Pärjää ei pärjää ei sitten mitenkään pärjää.

toimtukiiii

Ihme juttu sinänsä ihmisillä ettei esim, yksinäinen henkilö joka toimeentulotuella on mikä n, 500eur kk ja vaikka tuosta vielä menis känny netti ni jäis joku 400eur elikä 100eur viikolle.
Kai se on kun ihmiset sanoo että tulee lasku ni heh se on pikavippi.
Tyhmyyttä sitten taas on karenssit ni varmaan on kusessa rahojen kanssa. Jollakin 10 eur pärjää kylläkin aina päivän.
Pelit ihan varmaan kanssa syynä monella vaikeuksiin. Mihin hittoon ihmiset tunkee rahojaan.

14

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghjghjkhk

      Ai mihinkö ihmiset tarvitsevat rahaa? Jos et viitsi kysyä äidiltäsi, kerron sinulle. Vuokraan tai yhtiövastikkeeseen tai kiinteistöveroihin, sähköön, jätemaksuihin, polttoaineeseen, sairauksien oireiden 'hoitamiseen', ruokaan, vaatteisiin, lasten harrastuksiin, Yle-veroihin, autoveroihin, jos jonkinlaisiin veroihin ja maksuihin, pankkimaksuihin, asuntolainojen lyhennyksiin, työpaikanhakureissuihin, julkiseen liikenteeseen (jos sitä enää on), postimaksuihin, ulosottomaksuihin, perintätoimistojen turhiin maksuihin. Paljon muuta lisäksi, tuossa osa. Itse saan 492 e joka neljäs viikko nyt, kun huonon hallinnon leikkurimalli iski vuoden alussa. Siitä huolimatta, että huonoa lakia vastaan saatiin toistasataa allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen.

      • järgihohoi

        Jahas että ulosotto ja menot perintätoimistolle niin ihmisten yleisiä menoja heko heko kuvastaa paljon holttimuutta. Mikä ihmeen asuntolainanlyhennys jollakin toimeentulotuki asiakkaalla.... siirry muualle palstalle vaikka raha-talous.
        Päihdeongelmat suuri syy ihmisten köyhyyteen ja uusavuttomuus ettei osaa keittää perunoita.
        Valmisruoka paskoja tungetaan suuhun.


      • asumistukia

        Ei tuosta rahasta (492€) mene kaikkia noita luettelemiasi maksuja, sillä asumistuella maksetaan asumista.
        Monet vaan tuhlaa rahansa.


      • samaamieltääää

        Samaa mieltä ettei noita mitä kirjoittaja luetteli niin makseta perustoimeentulotuella. Se mielestäni että kyllä yksinäinen henkilö pärjää 500 eur kk.


    • mitentuo492eur

      Mitenkä vaa tuo 492 eur ai niin elät parisuhteessa ni kyllä sillon enemmän tukia saa. Ruinaan ruokajakeluista

    • halloo

      Eipä taida olla kirjoittajilla kokemusta , ei noista tuista jää kun muutama kymppi ruokaan yms. per viikko kun maksaa asumisen ja puhelin,sähkö yms. välttämättömät , lääkkeistä puhumattakaan , silloin ei syödä.
      Kohta varmaan pipilä leikkaa taas köyhimmiltä ja sairaimmilta että saadaan maksettua italian rästit.
      aika huvittavaa tuo eu:n toiminta , täällä viitataan kintaalla eu:n tukien nosto käskyttämiselle ja toisaalla voidaan sitten tehdä mitä tahdotaan , aika lampaita nää suomalaiset on noihin muihin verrattuna , ja saa sitten olla jatkossakin maksumiehenä, ja ketkä näistä ovatkaan kärsineet ?
      onko kiva käydä leipajonossa ?, ei olis uskonu muutama kymmenvuotta takaperin että tälläi maa makaa , asiat oli PALJON paremmin.

      • toimtuki8

        Toimeentulotuessa yksinasuvalle on varattu 8 eur ruokaan vrk, lääkkeet saa toimeentulotuen kautta taikka omavastuu 4.50eur riippuen lääkkeestä.
        Suotta mitään yhteiskuntaa syyttää vaan katsoo peiliin ni siinä syyllinen. Monetkin sairaudet johtuvat elintavoista mitkä sitten täytyy lääkitä esim, diabetes.


      • Sossusta hakijoille maksetaan asuminen sähkö lääkkeet, ja sen perään vielä se 491e annetaan tilille käyttörahoja, asumisen maksaa veronmaksajat, sekä sairaskustannukset ja lähes 500e jää, siitä itse muut puhelin netti,ja ne saa suht edulliset kun tajuaa pitää prepaidit. 24,90e/ kk ja rajaton on silloin puhelimessa, sekä koneella. jos ei noin 465 eurolla pärjää, ni jo on ihme, kun ei sitä jää monella palkastakaan tuollaisia summia, laskujen jälkeen, työssäkäyvä maksaa lähes kaiken itse, toiset kaiken, jotkut oikeutettu asumistukeen.


    • KOK.vie.nahatkin.selästä

      Äänestäkää seuraavaksi vasemmistoa. Sipilän ja orpon kyykytyslinja saa jo loppua.

    • Pitkäaikatyötön

      "yksinäinen henkilö joka toimeentulotuella on mikä n, 500eur kk ja vaikka tuosta vielä menis känny netti ni jäis joku 400eur elikä 100eur viikolle."

      Perusosa on vuonna 2018 yksin asuvalla 491,21 euroa kuukaudessa. https://stm.fi/toimeentulotuki Kuukaudessa on keskimäärin 30 päivää, joten päivää kohden jää 16,37 euroa tai 114,6 euroa/vko. Tai 31 päivän kuukausina 15,85 e/pv tai 110,92 e/vko.
      Itse en ole saanut toimeentulotukea, mutta tuollaisella n. 16 €:n päivärahalla kyllä pärjäisin, kun sen saa joka päivältä.

      Jatkuvasti on toki oltava tarkkana rahojen kanssa, kun makselen kotivakuutuksen, sähkön, ruoan, juomien, ravintolisien, vaatteiden, käyntimaksujen, puhelinmaksujen, sanomalehden, parturin ja hygieniatuotteiden lisäksi auton kuluja kylmäpaikkaa myöten. Harvemmin tulee muita, satunnaisia menoja, kuten paristoja, palovaroitin, auton renkaat, pieni kodinkone ja ehkä passikin pitää hankkia kuvineen.

      • elmhallinta

        Noi yleisesti ottaen ihmisellä kylläkin elämänhallinnassa häikkiä jos ei reilulla satasella pärjää viikkoa niimpä niin ei pärjää jos ostaa askitupakkia,kaljaa ja tunkee automaattipeliin rahoja.
        Pikavippiä lisäks.
        Hyvin äkkiä tuo sitten shakki-matti ja keittelee makaronia.


    • sndfdffdf

      Ne tuet vois lopettaa niin alkais töitä tulemaan !!!!! Kaikki asuis sen jälkeen kadulla niin tulisko töitä mitä häh !!!!!!!

    • Köyhäkaupunkilainen

      Ei 500 eurosta jää 400 euroa mitenkään. 500 eurosta maksetaan vuokran omavastuu eli itsellä 90 euroa, sitten netti, kännykkä ja muut laskut jos on. Aika harvoin on jos 300 jää ruokaan, vaatteisiin ja harrastuksiin.

      • Köyhäkaupunkilainen

        Aia paljon pitää syödä kalapuikkoja että jää rahaa säästöön. Onneksi kalastin kesällä usein joten mulla pakkasessa ahventa aika paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2636
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1431
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1146
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      9
      1063
    Aihe