Protestantit - ainainen riesamme?

JohannaÄllä

Protestanttisuus näyttää yhä tänään saavan elämänsä, voimansa ja intonsa pelkästään katolilaisuuden vastustamisesta. Harva protestantti edes kysyy, mitä ihmettä tällä ollaan oikein saavutettu. Vastaus kuuluu: ei yhtikäs mitään.

Protestanttiset kansat ja alueet kuuluvat maallistuneimpiin koko maailmassa. Täällä Pohjoismaissa 500 pakkoluterilaisuus-vuoden jälkeen useimmat eivät tunne edes koko kristinuskon alkeita, eivät elä mitään kristillistä elämää ja jäykistyvät kauhusta, jos edes kuulevat sanan Jumala. Ns. uskovaiset ovat lähinnä naurettavia hörhöjä. Ei ole kaiketi mikään ihme, että protestanttisuus on silpoutunut tuhansiksi kirkkokunniksi, joista monet eivät ole enää edes kristillisiä.

Katolilaisuus ammentaa voimansa Jumalan elävästä sanasta ja sakramenttien armosta. Näin on ollut jo 2000 vuotta. Kirkko on yhä tänään se sama yksi, pyhä, katolinen ja apostolinen kirkko, jonka Vapahtajamme Jeesus Kristus kerran perusti, ja jolle Pyhä Henki vuodatettiin.

Protestanttien hokema ”yksin Raamattu” tarkoittaa tosiasiassa ”yksin Luther”. Tämä oli 1500-luvun alkoholisoitunut sekopää, älyltään korkeintaan keskinkertainen vihasaarnaaja, sydämetön juutalaisvihaaja, hävytön naisten ja ”noitien” vainoaja, köyhien talonpoikien poliittinen yllyttäjä ja häikäilemätön hyväksikäyttäjä. Tällaisen henkipaton suoraan sanoen saatanallisilla opeilla sitten jatkuvasti yritetään yhä tänään vesittää evankeliumin totuutta ja sen mukaista katolisen kirkon uskoa ja opetusta.

Ajatelkaa hetki, miten vahva olisi katolinen kirkko tänään, jos kyykäärmeen sikiö ja uskonluopio nimeltään Martin Luther ei olisi koskaan syntynytkään! Miten helposti monet eksyneet sielut voisivat löytää pelastuksensa ilman protestanttien light-versioita ja jatkuvaa kiusantekoa.

Ovatko protestantit ikuinen riesamme?

36

257

  Vastaukset

  • Eivät kaikki luterilaiset ole yhtä ja samaa joukkoa. Täällä meillä lähetyshiippakunnassa eli Luther-säätiössä on ihan aitoja kristittyjä. En tosin itsekään tajua, mikseivät he liittyisi osaksi katolista kirkkoa.

   Neitsyt Marian kunnioittaminen (minkä muuten Lutherkin tunsi omakseen) tai nykyajan paavius (Luther arvosteli oman aikansa paaviuden ongelmia), olisivat heille varmaan pienempiä ”pahoja” kuin ev.lut. valtionkirkon hyväksymät naispappeus, abortit, avioerot, homoparien siunaukset yms. täysin Raamatun sanan vastaiset touhut.

   • Tässä ei ole kyse "pienempi paha vs. suurempi paha" -asetelmasta, vaan _kaikessa_ pitää toimia Jumalan sanan mukaan. Se tarkoittaa tiettyjä muutoksia roomalaiskatoliselle kirkolle ja tiettyjä muutoksia myös esim. luterilaiselle kirkolle.

    Mainitsemasi "Neitsyt Marian kunnioittaminen" on hyvä juttu, mutta häntä tulee kunnioittaa Jumalan sanan mukaan sopivalla tavalla eikä sellaisilla rituaaleilla ja patsaan kumarteluilla kuin roomalaiskatolisuudessa.

    P.s. En usko että olet lähetyshiippakuntalainen. Puhut sellaisia mitä siellä ei puhuta.


   • Katolinen kirkko on noudattanut Jumalan elävää sanaa jo 2000 vuotta. Kaikki muut ovat pelkästään halpamaisia light-versioita.


   • JohtotähtenäJumalansana kirjoitti:

    Tässä ei ole kyse "pienempi paha vs. suurempi paha" -asetelmasta, vaan _kaikessa_ pitää toimia Jumalan sanan mukaan. Se tarkoittaa tiettyjä muutoksia roomalaiskatoliselle kirkolle ja tiettyjä muutoksia myös esim. luterilaiselle kirkolle.

    Mainitsemasi "Neitsyt Marian kunnioittaminen" on hyvä juttu, mutta häntä tulee kunnioittaa Jumalan sanan mukaan sopivalla tavalla eikä sellaisilla rituaaleilla ja patsaan kumarteluilla kuin roomalaiskatolisuudessa.

    P.s. En usko että olet lähetyshiippakuntalainen. Puhut sellaisia mitä siellä ei puhuta.

    En ole lähetyshiippakuntalainen, vaan katolilainen.

    Sekä Marian kunnioitus että paavius ovat kummatkin raamatullisia, vaikka tietenkin perustuvat myös kirkon 2000-vuotiseen traditioon.


  • Luther väitti,että hänen elämänohjeenaan oli Pyhä Raamattu eikä kirkon traditio. Hänen tunnuslauseensa oli sola scriptura- "Raamattu ja yksin Raamattu". John Eck, yksi roomalaiskatolisen opin kyvykkäimmistä puolustajista, hyökkäsi Lutheria vastaan juuri tässä kohdin väittämällä, että kirkon arvovalta oli Raamatun yläpuolella. Hän vetosi siihen, että Luther vietti sunnuntaita Raamatun sapatin sijasta. Eck sanoi: "Raamattu opettaa: "Muista pyhittää lepopäivä. Kuutena päivänä tee työtä ja hoida kaikkia tehtäviäsi, mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti, jne. Kuitenkin kirkko on muuttanut sapatin omalla arvovallallaan sunnuntaiksi, eikä sinulla (Lutherilla) ole siihen mitään Raamatun perustetta."
   John Eck, Enchiridion of Commonplaces Against Luther and Other Enemies of the Church,trans.
   Ford L. Battles, 3rd ed. Grand Rapids:Baker. 1979), s.13.

   • Kun lukee noita jankuttavia viestejäsi, jo luulisi, että Jumala olisi ylenpalttisesti sitten siunannut noita ”oikeaa” sapattia viettäviä adventistejasi. Katin kontit! Koko lafka on ainakin täällä Suomessa kuoleva mummokerho ja muutan hörhön epä-älyllinen kellariseurakunta.

    Katoliset kirkot taas ovat täynnä lapsiperheitä.


   • JohannaÄllä kirjoitti:

    Kun lukee noita jankuttavia viestejäsi, jo luulisi, että Jumala olisi ylenpalttisesti sitten siunannut noita ”oikeaa” sapattia viettäviä adventistejasi. Katin kontit! Koko lafka on ainakin täällä Suomessa kuoleva mummokerho ja muutan hörhön epä-älyllinen kellariseurakunta.

    Katoliset kirkot taas ovat täynnä lapsiperheitä.

    JohannaÄllä selitätkö tämän ? Ilm.13:15. Ja sille annettiin VALTA antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin. 16. JA SE SAA KAIKKI, pienet ja suuret, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä TAI otsaansa.


   • Me emme selitä yhtään mitään! Mitään oikean raamatuntulkinnan armolahjaa ei ole annettu kenellekään yksittäiselle ihniselle, vaan sille Kristuksen kirkolle, joka on aina ollut, on ja tulee olemaan sama kuin katolinen kirkko.

    Onko tämän ymmärtäminen niin vaikeaa? Jokin Raamatun vapaa ”tulkitseminen” on suoraan saatanasta ja onkin aiheuttanut tuhansien protestanttisten ryhmien syntymisen, kun kukin niistä kuvittelee tulkitsevansa Raamattua ”juuri oikealla tavalla”. Voi tuota teidän eksytystä ja harhaa!


   • JohannaÄllä kirjoitti:

    Me emme selitä yhtään mitään! Mitään oikean raamatuntulkinnan armolahjaa ei ole annettu kenellekään yksittäiselle ihniselle, vaan sille Kristuksen kirkolle, joka on aina ollut, on ja tulee olemaan sama kuin katolinen kirkko.

    Onko tämän ymmärtäminen niin vaikeaa? Jokin Raamatun vapaa ”tulkitseminen” on suoraan saatanasta ja onkin aiheuttanut tuhansien protestanttisten ryhmien syntymisen, kun kukin niistä kuvittelee tulkitsevansa Raamattua ”juuri oikealla tavalla”. Voi tuota teidän eksytystä ja harhaa!

    Rauhaa sinulle veli ja siunausta elämääsi ja kiitos kun jaksat asiallisesti keskustella ihmisten kanssa. Hyvää päivän jatkoa sinulle.


   • En ole mikään ”veli” enkä sinulle edes sisar. Sen verran typeriä ovat jankutuksesi.


  • Protestantit ja muut harhaoppiset eivät ole ikuinen riesamme. Kun Jeesus Kristus tulee tuomitsemaan elävät ja kuolleet eikä hänen valtakunnallaan ole loppua, pääsemme heistä kertaheitolla eroon.

   Silloin Herramme kysyy heiltä, miksi he vääristelivät kristinuskon totuuden, miksi he eivät noudattaneet Jumalan sanaa, miksi he eivät kunnioittaneet Raamattua, miksi he vastustivat valhetellen hänen kirkkoaan, miksi he ylensivät Lutherin mutta alensivat apostoli Pietarin seuraajan, miksi he edesauttivat maailman pakanallistumista ja miksi he kaikessa juoksivat vain rahan perässä.

   • Onneksi olet harvinaisen oikeassa!


   • Noinhan se menee. Täällä maan päällä protestantit ovat riesanamme, mutta näin ei onneksi ole ikuisuudessa.


   • JohannaÄllä kirjoitti:

    Onneksi olet harvinaisen oikeassa!

    Kaikkea pitää arvioida kriittisesti myös vanhoja,kyseenalaistaminen antaa uusia ideoita.


  • Ilm.13:15. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet petoa, ne tapettaisiin.
   Mistä maailman kolkasta tälläinen peto lähtee liikkeelle ?

   • Vastaus: Saksan Wittenbergistä.


  • Minusta tuntuu, että protestantit näivettyvät ja vähenevät vähän kaikkialla. Neuvoni heille on: puhukaa hengellisyydestä ja lopettakaa katolisen kirkon iänikuinen vastustaminen.

   • Hyvä neuvo. Minusta heidän kirjoituksensa täällä ovat vain tyhmiä.


  • On iso harmi, että protestantit puhuvat pelkkää pahaa katolisista (ja ortodokseista). Samoin on iso harmi, että katoliset ja ortodoksit puhuvat pelkkää pahaa protestanteista. Helposti unohdetaan, että meillä on myös paljon yhteistä, tärkeinpänä se, että me kaikki uskomme kolmiyhteiseen Jumalaan.

   Itse olen luterilainen ja arvostan ja kunnioitan katolista kirkkoa ja ortodoksista kirkkoa. Aion käydä katolisessa messussa ja ortodoksisessa liturgiassa, koska ne ovat minusta kiinnostavia ja haluan tietää niistä enemmän. Ehtoolliseen en luonnollisestikaan voi luterilaisena osallistua. Katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa on asioita, joista olen samaa mieltä. Valitettavasti on myös asioita, joista en ole samaa mieltä ja en näin ollen voi edes miettiä kääntyväni pois luterilaisuudesta.

   Mielestäni on hienoa, että eri kaikkien kirkkojen jäsenet ovat tervetulleita toinen toistensa jumalanpalveluksiin, vaikka meillä ei ehtoollisyhteyttä olekaan. Toivoisin myös eri kirkkojen jäseniltä vähän kypsempää ja asiallisempaa suhtautumista toisiinsa. Puolin ja toisin.

   • No minä en hyväksy katolista kirkkoa, ortodoksista kirkkoa enkä luterilaista kirkko kristillisiksi kirkoiksi ollenkaan. Kaikki ovat samojen harhaoppien vallassa, joista kaksi pahinta ovat sunnuntain pyhyys ja sielun luontainen kuolemattomuus. Molemmat opit ovat saatanasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No minä en hyväksy katolista kirkkoa, ortodoksista kirkkoa enkä luterilaista kirkko kristillisiksi kirkoiksi ollenkaan. Kaikki ovat samojen harhaoppien vallassa, joista kaksi pahinta ovat sunnuntain pyhyys ja sielun luontainen kuolemattomuus. Molemmat opit ovat saatanasta.

    Tähän kastiin kuuluvat myös monet vapaat suunnat !


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tähän kastiin kuuluvat myös monet vapaat suunnat !

    Niin kuuluvat, enkä hyväksy niitäkään.


  • Aloittajan teksti kertoo kaiken oleellisen siitä, miksi kenenkään ei kannata olla katolilainen ollenkaan.

  • "Aion käydä katolisessa messussa ja ortodoksisessa liturgiassa, koska ne ovat minusta kiinnostavia ja haluan tietää niistä enemmän. Ehtoolliseen en luonnollisestikaan voi luterilaisena osallistua. "

   Tämä on väärin. Ehtoolliseen pitäisi saada osallistua kuka tahansa kirkkokuntaan kuulumatta. Ei sille pitäisi asettaa mitään esteitä.

  • Johanna ällä: mieti mitä tarkoittaa Uskon Puhdistus. Sitä ei uusittu vaan puhdistettiin. Palattiin takaisin siihen mitä se on ollut ja kuuluukin olla.

  • Tappamista ja pakkokäännyttämistä.

   • On kyllä järkyttävää kun uskon varjolla tapetaan ihmisiä. Näinhän on tehty kautta aikain.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On kyllä järkyttävää kun uskon varjolla tapetaan ihmisiä. Näinhän on tehty kautta aikain.

    Saa aikaan ketkä vain eivät kumartaneet petoa, ne tapettaisiin. Olemmeko menossa noita aikoja kohti ?


  • Ilman Kristinuskoa meillä ei olisi upeita katedraaleja....Muuta hyvää Katolilaisuudesta ei tule mieleen.

  • Taivaassa on vain yksi seurakunta ja ne koostuu uudestisyntyneistä ihmnisista.
   Tässä linkissä nainen oli 4 vuotta eksyksissä ja etsi pelastusta, kunnen sen löysi ja uudestisyntyi ja lähti lähetystyöhän ja sinne tuli herätystä ja yksi sokeakin sai näön kesken saarnan. https://www.youtube.com/watch?v=O3BexjvIT8s

  • Takavuosien L.M:n ja Konservatiivisen sielun äänenpainot ovat kummallisella tavalla heränneet eloon. Sopii käydä katsomassa tämän palstan arkistoista, sieltä löytyy tämä sama sanankäyttö melkein kirjain kirjaimelta.

   Aina riesanamme jne. Ainakaan palstan ainainen riesa ei ole hiljentynyt.

  • Johannaällä:
   Kun et sitten selitä raamattua niin kenen selityksiä luet (ihan tekssen/teoksien nimet kiinnostaa)? Kuka on ollut selittäjä teoksessa, josta luet selityksen?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Kokoomus vaatii ansiosidonnaista kaikille

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006566858.html?ref=rss Älkää missään nimessä kuvitelko että tämän takana on kokoomuslaisilta tai etenkään tuolta hirviöämmä Lepomäeltä minkäänlainen yritys parantaa suomalaisten työntekijöiden asemaa. Siinä on takana jotain todella pirullista porvallisuutta, ilmeisesti tarkoitus murentaa ammattiyhdistysliikkeen asemaa tällä lyhytaikaisella politiikalla. Mutta kauaskantoisesti se olisi työttömille ja työntekijöille vain ja ainoastaan heikennys.

   163
  • Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä työttömäksi jäätyään ole ollut rahaa hoitaa yhteisiä lainoja ym. menoja. Kovasti olen ihmetellyt, kun tätä on jatkunut pitkään ja kysynyt, mihin miehen rahat menee. Aina hän on vastannut, että auton laittoon, auton vakuutuksiin ym. Mies onkin saattanut käyttää vaikka puolet kuukausituloistaan harrastuksen hankintoihin. Samaan aikaan teen itse kahta työtä ja lasken itse senttejä, että saan lainat hoidettua jne. Mitä tehdä?

   112
  • Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos-pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun karjun kanssa illallisella, kirjoitti dinner with the boys ja nyrkin kuva, tekohammashymy päällä.

   90

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   109
   6878
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1613