat on vaatimattomat ison maan presidentiksi, vallanhimoa länsimaat korostavat kun venäjä on yrittänyt pitää natoa pois rajoiltaan ja samalla unohtavat että ovat kriisien toinen osapuoli. Putinille ei ole kyllä löydy sellaista vaihtoehtoa johon venäläiset luottavat ja elintason noston tarpeen putin tietää ja on myös keskeyttänyt useita kallita asehankkeita hyvinvoinnin parantamiseksi. Venäjä talous kohenee varmasti mutta hitaasti kohti parempaa tasoa, sitä kuitenkin varjostaa korruptio joka nostaa tarvikkeiden ja urakoiden hintaa joten putinilla riittää työsarkaa talouden kanssa presidenttikauden loppuun ja ehkä myös oman rahan himon kanssa.


      • EipäLiiotella kirjoitti:

        Venäjällä on tuttu länsimaista tuttu yltiökapitalistinen meininki ja putin on yksi tekijä tässä menossa, joka yrittää pitää venäjän koossa koska siellä on vielä pahempia ehdokkaita venäjän valtiaaksi. Putinin menetelmät kuitenkin tiedustelutaustasta johtuen on poikkeukselliset mutta näyttää että hän ei estä kansalaisyhteiskunnan kehitystä jos se menee laillisessa järjestyksessä. Venäjän kaltaisessa tilanteessa ei voi edetä liian nopeasti vaan samalla historiallisella nopeudella kuin muissakin maissa kehitys on tapahtunut. Putinin vallanhimo nyt lienee normaalilla tasolla muihin valtiopäämiehiin verrattuna ja elintavat on vaatimattomat ison maan presidentiksi, vallanhimoa länsimaat korostavat kun venäjä on yrittänyt pitää natoa pois rajoiltaan ja samalla unohtavat että ovat kriisien toinen osapuoli. Putinille ei ole kyllä löydy sellaista vaihtoehtoa johon venäläiset luottavat ja elintason noston tarpeen putin tietää ja on myös keskeyttänyt useita kallita asehankkeita hyvinvoinnin parantamiseksi. Venäjä talous kohenee varmasti mutta hitaasti kohti parempaa tasoa, sitä kuitenkin varjostaa korruptio joka nostaa tarvikkeiden ja urakoiden hintaa joten putinilla riittää työsarkaa talouden kanssa presidenttikauden loppuun ja ehkä myös oman rahan himon kanssa.

        "Venäjällä on tuttu länsimaista tuttu yltiökapitalistinen meinink ja putin on yksi tekijä tässä menossa, joka yrittää pitää venäjän koossa koska siellä on vielä pahempia ehdokkaita venäjän valtiaaksi. Putinin menetelmät kuitenkin tiedustelutaustasta johtuen on poikkeukselliset mutta näyttää että hän ei estä kansalaisyhteiskunnan kehitystä jos se menee laillisessa järjestyksessä. Venäjän kaltaisessa tilanteessa ei voi edetä liian nopeasti vaan samalla historiallisella nopeudella kuin muissakin maissa kehitys on tapahtunut."

        Väitteissäsi on suurin piirtein kaikki väärin: Venääjll ei ole kapitalismia, vaan siellä on kleptokratia: valtaapitävät varastavat kaiken, minkä kykenevät ja Venäjän omaisuus keskittyy pienelle joukolle ihmisiä, Putinin lähipiirille, jotka vievät sen sitten ulkomaille. Näennäisdemokraattinen duuma, lait ja oikeuslaitos ovat myös tuon varastamisen takana. Esim. joku kuukausi sitten duuma sääti lain, jonka mukaan Putin voi ottaa hallintaansa minkä tahansa yksityisen yrityksen. Mitään kansalaisyhteiskunnan kehitystä Putin ei siedä, vaan kaikki hänen toimensa keskittyvät demokratian estämiseen. Äskettän esim. laittomiin protesteihin ja mielenosoituksiin osallistumisesta määrättäviin sakkoihin ja rangaistuksiin tuli niin roima korotus, että se pitää tavalliset venäläiset poissa niistä. Ja laittomiksihan viranomaiset siellä määräävät suurinpirtein kaikki valtaapitäviä vastustavat protestit.


      • SuomiOnVenäjä
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Venäjällä on tuttu länsimaista tuttu yltiökapitalistinen meinink ja putin on yksi tekijä tässä menossa, joka yrittää pitää venäjän koossa koska siellä on vielä pahempia ehdokkaita venäjän valtiaaksi. Putinin menetelmät kuitenkin tiedustelutaustasta johtuen on poikkeukselliset mutta näyttää että hän ei estä kansalaisyhteiskunnan kehitystä jos se menee laillisessa järjestyksessä. Venäjän kaltaisessa tilanteessa ei voi edetä liian nopeasti vaan samalla historiallisella nopeudella kuin muissakin maissa kehitys on tapahtunut."

        Väitteissäsi on suurin piirtein kaikki väärin: Venääjll ei ole kapitalismia, vaan siellä on kleptokratia: valtaapitävät varastavat kaiken, minkä kykenevät ja Venäjän omaisuus keskittyy pienelle joukolle ihmisiä, Putinin lähipiirille, jotka vievät sen sitten ulkomaille. Näennäisdemokraattinen duuma, lait ja oikeuslaitos ovat myös tuon varastamisen takana. Esim. joku kuukausi sitten duuma sääti lain, jonka mukaan Putin voi ottaa hallintaansa minkä tahansa yksityisen yrityksen. Mitään kansalaisyhteiskunnan kehitystä Putin ei siedä, vaan kaikki hänen toimensa keskittyvät demokratian estämiseen. Äskettän esim. laittomiin protesteihin ja mielenosoituksiin osallistumisesta määrättäviin sakkoihin ja rangaistuksiin tuli niin roima korotus, että se pitää tavalliset venäläiset poissa niistä. Ja laittomiksihan viranomaiset siellä määräävät suurinpirtein kaikki valtaapitäviä vastustavat protestit.

        Kleptokratiahan oleellinen osa kapitalismia suomessa on vain menetelmät on hienostuneita hyvävelijärjestelmiä joissa virkamiehet ja poliitikot on mukana että harvoin jäävät kiinni mutta valtaosa esim. kansanedustajista on oikeudessa tuomittuja. Politiikot on myyneet jo suomen kannattavat valtionyhtiöt pilkkahintaan ulkomaille ja varmasti ovat siitä hyvästä saanet hyväpalkkaiset hallituspaikat mikä on oiva laillinen lahjontatapa. Jos kansanedustajat on hyväksyneet lait yksityisen yrityksen kansallistamisesta niin sille on varmasti hyvät perusteet tuskin ne putinille mennee. Suomessakin annetaan sakkoja laittomien mielenosoitusten järjestämisestä ja nyt on lakihanke että mielenosoitusten ilmoitusaika jatketaan kolmeen vuorokauteen että samat mielenosoitusten estämisaikeet näyttää suomen kapitalismissakin oleva vallalla urkintalakien lisäksi. Putinin venäjä ei siedä anarkistisia liikkeitä eikä niitä siedetä suomessakaan, kun yksi järjestö lopetettiin oikein oikeudessa. Samanlainen meininki on suomessa kuin venäjällä.


      • ei.voi.luottaa

        Ryssä tekee taas "Mainilat" tämänkin GPS-asian kanssa.


      • SuomiOnVenäjä kirjoitti:

        Kleptokratiahan oleellinen osa kapitalismia suomessa on vain menetelmät on hienostuneita hyvävelijärjestelmiä joissa virkamiehet ja poliitikot on mukana että harvoin jäävät kiinni mutta valtaosa esim. kansanedustajista on oikeudessa tuomittuja. Politiikot on myyneet jo suomen kannattavat valtionyhtiöt pilkkahintaan ulkomaille ja varmasti ovat siitä hyvästä saanet hyväpalkkaiset hallituspaikat mikä on oiva laillinen lahjontatapa. Jos kansanedustajat on hyväksyneet lait yksityisen yrityksen kansallistamisesta niin sille on varmasti hyvät perusteet tuskin ne putinille mennee. Suomessakin annetaan sakkoja laittomien mielenosoitusten järjestämisestä ja nyt on lakihanke että mielenosoitusten ilmoitusaika jatketaan kolmeen vuorokauteen että samat mielenosoitusten estämisaikeet näyttää suomen kapitalismissakin oleva vallalla urkintalakien lisäksi. Putinin venäjä ei siedä anarkistisia liikkeitä eikä niitä siedetä suomessakaan, kun yksi järjestö lopetettiin oikein oikeudessa. Samanlainen meininki on suomessa kuin venäjällä.

        "Kleptokratiahan oleellinen osa kapitalismia"

        Ei ole. Päinvastoin, kapitalismissa on tärkeää omaisuuden suoja ja rehelliset lakia noudattavat oikeusaitokset. Venäjällä ei niitä ole.

        "suomessa on vain menetelmät on hienostuneita hyvävelijärjestelmiä joissa virkamiehet ja poliitikot on mukana että harvoin jäävät kiinni mutta valtaosa esim. kansanedustajista on oikeudessa tuomittuja."

        Valehtelet kuin tiltu.

        "Politiikot on myyneet jo suomen kannattavat valtionyhtiöt pilkkahintaan ulkomaille ja varmasti ovat siitä hyvästä saanet hyväpalkkaiset hallituspaikat mikä on oiva laillinen lahjontatapa. Jos kansanedustajat on hyväksyneet lait yksityisen yrityksen kansallistamisesta niin sille on varmasti hyvät perusteet tuskin ne putinille mennee."

        Ja Suomen valtio on saanut hyvät rhat noiden yhtiöiden myymisestä.

        "Suomessakin annetaan sakkoja laittomien mielenosoitusten järjestämisestä ja nyt on lakihanke että mielenosoitusten ilmoitusaika jatketaan kolmeen vuorokauteen että samat mielenosoitusten estämisaikeet näyttää suomen kapitalismissakin oleva vallalla urkintalakien lisäksi."

        Ei todellakaan ole. Venäjällä mielenosoituksia kielletään mielivaltaisesti, osanottajia pidetätetään ja hallinnon vastustajia pieksetään kuin vierasta sikaa. Suomessa poliisi ei provosoi väkivaltaisuuksia, mutta toki vastaa niihin, jos niitä tulee. Tuo lakialoitteen mukainen kolme vuorokautta on yleisesti mailmalla oleva aika mielenosoitusten ennakoilmoituksille. Ja nuo tiedustelulait ovat suomalaisen yhteiskunnan ja uomalaisten turvaksi.

        "Putinin venäjä ei siedä anarkistisia liikkeitä eikä niitä siedetä suomessakaan, kun yksi järjestö lopetettiin oikein oikeudessa. Samanlainen meininki on suomessa kuin venäjällä."

        Putin ei anarkistien lisäksi siedä demokraattisia liikeitä tai ylipäätään hallintonsa vastustajia. Suomessa kiellettiin muuten uusnatsijärjestö, ei anarkistien järjestöä. Venäjällä Putin toki tukee uusnatseja ja muita fasisteja, jotka ovat aina valmiita hakkamaan demokratiaa vaativia mielenosoittajia.


      • EiEroa
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kleptokratiahan oleellinen osa kapitalismia"

        Ei ole. Päinvastoin, kapitalismissa on tärkeää omaisuuden suoja ja rehelliset lakia noudattavat oikeusaitokset. Venäjällä ei niitä ole.

        "suomessa on vain menetelmät on hienostuneita hyvävelijärjestelmiä joissa virkamiehet ja poliitikot on mukana että harvoin jäävät kiinni mutta valtaosa esim. kansanedustajista on oikeudessa tuomittuja."

        Valehtelet kuin tiltu.

        "Politiikot on myyneet jo suomen kannattavat valtionyhtiöt pilkkahintaan ulkomaille ja varmasti ovat siitä hyvästä saanet hyväpalkkaiset hallituspaikat mikä on oiva laillinen lahjontatapa. Jos kansanedustajat on hyväksyneet lait yksityisen yrityksen kansallistamisesta niin sille on varmasti hyvät perusteet tuskin ne putinille mennee."

        Ja Suomen valtio on saanut hyvät rhat noiden yhtiöiden myymisestä.

        "Suomessakin annetaan sakkoja laittomien mielenosoitusten järjestämisestä ja nyt on lakihanke että mielenosoitusten ilmoitusaika jatketaan kolmeen vuorokauteen että samat mielenosoitusten estämisaikeet näyttää suomen kapitalismissakin oleva vallalla urkintalakien lisäksi."

        Ei todellakaan ole. Venäjällä mielenosoituksia kielletään mielivaltaisesti, osanottajia pidetätetään ja hallinnon vastustajia pieksetään kuin vierasta sikaa. Suomessa poliisi ei provosoi väkivaltaisuuksia, mutta toki vastaa niihin, jos niitä tulee. Tuo lakialoitteen mukainen kolme vuorokautta on yleisesti mailmalla oleva aika mielenosoitusten ennakoilmoituksille. Ja nuo tiedustelulait ovat suomalaisen yhteiskunnan ja uomalaisten turvaksi.

        "Putinin venäjä ei siedä anarkistisia liikkeitä eikä niitä siedetä suomessakaan, kun yksi järjestö lopetettiin oikein oikeudessa. Samanlainen meininki on suomessa kuin venäjällä."

        Putin ei anarkistien lisäksi siedä demokraattisia liikeitä tai ylipäätään hallintonsa vastustajia. Suomessa kiellettiin muuten uusnatsijärjestö, ei anarkistien järjestöä. Venäjällä Putin toki tukee uusnatseja ja muita fasisteja, jotka ovat aina valmiita hakkamaan demokratiaa vaativia mielenosoittajia.

        Suomessa poliisi suosii natsijärjestöjen mielenosoituksia perhetapahtumien sijaan helsingissä jossa kaikki poliisipälliköt onkin käräjillä, suomi vaikka onkin pieni maa niin täälläkin tapahtuu outoa lainkäyttöä osassa maata mutta jos näkee vain naapurissa puutteet asioiden hoidossa ja hyväksyy kaikki suomessa tehdyt väärinteot oikeaan kapitalismiin kuuluvina niin harhautuu kyllä ylimielisyyteen muiden maiden hallintoja kohtaan. Suomen poliisi kyllä käyttää väkivaltaa poliittisia mielenosoituksia vastaa ja niitä uutisoivia toimittajia ja kuvaajia vastaan ja tämä tapahtuu valtaapitävien käskystä. Venäjällä on parlamentissa edustettuina vakiintunut puoluekanta kuin suomessakin uusia yrittäjiä ei ole kielletty pyrkimästä parlamenttiin kun se on venäjän asialla eikä aja jonkun ulkomaan agendaa. Tämä on erona suomen ja venäjän välillä, suomessa puolueiden ei tarvitse olla maansa asialla vaan eduskunnassa on suuri puolue joka ajaa kaikessa usan ja naton asiaa. Ei venäjän oikeuslaitoksia voi yleistää että ne on aina lain yläpuolella vaikka niin voisi luulla niiden vaikean menneisyyden takia. Venäläisestä menosta väitetään sitä ja tätä mutta kun ihmiset pysyy rajan omalla puolella niin kyllä siellä asiat menee oikeaan suuntaan ja tehdään asioita oikeinkin. Putin kyllä on saanut huonoja vaikutteita lännestä jotka näkyy hänen toimissaan kuten salaisissa sodissa ja muissa konnuuksissa.


      • surkeaa.tekstiä
        EiEroa kirjoitti:

        Suomessa poliisi suosii natsijärjestöjen mielenosoituksia perhetapahtumien sijaan helsingissä jossa kaikki poliisipälliköt onkin käräjillä, suomi vaikka onkin pieni maa niin täälläkin tapahtuu outoa lainkäyttöä osassa maata mutta jos näkee vain naapurissa puutteet asioiden hoidossa ja hyväksyy kaikki suomessa tehdyt väärinteot oikeaan kapitalismiin kuuluvina niin harhautuu kyllä ylimielisyyteen muiden maiden hallintoja kohtaan. Suomen poliisi kyllä käyttää väkivaltaa poliittisia mielenosoituksia vastaa ja niitä uutisoivia toimittajia ja kuvaajia vastaan ja tämä tapahtuu valtaapitävien käskystä. Venäjällä on parlamentissa edustettuina vakiintunut puoluekanta kuin suomessakin uusia yrittäjiä ei ole kielletty pyrkimästä parlamenttiin kun se on venäjän asialla eikä aja jonkun ulkomaan agendaa. Tämä on erona suomen ja venäjän välillä, suomessa puolueiden ei tarvitse olla maansa asialla vaan eduskunnassa on suuri puolue joka ajaa kaikessa usan ja naton asiaa. Ei venäjän oikeuslaitoksia voi yleistää että ne on aina lain yläpuolella vaikka niin voisi luulla niiden vaikean menneisyyden takia. Venäläisestä menosta väitetään sitä ja tätä mutta kun ihmiset pysyy rajan omalla puolella niin kyllä siellä asiat menee oikeaan suuntaan ja tehdään asioita oikeinkin. Putin kyllä on saanut huonoja vaikutteita lännestä jotka näkyy hänen toimissaan kuten salaisissa sodissa ja muissa konnuuksissa.

        Ei tuota sun räpellystä jaksa lukea.


      • Tutimaan
        surkeaa.tekstiä kirjoitti:

        Ei tuota sun räpellystä jaksa lukea.

        Johan tuo aika mennä nukkumaan


      • EiEroa kirjoitti:

        Suomessa poliisi suosii natsijärjestöjen mielenosoituksia perhetapahtumien sijaan helsingissä jossa kaikki poliisipälliköt onkin käräjillä, suomi vaikka onkin pieni maa niin täälläkin tapahtuu outoa lainkäyttöä osassa maata mutta jos näkee vain naapurissa puutteet asioiden hoidossa ja hyväksyy kaikki suomessa tehdyt väärinteot oikeaan kapitalismiin kuuluvina niin harhautuu kyllä ylimielisyyteen muiden maiden hallintoja kohtaan. Suomen poliisi kyllä käyttää väkivaltaa poliittisia mielenosoituksia vastaa ja niitä uutisoivia toimittajia ja kuvaajia vastaan ja tämä tapahtuu valtaapitävien käskystä. Venäjällä on parlamentissa edustettuina vakiintunut puoluekanta kuin suomessakin uusia yrittäjiä ei ole kielletty pyrkimästä parlamenttiin kun se on venäjän asialla eikä aja jonkun ulkomaan agendaa. Tämä on erona suomen ja venäjän välillä, suomessa puolueiden ei tarvitse olla maansa asialla vaan eduskunnassa on suuri puolue joka ajaa kaikessa usan ja naton asiaa. Ei venäjän oikeuslaitoksia voi yleistää että ne on aina lain yläpuolella vaikka niin voisi luulla niiden vaikean menneisyyden takia. Venäläisestä menosta väitetään sitä ja tätä mutta kun ihmiset pysyy rajan omalla puolella niin kyllä siellä asiat menee oikeaan suuntaan ja tehdään asioita oikeinkin. Putin kyllä on saanut huonoja vaikutteita lännestä jotka näkyy hänen toimissaan kuten salaisissa sodissa ja muissa konnuuksissa.

        "Suomessa poliisi suosii natsijärjestöjen mielenosoituksia perhetapahtumien sijaan helsingissä jossa kaikki poliisipälliköt onkin käräjillä,"

        Ei suosi. Ja juuri äsken itkit sitä, että uusnatsijärjestö kiellettiin.

        "suomi vaikka onkin pieni maa niin täälläkin tapahtuu outoa lainkäyttöä osassa maata mutta jos näkee vain naapurissa puutteet asioiden hoidossa ja hyväksyy kaikki suomessa tehdyt väärinteot oikeaan kapitalismiin kuuluvina niin harhautuu kyllä ylimielisyyteen muiden maiden hallintoja kohtaan."

        Kukaan ei ole hyväksymässä Suomessa tapahtuvia puutteita ja väärintekoja lainkäytössä ja hallinnossa, mutta suuruusluokka Suomen ja Venäjän kohdalla hallinnon ongelmissa on aivan eri. Suomessa on toimiva demokratia ja Venäjällä kleptokratia, jossa valtaa pitävät varkaat ja roistot.

        "Suomen poliisi kyllä käyttää väkivaltaa poliittisia mielenosoituksia vastaa ja niitä uutisoivia toimittajia ja kuvaajia vastaan ja tämä tapahtuu valtaapitävien käskystä. "

        Vain jos mielenosoittajat itse käyttäytyvät aggressivisesti.

        "Venäjällä on parlamentissa edustettuina vakiintunut puoluekanta kuin suomessakin uusia yrittäjiä ei ole kielletty pyrkimästä parlamenttiin kun se on venäjän asialla eikä aja jonkun ulkomaan agendaa."

        Tämä väitteesi on jo suoranainen valhe, koska tiedät tasan tarkkaan, että Venäjällä uuden demokratiaa ajavan puolueen perustajat pidätetään, vangitaan, tuomitaan keksityistä rikoksista tai jopa tapetaan valtaapitävien toimesta ta muuten estetään heidän poliittinen toimintansa. Nykyiset puolueet ehkä kommunisteja lukuunottamatta ovat Putinin politiikan takuumiehinä, koska ne on joko perustettu näennäisesti muka vaihtoehdoksi Putinin politiikalle, mutta tosiasiassa tukevat täysin sitä tai sitten ne on solutettu Putinin asiamiehillä niin, että ne ovat täysin Putinin puolueita. Ja ulkomaiseksi agetiksi leimaaminen on pelkkä naurettava tekosyy kieltää Venäjän eikä Putinin etuja ajava demokraattinen toiminta mitä erilaisimmilta yhteiskunnan aloilta keskityillä verukkeilla. Jopa rekkakuskien yhteistyöjärjestö leimattiin ulkomaiseksi agentiksi, kun se yritti järjestää lakkoa protestoidakseen lisämaksuja ja polttoaineen hintojen korotusta vastaan.

        "Tämä on erona suomen ja venäjän välillä, suomessa puolueiden ei tarvitse olla maansa asialla vaan eduskunnassa on suuri puolue joka ajaa kaikessa usan ja naton asiaa."

        Suomessa kaikki puolueet pyrkivät olemaan Suomen asialla, ja niin Venäjälläkin demokraattiset puolueet, jos ne sallittaisiin, olisivat. Ne vastustaisivat vain Putinin kleptokratiaa ja sotapolitiikkaa, joka vie Venäjän tuhoon.

        "Ei venäjän oikeuslaitoksia voi yleistää että ne on aina lain yläpuolella vaikka niin voisi luulla niiden vaikean menneisyyden takia."

        Venäjän oikeuslaitos on yksi osa korruptoitunutta hallintoa. Sen avulla tuomitaan syyttömiä hallinnon vastustajia mielivaltaisin perustein ja varastetaan yksityistä omistusta hallinnon jäsenille ja eustajille. Siis nykyisinkin.

        "Venäläisestä menosta väitetään sitä ja tätä mutta kun ihmiset pysyy rajan omalla puolella niin kyllä siellä asiat menee oikeaan suuntaan ja tehdään asioita oikeinkin."

        Ainoa positiivinen uutinen, mitä viime aikoina olen kuullut Venäjän hallinnon toimista on, että korruptoituneita poliiseja on tuomittu nyt paljon enemmän kuin aikaisemmin. He kun ovat pyrkineet pääsemään saaliinjaolle hallitsevan kleptokratian kanssa. Muuten hallinnon toimet ovat vain kurjistaneet tavallisten venäläisten elämää. Ja esim. valuuttapako löi juuri syksyllä uudet ennätykset.

        "Putin kyllä on saanut huonoja vaikutteita lännestä jotka näkyy hänen toimissaan kuten salaisissa sodissa ja muissa konnuuksissa."

        Länsihän se tietysti tiltun mielestä syypää on, kun Putin ottaa oppia Stalinin ja Hitlerin tekemisistä.


      • MustaValkoAjattelua
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Suomessa poliisi suosii natsijärjestöjen mielenosoituksia perhetapahtumien sijaan helsingissä jossa kaikki poliisipälliköt onkin käräjillä,"

        Ei suosi. Ja juuri äsken itkit sitä, että uusnatsijärjestö kiellettiin.

        "suomi vaikka onkin pieni maa niin täälläkin tapahtuu outoa lainkäyttöä osassa maata mutta jos näkee vain naapurissa puutteet asioiden hoidossa ja hyväksyy kaikki suomessa tehdyt väärinteot oikeaan kapitalismiin kuuluvina niin harhautuu kyllä ylimielisyyteen muiden maiden hallintoja kohtaan."

        Kukaan ei ole hyväksymässä Suomessa tapahtuvia puutteita ja väärintekoja lainkäytössä ja hallinnossa, mutta suuruusluokka Suomen ja Venäjän kohdalla hallinnon ongelmissa on aivan eri. Suomessa on toimiva demokratia ja Venäjällä kleptokratia, jossa valtaa pitävät varkaat ja roistot.

        "Suomen poliisi kyllä käyttää väkivaltaa poliittisia mielenosoituksia vastaa ja niitä uutisoivia toimittajia ja kuvaajia vastaan ja tämä tapahtuu valtaapitävien käskystä. "

        Vain jos mielenosoittajat itse käyttäytyvät aggressivisesti.

        "Venäjällä on parlamentissa edustettuina vakiintunut puoluekanta kuin suomessakin uusia yrittäjiä ei ole kielletty pyrkimästä parlamenttiin kun se on venäjän asialla eikä aja jonkun ulkomaan agendaa."

        Tämä väitteesi on jo suoranainen valhe, koska tiedät tasan tarkkaan, että Venäjällä uuden demokratiaa ajavan puolueen perustajat pidätetään, vangitaan, tuomitaan keksityistä rikoksista tai jopa tapetaan valtaapitävien toimesta ta muuten estetään heidän poliittinen toimintansa. Nykyiset puolueet ehkä kommunisteja lukuunottamatta ovat Putinin politiikan takuumiehinä, koska ne on joko perustettu näennäisesti muka vaihtoehdoksi Putinin politiikalle, mutta tosiasiassa tukevat täysin sitä tai sitten ne on solutettu Putinin asiamiehillä niin, että ne ovat täysin Putinin puolueita. Ja ulkomaiseksi agetiksi leimaaminen on pelkkä naurettava tekosyy kieltää Venäjän eikä Putinin etuja ajava demokraattinen toiminta mitä erilaisimmilta yhteiskunnan aloilta keskityillä verukkeilla. Jopa rekkakuskien yhteistyöjärjestö leimattiin ulkomaiseksi agentiksi, kun se yritti järjestää lakkoa protestoidakseen lisämaksuja ja polttoaineen hintojen korotusta vastaan.

        "Tämä on erona suomen ja venäjän välillä, suomessa puolueiden ei tarvitse olla maansa asialla vaan eduskunnassa on suuri puolue joka ajaa kaikessa usan ja naton asiaa."

        Suomessa kaikki puolueet pyrkivät olemaan Suomen asialla, ja niin Venäjälläkin demokraattiset puolueet, jos ne sallittaisiin, olisivat. Ne vastustaisivat vain Putinin kleptokratiaa ja sotapolitiikkaa, joka vie Venäjän tuhoon.

        "Ei venäjän oikeuslaitoksia voi yleistää että ne on aina lain yläpuolella vaikka niin voisi luulla niiden vaikean menneisyyden takia."

        Venäjän oikeuslaitos on yksi osa korruptoitunutta hallintoa. Sen avulla tuomitaan syyttömiä hallinnon vastustajia mielivaltaisin perustein ja varastetaan yksityistä omistusta hallinnon jäsenille ja eustajille. Siis nykyisinkin.

        "Venäläisestä menosta väitetään sitä ja tätä mutta kun ihmiset pysyy rajan omalla puolella niin kyllä siellä asiat menee oikeaan suuntaan ja tehdään asioita oikeinkin."

        Ainoa positiivinen uutinen, mitä viime aikoina olen kuullut Venäjän hallinnon toimista on, että korruptoituneita poliiseja on tuomittu nyt paljon enemmän kuin aikaisemmin. He kun ovat pyrkineet pääsemään saaliinjaolle hallitsevan kleptokratian kanssa. Muuten hallinnon toimet ovat vain kurjistaneet tavallisten venäläisten elämää. Ja esim. valuuttapako löi juuri syksyllä uudet ennätykset.

        "Putin kyllä on saanut huonoja vaikutteita lännestä jotka näkyy hänen toimissaan kuten salaisissa sodissa ja muissa konnuuksissa."

        Länsihän se tietysti tiltun mielestä syypää on, kun Putin ottaa oppia Stalinin ja Hitlerin tekemisistä.

        Niinpä se näyttää olevan suomessakin, valtaapitävien politiikkaa oppositio muodollisesti vastustaa vaikka voisivatkin laittaa valtaapitävät oikeuteen monesta asiasta mutta samalla pajljastuisi opposition tekemättömyys valtaapitävien laittomuuksissa. Niinpä piiri pieni pyörii ja korppi ei korpin silmää noki vaan pysyvät vaiti koska tietävät että vastustamisella ei ole vaikutusta mihinkään. Keptokratiasta suomessa on hyvänä esimerkkinä pm sipilä joka on tehnyt sukulaisilleen edullisia päätöksiä hallituksessa ja kerran ulkomaan vierailulla, lisäksi on käyttänyt sitran rahoja liiketoimintaansa ja samaa rahaa on kavereillekin valunut hyväveli virkamiesten avulla. Poliittisen puolueen perustaminen ei kyllä ole kielletty venäjällä, mutta vallankaappausta yrittävä navalnyi on vaikeuksissa kun on pidätettynä jatkuvasti mutta jos hänkin alkaisi parlamentaarisesti johtamaan puoluettaan ulkoparlamentaarisen johtamisen sijaan niin hänkin olisi varmasti parlamentin jäsen,. On kuitenkin esitetty että navalnyi pelaa putinin pussiin. Vallankaappauksen yritys on suomessakin tuomittava teko ja luultavasti venäjällä myös. Lahjonta on venäjän kirous ja sitä rahamiehet käyttää tuomareihinkin itselleen edullisten päätösten aikaansaamiseksi ja väärennettyjä todistuksia ostavat myös virkamiehiltä oikeudenkäynteihin. Tuon asian saaminen järjestykseen kehittäisi venäjä yhteiskuntaa paljon oikeudenmukaisemmaksi mutta se vaatinee sukupolvien ajan. Tavallisen ihmisen tasolla uskoisin kuitenkin poliisiasiain ja oikeuden käytön toimivan normaalisti. Putin on ottanut varmasti sijaistaistelijat lännen mallin mukaisesti esim.wagnerin miehet on kopio 70luvulla angolassa sotineista lännen pakkasotureista. Putin on varmasti venäjän taloudellista yläluokkaa että miten innokas on sitten ajamaan tasaarvoisempaa yhteiskuntaa, mutta niinpä se on suomessakin rikkaiden etua ajava hallitusmyös kasvattaa tuloeroja ja venäjä iso maa ja vastustus muutoksiin on sen mukainen


      • AikaNäyttää
        MustaValkoAjattelua kirjoitti:

        Niinpä se näyttää olevan suomessakin, valtaapitävien politiikkaa oppositio muodollisesti vastustaa vaikka voisivatkin laittaa valtaapitävät oikeuteen monesta asiasta mutta samalla pajljastuisi opposition tekemättömyys valtaapitävien laittomuuksissa. Niinpä piiri pieni pyörii ja korppi ei korpin silmää noki vaan pysyvät vaiti koska tietävät että vastustamisella ei ole vaikutusta mihinkään. Keptokratiasta suomessa on hyvänä esimerkkinä pm sipilä joka on tehnyt sukulaisilleen edullisia päätöksiä hallituksessa ja kerran ulkomaan vierailulla, lisäksi on käyttänyt sitran rahoja liiketoimintaansa ja samaa rahaa on kavereillekin valunut hyväveli virkamiesten avulla. Poliittisen puolueen perustaminen ei kyllä ole kielletty venäjällä, mutta vallankaappausta yrittävä navalnyi on vaikeuksissa kun on pidätettynä jatkuvasti mutta jos hänkin alkaisi parlamentaarisesti johtamaan puoluettaan ulkoparlamentaarisen johtamisen sijaan niin hänkin olisi varmasti parlamentin jäsen,. On kuitenkin esitetty että navalnyi pelaa putinin pussiin. Vallankaappauksen yritys on suomessakin tuomittava teko ja luultavasti venäjällä myös. Lahjonta on venäjän kirous ja sitä rahamiehet käyttää tuomareihinkin itselleen edullisten päätösten aikaansaamiseksi ja väärennettyjä todistuksia ostavat myös virkamiehiltä oikeudenkäynteihin. Tuon asian saaminen järjestykseen kehittäisi venäjä yhteiskuntaa paljon oikeudenmukaisemmaksi mutta se vaatinee sukupolvien ajan. Tavallisen ihmisen tasolla uskoisin kuitenkin poliisiasiain ja oikeuden käytön toimivan normaalisti. Putin on ottanut varmasti sijaistaistelijat lännen mallin mukaisesti esim.wagnerin miehet on kopio 70luvulla angolassa sotineista lännen pakkasotureista. Putin on varmasti venäjän taloudellista yläluokkaa että miten innokas on sitten ajamaan tasaarvoisempaa yhteiskuntaa, mutta niinpä se on suomessakin rikkaiden etua ajava hallitusmyös kasvattaa tuloeroja ja venäjä iso maa ja vastustus muutoksiin on sen mukainen

        Venäjän keskeisiä ongelmia on oikeuslaitoksen lahjomattomuuden takaaminen ja muun korruption kitkeminen ja sehän onnistuu nostamalla oikeuslaitosten ja muiden virkamiesten palkkoja tasolle, joka ei houkuttele lahjusten ottoon, lisäksi politiikkojen vaikutus oikeuslaitoksiin on lopetettava. Tämä ei kyllä suomessakaan ole täysin onnistunut kun pressa ei hyväksynyt esitettyä oikeuskansleriksi ja otti virkaan miehen jolla on henkilökohtaista rikostaustaa. Korruption karsiminen edellyttää erillisen oikeuslaitoksen ja muiden virkamiehien rikosten selvittämiseen ja tuomitsemiseen tarkoitetun oikeusistuimen, jonka tuomareiden ja virkailijoiden lahjomattomuus selvitetään. Putinin pitäisi saada nämä aikaan nykyisellä presidenttikaudella niin putinin jälkeisellä ajalle se olisi hyvä lähtölaukaus. Saaneeko aikaiseksi vai meneekö aika rajojen puolustamisessa.


      • MustaValkoAjattelua kirjoitti:

        Niinpä se näyttää olevan suomessakin, valtaapitävien politiikkaa oppositio muodollisesti vastustaa vaikka voisivatkin laittaa valtaapitävät oikeuteen monesta asiasta mutta samalla pajljastuisi opposition tekemättömyys valtaapitävien laittomuuksissa. Niinpä piiri pieni pyörii ja korppi ei korpin silmää noki vaan pysyvät vaiti koska tietävät että vastustamisella ei ole vaikutusta mihinkään. Keptokratiasta suomessa on hyvänä esimerkkinä pm sipilä joka on tehnyt sukulaisilleen edullisia päätöksiä hallituksessa ja kerran ulkomaan vierailulla, lisäksi on käyttänyt sitran rahoja liiketoimintaansa ja samaa rahaa on kavereillekin valunut hyväveli virkamiesten avulla. Poliittisen puolueen perustaminen ei kyllä ole kielletty venäjällä, mutta vallankaappausta yrittävä navalnyi on vaikeuksissa kun on pidätettynä jatkuvasti mutta jos hänkin alkaisi parlamentaarisesti johtamaan puoluettaan ulkoparlamentaarisen johtamisen sijaan niin hänkin olisi varmasti parlamentin jäsen,. On kuitenkin esitetty että navalnyi pelaa putinin pussiin. Vallankaappauksen yritys on suomessakin tuomittava teko ja luultavasti venäjällä myös. Lahjonta on venäjän kirous ja sitä rahamiehet käyttää tuomareihinkin itselleen edullisten päätösten aikaansaamiseksi ja väärennettyjä todistuksia ostavat myös virkamiehiltä oikeudenkäynteihin. Tuon asian saaminen järjestykseen kehittäisi venäjä yhteiskuntaa paljon oikeudenmukaisemmaksi mutta se vaatinee sukupolvien ajan. Tavallisen ihmisen tasolla uskoisin kuitenkin poliisiasiain ja oikeuden käytön toimivan normaalisti. Putin on ottanut varmasti sijaistaistelijat lännen mallin mukaisesti esim.wagnerin miehet on kopio 70luvulla angolassa sotineista lännen pakkasotureista. Putin on varmasti venäjän taloudellista yläluokkaa että miten innokas on sitten ajamaan tasaarvoisempaa yhteiskuntaa, mutta niinpä se on suomessakin rikkaiden etua ajava hallitusmyös kasvattaa tuloeroja ja venäjä iso maa ja vastustus muutoksiin on sen mukainen

        "Niinpä se näyttää olevan suomessakin, valtaapitävien politiikkaa oppositio muodollisesti vastustaa vaikka voisivatkin laittaa valtaapitävät oikeuteen monesta asiasta mutta samalla pajljastuisi opposition tekemättömyys valtaapitävien laittomuuksissa."

        Älä höpötä. Jos oppositiolla olisi mahdollisuus laittaa hallituspuolueet oikeuteen tietämästään rikoksesta, niin aivan varmasti se tekisi sen heti.

        "Niinpä piiri pieni pyörii ja korppi ei korpin silmää noki vaan pysyvät vaiti koska tietävät että vastustamisella ei ole vaikutusta mihinkään."

        Kummallisen synkkä näkemys, kun Suomen demokratia ja kansalaisten vaikutusmahdollisuudet ovat kuitenkin arvioita maailman kärkiluokkaan.

        "Keptokratiasta suomessa on hyvänä esimerkkinä pm sipilä joka on tehnyt sukulaisilleen edullisia päätöksiä hallituksessa ja kerran ulkomaan vierailulla,"

        Mitä päätöksiä hän on tehnyt? Tuosta intian matkasta Sipilä sai oikeuskanserilta puhtaat paperit.

        " lisäksi on käyttänyt sitran rahoja liiketoimintaansa ja samaa rahaa on kavereillekin valunut hyväveli virkamiesten avulla."

        Tiesitkö, mikä Sitran tehtävä on? »Rahaston tavoitteena on edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä, talouden määrällistä ja laadullista kasvua sekä kansainvälistä kilpailukykyä ja yhteistyötä toimimalla erityisesti sellaisten hankkeiden toteuttamiseksi, jotka vaikuttavat kansantalouden voimavarojen käyttöä tehostavasti tai tutkimuksen ja koulutuksen tasoa kohottavasti taikka jotka selvittävät tulevaisuuden kehitysvaihtoehtoja.» Jos Sipilällä on ollut innovatiivisia yrityksiä, Sitran rahoitus on aivan luonnollinen asia.

        "Poliittisen puolueen perustaminen ei kyllä ole kielletty venäjällä, mutta vallankaappausta yrittävä navalnyi on vaikeuksissa kun on pidätettynä jatkuvasti mutta jos hänkin alkaisi parlamentaarisesti johtamaan puoluettaan ulkoparlamentaarisen johtamisen sijaan niin hänkin olisi varmasti parlamentin jäsen,"

        Älä kehtaa: aitoa demokraattista puoluetta Venäjällä ei voi perustaa eikä Navalnyi yritä vallankumousta, vaan demokraattista vaihtoa hallintoon. Navlnyi on sekä pidtetty että tuomittu täysin keksityin perustein.

        "On kuitenkin esitetty että navalnyi pelaa putinin pussiin. Vallankaappauksen yritys on suomessakin tuomittava teko ja luultavasti venäjällä myös."

        Navalnyi ei yrittänyt vallankaappausta, vaan päästä presidenttiehdokkaaksi.

        "Lahjonta on venäjän kirous ja sitä rahamiehet käyttää tuomareihinkin itselleen edullisten päätösten aikaansaamiseksi ja väärennettyjä todistuksia ostavat myös virkamiehiltä oikeudenkäynteihin. Tuon asian saaminen järjestykseen kehittäisi venäjä yhteiskuntaa paljon oikeudenmukaisemmaksi mutta se vaatinee sukupolvien ajan."

        Ei. Se vaatisi vain rehellisen johdon.

        "Tavallisen ihmisen tasolla uskoisin kuitenkin poliisiasiain ja oikeuden käytön toimivan normaalisti."

        Ei toimi. Jos Venäjällä joudut syytettäväksi, tuomio on lähes varma. vain alle prosentti syytetyistä vapautetaan. Ja se ei johdu siitä, että Venäjän poliisi olisi niin pätevä tutkimuksissaan, vaan siitä, että tuomioistuimet ovat korruptoituneita ja läpimädän hallinnon palvelijoita.

        "Putin on ottanut varmasti sijaistaistelijat lännen mallin mukaisesti esim.wagnerin miehet on kopio 70luvulla angolassa sotineista lännen pakkasotureista."

        Juu juu. Kaikki paha, mitä Putin tekee, hän on kopioinut lännestä eikä ole sitä itse keksinyt.

        "Putin on varmasti venäjän taloudellista yläluokkaa että miten innokas on sitten ajamaan tasaarvoisempaa yhteiskuntaa, mutta niinpä se on suomessakin rikkaiden etua ajava hallitusmyös kasvattaa tuloeroja ja venäjä iso maa ja vastustus muutoksiin on sen mukainen"

        Putin ei varmasti aja tasa-arvoista yhteiskuntaa, vaan hän ajaa vain omaa ja oligarkkiystäviensä etuja. Kummaliista, ettet kykene näkemään tuota. millaiset Putinlasit sinulla oikein on?


      • AikaNäyttää kirjoitti:

        Venäjän keskeisiä ongelmia on oikeuslaitoksen lahjomattomuuden takaaminen ja muun korruption kitkeminen ja sehän onnistuu nostamalla oikeuslaitosten ja muiden virkamiesten palkkoja tasolle, joka ei houkuttele lahjusten ottoon, lisäksi politiikkojen vaikutus oikeuslaitoksiin on lopetettava. Tämä ei kyllä suomessakaan ole täysin onnistunut kun pressa ei hyväksynyt esitettyä oikeuskansleriksi ja otti virkaan miehen jolla on henkilökohtaista rikostaustaa. Korruption karsiminen edellyttää erillisen oikeuslaitoksen ja muiden virkamiehien rikosten selvittämiseen ja tuomitsemiseen tarkoitetun oikeusistuimen, jonka tuomareiden ja virkailijoiden lahjomattomuus selvitetään. Putinin pitäisi saada nämä aikaan nykyisellä presidenttikaudella niin putinin jälkeisellä ajalle se olisi hyvä lähtölaukaus. Saaneeko aikaiseksi vai meneekö aika rajojen puolustamisessa.

        "Venäjän keskeisiä ongelmia on oikeuslaitoksen lahjomattomuuden takaaminen ja muun korruption kitkeminen ja sehän onnistuu nostamalla oikeuslaitosten ja muiden virkamiesten palkkoja tasolle, joka ei houkuttele lahjusten ottoon, lisäksi politiikkojen vaikutus oikeuslaitoksiin on lopetettava."

        Sellaisa vain ei ole näköpiirissä Putinin hallinnon aikana, koska oikeuslaitoksen mädännäisyys on heidän itsensä tekosia.

        "Tämä ei kyllä suomessakaan ole täysin onnistunut kun pressa ei hyväksynyt esitettyä oikeuskansleriksi ja otti virkaan miehen jolla on henkilökohtaista rikostaustaa."

        Paljonkin?

        " Korruption karsiminen edellyttää erillisen oikeuslaitoksen ja muiden virkamiehien rikosten selvittämiseen ja tuomitsemiseen tarkoitetun oikeusistuimen, jonka tuomareiden ja virkailijoiden lahjomattomuus selvitetään. Putinin pitäisi saada nämä aikaan nykyisellä presidenttikaudella niin putinin jälkeisellä ajalle se olisi hyvä lähtölaukaus. Saaneeko aikaiseksi vai meneekö aika rajojen puolustamisessa"

        Et snäkään oikeasti voi olla noin naiivi: Etkö muka ole tajunnut, että Venäjällä on vallassa kleptokratia, Putin ei ole kitkemässä korruptiota lainkaan, vaan hän käyttää sitä itsensä ja ystäviensä ja sukulaistensa rikastuttamiseen. Mitään pelkoa, että Putin puuttuisi oikeuslaitoksen korruptioon ei siis ole.


    • SalaliitotJyllää

      Selvittäkää mitkä kakki tässä keskustelussa olleet väittämät ovat salaliittoteorioita?

      Onko videomateriaalia, jolla teorioita voisi todistaa?

    • jotain-opittavaa

      Ukrainan aseistus ja armeja vastaa vahvuudeltaan 9 NATO maata kevyestti?

      Romania
      Latvia
      Viro
      liettua
      Albania
      Luxemburg
      Islanti
      Norja
      Suomi

      Näillä 9:llä natomaalla ei olisi mitään jakoa taistelussa Ukrainan asevoimia vastaan vaan niiden häviö olisi selvääkin selvempi asia.

      Ukrainalla ei taasen olisi mitään jakoa ...... vastaan?

    • valehtelevat.venäläiset

      Ilmeisesti Venäjän aloittama valehteleva Hybridisota on tuottanut heille positiivisia tuloksia, kun haluavat sitä innokkaasti käydä kaikista pakotteista ja uskottavuuden menetyksistä huolimatta.

      • lapsi.leikkii

        Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on hyvä esimerkki tällaisesta lapsesta tiedottaessaan, ettei Suomi ole esittänyt todisteita GSM-häirinnästä.


      • EiLuottamista

        Mistäpä tuon tietää puhuuko umpikiero katolinen ja takinkäännön maailmanennätysmies soini totta. Ilmeisempää on että nato harjoitteli gpshäirintää ja nyt harjottelee infosotaa venäjän syylistämiseksi johon suomen johtomiehetkin osallistuvat. Tavoitteena lienee natokannatuksen nosto ja soinin kohdalla oman kannatuksen nosto mutta ei se taida auttaa sitä luuseria.


      • NatoNaivistienValeet

        Nato harjoitti itse gpshäirintää sotaharjoituksensa aikana koska syvin häirintä oli juuri naton harjoitusalueella ja nato oli häirinnyt gpssignaalia ennen sotaharjoituksia norjassa ja oli pyytänyt norjan viranomaisia ilmoittamaan jos häirinnästä on haittaa. Joka uskoo natoon niin puhuu paskaa, kuten soini sipilä vanhanen ja molemmat niinistöt


      • NatoNaivistienValeet kirjoitti:

        Nato harjoitti itse gpshäirintää sotaharjoituksensa aikana koska syvin häirintä oli juuri naton harjoitusalueella ja nato oli häirinnyt gpssignaalia ennen sotaharjoituksia norjassa ja oli pyytänyt norjan viranomaisia ilmoittamaan jos häirinnästä on haittaa. Joka uskoo natoon niin puhuu paskaa, kuten soini sipilä vanhanen ja molemmat niinistöt

        "Nato harjoitti itse gpshäirintää sotaharjoituksensa aikana koska syvin häirintä oli juuri naton harjoitusalueella ja nato oli häirinnyt gpssignaalia ennen sotaharjoituksia norjassa ja oli pyytänyt norjan viranomaisia ilmoittamaan jos häirinnästä on haittaa."

        Kerropas nyt, miten NATO pystyi Venäjän huomaamatta lähettämään tuon häirintäsignaalin Kuolan niemimaalta, Venäjältä. Aikamoinen temppu, vai mitä?

        "Joka uskoo natoon niin puhuu paskaa, kuten soini sipilä vanhanen ja molemmat niinistöt"

        Suomen ja Norjan viranomaiset ja hallinnot ovat luotettavuudeltaan varmastikin kymmenen kertaa paremmat kuin Venäjän. Etkö tuota vielä tiennyt?


    • UskoMitäTuutistaTulee

      Hyvä esimerkki hybridisodasta on ukraina jossa eu usa/cia ja nato yhteistuumin hybridivaikuttamisellä kiristäen presidenttiä hengenmenolla, rahalla opposition militantteja tukemalla ja propagandakampanjalla aiheuttivat vallankaappauksen ukrainassa. Sitten ölvinä syytetään venäjää kun se tuki kapinaan nousseita itä-ukrainalaisia ja krimiläisiä. Eu ja nato on maailman pahimmat hybridivaikuttajat ja yksittäisistä maista usa on kaikkein suurin hybridivaikuttaja jonka maan valtaukset on muodostunut jo hybriditaiteeksi. Onko asovan meren törmäilyt poron omia vai usan suunnittelimia hybridihyökkäyksiä poron vaalikannatuksen nostamiseksi,.mutta videosta näkee että ukrainan hinaaja kiilaa venäjän aluksen kylkeen mutta suomenkin mediat toitottaa että venäjän alus törmäsi ukrainan hinaajan kylkeen, tosin yle oli loiventanut uutisen siten että ukrainan hinaaja oli altavastaajana. Näin meitä huijataan eusuomessa.

      • höpöhöpöhöpö

        tuossa taas yksi höpöttäjä


      • Tiltulta pääsee taas pelkkiä valheita. Mkähän siinä on, ettei tiltu osaa puhua mistään asiasta totta


      • TiltuTodenPuhuja
        moloch_horridus kirjoitti:

        Tiltulta pääsee taas pelkkiä valheita. Mkähän siinä on, ettei tiltu osaa puhua mistään asiasta totta

        Se johtuu siitä että tiltu puhuu totta ja muut valehtelee


      • TiltuTodenPuhuja kirjoitti:

        Se johtuu siitä että tiltu puhuu totta ja muut valehtelee

        " Se johtuu siitä että tiltu puhuu totta ja muut valehtelee"

        Älä nyt aikuinen ihminen kehtaa. Tuolle nauravat hevosetkin.


    • Putin-Huilo

      Selkeä oppitunti on se että siellä missä venäjänpunaiset ovat vallassa aina alkaa teurastusta. Rosvot ja punaiset ovat kun kaksi marjaa.

    • Republikaani65

      Venäjän hybridisodan tavoite on Suomen pysyminen Naton ulkopuolella ja johtajiin vaikuttaminen. Arvojohtajat Ahtisaari ja Halonen takasivat sen, että Suomi pysyi satelliittivaltiona. Niinistöllä olisi mahdollisuus viedä Suomi turvaan Naton syliin, mutta ilmeisesti painostus on liian voimakasta. Isäntämaasopimus 2014 takaa käytännössä 4. artiklan, mutta ei poista kaksinaamaisuutta; toisaalta Suomi kuuluu läntiseen yhteisöön, mutta pelaa kuin idän satelliitti. Suomi on vahvimmillaan Nato-johtajien pöydissä suljettujen ovien takana, ei äärivasemmistolaisen median pyörityksessä. Pahoittelen kirjoituksen vilpittömyyttä ja rehellisyyttä!

      • VilpillästäRehellisyyttä

        Tulipa taas höpön löpöä satelliiteista, suomi vain siirtyi usan satelliitiksi. Suomalaiset itse ovat sitä mieltä että natoon ei tule liittyä eli heitä voi syyttää idän satelliiteiksi jos jotakin pitää syyttää. Miksi suomalaiset ei halua liittyä natoon että se edustaa mennyttä aikaa, joka ei pelasta maailmaa ympäristökatarofilta ja natoon liittymishalua vähentää myös 70 rauhan vuotta venäjän kanssa.


      • PikkuPaskaVain

        Miten muka suomi on vahvimillaan suljettujen ovien takana natopöydissä, ei niissä suomella ole muuta vasallin paikka isäntämaasopimuksen mukaisesti, onhan suomi yrittänyt miellyttää natoa antamalla natojoukkojen harjoitella suomessa ja perustaa hybridiosaamiskeskuksen naton tiedusteluun ja hybridisotaan, joihin suomen poliitikot ovat innolla osallistuneet.


    • Ymmärtäkää-

      Meille mormaaleille Suomalaisille on selvää se. Ettemme pyri Natoon. Emmekä muihinkaan sotilaalisiin liittoutumiin. Vaan pysymme mieluinmin kaukana kaikista konfilkteista. Sekä toivomme. Valtion johdolta hyvää ja taitavaa diplomatiaa tarvittaessa.

      • Rauhassa-vaan

        80% Suomalaisista on samaa mieltä kanssasi. Kiitos.


    • NatonKyberSotaAlkoiTaas

      Vaalit on tulossa ja nyt on upseeriliitto on pistänyt natsansa peliin että suomi liittyisi natoon ja puolustusministeriö on julkaissut valheeksi osoittauneita venäjän uhkaraportteja ja tvssä on kaikenmaailman natoraportteja samassa tarkoituksessa. Voisi tuon natotouhotuksen jättää vaalien jälkeiseen aikaan että äänestäjät voisi rauhassa harkita nato kantaansa ilman naton propaganda myllytystä.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe