Asevelvolliset rapakuntoisia

Eiköhän koko asevelvollisuus ole tullut Suomessakin tiensä päähän. Turhaa elvyttämistä, että jollakin 3 kuukauden mittaisella kuntokoululla parannettaisi tuloksia puolustusvoimissa. Kaikkihan nyt tietää että hyvä fyysinen kunto on kaiken perusta armeijassa, eikä se jopa "hartaallinenkin" tai nationalistinen maanpuolustustahto.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d90fb464-0ca1-45e9-ae38-087e75b58591

Kannatan Suomessa lähinnä valikoivaa asepalvelusta (esimerkiksi Norjan malli naisille), jossa olisi erikoisjoukkojen kouluttamista maanpuolustusta varten, joka todellakin vaatisi sitä hyvää fyysistä kuntoa. Palvelukseen otettaisi vain ne joilla olisi motivaatiota harjoittaa fyysistä kuntoa vapaa-aikana ennen ja jälkeen asepalveluksen. Huolestuttavinta on sekin että varusmiespalveluksen jälkeen fyysinen kunto monella rapautuu eli tarvittaisi jotakin rangaistusta kunnon rapautumiselle ja säännöllisempiä kontrolleja mitä kertausharjoituksien tiheys on monella. Nykyisin kertausharjoituksethan ovat monesti jotakin "makkaran paistoa" tms. Ns. rivisotilas kultista pitäisi näin pienessä maassa jo päästä yli ja katsoa todellakin parempia vaihtoehtoja mitä sellaisilla saisi, jotta voitaisi edes puhua edes jollakin tasolla että nykyisestä Suomen mallista olisi suurvaltoja vastaan tarpeen tullessa.

Sitä olen kummastellut että onko mitään järkeä suurelle reserville, joista suurin osa ei ole käynyt edes "makkaraa paistamassa" metsäisissä oloissa puhumattakaan kertaillut maanpuolustustaitoaan, joka myöskin rapistuu aikaa myöden yleiskunnon rapistuessa.

Noita otsikoita lukiessa suomalaiset itte ovat valitsemassa Natoon liittymisen. Ei tule olemaan mitään muita vaihtoehtoja kun se on vääjäämättä edessä tai muuten Suomen hukka perii. Pitää huomioida se että Natoon pitäisi liittyä ennen mahdollista sotaa tai muuta kriisiä, eikä vasta sitten kun Suomi on täydessä kusessa. Toki suomalaiset ovat olleet historiassa joita on pitänyt auttaa, mutta suomalaiset eivät ole tahtoneet auttaa muita.

Tuntemattomasta sotilaasta tulee hyvin mieleeni fasistinen ja sotahullu everstiluunantti Karjula, joka on täysin kuvaallinen hahmo armeijaintoilijoiden päiväunesta!

Maanpuolustus on Suomessa laitettu "herran haltuun"! :D

0

92

  Vastaukset

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

    Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
    586
    9294
   2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

    Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
    Maailman menoa
    62
    1148