Sosiaalinen-kuntoutus haittoja vähentävälle korvaushoito potilaalle?

Apua_kaivataan

Hei olen ollut 5v. haittoja vähentävässä korvaushoidossa ja olemme tulleet a-klinikan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa siihen tulokseen että tarvitsisin sosiaalista-kuntoutusta tähän päälle. Sillä olen vajonnut hoidon aikana masennukseen. Mikä on taas seurausta epätoivoisesta kokonaistilanteestani sekä yksinäisyydestä. Tai hän tämän otti esille ja kertoi mitä sen pitäisi pitää sisällään suurin piirtein.

Mutta ongelmaksi on muodustunut tämä haittoja-vähentävä korvaus-hoito. Niinpä olen tässä kysymässä onko pääkaupunkiseudulla (mielellään kirkkonummi, espoo, helsinki alueella) mitään mahdollista tahoa missä voisin osallistua sosiaaliseen-kuntoutukseen tms. vaikka olen haittoja vähentävässä korvaus-hoidossa. Jos tiedät jonkun tahon tai jonkin toiminnan mihin voisin osallistua. Niin Laitako linkkin tai yhteysdot tänne vastauksiin, jotta voisin katsoa a-klinikan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa mahdollisuuksia. Sillä asuin kunnastani

Huom.en todennäköisesti tule osallistumaan sellaiseen mikä vaatii minua nostamaan tavoitteeksi kuntouttavan korvaus-hoidon tai sen tavoitteet sellaisenaan. Sillä korvaus-hoidosta vieroittuminen ei ole mahdollista ainakaan toistaiseksi, sillä alas-ajon jälkeen tarvitsisin korvaus-hoitoa vastaavaa opiaateilla tapahtuvaa kivunhoitoa. Ja tämä on syy miksi toistaiseksi olen pitänyt huolta etten ole anna kaksia täysin puhtaita seuloja peräkkäin ja sitten siirtynyt kuntouttavaksi potilaaksi.

7

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkohoito

      A-klinikalla tuo pitäisi tietää mistä ja miten sosiaalista kuntoutusta saa. Sanot, että siellä hoitaja sitä ehdotti, niin olisi nyt sitten neuvonut sinut oikeaan paikkaan.

    • Apua_kaivataan

      Paikka jota hän oli ajatellut oli hänenkin yllätykseksi sellainen missä tämä haittoja vähentävälle korvaus-hoito potilaalta suljettu. Toissijaisesti ajateltu paikka meni pipariksi, koska olen työkyvyttömyys eläkkeellä ja kuntouttavaa työtoimintaa tms. ei kelan linjauksien mukaan voinutkaan ajatella tästä syystä. Ja sitten olikin tämän kunnan tarjoamat mahdollisuudet käyty läpi.

      • joonkumma

        Heikoissa kantimissa on silloin julkinen terveydenhoito, kun ei olekaan mahdollisuutta kuntoutukseen. Eikö ihmisellä ole enää mitään väliä, jos ei ole terveytensä takia enää työkykyinen. Jokaiselle pitäisi elämänlaadulla olevan suuri merkitys myös julkisessa terveydenhoidossa.


      • niitävarmaanon

        Olisiko mahdollisesti vertaistukiryhmästä apua tilanteesi?


    • Apua_kaivataan

      Tuo minullakin tuli ensimmäisenä mieleen että miten tämäkin kuntoutus on toteutettu niin että vain työkykyisille ja muut roikkukoon miten pystyy. Käyn a-klinikan vertaistukiryhmissä mitkä valn suinkin tilanteeseeni sopii ja niitä ei paljoa ole.
      Meinasin hetken verran jos a-killasta olisi löytynyt jotain..? Kysyin eräässä kahvitilaisuudessa kylän a-killan edustajalta asiasta. Niin oli sitä mieltä että tervetuloa mutta heillä ei tällä hetkellä ole vielä ketään ns.päihde-taustaista jäsentä pelkästään alkoholi-ongelmaisia. Vaikka mukaan tuloon ei ole muuta vaatimusta kuin riippuvuus josta yrittää selvitä. En tiedä mitä tästäkin pitåisi ajatella. Meinaan kysyä klinikalta mitä mieltä ovat voisinko sopia tuonne kiltaan?
      Kun mietin tätä kokonaisuutta niin alkaa vähän tulemaan mieleen ajatus siitä että onko tässä mitään järkeä?
      Tietääkö kukaan sellaisesta sosiaalisen-kuntoutuksen kuin jälki-polku? Ja että onko olemassa vastaavaa johon voisin. Sillä sitä minulle oli ensisijaisesti ajateltu mutta siinä oli haittoja vähentävä korvaushoito esteenä. Ja kerroin etten voi olla kuntouttavassa, koska siinä on tavoitteena vieroittautua täysin, mutta silloin tosiaan tulisi kipu vielä suuremmaksi ongelmaksi. Näin tämän päivän Suomessa. Toivottavasti herään johu aamu jolloin sote on maalissa ja kaikki saisivat sen myötä kelvollisen terveydehoidon.

    • Paraskaverikoskaan420

      Voin auttaa yksinäisyydessä :) saatko jo kotilääkkeet?

    • Anonyymi

      Juttuseraa täältäkin tarjolla! Onko kotilääkkeet jo?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2742
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2045
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1002
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe