Petteri Orpo: Suomessa edelleen 270 000 työtöntä

KoskaTämäRiittää

Petteri Orpo: ”Yritykset kaikkialla Suomessa viestivät työvoimapulasta – samaan aikaan 270 000 työtöntä”
6.11.2018
https://www.uusisuomi.fi/raha/263905-petteri-orpo-yritykset-kaikkialla-suomea-viestivat-tyovoimapulasta-samaan-aikaan-270-000
"Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo nosti esiin työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman eduskunnan käsitellessä tänään lisäbudjettia.

”Viime aikojen uutiset työllisyyden kehityksestä ovat olleet siinä mielessä huolestuttavia, että vaikka tämä hurjakin 72 prosentin työllisyysaste ollaan tavoittamassa, niin samaan aikaan me kuulemme eri puolilta Suomea, itse asiassa kaikkialta Suomesta, yritysten viestiä siitä, että he eivät saa osaavaa työvoimaa. Noin 40 prosenttia yrityksistä viestii tätä kaikkialta Suomesta, ja samaan aikaan meillä on kuitenkin edelleen 270 000 työtöntä maassa, kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkoja, eli meillä on itse asiassa hyvinkin erikoinen tilanne”, Orpo sanoi eduskunnassa."

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen säesti Orpoa.

”Lähes 120 000 ihmistä on saanut työtä."

--

Porvarihallituksen aloittaessa 2015 Suomessa oli työttömiä noin 300 000 ja nyt heitä on 270 000. Tarkoittaa sitä että työpaikkoja on luotu alle 30 000, joka sekin selittyy suhdannetaantuman ohittumisella. 300 000 - 270 000 = 120 000 vain kokoomuslaisella Stubbidolla porvarimatikalla, jolla 10% ja 90% voivat vaihtaa paikkaansa kuin kvanttimaailmassa konsanaan. Porvarien kvanttimatikkaako vai kokoomustaa magiaa? Todennäköisempää että vaihtoehtoisia faktoja eli taikuutta siis silmänkääntötemppuja. Tosin Kokoomuksen tapauksessa duunarien ja työttömien taskunkääntötemppuja pikemminkin. Kauanko tämä K-setus menee vielä läpi?

44

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 270.000.rikastuttajaa

      Lisää EK:n ja Kokoomuksen suunnitelmista sosialisoida palkanmaksu:

      EK haluaa ensi vaalikaudella 35 000 ulkomaista osaajaa Suomen työmarkkinoille – "Jopa 70 prosentin palkkatuki turvapaikan saaneelle"
      20.11.2018
      https://www.iltalehti.fi/talous/a/27eab112-9ef0-4908-b489-9dc487e0658c
      "Elinkeinoelämän keskusliitto haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa Suomeen.

      EK:n tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle esitellyt EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok) katsoo, että esitetty maahanmuuttajamäärä on pikemmin minimi- kuin maksimitavoite."


      Sosialismi tulee nyt EK:sta: Suomalainen työntekijä maksamaan veroistaan 70% ulkomaalaisen palkasta
      21.11.2018
      http://www.extrauutiset.com/?p=4477
      "Elinkeinoelämän Keskusliitto EK julkisti eilen hätkähdyttävän suunnitelman: Ulkomailta tuodun työntekijän t. turvapaikan saaneen palkkatuki nostetaan jopa 70%:iin. Miksei samantien sataan? Tarkastelemme ehdotuksen takana olevaa tajuntaa.
      EK kertoi myös haluavansa maahanmuuton reipasta lisäämistä."


      Veronmaksajilta 70% palkkatuki jopa 35 000 siirtolaiselle
      20.11.2018
      https://mvlehti.net/2018/11/20/veronmaksajilta-70-palkkatuki-jopa-35-000-siirtolaiselle/
      "Suomi on reilujen kädenojennuksien maa, varsinkin silloin, kun se käsi on veronmaksajan taskussa. Elinkeinoelämän keskusliitto, joka edustaa yli 15 000 yritystä Suomessa, on esittänyt merkittävää kädenojennusta yrityksille.
      Esityksen mukaan turvapaikan saaneen työllistänyt yritys, saisi 70 prosentin palkkatuen. Tarvetta on perusteltu Suomen osaamispulalla, joka koskee EK:n mukaan kaikkia aloja ja on este kasvulle."


      TS: "Suomeen pitää houkutella 20 000–35 000 ulkomaalaista töihin" – EK esittää myös 70 prosentin palkkatukea, jos yritys työllistää turvapaikan saaneen
      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4161790/Suomeen pitaa houkutella 20 00035 000 ulkomaalaista toihin EK esittaa myos 70 prosentin palkkatukea jos yritys tyollistaa turvapaikan saaneen

      • dfdgdsgds

        Suomeen tarvitaan 2 miljoonaa uuta työntekijää joille yhteiskunta antaa muutaman tonnin kuussa perustoimeentuloa ja työnantaja maksaa vaikkapa 2-3 euron tuntipalkkaa ja SUOMI NOUSUUN!


      • Orpona polkuni kulkea sain,maailman tuulista onnea hain,pettymys tietäni vältellyt ei pettymys ruusuiset haaveeni vei.
        orpoa neuvo ei yksikään kodin lämpöä vaille jään,vieraita muiden katseet on ,olen yksin niin turvaton.
        orpona polkuni kulkea sain ,maailman tuulista onnea hain,kohtalo määräsi maksuksi sen ,kauneimmat tunteet ja rakkauden.
        orpoa neuvo ei yksikään,kodin lämpöä vaille jään,vieraita muiden katseet on olen yksin niin turvaton.


      • Porvarikommunismi
        dfdgdsgds kirjoitti:

        Suomeen tarvitaan 2 miljoonaa uuta työntekijää joille yhteiskunta antaa muutaman tonnin kuussa perustoimeentuloa ja työnantaja maksaa vaikkapa 2-3 euron tuntipalkkaa ja SUOMI NOUSUUN!

        Suomesta tulisi ensimmäinen Kapitaalikommunismin ihmemaa, jossa yritysten palkanmaksut sosialisoidaan yhteiskunnalle, kuten Orpon Kokoomus ja Sipilän Kepu kovin koittavat sosialisoida porvarihallituksessa.
        Voitot heille, palkkakulut meille! Miksei samalla täyskommunismia jossa myös yritysten voitot kulujen, tappioiden ja ympäristörikosten lisäksi sosialisoidaan valtiolle?


      • melkoinen.reservi
        Porvarikommunismi kirjoitti:

        Suomesta tulisi ensimmäinen Kapitaalikommunismin ihmemaa, jossa yritysten palkanmaksut sosialisoidaan yhteiskunnalle, kuten Orpon Kokoomus ja Sipilän Kepu kovin koittavat sosialisoida porvarihallituksessa.
        Voitot heille, palkkakulut meille! Miksei samalla täyskommunismia jossa myös yritysten voitot kulujen, tappioiden ja ympäristörikosten lisäksi sosialisoidaan valtiolle?

        Aktiivimalli paljasti Suomen työttömien todellisen määrän 158.000 on 39% työttömistä, eli
        Suomessa vähintään 405.128!!!
        https://kaksplus.fi/threads/suomessa-405-128-tyoetoentae-vaehintaeaen.2515835/


      • kenenintresseissä
        dfdgdsgds kirjoitti:

        Suomeen tarvitaan 2 miljoonaa uuta työntekijää joille yhteiskunta antaa muutaman tonnin kuussa perustoimeentuloa ja työnantaja maksaa vaikkapa 2-3 euron tuntipalkkaa ja SUOMI NOUSUUN!

        Kyl tää kaatuu omaan mahdottiomuuteensa. Suomessa on maailman korkein osaaminen ja tuoda pitäs työvoimaa vaikka oma kansa kärsii työtömyydestä. Mikä tällasen toiminna menttaliteettian oikein on? Tosi osaajat on tähänkin asti voinu palkata jos jotakin syvää erikois osaamista on maahan tarvinnut tuoda, ei sille ole mitään estettä .Tarveharkintaa ei pidä poistaa missään nimessä. Ei ulkolaista työvoimaa kyetä alle torihintojen asuttaa Suomessa,joten palkkatasoista on pidettävä kiinni tai muutoin sosiaaliset kutannukset lisääntyvät ja nykytilanne pahentuu .Jokku harvat hyötyvät halpatyövoimana korjaten tuoton taskuihinsa ja jättäen käytänössä laskun tuosta yhteiskunnan masettavaksi.


    • reseptinä

      100 tempputyöllistäjää ja 29900 tempputyöpaikkaa.

      • 500-000.ilmaistöissä

        500 000 on ilmaistöissä ja kun tähän lisätään tuo luku 270 000 saadaan 770 000 on työttömyyden kaltaisissa tiloissa

        Nämä 770 000 hakee vapaita 50 000 työpaikkoja melkoinen epäsuhde


    • sdafaefea

      Logiikka:

      Normi suomalaiselle siitä ei toki ole hyötyä, että tänne tuodaan työvoimaa tekemään työtä palkalla, jolla ei voi oikeasti elää suomessa, vaan yhteisistä varoista tuetaan em. työvoimaa.

      Pääoman omistajien kannalta (EK, Kokoomus, Kepu) tämä on toki tarkoituksenmukaista. Eli yhteiskunnan tukemana dumpataan tänne liki ilmaista työvoimaa, niin myöskään suomalaiselle työntekijälle ei tarvitse maksaa juurikaan palkkaa.

      Pitää aina muistaa minkälaiset intressit asioita esittävillä on. EK:n intresseissä on maksaa vähemmän saadusta työstä, joten kaikki sen ehdotukset tarkoittavat työtä tekevien köyhtymistä.

      Harmi, että Suomessa ei ole ollut vuosikymmeniin työväen puoluetta, Perussuomalaiset on porvaripuolue sekin, joka olisi hyväksynyt Kepun ja Kokoomuksen EKokoomuspolitiikan Soinilaisten eron jälkeen.

    • buuaahhahaha

      300 000 - 270 000 on muille 30 000, mutta Kokoomukselle ja Kepulle sekä EK:lle ja Suomen Yrittäjille se on stubidolaisella laskuopilla 120 000.

    • keplottelua

      Ei olisi, jos työstä maksettaisiin oikeaa palkkaa eikä 9 euron päivärahaa. Työkokeilulla ja aktivointipakolla aliarvioidaan ja käytetään ihmisen hädänalaista tilaa hyväksi.

      Kuka kerää potin? Samaiset työntekijäpulasta kärsivät työnantajat. Sahaavat omaa oksaansa.

    • dfgfggff

      Uusi työntekijä ei saa maksaa yritykselle mitään vaan sen maksaa veronmaksajat ja palkka pitää olla niin alhaalla ettei sillä tulee toimeen puolueet suorastaan taistelee näistä tulevaisuuden duunareista.

    • fgdfgfg

      Moni suomalainen ISO firma on itseasiassa vähentämässä porukkaa ja tekemässä säästöjä näistä hallitus on hiljaa nyt vaan rakennetaan asuntoja uusille tulokkaille mihin niillä ei edes ole varaa muut saa maksaa kaiken veronmaksajia on vaan tarkoitus kupata oikein olan takaa se on suunnitelma.

    • Työsuhdemääritykmuututta

      Työllistymisen este tavistyöpaikoissa ei ole osaamisen puute vaan työnantajan asenneongelmat työntekijää kohtaan jota halutaan kohdelka ja alistaa kuin kapista koiraa.
      Systeemiä pitäisikin muuttaa niin että työnantaja vain vuokraa työvoimaa valtiolta käypää hintaa vastaan joka taas maksaa työntekijälle palkkaa työmäärän,vaativuuden,sekä työnlaadun mukaan ja jos työnantaja ei pysty vuokraamaan ,hän ei saa myöskään mitään työvoimaakaan.
      Eli työnantajan kanssa työntekijä ei tekisi mitään sopimuksia,vasn valtion ,tuolloin ei tapahdu mitään nykyisen kaltaisia riistoja ja ylilyöntejä millään työmaalla, missä työntekijä on aina altavastaajana ja uunotettavana.

    • dfgfgf

      Valtion ja kuntien kanssa yhteystyötä tekevät firmat käyttää noita moniosaajia halpatyövoimaa.

    • tonttumikätonttu

      Laskeeko tuo tonttu haettavaksi julistetut työpasikat tekijöitä vailla oleviksi?

    • voivoi

      Työpaikoista on pula ja kova. Tolloja sumutetaan minkä keretään. Paljonko on osapäiväisiä työsuhteita?

    • asenne.ratkaisee

      Miten olisi ihan täsmäkoulutus kyseiseisiin työpaikkoihin (firman piikkiin), esikarsinnan kautta. Tietysti maksaa, mutta mitään ei saa ilmaiseksi. Jos se jää siitä kiinni, niin antaa sitten olla vaan.

    • TolkkuPolitiikkaan

      Kekkonen sanoi aikoinaan viisaasti:
      Kokoomusta EI pidä ikinä päästää hallitukseen.

      Työttömyys saadaan pois, kun työstä maksetaan normaali tes-palkka,
      Ehdotus Suomen nostamiseksi:
      10€/tunti kaikkien alojen minimipalkkalaki Suomeen, kuten Vasemmistoliitto on ehdottanut, ja tunteja tarjolle niin työttömyys häviää luonnollisesti marginaaliin. Tämä koskemaan myös kaikkia Suomessa työskenteleviä ulkomaisia työntekijöitä. Alle 10€/tunti työ täysin vapaaehtoiseksi, johon TE-keskus ym. ei voi velvoittaa.

    • vaatimatonorpo
    • paljastui_ja_upposi

      Tilanne pahentunut entisestään: Aktiivimallin leikkuri alentanut jo 160 000 työttömän korvauksia
      https://yle.fi/uutiset/3-10524820
      Vuoden alusta käyttöönotettu ns. työttömyysturvan aktiivimalli on tehonnut heikosti.

      Vuoden alusta käyttöön otetun työttömyysturvan aktiivimallin oli määrä rohkaista työttömiä töihin, koulutukseen tai valmennukseen työttömyyskorvauksen alentamisen uhalla. Tulokset ovat olleet laihoja.

      Heinä-syyskuussa jo 158 000 työttömältä oli leikattu korvauksia, koska aktiivisuusehtoa ei ollut täytetty. Huhti-kesäkuussa heitä oli 151 000. Prosentteina osuus kaikista saajista on noussut alkukesän 36 prosentista syksyn 39 prosenttiin.

      – Luvut näyttävät isoilta ja aika moni on joutunut korvausleikkurin kohteeksi. Se johtuu tietysti siitä, että aika vähän on saatu lisättyä aktiivimallin mukaisia toimenpiteitä, sanoo työministeri Jari Lindström (sin.)."

      .

      Jos 158 000 työtöntä on 39 % työttömistä niin jopa Orpon luvut ovat hyvin, hyvin alakanttiin lasketut.

    • sekalainen_sakki

      "Työttömiksi" voidaan nimetä monenlaisia ihmisryhmiä
      Jopa TEM-katsauksessa. Toiset työnhakijat ovat töissä, toiset eivät etsi työtä. Jne

      Tilastokeskus kelpuuttaa vain neljän edellisen viikon aikana töitä hakeneet 171 000

      (TEM-katsauksessa avoimia työpaikkoja 46 446)

    • fdbdgngngd

      Voisiko joku kertoa miten haetaan koko Suomen vapaita työpaikkoja, jotta näkee koko maan vapaat työpaikat?

      • täysi_kusetus-päällä

      • etsimättä_ei_löydä

        Ei niitä mistään vaivattomasti löydä.
        TE-toimistot tietävät noin 40% vapaista työpaikoista.

        Oikotie, duunitori, monster, kuntarekry, seuturekry, rekrytointi.com, varamiespalvelu.
        Suurten firmojen omat rekryt nettisivunsa jossain kulmassa.

        Parhaita työpaikkoja ei ilmoitella ollenkaan.
        Työntekijät etsivät uudet työkaverit itselleen.


      • VihaanKiihotuspolitiikka

        Vapaat työpaikat lostataan niin hämäävästi ja samat paikat jseampaan kertaan että kukaan ei näkisi miten vapaita työpaikkoja on max 20.000 - 30.000 ja niistäkin suuri osa epätyypillisiä mm. 0-tuntisopimustyötä, provisiopalkkaista puhelinmyyntityötä ja ovelta-ovelle kauppaa. Orpon ja Sipilän sekä Lindströmin tarkoitus on nimenomaan hämärtää vapaiden työpaikkojen määrää jotta työttömiä työnhakijoita vastaan boidaan sosiaalisesti leimaten ja syrjien vihapuhua. Tämä vihapuheen kaji ei kuulu Orpon, Mykkäsen ja Häkkäsen vihapuhepolpon agendaan, vaan sitä ihan porvarihallitustaholta kiihotetaan poliittisideologisista syistä.


      • VihaanKiihotuspolitiikka
        etsimättä_ei_löydä kirjoitti:

        Ei niitä mistään vaivattomasti löydä.
        TE-toimistot tietävät noin 40% vapaista työpaikoista.

        Oikotie, duunitori, monster, kuntarekry, seuturekry, rekrytointi.com, varamiespalvelu.
        Suurten firmojen omat rekryt nettisivunsa jossain kulmassa.

        Parhaita työpaikkoja ei ilmoitella ollenkaan.
        Työntekijät etsivät uudet työkaverit itselleen.

        Vapaat työpaikat listataan niin hämäävästi ja samat paikat useampaan kertaan että kukaan ei näkisi miten vapaita työpaikkoja on max 20.000 - 30.000 ja niistäkin suuri osa epätyypillisiä mm. 0-tuntisopimustyötä, provisiopalkkaista puhelinmyyntityötä ja ovelta-ovelle kauppaa. Orpon ja Sipilän sekä Lindströmin tarkoitus on nimenomaan hämärtää vapaiden työpaikkojen määrää jotta työttömiä työnhakijoita vastaan voidaan sosiaalisesti leimaten ja syrjien vihapuhua. Tämä vihapuheen laji ei kuulu Orpon, Mykkäsen ja Häkkäsen vihapuhepolpon agendaan, vaan sitä ihan porvarihallitustaholta kiihotetaan poliittisideologisista syistä.


    • Eläkeläinenvaan

      No joo, viimeiset vuosikymmenet on veisattu tätä samaa virttä.

    • lisäksi

      orjapalkoilla eläjiä ns. "työssäkävijöitä" on min 300 000 ja mm. kitupalkkaeläkeläisiä 1.5 miljoonaa.

      silti töitä ei ole, eikä tule. miten noilla tuloilla voi elää ja toimia? tulevaisuus on miinusta koko ajan, vaikka herrat mitä muuta väittää.
      miksi maan ja kansalaisten velat ja hinnat kasvaa? onko tuo suunta jonkun mielestä ok ?

      tilanne vain pahenee eikä normaalipalkkaisia töitä luoda...vain mamuja haalitaan lisää,ikäänkuin pakkomaksuloiset elättäisi pienituloisia.

      miten on?

      kyllä on herrojen ajatuksen juoksu loppunut kokonaan,vaikka ei sitä todellisuudessa koskaan ole ollutkaan, sen nykytila kertoo hyvin monipuolisesti.

    • TyötönPainuHlvetiin

      Vtun työttömät teidät pitäisi karkottaa Suomesta. Olette pahempi pummiryhmä kuin pakolaiset

      • PoliittisenSuklaanBotti

        Ei tullut ruiskukan sininen poliittisen suklaan botti huomauttamaan syrjivää, leimaavaa, sosiaalirasistista vihapuhujaa. Sininen algoritmi ei tunnista työttömiä kohtaan vihapuhumista, se kun on sitä parempaa kivapuhetta.


    • ikuinen

      työvoimapula on kestänyt koko itsenäisyyden ajan ja aina vaan pahenee.
      tuo tapa opettaa meitä totuuteen, työ vähenee jatkubasti sitä myöten köyhyys ja pahoinvointi kakkialla lisääntyy. tämä on todellisuus nyt sekä jatkossa.
      mamuja maahan hinaamalla asit vain pehenee, mutta tollot päättäjät meidät pakolla köyhyyteen.

    • Työntehnyt

      Suomessa on niin paljon työttömiä koska on niin paljon koulutuksestaan lintsanneita luusereita.
      Töitä olisi, mutta mitään ei osata. Ja "paskahommiin" ei suostuta. Vedellään mieluummin energiajuomia ja pelaillaan päivät päästään, nostellaan sossurahaa ja ollaan kateellisia.

      • IhmeJaKumma

        Mieluummin EK-Kokoomus ja Sipilän Kepu haluavat 70% palkkatuettuja osaajia ulkomailta, joille tosin joutuu ensin opettamaan Suomen käyttäytymissäännöt, peruskoulutuksen, ammattikoulutuksen, kulttuurin, suomen kielen, naisten oikeidet ym. Miksi muuten osaajia pitää palkkatukea 70%:n palkkatuella, sitä EK-Kokoomus ei kerro???!


    • Koulutuskoulutus

      Hallitus leikkasi toisen asteen koulutuksesta ja tässä tulos?

      "yritysten viestiä siitä, että he eivät saa osaavaa työvoimaa."

      Koulutettavia riittää jos olisi vain koulutuspaikkoja ammatteihin joissa on työvoimapula.

      • PalkatKansanPiikkiin

        Palkanmaksaja puuttuu kun porvarihallitus on totutellut työnantajat hyvään, eli ilmaiseen ja veronmaksajien tukemaan työvoimaan. Ja nyt EK-Kokoomus haluaa paljon lisää maahanmuuttajia Orpon pääministerikaudelle ja sosialisoida näiden osaajien palkkakulut 70 %:sti veronmaksajille, yhteiskunnalle, kansalle. Kuka hitto ottaa tes-palkattua työvoimaa jos palkkakulut saa sosialisoitua Orpon, Sipilän, Lindströmin avulla yhteiskunnalle?


      • OsaajiaOtetaan
        PalkatKansanPiikkiin kirjoitti:

        Palkanmaksaja puuttuu kun porvarihallitus on totutellut työnantajat hyvään, eli ilmaiseen ja veronmaksajien tukemaan työvoimaan. Ja nyt EK-Kokoomus haluaa paljon lisää maahanmuuttajia Orpon pääministerikaudelle ja sosialisoida näiden osaajien palkkakulut 70 %:sti veronmaksajille, yhteiskunnalle, kansalle. Kuka hitto ottaa tes-palkattua työvoimaa jos palkkakulut saa sosialisoitua Orpon, Sipilän, Lindströmin avulla yhteiskunnalle?

        Osaava työvoima on TES-palkattua. Osaamattomia ei kukaan halua ottaa.
        Työtätekevät otetaan suoraan koulutettuina lähtömaista, ei pakolaisista.


      • saasnähdämitätuleman

        Juu onhan tuo mennyt suoranaiseksi kansalaisille haistattelemiseksi. Työtä kerrotaan olevan,vaan ei ole .Lämästään aktiivimalli päälle irtisanotuille ja syyllitetään tuotakautta työläiset työttömyystilanteesta .Päälle rätkästään käytänössä sakko kun ei löydä työtä,jokak leikkaa perusturvaa joka on todettu jo kansainvalisesti riittämättömäksi toimeentuloksi. Tuohon on sitten tuomituu roikkuvaksi ikääntybvä työväestö hamaan hautaan asti nostamalla eläkeikää.On siinä aikaansaannosta kerrassaan työväestön ystävillä . Lisää moista voi sitten käydä pyytämässä huhtikuussa äänestämällä näille hallituspuolueen veijareille jatkoa. Saa nähdä mikä on vaalien tulos.Onko opittyu tästä mitään vai pitääkö menettää vielä lopukki lomarahat.


      • JärkiOhoi
        OsaajiaOtetaan kirjoitti:

        Osaava työvoima on TES-palkattua. Osaamattomia ei kukaan halua ottaa.
        Työtätekevät otetaan suoraan koulutettuina lähtömaista, ei pakolaisista.

        Jo Halla-aho kertoi että tällä hetkelläkin osaavat ammattilaiset ja asiantuntijat pääsevät Suomeen töihin ETA:n ja EU:n ulkopuolelta ilman tarveharkintaa, jonka poistoa EK-Kokoomus ajaa saadakseen Suomeen ulkomaista 70% palkkatuettua halpatyövoimaa. Eivät ne osaajat Suomeen hakeudu nyt eivätkä palkkatuettuina. Suomen runsaalle 400 000:lle työläiselle sen sijaan pitäisi tarjota TES-palkattua työtä, jonka palkalla elää.


    • töissä

      Orpon hihavakioita... evvk.

    • Painutyötönhlvettiin

      Olisi jo aika karkottaaa yhteiskunnan hyväksikäyttäjät eli työttömät Suomesta. Miksi elätämmme kansanosaa jojka varastaa toisten taskuista mutta ei viitsi itse tehdä mitään tämän maan hyväksi.

    • kannat.kateissa

      Edellisessä hallituksessa kokoomus oli sitä mieltä, että tulee edullisemmaksi makuuttaa työttömänä kotona kuin tukityöllistää. Nykyisessä kokoomus jopa vaati tukea työllistämiselle. Tais tuohon mielenmuutokseen mennä vuoden verran tai n. 32 000 mamua.

    • Anonyymi

      Jos olet työttömänä tule ihmeessä tekemään sopimus tutkimus ja digipajan kanssa niin saat työttömyystuet, matkakulukorvaukset ja 4 tuntia päivittäistä aikaa tehdä vapaa muotoisia haluamiasi web projekteja. Digipajalla on käytössä kannettavia projektejasi varten osoitteessa Pakarituvantie 4, 00410 Helsinki. Kaikki työttömät tervetulleita jotka ovat typ tiimin asiakkaita voivat tehä sopparin pajan kanssa. Tänne vaan kaikki työttömät.

    • Anonyymi

      Työttömät ja työhaluttomat pitäisi tilastoida erikseen. Oikea työtön on henkilö, joka hakee koko ajan töitä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe