Uusia eläimiä ??!

Kööpenhaminassa

Korkeasaari on hankkinut uusia eläimiä uhanalaisia jakkihärkiä ja Aasian villiaaseja, joten nyt tämän kesän kävijöille on uutta nähtävää ja lisäsyy käydä eläintarhassa, taas uudestaan. Onkohan Ähtärissä zoolla aikomusta hankkia uutta nähtävää tulevalle vuodelle jotta jo pandat nähneet saavat uusia potentiaalisia elämyksiä ja sitä kautta vieraaksi uudestaan!?

57

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hggh

      Uusien eläinten hankinta ei ole halpaa hommaa, mietipä mikä itku siitä täällä syntyisi...

    • Vaihtoajavaihtoa

      Nimenomaan eläimien hankinta ei maksa mitään, nehän vaihtavat eläimiä eri eläintarhojen välillä eläimiä, eikä varsinaisesti raha siinä kulje, no joo tietenkin tarhojen rakentaminen maksaa. Eläintarhat tiedottavat omilla sivuillaan näistä että eläimiä vaihdetaan! Olen ymmärtänyt että esimerkiksi jos Ähtäri zoo haluaisi villivuohia tai vaikkapa lumiapinoita, niin saksalainen tai tallinnalainen eläintarha lähettää ne Ähtäriin ja jossain vaiheessa vastaavasti Ähtäri lahjoittaa metsäkauriita tai villisikoja, mutta raha ei kulje!

      • huokauss

        Käytäpä nyt sitä aivosoluasi hieman... Ei ne eläimet siinä maksakaan vaan niiden eläinten tilat, ruuat ja hoito. Tiloja ei ole valmiina joten ne pitää rakentaa, ruokakulut lisääntyvät kun tulee lisää syöjiä ja mahdollisesti pitää hommata lisää henkilökuntaa hoitamaan niitä uusia eläimiä.


    • Yrittäjyys123456

      Uusia työpaikkoja tarvitaan ja työllisyyttä edistävä työpaikkojen lisääminen on tärkeää jotta Suomi saadaan nousuun! Ähtärissä luvattiin lähes 100-työpaikkaa ja ainakaan lisätyt työpaikat eivät syö luottamusta, eikö näin? Sitäpaitsi onhan nyt palkattu puutarhuri ja ympäristökasvattaja, pandahoitaja, pandaprofessori jne. Se jos mikä on hyvä, ja tosiaan uusien mahdollisuuksien ja eläimien kautta on mahdollisuus saada pysymään "vierailijavirta" tasaisesti edes sesonkiaikoina tulemaan eläintarhaan pandojen noin 14-vuoden vierailun aikana.

      • Olikoneklikitjotkamädät

        Höpö höpö eliitin hokemaa typeryyttä.
        Olisi ensin työllistetty edes ähtäristä ihmiset,kun liikuntahallia rakennettiin.
        Virosta oli värjätty,ja home tuloksia laajennetaan.missä rakennus valvonta.
        On siellä kaiken maailman katsrlmuksia pidetty,mutta kun Rautio lähti,lähti valvontakin.

        Nuo on pahoja kuoppia kun on puolisot kunnassa töissä,ei toimi kummankaan tehtävät.
        Se näkyy jo rakennusvalvonnassakin,,perheen työllistymiset ovat koulujen jopa tekn osaston jyrsimä sieni.


    • uusiaeläimiä
    • konkkaanmenöö

      12 apinaa olis tullu paljon paljon edullisemmaksi ja enemmän olisivat vetäneet väkeä.Halpoja ylijäämäbanaaneja olis saanu Keskisen Vesan kyläkaupasta lähes puoli-ilmaiseksi.Bambuun menee hirvittävät rahasummat ja tuottajille joita 30 karmean hirveät maataloustukiaiset kasvattamisesta.

    • Väriäjavärikkyyttä

      Tuskinpa saa kultafasaanit yleisöryntäystä, mutta Kiinasta kotoisin olevana lajina jatkaa Aasia-teemaa ja syö myös bambunversoja ja siemeniä. Erittäin hyvä värilisä "värittämään" lintutaloa ja on varmasti erikoisempi laji nyt sen muun reitin varrella. Juuri tälläisilla pienillä lisäyksillä saadaan toivottavasti sitä lisähoukutusta sekä mielenkiintoista nähtävää zoossa. Aasiassa ja erityisesti Kiinassa on paljon värikkäitä sekä uhanalaisia kanalintuja jotka siis sopivat hyvin Ähtäriin ilmastollisesti. Lisäksi niitä ei paljon eläintarhoissa ole nähtävillä. Joo ja ei se riikinkukkokaan olisi ollenkaan paha, päinvastoin värikkäitä ja pidettyjä otuksia. Heti meneekin harkintaan ähtärireissu jos suuntaus on tämä😙😀🤩 sillä pandat tuli käytyä jo katsomassa ja muu eläintarha farmeineen kesällä! Ensi keväänä tai kesänä on siis uusi syy reissuun ja lähteä sellaisen kaverin kanssa joka ei muuten ole ollut! Nyt on kaverille ensikertalaiselle paljon nähtävää ja minulle jotain uuttakin. Tämä ilmiö toivottavasti kertaantuu jo pandat kerran nähneille! Lisälajit ja kehitys BRAVO Zoo ja zoon väki.

    • Pandatihania

      Kyllä minä menen pandoja katsomaan toisen ja vielä kolmannenkin kerran, siinä sivussa lenkkeilen koko alueen läpi, kivaa ulkoilua lasten kanssa.

    • AntiPanda

      Minä en mene katsomaan pandoja. En edes sitä ensimmäistä kertaa.
      Mutta sen normaalin eläinpuistokierroksen olisin vielä voinut joskus tehdä,
      jos lipun hinnat olisivat asialliset.

    • Miksiparaspaikka

      Paras asia eläintarhassa on just ne pandat, niiden takia sinne kannattaa mennä, eikä lipunhinta ole mielestäni kallis.

    • Hihihihihihihiiii

      Mielestäni sopivin uusi laji olisi Valittaja-Sirkka. Se on todella uhanalainen koska kanta ikääntyy vauhdilla.

    • Zoomies

      Uudet eläimet, ja erityisesti silloin kun niitä ei ole muissa eläintarhoissa ainakaan Suomessa saa minutkin ahkerasti suunnistamaan uudelleen eläintarhaan. Nuo kultafasaanit täytyy lähteä keväällä katsomaan, liekö olisi keväistä soidinta/soidintanssia nähtävillä, ja mitkä värit. Myös pandaprofessorilla on hieno asiantuntemus kaloihin ja orkideoihin, toivottavasti zoo hyödyntää tätä osaamista ja siten lisänähtävää zoolle!

    • Yrittäjyys123456

      Orkideat saattaisivat kukinta-aikaan houkutella uusia potentiaalisia asiakkaita ja onhan orkideayhdistys jota kannattaa hyödyntää myös vaikkapa zoon tapahtumissa. Jotkut akvaariot taas voisivat olla ihan mukavia kala-maailmoineen. Ne muutamat satunnaiskävijät kävisivät ehkäpä taas katsomassa pandat, farmin ja muut elukat, elikkä uusi lisänähtävä pienehköillä kustannuksilla voisi tuottaa jotain! Ilman yrittämistä ja kokeilua ei voi tietää.

    • Yritetäänkö

      Kukkivat orkideat piristivät tänään Korkeasaaren tropiikki taloa, joten kyllähän ne selvästi kävijät noteerasivat, sen selvästi huomasi. Siispä pandatalossa ne voisivat hyvin myös tuoda lisäväriä siihen viherseinämään ja lisähoukutusta.

    • Zoomies

      Vierailu Korkeasaaressa erityisesti niissä trooppisisssa taloissa oli erittäin onnistunut, vaikka kaikkia otuksia ei näkynytkään sillä sinne oli hankittu juuri kauniita kukkivia orkideoja niiden vanhojen yksilöiden lisäksi jotka siellä ovat olleet vuosia jo. Aasialaiset orkideat sopisivat myös pandataloon, tätä mieltä seurueemme oli. Myöskin uusia eläimiä on edelleen luvassa ensi vuonna joita ei kuitenkaan paljastettu! Hyvä tietää niin taas on uutta nähtävää, toivottavasti myös Ähtärissä.

    • Kööpenhaminassa

      Nyt jos koskaan kannattaa lukea Korkeasaaren sivuilta: Ajankohtaista osio; "Eläinten puolella myös vuonna 2019". Uusia eläinlajeja luvataan jopa 13, jo ennestään tulleiden aasien ja jakkien lisäksi. Eläintarha täyttää 130-vuotta joten jokaista vuosikymmentä kohti uusi laji. Nyt on eläintarhan johdossa ja hallinnossa ryhdistäydytty ja luulenpa ettei uudet lajit ainakaan vähennä yleisömääriä. Ymmärtääkseni moni kansainvälinen suurempi eläintarha (suuremmilla budjeteilla) ei edes hanki yhtä monta lajia samana vuonna. Nythän ähtäri-zoolla on mahdollisuus kysyä vuoden päästä korkeasaaresta vertailun vuoksi yleisömääristä ja verrata keskenään pandayleisön määriin!

    • Kööpenhaminassa

      Onko tietoa tuleeko uutta nähtävää Zoohon muuta kun kultafasaanit? Tuo professori Salon tuntemus orkideoihin ja akvaariokaloihin olisi todellakin hyvä hyödyntää! Eikös hän ole suuri vaikuttaja nyt Zoolla?????

    • Turnoska

      Tasmanianpirusta tekevät kauppaa ,siinä olisi nähtävää kun niitä ruokitaan. Eläinten ruhot toimittaisivat paikalliset karjatilat,näin suunnittelevat Salo ja kumppanit siinä olisi järkeä. Olen kerran nähnyt eläintarhassa noiden pikku pirulaisten syövän eikä se kokemus heti unohdu paljon jännittävämpää kuin sen naisen äänellä kirkuvan hedberin koomikon vai mikä se on hampurilaisen syöminen.

    • eläimistä
    • Kööpenhaminassa

      Nimimerkki "eläimistä" SUURI KIITOS LINKISTÄ 😀🤗 Nythän jää sitten nähtäväksi kuinka paljon/monet suuntaavat Ähtäriin tänä vuonna ja tuleeko 2020 taas uusi "ryntäys-sykli" uuden eläinlajin myötä. Joo ja tuo artikkelissa mainittu puistovalaistus on erittäin hyvä juttu jota olen vuosia jo ihmetellyt tai lähinnä sen puuttumista. Vaikkapa kylläkin niitten uusien hassujen fasaanien myötä olisivat voineet hankkia vaikka riikinkukkoja tosiaan.

    • Yritetäänkö

      Tulipa käytyä Korkeasaaressa pitkästä aikaa ja oli tosi ilo nähdä uusia lajeja ja "eläintarhan ryhdistäytyminen". Lajeja tosiaan on luvassa mutta niitäkään ei paljasteta, paitsi sitten kun ovat saapuneet! Kyllä oli muuten vaikuttava näky kuningasmerikotkat sekä tietysti leijonat talvisessa maisemassa. Ja ennen kaikkea Amazon talon uusien tilojen saneeraus työt, siis jotain uutta on luvassa. Eräs seurue totesi, onpa ensi kerralla taas uuttakin nähtävää. Johtopäätöksiä voisi taas todeta että kävijät odottavat uutta nähtävää miltei joka kerta mikäli käyvät eläintarhassa useammin kuin kerran tai kaksi vuodessa. Orkideojen kauneuteen minäkin kiinnitin huomiota, olivat nimittäin täysin uusia taimia. Siis yllättävän pienet hankkinut voivat myös piristää Ähtärin zoota.

      • kasveja

        Ähtärin eläinpuiston kasvillisuutta ilmeisesti nyt kehitetään. Muun muassa alppiruusuja ja bambuja on ilmeisesti istuteltu pandatalon ympäristöön. Asiasta on kirjoitus eläinpuiston kotisivuilla.


    • suurtasumutustakokozoo

      Edelleen odotan tilinpäätöstä josta selviää zoon todellinen tilanne.Veikkauksia montako miljoonaa tappiola zoo seilaa tilinpäätös varmaankin venytetään vaalien jälkeen ettei vaan tämä suuri paskanpuhuja tippuis eduskunnasta onhan hän sentään zoon hallituksen puheen johtaja...

    • Halinalletonhalpoja

      Pitääsköhän ähtärin zoon hankkia halinallet.
      Pandat vois myidä vaikka Vaajakoskelle suklaatehtaan maskoteiksi.

    • Oliverdo

      Zoohon vain uusia elämyksiä ja eläimiä!

    • villejä-elämyksiä

      Uusia elämyksiä näytti paikallislehdessä ollut villin ilveksen puistovierailu ja kun valmisaterioita näytti peura-aitauksessa olevan tarjolla, käytti sitten tarjouksia hyödykseen.

      Tämän ilveksen puistokäynti tosin päättyi tapahtuminen jälkeen siihen, kun ei ollut pääsylippua lunastanut ja muutenkin käyttäytyi arveluttavan omavaltaisesti.

      Saattoi olla muuten jo luontaisen varovaisuutensa menettänyt päivänvalossa
      näkyvästi tassutellessaan.

    • Anonyymi

      Uusilla eläinlajeilla saisi mediahuomiota ja myöskin kävijämääriä ylöspäin!

      • Anonyymi

        Joo uusi kolmenkymmenen miljoonan investointi toisi median paikalle mutta kestääkö zoon talous??


    • Anonyymi

      Uusien eläinten ottoon joudutaan investoimaan, mistä rahat kun entisetkään rahoitukset eivät ole saaneet lainvoimaa. Hankala tilanne , mutta tyypillinen kohta selvitystilaan joutuvasta yrityksestä.

      • Anonyymi

        Selvitystilaennakoinnit ovat HÖPÖHÖPÖ juttuja. Elokuun kävijämäärät alueella näyttävät kasvua viime vuoteen verrattuna ja tulos tulee olemaan tältä vuodelta hyvä. Se siitä selvitystilasta. Hyviä muutoksia tulee viime vuoteen verrattuna mm Jouluna ja Uutenavuotena Mesikämmen on auki , keilahalli on käytössä ja se tietää parempaa tulosta viime vuoteen verrattuna. Päätökset asista on tehty ja markkinointitoimenpiteet on käynnistetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvitystilaennakoinnit ovat HÖPÖHÖPÖ juttuja. Elokuun kävijämäärät alueella näyttävät kasvua viime vuoteen verrattuna ja tulos tulee olemaan tältä vuodelta hyvä. Se siitä selvitystilasta. Hyviä muutoksia tulee viime vuoteen verrattuna mm Jouluna ja Uutenavuotena Mesikämmen on auki , keilahalli on käytössä ja se tietää parempaa tulosta viime vuoteen verrattuna. Päätökset asista on tehty ja markkinointitoimenpiteet on käynnistetty.

        Juu kuulin kanssa että virkamieskunta päätti rientää apuun asiantuntijoineen... paniikkireaktio, jolla syöksykierre saa vauhtia. Ensin säästetään koko mäki hengiltä henkilöstökuluissa ja nyt nämä nerot tuhlaa parissa vuoden viimeisessä viikossa tähän asti nippanappa plussatuloksen 100k€ pitämällä paikat auki tuplakustannuksilla, ilman asiakkaita. TJ savustettiin pois, hallituksessa fiksummat jätti uppoavan laivan, mutta onneksi näillä virkamiehillä on aikaa olla matkailun ja markkinoinnin ammattilaisia.


    • Anonyymi

      Tasmanian tuholainen ehdottomasti ja lisäksi kahdeksan kepulaista apinaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Milloinka se kirahvi saapuu ,on ollut tilauksessa toista vuotta. On kuulemma laitettu rautoihin kun on niin pirun kova potkimaan. Lavettikuljetus pitkänä.


      • Anonyymi

        Kyllä olet fiksu


    • Anonyymi

      Se on fakiiri joka pystyy koko joulunajan syömään mesikämmenen ruokia.
      Eilen oli iltapäivällä parikymmentä autoa matkailumäellä, muutama auto oli koirien takia isolla parkkipaikalla eli valtava yleisöryntäys näyttää jatkuvan. Mistä rahat paikan pyöritykseen kun talvi tulee.

      • Anonyymi

        Kaupunki alkaa myymään velkaisia yrityksiä vesi ja energia ensin.mielestäni zoo ja hotelli pitäis ensimmäisenä hävittää syöneet kaupungin perikatoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunki alkaa myymään velkaisia yrityksiä vesi ja energia ensin.mielestäni zoo ja hotelli pitäis ensimmäisenä hävittää syöneet kaupungin perikatoon.

        Kyllä ne kaksi muuta oikeastaan joutaisi jonnekin muualle, mutta vettä ja lämpöä kun enemmän tarvitaan.
        Niistä kahdesta muusta ei ole edes siihen, mistä yhdestä järkevästä.


    • Anonyymi

      Uusien eläimien hankinta olisi se houkutin juttu, katsokaapa minkälaista suosiota ja huomiota ovat korkeasaarenkin uudet lajit saaneet, kun kyseessä on nyt joku apinalaji Madagaskarilta! Onkohan nyt niin että zoo ei pysty/tai aio hankkia uutta ja pandoja mennään!?

      • Anonyymi

        Pitää huomata, että Korkeasaari hommaa lajeja, joita pystyvät sijoittelemaan jo olemassa oleviin rakennuksiin. Näyttäisi suurin osa uusista lajeista päätyvän tropiikkitaloihin, pieniä eläimiä joille on helppo löytää paikka.


    • Anonyymi

      On se ihme että ei mene kaaliin , kaupunki on persaukinainen ja kaikki konsernit , velkaa yli 90 miljoonaa. Mistä rahaa zoon uudistuksiin , kuka on niin hullu että antaa lainaa. Lämpö ja energia on ongelma luottojen (eläinpuisto, kaupungin syömävelkaa) kaatopaikka. Nyt myynnissä kuka ostaa ei kukaan maksa 20 miljoonaa mitä on velkaa sieltä tulee tappiota 15-18 miljoonaa kaupungille ja putket jää vielä riesaksi kaupungille. Myös pandakevään kummalliset rahoituskuviot odottavat tutkintaa.

    • Anonyymi

      jokos kuusioterveys oy:n osakkeet pantiin myyntiin ähtärin kunnan osalta?

    • Anonyymi

      Pihlajalinnan yt:t tulossa ja pidot paranevat. Väki vähenee ja osinkoa omistajille enemmän.

    • Anonyymi

      Paljonko on kävijöitä käynyt tänä vuonna zoossa? Korkeasaaressa juuri julkaistu yli 7000 enemmän, eikä vuosi ole vielä loppunut! Kävijämäärä normaaliin noin 500.000/vuosi ihan ok lisäys, ja mahtaakohan uusilla eläinlajeilla olla osuutta asiaan, näin uskon. On totta että trooppisiin rakennuksiin on helppo lisätä lajeja ja nyt käviessäni Korkeasaaren Amazon-talon saaneraus- ja uudistustyöt ovat lisäluxusta! Valaistus ja maalaustyöt, tarhojen yhdistäminen suurempiin lisälajien hankinta on varmasti parempi kuin että olisi tullut iso rakennustyömaa. Joskin nythän on juhlavuosi. Mitäköhän masterpläänin suunnitelmat lupaavat zoolle? Ja tosiaan kiinnostaisi tietää se tämänhetkinen kävijämäärä eläinpuistossa!

    • Anonyymi

      Itse asiassa on tänä vuonna käynyt 35.000 kävijää edellisvuotta enemmän korkeasaaressa oli juttua Helsingin uutiset nimisessä lehdessä olevassa artikkelissa. Sitä en edes epäile etteikö uudet lajit ja mediahuomio nostaisi kävijämääriä, mutta Ähtärissä soilla ei välttämättä ole mahdollisuutta hankkia uutta ja vanhoilla mennään. Onko se hyvä tai huono jää nähtäväksi ja nyt rakennettava uusi saunamaailma oheisjuttuineen voi olla se juttu, siis houkutin.

    • Anonyymi

      Joo mekko- tai kaakkolampeen norppa ja sille muutama kaveri, olisi ainakin laji jota ei eläintarhoissa näe, sitäpaitsi tällä hetkellä ei suomalaisissa eläintarhoissa ole nähtävissä hylje eläimiä. Olisikohan zoolla näytön paikka ja sitten norppien ruokintanäytöksiä yleisömäärien kasvattamiseksi. Merileijonien ja pingviinien ruokintanäytöksiä on ympäri maailmaa eläinpuistoissa joten voisi tämä Suomessakin toimia.

    • Anonyymi

      Joo joo ehdottomasti niitä norppia Ähtäriin zoohon.

    • Anonyymi

      Ähtäri voisi olla leveysasteiltaankin vähän pohjoisempana olevana hyvä paikka norpalle. Saimaa on ilmastonlämpenemisen myötä alkanut talvioloiltaan käydä norpille osana vuosista ongelmalliseksi. Norppaa ei tosin välttämättä aina näkisi. Mutta jos se olisi vapaana lammessa, niin siinä olisi mielenkiintoista puuhaa tähystellä sitä, jos sattuisi näkemään.

    • Anonyymi

      Ei tarvita enään uusia eläimiä

    • Anonyymi

      Näinhän se on, ei mitään uusia eläimiä eikä ideoita niin ei tarvitse ulkopaikkakuntalaisten Ähtäriin tulla. Ja unohdetaan ihan oikeasti se ykkösmatkailukohteeksi pyrkiminen. Pandat on nähty ja pikkupandat ja takinit näkee korkeasaaressa ja Tallinnassa. Niin ja eläinpuiston muita eläimiä näkee ihan ilmaiseksi Suomen luonnossakin, jopa karhuja että silleen eiks je?

      • Anonyymi

        Korkeasaari päätti rakentaa sen norppa-altaan sitten, ei sen puoleen muutenkin sinne on suunniteltu kait pitempään hyljeallasta. Siis lisää nähtävyyksiä.


    • Anonyymi

      Uusia eläimiä?
      Millä rahalla?
      Kaupunkiko takaa?

      • Anonyymi

        Litetaan kaupungin eliitti pummit näytille... .. Isolla varoituskyltillä varustettuna,..


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe