Lapualla synkässä marraskuussa

satujensetä

On mukava kävellä kauppakatua pitkin kohti Vanhaa paukkua siellä pidettäviin Kaupungin järjestämiin joulujuhliin. Komeat jouluvalot loistavat yötä päivää molemmin puolin katua. Kaikki Kauppakadun liikekiinteistöt ovat olleet täynnä jo monta vuotta jopa Lapuan joessa olevissa ravintolaproomuissakin näkyy olevan ihmisiä sunnuntai aamun myöhäisbrunsilla. Niin tosiaan unohdin kertoa on vuosi 2028 Järvi-Lapuan kaupungissa, joka syntyi 2021 Lapuan, Alajärven ja Kuortaneen kuntaliitos selvityksen tuloksena. Järvi-Lapuan väkiluku on tällä hetkellä pikkasen yli 38000 henkeä . Kaupungin työllisyysaste on yli 92% ja kunnallisvero% on saatu painettua alle 18% tehokkaitten säästöjen ja valtiolta saadun erityistalousalue kokeilun myötä. Uusia yrityksiä onkin perustettu Järvi-Lapuan alueelle kuin sieniä sateella ja uusia asukkaita on myös houkuttanut Järvi-Lapuan halvat asumisenergia kustannukset ,sillä suurin osa lämpö-ja sähköenergiasta tuotetaan edullisesti uusiutuvalla bioenergialla. Siitä kiittäminen kuuluu Maailman mittakaavassakin tunnetun bioenergia yhtiön toiminnalle. Toki iso osa Järvi-Lapuan menestys tarinassa on myös entisen Nova-Parkin paikalle perustetussa autotehtaassa on valmistetaan Suomalaisia Biobilli - merkkisiä autoja jotka kulkevat pakatun tai tankatun biokaasun voimalla . Järvi- Lapualla kuten myös Seinäjoella on tankkauspisteet Biovoimalle ,mutta jos lähdetään etsimään lunta Entisen Rovaniemen yläpuolelta joka nykyään tunnetaan Levi-Centerin nimellä on hyvä pakata mukaan muutama biokaasupullo. Eräs tärkeä asia pitää vielä muistaa kertoa nykyisen Järvi-Lapuan kohdalla ,kun kaupunki syntyi oli Alajärvellä on Kuortaneella suuri huoli siitä miten heidän käy , keskittyvätkö kaikki toiminnot pelkästään Lapualle. Liitos sopimuksessa jo linjattiin ,että Kuortane keskittyy liikunta - ja hyvinvointi palvelujen tuottamiseen sekä kuljetuspalveluihin. Alajärvellä pääpaino on bio-ja muun teollisuuden alihankinta ja suunnittelupalveluissa. Lapuan keskittyy lopputuotteen valmistukseen ja myyntiin.
Jatkuuko tarina ?

26

515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiJumanKekka

      Hommakkaa joku ny äkkiä valkotakkiset noutamaan kotoota tuo kirjoittaja. Lääkitys kannattaa aloittaa jo heti lanssis.

    • Jatka vain tarinaa, mutta näpäytä aina silloin tällöin rivinvahtonäppäintä kerran, kaksi. 🥳

      • ikl-Lapua

        Sun kohdalla voisi näppäillä Delete näppäintä eikös vain ?

        Delete (sanakirja Englanti-Suomi)
        1. poistaa
        2. eliminoida
        3. pyyhkiä
        4. tuhota
        5. kieltää


      • ikl-Lapua kirjoitti:

        Sun kohdalla voisi näppäillä Delete näppäintä eikös vain ?

        Delete (sanakirja Englanti-Suomi)
        1. poistaa
        2. eliminoida
        3. pyyhkiä
        4. tuhota
        5. kieltää

        Sinulle suosittelen scrollaus-näppäimen painamista, jos jokin ei kiinnosta. 🤪 http://bot.fi/2v07


    • 2x4

      Nostetaan nyt tämäkin vaikka onkin fiktiota ja toivotaan lisää LAPUA yltiöpositiivisia aloituksia.

      • itkevää-itkuiikat

        Seinäjoen roparishan rapaavat ympäristön foorumit itkuisiksi, kun eivät piistikkuja saa ilmaisia.


    • CalleKiwes

      Toivoisin, että täällä kirjoittaisi joku järki-ihminenkin jotain.
      Ole sydämestäni asti kyllästynyt näihin, joiden "kynästä" ei vahingossakaan lähde
      mitään järkevää tekstiä.

    • satujensetä

      Synkässä marraskuun illassa ei ole mukavaa kävellä kauppakatua pitkin, kohti rautatiesiltaa. Viime viikolla sitten Salekin lopetti toimintansa ja nyt Kauppakadulla ei ole enää yhtään toimivaa liikettä. Kaikkien ovet on naulattu kiinni. Äkkiä kuulen takanani kuorma-auto äänen ja huomaan voimakkaiden valonheittimien pyyhkivän pitkin märkää asfalttia. Siirryn nopeasti entiselle Oskarinkadulla sijaitsevan entisen Casagranden portaiden taakse piiloon. Kuorma-auto ajaa ohi ja soittaa lujaa Argentinalaista tangomusiikkia kovaäänisistään . Onnekseni tällä kertaa he eivät huomanneet minua. Niin unohdin kertoa nyt on marraskuu 2028 Suur-Seinäjoen lapuan kaupunginosassa. Työttömyysaste hipoo 90% Tuloveroprosentti on karvan alle 35% mutta aivan sama vaikka se olisi tasan 100 ei täällä juuri kellään ole verotettavaa tuloa.
      Oikeasti kaikki alkoi mennä pieleen kevään 19 vaalien jälkeen. Keskustan listoilta valittiin Eduskuntaan Seinäjokelainen mutta Lapualaislähtöinen Kansanedustaja jonka nimeä en enää uskalla mainita . Suurelta osin myös Lapualaistenkin äänillä. Sen jälkeen tapahtumat vyöryivät nopeaan tahtiin , jo syksyllä 2020 Lapua pakko liitettiin Seinäjokeen valtiovallan toimesta.
      Vuonna 2021 oli Järviseudun ja Kauhavan vuoro pakko liittyä Seinäjokeen. Seuraavana vuonna eli 2022 pakko liitettiin Ilmajoki. Juhannuksena 2023 koko entinen Etelä-Pohjanmaa oli yhtä suurta Seinäjokea samassa yhteydessä Seinäjoen nimi muutettiin Suur- Seinäjoen kaupungiksi ja Törnävällä entisessä Piirimielisairaalan pihalla vietettiin ensimmäisiä Suur- Seinäjoen juhannusjuhlia ja samalla juhlapuhujana toimi uusi Sisäministeri Pasi ,joka iloisena kertoi Suur –Seinäjoen saamasta kokeellisen erityistalousalueen statuksesta. Sen jälkeen on todella helvetti päässyt valloilleen. Jotkut vanhat kuntapäättäjät kertovat pasin potevan pahaa Hitler-syndroomaa eli hän teki saman Lapualle minkä Hitler teki Itävallalle .
      Nuo kuorma-autot joista kerroin kuuluvat Suur-Seinäjoen konserni yhtiön INTO- SuurSeinäjoen palkkaamille yksityisille ”Rauhan- ja Turvan joukoille”. Jotka vastaavat järjestyksenpidosta ja työvoiman hankinnasta ja ulkonaliikkumiskiellon klo22 jälkeisestä valvonnasta .Me paikalliset kutsumme heitä ” tuttavallisesti ” SS-joukoiksi johtuen heidän mustista uniformuistaan ja vasemmassa kädessä olevasta sinisestä nauhasta jossa on Seinäjoen vaakuna. Samat SS-joukot sieppaavat ihmisiä Suur-Seinäjoen rakennuskohteisiin pakkotyöhön erityistalousalue kokeilun nimissä miltei ruokapalkalla. Tästä hyvänä esimerkkinä loistaa Suur-Seinäjoen liki 220 metrinen uusi vesitorni ,joka on alkanut kallistua uhkaavasti johtuen halvasta ja haluttomasta työvoimasta sekä huonosta rakennusmateriaalista. Lisäksi myös tornissa on ilmennyt lukuisia pieniä vuotoja joista silloin tällöin suihkuaa vettä.joka sitten talvella jäätyy fallos – symbolin muotoiseksi. Vesitorni onkin saanut kansan keskuudessa nimen pissaavan pasin pylväs.
      Tokihan meillä lapuan kaupunginosassa on myös nähtävyyksiä. Simpsiön huipulla seisoo sisäministerin graniittinen näköispatsas jonka komialle pitää hakea vertailukohteita Pohjois-Koreasta asti sen virallinen nimi on sielunrauhan aukio mutta kansan suussa se on nimetty pasi päivänpaisteen patsaaksi.
      Leipä- ja soppajonoja näkyy päivittäin entisen tuomiokirkon parkkipaikalla. Suur-Seinäjoen hiippakunnan uusi tuomiokirkko on nimeltään Lakeuden Krusifiksi. Tokihan Lapuan kirkosta sinne kelpasivat Suomen suurimmat urut ja tilalle saatiin Casio - merkkiset sähköurut.
      Eilen näin leipäjonossa järkyttävän tapauksen . Eräs nuori isä yritti anastaa perheelleen ja lapsilleen entistä Ranskanleipää joka nykyään tunnetaan ässleivän nimellä. SS-juokot hakkasivat nuoren isän ja jättivät hänet makaamaan siihen murskeelle varoituksena muille. Äidin ja neljä pientä lasta pakotettiin kuorma-autoon ja heidät kyydittiin entiseen vanhaan paukkuun ,joka nykyään tunnetaan nimellä Suur- seinäjoen Uudelleenkoulutus ja Rauhankasvatus Unity eli SURU:n paikalliset puhuvat kylläkin Paukun Linnasta josta ei ole paluuta.
      Miehet vanhassa Nesteen baarissa puhuivat,
      Kumpaa tarinaa jatkan ?

      • eletään-elämämme

        Onkos polttopuus kuivia !


      • Rakentamisen mallia voi hakea lähihistoriasta, eikä kovin kaukaa. "Rikollisille, raharikkaille, hallinnon poliittisille vastustajille ja muille niin sanotuille huonoille aineksille ”tarjottiin elämässä uusi mahdollisuus” sulkemalla heidät Gulag-järjestelmän työleireihin, joissa heidän piti ankaralla fyysisellä työllä rakentaa uutta, modernia Seinäjokea. "

        http://bot.fi/2vb8


      • 2x4

        Odotan INTOlla jatko-osaa tähän luonteeltaan poliittis-satiiriseen ,kauhu ,scfi-tekstiin, joka on ilmeisesti saanut vaikutteita V-sarjasta vai olenko väärässä ?Toivomus : Voisitko vielä kärjistää ja kurjistaa Lapuan kaupunginosanoloja jatko-osissa ( ettei totuus unohdu)


      • palvelupikkuliikkeissä

        Onko sale oikeesti lopettanut? Mä oon lopettanut jo ajat sitten siellä käymisen. Osaksi tympeen henkilökunnan takia.
        Jos on pieni kallis kauppa niin henk.kunnalla on suuri tehtävä siinä, että joku käy sieltä kalliilla ostamas jotain.
        Viimeksi kun kävin niin nuoria pissaliisoja oli, mutta ei se hintoja alenna.


      • Anonyymi

        Hengästyttävä kiriootus, joka kuntaliitoksen osalta toteutuu. Muita osin scifiä.


    • Skinkka_

      Lapuan on paska paikka ei muuta. Ja jos tykkää imeä isin munaa muuta äkkiä perheesi kanssa tänne, täällä suvaitaan kaikki mikä on epänormaalia

    • itseoivalusta-oloa
    • Onko Lapualla vielä kommunistiä? Pieni autoajelu itärajalle vois piristää punikin päivää ja lahtarin kaamosta. Mukava marraskuu muiluuttaen!

    • elämän-ymmärrys
    • järelle-oikeutta
    • Valaistusta-järelle
    • Satujensetä voisi jatkaa vaikka kumpaakin tarinaansa rinnan. Ties vaikka syntyisi elokuvakäsikirjoitus. 😄

      • Anonyymi

        No kumpaa ensin. Tietysti tuo synkempi versio olisi elokuvana parempi . Itseasiassa siinä voisi olla jopa idean tynkää : toivoo satujensetä


    • Anonyymi

      Kyllä nyt ne kaivot pitäis puhristaa vanhoista töhnistä paskoista. Ne ne saapi Lapuan ihmisten päät änkyrälle ja kierohos, ei kulje ajaatus niin kun sois ja mieli on äree.

      • Anonyymi

        Seinästen läheisyys vitjuttaa kaikkia, sitä se on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seinästen läheisyys vitjuttaa kaikkia, sitä se on

        Luojan kiitos Seinäjoki on näin lähellä, että kaiken voi ja kannattaa hakea sieltä. Jää turha etsiminen pois, kun kaikki tavarat löytyvät hyllystä.
        Nyt kun Ideapark valmistuu, niin kaikki on täydellistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luojan kiitos Seinäjoki on näin lähellä, että kaiken voi ja kannattaa hakea sieltä. Jää turha etsiminen pois, kun kaikki tavarat löytyvät hyllystä.
        Nyt kun Ideapark valmistuu, niin kaikki on täydellistä.

        Tuota paikkaa oon kiertänyt jo kauvan, ei sen väentakia, vaan ton kouralisen tympiän omahyväisen johon, joka ei anna mitään arvoa muulle E-Pohjanmaalle

        Kaikkien pitäisi tuota kumartaa, voihan honnat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe