Porinapata IV

edson

Jos se Who ilmestyisi hänkin.

300

2852

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ali-Baba

      Kuitataan avatuksi. Pitäisi olla nyt riittävän lyhyt hitaammallekin avata

    • Ali-Baba

      Toisella päivän ulos..ulkoilureissulla kävin myös Kaaren Prismassa. Pehmoisissa ei taida niin isja marketteja ollakaan. Tsiikailin sitä listaa sänkyni säätämiseksi mutta eipä ollut kuin 2.5 metriä pitkiä eli oli jätettävä se toiseen kauppaan.
      Se mikä pisti silmään oli sinne rautakauppaosaston tiloihin sijoitettu joulutavaramarkkina. Siinä oli jos jonkinlaista kimmeltävää ja painotuotetta yhden tavallisen Citymarketin verran.
      Melkein tuli mieleen, että sortuisko ostamaan sellaisen pikkukuusen koristeineen. Takoitan siis sellaista pientä pöytäkuusta. Minähän en metsäntuhoamiseen täysmittaisen hukkakuusen ostolla ryhtyisi. Jos olisi lapsia househollissa niin silloin sitä olisi harkittava.
      Muuten on tullut kaikki joulut vietettyä askeettisesti.
      Jouluhaukihan sen sijaan rynnii kaislikosta aina vieraaksi. Pyysi tai ei.

    • edson

      Jep juu täällä on kaksi kauppaa, s-market ja city-market ja niistä saa kaiken tarpeellisen.

      Tai no, en tiedä, saako lyijykynää tai teippiä, pitää tsekata eli tarkistaa. Alkkareita ei saa eikä sukkiakaan muistaakseni. Jotain polttimoita saa ja kynttilöitä tietysti ja ainaki 10 A sulakkeitakin, mutta luulen ettei 20 A. tai 25 A.

      Joo ja rautakauppa meni konkkaan, se oli suuri pettymys. Nyt on varauduttava hyvin pieniin tarpeisiinsa. Kirjattava ylös aina, kun hokaa, mitä tarvitsee.

    • edson

      Minä tuhoan joka joulu yhden kuusen. Koetan napata sellaisen, joka kasvaa liian liki toista puuta. Tyhmää hommaa, mutta minkäs teet. Oisin saannu istutettua aika hienoja kuusia tilpehööräpaikoille, mutta tein oman hautausmaan. Jälkeläiset saavat päänsäryn, kun koittavat myydä paikkaa, kun teen sinne ristin jo valmiiksi. Ristiin kirjoitan, että syntyi ja haudattiin ja jotain siinä välillä toikkaloikin.

      Harva jälkeläinen kehtaa myydä vanhempansa hautausmaan ja talloa puuristin turpeeseen, vaikka se maatuisikin. Joo ja se on sen verran pieni alue, ettei sitä voi lohkaistakaan.

    • Ali-Baba

      Ja tässä uudelle ketjulle uusi metsäfilmi. Tällä kertaa Jenkkilästä miissä näytetään ammattimaista kuusen kasvatusta ja joulkoristeiden valmistusta kuusenoksista,
      https://www.youtube.com/watch?v=rwGnItXwXBM
      Mielenkiintoista tässä on se, että kaikki duunarit näyttävät olevan niitä "mexicolaisia" jotja Trumpin Donaldi haluaa karkottaa maasta pois vaikka he itseasiassa ovat valtaosa monen maatalousalan työntekijöistä ja mahdollistavat niiden amerikkalaisen kilpailukyvyn. No niin pitkälle Trumppasen päättelykyky ei tietenkään riitä.
      Oletan, että Suomessakin on joulukuusifarmeja vaikka toki tiedän että kaupan kuusia tulee paljon esimerkiksi Tanskasta.
      Meillähän muista maista poiketen vielä jonkun verran esiintyy metsastä kuusen hain teollisuuttakin.

      • edson

        Eikös se Epsanjassakin ole ne siirtotyöläiset, jotka ahkerasti poimii vaikka hetelmiä puusta.

        Maajussi suamessa ottaa laskimen käteen ja laskee. Jospa tuohon vaikka aluksi tuhat joulukuusta ja seittemäs vuosi ei ole pahin vaan siittä alkaa kukkaro paksuntua. Joo ja näkee unta eu avusta, jos kuusi kuivuudesta kärsii. Isot kyltit vaan tien varteen, että itsepoimijatkin huomaavat, sillä sato kantsii saada mahollisimman halvalla talteen.

        Näen taas sieluni silmin, kun siniset hallituksessa huutavat telakkatuen puolesta, sillä millä muuten saadaan Tanskasta joulukuuset suameen.


    • Ali-Baba
      • edson

        Sinä olet mieltynyt sorviin. Okei

        Mulla on jotenkin suomalainen kantikkuus ja yksinkertaisuus "veressä" Minäpäs otan omasta tekeleestäni kuvan, missä pöydän jalat ovat muottia vasten taivutetut kolmesta ohuemmasta kappaleesta, pidetty puristusotteessa ensin muutamia päiviä, jonka jälkeen ne on ne osat sitten saatu liimattua helpommin yhteen.

        Ja näiden kaarien alla sitten vannesahaa käyttäen tehty varsinaiset jalat. http://bot.fi/2vgl

        Mulla oisi pikkumökissä tietty määrä puuntyöstökamoja, mutta enempi haluun kulkea kun tehä. Melkein sanoisin, että yksi haave tulevaisuutta varten on etsiä matkoilla ihmisiä, joiden kanssa synkkaa. Istua hiljaa kaffeella jossain paikassa ja ottaa kuvia ja tehä tekstiä raamiksi. Albanian kautta meinaan mennä seuraavalla retkellä ja Slovakian kautta kans. Ainakin haaveissa, sillä matkakassan kerääminen on vasta alussa ja ei ehkä täyty. Mä meen tekeen tänään pankkiin tarjouksen, mistä ne "ei voi kieltäytyä" Kattohomman velka kuukausitasolla pitää saada alemmas.


    • Ali-Baba

      Ärps. Pitää paikkansa. Sorvi on sellainen työkalu mikä minua sahaa ja höylää enemmän kiinnostaa.
      Tuo osoittamasi puun huonekalu tai veneenrakennustaivutus on kyllä taas ihan oma taitonsa mmihin en ole mitenkään esimerkkinäkemistä enempääperhtynyt.

      Sen sijaan olen onnellinen, sillä pääsin huulen korjauksesta pelkällä säikähdyksellä sillä paikalla ollut plastiikkakirurgi oli samaa mmieltä kanssani, että sillä verta ohentavalla lääkityksellä mikä minulla sen vatsa aorttastentin laittamisen jälkeen on ei noin verta vuotavassa ja suonia täynnä olevassa paikassa pidä mitään tehdä ellei ihan välttämätöntä. Eikä se ihan välttämätöntä oli ollutkaan.
      Lisäksi tämä kirurgi nyt huulta tarkemmin tarkasteltuaan tuli siihen tulokseen että ei se korjaus niin helppoa olisi ollutkaan kun edellinen kirurgi oli ajatellut vaan koko huulen halkaissut arpi olisi pitänyt avata.
      Aina kannattaa kertoa mitä ajattelee, lääkäreillekin. Varsinkin jos ajatus on perusteltu ja johdonmukainen syyt ja seuraukset analysoiden.

      Onneksi lääkärit ymmärtävät kirjoitettua tekstiä !

      Nyt voi alkaa rauhassa keksimään uusia kujeita ja jouluelkeitä kun ei ole kääkäreistä ja hoitajista mitään tietoa ennen 10.01 minkä senkin voi sovitusti sähköpostilla perua.

      Ei muuta kuin pullot kehiin ja ilottelemaan, eller hyr! :)

      • edson

        Meneeks se pullon sisältö letkun kautta ?

        Meinaan, että et kait siitäkään pääse siitä mausta niin nauttimaan, mutta ilon se liemi tuo joka tapauksessa eli siis nauti iloitsemisesta. Kohtuudella.

        Hienoo, että lääkärin kanssa pääsitte yhteiseen ymmärrykseen. Itselläni sellainen lapsen usko, että kyl lääkäri yleensä kokemusten karttuessa on ihan jees keskustelu ja yhteisymmärryshenkilö.

        Pankin lainavastaava taas ei ymmärrä aina oikein selkokieltä. Tosin kokonaislainakorko tippui alle 4 prossan ollen vielä aamupäivällä 8,1% . Onnittelen itseäni, kiitos.


    • Ali-Baba

      Netsäsatyksestä puheen ollen, niin ei irtoa minulta suuria kunnianosoituksi ilo eli himimetsästäjille.
      Sen hyväksyisin jos nälkäänsä metsästäisi sen verran kuin vatsa vaatii. Itselleni ei kuitenkaan ole nykyaikana juolahtanut mieleenkään lähteä huvikseen ampumaan lintuja tai mitään eläimiä, kun ruokaa saa kaupasta valmiiksi sulat ja nahat poistettuan ja eläimistä, jotka eivät luonoa ole eläissään nähneet.

    • Ali-Baba

      Tanan painovhrepaholainenkin: Metsästyksestä .....!
      Dr. Who on varsin siveäkielinen henkilö. Hän saisi tulla kyllä takaisin kirjoittelemaan ja tuomaan lisää sosiaalista laatua minun ja Edsonin välillä insinöörimäiseen tapaan käsitellä asioita. (looginen ja objektiivinen) Tosiasiat puhuttelevat enemmän kuin tunne tai emootiot.

      Edson ja minä voisimme hyvin perustaa pragmaattisen neo virheän puolueen, minkä viestintäpäällikkönä toimisi Who Whoo. Ilmastopäällikkönä amummu ja pääkirjanpitäjäna Cee ja muut kaupunkilaiset tukijäseninä.

      • amummu

        Kiitos Ali-B. luottamuksesta. Saattaisi kuitenkin ilmaantua ylitsepääsemättömiä/-vuotavia mielipide-eroavuuksia EA:n ja minun välillä, joten rauhan takaamiseksi E voisi vertaansa vailla olevassa ilmastonmuutostietävyydessään hoitaa koko sektorin. Minä voisin toimia kommentaattorina;))


      • Ali-Baba

        No ehdotushan oli tällainen joulunalus hypoteettinen ja yhteistyöhakuinen,
        Minä kyllä ihan oikeasti uskon että sinä ja Edson kyllä lopulta sovitte samaan komppaniaan.
        Erimielisyydet eivät ole radikaaleja vaan pikemminkin sanasemantiikasta derivoitujaE'llä on vain oma karheahko tapansa ilmaista asioita, mutta se on kuitenkin kaukana fundamentaalista ilkeämielisyydestä, mistä saamme otteita ihan muualta aika ajoin, mutta yhtä säännöllisesti kuin auringon pilkkujen kierto.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Kiitos Ali-B. luottamuksesta. Saattaisi kuitenkin ilmaantua ylitsepääsemättömiä/-vuotavia mielipide-eroavuuksia EA:n ja minun välillä, joten rauhan takaamiseksi E voisi vertaansa vailla olevassa ilmastonmuutostietävyydessään hoitaa koko sektorin. Minä voisin toimia kommentaattorina;))

        Otan vastaan ilomielin ilmastovastaavan päällikön tehtävät ja alan heti laskea, kuinka homma pitäisi hoitaa. Mitään mahdollisuuksia ei tule päästökauppoihin, vaan jokaiselle yksilölliset jalanjäljet. Ja niiden mukaan laskutetaan jokaista säätyyn katsomatta.

        Korkeakoulutettu ja paljon ihastusta saanut Soininvaarakaan ei kyennyt kunnon laskelmiin. Tai häntä nyt en pyytänytkään mitään laskemaan, vaan niitä joilla laskukone toimii ja sen tehtävän osaavat. No pelko oli perseensä alla että vaikka kuinka mainosti fillarointiaan Euroopassa, niin takasin tais suhata lentsikalla ja eihän sitä nyt voi tuokaan tyyppi hyväksyä omiin jalanjälkiinsä. Pelle mikä pelle.

        Vertaansa vailla olevana ICCP:n raportin tukijana siis toimin. En oman pääni mukaan, vaan kaikilla jo vähänkin valistuneilla henkilöillä olevan tiedon mukaan ja laskelmatkin tekevät ne, jotka pystyvät siihen. Ei niitä montaa ole, mutta toivo elää, että on niitä kuitenkin, koska niin hyvin saivat sen härpäkkeen laskeutumaan Marsiinkin. Mikä sinänsä on minulle energian tuhlausta.

        En ota kantaa mummelin ja minun eroavaisuuksiin. En derivoi enkä vatuloi, mutta pyrin piirtämään kuitenkin jonkin kuvaajan jossain vaiheessa ilman, että minulla ei piirustustaitoja ole. Siksi toistaiseksi pysyn karkeissa sanallisissa tiedotteissani.

        Nopean harkinnan tehtyäni irtisanouden kuitenkin päällikön hommista, vaikka ei mitään vaaleja ole pidettykään ja keskityn tulevaisuudessa suunnittelemaan ja iskemään anarkistisia iskujani. Mielikuvitukseni on pohjaton ja aivan liian löysää hommaa esimerkiksi kettutytöillä eli sieltä ei saa mitään sen parempaa idistä.


      • amummu
        Ali-Baba kirjoitti:

        No ehdotushan oli tällainen joulunalus hypoteettinen ja yhteistyöhakuinen,
        Minä kyllä ihan oikeasti uskon että sinä ja Edson kyllä lopulta sovitte samaan komppaniaan.
        Erimielisyydet eivät ole radikaaleja vaan pikemminkin sanasemantiikasta derivoitujaE'llä on vain oma karheahko tapansa ilmaista asioita, mutta se on kuitenkin kaukana fundamentaalista ilkeämielisyydestä, mistä saamme otteita ihan muualta aika ajoin, mutta yhtä säännöllisesti kuin auringon pilkkujen kierto.

        Ali, "...kaukana fundamentaalisesta ilkeydestä... "karkeahko"??. Niin voi sanoa vain se, joka ei ole noita fundamentaalisia ilkeyksiä ja karkeuksia joutunut vastaanottamaan. Minulla alkaa olla kiintiö täysi sitä sontaa. Olen pahoillani, että joudun olemaan suorasanainen arvioidessani ystävääsi.

        Ihmisen pahuus, leikin varjolla, voi olla ihan käsittämätöntä. Ei ihme, että maailma makaa, miten makaa. Mutta yksilön oikeudet ja sananvapaus (somessakin) menevät näköjään kaiken edelle, ja seuraukset ovat näkyvissä.

        PS. EA, ehkä on olemassa ICCP:kin mutta ilmastomuutoksista raportoi IPCC. Ottaisit edes kirjoitusasusta selvää ennen kuin alat briljeerata.


      • aurora5
        amummu kirjoitti:

        Ali, "...kaukana fundamentaalisesta ilkeydestä... "karkeahko"??. Niin voi sanoa vain se, joka ei ole noita fundamentaalisia ilkeyksiä ja karkeuksia joutunut vastaanottamaan. Minulla alkaa olla kiintiö täysi sitä sontaa. Olen pahoillani, että joudun olemaan suorasanainen arvioidessani ystävääsi.

        Ihmisen pahuus, leikin varjolla, voi olla ihan käsittämätöntä. Ei ihme, että maailma makaa, miten makaa. Mutta yksilön oikeudet ja sananvapaus (somessakin) menevät näköjään kaiken edelle, ja seuraukset ovat näkyvissä.

        PS. EA, ehkä on olemassa ICCP:kin mutta ilmastomuutoksista raportoi IPCC. Ottaisit edes kirjoitusasusta selvää ennen kuin alat briljeerata.

        Hyvin kirjoitettu, a-mummu. Mieletöntä manipulaatiota ja miksi? Pahuuttaan eivät nämä voi puolustella mitenkään. Onneksi olet liian järkevä nainen menneksesi lankaan. Invalidilla ei taida olla mitään muuta elämänsisältöä kuin tämä. Joku ihme skaba tässä on olevinaan. Yhä enemmän mieleeni nousee epäilys, että koko hänen tänne rakentamansa elämänkuvio on yhtä valhetta vain. Miksi kemisti ja hyvän uran tehnyt spesialisti vaivautuisi manipuloimaan ihmisiä tavallista eläkeläisnaista vastaan. Itsetunto on silloin täysin pielessä.


      • Ali-Baba
        amummu kirjoitti:

        Ali, "...kaukana fundamentaalisesta ilkeydestä... "karkeahko"??. Niin voi sanoa vain se, joka ei ole noita fundamentaalisia ilkeyksiä ja karkeuksia joutunut vastaanottamaan. Minulla alkaa olla kiintiö täysi sitä sontaa. Olen pahoillani, että joudun olemaan suorasanainen arvioidessani ystävääsi.

        Ihmisen pahuus, leikin varjolla, voi olla ihan käsittämätöntä. Ei ihme, että maailma makaa, miten makaa. Mutta yksilön oikeudet ja sananvapaus (somessakin) menevät näköjään kaiken edelle, ja seuraukset ovat näkyvissä.

        PS. EA, ehkä on olemassa ICCP:kin mutta ilmastomuutoksista raportoi IPCC. Ottaisit edes kirjoitusasusta selvää ennen kuin alat briljeerata.

        No niin, onhan meillä kaikilla riivaajamme. Onneksi tämä minun riivaajani tulee vain kolmen viikon välein kohtauksiensa kanssa.
        Kovasti se kyllä käyttää erittäin laajaa kuvittelun ja itseensä imemisen maailmaa ollakseen edes mielikuvituksessa huomion keskipisteessä,
        Teki itsestään triviaalin sivulauseen perusteella peräti orankia tyhmemmän. Senkin tittelin halusi koskevan itseään.
        Luojan kiitos eivät ihmiset sentään idiootteja ole vaan näkevät vainoharhan läpi.
        Eläkeläis naista ei kukaan vainoa, vaan se tulee itse pyytämään huomiota nälvimällä ja valehtelemalla illuusioitaan muista.
        No onneksi sitä ei esiinny täysaikaisesti vaan välillä kestetään kirjoittaa kolmekin viikkoa kukista ja kirjoista ennenkuin räjähtää ja on pakko saada riehunta ja siten huomiota aikaan.

        Tämän enempää en kuitenkaan tälläkään kertaa tälle ressukalle adjektiiveja anna. Sitten kolmen viikon päästä taas kenties pari kun riittävän usein pyydetään, että lyö.

        Seuraavaksi saa poisajamasi DR. Whoo tulla sanomaan, tai poisajamasi HH Riitu pari vain poisajamistaan mainitakseni.


      • Ali-Baba

        Varmuuden vuoksi vielä toistan tämän kun ymmärrys on eräällä vähissä:

        "Tämän enempää en kuitenkaan tälläkään kertaa tälle ressukalle adjektiiveja anna. Sitten kolmen viikon päästä taas kenties pari kun riittävän usein pyydetään, että lyö."

        Tähän päälle saa sitten möykätä vastauksetta mielensä halusta jos niin haluttaa. Rauhassakin voisi kirjoitella mutta kun se ei taida kuulua ohjemiin

        Tämän ilmaisen vain kun pitää tänneklin ketjuun tulla meuhkaamaan ja taas kerran täysin aiheetta mutta yrityksellä sekoittaa ihmisten päät. Kuinka orankimaista voi ollakaan kun suon reunalla asuu!


      • aurora5

        Voin minä tulla useamminkin piristämään sinua kuin kolmen viikon välein, kun kerran toivot.

        a-mummuko se ajoikin Whon pois? Minä luulin että minä. Riitu ajoi itse itsensä helvettiin omilla kiukutteluillaan. Sinä taas karkoitit meidän muiden rakastaman Weepelin kammottavilla solvauksillasi, joten tasoissa ollaan.

        Voisit ressukka katsoa tarkemmin kehen juttusi suuntaat, voit osua lemmikkiin. Alkaako hermo pettää?

        Kuka muu kuin sinä on pitänyt minua vainoharhaisena? Älä heittele tyhmiä solvauksiasi vaan koeta täsmentää. Oletko kestokännissä?


      • Ali-Baba

        Älä nyt sentään kuvittele amummuakaan niin manipuloitavaksi eteeikö hän olisi ymmärtänyt että sinua tarkoitettiin Dr. Who ja HH Riitu pois ajamisessa. Vai onko kirjanlukijalla asia korrelaatiokin kadoksissa. Hiipiikö dementia jo eteisessä

        Tulin tämän korjaamaan kun puhdasta manipulatiivistä ilkeyttäds yritit vielä sekoittaa amummu8n omiin juoniisi. Ja sekin niin typerästi että erotit samasta korrelaatiosta toisen eri yhteyteen ja toisen oikeasti itseesi. Voi taivas miten tajuttoman viheliäinen voi jollain luonne olla.

        Yhtään en epäile ettetkö haluaisi päivittäin ja monta kertaa päivässa kerätäedes vit5tuilulla psykopaatin huomiotasi. Vaan kuten aina saat sitä vain rajoitetun ajan kerrallaan ja se aika loppui tältä erää nyt.


    • Ali-Baba

      Mutta voi tätä ilon päivää. Pääsin kahden päivä suun penkomisen jälkeen ansaitulle loppuvuoden "lomalle". Olin niin ilahtunut, että maksoin vuokranikin ;)
      Jos olisin Edson niin olisin maksanut kattolaskun silkasta lääkäreistä eroon pääsemisen ilosta

    • Ali-Baba

      Ja huomenna voisi mennä hankkimaan hiukan uutta joulukrääsää kun entisiä ei ole yhtään jäljellä. Kysymys on vaan siitä mihin menee, meneeko Tokmanniin, bauhausiin vai Prismaan.
      Tikmannista voisi löytää puuttuvan puutavaransakim ja yllin kyllin krääsää. Bauhausista varmuudella löytäisi puutavaran muttei välttämättä krääsää. Primasta takkuvarmasti Krääsää eilen tarkastettuan.
      Siis ehkä se on Tammiston Tokmanni kun olisi tilaa vielä parille yrtillekin vaikka eilen bunkrasin 5 uutta.
      Niitä yrttejä on syytä olla ihan terveyssyistä sillä ne pitää kuivan talvi-ilman aikanakin tasaisemmin kosteutta ilmassa ilman varsinaista kostutinta ja mulle tän erikoiskurkun kanssa olisi suotavaa kosteampi ilma.

      • Cee-Lila

        Oletko lisää viherkasveja ostanut asuntoosi ja muistanut niitä hiukan kastellakin? Lehtien sumuttaminen on myös hyvä kukankostutustyyli. Kurkulle lienee sopivampikin tapa? Joko Tullis taikka suusuihke.

        Meillä ostamani oikeat kukat kuolevat muutamassa viikossa, en ole viherpeukalo. Mutta jos kukka kestää kauniina muutaman viikon se on paikkansa ansainnut kodin kaunistuksena.


      • Ali-Baba

        Minulla taas on viherpeukalon vikaa, mutta tämä kolo on aivan erilainen valaisuoloiltaan kuin Kallion kolo, missä suuri ikkuna oli suoraan etelään ja suurin ongelma asujalle ja kasveille oli liika valo ja aaringonpaiste.
        Tämä taas on kokonaan ulkoikkunasivultaan metsän varjostama vaikka myös 5 kerroksessa olen ja ilmansuunta on ikkunoilla ehkä koilliseen tai itään.
        Ensin ostamani pikakukat eivät menestyneet, siksi ostin 5 uutta pikakukkaa, Viherkasvit kuitenkin ovat hengissä, mutta niistäkin huomaa, että valo on siinä rajamailla. Hyvä puoli oli että kesällä ei tullut helteilläkään helposti liian kuuma.
        Näitä kukkivia pikayrtteja saa kuitenkin niin halvalla, että niitä voi ihan hyvin vähän kierrättääkin. Nyt mukaan tuli pari kukkakaktusta ja loput joku joulukukkia tai hetken kukkia kuten pari eriväristä krysanteemia.

        Tulliskastelu on kyllä pidettävä konkreettisena vaohtoehtona ilmankostuttimelle :)


      • Ali-Baba

        Unohdin tuosta vielä pois, että sumutuspullo toki on kukkahyllyillä, mutta se mitä olen miettinyt on, että pitäisiköhän hankkia ihan kukkalamppu lisää keinoaurinkoa yrteille antamaan.
        Siinähän se menisi kun ei ole sähkölaskuakaan.


    • Ali-Baba

      Nyt kun Suomummo on taas saanut joka kolmeviikkoisen purkautumisensa ja kuvittelemansa huomion niin voimme palat normaaliin keskustelu tapaan seuraavaksi kolmeksi viikoksi minkä jälkeen häneltä on taas pimahtanut ruusuista ja "lapsista" kirjoittelu ja kaipaa riitaa ja rumia adjektiivea,

      Tässä suuret koneet operoivat suuria kuljetuksia ja dieseliä lentää taivaalle:
      Amerikan meininkiä, mutta hienoja vehkeitä

      https://www.youtube.com/watch?v=qE_pSXIb9RU

      • aurora5

        Tuolla elämässä on sinulle pitempi asiakommentti, täällä kysyn vain, ottaako koppaan kun et omista maata etkä suota. Yksiössäsi vain kyyristelet tai käytät vähiä voimiasi krääsän keruuseen lähikaupoista. Mihin ihmeessä sinun arabimaiden jättiprojekteissa keräämäsi killingit ovat huvenneet?

        Epävakaa luonne vie veronsa. Huikentelu on aina kivempaa kuin järkevä arki. Ja miten ne blondisi olet häätänyt elämästäsi? Nyrkeillä? Manipulointiin seilorilla tuskin riittää älliä.


      • edson

        Jätä mulle ne rumat sanat. Mä haluun kolkutella suorastaan vittumaisilla sanoilla "ällien" ällejä.

        Mutta hitto, jos hukutat mut pakokaasuihin, niin ... on mulla kaasunaamari, mutta valmetilla ajo on niiiiiin siistiä, kuin pesisi mäntysuovalla mattoja


    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Ja tässä aamuksi seuraava tietoisku kadonneista serkuistamme. Taio oikeastaan ne eivät kaikki ole kadonneet sillä esimerkiksi neanderin ja denisovan hybridiä esiintyy vielä vienan karjalassa.
      Ne ovat vaan pienikokoisempia ja karvattomampia nykyisin. Itse äiti venäjällä on niitä suurempiakin:

      https://www.youtube.com/watch?v=BwQWNpgdP6U

      • edson

        Täsä oon mä http://bot.fi/2vi7

        Voi voi, ku toi äiti Venäjä sais ittensä kuntoon ja alkas ... tai no, on sitä paskaa omilla takapihoillammekin. Joka paikassa.

        Kuulin sellaista tekstii viime yönä ja vaikka siitä suodattas osan poiskin, niin kusipäinen kilpailu se se vaan ei lopu koskaan ihmisten kesken. Valehtelu ja todellinen manipulaatio korruption kera on elämää ylläpitävää ja hävittävää energiaa. Saatana, ois ihminen pysyny puussa.


    • Ali-Baba
      • edson

        Kyl noi on söpöi.

        Minun ei tarttis oikeastaan lähteä uloskaan, suolle ei ollenkaan, kun on nää juutubit, niin kauan kuin ovat.

        Toisaalta on sitä kaupungissa tai muualla, niin kun etsiin yhden neliön kokoisen alueen muualta kuin asvaltilta, niin huomaa siinä elämää.


    • edson

      Ylenanti

      Enontekiön kaamosta voi nyt seurata nettikameran kautta – “Ihmiset luulevat, että täällä on todella pimeää kaamosaikaan”

      Nyt ovat hotellit huolissaan ja matkailuyrittäjät.

      Yks "ällä" sano, että mä yleistän. No kohta varmaan puuttuu sanomaan : "ihmiset luulevat" sillä mä en todella luule. Hotelli ja matkailu-yrittäjät, ne voi yleistää, sillä niille on kauhuna digimatkustaminen ja airbnb, ainakin nuo.

      • Ali-Baba

    • Ali-Baba

      No niin, Piti olla lämpimämpää tänään, mutta kyllä se olikin melko "virkistävää". Onneksi sain tarpeelliset 15 cm synteettisen pöytä joulukuusen ja pari joulutähtähteä enne hankittujen kynttilöiden lisäksi ja siskon lähettämät joululiinat.
      Se pahuksen sänkyn leveyden säätöpuu oli lopulta haettava Bauhausista. Ei löytynyt valmiissa mitassa Tokmanniltakaan. Nyt tuli turhabkin koneuistettuna mutta sopivana. Pitää vaan porata sopivat ruuvon reiät ja ruuvata ne sängyn runkoon kiinni
      Nyt takaisin ymmärryksen laajentamiseen ja joulunalus viettoon.

      Hyviä olivat ne alkuperäisihmisten kuvat

    • Ali-Baba

      Onko Päijänteestä tullut vastaan tämmöttii?
      https://www.youtube.com/watch?v=pLG6tQ1SsIU
      Aika karmeen näköistä kun se puhdistetuksi sapuskaksi muutetaan
      Tuo mustekalakin on elollisista ihan älykkäimpien joukossa
      Osaa laskeakin.

      • edson

        Eilisessä Perjantai ohjelmassa mietittiin eläimen itseisarvoa. Ja kaloilla myös tietysti. Meillä apinasta "jalostuneilla" on vielä paljon mietittävää.


    • Ali-Baba
    • Ali-Baba
      • edson

        Just

        Kyl kantsii ottaa kukkurakuormia. Tuosta kokemuksia minullakin, kuin nopeasti se heittää etupyörät ilmaan ja nokka kääntyy. Ei ole yksi eikä kaksi jäänyt masinoiden alle.

        Tänään kaksakselisella Hesaan ja onneks ei oo ylikuormaa


    • edson

      https://yle.fi/uutiset/3-10452367 Tämän pitäisi olla valkoisen miehen taakka. Myös keltaisen ja bailabaila väen. Mutta ei. Peitset ojossa rajoilla, ettei vaan tule vääräuskoisia sotkemaan ylivertaista kulduuria, mitä muuten vahtii hallituksessamme älykääpiö kulduuriministeri.

      Pakko laittaa aina pieni juttu, vastapainoksi toisaalla kirjoitettavaan pitsinnypläykseen ja kermavaahdotukseen

    • edson

      Ja sitten tiheys. No joku voi ihmetellä vaikkapa Suomen tiheyttä, mutta sitä pyritään kasvattamaan http://bot.fi/2viv eli mikä tiheys juuri tuolla sekunttiluvalla? Ja joka sekuntti tiheys muuttuu. Vihje. Ei ole kyseessä huoltosuhdetiheytemme.

    • Dr.Whoo

      Hupsheijjaa, pitkästä aikaa lukaisin miekiin näitä kahden ketjun juttuja huomatakseni että kaikki näköjään täällä jatkuu entiseen tuttuun ystävälliseen tyyliinsä.

      Sen verran oion kuitenkin, että minähän kiireiltäni olen aina ollut satunnainen osallistuja, joten poissaolooni ei liity mitään erityistä syytä. Luuta-naisen ivalliset heitot nyt ovat mitä ovat, en mie niitä ole koskaan mitenkään vakavasti ottanut. Varsinkin kun tiedän, että minuun kohdistuessaan kyse on yleensä siitä, että hän siten yrittää käyttää minua(kin) välikappaleena aiheuttaakseen eripuraa porukan välille. Jossain hän osuvasti sanoi minun olevan kaikkein ilkein suustani. Sehän pitää sikäli paikkaansa, että minun "analyysini" yleensä osuu ja uppoaa pilkulleen. Varmaan tuntuukin ilkeältä.

      Kaikkien näissä molemmissa ketjuissa kirjoittavien päälle hän on vuorollaan suoltanut pahinta mahdollista sontaa, joko omallaan tai jollain toisella nimmarilla. Ei vähiten nykyisten parhaiden "ystäviensä" ravun ja weepelin päälle. Olen aika hämmästynyt jos tuo kaikki on kadonnut kohteiden muistista. Tuohon mainittuun sontaan verrattuna Alin tai Edsonin synnit ovat mitättömiä. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että vanhoja on turha liikaa kaivella, mutta toisaalta on niinkin, että nykyisyyttä ei voi täysin ymmärtää tuntematta historiaa.

      En tiedä onko kyseinen luuta-nainen varsinainen narsisti, (varsi hänellä luudassaan ainakin lienee) mutta sellaisen mielikuvan hänestä voi helposti muodostaa. Riidankylvöhän on narsistien tyypillinen tapa toimia. Mitä lahjakkaampi narsisti on kirjoittajana, sitä helpompaa on saada herkkäuskoisimmat pauloihinsa ja kääntää asiat päinvastaisiksi todellisuuden kanssa. Hyvä manipulaattori-narsisti saa uhrinsa uskomaan mitä tahansa. Ei taida muut naiset olla ihan täysin kärryillä tästä ilmiselvästä kuviosta? Ehkä noidan manipulointi jo tehnyt tehtävänsä. Jos kuitenkaan niin ei täysin ole, kannattaa muistaa että hyväntahtoisuuden ja tyhmyyden ero on joskus kuin se kuuluisa veteen piirretty viiva.

      Mitä tulee minuun, minä keskustelijana eroan porukasta eniten siinä, että ensinnäkin olen vähän muita nuorempi ja kenties kiinnostukseni kohteet ovat erilaiset. En ole kiinnostunut niinkään ihmisisten persoonista sinänsä, vaan maailman ilmiöistä ja persoonien mielipiteistä niihin. Lisäksi minä aina puhun kuten ajattelen, en myötäile enkä mielistele ketään ajaakseni omaa "agendaani".

      Nytkin miun on lähdettävä pää kolmantena jalkana ihan helssinkiin saakka liikeasioissa, joten turha odottaa vastakommentteja vähään aikaan, jos joku nyt sattuisi jotain "rakentavaa" mieltä jotain tämän kirjoituksen tiimoilta olemaan.

      • suonoita

        Samaa vanhaa sheissea suollat, mitä Ali kirjoittaa. Se siitä mielistelemättömyydestä.

        Suonoita nykyisin


      • Alkuperäinen-Rapu

        Mainitset tuossa kommentissasi epäilysi mukaan "manipuloidun" ravunkin ja niinpä tulin tänne ketjuun kertomaan aivan tuoreeltaan sinulle, että et todellakaan "tunne" tätä täällä kirjoittavaa rapua, jos luulet että minua pystyy "manipuloimaan!"

        Ei pysty - sen voin sinulle kyllä vakuuttaa. Minä ajattelen aivan itse omilla aivoillani ja kuuntelen kyllä hyvin tarkalla korvalla muiden ihmisten mielipiteitä ja kunnioitan niitä myöskin, koska en voi, enkä edes halua tuputtaa omiani väkisten muille. Jo ammattiini (ja myös luonteeseeni) kuului/kuuluu, muiden ihmisten kuuntelu ja "puhuminen" sen pohjalta, mutta syyllistämättä ketään hänen mielipiteidensä, ja/tai luulojensa takia. Emme me kaikki voi olla aina samaa mieltä, mutta kyllä asioista voi keskustella solvaamatta toista erilaisesta ajattelusta. En myöskään halua kaivella mitään vanhoja sanomisia, koska en ole juuttunut mihinkään, mitä kukakin on joskus sanonut. Vaikka olisi joskus keskusteltu niin sanotusti "isoilla kirjaimillakin." Nimittelyyn en ole koskaan syyllistynyt, enkä syyllisty jatkossakaan.

        Mutta tervetuloa takaisin Dr. Whoo. Kyllä nuo kaksi kaveriasi ovat sinua kovasti kaipailleetkin. Käytä nyt varovasti "päätäsi kolmantena jalkana", kun aiot sillä vielä hoidella liikeasioitasi!

        Eikö ollutkin "rakentava" toivotus matkallasi tänne Helsinkiin - täällä on nyt tänään hieman liukasta?


    • suonoita

      Lisäys paluumuuttajalle

      Vaikka luuraatkin vastauksia piilosta, kai tulet vielä kommentoimaan, ja käy toki kylässä meilläkin.

      Olet näköjään siellä terapiassa rohkaistunut kirjoittamaan laveammin kuin ennen, siitä onnittelut. Ennen tyydyit kolmen rivin vitseihin ja nekin huonoja.

    • Ali-Baba

      Mukava kuulla, että Dr. Whoo oli vain tavanomaisella paussilla.
      Täällä todellakin elämä jatkuu entisellään. Hirviöstä ei pääse millään ketjulla eroon. Se seuraa hampaat irvessä perässä ja kuolaa myrkkyään jokaisen niskaan. Lähinnä jokaisen miehen paitsi ammattimaisten perseennuolijoiden.

      Täytyy vain yrittää olla noteeraamatta sen hajoitus ja aggressioyrityksiä niin kauan kuin aina kerralta kestää ja jatkaa normaalia jutustelua jos jutusteltavaa on. Mitään muuta keinoa ei ole sillä tavalla sairaan ihmisen hoitamiseksi. Tosin onhan siitäkin näyttöä, että edes noteeraamatta tai täydestä keskustelupidättyvyydestä ei ole hyötyä kuin tilastollisesti sen kolme viikko. Sitten se ilmestyy nälvimis ja aggressiosarjalla mihin joku sortuu vastineen antamaan ja sitten se saa sen mitä haluaa eli sapen makuisen keskeskutelukierroksen

      Siis mitään ei hänen kanssaan ilmeisesti kannata yhdenkään miehen keskustella ja sivuuttaa ne kuukautisjaksojen mukaiset hyökkäysjaksot nekin täysin. Muuta ohjetta en osaa antaa. Sitten tietysti on se valinta että alistuu manipuloijan haluihin ja alkaa totella sitä menettäen oman persoonansa sen valheille ja kaksinaismoraalille.

      Minä ainakin yritän edelleenkin välttää minkä tahansa keskustelukontakin hänen kansaan sillä mikä tahansa tiedetään väärinkäytettävän. Tällä ketjulla jos tänne tuilee kuola suussa niin voi saada epäsuoria kuvauksia hienosta persoonallisuudestaan. Muuten pysymme kuten aina ja kaikkien osalta vapaassa kirjoittamisessa ja ystävällisessä sananvaihdossa. Jos pakko niin miesten välisessä sanavaihdossa.

      • suomummo

        "Kuukautisjaksojen mukaiset hyökkäysjaksot."

        Opiskele nyt vähän edes naisen ikäkausien biologiaa. Käsittämätöntä tietämättömyyttä noinkin lukeneelta mieheltä.

        Menepäs muuten pikaisesti puuttumaan Edsonin ja minun epäilyttävän ystävällismieliseksi käyvään keskusteluun toisessa ketjussa. Me kaksi nimittäin osaamme leppyä toisiimme jos suuttuakin.

        Vakavasti puhuen: siinäpä tempun teit, jos hylkäsit vanhan ystäväsi Ceen pienen aiheellisen nuhdesaarnan takia. Kyllä olet armoton muillekin kuin minulle.


    • Ali-Baba

      Itseasiassa ainoa seikka mikä minua surettaa tämän suohirmun yhteydessä, on, että Cee, jonka kanssa sentään noin 15 vuotta tuli rupateltua ongelmitta ja kuten tiedätte yhdessä ainoassa tapauksessa ehkä ylihuolehtivastikin on päättänyt mennä tämän manipulaattorin ja kaksinaismoralistin taakse ja kelkkaan sen täysin valheellisilla "vaatimuksilla" pulen valinnasta.
      Tämä on sitten surulla hyväksyttävä tapahtuneena tosiasiana. Toivottavasti Cee sitten saa sitä keskustelua sillä ketjulla mihin tuolla ihmisten jakamisella pyrittiin, ja se on häntä tyydyttävää.

      Minä en enää tämän viimeisen ryöpyn ja Ceen puolenvalinnan jälkeen sille ketjulle palaa kuin pyydettynä. En ole sellaista keskustelua koskaan halunnut mutta ollut siihen jaksoittain edes muodolliseksi puolustukseksi ilkeiltä hyökkäyksiltä.

      Toivon kaiketi jo toisen kerran tänään, että saisimme edes tällä ketjulla olla kaikesta siitä ilkeästä aggressiosta vapaana,

      Seuraavaksi siirrymmekin täällä politiikkaan, ilmastoon, metsänsuojeluun, talouteen, kalastukseen ja yleisiin elämän kysymyksiin ja viihdefilmeihin. Välillä soitellen klassista, Mariachia ja Progressiivistä rokkia. Niin ja tietysti matkustellen milloin minkäkinlaisella dieselillä

      Toivottavasti myös Dr. Whoolla riittää välillä aikaa. Meillä eläkeläisillähän sitä riittää.

    • Ali-Baba
      • suomummo

        Älä ole kuin et näkisi tuota nyt kolmanneksi viimeiseksi jäänyttä kommenttiani. Cee on kuitenkin näiden ketjujen lähes ainoa puolueeton ihminen, hyvää tarkoittava messenger, kuten a-mummu sen ilmaisi. Älä sinä polta enempää siltoja takanasi.

        Kuolasuisella hirviöllä on hyvä neuvo: peru sanasi ja pyydä Ceeltä anteeksi.


    • Ali-Baba

      Täällä on itsestään selvää, että jokainen saa kirjoitaa missä huvittaa ja miten huvittaa.
      Jos Edson haluaa kirjoitella suomonsterin kanssa niin sehän on puhtaasti hänen asiansa.
      Minä vain en halua olla missään tekemisissä sen kanssa ja en ole halunnut sitten vuoden 2009 hänen ensimmäiset ajatuksensa tunnistettuani.

      • suomummo

        Mistä tuo vuosi 2009 tähän tupsahti? Ennen olet puhunut 2000-luvun alkuvuosista, joina muka olen alkanut toisten piinaamisen.

        Kamoon, nyt kun täällä kahden keskustellaan, onko se vaara olemassa että kaivat arkistoistasi myös kaikki Ceen lausumat "nuoruustyperyydet"- kun hänkin muka on pettänyt luottamuksesi siirtymällä hirviön leiriin.

        Toisaalta, miksi rajoittuisitkaan yhden hirviön solvaamiseen. Yhdellä sormen napsauksella saat hirviön kenestä haluat. Mustilla laseilla on sellainen teho.


    • Ali-Baba

      Kopionpa huviksen nimimerkki Uuno Roihan kommentin eräällä energia ammattiblogilla:

      Uuno Roiha - Hantte • 16 tuntia sitten
      Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että Hanasaareen sijoitettaisiin modernia moduuliydinvoimaa mikä ei vaadi porttia pidemmälle suojavyöhykettä. Sinne voitaisiin sijoitta heti yksi puhdas kaukolämpövoimala luokassa 400 MW ja vaikka yksi n. 330 MW CPH voimala vaikkapa modernilla nopealla Prism reaktorilla, mikä kykenee käyttämään entistä polttoainejätettä minkä voimasta vanhalla hitaalla reaktorityypillä on käytetty vain noin 20%.

      Helsingissä on tosin monta muutakin paikkaa mihin olisi helppo sijoittaa modernia ydinvoimaa sekä kaukolämpöä, että sähköntuotantoa varten.

      Sen sijaan on selvää, että puupohjainen polttoaine Helsingin kaupungin energiqan tuottamiseen on paljon pahempi ilmaston ja luonnon kannalta kuin nykyinen kivihiili. Tuulivoima taas on taloudellisesti mieltä vailla ja haittaa pahoin pakollisen stabiilin voiman investoinnin toimintaa.


      •Muokkaa•Vastaa•Jaa ›

    • Ali-Baba

      Voi kun jäätyisi se Liperin järvi nopeasti ja sen valtias palaisi tuota nuolemaan, niin saattaisimme silloin edes päästä eroon sen huomiotaudista
      Se ei ilman sitä lopeta täälläkään vaikka miten pyytäisi.
      No jos sille on pakko adjektiiveja tässäkin ketjussa jakaa, niin menköön sitten kolmannessa persoonassa.

      • suomummo

        Hauskasti käytit juuri sitä sanaa, jota misogyynien on sanottu somessa käyttävän epämieluisasta naisihmisestä. Siellä käytetään vielä rohkeampaa termiä. Jokainen nainen joka ei pysy sievästi roolissaan, vaan yrittää olla joku, saa kokea "huomiohuorittelua". Kuten vaikka nenäkkäät naisinsinöörit.

        Olet kestotilaaja listallani, joten rauhaan päästäksesi kaivaudu vällyjen alle siihen itse pykäämääsi sänkyyn. Pakkoko täällä on koko ajan roikkua;))

        Puhu vaan kolmannessa persoonassa. 'Se' on ihan käypä pronimini puhekielessä eikä loukkaa kunniaani mitenkään. Oletko ajatellut käyttää hen-sanaa, suohirviöthän ovat tietääkseni sukupuolettomia.

        Niin kauan kuin pidät minua hirviönä etkä ihmisenä, riipun kannoillasi. Itse olet tehnyt minustakin omalla esimerkilläsi pienen somesadistin.


    • Ali-Baba

      Koettakoon piru vaan painua hiilikellariin jotta saisimme olla rauhassa
      Piru pysyy ikuisesti piruna eikä sitä voi koskaan muuksi muutaa tai kuvata

      Mitä Ceehen tulee niin minähän ihan selkosuomella ilmaisin suruni siitä että 15 vuoden hyvä kirjeenvaihtoystävyys on loputtava siihen että selkokielellä valitsee manipulaatturin ja valehtelijan ohjeet ja kannan ja ilmoittaa sen selkokielellä ilmaisten pitävänsä syytöntä syyllisenä.
      Edelleenkin olen siitä surullinen. Piru sensijaan voi suruitta palata hiilikellariin

      Mutta piruhan on siten taas kerran saavuttanut tavoitteensa kuten niin monen kohdalta vuosien mittaan.

      • suomummo

        Ehkä suruasi lievittäisi, jos ottaisit Ceen kanssa esille, mikä asiat johtivat teidän "välirikkoonne", joka toivottavasti ei ole lopullinen. Minä en voi toimia sillanrakentajana. Minä istun kymmenen vuoden tuomiota ihmisoikeuden loukkauksista, joista sinä ja Who minut olette tuominneet.

        Piruuttani neuvon kuitenkin katsomaan ihmisiä siellä Lassilassa ja miettimään, kuka heistä on syytön. Piruilla on nimittäin taipumus lisääntyä yllättävillekin seuduille. Tihentymä toki keskittyy P-Karjalan suomaisemiin, joissa on myös noidille hyviä, avaria lentoalustoja.


      • Cee-Lila

        Voi hyvänen aika Ali, minä en ole valinnut mitään puolta, eikä sinun ja minun sananvaihto 15 vuoden ajalta ole mennyttä ainakaan minun puoleltani. En minä noudata kenenkään ohjeita, enkä ole manipuloitavissa, en sinun enkä Auroran taholta. Haluan vain, että kaikki voisimme kirjoittaa samassa ketjussa sovussa, mitä Whookin ehdotti, mutta koska se ei onnistu, jatkakaamme kahdessa ketjussa. En vihaa sinua, en Auroraa, en ketään, En ole pitkävihainen, mennyt on mennyttä, eletään päivä kerrallaan niin kauan kuin niitä meillä on.

        Olen joka aamu iloinen herätessäni ja totean, etten ole kuollut. Voin kirjoittaa tähän ketjuun, mikäli et pois häädä. Tässä porinassakin aiheita riittää muutenkin kuin puusavottaa ja tekniikkaa, elämässä kirjoitamme naisille läheisimmistä asioista, mikä ainakaan ei Edsonille tunnu kovin sopivalta, vaikka perheenisä hänkin on ja omaa miniöitä ja lapsenlapsia.


    • aurora5

      Minä en mitenkään toivo, että Ali jäisi yksin. Tulkaa nyt miesläheisista aiheista kiinnostuneet tänne ja pian. Minun myötäeloisat kommenttini eivät riitä hänen sosiaalisuuden kaipuuseensa.

      Ennen kaikkea toivon sopua Alin ja Ceen välille. Jos sitä ei tule, kaikki muu on merkityksetöntä lätinää.

      Itse olen sivuhenkilö, mutta juuri siksi näen, mitä tässä pitäisi tehdä.

      Kiitos hei, halauksin

    • Ali-Baba

      Minä en ole koskaan ollut ketään pois häätämässä. Siitä on selvääkin selvempää ketjujen aloitusdokumentointia.
      Mutta tätä musiikki kuuntelen kun ole3n todella surullinen ihmisyyden puolesta:
      https://www.youtube.com/watch?v=ErN8JDGjrHQ&start_radio=1&list=RDErN8JDGjrHQ

      Kolme viikkoa sitten edellisen vastaavan hyökkäyksen aikana lähetin jo Zuravlin kuultavaaksi. Siitä olisi pitänyt ymmärtää että jossain tulee raja vastaan jatkuvasti toistuvissa hyökkäyksissäkin. Se raja tuli nyt tällä jertaa vastaan ja en ole sen koommin ketjua mikä salli sellaisen käyttäytymisen ja jopa asettui sitä puoltamaan avannut vaan poistin sen pikavalinnoistakin.

      Ehkä joku teiwstä ymmärtää että se on minullekin äärimmäisen vaativa toimenpide kun minulla ei ole oikeastaan m,uuta puhtaasti sosiaalista keskustelupaikkaa. Kirjoitan toki paljon yhteiskuntaa käsittelevissä asioissa eri foorumeilla, mutta se ei ole aivan sama.

      Teidän "pomonne" kuitenkin halusi minut kovasti pois ja asetuitte hänen kannalleen minun kannaltani sekä väärin että valheellisin perustein. Se että olen pakon sanelemana joutunut vastaamaan kielellä mitä en haluaisi käyttää ei ole koskaan ollut minusta kiinni tai minun tahtoni

      Pahaa pelkään, niinkuin tuossa ylempänä on jo indikoitu niin kirjoittipa täällä mitä tahansa niin vaino tulee jatkumaan ja olen muiden miesten lailla minäkin pakotettu jatkamaan selkosuomella ja adjektiivien käytöllä.

      Toivon kuitenkin että olisin viimeinen ketjuilta poistuva tuon uhri ja saisitte vaikka Weepelin palaamaan kun hänellä ei ole ongelmia olla samaa mieltä vaikka itse hangon kanssa.

      Minä pysyn täällä ja en puutu kenekään kirjoituksiin jos ne pysyvät järjellisissä puitteissa.

      Cee ei ole mitenkään vastuussa minun poistumisestani siltä ketjulta vaan toistuva hyökkäily, hyökkäilijä ja sen mukaan meneminen eli puolueettoman linjan jättäminen manipuloijan eduksi. Siinä meni se raja.

      Minun virheeni on se, että en pysynyt pois silloin kun ensimmäisen kerran aioin poistua Weepelin hypättyä yhteisrekeen minun kimppuuni käydäkseen siitä että olin huolestunut Ceen olotilasta.

      Halu olla seurassa oli kuitenkin vielä silloin suurempi kuin selvä järki ja nähtävissä ollut surullinen eroaminen yhden, osittain kahden, huomionkipeyden vuoksi

      • aurora5

        Miten voikin ihminen laittaa keskustelun ongelmat ainoastaan toisten syyksi. Onko tämä Ali todella selvinnyt elämässäänkin noin leikiten, omahyväisessä puhtauden harhassaan? Jos uskoisin Jumalaan, sanoisin että sairautesi on rangaistusta pahoista teoistasi.

        Mahtaa Alilla olla takanaan kaikkivaltias ura muiden käskijänä, kun pystyy noin halveksimaan toista ihmistä.

        Minä olen aina ollut kunnon ihminen, hyvä puoliso ja äiti, kunnioitettu työntekijä. En ollut tottunut tuollaiseen vihaan, joka minuun suuntautui, kun "liittouduin" Weepelin kanssa yhdessä ainoassa kysymyksessä (U:n kädettömyys) Alia vastaan. Kaikki ihmettelivät, miten Ali (oliko edes samalla nimimerkillä) otti pikku väärinkäsityksestä noin himuisesti nokkiinsa ja lähti ovet paukkuen koko ketjusta.

        Ali ei pysty millään oikeilla faktoilla motivoimaan heltymätöntä kaunaansa minua kohtaan. En muista että meillä olisi ennen tätä U-tapausta ollut mitään yhteistä juttelua edes. Olit aina niin korskea Yrmeä Körmy, ettei minun tullut mieleeni edes asettua vastahankaan tuollaisen kanssa. Vasta nyt, kun olet lähtenyt avoimelle solvauslinjalle, olen vastannut samalla mitalla. Enkä aio antaa periksi. Noin huonoa kohtelua en ole kokenut kenenkään taholta. Minulla on ollut hyvä elämä, joka on vahvistanut minut tällaiseksi kuin olen. Minua ei solvata ilman rangaistusta, paina Ali-hirviö se päähäsi!

        Päätin olla tulematta tähän ketjuun väistääkseni vihasi, mutta sitten Who, siinä kanssa yksi miehenvätys ja hyväkäs, pumpsahti takaisin harharetkiltään ja ensi töikseen latoi minulle suut silmät täyteen omaa sovinistin vihaansa käyttäen tekosyynä joitain ikivanhoja riitoja täysin tähän revohkaan kuulumattomien henkilöiden kanssa.

        Siinä nyt pullistelette, mokoma voimapari, mutta minua ette lyö, niin totta kuin elän. Minä halveksin teitä siitä heikkoudesta, että ette uskalla käydä "mies miestä vastaan", vaan käytätte muita kirjoittajia aseina minua vastaan. Hävetkää mokomat! Näin sanon ketjujen vanhimman ihmisen oikeudella.


    • aurora5

      Who palannee pian Helsingin matkalta. Laitetaas häntä odottamaan pieni muistelo Riimi-Raimon runoketjun noususta ja tuhosta. Koska ketjuun ei ollut laitettu pääsy kielletty -kylttiä, rohkenin minäkin osallistua siihen. Huomasin heti etten ollut tervetullut. Sen Luis Luis -laivurin ympärillä oli jo tyttöjä liikaakin keikistelemässä rimpsuhelmoissaan. Heti ensimmäisestä runostani sain kuulla olevani kukkahattutäti. Yhteiskunnallinen osallistuminen kielletty! Siitä innostuin vaihtamaan roolini mieheksi. Olen runousoppini lukenut ja näyttelemistäkin harrastanut, joten sekin minulta käy. Aiheet eivät kuitenkaan kiinnostaneet kukkaisprinsessoja, Sitten hurmuri Luis Luis meni naimisiin ja sai lapsen ja niin jäi ihailijalauma rannalle ruikuttamaan. Lopulta oli vain pari surullista naista kaipaamassa Luis Luisia ja mennyttä kesää kuin suomalaisessa iskelmässä.

      Runouden kuuluu olla moniäänistä, mutta sisäisessä sensuurissa kaikki yksilöllisyys peukutettiin ulos ja jäljelle jäi riimin muotoon pantuja sanoja enemmistön vaatimista kestoaiheista. Kuin torimaalari maalaa aina yhtä ja samaa maisemataulua, tässä oli sama tendenssi. Ei mitään modernia, hui sentään!.

      Tämä ketju tuli mieleen, kun kuulin Kimi Räikkösen kirjoittavan runokirjaa. Toisaalta Kimillä on se täysin yksilöllinen kieli puheessakin, joten luulisi siitä jonkinlaisia aforismeja syntyvän. Huonokin aforismi on sentään merkki jonkinlaisesta havainnosta, mitä väkisin runomuotoon pakotettu sanahelinä ei välttämättä ole.

    • Dr.Whoo

      Täällä ollaan edelleen, meluisassa ja levottomassa pääkaupungissa. Ei sovi tämmöinen meno maalaispojalle pitemmän päälle, joten huomenna onneksi ollaan taas kotimaisemissa. Nyt on vähän isommat ahväärit menossa, rahaakin palaa enemmän kuin lääkäri määrää.

      En lähde sen enempää ruotimaan näitä iästä ikuisuuteen jatkuvia kiistoja, varsinkaan kun mitään uusia näkökulmia mihinkään ei vuosiin ole kuultu. Edellisessä viestissä ilmaisin mielipiteeni asioista omasta näkökulmastani, mitenkä olen vuosien kuluessa keskustelujen kiistelyjen taustalla olevia ristiriitoja tulkinnut. Mitään lisättävää tai pois otettavaa siihen ei ole. Se siitä. Ja nahkurin orsilla viimeistään ollaan kaikki tasa-arvoisessa asemassa, synnit lasketaan yhteen ja loppusijoituspaikka määrätään.

      Hauskoja ja tavallaan antoisia nuo edesmenneet runoketjut sanahelinöineen kuitenkin olivat, ainakin siitä päätellen että aika innokkaasti näidenkin ketjujen naiset niihin osallistuivat. Niitähän toki kelpaa muistella. Ja se en muuten ollut minä joka Auroran ja Ingerin kukkahatuiksi nimesi.

      • Dr.Whoo

        Ja, heh heh, ei voi luottaa painettuun sanaan enää lainkaan: Hesarin paperiversion säätiedotuksen mukaan täällä on nyt 18 astetta lämmintä. Mobiilista onneksi näkee vain oikeaa tietoa..


      • Ali-Baba
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ja, heh heh, ei voi luottaa painettuun sanaan enää lainkaan: Hesarin paperiversion säätiedotuksen mukaan täällä on nyt 18 astetta lämmintä. Mobiilista onneksi näkee vain oikeaa tietoa..

        Kannattaakin nykyisessä keskustelun tasossa pysyä hesarin säämietteissä
        Mitään muuta mahdollisuutta ulos tuosta patologisen vihan kierteestä ei ole. Se tauti nimittäin on parantumaton ja se syöttää itseään aina uusilla tai uudelleen kehitetyillä mielikuvituksen tuotteilla.

        Minä ainakin aion jatkossa pysyä ihan miesten jutuissa ja jättää hoitotyöt ammattipsykiatreille.
        Tietysti, jos se ei älyä lopettaa vainoamistaan ja illuusiomaailmoissa elämistään, niin voihan täältäkinketjulta toden totta pitää vaikka taukoa tarvittaessa ja kirjoitella säädyllisemmissä ja antoisammissa foorumeissa

        Mitkään sinunkaan ehdottamat yhteisyrittämiset eivät tuon osalta ole koskaan onnistuneet vaan se todella tarvitsee sen riitatuokion keskimäärin kolmen viikon välein


      • aurora5

        Alista ei saa selvää, onko kala vai lintu. Alanpa käyttää pronominia hen.

        Siis luuleeko hen, että koska hen äksyilee minulle joka ainoa päivä, minä tyydyn vainoamaan hentä (heniä?) ainoastaan kolmen viikon välein?

        Eikö sinua koskaan naurata tämä leikki?


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Alista ei saa selvää, onko kala vai lintu. Alanpa käyttää pronominia hen.

        Siis luuleeko hen, että koska hen äksyilee minulle joka ainoa päivä, minä tyydyn vainoamaan hentä (heniä?) ainoastaan kolmen viikon välein?

        Eikö sinua koskaan naurata tämä leikki?

        "hentä (heniä?) "

        Hän, häntä ...


    • edson

      Hänelle, henelle ja "hönölle" terveisiä

      Täälläpä lukemista ja tuolla toisaallakin, mutta myös yhdet digivehkeen käyttö-ohjeet lukematta. Ulle dulle dof.

      Elämäni kolmas yö hotellissa. Jollas89, ihan jees, kun ei tavaksi tule ja takaan, ei tule

      Ja sitten asiaan. Kompastuin rotvallin reunaan ja pläiskis eli lötsis, sillä painoni aikaansaa juuri tuon äänen. Nenälleni menin ja toisessa kädessä ollut henkarissa roikkunut puku säilyi, mutta sininen paita sai veret kaulukselleen. Mikä avuksi. Laastari turvonneeseen nenään ja sellanen taiteilijakaulaliina peittämään kauluksen. Huonolla säkällä oisi voinut mennä hampaat. Nyt on pakko alkaa harrastamaan kaatumisharjoituksia taai ehkä ensin tasapainoharjoituksia.

      Koko sakki koolla nepalilaisessa ja sieltä ulos vatsakin turvonneena.

      • ali-baba

      • Cee-Lila

        Vietitkö siis 7-kymppisesi etuajassa siellä Herttoniemessä olevassa nepalilaisessa ravintelissa, et siis Vanhassa myllyssä, mistä aiemmin kerroit, vai menetkö Hertsikkaan uudellaan viikonlopulla. Yövyit siis jopa hotellissa, etkä kotiautossasi. Vesku Loiri oli aikoinaan mestarikaatuilija. Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin kuin vähän nenä turposi ja hampaat säästyivät. Kiva että näit kaikki läheisesi. Se on elämän suola ja sokeri. Itsekin noilla tienoilla 22 vuotta asuneena tiedän tienoot. Tosin siitä on pian 13 vuotta, täällä rannalla asuneena on vastassa meri ilman vastapäisiä talon seiniä merenpuolelta.


      • Cee-Lila
        ali-baba kirjoitti:

        Tässä pieni pätkä ihan kivoista diesel koneista dieselin ystäville. Sopii juurikin nepalilaisesdsa ravintolassa vierailun jälkeen:
        https://www.youtube.com/watch?v=M_DEdxSk03Q

        Melkoisen saastuttavan näköinen tuprutus näkyy tuosta laitteesta tulevan. ei kovin ilmastoystävällisen näköistä touhua. En dieseleistä mitään ymmärrä, mutta tuo näyttää kyllä pahemmalta kuin aikoinaan savupiipuista tuleva savu kun hellassa taikka uunissa halkoja poltettiin lapsuudessani. Itsekin asuimme U:n kanssa ensimmäiset 3 vuotta asunnossa, missä oli hella ja pönttöuuni, savut tulivat usein sisälle asuntoon, koska piippu oli alempana kuin katonharja. Asuimme talossa, missä oli rakennettu neljäs kerros jälkikäteen, piipun korotus oli jäänyt puolitiehen.


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Vietitkö siis 7-kymppisesi etuajassa siellä Herttoniemessä olevassa nepalilaisessa ravintelissa, et siis Vanhassa myllyssä, mistä aiemmin kerroit, vai menetkö Hertsikkaan uudellaan viikonlopulla. Yövyit siis jopa hotellissa, etkä kotiautossasi. Vesku Loiri oli aikoinaan mestarikaatuilija. Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin kuin vähän nenä turposi ja hampaat säästyivät. Kiva että näit kaikki läheisesi. Se on elämän suola ja sokeri. Itsekin noilla tienoilla 22 vuotta asuneena tiedän tienoot. Tosin siitä on pian 13 vuotta, täällä rannalla asuneena on vastassa meri ilman vastapäisiä talon seiniä merenpuolelta.

        Joo, se Vanha mylly kaatui älyttömiin hintoihin. Olikohan se niin, että lasten annos 60 ekuu.

        Pitää sen verran kirjoittaa tästä, että itse en mielellään syö ns. ulkona. Jos on pakko, niin pitsa kelpaa.

        Ai miksi? No siksi, että a. Pelkästään ruoan osto on monelle täys mahdottomuus noin niinku maailmanlaajuisesti. b. Siis ruoasta tehty tällainen ykkösihmisten nautinto sisätiloissa ja ns. me taviksetkin sitten kertomme, kuinka monen miselinin raflassa on tullut syötyä. Ei ihme, että rengasfirma mainostaa miseliniä hyvinsyöneen nuken avulla.

        Kaikki tämä, yöpyminen hotlassa ja ravintolassa käynti oli lasten halu ja mitä minä ... Keskustelimme kuitenkin hotelleista ja ulkona syönnistä. Törsäyksestä siis.


    • edson

      Ei hitto, Whookin käyny meit moikkaamassa

      www.accuweather.com näen just, että Palermossa selvästi plussan puolella, 17 ja aurinkoa.

    • Ali-Baba

      Katoppas Edson joutessasi näitä tavallisista konteista suunniteltuja jopa 5 kerroksen taloja. Tässä niitä esiteltiin muunmuassa asunnottomien halvoiksi asunnoiksi, mutta niitä on myös tarjolla ihan luksus asumiseen asti.
      Minä pidän tuollaisesta konttiasumisesta kun lähes koko ikäni olen sen tyyppisissä projektiasunnoissa asunut. Tai laivan hyteissä ja yksiöissä.
      Ne ovat juuri sitä mitä yksinasuja tarvitsee ja mikä riittää.
      Täyskontissa on 25 m2 pohjapinta alaa mutta halukas voi sellaisista tegdä haluamiaan yhdistelmi asentamalla kontteja joko vaaka-, tai pystytasossa halujensa ja tarpeidensa mukaan.
      Mutta kuten filmikin mainitsee niin asunnottomille ja pakolaisillekin näistä saataisiin erinomaisia asuntoja eriottäin halvalla joko yksin tai moniasumiseen pakolais ja jopa maatalousprojektitapauksissa kuten marjanpoiminta leiri mikä on rekalla siirrettävissä tarvittavaan paikkaan. Vesihuolto ja hygieniatoiminnatkin saadaan tekniikalla toimimaan niin ettei tarvitse olla mitään maanalaista verkostoa:
      https://www.youtube.com/watch?v=ZI5_4BxCVvw
      Dr. Whoo liikemiehenä voisi vaikka aloittaa näiden myynti ja maahantuontitoiminnan. Niitä löytyy valmiiksi varustettuna hyvin halvalla Kiinasta ja löytyy kyllä Suomestakin, mutta noin 10 kertaa kiinalaisten hinnalla

      • edson

        Arvaa vaan, jos olisin ollut matkahommissa, niin enkö olisi myös tykännyt noista konteista. Ja alle 20 neliötäkin olisi riittänyt, sillä kuka sitä jatkuvasti kotona, sinnehän on moni kuollut.

        Tuolla toisaalla muistaakseni eräs moitti sitä, että halveeraat Suomea. Niin osin halveeraan minäkin. Hinnat monesti taivaallisia. Mutta täällä toimii jotkut asiat kuin vettä vaan.

        Toisaalta. Olisi kiva pohtia, mistä kaikki hinnanmuodostus johtuu. Onko niin, että suomalainen "pärjää" aina omillaan ja ei suin surmin tahdo maksaa muusta kuin omasta omistuksestaan. Ja mikä vaikutus on kansakuntamme pienuudessa eli kuluttajia liian vähän? Häh, sekö olisi pelastus, jos kuluttajia olisi enemmän?


      • Ali-Baba

        No sekin on niitä juttuja joilla yritetään vaan etsiä mikä tahansa argumentti millä päästäisiin jahdattavan kimppuun. Se nyt oli ihan naurettavaa kun enhän minäkään ole koskaan Suomea halveerannut vaan korkeintain kertonut mitä voisimme vaivatta tehdä paremmin, jos haluaisimme. Yksi sellainen asia on metsien hoito, toinen on maatalous ja kolmas energiapolitiikka, Neljäntenän liikenne, viidentenä asuntopolitiikka kuudentena Sote.
        Kaikki ovat ihan siedettäviä, mutta voisivat helposti olla paremmin. Ihan kuin kananmunien ja sapuskan maku ja laatu.
        Jos jokainen automaattisesti hyväksyisi kaiken syötetyn poliitikkojenkin propagandan ja suoranaiset valheet, niin tuo olemassaoleva hyvä taso ei kääntyisi nousuun vaan laskuun.
        Siksi on oltava ihmisiä joilla on omat aivot ja joita myös käytetään. Ilman niitä muuttuu ihmisläjäksi.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        No sekin on niitä juttuja joilla yritetään vaan etsiä mikä tahansa argumentti millä päästäisiin jahdattavan kimppuun. Se nyt oli ihan naurettavaa kun enhän minäkään ole koskaan Suomea halveerannut vaan korkeintain kertonut mitä voisimme vaivatta tehdä paremmin, jos haluaisimme. Yksi sellainen asia on metsien hoito, toinen on maatalous ja kolmas energiapolitiikka, Neljäntenän liikenne, viidentenä asuntopolitiikka kuudentena Sote.
        Kaikki ovat ihan siedettäviä, mutta voisivat helposti olla paremmin. Ihan kuin kananmunien ja sapuskan maku ja laatu.
        Jos jokainen automaattisesti hyväksyisi kaiken syötetyn poliitikkojenkin propagandan ja suoranaiset valheet, niin tuo olemassaoleva hyvä taso ei kääntyisi nousuun vaan laskuun.
        Siksi on oltava ihmisiä joilla on omat aivot ja joita myös käytetään. Ilman niitä muuttuu ihmisläjäksi.

        No noinhan se menee, kirjoitin huolimattomasti

        Minähän se olen mollannu Suomea olan takaa eikä aina ihan perusteitten pohjalta.

        Minul on hyvä usko eli olen hyväuskoinen poliitikkojen suhteen. Paitti, kyllä sinä tiedät. Kuuntelin jälkilähetyksenä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaa lauantai aamussa ja kyl mun kantsii luottaa aika pitkälle ... vaikka vasemmiston edustaja onkin, asioiden tiettyyn lutviutumiseen Suomessa. Vihreistä en nyt sano tällä haavaa yhtikäs mitään. Täytyy koittaa löytää sieltäkin jotain hyvää.


    • Ali-Baba

      Tässä vielä toinen otos pika pikaa keskelle arktista metsää pystytetyst 4 kontin eli 100 m2 yhdistelmästä vähän luksuksemmalla varustelulla
      https://www.youtube.com/watch?v=08Yc3FhN744
      Tällasen varmaan voisi Edsolventin tontillekin pystyttää kattohuollosta ja lämpöpumpuista huolettomana

      • edson

        Tota tota, juttelenpa norjalais-suomalaisen naapurini kanssa

        Miten tuoda vain yksi kontti pihalle ilman Pekka Niskaa? Kiviveistämöltä neljä graniittipalaa kulmiksi ja sitten kaikki muut duunit ite. Ja varmaan ei rakennuslupaa, se on jämpti se.

        Jos ja jos, niin lehmätkin lentäs, mutta jos olisin syystä tai toisesta poikamies, niin arvaa vaan.


    • edson

      " Yövyit siis jopa hotellissa, etkä kotiautossasi. "

      Tiedossani yksi A- luokan matka, missä todella yövyn juuri joka yö nelipyöräkodissa. Matka kestää ainakin kolme kuukautta, nyt jo pesämunasta osa jemmassa tyynyn alla. Ja huom. tämä matka eli eläminen tapahtuu ilman kolmen anomuksen kirjoittamista, ihan vaan on hyväksytty.

      Minulla olisi ollut tuolla "juhlareissulla" autossa yöpymiseen tarvittavat tamineetkin, mutta hei, punitsin sitä, että loukkaantuvatko pojat. Juniorikin tuli Saksasta asti helssaamaan.

    • edson

      "Australiasta kerrotaan klo 6, kuinka amerikkalaisyhtiö Teslan Elon Musk uhosi voivansa pystyttää sadassa päivässä Etelä-Australiaan maailman suurimman tuulivoimaa varastoivan energiavarastoyksikön. Jos yhtiö ei lupauksessa onnistuisi, akkufarmi ei maksaisi mitään, Musk vannoi. Tesla onnistui."

      Kunhan keksivät tai siis kehittävän akkuja niin, että ... en jatka, sillä kyl ne tietää, mistä on kyse.

      Minulla ei ole Teslaa vastaan ollut koskaan mitään. Miten voisi ollakaan. Musk on todennäköisesti jonkin asteinen pioneeri ja joutunut myös taistelemaan maansa suuria "normaaleja" autojen valmistajia vastaan, öljy-yhtiöitä vastaan ja jopa sähköenergiaa tuottavia yhtiöitä vastaan. Siis vapaassa ihanassa Jenkkilässä.

      • Ali-Baba

        On se Musk kuitenkin eräänlainen jonglööri ja silmänkääntäjä josta syystä sen juttuihin on pakko suhtautua vähän "tyynesti"
        Onhan se kyllä monta kehitystä laittanut kehittymäänkin vaikka ne alkuun olisivat oppineimmillekin utopian tuntuisia. Lopulta kuitenkin huippu insinööriosaamista ja ennakkoluulotonta toteuttamista.

        Se akkujuttu tietenkin on mahdollista toteuttaa jos on joku joka maksaa suurenkin kapasiteetin akkurivistöstä.Sehän onnistuu ihan perinteellistä akkuteknologiaakin käyttämällä. Litium akkuja jos suuren sähkömäärän varastointiin käyttäisi niin hyvin äkkiä loppuisi Litium ja koboltti kesken. Koboltin suuri osa tulee kaiken lisäksi DR Kongon reikä kaivoksista lasten käsin kaivamana

        Ei ole mullakaan tiedossa miten akkuja saataisiin litium tasoisesti tai paremmin enemmän ja halvemmin tarjolla olevalla tavaralla tehtyä

        Talvivaarankin nikkeli ja kobolttisulfaatit taitavat mennä perinteellisten akkujen valmistukseen?

        Sähköauton suureen tulevaisuuteen en luota juuri siksi että akkumateriaalit loppuvat kesken ellei sitten autoa lastata sillä hirmuisen painavalla perinteellisellä akkuteknologialla mikä entisestäänkin enemmän vaatisi lisää akkukapasiteettiä

        Edelleenkin olen polttomoottorin kannalla, mutta polttoaineena joka ma-tai biokaasu ja sitten myöhemmin ilman hiilidioksidista johdettu nestemäinen synteettinen polttoaine.

        Sillä eivät hallitukset ja raakaöljyyn pohjaava teollisiis pidä mitään kiirettä kun hallitukset tienaavat julmasti rahaa bensasta, dieselistä ja nestepolttoaineista siltä pohjalta ja öljy yhtiöt samoin olemassaolevalla teollisuudellaan ja pitkään saatavissa olevaan raaka aineeseen


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        On se Musk kuitenkin eräänlainen jonglööri ja silmänkääntäjä josta syystä sen juttuihin on pakko suhtautua vähän "tyynesti"
        Onhan se kyllä monta kehitystä laittanut kehittymäänkin vaikka ne alkuun olisivat oppineimmillekin utopian tuntuisia. Lopulta kuitenkin huippu insinööriosaamista ja ennakkoluulotonta toteuttamista.

        Se akkujuttu tietenkin on mahdollista toteuttaa jos on joku joka maksaa suurenkin kapasiteetin akkurivistöstä.Sehän onnistuu ihan perinteellistä akkuteknologiaakin käyttämällä. Litium akkuja jos suuren sähkömäärän varastointiin käyttäisi niin hyvin äkkiä loppuisi Litium ja koboltti kesken. Koboltin suuri osa tulee kaiken lisäksi DR Kongon reikä kaivoksista lasten käsin kaivamana

        Ei ole mullakaan tiedossa miten akkuja saataisiin litium tasoisesti tai paremmin enemmän ja halvemmin tarjolla olevalla tavaralla tehtyä

        Talvivaarankin nikkeli ja kobolttisulfaatit taitavat mennä perinteellisten akkujen valmistukseen?

        Sähköauton suureen tulevaisuuteen en luota juuri siksi että akkumateriaalit loppuvat kesken ellei sitten autoa lastata sillä hirmuisen painavalla perinteellisellä akkuteknologialla mikä entisestäänkin enemmän vaatisi lisää akkukapasiteettiä

        Edelleenkin olen polttomoottorin kannalla, mutta polttoaineena joka ma-tai biokaasu ja sitten myöhemmin ilman hiilidioksidista johdettu nestemäinen synteettinen polttoaine.

        Sillä eivät hallitukset ja raakaöljyyn pohjaava teollisiis pidä mitään kiirettä kun hallitukset tienaavat julmasti rahaa bensasta, dieselistä ja nestepolttoaineista siltä pohjalta ja öljy yhtiöt samoin olemassaolevalla teollisuudellaan ja pitkään saatavissa olevaan raaka aineeseen

        Kyl kyl, noinhan se menee, kuinka kirjoitat, siis akkujen kanssa. Minä vaan odotan, toivon ja uskon, että ne tekee ihmeitä sähkön taltioinnissa.

        Kiva katsoo, mitä tämä suuri myllytys ja kaikkien huoli ilmastonmuutoksesta saa aikaan. No (ehkä) just sitä hiilen talteenottoa. Ensi hetkillä kuitenkin odotan jonkun heittävän nelipyöräkotini ikkunasta kiven sisään ja näin pelastavan maailmaa.


    • edson

      Ny lähen eläkkeellä olevan autoni omaishoitajan (lue automonttöörin) luo kaffeelle. Ratkotaan mm. metsä-ongelmia

    • Ali-Baba

      Tässä metsätuvan rakentamista naapurin ja vähän kaukaisemmistakin boreaalisista metsistä. Minusta eivan hienoja. Jos olisi itsellä varaa asustella noin metsässä niin tekisin samanlaistyylisen tucan mutta saisin sen aikaan paljon ohuemmasta pyöreästä puutavarasta. Sellaisesta mitä meidän puupeltometsissämme pääosin kasvaa.
      Turveskatto ja saumatiivistys on myös varsin okay. Turvekattoahan osataan käyttää ilman metsääkin esimerkiksi Tanskassa ja Saksassa. Myös ruokokattoina.

      https://www.youtube.com/watch?v=4QvNaYgq7sU
      https://www.youtube.com/watch?v=nBvqF827Hm8

      Sisään vain vanhanaikainen puuhella hoitamaan lämmitystä ja keittiötä, niin avot, alkaisi ihna elämä metsässä.. Jos olisi pieni lähde tai puro naapurina niin avot!

      • edson

        Avot avot joo

        Mulla oli aikoinaan turvekatto Hesassa yhdessä "kodassa", mutta ei msiitä enempää kuin, että istutin jotain kasvejakin katolle, siis kukkia.

        Olisipa kokemusta pärehöylästä.

        Kiva katsella näitä pläjäyksiä, mutta tuossa alimmassa pätkässä se "savupiippu", mikä lähti koverretusta puusta ensin liki vaakatasoon ja sitten nousi savu pystyssä olevasta savupiipusta, sekin koverrettu ... vaatii viitseliäisyyttä, kun ekaks tulee mieleen sen puupiipun lahoamisominaisuudet.

        Tottahan tuo. Siis katto pään päällä, lämpö, vesi ja ruoka ... mitä muuta tarvitaan ? No tietysti niitä, jotka tekevät ne tärkeät yhteiskunnalliset työt, mutta näitä filmejähän katsotaan eläkeläisten silmälaseilla jeee


      • Ali-Baba

        nimenomaan se onkin muistettava, että nämä filmit katsovat eläkeläisten silmät ja tietyn tasoinen romanttinen horisontti. vaikka kuinka haluaisi, niin ei olisi enää itsestä toteuttajaksi muuten kuin todellakin tilaustyönä "pojille"


      • edson
        edson kirjoitti:

        Avot avot joo

        Mulla oli aikoinaan turvekatto Hesassa yhdessä "kodassa", mutta ei msiitä enempää kuin, että istutin jotain kasvejakin katolle, siis kukkia.

        Olisipa kokemusta pärehöylästä.

        Kiva katsella näitä pläjäyksiä, mutta tuossa alimmassa pätkässä se "savupiippu", mikä lähti koverretusta puusta ensin liki vaakatasoon ja sitten nousi savu pystyssä olevasta savupiipusta, sekin koverrettu ... vaatii viitseliäisyyttä, kun ekaks tulee mieleen sen puupiipun lahoamisominaisuudet.

        Tottahan tuo. Siis katto pään päällä, lämpö, vesi ja ruoka ... mitä muuta tarvitaan ? No tietysti niitä, jotka tekevät ne tärkeät yhteiskunnalliset työt, mutta näitä filmejähän katsotaan eläkeläisten silmälaseilla jeee

        Juu ja hitto, teki äijä hienon rinkankin. Ja tuo puun taivutus ... mutta hei, elmukelmua ... hyi ... tai no, päälle sitten jotain ? ja vesille kanootilla. Jep jep, mutta en luovu http://bot.fi/2vms Tämä siis sähkömoottorilla

        Jos neljästä ponttoonista yksi puhkeis, niin kepeästi kannattaa ihmistä ja ulkolaidoilla kiertää kunnon köysi.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        nimenomaan se onkin muistettava, että nämä filmit katsovat eläkeläisten silmät ja tietyn tasoinen romanttinen horisontti. vaikka kuinka haluaisi, niin ei olisi enää itsestä toteuttajaksi muuten kuin todellakin tilaustyönä "pojille"

        Just niin, romanttinen ja positiivinen horisontti. Ja pitää hyväksyä jos ei onnaa kaikki horisontit. Niin kauan kun on suht kondiksessa, siis näkee, niin kaikki on jees. Nyt tuntuu siltä, mutta tunne voi toki muuttuakin.

        Kaveri maalasi eilen piruja seinille, kun kerroin "haaveistani" Kuulemma minut ryöstetään Balttiassa, jollen aja rekkojen välissä. Marokoon ei kuulemma ole mitään asiaa, siellähän ... no joo.

        Juu ja jos auto laukee matkalla, niin tulee kallista hupia. No kattoremontin rahoilla olisi voinut tehä varmistuksia, mutta katon pitää olla kunnossa ja jos auto laukee, niin mitä sille voi, kun korjauttaa se. Tehä diili korjaajan kanssa tai ottaa velkaa tai jättää auto sinne ja lähteä kävelemään ja tulee sitten hakemaan, kun on saanut rahat kasaan tai. Mahollisuuksia on, mutta ei pidä hermostua.


    • edson

      Nyt mainos

      Garmin vivosport smart GPS activity Tracker kannustaa, mutta yksi pettymys tuli eteen. Ei mittaa päiväunien tasoa, ainoastaan yöunien

      Ja käytön opettelussa on opittavaa, mutta odotan, jos poika ottaa kaveriksi (garmin express sovellus) ja voimme nähdä toistemme suoritukset, vaikka se hikoilee ja mä en. Ja se on Saksassa ja mä en.

    • Ali-Baba

      Otan tähän nyt yhden clipin Puolan metsistä ja niiden käytöstä. Puolassahan on aivan hirmuisesti oikein hyvässä kunnossa olevaa metsää, mitä käytetään laajalti oikein eli korjataan vain vähän avohakkuina ja enemmän peitteisenä nauhahakkuuna.
      Puuta käytetään kunnioituksella eli siitä jalostetaan ihan risujakin myöten käyttökelpoisia rakennus ja huonekalutuotteita. Puuta jonkun verran m7yös käytetään kotipolttotarpeeseen, mutta teollinen polttaminen sähkön ja lämmön tuottamiseen kutakuinkin puuttuu kun se tuotetaan Puolassa taas omaa takaa löytyvällä hiilellä suurelta osin. Professori Ollikaisen laskelmien mukaanhan kivihiili oikein ja suurissa laitoksissa hyvillä kaasupesureilla tuottaa päästöjä vain neljäsosan puumassan polttopäästöstä

      Itse kun olen matkustellut Puolan etelästä pohjoiseen ja Idästä länteen niin olen päässyt näkemään sekä hyvät että huonot puolet Puolan elämisen tavoista.
      Metsät ovat kuitenkin laajalti sellaisia miksi hyvin huolehdittu boreaalinen metsä kasvaa ja minkä metsäluontoa ja elämää se voi ylläpitää.

      https://www.youtube.com/watch?v=U27RvmeMQUU

      Se mikä Puolasta on pysyvämmin jäänyt mieleen on syksyn alub sienikauppiaat mahtavine sienineen suoraan hinon metsän tuotteina ja pikkuviljelmien oman tuoretuotteiden ja kotihunajan myyntitiskit

      Onhan Puolassa paljon paskaakin, mutta jios minne niin sinne menisin juuri mainion ruoan ja hienojen metsien vuoksi. PohjoisPuolassa on myös erittäin hienoja järvialueita

      • edson

        http://bot.fi/2vng Tuossa pääpiirteittäin reittimme tältä kesältä Puolasta menomatkalta.

        Tiedän, että minun tapani polttaa puuta lämmöksi on todella tyhmää, mutta ainoa mahdollisuus. Heti, kun sähkö halpenee niin, että voin sitä kuluttaa 8-10 tuhatta kWh:a, niin en pätkääkään hae metsästä poltettavaa. En edes nuotiotarpeiksi, sillä kaasu siinäkin hyvä ja turvallisempi. Ja alhaalla oleva sauna muuttuu het sähkösaunaksi.

        No joku turisti eli kesämökkiläinen huutaa, että puusauna on paras, mutta huutaahan ne nytkin, että ... mut mä en heitä kuuntele, koska ovat turisteja.

        Mainio lyhyt katsaus ali sinulta Puolasta. Kun ois aikaa, huokaa eläkeläinen, jolla on aikaa.


      • Ali-Baba

        Sinähän menit lähestulkoon ainoan vielä koskemattoman ikimetsän, eli Bielowican metsän vierestä
        Kyllä minun mielestäni kotitaloudet voivat klapeja ja oksia käyttää sen vähän mitä nykyisin takoissa tai mökeissä käytetään vaikka tosiasia tietysti on että juuri se kotikäyttö suhteellisesti eniten päästöjä aiheuttaakin. Se on kuitenkin niin, että yksikin pieni kunnan tai jonkun muun puuta käyttävä lämpölaitos pöllyttää tunnissa ilmaan enemmän kuin kaikki saman alueen kotikäyttäjät viikossa tai jopa kuukaudessa.

        Puolassa muuten kasvatetaan ihan lihahevosiakin. Tosin taitaa suurin osa mennä vientiin Italiaan, missä se tulee osaksi salamia kun aito salami sisältää tietyn osan hevon lihaa


    • Ali-Baba

      Tässä mukava vilmin pätkä Pelkiasta missä uskolliset ystävämme vielä korvaavat zetorin ja Ponsseen.
      Taitaa olla Ardennien nousukulmat liikaa varsinaisille rautakoneille.
      Ystävät vielä tekevät hommia ruokapalkalla.
      https://www.youtube.com/watch?v=2Tjkcp1Pmd4

      • edson

        No tuossa oli tietysti jollekin sellaiselle sellaista, että saattaisi sanoa ... kyl on niin luonnonmukaista hommaa. Ehkä juuri kaupunkivihreä näin saattaisi ajatella. Ainakin siihen asti, kun pollet lastattiin kuorma-autoon.

        Ponsset eivät tietysti ole apinoita, mutta vaijerivinssit sitten avuksi. Ihmettelivät aikoinaan, että miksei minulla ole laitetta, mikä ottaa takaa ulosotosta voimansa ja vinssaa vaijerin avulla puut alas. No kerroin, että ei ole tontilla syöksylaskuun sopivia kukkuloita. Joo ja jos olisi, niin perustaisin sille kohtaa luonnonsuojelualueen.

        Muuten, vanha kansa sanoi aikoinaan, että hevonen syö kuin hevonen tai siis jotain sellaista, että tuplaten lehmän määrän, koska ei ole märehtijä. Eli biokaasulle zetorit


      • Ali-Baba

        Ne mainitsemasi vaijerivinssithän ovatkin yleisesti käytössä vuoristoisissa metsämaisemissa. Erityisesti USA ja Kanada alueilla. Tyynen meren vastainen rantahan on melkoista mäkeä mutta samalla erittäin metsäistä ja juurikin niitä hienoja punahonkia, seetrejä ja sypressejä.
        Maailmalla kasvaa ja käytetään metsää aika lailla, mutta täälläpäin koulutuksessa on sen verran puutteista että luullaan metsien olevan täysin lopetettuja muualta maailmasta ja että Suomenlahden eteläpuolelta alka palmuvyöhyke missä lehmät käyskentelevät iloisen ympäri vuoden ulkona. Todellisuudessa Suomessa ainoastaan käytetään pinta alan puustosta eniten väestön tarpeisiin suhteessa väestömäärään ja puuta ei osata arvostaa samalla tavalla kuin vaikkapa Japanissa, missä jokainen risukin hyötykäytetään pysyvänä materiaalina mieluummin kuin poltetaan.
        Meillä risua ja roikoa on kuitenkin väkimäärään nähden niin paljon, että kotitarve polttaminen nykyisessä mittakaavassa hyvin voidaan sallia.


    • edson

      Ennen kuin ehdin syventyä alin metsään tai zetoriin, niin kerron

      Jos on uskominen, niin unestani on syvää unta aika paljon. Aamuyöstä pitkä pätkä ja sitten kevyempää noin tunti ennen ylösnousua. Vivosport on hyvä ystävä. Se myös osaa kannustaa : ylös laiskuri

      Seuraava ostos ... äsh. No minullea ei ole ollut vuosikymmeniin sormusta sormessa, mutta meinaan hankkia Oura sormuksen. Ainoa ihmetys on siinä, että se on vedenkestävä 100 metriin asti. Onko kyseessä siis ihmisen oma musta laatikko?

      Jotkut uskoo hesarii, mä digii

    • edson

      No ni, nyt metsään

      ja muistelemaan, miten telkussa nykyään, ylenannissa varsinkin, kerrotaan parhaasta metsän kasvatuksesta ja sen tuotoksen korjaamisesta. Sillä on joku nimikin, mutta periaate on se, että metsä on vihreä koko ajan, vain vanhimmat puut kerätään, annetaan metsän uudistua luontaisesti jne.

      Oikeastaan toimin juuri noin, paitti että poltan liki kaiken kaatamani ja ehkä ensi keväänä osalle kaadetuista teen Alin filmien mukaista lankkusahausta. Niissä filminpätkissä on ollut hyviä vinkkejäkin. Siinä on vain säästettävä sahaa eikä laskettava koko ajan täysillä. Muuten. Paskapaperit ostan Ruotsin puolella kaadetuista ...

      Juu ja puru käyttöön myös. Eilen tuli jossain ... Pitääkö olla huolissaan- ohjelmassa hyvä purunkäyttöohje. Ensin kuitenkin kärpästen toukkia kasvattamaan

      • Ali-Baba

        Tuossa on syvemmin analysoituna sitä itsekästä järkeä ja hiukan huumoriakin, että ostaisisi "sellun ja sahatavaran" Ruotsista ja jatkojalostaisi sen täällä. Samoin haketta ja pellettiä poltettavaksi kun se nyt menee juuri päinvastoin eli svenssonit polttavat meidän puuta lämpölaitoksissaan.

        Se talouden salasana kun on se jalostus aste ja sen osat. Ei ole pakko olla raaka-ainetta omasta takaa jos osaa jalostaa jonkun toisen raaka-aineen. Näinhän nousi Japani ja Kiina maailmanlaajuisiksi teollisiksi tekijöiksi.

        Me voisimme ihan oikeasti ostaa raakapölliä sieltä missä sitä on nopeaa kasvattaa ihan oikeilla puupelloilla mihin hidas boreaalinen kasvu ei oikein sovi, ja sitten suorittaa itse sisään-ja uloskuljetus ja se jalostuspykälä mikä osataan ja mikä pystytään myymään.
        Tosin kun toisellla korvallaa kuuntelen Kenraalin paraatipuhetta, niin sillä ruotsin taidolla mikä hänelläkin on ei mitään minnekään myydä.


      • Ali-Baba

        Se YLE mainitsema metsänkasvatus oli nimeltään jatkuva tai nauhakasvatus minkä periaatteena on säilyttää metsän kohtuullinen jatkuvuus liikaa mitään metsän funktioita häiritsemättä. Jatkuva kasvatus on kaiketi maailmanlaajuisesti yleisenti ja silloinhan otetaan vain siivous ja hoitopuu nopeammassa kierrossa ja laadukkaampi tavara sitten runko kerrallaan leimattuna niin ettei avohakkuuta juurikaan synny. Niin voidaan koko ajan säilyttää riittävä hiilen sidonta ja biodiversiteetti metsissä. Puita kaadetaan siivouspuun jälkeen vain aikuisesta päästä eli meidän boreaalisessa perusvyöhykkeessä aikaisintain 80 vuotiaina havupuun osalta. Koivin osalta kiertoa voi vapaammin suunitella kun se kasvaa nopeammin ja "klapimmin" ;)

        Meidän nyky metsänomistajien ja Kepu Tiilikaisten suosima avohakkuu sen sijaan on ihan rationaalisti pääteltynä erittäin vahingollista sekä metsien hiilensidonnalle, että biodiversiteetille


    • edson

      Nyt paljastan luonteeni http://bot.fi/2vnh no näin siis facepuukissa ja sehän tuntee minut mitä parhaiten.
      Tuo olisi ollut liian yksipuolinen ja subjektiivinen tulos, vaikkakin totuudellinen, ellen olisi laittanut siihen alle pojille kysymystä ja sainkin heti vastauksen. http://bot.fi/2vnj Onneksi tänään tulee :

      Pumpumhiihtoa. Muuten ihan paska telkkuilta. Nyt sitten voi vertailla suomalaista hiihtäjää pyssy selässä muunmaalaisiin. Sopivaa viihdettä. Varsinkin, kun ei ees muistella teurastajan käskyjä 1918, vaikka satavuotiskäskyjä olikin. Okei, joskus keväällä ois tullu täyteen lahtarin 100- vuotiskäskyt.

    • edson

      Muuten.

      Jumaliste sentään. Jos murhamies valittaa vaikka hoviin, niin kyl se pidetään todennäköisesti kaltereiden takana oikeudenkäyntien ajan. Mutta nää natsit saa marssia kaduilla. Olis ihan Korkeasaaren paikka hoitaa nää suojaan itseltään.

      Ai ni, unohdin kaks asiaa. Teurastajahan symppas natsei ja Korkeesaareen pistetään osin sellasii eläimii, jotka on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Voishan siinä olla sellanen vaihtoehto, että laitetaan nää ihmiseläimet (anteeksi eläimet) häkkiin ilman vaatteita ja testataan, kuinka vahva on suvun itsesäilytysvaisto. Kasvaako karva pinnalle vai ei?

      • Ali-Baba

        Minä en hirveen huolissani jostain PVL liikkeestä ole ollut kun olen aina ajatellut niin, että rettelöitsijät ja riidanhaastajat on suhteellistettava vaikutuspiiriinsä. PVL on suhteutettava koko sakkiin jonka yleiskäsityksiä vastaan pyrkivät rettelöimään. Silloin heitä on vain 2-3 bussilastillista koko maassa eli käytännössä ei edes hyttysenpierun vertaa.
        Mutta jos yhteisössä esimerkiksi 20% rettelöi, kuten persut Suomi nimisessä yhteisössä voimakkaimmillaan, niin silloin on kyllä siinä yhteisössä osoitettava huolensa tai paheksuntansa
        Mannerheimin olen kyllä antanut vanheta rauhassa historiassa. Niin vähän aikaa lopulta elimme samassa maailmassa.
        Oikeita natseja ei kenenkään pidä sympatisoida eikä muunkaanvärisiä liikkeitä, joilla on samanlaisia piiloambitioita


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minä en hirveen huolissani jostain PVL liikkeestä ole ollut kun olen aina ajatellut niin, että rettelöitsijät ja riidanhaastajat on suhteellistettava vaikutuspiiriinsä. PVL on suhteutettava koko sakkiin jonka yleiskäsityksiä vastaan pyrkivät rettelöimään. Silloin heitä on vain 2-3 bussilastillista koko maassa eli käytännössä ei edes hyttysenpierun vertaa.
        Mutta jos yhteisössä esimerkiksi 20% rettelöi, kuten persut Suomi nimisessä yhteisössä voimakkaimmillaan, niin silloin on kyllä siinä yhteisössä osoitettava huolensa tai paheksuntansa
        Mannerheimin olen kyllä antanut vanheta rauhassa historiassa. Niin vähän aikaa lopulta elimme samassa maailmassa.
        Oikeita natseja ei kenenkään pidä sympatisoida eikä muunkaanvärisiä liikkeitä, joilla on samanlaisia piiloambitioita

        "Silloin heitä on vain 2-3 bussilastillista koko maassa eli käytännössä ei edes hyttysenpierun vertaa."

        Mä suhteuttaisin nämä kyllä kaikesta huolimatta Korkeasaareen, vaikka tiedänkin, että pieru pääsee häkistä.

        Mannerheimin jalustaan haluan aina kusta. No okei, osaan liioitella, mutta ei se M. ainoa sotilas ole maailmassa eikä kait silloin aikoinaan Suomessakaan. Yleistän hieman nyt eli sanon eli kirjoitan, että yleensä itseään isommiksi kasvaneiden sotilaiden eräs piirre on ollut se, että pakoon sitä on pitänyt jostain syystä aina lähteä. Ja kuka sitä on silloin verta vuotanut, kysyn vaan.


    • Ali-Baba

      Eikös muuten ollutkin hienoja nuo Pelkialaiset työhevoset. Niitä ihan oikeasti on siellä vaikka tuossa hommassa esitetty lähinnä u-tube tarkoitukseen. Pelkia on aina kuitenkin käyttänyt hevoisia maatalous ja metsätöissä ja hianoja ovat pollet.
      Pollevoiminhan meilläkin aika pitkään tukit metsästä uittopaikoille koottiin. Se on kuitenkin mennyttä aikaa ja erilaiset zetorit ovat pollet pääosin syrjäyttäneen ja mitä tulee metaanin tuottoon niin kyllä pollekin sitä isohkoja pilviä päästelee vaikka itse köntti on kuivempi kuin se läjä

      Jos pollen ja miinan läjät otettaisiin talteen ja käytettäisiin biokaasureaktorin kautta niin saataisiin hyödyllistä ja puhtaasti palavaa tuotetta ja vähennettäisiin kovastikin vesistöpäästöjä

      • edson

        Joo, mutta kannattaako ensin ruokkia jumalatonta laumaa, että saadaan metaania. Okei okei, saadaan tietysti myös maitoa, juustoa ja meetfurstia kananmunia unohtamati, mutta vuohella olisi myös oma sanansa sanottavana, paitti siitä teurastamisesta. Mutta että kesälomalaisille ja kotomaan mökkituristeille grillikylkee ... hanttiin lyön


      • Ali-Baba

        No ei varmasti sen metaanin takia kannata julmaa eläinlaumaa ylläpitää, mutta se ruoaksi välttämättä tarkoitetun läjät voisi käyttää metaanin tuottamiseen sen sijasta että se valutettaisiin pellolta ojiin, ojista jokiin ja joista merenlahtiin
        Kohtuus kaikessa, olisi parasta, mutta tällä hetkellä vallitseva hallinnollistaloudellinen ajatus pohjaa jatkuvasti kasvavaan tuotantoon maksimaalisella voitolla. Erityisesti kiinalaisia kansana vaivaa geneettinen ahneus. Tosin täälläkin kohtuuden ääntä ei missään asiassa monikaan edes halua kuulla.

        Minä tarjoaisin mielelläni kotimaan mökkituristeille tatteja ja särkiä.


    • Ali-Baba

      Tässä alkajaisiksi hienohko valikoima hevoisia. Siitä irtoaisi melkoinen salamisaaliskin. Ah! Hevoiskäristystä tattikastikkeella
      https://www.youtube.com/watch?v=khv9vHVn2sg
      Pelkialaisista hevoistyype3istä on vielä laitettava tarkempia hevoisteluja

    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Telkasta muuten tuli pitkästä aikaa havaitakseni vanha aikamatkustaja sarja Dr. Who

      • edson

        Hitto, ekan jakson nimi "Taivaalta tipahti nainen", mutta ei enää katsottavissa areenalta.

        Noi hevosvankkurit ja muut rattaat. Kerran olen käynyt Hesassa asuessamme katsomassa valjakkoajoja, oli jossain muistaakseni Tuomarilassa tai sitten ei. Juniori ei ollut vielä syntynyt ja olin vanhempien lapsieni kanssa ja he tykkäsivät. Ei ainutta lausetta, koska lähetään kotiin.


    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Niistä hevoisista ajautui Tsingis Kaanin aikaisiin selviytymistapoihin. Mielenkiintoisia nekin ja valottavat hiukan sitä miten taigan kasvatit kykenivät lataamaan lähes koko Euroopan ja Kiinankin silloin.
      https://www.youtube.com/watch?v=xJKj30Csaks
      Salaisuushan oli se, että ratsasta sapuskallasi ja kypsytä syötävä määrä satulasi alla

      • edson

        Kyllä kyllä, hevonen on ollut monessa kulttuurissa ihmisen paras ystävä. Nyt ovat ne piskit.

        Tuosta puolalaisten ylväästä taistelusta olis kiva lukee, jos jaksais. Heillä ne hevoset ovat olleet vähintään yhtä tärkeitä kuin suomen hevonen

        Хөөе, чи зодсонгүй


    • Ali-Baba

      Tuntuuko sellainen tyyppi kuin kalastaja Pääkkönen mitenkään tutulta. Sellasen naama on aika usein esillä jos jonkinlaisessa luonnon vastustamisessa ja lihansyönnin kieltämisessä.
      Tyyppi kuitenkin lentelee tiiviisti saamani tiedon mukaan pitkin maailmaa lentokoneella, joten eihän hän virheäkään voi olla.
      No ehkä se on sittenkin joulupukin joku tontuista!

      Menen etsimään vaihteeksi jotain yleissivistävää mikä ei ole Pelkiasta peräisin vaikka vielä jäi setvimättä mahottomat Pelkialaiset oluet. Kyllä siitä maasta löytyy jos jonkunlaista ruokaa ja juomaa.
      Itseasiassa suklaankin pääosiltaan toivat Pelkialaiset afrikan tiluksiltaan Eurooppaan vaikka perimätieto kertoo, että kaakaopapua osasivat intiaanitkin käyttää jo ennenkuin Kolumbus heidät virallisesti löyti. Epävirallisestihan heidät ovat löytäneen sekä viikingit, että turkkilainen ottomaaniamiraali Piri Reis
      Itse epäilen että Eteläamerikan intiaaneilla on kyllä ollut yhteyksiä tyynen meren yli jo kymmeniä tuhansia vuosia sitten.

      • edson

        Pääkkönen on Pääkkönen ja oli linnassakin. Kinasi aikoinaan ainakin yhden vihreen kanssa kalasta ja vapauta tyylistä. Se vihree on jotenkin valunut taka-alalle, hitto kun en muista nimeä, oli tutkija.

        Joku joki, jota on käytetty uittoväylänä, se perataan nyt vaelluskaloille. Tää liittyy Pääkköseen. Ja se saunakin siellä Hernesaaressa. Ja sit joku leffa, missä se näyttelee ja Spike ohjaa.

        Lisää vihreitä, jotka polkevat polkupyörällä ja takaisin sitten lentäen. Aalto ja Soininvaara. Ei ne vastaa minulle facessa, vaikka ystävällisesti tiedustelen. Tosin omalla tavallani ystävällisesti ja samalla ihmettelen, ettei edes oman puolueen jäsenelle viitsitä vastata. Ihmetellessäni suuni vääntyy ilkikuriseen asentoon


      • Ali-Baba

        Oliskohan se ollut Pääkkösen saunakaveri, Vartia?
        Miul on taas tapaaminen Amiraalin luona Puistolassa samaan aikaan kuin aina


    • Ali-Baba

      Käydäänpä sitten vaihteeksi siellä minne ei diesel homellakaan pääse, ellei mene ensin rahtilivalla Puerto Monttiin tai kroatialaisten siirtolaisten Punta Arenasiin Tierra de Fuegon lähimaastoissa
      Tässä otteita Valdivian biotyypistä eli eteläisestä merellisestä kylmän metsän vyöhykkeestä.
      Tyypillinen puu ei ole Anna Puu vaikka isänsä mukana Chilessä pentuna olikin vaan Araucaria, mikä on siellä ollut olemassa jo dinojen ajalta
      https://www.youtube.com/watch?v=n23LkyZ4n7g
      Eräänlainen männyn tapainen pitkäkuituinen puu.
      Chile on yksi maailman suuria pitkän puukuidun ja sahatavaran tuottajia.
      Arauco joka on chileläinen sellun ja paperin suurtuottaja tekee yhteistyötä Stora Enson ja ilmeisesti myös UPM kanssa Braziliassa ja Uruguayssa

      • edson

        Anna Puusta tuli mieleen se hygieeninen jazz. Puu ei sitä esittänyt, mutta on rikollista, että joku menee mustien alueelle hygienisoimaan. Linnaan noi kuuluisi ja siellähän ne olivatkin.

        Mutta itse pitkäkuituiseen. Nää maalaistollot myy sitä sellunkeittoon ja suurella äänellä puolustavat just toimintaa sillä, että on pitkäkuituista. Vetäkööt itsensä puunoksaan kuiduillaan. Spede sentään sitoi hiiltä puupalttooseensa ja veikkaan, että se kestää kulutustakin enemmän kuin Haukion mekot.


      • Ali-Baba

        Ihan oikeesti sitä meidän pitkäkuituista eli mänty-tai kuusikuitua voi jonkin verran siivous ja "haravointipuun" (Viittaan Trumpin metsänhoitoon) jonkun verran käyttää mutta sitä pitkää kuitua saisi myös erinomaisen hyvin ja paljon kuituhampusta mikä sekin kasvaisi meidän lämpötila alueillamme erinomaisesti ja tuottaisi sivutuotteena korkean luokan ravinto-ja kosmetiikkatuotteita.
        Sellun keitto on vain yhden yksinkertaisen jalostusasteen tuete ja siksi se pitäisi muiden puumaiden tasvoin jättää pienemmälle vientiosuudelle ja viedä, jos osaa myydä, korkeammin jalostettuja tuotteita ja nopeasti kasvavaa lyhyttä kuitua kiinalaisten perseen pyyhintään
        Kaikista noista nähdyistä u-tube klipeistäkin näkee, että siellä missä puusta pienempi osa käytetään selluun, sahatavaraan ja teolliseen polttamiseen siitä puusta tehdään jos jonkinnäköistä rakennus ja huonekalu, jopa koristetuotettakin. Kaikki tuotteita joihin puun kovuuden ja laadun pitää olla aikuista puuta siinä selektiivisessä hyödyntämisessä mikä pitää metsäksi jätetyn metsän jatkuvana metsänä ilman merkittäviä avohakkuita paitsi tuulenkaatojen osalta. Niitä kun sattuu muuallakin maailmassa, eikä vain meillä.

        Tämä siis tuli Anna Puusta virikkeenä! :)


    • Ali-Baba

      Öyhtä-nöyhtä!
      ex merikapteenit senkun vanhenee. Eikka yllättäen halusi nousta punkastaan pyörätuolille ja selvis melkein ilman apua.
      Örjan entisellään. Vatsa vaan kasvaa ja ajatus pakenee vatsaan vähän kerrallaan.

      Räntääkin piti alkaa satamaan ja oli täys pimeetä ja loskaista jo puoli kolme.
      Taitaa olla parasta kotimaista talven alkua
      Kenties on Dr. Whokin kotiutunut työreissuiltaan kun ei varmaan kukaan mielellään ajele näissä valoissa ja keleissä

      Pitää yrittää keksiäjotain aurinkoista tuolta tuubin ja netin puolelta. Aina tqai ainakin vielä tahtoo joku puunsahaus tai kasaus homma lukita hypnoosillaan

      Joka paikassa tai tarkalleen lähes joka paikassa on tullut käytyäkin ja pitää tehdä melkoinen virtuaalimatka saadakseen jotain elämystä.

      Saatan yrittää Sipoerian suuria jokia tänä iltana ja mahdollisesti viereilla keskellä Siperiaa olevassa Igarkan jokisatamassa mistä kauan sitten Hacklininkin laivat hakivat siperian sahatavaraa ja tukkia Jäämeren kesäsesongin aikana

      Igarkaa ei muuten löytäisikään kuin laittamalla googlen Siperian karttaan haun sille

      • edson

        Joo, lähin etsimään http://bot.fi/2vom ja löysin. En tiedä, välitätkö katsella Kiehtovaa maailmaa ja Joanna Lumleyn juontoa, mutta sehän on meille, jotka emme sinne päin mene koskaan. Kulki junalla Kiinasta Moskovaan. Toisaalta tämä toinen reissaaja matkusti aikanaan entisten Neukkulandian mailla, Kaspian ja Mustanmeren välissä olevissa valtioissa, sinne minä menisin mieluummin.

        Ja sitten oli reppureissaajat, ne olivat hyviä tyyppejä.


      • Ali-Baba

        Onkos mitään väliaikatietoa, missä se moottorpyöräl matkaan lähteny beli kurvailoo?


    • suomummo

      Aika erikoista, että Ali sietää nuo a-mummun hirttouhkaukset ilman kommenttia. Olihan a-mummu Ceen ohella ainoa elämäläinen, jonka hän kelpuutti seuraansa. Tärkeämpää on ilmeisesti tuon sekopää-edsonin huomio. Cee syrjäytettiin noin vain ilman syytä.

      Vaikka kolmea viikkoa ei ole mennyt edellisestä "hyökkäyksestä", puutun jos huomaan moraalinne menneen vielä entistäkin alemmas.

    • Ali-Baba

      Minulla ei valitettavasti ole mitään käsitystä mistä uhkauksista ja tason laskemisista Njurmeksen ihmisläjä puhuu.

      Minun tietojeni mukaan täällä on ihan moraalittomasti näytetty puunsahaus, kalankäsittely tms filmejä ketään uhkailematta. Ei edes ihmisläjää. Hänkään ei saa minkäänlaista kommenttia muutoin kuin tultuaan itse niitä kerjäämään kuten nyt, ja ei aina edes kerjättynä.

      Sen toki tiedän että tämä iloinen läjä takuuvarmasti kestää vain kolme viikkoa kerrallaan tasaistra ja rauhallista elämää ja sitten keinoja kaihtamatta kehittää jostain kalabaliikin.

      Nyt ei tosin mennyt edes kolmea viikkoa. Olin vbarautunut uuteen riidan nostatukseen vasta joulunalusviikolla, mutta jos oli pakka tehdä haluttu kommentti sitä ennen niin mikäs siinä

      Toistetaan nyt sekin että ketään ei ole syrjäytetty mutta en katso olevan hedelmällistä kirjoitella ketjussa mikä on läjän manipuloima ja missä läjän vaatimalla huomiolle on antauduttu

      Se on vähän sama kuin kunnon muslimi menisi sianjätöstä kunnioittaen kumartamaan

      Tuliko nyt parempi olo kun sai taas ilman mitään syytä tulla reuhtomaan.

      Vai onko nyt kateutta Edsoniakin kohtaan, jonkla kanssa vaihdan filmejä ja jopa rauhallisia poliittisia ajatuksia. No voisin tuohon tietysti vastata kysymättäkin. Patologinen narsisti kun on katellinen kaikeel tiedostamilleen jotka hänen sairaassa päässään saavat huomiota ja hän ei!

      Ja sitten taas yritys jatkaa normaalia teknispoliittista matkailukeskustelua tällä kanavalla

    • Ali-Baba

      Tässä nyt Unkarissa katsomassa miten valmistetaan Tokajitynnyreitä. Näitä voisi varmaan saada aikaan Edsonin verstaassakin ja antaa Dr. Who Peromotionin hoitaa myynti hyvään hintaan autenttista käsityötä haluaville. Vaikka ihan aiottuun käyttöönkin
      https://www.youtube.com/watch?v=AairvkF_jHg

    • Ali-Baba

      Sokerijuurikkaan käsittelystä ei olla vielä yhtään vilmiä katsottu. Tässä näyte Sveitsistä missä samalla huomaa, että huippuviljelyä ja maataloutta ei tehdä pelkästään auringonpaisteen maissa vaan lunta ja pakkasta on lähes kaikissa teollisissa maatalousmaissa

      https://www.youtube.com/watch?v=HoRnuQJsaVw

    • Ali-Baba

      Ja jatketaanpas sitä maataloussarjaa kun kaikki maataloustuotteita syömme ja osin itsekin jatkojalostamme, paitsi en mie enää.
      Tässä omenaa mehuksi isommassa mittakaavassa. Meilläkin voitAISIIN HURJANAKIN OMENAVUONNA VALMISTAA KAIKKI OMENAT MEHUIKSI TAI SOSEIKSI JA SÄILÖÄ TALVEN MYYNTIÄ VARTEN, MUTTA MEILLÄ ON JOSTAIN SYYSTÄ PÄÄDYTTY SIIHEN, ETTÄ KOTIMAISET OMENAT MAKSAVAT MALTAITA KAUPASSA JA SUURI OSA HYVÄN VUODEN TUOTOKSESTA KUSKATAAN SUORAAN KAATOPAIKOILLE. eN OLE IHAN PÄÄSSYT JUSSIEN MIELENLAATUUN MUKAAN TUOSSA HYVÄN TAVARAN MIELUUMMIN TUHLAAMISESSA KUIN HYÖDYNTÄMISESSÄ. Nyt ehdin kirjoittaa sen verran ennenkuin huomasin Caps Lockin menneen päälle jotta kirjoittaisin sen uusiksi. Siis huutokirjaimet ovat vahinko

      https://www.youtube.com/watch?v=JI6dcTaqWZw

      Saksassakin kasvatetaan hirmuisesti omenoi ja laatuomenoikii. Yks suurimmista keskittymistä on Elben länsipuolinen Altesland Hampurin alueella. Puolassakin kasvatetaan hirmuisesti omppuja kuten muitakin hetelmiä

    • Cannery-Row

      Uusi tarinan vääntäjä tässä, Nimimerkillä Cannery Row. Koetan niputtaa muutakin kuin yhtä ja samaa anjovista purkkiin. Otetaan kuitenkin iisisti hiipien näin aluksi. Statistiikkaa. Ikää 60 ja taatusti herrasmies. Tai no niin. Sinnepäin. Turun seudulta ollaan. Meri lainehtii tuossa ihan vieressä. Musiikkimakuni on enempi sitä 50/60/70/80 luvun saantoa. Nykymusiikki ei oikeastansa nappaa millään muotoa otsalohkooni. Kuuntelin justiinsa netistä Christien biiisin "San Bernadino" parikin kertaa. Kokeilen liimata tähän. Onkohan tämä palsta ja porinapata nyt se San Bernadino jossa aurinko paistaa. https://www.youtube.com/watch?v=eAAqAho_BsU

    • Ali-Baba

      Tämä on juuri se porinapata ja siksi otettiinkin mallia naapurimaan Ruotsin kirvesmiestaidoista noin 1100 luvulla.
      Siinä näkee samalla otteen ruotsalaisesta metsästä missä silmällä näkee että on käytetty jatkuvaa kasvatusta ja hoidetussa sekä harvennetussa metsäässä on eri paksuisia ja eri ikäisiä runkoja.

      Työnäytteen malliksi otettu puu oli 195 vuotta vanha eli niin vanha, että Suomessa virallinen metsänhoiti olisi ehtunyt ulvoa 120 vuotta että ylivanhaa eikä sido hiiltä. No tosiasiassahan 195 vuotias mänty vasta alkaa tulla laatutukin kaatoikään ja nopeampi kasvu alkaa hitaantua siinä 300 vuotta vanhalla männyllä

      Hienosti ovat kyllä pelkällä kirveellä ja nuijilla saantte hirmuisen tukin ositettua moneen pitkään rakennusparruun. Siinä on hiili jatkanut sitomistaan kirkon tornissa 1000 vuotta ja näkyi puutavara edelleenkin olleen priima kunnossa

      Ihan kuin olisi canned wood: https://www.youtube.com/watch?v=DJEdl6CoM6o

    • Ali-Baba

      Stetsonille kehoitin kaivamaan sen Igarkan jostain Yakutista esiin. Tässä pieni pätkä sieltä päin mihin piti tulla mukaqan näppärä karttakin mikä näyttää Stalini hylätyn 875 km ratahankkeen minkä piti yltää Igarkaan asti vaan ei koskaan päässyt.

      https://www.youtube.com/watch?v=jk2DsiRZYRM

    • Ali-Baba

      Miten onnistuinkin valaistumaan vieä Portugallian korkkitammimetsistä jotka ovat Euroopan suurimmat. Ei senpuoleen on Setubalissa ihan oikea ja melko muhkea sellutehdaskin

      Tuo korkin tqarina on sillä tavoin hyvin opettavainen, että siinä puusta huolehditaan hyvin koko sen elinikä ja lypsetään vain mikä on puuta tappamatta lypsettävissä.
      Samoin se, että Korkkitammen hyödyntämisessä ei synny lai nkaan ns. tähdettä tai jätettä vaan kaikki puusta otettu käytetään eri tavoin jalostettuna hyödyksi

      https://www.youtube.com/watch?v=JewMikbKOI0

    • aurora5

      Edson kirjoitti eilen jotain minkä moderaattori poisti S24:n sääntöjen vastaisena. Rehentelevä tunnustus tuli ketjuun klo 17:24:

      "Hampusta on moneen, myös viihteeseen ja hamppuköysiin. Taisin siinä poistetussa ehdottaa, että ammu hirttäisi itsensä. Nyt kehotan noitaa kanssa samaan."

      Minuahan te olette aina lyöneet kuin vierasta sikaa, mutta nyt edson toi tänne suosikkiasi a-mummua koskevan julman fantasiansa. Ei puhettakaan että olisit hillinnyt tuon raivopään mielikuvitusta, vaan hyväksyit raa'at puheet vastaansanomatta.

      Vasta vähän aikaa sitten elättelit toivoa, että a-mummu ja edson alkaisivat "tulla toimeen" ja juttelisivat ketjussa sopuisasti. Toivotko vielä samaa? Ei edsonista ole toimeentulijaksi kenenkään kanssa. Hän on polttanut sillat takanaan Elämä-ketjussa, miksei tekisi saman täällä ennen pitkää. Minkä hurjimus luonteelleen mahtaa?

      Olet keksinyt minulle näköjään uuden nimen: ihmisläjä. Mutta narsistihan minun piti olla, ne
      ovat yleensä viehättäviä pyrkyreitä. Läjä antaa paremminkin kuvan masentuneesta, alistuneesta ihmisestä. Koeta valita herjanimityksesi paremmin.

      Mitä siltojen polttamiseen tulee, olet siinä oikea "siltainsinööri Jaatinen". Ceen olet karkoittanut, a-mummun vielä varmemmin. Ajan kysymys, milloin jompikumpi kapteenitutuistasi tekee ratkaisevan virheen ja saa lähteä.

      Mitähän mahtaisivat oikeat karskit metsäalan karjut tuumia sinun hölmöistä hevosvideoistasi. Puunkorjuuta noin alkeellisilla menetelmillä, no way. Totena ottaisivat ja sinulle naurettaisi. Harvoin edes ystäväsi edson reagoi niihin, koska miten yhdistää pollenkakka hänen digitaalisuutta palvovaan maailmankuvaansa.

      Yhdessä jutussasi haaveilit asumisesta metsässä. Tuota taas lyö korvalle kaikki paha, mitä olet puhunut suomalaisesta metsästä. Vaatimattomissa oloissa ilman sähköä metsä kostaisi, lähettäisi hyttysparvet kimppuusi ja suden ruokavarastojasi tonkimaan.

      No, joku unelmoi metsätorpasta, toinen ihmisten hirttämisestä, unelmienne skaala on yhtä epärealistinen kuin te kirjoittajat itsekin. Sovitte yhteen oikein hyvin.

      Ähkyä pierujoulua toivotan minä ja njurmeslainen, kuka lie.

      • edson

        Ekan kirjoitukseni jälkeen luin tätä araa

        Jos sanoisin, että hirtän sinut, niin se olisi aika raakaa. Tosin noidille on tehty joskus kokkojakin. Ja siat kärvistetty kokonaisena vartaalla ja ammut eli lehmät, no teurastamolla ammuttu piikki päähän

        Ai se olinkin minä se joka sanoi ihmisläjäksi, en enää muistanut. Ole hyvä vaan, ihan osuva nimi.

        Oonhan mä kokeillut siellä elämän laskiämpärissä alinkin sietokykyä ja kirjoitin, että kaikillehan minä toivon paskamaista jouluu., myös alille ja whoollekin. Kaikille ihmisille jotka vaan sattuvat näkemään kirjoituksen.


      • Ali-Baba

        No, jos sinä tai joku muu on käynyt poistettuja runoja kirjoittamassa, niin tuio läjä kuvittelee ja ilmeisesti vaatii, että minä ne olisin hänen kqaillaan mikroskoopilla käynyt lukemassa ja tallentamassa ja että olisin esimerkiksi sinun pomo. Kaikki hyypiömäisen naurettavaa ja järkeä vailla kuten kaikki läjän tuottama rikkivety ja merkaptaani.

        Läjä edeleenkin yrittää hinkata että joku olisi ajanut yhdenkään kirjoittqajan pois. Sekään ei pidä edes siteeksi paikkaansa vaan jopa läjä on aina ilmoitettu tervetulleeksi normaalien keskustelutapojen piiriin. Se että minä vetäydyin pois toiselta ketjulta ei johdu kenestäkään muusta kuin juurikin läjästä joka onnistui manipuloimaan lopulta myös Ceen uskomaan, että minä kiltti, lapsirakas (mitä raakaa kaksinaismoraalia) mummo olen joutunut vyörrytyksen kohteeksi ja poistamaan ajatukset kuka on vyörytykset väkisen kaivanut esiin sellaisistakin jotka eivät luonnostaan ole siihen halukkaita. Ja yritys senkun jatkuu. Se on läjän elämää eikä sitä mikään järki tai kohtuus pystyu muuttamaan. Se seuraa perässä kuin pieru baijerilaisissa molskihousuissa. Ei hellitä kirjoittipa mitä tahamnsa kelle tahansa. Se on kuin teho tai turbotalikko, mikä kaivaa herkeämättä kellon ympäri kufittelemaansa paskaa mitä voi milloin kenenkin päälle kaataa.


    • edson

      Minä sinulle kerron, että lähen koht hautajaisiin. Ehkä en ehdi lukea yön tuotoksiasi. Sitte koitan pitää näppini erossa Elämästä tai siis ei sitä tartte ees koittaa, se on helppoa.

      Viime yönä vain vähän syvää unta, eilen keskimääräinen leposyke 68, päivän askeleet vain 1600 ja sillä ei ole pitkälle pötkitty. Siksi olinkin vain sisällä sillä en olisi päässyt noilla askeleilla edes postilaatikolle ja takaisinkin olisi pitänyt tulla.

      Stressi http://bot.fi/2vp2 missä huomioitava tuo vaakamusta. Se ei ole unea, vaan töllöstä taltiointeja

      • edson

        Pikasilmäys yön tuotoksiisi antaa hienon lauantai iltapäivän mulle. Taas pääsee pohtimaan.

        En tiijä, lupasinko liikaa? Voi olla, että istutaan kumppanin ja hänen sisarustensa kanssa hänen tätinsä muistoa. Minäkin muistan aina 1972 lähtien hänet. Taivaalliseen kuppikuntaan astui hän 94 vuotiaana viikko takaperin.

        Joo ja sit noin hiihdot ja pujottelut ... Onneks ne on nauhalla eli saavutettavissa, kuten nämä alin kirjoituksetkin. Toista se on ylenantiareenassa, missä jotkut menevät liiankin nopeasti roskikseen.


    • Dr.Whoo

      Hulluja, noita-akkoja, ihmisläjiä, vihreitä punikkeja, roistoja, lehmiä, älykääpiöitä, hirtettäviä, naisten hakkaajia, ähkyä pierujoulua, vittumaista itsenäisyyspäivää...ja nämä kaikki ilmaukset pikaisesti lukemalla vain parin päivän viesteistä. Pitäisköhän kirjoittaa näitä muistiin oman sanavaraston kartuttamiseksi?

      Ja samaan syssyyn jossain kirjoituksissa meikääkin moititaan siitä etten ole moittinut Edsonia kielenkäytöstään. Vain häntäkö pitäisi moittia? Minä harvoin moitin ketään, varsinkaan jos asia ei suoranaisesti koske itseäni. Toisinaan kyllä joudun ampumaan alas liian likellä lentäviä marmattavia lentonaisia..
      Ja nokkelimmat hyvämuistiset muistanevat että kyllä meikältä on tullut muutamaan otteeseen Edsonin kielenkäyttöön liittyvää kritiikkiä "vatipäineen" jne.

      Muttapa mutta, tämä (nämä) palstat ovat näköjään muuttuneet yhä enemmän jonkinlaiseksi taistelutantereeksi toisiaan enemmän tai vähemmän vihaavien kirjoittajien välillä. Tässähän tämmöinen herkkäsieluinen runoilijaluonne voi vain sivusta seurata ja äimistellä.

      • aurora5

        Tuollaiset noidat, roistot, ihmisläjät, vatipäät, lehmätkin ovat pelkkää vähättelyä verrattuna siihen, että ihmistä kehotetaan toistuvasti hirttämään itsensä. Se tuntuu todella pahalta ja herättää jopa pelkoa siitä, että uhkaaja todella hakee sinut käsiinsä rasvattuine köysineen. Jo kuvitelma, mitä ahdistelija ajattelee kirjoittaessaan "kuolemantuomion", tuo mieleen todella häiriintyneen rikollisen. Kysymys ei ole enää hirtehishuuumorista, vaan paljon vakavammasta.

        Kuinka ollakaan, presidentti Tarja Halonen puhuu parhaillaan TV:ssä primitiivisestä naisvihasta, metoosta ja vanhoista sovinistisista asenteista jotka niihin johtavat. Nuo liitetään tavallisesti nuorempiin ihmisiin, seksuaalisesti värittyneeseen sukupuolten taisteluun. Mutta miksi iäkäs perheenisä alkaa yleisellä keskustelupalstalla ajojahdin tuntemattomia vanhempia naisia kohtaan, sitä ei ole helppo käsittää.


      • aurora5

        Nuo "kevyet" hirttokehoitukset alkoivat somessa kypsymättömien teinien keskinäisestä huulenheitosta. Vanhemmasta ihmisestä ne tuntuvat inhottavilta, koska elämänilon ylläpito ja toipuminen loukkausten jälkeen on tässä iässä muutenkin vaikeampaa kuin huolettomassa nuoruudessa.

        Ota edson oppia niistä kauan eläneen sukulaisesi hautajaisista. Ilmeisesti et ole ennen tuntenutkaan ketään sittemmin kuollutta läheistä ihmistä. Mieti sitä hirttoasiaa: olisiko mukava joutua tapaamaan hirttäytyneen ihmisen omainen. Alkaisi varmaan omaakin kurkkuasi kuristaa.


    • Dr.Whoo

      Olen rauhanomainen luonne, en siis osallistu kiistoihinne kuin ulkopuolisena riippumattomana tarkkailijana.

      Lisäksi vältän viimeiseen asti "keskusteluohjeiden" antamista, mutta vähän särähtää korvaan tuo A:n jatkuva muiden puolesta puhuminen: milloin ceen, amummun, tai ravun nimissä valitat heidän joutuneen Alin tai Edsonin ajojahdin tai ties minkämoisen palstalta karkoituksen uhriksi.
      Eikö jokaisen pitäisi puhua ainakin tällaisissa asioissa vain omasta puolestaan? Vai oletko sinä saanut valtuutuksen edustaa mainittuja henkilöitä?

      • aurora5

        Ei täällä mitään valtuuksia tarvita. Minä puhun kiusan kohteeksi joutuneen naissukupuolen valtuuksin. Niinhän te miehetkin puolustanne toisianne. Osa elämäläisistä on niin hienotunteisia, että eivät välitä puuttua kiusaamiseen peläten loukkaavansa entisiä keskustelutovereitaan. Minä puutun sitten heidänkin edestä.

        Keskusteluohjeet, hahhah. Jos sinä antaisit keskusteluohjeita, sulkisit minut ensimmäisenä koko ketjuista vaarallisena tapauksena.

        Jos sinuun särähtää kaikki minuun liittyvä, minuun särähtää se, että miksi tulet aina vain erotuomariksi? Eikö noista Alin videoista löytyisi keskustelunaihetta sinullekin, kun oikein pinnistät sitä insinööripuoltasi. Jokaisesta miehestähän semmoinen löytyy.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Ei täällä mitään valtuuksia tarvita. Minä puhun kiusan kohteeksi joutuneen naissukupuolen valtuuksin. Niinhän te miehetkin puolustanne toisianne. Osa elämäläisistä on niin hienotunteisia, että eivät välitä puuttua kiusaamiseen peläten loukkaavansa entisiä keskustelutovereitaan. Minä puutun sitten heidänkin edestä.

        Keskusteluohjeet, hahhah. Jos sinä antaisit keskusteluohjeita, sulkisit minut ensimmäisenä koko ketjuista vaarallisena tapauksena.

        Jos sinuun särähtää kaikki minuun liittyvä, minuun särähtää se, että miksi tulet aina vain erotuomariksi? Eikö noista Alin videoista löytyisi keskustelunaihetta sinullekin, kun oikein pinnistät sitä insinööripuoltasi. Jokaisesta miehestähän semmoinen löytyy.

        Jaahas, nyt jo saan siis minäkin keskusteluohjeita mistä minun pitäisi keskustella kenenkin kanssa. Siis miehekkään insinöörimäisistä asioista muiden miesten kanssa?

        Mutta kuten lienet huomannut, ei täällä muut miehet minullekaan oikeastaan kommentoi juuri mistään kirjoittamastani. Täytynee tyytyä siis sinun haukkumiseesi toistaiseksi.

        Oottekos muuten huomanneet, että tänne S24:een on ilmeisesti tulossa rekisteröitymispakko. Tuo saattaisi olla hyväkin juttu.


      • aurora5

        Ei ollut keskusteluohje vaan neuvo kääntyä sen ainoan puoleen, joka saattaisi olla paikalla eikä hautajaisissa tai omia synttäreitään juhlimassa. Minkä minä sille voin, että hyvin teknisiin asioihin täällä naisvapaalla sektorilla keskustelut näkyvät painottuvan.

        Onhan tuolla toinen ketju, mutta ovatko sen aiheet puolestaan liian koti- ja perhekeskeisiä? Runoilijasielu kyllä sopii sinne, jos tulee hyvissä aikeissa.


      • Dr.Whoo kirjoitti:

        Jaahas, nyt jo saan siis minäkin keskusteluohjeita mistä minun pitäisi keskustella kenenkin kanssa. Siis miehekkään insinöörimäisistä asioista muiden miesten kanssa?

        Mutta kuten lienet huomannut, ei täällä muut miehet minullekaan oikeastaan kommentoi juuri mistään kirjoittamastani. Täytynee tyytyä siis sinun haukkumiseesi toistaiseksi.

        Oottekos muuten huomanneet, että tänne S24:een on ilmeisesti tulossa rekisteröitymispakko. Tuo saattaisi olla hyväkin juttu.

        rekisteröityminenhän on ihan ok. minullakin on se rekisteröity immohevoinen jo valmiiksi voimassa. se tuli aikoinaan vahingossa, kun piti olla sähköpostitili HS nimimerkin käyttöönottoon, niin avasin sen silloin Suomi24 postiin. täytyykin taas muistaa käyttää sitä, että pysyy rekisteröinti voimassa.
        eipä näytä läjäotus viihtyvän siellä perhekeskeisessä ja lapsirakkaassa ketjussa vaan haluaa tulla nostamaan meteliä. luulisi nyt viihtyvän naisten ketjulla onnistuttuaan ajamaan sieltä pois jokaisen, jota ei ole saanut manipuloitua, sukupuoleen katsomatta.


      • aurora5
        immohevoinen kirjoitti:

        rekisteröityminenhän on ihan ok. minullakin on se rekisteröity immohevoinen jo valmiiksi voimassa. se tuli aikoinaan vahingossa, kun piti olla sähköpostitili HS nimimerkin käyttöönottoon, niin avasin sen silloin Suomi24 postiin. täytyykin taas muistaa käyttää sitä, että pysyy rekisteröinti voimassa.
        eipä näytä läjäotus viihtyvän siellä perhekeskeisessä ja lapsirakkaassa ketjussa vaan haluaa tulla nostamaan meteliä. luulisi nyt viihtyvän naisten ketjulla onnistuttuaan ajamaan sieltä pois jokaisen, jota ei ole saanut manipuloitua, sukupuoleen katsomatta.

        Vain tuollaisen "merihirviön" mielestä sivistynyt keskustelu on meteliä. Kenetkähän olen ajanut naisten ketjulta pois, siellähän kaikki kolme kirjoittavat ja yksi uusikin tullut pulisemaan.

        Ei tuo läjäotus minua loukkaa, itsekin ajattelen sinua, en niinkään ihmisenä vaan epämuodostuneena otuksena, josta valuu epämääräistä uhkaa. Niitä nousee meren syvänteistä silloin tällöin. Olen lukenut kapteeni Nemoni.


      • Dr.Whoo

        Juu, vähän on ongelmallista pysyä kärryillä kuka on karkoittanut kenetkin ja mistä ketjusta...saattaa tosin asiaan vaikuttaa tää Kahlua, erittäin makea mutta maukas kahvilikööri jonka löysin jääkaapin uumenista.

        Joka tapauksessa "rauhanlähettilään" työni ketjujen yhdistämisen suhteen on selvästi karahtanut kiville ja laiva on uponnut. Älkää kuitenkaan ammuttako airutta..

        Mutta tosiaan, tuo rekistereröinti voisi jossain määrin olla keskustelujen "siistiytymisen" suhteen hyväkin asia. Toisaalta lisääntyykö sitten sensuuri, jos ylläpito voi helposti bannata jonkun keskustelijan kirjautumistietojen perusteella. Yleensä bannaaminen onnistuu yhtä hyvin IP -osoitteen avulla. Paitsi meikän tapaisille, joilla on suojattu VPN yhteys. Silloinhan sivusto ei tiedä todellista IP osoitettani, vain välityspalvelimen osoitteen.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Juu, vähän on ongelmallista pysyä kärryillä kuka on karkoittanut kenetkin ja mistä ketjusta...saattaa tosin asiaan vaikuttaa tää Kahlua, erittäin makea mutta maukas kahvilikööri jonka löysin jääkaapin uumenista.

        Joka tapauksessa "rauhanlähettilään" työni ketjujen yhdistämisen suhteen on selvästi karahtanut kiville ja laiva on uponnut. Älkää kuitenkaan ammuttako airutta..

        Mutta tosiaan, tuo rekistereröinti voisi jossain määrin olla keskustelujen "siistiytymisen" suhteen hyväkin asia. Toisaalta lisääntyykö sitten sensuuri, jos ylläpito voi helposti bannata jonkun keskustelijan kirjautumistietojen perusteella. Yleensä bannaaminen onnistuu yhtä hyvin IP -osoitteen avulla. Paitsi meikän tapaisille, joilla on suojattu VPN yhteys. Silloinhan sivusto ei tiedä todellista IP osoitettani, vain välityspalvelimen osoitteen.

        Juu, en minäkään ole enää kärryillä näistä karkoituksista. Sen vain muistan, kuinka hauskaa sinulla ja minulla oli joskus tämän ketjun edeltäjässä Tyynessä ja myrskyssä (minun perustamani ketju muuten) kun laskimme hyväntahtoista pilaa eräästä Don Quijotesta. Ei täällä ole aina ollut yhtä kurjan totista ja huumoritonta, ajoittain jopa rennompaa kuin tuolla pääketjussa.

        Mitä tulee Alin (merihevosen) vaatimukseen, että pysy siellä tai siellä, niin ainahan minä olen seilannut näiden kahden ketjun väliä.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Juu, en minäkään ole enää kärryillä näistä karkoituksista. Sen vain muistan, kuinka hauskaa sinulla ja minulla oli joskus tämän ketjun edeltäjässä Tyynessä ja myrskyssä (minun perustamani ketju muuten) kun laskimme hyväntahtoista pilaa eräästä Don Quijotesta. Ei täällä ole aina ollut yhtä kurjan totista ja huumoritonta, ajoittain jopa rennompaa kuin tuolla pääketjussa.

        Mitä tulee Alin (merihevosen) vaatimukseen, että pysy siellä tai siellä, niin ainahan minä olen seilannut näiden kahden ketjun väliä.

        Kyllä nää keskustelut oli parhaimmillaan silloin alkuvuosina täällä S24:sessa kun juttu luisti melkolailla kitkattomasti ja huumoripitoisestikin oikeastaan koko porukan kesken. Naisten välillä oli omat pienet skismansa, mutta ei mitään sellaista mitä tää nykyinen meno pahimmillaan on. En todellakaan ole koskaan oikein ymmärtänyt mikä meni vikaan.

        Mitä tulee Tyyneen ja myrskyyn, silloinhan oli jo hajaannus alkanut. Omat hetkensä oli kyllä sielläkin.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kyllä nää keskustelut oli parhaimmillaan silloin alkuvuosina täällä S24:sessa kun juttu luisti melkolailla kitkattomasti ja huumoripitoisestikin oikeastaan koko porukan kesken. Naisten välillä oli omat pienet skismansa, mutta ei mitään sellaista mitä tää nykyinen meno pahimmillaan on. En todellakaan ole koskaan oikein ymmärtänyt mikä meni vikaan.

        Mitä tulee Tyyneen ja myrskyyn, silloinhan oli jo hajaannus alkanut. Omat hetkensä oli kyllä sielläkin.

        Tyynen ja myrskyn aloitin siksi, että jotain pientä skismaa todella oli pääketjussa. Pieniä kirjoituseroja ja temperamenttieroja, eroja näkemyksissä, miten rohkeasti tänne voi kirjoittaa. Huumorista tuli yksi kompastuskivistä, kirjoitin kai väärällä tavalla, käytin jopa sarkasmia, jota vieraiden kesken ei kannata ikinä käyttää. Huumori ja sarkasmi tulkittiin ivaksi ja ilkeydeksi. Se tosikkomainen käsitys minusta on elänyt tähän päivään asti. Muu ovat leppyneet mutta joku vanha jäärä pitää siitä muistosta kiinni kuin hengenhädässä ja käyttää sitä lyömäaseena tartuttaen sen niihinkin jotka alun perin ovat olleet kavereitani, kuten edsoniin.

        Sinänsä on outo ajatus, että yksi ainoa kirjoittaja olisi kaikkien aikuisten kirjoittajien yhteinen syntisäkki. Noin vanhanaikaisesta asenteesta Elämässä on päästy irti, mutta täällä Porinoissa vanha mätä asenne on hyvissä voimissa.


      • amummu
        aurora5 kirjoitti:

        Ei ollut keskusteluohje vaan neuvo kääntyä sen ainoan puoleen, joka saattaisi olla paikalla eikä hautajaisissa tai omia synttäreitään juhlimassa. Minkä minä sille voin, että hyvin teknisiin asioihin täällä naisvapaalla sektorilla keskustelut näkyvät painottuvan.

        Onhan tuolla toinen ketju, mutta ovatko sen aiheet puolestaan liian koti- ja perhekeskeisiä? Runoilijasielu kyllä sopii sinne, jos tulee hyvissä aikeissa.

        Eihän noihin ea:n kirjoituksiin enää voi muuten reagoida kuin naurulla. Seko, mikä seko. Mutta noissa hukuttamis- ja hirttojutuissa menee minullakin raja. Ja saisi mennä S24:nkin vahdeilla. Jo sellaiset ajatuksetkin, toivomuksista/toivotuksista puhumattakaan kertovat kirjoittajassa asuvasta pahuudesta, mikä vain valtaa lisää alaa, kun ihminen itsensä siihen suggeroi.

        Väkivaltaa ei normaali ihminen hyväksy saati tarvitse. Kieroon kasvaneiden joukossa asia on toinen. Niitähän tietysti on riittänyt maailman sivu, eivätkä lopu, näyttävät ikävä kyllä jopa vain lisivän. Mutta miksi siitä kirjoittaminen/lukemaan joutuminen kuitenkin on melkein jokapäiväistä leipää näilläkin foorumeilla, niillekin jotka siitä sanoutuvat irti kaikilla inhimillisen toiminnan tasoilla. Sairasta. Tässäkin vähemmistön ehdoilla mennään.

        Jos mietitään kumpi on pahempi, toisten hengen lähdöllä riekkuminen, vaikka vain ajatuksen tasolla, vai Auroran joitakin kirjoittajia puolustavat kannanotot, niin valinta on selvä. Totta tietysti on, että me naiset olemme kaikki aikuisia ja pärjäämme ihan ominemmekin, mutta älytöntähän on ihan yleisesti ottaen se, että tämmöisen "harrastuksen" parissa pitää puolustautua jotakuta vastaan, ja jopa puolustaa jotakutatoistakin. Ei järjen hiventä. Sen voisi S24:kin huomioida. Mutta ehkä se on vaikeaa, kun kaikilla pitää olla oikeus sanavapauteen. Oikeuksien ohella pitäisi kuitenkin myös olla velvollisuudet.

        Ei tämmöisellä "hupikanavalla" pitäisi joutua em. kannanottoihn, mutta siihen näemmä on tultu. Leikki on muuttunut liian totiseksi. Tässä pitää ihan oikeasti ruveta miettimään tärkeysjärjestystä: kirjoittaminen on minulle yksi mieluinen harrastus, mutta ei kuitenkaan niin tärkeä, että tekisin sitä kilvan järjettömyyksien kanssa. Kaikkea kykenen ottamaan vastaan, tosiaan jopa nauraen, mutta en sairaita haaveita ja mielikuvia.

        Aurora, tän kirjoituksen ei pitänyt tulla sinun kirjoitukseesi kommenttina, vaan Whoon kirjoitukseen, mutta en jaksa enää ruveta veulaamaan tekstejä.


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Eihän noihin ea:n kirjoituksiin enää voi muuten reagoida kuin naurulla. Seko, mikä seko. Mutta noissa hukuttamis- ja hirttojutuissa menee minullakin raja. Ja saisi mennä S24:nkin vahdeilla. Jo sellaiset ajatuksetkin, toivomuksista/toivotuksista puhumattakaan kertovat kirjoittajassa asuvasta pahuudesta, mikä vain valtaa lisää alaa, kun ihminen itsensä siihen suggeroi.

        Väkivaltaa ei normaali ihminen hyväksy saati tarvitse. Kieroon kasvaneiden joukossa asia on toinen. Niitähän tietysti on riittänyt maailman sivu, eivätkä lopu, näyttävät ikävä kyllä jopa vain lisivän. Mutta miksi siitä kirjoittaminen/lukemaan joutuminen kuitenkin on melkein jokapäiväistä leipää näilläkin foorumeilla, niillekin jotka siitä sanoutuvat irti kaikilla inhimillisen toiminnan tasoilla. Sairasta. Tässäkin vähemmistön ehdoilla mennään.

        Jos mietitään kumpi on pahempi, toisten hengen lähdöllä riekkuminen, vaikka vain ajatuksen tasolla, vai Auroran joitakin kirjoittajia puolustavat kannanotot, niin valinta on selvä. Totta tietysti on, että me naiset olemme kaikki aikuisia ja pärjäämme ihan ominemmekin, mutta älytöntähän on ihan yleisesti ottaen se, että tämmöisen "harrastuksen" parissa pitää puolustautua jotakuta vastaan, ja jopa puolustaa jotakutatoistakin. Ei järjen hiventä. Sen voisi S24:kin huomioida. Mutta ehkä se on vaikeaa, kun kaikilla pitää olla oikeus sanavapauteen. Oikeuksien ohella pitäisi kuitenkin myös olla velvollisuudet.

        Ei tämmöisellä "hupikanavalla" pitäisi joutua em. kannanottoihn, mutta siihen näemmä on tultu. Leikki on muuttunut liian totiseksi. Tässä pitää ihan oikeasti ruveta miettimään tärkeysjärjestystä: kirjoittaminen on minulle yksi mieluinen harrastus, mutta ei kuitenkaan niin tärkeä, että tekisin sitä kilvan järjettömyyksien kanssa. Kaikkea kykenen ottamaan vastaan, tosiaan jopa nauraen, mutta en sairaita haaveita ja mielikuvia.

        Aurora, tän kirjoituksen ei pitänyt tulla sinun kirjoitukseesi kommenttina, vaan Whoon kirjoitukseen, mutta en jaksa enää ruveta veulaamaan tekstejä.

        No tuota, minä olen aina rummuttanut pitkälle menevän sananvapauden puolesta, enkä suostu nytkään tuomitsemaan ketään sanojensa tai mielipiteidensä takia. Siis mikäli ikävät sanat eivät kohdistu itseeni. En siis ole "veljeni vartija" siinä mielessä, kuten sanonta kuuluu. Jokainen vastaa itse puheistaan. Ja tällainen suhtautumistapa asiaan ei tarkoita sitä, että jotenkin kannattaisin ko. puheita.

        Käsittääkseni minua on toistuvasti syyllistetty siitä, että en selkeästi sanoudu irti Edsonin puheista. Että siis ikäänkuin kannattaisin hänen puheitaan kirjoittamalla samassa ketjussa tms.
        Miksi minun pitäisi sanoutua irti jostain millä ei ole mitään tekemistä minun tai ajatuksieni kanssa?

        Se mikä minua on useinkin Edsonin kirjoituksissa häirinnyt ja minkä olen myös hänelle useita kertoja sanonut on se, että tietynlainen kielenkäyttö helposti torpedoi myös muiden mahdollisuutta keskustella asiallisesti. Vaikuttaa siis ketjun ilmapiiriin negatiivisesti ja hajottavasti. Se ei ole kohtuullista eikä kivaa.

        Ja totisesti, ei pitäisi kenenkään suhtautua liian kuolemanvakavasti tällaiseen ajanvietteelliseen keskustelukerhoon, jossa enenmmän tai vähemmän toisiaan tuntemattomat nimimerkit juttelevat kuka ja miten mistäkin.


    • Ali-Baba

      pätkä aidoista Zetoreista aidoissa polskimetsissä korjaamassa oksatkin parempaan käyttöön, kuten vaikkapa Kielbasan savustamiseen ja kypsyttämiseen.
      Onkos muuten Dr. Wholla mitään yhteyttä enää luontoon vai ollaanko sitä jo ihan turkkulaistuttu?
      Kysyn tämän vain koska muistini mukaan et ainakaan sieniä käy keräilemässä tateista nyt puhumattakaan vaan mieluummin laitat pöydälle anjovista!
      https://www.youtube.com/watch?v=Bdun3TShAns

      • Dr.Whoo

        Miehän elän metsän keskellä, hongat huojuu talon ympärillä ja lähellä kimmeltelee järvi. Ainakin kesäisin.

        Ettäkö anjovista...tjaa, siitähän meillä on ollut ansiokasta puhetta ennekin. Vai viittaatko tuonne ylemmäs yhteen viestiin jossa mainittiin myös anjovis. Toivottavasti kukaan ei luule että sen kirjoittaja olisin minä. Hieman epäilyttävää itseasiassa..


      • Ali-Baba
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Miehän elän metsän keskellä, hongat huojuu talon ympärillä ja lähellä kimmeltelee järvi. Ainakin kesäisin.

        Ettäkö anjovista...tjaa, siitähän meillä on ollut ansiokasta puhetta ennekin. Vai viittaatko tuonne ylemmäs yhteen viestiin jossa mainittiin myös anjovis. Toivottavasti kukaan ei luule että sen kirjoittaja olisin minä. Hieman epäilyttävää itseasiassa..

        No tietenkään kukaan ei luullut että sinä olisit Cannerystä kirjoitellut, mutta kieltämättä juuri siihen anjovikseen viittasin kun tiedän sinullekin anjoviksen hyvin maistuvan.
        Ja kyhän anjovis kelle vaan maistuu jopa sekin kilohailifilee mitä täällä anjoviksenä myydään.
        On sitä oikeaakin anjovista K kaupassa tarjolla mutta hiukan tyyriimpää.
        Sitä anjovista voisin muuten minäkin kokeilla ihan kielen päällä saadakseni sen maun suuhun


    • Ali-Baba

      Tässä varsin opettavainen u-tube klippi. Meillä on vieraanamme tästäkin klipistä erityisen selvästi tunnistettava tapaus. Myös se miten selviää psykopaatista hengissä tai pääsee siitä eroon on hyvin kuvattu, mutta vaatii lehmän hermoja jaksaakseen tarvittavan pitkään olla sanallakaan hyökkäyksiin puuttumatta.
      Psykopaatti kuitenkin käyttää joka ikisen mahdollisen keinon vainonsa huomion saamiseksi. Kuvitellut ystävät mukaan lukien. Ensimmäisenä kohteen mahdollinen rakkaus jotain kohtaan, kuten vaikkapa Dorikseen joka on tämänkin tapauksessa olut alun suosikkikohteita ja muistettu vielä tänä vuonnakin kaivaa esiin. Viimeksihän psykopaatti yritti jo esittää riitaa 3 k välille, mikä johtaa tietysti siihen että raportointi heistä päättyi. Ilmeisesti psykopaatti ei kestä huomionsa kilpailussa edes kahta haudan partaalla olevaa mieskolleegaa.. Kovin on sairasta mutta samalla niin tunnistettavaa : https://www.youtube.com/watch?v=1PNyVwA1ii4

      • aurora5

        Onpas hirviö nyt puheliaalla tuulella. Usko hyvä olio, että sinä et noilla psykopaatti-porinoillasi säikäytä minua.

        Haudan partaalla olevia saatatte olla, mutta ette kollegoitani siinä mielessä, että työssämme tähtäisimme samaan päämäärään kuin ainakin hyvässä liikelaitoksessa tai tutkimusyksikössä.

        Mihin tätä sekamelskaa oikein vertaisi? Sota on liian vahva vertauskohde, koiratappelu liian "reilu". Olkoon siis nuijamiesten turnaus, jossa kaikilla on erilaista keppiä ja kopukkaa, jolla huitoa vastustajaa summamutikassa.


      • Ali-Baba

        Tottakai tiedän että sinua ei tilassasi mikään "säikäytä" kun et tilas vuoksi pysty tilaasi tunnistamnaan.
        Sen sijaan toivoisin niiden jotka kaikki manipulointisi ovat hyväksyneet vaikuttamaan siihen että joko palaisit heidän ketjuunsa tai että jos tänne kirjoitat, niin edes yrittäisit olla ihminen. Täällä siihen on aina annettu sinullekin mahdollisuus, mutta kerta toisensa jälkeen olet sitä väärinkäyttänyt ja hyökännyt avun tarjoajien kimppuun. Et ainoastaan minun vaan myös Dr. Who ja Edsonin.
        Olet sen verran patologinen tapaus että sinulle kelpaa vain ammattimaiset perseennuolijat tai muuten alistuneet. Niitä et koskaan tule tästä joukosta saamaan. Koeta nyt edes vaieta jouluun asti ihmis vihastasi. Vai etkö tälläkään kertaa osaa lopettaa ennenkuin minä yksiselitteisen selvästi sanon että eipä lisää kommentteja tällaiselle kirjoittelijalle taas.

        Ja jos minä esimerkiksi päättäisin katsoa saaneeni tarpeeksi tällaisesta pyytämättömästä sosiopatiasta niin kuka olisi seuraaa uhri? Varmuudella sellainen ilmestyisi. Ceetakin jo moneen kertaan painostit kovasti hylkäämään hyvät vanhat ystävänsä ja asettuvan sinun nuolijoiksi


      • aurora5

        Kyllä nyt tunnen itseni imarrelluksi, koska olen mielestäsi koko poppoon vaikutusvaltaisin tekijä. Minun persettäni eivät ole nuolleet kuin heille lupaa antaneet fyysiset miehet joskus nuoruudessa.

        Mitä ihmettä hoet sosiopatiasta ja muista häiriötiloista, jos joku tuleen ketjuusi kirjoittamaan ja puolustautumaan käsittämättömiä syytöksiäsi vastaan? Kukaan ei takuulla ymmärrä enää, mihin pyrit tuolla vainollasi.

        Mikset mene pyytämään Ceetä tänne juttelemaan? Eihän hän muuten uskalla tulla, kun olet niin vihainen kaikille. Suhteiden palauttaminen vaatii joskus nöyrtymistä.

        Näytä minulle ne kohdat joissa esim. tänään olen käyttäytynyt Whota vastaan epäinhimillisesti.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Kyllä nyt tunnen itseni imarrelluksi, koska olen mielestäsi koko poppoon vaikutusvaltaisin tekijä. Minun persettäni eivät ole nuolleet kuin heille lupaa antaneet fyysiset miehet joskus nuoruudessa.

        Mitä ihmettä hoet sosiopatiasta ja muista häiriötiloista, jos joku tuleen ketjuusi kirjoittamaan ja puolustautumaan käsittämättömiä syytöksiäsi vastaan? Kukaan ei takuulla ymmärrä enää, mihin pyrit tuolla vainollasi.

        Mikset mene pyytämään Ceetä tänne juttelemaan? Eihän hän muuten uskalla tulla, kun olet niin vihainen kaikille. Suhteiden palauttaminen vaatii joskus nöyrtymistä.

        Näytä minulle ne kohdat joissa esim. tänään olen käyttäytynyt Whota vastaan epäinhimillisesti.

        "Mikset mene pyytämään Ceetä tänne juttelemaan?"

        Kuule, ei ceetä tartte pyytää, se tulee ihan varmaan jossain vaiheessa taas juttelemaan alin kanssa ihan pyytämätikin. Kauan koitit whootakin ottamaan kantaa minun kirjoituksiini ja et edes muistanut, että on hän niihin kantaa ottanutkin. Mitä sä vielä yrität? Hei, todella läpinäkyvää, yöäk


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Kyllä nyt tunnen itseni imarrelluksi, koska olen mielestäsi koko poppoon vaikutusvaltaisin tekijä. Minun persettäni eivät ole nuolleet kuin heille lupaa antaneet fyysiset miehet joskus nuoruudessa.

        Mitä ihmettä hoet sosiopatiasta ja muista häiriötiloista, jos joku tuleen ketjuusi kirjoittamaan ja puolustautumaan käsittämättömiä syytöksiäsi vastaan? Kukaan ei takuulla ymmärrä enää, mihin pyrit tuolla vainollasi.

        Mikset mene pyytämään Ceetä tänne juttelemaan? Eihän hän muuten uskalla tulla, kun olet niin vihainen kaikille. Suhteiden palauttaminen vaatii joskus nöyrtymistä.

        Näytä minulle ne kohdat joissa esim. tänään olen käyttäytynyt Whota vastaan epäinhimillisesti.

        "Näytä minulle ne kohdat joissa esim. tänään olen käyttäytynyt Whota vastaan epäinhimillisesti."

        Älä hörise, tänään olet nuollut whoota. Et edes sinä pysty samaan hengenvetoon sekä haukkua että kehua. Johan sanoit Elämässä mielipiteesi whoosta, kun hän ilmestyi tänne. Etteks nyt menis ammun kanssa vaiikka nypläämään ?


    • Ali-Baba

      Ja vähästä aikaa esille niitä maanäären hienompia Mobile homeja
      https://www.youtube.com/watch?v=njFZYPf4xhk
      Tosin kun on jo ohittanut mobile home tarveiän niin nykyisin kiinnostavat laavut, iglut ja pikkuiset turvetiivistetyt hirsimökit enemmän. Niissä on jotain ikuista
      https://www.youtube.com/watch?v=njFZYPf4xhk
      Näitä vehkeitä kyllä voi olla olemassa nuoremmille. Varsinkin jos niiden kulku ja lämmitysvoima saataisiin muutettua maakaasuille, jolloin niiden ominaispäästötkin, tietysti kuljetetavasta vähän riippuen, jäisivät kestävälle tasolle

      • aurora5

        Kiitän a-mummua tervejärkisestä kirjoituksesta tuolla ylempänä. Miksi ihmeessä tästä viattomasta harrastuksesta on tullut tällainen taistelukenttä? Minä en hyökkää kenenkään kimppuun joka suhtautuu minuun normaalin ihmisen tavoin. Mutta jos minua jatkuvasti piikitellään ja halveksitaan, en voi antaa asian olla. Ja jos se piikittely tulisikin suoraan vastauksena tiettyyn kommenttiini, mutta kun se tulee ylhäältä päin, oudosti se-muodossa minun koko olemassaoloni kokonaisvaltaisesti mitätöiden.

        Ali ei koskaan suuntaa kirjoitustaan suoraan minulle, vaan muulle yhteisölle. Hän osoittaa minuun päin ja vetoaa toisiin: katsokaa, eikö se ole kauhea, hullu olento, tuskin edes ihminen. Minun kannaltani Edson on pikku nulikka Alin rinnalla. Läpinäkyvä tyyppi, jonka motiivit ovat jotenkuten arvattavia. Ali on kuin läpitunkematon paasi, johon voi puskea päänsä sata kertaa ilman että hän hievahtaa omasta "totuudestaan".

        Mies ylpeimmillään, mutta ei jalossa vaan pelottavassa mielessä. Diktaattorin ainesta, mutta valtansa menettäneen diktaattorin.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Kiitän a-mummua tervejärkisestä kirjoituksesta tuolla ylempänä. Miksi ihmeessä tästä viattomasta harrastuksesta on tullut tällainen taistelukenttä? Minä en hyökkää kenenkään kimppuun joka suhtautuu minuun normaalin ihmisen tavoin. Mutta jos minua jatkuvasti piikitellään ja halveksitaan, en voi antaa asian olla. Ja jos se piikittely tulisikin suoraan vastauksena tiettyyn kommenttiini, mutta kun se tulee ylhäältä päin, oudosti se-muodossa minun koko olemassaoloni kokonaisvaltaisesti mitätöiden.

        Ali ei koskaan suuntaa kirjoitustaan suoraan minulle, vaan muulle yhteisölle. Hän osoittaa minuun päin ja vetoaa toisiin: katsokaa, eikö se ole kauhea, hullu olento, tuskin edes ihminen. Minun kannaltani Edson on pikku nulikka Alin rinnalla. Läpinäkyvä tyyppi, jonka motiivit ovat jotenkuten arvattavia. Ali on kuin läpitunkematon paasi, johon voi puskea päänsä sata kertaa ilman että hän hievahtaa omasta "totuudestaan".

        Mies ylpeimmillään, mutta ei jalossa vaan pelottavassa mielessä. Diktaattorin ainesta, mutta valtansa menettäneen diktaattorin.

        "Kiitän a-mummua tervejärkisestä kirjoituksesta tuolla ylempänä."

        Te mitään tervejärkisii oo. Psykot psyykkaa toisiaa.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Kiitän a-mummua tervejärkisestä kirjoituksesta tuolla ylempänä. Miksi ihmeessä tästä viattomasta harrastuksesta on tullut tällainen taistelukenttä? Minä en hyökkää kenenkään kimppuun joka suhtautuu minuun normaalin ihmisen tavoin. Mutta jos minua jatkuvasti piikitellään ja halveksitaan, en voi antaa asian olla. Ja jos se piikittely tulisikin suoraan vastauksena tiettyyn kommenttiini, mutta kun se tulee ylhäältä päin, oudosti se-muodossa minun koko olemassaoloni kokonaisvaltaisesti mitätöiden.

        Ali ei koskaan suuntaa kirjoitustaan suoraan minulle, vaan muulle yhteisölle. Hän osoittaa minuun päin ja vetoaa toisiin: katsokaa, eikö se ole kauhea, hullu olento, tuskin edes ihminen. Minun kannaltani Edson on pikku nulikka Alin rinnalla. Läpinäkyvä tyyppi, jonka motiivit ovat jotenkuten arvattavia. Ali on kuin läpitunkematon paasi, johon voi puskea päänsä sata kertaa ilman että hän hievahtaa omasta "totuudestaan".

        Mies ylpeimmillään, mutta ei jalossa vaan pelottavassa mielessä. Diktaattorin ainesta, mutta valtansa menettäneen diktaattorin.

        "Minä en hyökkää kenenkään kimppuun joka suhtautuu minuun normaalin ihmisen tavoin."

        Aivan, nyt olet asian ytimessä. Mutta entä jos sinä ja varsinkin ammu ette ole normaaleja ihmisiä?


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Kiitän a-mummua tervejärkisestä kirjoituksesta tuolla ylempänä. Miksi ihmeessä tästä viattomasta harrastuksesta on tullut tällainen taistelukenttä? Minä en hyökkää kenenkään kimppuun joka suhtautuu minuun normaalin ihmisen tavoin. Mutta jos minua jatkuvasti piikitellään ja halveksitaan, en voi antaa asian olla. Ja jos se piikittely tulisikin suoraan vastauksena tiettyyn kommenttiini, mutta kun se tulee ylhäältä päin, oudosti se-muodossa minun koko olemassaoloni kokonaisvaltaisesti mitätöiden.

        Ali ei koskaan suuntaa kirjoitustaan suoraan minulle, vaan muulle yhteisölle. Hän osoittaa minuun päin ja vetoaa toisiin: katsokaa, eikö se ole kauhea, hullu olento, tuskin edes ihminen. Minun kannaltani Edson on pikku nulikka Alin rinnalla. Läpinäkyvä tyyppi, jonka motiivit ovat jotenkuten arvattavia. Ali on kuin läpitunkematon paasi, johon voi puskea päänsä sata kertaa ilman että hän hievahtaa omasta "totuudestaan".

        Mies ylpeimmillään, mutta ei jalossa vaan pelottavassa mielessä. Diktaattorin ainesta, mutta valtansa menettäneen diktaattorin.

        Kuules nyt ara, sä vastaat alille, joka lähetti klippejä ja kertoi maakaasusta eikä maininnut sinua mitenkään. Eiks kannatas katsoo sinunkin peiliin. Me sen ammun kanssa vaikka ihan mihkä kaasukoppiin tahansa, (en ny tarkottanu kaasukammiota, vaikka sekin ...) täällä ali on kirjoittanut paljon tekniikasta sun muusta eikä ole kiinnittänyt sinuun mitään huomiota, ennen kuin tulit tänne.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Kuules nyt ara, sä vastaat alille, joka lähetti klippejä ja kertoi maakaasusta eikä maininnut sinua mitenkään. Eiks kannatas katsoo sinunkin peiliin. Me sen ammun kanssa vaikka ihan mihkä kaasukoppiin tahansa, (en ny tarkottanu kaasukammiota, vaikka sekin ...) täällä ali on kirjoittanut paljon tekniikasta sun muusta eikä ole kiinnittänyt sinuun mitään huomiota, ennen kuin tulit tänne.

        En tule tänne koskaan jonkun maakaasujutun takia ja sen hyvin tiedät. Alilta on kuitenkin tullut minua koskevia ilkeitä juttuja tänään ja eilen, joten täällä olen niihin vastaillut.

        Who sanoi, että hän ei ymmärrä, miksi kukaan puolustaa toisia. Kaikkien pitäisi vastata vain omista tekemisistään. Aika kylmä asenne. Alin aseenkantajana voisit selittää hänelle.

        Olen huomannut että luet tekstejä hyvin valikoivasti, joskus harppaat joidenkin yli ja väität sitten, että "ei Ali ole kiinnittänyt sinuun huomiota". Olisiko liian suuri vaiva käydä tekstit läpi ennen kuin syyttelet - minua, ketäs muuta.

        Alin uusimpia haukkumatermejä minulle on ihmisläjä. Senkin löydät hänen tämänpäiväisistä teksteistään.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        "Minä en hyökkää kenenkään kimppuun joka suhtautuu minuun normaalin ihmisen tavoin."

        Aivan, nyt olet asian ytimessä. Mutta entä jos sinä ja varsinkin ammu ette ole normaaleja ihmisiä?

        Normaali ihminen suhtautuu asiallisesti myös epänormaaleihin. Kuten minä Aliin.

        Sujuivatko maahanpanijaiset hyvin? Ja synttärikahvit samalla. Kätevää. Oliko vainajan itsensä leipomia piparkakkuja?


      • aurora5

        Huomasin tuolta alhaalta, että Hirviöltä on kansanperinteemme täysin hukassa: hän ei tunnistanut koko muulle ikäluokallemme tuttua herttaista hautajaiskaskua "vainajan leipomista pipareista". Mutta ihmekös tuo, jalka tuskin kosketti Suomen kamaraa, kun piti rymytä kaikki ajat milloin arabimaissa milloin merillä. Sama levoton elämyksien ja rahan perässä juokseminen ja varsinkin sen elämäntavan loppu selittää senkin, miksi hän on niin tyytymätön nykyisissä oloissaan.

        Huomasin myös, että minuun kohdistuva viha onkin nyt laajentunut koko Elämää koskevaksi. Huhhuh, en ole enää ainoa, toki yksinäisessä korkeudessani pahuuden kukkulalla edelleen.

        Istun tässä nätissä yöpaidassani viiden tunnin makoisan unen jälkeen. Katson siroja käsivarsiani ja ihmettelen, mistä Hirviö on tuon läjän keksinyt. Rinnatkin ovat edelleen niin sopusuhtaiset, etten tarvitse rintaliivejä hölskymistä estämään. Pientä pyöreyttä kropasani toki on, mutta tässä kahdeksankympin iässä se on vain hyväksi. Nähdäkseni Hirviökään ei ole miehistä hoikimpia. Joten samassa keskiraskaassa sarjassa otellaan.

        Hellurei, hauskaa sunnuntaita kaverit - ai niin mutta eihän minulla tässä ketjussa kavereita olekaan, pelkkiä vastustajia. Vastustajia jo sukupuolen vuoksi. Oikea mieslinnake.

        Jääkää kaasuihinne.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Normaali ihminen suhtautuu asiallisesti myös epänormaaleihin. Kuten minä Aliin.

        Sujuivatko maahanpanijaiset hyvin? Ja synttärikahvit samalla. Kätevää. Oliko vainajan itsensä leipomia piparkakkuja?

        Sinäkö normaali, älä naurata


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Normaali ihminen suhtautuu asiallisesti myös epänormaaleihin. Kuten minä Aliin.

        Sujuivatko maahanpanijaiset hyvin? Ja synttärikahvit samalla. Kätevää. Oliko vainajan itsensä leipomia piparkakkuja?

        "Sujuivatko maahanpanijaiset hyvin? Ja synttärikahvit samalla. Kätevää. Oliko vainajan itsensä leipomia piparkakkuja?"

        Mitäs vittu se sulle kuuluu, roikkurinta


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        En tule tänne koskaan jonkun maakaasujutun takia ja sen hyvin tiedät. Alilta on kuitenkin tullut minua koskevia ilkeitä juttuja tänään ja eilen, joten täällä olen niihin vastaillut.

        Who sanoi, että hän ei ymmärrä, miksi kukaan puolustaa toisia. Kaikkien pitäisi vastata vain omista tekemisistään. Aika kylmä asenne. Alin aseenkantajana voisit selittää hänelle.

        Olen huomannut että luet tekstejä hyvin valikoivasti, joskus harppaat joidenkin yli ja väität sitten, että "ei Ali ole kiinnittänyt sinuun huomiota". Olisiko liian suuri vaiva käydä tekstit läpi ennen kuin syyttelet - minua, ketäs muuta.

        Alin uusimpia haukkumatermejä minulle on ihmisläjä. Senkin löydät hänen tämänpäiväisistä teksteistään.

        "Who sanoi, että hän ei ymmärrä, miksi kukaan puolustaa toisia. Kaikkien pitäisi vastata vain omista tekemisistään. Aika kylmä asenne. Alin aseenkantajana voisit selittää hänelle."

        Eks sä vois kertoa tuon whoolle?

        Mitä tulee tekstien lukuun valikoivasti, niin aika moni tekee niin. Aikoinani kävin usein kirjastossa ja sielläkin valikoin, mitä luen.

        Ihmisläjä ? Onks se joku haukkumasana? Jossain dokkarissa kuuntelin kuinka juontaja puhui haudassa makaavista juutalaisista, että läjittäin siellä niitä oli. Sama punaisten "haudoista" Tampereella. Entäs omat nimityksesi?


    • edson

      Mun pitää Ali huomenna tutustua noihin klippeihin, just tultiin hautajaisista. Oli iloinen ilmapiiri. Hei hienohelmalehmä, eiks kuulosta aika oudolta, että hautajaisissa on iloista ilmapiiriä? Ei tartte vastaa, tää oli retorinen kysymys.

      Aha, tääl on ammu ja noitakin käyneet ja psyko (=ammuuu) on oikein kiinnittänyt huomiota hirttäytymisiin. No ei se jälkeenjääneille kiva näky ole, mutta jos menee johki sellaseen paikkaan, mistä ei löydetä. Toisaalta hyvää köyttä menee hukkaan ja sitä paitsi, onhan rotanmyrkkyäkin. Mummelihan on noitten myrkkyjensä kanssa touhunnut muutenkin siellä turistikopperossaan, et sen voi niinku lavastaa vahingoksi. No joo, en keksi ny mitään muuta, mutta hyvin nukutun yön jälkeen taas näppäimet laulamaan. Jos on aihetta.

      No ni, sitten se toinen tapaus, ali sanoo patologiseksi, mutta minä hiukka lähestyn tapausta toisesta vinkkelistä. Ota koppi who ja mene sinne toisaalle, ainakin useammin, sinä osaat käyttäytyä, minulla taas ei ole pätkän vertaa sellaiseen edes haluja. Ammun kanssa en käyttäydy koskaan. Lähestyin siis noidan pyyntöjen kautta, hän osaa pyytää tai ei pyytää, osaa nimetä, kuka olisi mieluinen ja kuka ei jne.

      Näitten kahden pellen kanssa ei juuri haluja ole käyttäytymisiin. Varsinkaan ammun, siitä ei tule enää mitään. Who kirjoitti kyllä hienoja ja ymmärrettäviä sanoja siitä, kuinka saatan rikkoa asiallisen ja kivan kirjoituksen ja luo negatiivisen ilmapiirin. Luuletko who, etten ole ymmärtänyt jo ajat sitten? Jopa ilman kenenkään huomauttamista sen olen tiennyt. No mä oon jo kauan sitten kyllästynyt elämään. Korjaan Elämään. Miksi siellä ei voida negatiivia jättää vain huomiotta ja keskittyä ammun miniään? Siellä leijuu hiano ilmapiiri ja kannustajia löytyy vaikealle anopil ... eiku vaikealle suhteelle. Totta viekööt olen itsekin koittanut kannustaa, että menis vertaistukeen, ei siis se miniä.

      Huomisiin

    • Ali-Baba

      Huomasin jo aikaisemmin, että Edsolventilla oli hautajaisia tänään. Niihin pitää aina suhtautua kunnioituksella olivatpa kenen tahansa.

      Minä kävin nyt illalla vierailulla Tuvan mongolien elämässä. Erinomaisen rentouttavaa tämän Elämän elämään verrattuna. Tai eihän se enää ole edes elämää vaan älämölöä mitä korventaa huomiovajeiset.

      Ei tässä oikein mitään voi tehdäkään, kun Who neuvotkin on kokeiltu ja neuvot kuinka selviät psykopaatista ohjelmat. Ei mikään ole auttanut. Eikä varmaan edes auta perseennuolijaksikaan ryhtyminen kun ainakin minun vainolaiseni on sellainen erikoistapaus, että se ei tule toimeen ellei sillä ole kohdistettua vihamiestä. Jos minä jättäisin niin joku muu saisi seuraajakohteen roolin. Sen ei tässä tapauksessa edes tarvitse olla mies vaan se voi olla nainenkin kuten oli esimerkiksi HH Riitu. Niitä sitä ennen olleita en edes jaksa muistella.

      Ei muuta kuin Alaska ja puunsahaus sekä Zetor elokuviin. https://www.youtube.com/watch?v=HU9Ep81ZYbU jos liian ahdistavasti joku päälle karkaa.
      Tärkeintä on kuitenkin aikomus. Jos aikomus on hyvä niin silloin ei mitään hätää. Jos se on puhtaasti paha kuten Läjällä niin silloin on löydettävä joku paikka mihin sitä piiloon voi hetkeksi vetäytyä keräämään voimia seuraavaa myrkynheittoa ja keittoa varten

      • edson

        "Niihin pitää aina suhtautua kunnioituksella olivatpa kenen tahansa."

        Siis hautajaisiin. Totta helvetissä


      • edson

        No ni, sitten koteihin

        Nuo alin tuoman videon kodit ovat happy life koteja, jossain sellaisen ilmaisun kuulin. Täytyy vihreydestä kateellisen kurjistaa ja viettää " noin suunnilleen onnellista elämää" Ei sen puoleen, fillarin tai sähkömopon kuljettaminen olisi jees.

        Mut muuten onnellista elämää tai ainakin stressitöntä ja syvän unen elämää voin jo mittarinkin mukaan viettää, jos on uskominen mittariin. Enpä luule, että syvän unen määrä ensi kesänä laskee ja jos laskee, niin ostan sen älysormuksen. Täytyy ottaa mitat kumppaninkin sormien ympärysmitoista, ranneke mahtuu kyl. Meillä on sitten kimppakivaa, kun vertailemme.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        No ni, sitten koteihin

        Nuo alin tuoman videon kodit ovat happy life koteja, jossain sellaisen ilmaisun kuulin. Täytyy vihreydestä kateellisen kurjistaa ja viettää " noin suunnilleen onnellista elämää" Ei sen puoleen, fillarin tai sähkömopon kuljettaminen olisi jees.

        Mut muuten onnellista elämää tai ainakin stressitöntä ja syvän unen elämää voin jo mittarinkin mukaan viettää, jos on uskominen mittariin. Enpä luule, että syvän unen määrä ensi kesänä laskee ja jos laskee, niin ostan sen älysormuksen. Täytyy ottaa mitat kumppaninkin sormien ympärysmitoista, ranneke mahtuu kyl. Meillä on sitten kimppakivaa, kun vertailemme.

        Referoidakseni eilisiä puheita, niin summa summarum, niin pääasiassa ei päätä eikä häntää. Paitsi omani -  pelkkää asiaa.

        Jaa että älysormus. Lieneekö vähän sama homma kuin älykello, jonka voi liittää vaikka bluetoothilla luuriin ja laittaa mittaamaan sykettä ynnä verenpainettakin. Älypuhelimen sovelluksella voi sitten käsitellä näitä tietoja. Ja lähettää tiedot sitten vaikka lekurille?


      • Ali-Baba

        Siinäpä se puunsahaus tai halausfilmin taika onkin. Se on niin hypnoottista hommaa, että sitä katsoessaan alkaa automaattisesti raukaista ja kaikki päivän ilkeydetkin haihtuvat taka alalle jos on sellainen päivä ollut.
        Minähän olen ihan myöhäsyntyinen u-filmien katsoja. Vasta keksin teidän antamista malleista ja nopeasti sitten havaitsin, että sopivasti kyselemällä sieltä löytyy kaikenlaista ja ihan täyttä asiaakin ja mielenkiintoisia toimintamalleja.
        Jos minä niitä kopioin niin se ei tarkoita että niitä pitäisi kaikkia katsoa vaan ne ovat vain vinkkejä siitä mitä kaveri on kokenut innostavaksi.
        Onhan u-tube musiikissakin ihan verraton. Musiikiahan olen u-tubesta ajt jo käyttänyt ja korvannut sillä Spotify mikä minulla aluksi oli sen tultua markkinoille.

        Kuulen töllöstä, vaan en näe, että Mäkäräinen ampuu


      • aurora5

        Edson vakuuttaa olevansa onnellinen, mutta ei onnellinen mies tuollaisia kuvottavuuksia kirjoita yleiselle palstalle. Mene nyt ihmeessä tutkituttamaan astmasi. Kerroit ettet paljon jaksa juuri kävellä. Astmaan on hyviä lääkkeeitä, jotka eivät paljon maksa sitten kun olet saanut sen tautiluokinnan numeron Kela-korttiisi.

        Tämä sitten ei ollut riidan haastamista. Olet selvästi kriisissä, jossa paha hengityssairaus voi olla yhtenä tekijänä.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Referoidakseni eilisiä puheita, niin summa summarum, niin pääasiassa ei päätä eikä häntää. Paitsi omani -  pelkkää asiaa.

        Jaa että älysormus. Lieneekö vähän sama homma kuin älykello, jonka voi liittää vaikka bluetoothilla luuriin ja laittaa mittaamaan sykettä ynnä verenpainettakin. Älypuhelimen sovelluksella voi sitten käsitellä näitä tietoja. Ja lähettää tiedot sitten vaikka lekurille?

        Referoiden eilisiä ... tai siis tarkistuksen jälkeen, voin kyllä todeta vähän samaa kuin sinä, että ... ei hitto, oli mulla sentään niitä itsehoitokeinojen valikoimia, joissa mietin myös siis jälkeenjääneiden tuntemuksia ja helpoimpia tapoja poistua takavasem... eiku takaoikealle.

        Tuo älysormus lienee aika sormus, mulla on sellanen älyranneke ja se aina värisee, kun älyä havaittavissa. Eilen ei värissyt. Puhelimeen en ole viitsinyt sitä bluutuutata, vaan aamuisin tarkistan, missä on pulssi pumpannut. Eilen tais olla kerran, kun papille kehuin, että ulkopuolisena tulee kiinnittäneeksi enemmän huomiota sanaan. Pappi ei kuulemma ole koskaan kysellyt kuulijakunnalta, kuuntelevatko he.

        Se ei osannut vastata, että puhdistiko Luther yhtään vanhaa testamenttia.

        Meitä oli samassa pöydässä pappi, kumppanini ja pari muuta paikkakuntalaista ja ne kolme tuttua "kaveria" eivät osallistuneet keskusteluun, missä aihe oli kirkon apu pakolaisille. Papin kanssa myös yhdessä mietimme suomalaisten tutkimuksissakin todettua laajaa rasismia ja halua tappaa luonnon eläimiä, mm.susia. Kysyin näiltä kolmelta "kaverilta", että miksi ootte niin hiljaisia?


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Edson vakuuttaa olevansa onnellinen, mutta ei onnellinen mies tuollaisia kuvottavuuksia kirjoita yleiselle palstalle. Mene nyt ihmeessä tutkituttamaan astmasi. Kerroit ettet paljon jaksa juuri kävellä. Astmaan on hyviä lääkkeeitä, jotka eivät paljon maksa sitten kun olet saanut sen tautiluokinnan numeron Kela-korttiisi.

        Tämä sitten ei ollut riidan haastamista. Olet selvästi kriisissä, jossa paha hengityssairaus voi olla yhtenä tekijänä.

        "Edson vakuuttaa olevansa onnellinen, mutta ei onnellinen mies tuollaisia kuvottavuuksia kirjoita yleiselle palstalle"

        Omia ilmaisuja :
        - noin suunnilleen onnellista elämää
        - mut muuten onnellista elämää tai ainakin stressitöntä ja syvän unen elämää

        Siis vakuutan olevani näissä kommenteissani onnellinen. Oot sä. Mä vittu tääl mitään vakuuta. Mä vakuutan pohjolassa. Kuule, tutki ite astmasi, tää ei ollut riidan haastamista, vaan olen huolissani.

        Etupäässä en viitsi kävellä. Ja jos viitsin, niin laitan niitä ylös itselleni. En kerro käveleväni kilometriä hamppilääkäriin, kun sillä ei vaan minusta tunnu olevan mitään sinänsä arvokasta tietoa muille.

        Kuvottavuuksia niille, joille ne kuuluvat. Oksentakaa seimeenne kuvottavuuteni. Tää ei ollu riidan haastamista.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        "Edson vakuuttaa olevansa onnellinen, mutta ei onnellinen mies tuollaisia kuvottavuuksia kirjoita yleiselle palstalle"

        Omia ilmaisuja :
        - noin suunnilleen onnellista elämää
        - mut muuten onnellista elämää tai ainakin stressitöntä ja syvän unen elämää

        Siis vakuutan olevani näissä kommenteissani onnellinen. Oot sä. Mä vittu tääl mitään vakuuta. Mä vakuutan pohjolassa. Kuule, tutki ite astmasi, tää ei ollut riidan haastamista, vaan olen huolissani.

        Etupäässä en viitsi kävellä. Ja jos viitsin, niin laitan niitä ylös itselleni. En kerro käveleväni kilometriä hamppilääkäriin, kun sillä ei vaan minusta tunnu olevan mitään sinänsä arvokasta tietoa muille.

        Kuvottavuuksia niille, joille ne kuuluvat. Oksentakaa seimeenne kuvottavuuteni. Tää ei ollu riidan haastamista.

        Okei, sittenhän asiasi ovat kunnossa. Hienoa! Joku vain mainitsi kahdesta sairaasta vanhasta miehestä joita kiusaan.

        Ketjuni naiset tietävät että minulla on astman lisäksi kipeä polvi, että sikäli relevanttia tietoa heille se lumessa kahlaaminen oli. Ei kuitenkaan mikään arvokas tiedon kultahippu. Sellaisiako te olette täällä jakavinanne?

        Kärsi sitten rauhassa astmasi vai oliko peräti keuhkoahtauma. Minä en häiritse sinua enää neuvoillani. Whookin sanoi, että ei täällä saa neuvoa.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Okei, sittenhän asiasi ovat kunnossa. Hienoa! Joku vain mainitsi kahdesta sairaasta vanhasta miehestä joita kiusaan.

        Ketjuni naiset tietävät että minulla on astman lisäksi kipeä polvi, että sikäli relevanttia tietoa heille se lumessa kahlaaminen oli. Ei kuitenkaan mikään arvokas tiedon kultahippu. Sellaisiako te olette täällä jakavinanne?

        Kärsi sitten rauhassa astmasi vai oliko peräti keuhkoahtauma. Minä en häiritse sinua enää neuvoillani. Whookin sanoi, että ei täällä saa neuvoa.

        Ketjusi naiset?
        No joka tapauksessa mielenkiintoista kuulla mitä kaikkea olenkaan sanonut. Ettei nyt olis referointisi vähän hapuilevaa?


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ketjusi naiset?
        No joka tapauksessa mielenkiintoista kuulla mitä kaikkea olenkaan sanonut. Ettei nyt olis referointisi vähän hapuilevaa?

        En sanonut että juuri sinä olisit puhunut kahdesta sairaasta vanhasta miehestä.

        Tarkasti sinäkin tunnut toista ketjua lukevan, koska huomaat kaikki hammaslääkärit ja lumikinokset.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        En sanonut että juuri sinä olisit puhunut kahdesta sairaasta vanhasta miehestä.

        Tarkasti sinäkin tunnut toista ketjua lukevan, koska huomaat kaikki hammaslääkärit ja lumikinokset.

        "Whookin sanoi, että ei täällä saa neuvoa."

        Tähän mie vain olin vastaavinani, mistä sairaista ynnä hammaslääkäreistä hupajat? Enkä mie sinun ketjuus oo edes lukenu muuten kuin silmäillyt siltä varalta että josko minun kunnianarvoisaa nimeäni olisi lausuttu (epäilyttävässä tarkoituksessa) sielläkin..


      • aurora5

        Sori, oli toiselle tarkoitettu. Hulluksi täällä tulee.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Sori, oli toiselle tarkoitettu. Hulluksi täällä tulee.

        Tulee?
        No, lohdutukseksi voin tunnustaa, että minullakin on viralliset hullun paperit. Vanhalla suurtorilla myönnetyt.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Sori, oli toiselle tarkoitettu. Hulluksi täällä tulee.

        No hyvä, että korjasit ja korjauksen vielä toistitkin tuolla Elämässä. Toisto on viisaud... eiku oppimisen edellytys.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Sori, oli toiselle tarkoitettu. Hulluksi täällä tulee.

        Miten niin tulee ?


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Okei, sittenhän asiasi ovat kunnossa. Hienoa! Joku vain mainitsi kahdesta sairaasta vanhasta miehestä joita kiusaan.

        Ketjuni naiset tietävät että minulla on astman lisäksi kipeä polvi, että sikäli relevanttia tietoa heille se lumessa kahlaaminen oli. Ei kuitenkaan mikään arvokas tiedon kultahippu. Sellaisiako te olette täällä jakavinanne?

        Kärsi sitten rauhassa astmasi vai oliko peräti keuhkoahtauma. Minä en häiritse sinua enää neuvoillani. Whookin sanoi, että ei täällä saa neuvoa.

        "Ketjuni naiset tietävät että minulla on astman lisäksi kipeä polvi, että sikäli relevanttia tietoa heille se lumessa kahlaaminen oli. Ei kuitenkaan mikään arvokas tiedon kultahippu. Sellaisiako te olette täällä jakavinanne?"

        Hih hii joo. Etköhän jatka naistesi kanssa polven parsimista, relevantisti vaan. Mitä täällä jakoihin tulee, niin emme välttämättä tukeudu kaunokirjallisuuden tietoon metaanista, vaan koetamme ymmärtää jopa lehmien ruoansulatusta.


      • aurora5

        Mitä mieltä olet Miina Äkkijyrkästä? Eikö tuommoinen lehmätaiteilijakin pitäisi kieltää?

        Kyllä naudan ruoansulatus opettiin jo koulussa. Ei se niin vaikea ole ymmärtää.


    • Ali-Baba

      Hui hai, kylläpä oli taas pimeetä. Jo klo 14 tienoilla alkoi hämärä olla melkoista. Ihan oli unohtunut kuinka pimeää lumeton tämä vuodenaika osaa olla. Onneksi ihmisen säämuisti on vuositasolla lyhyt. Voi kuvitella edellisenä vuonna auringon paistaneen ja palmujen heiluneen tähän vuodenaikaan.
      No ei muuta kuin lisävaloja huushålliin vaikka kynttilöistä. Onhan niitäkin kiva edes osan vuotta poltella
      Ranskassa on taas melkoinen meininki kaduilla. Siellä kansa hyppää esiin jos hallitus tekee pahoja hinnankorotuksia. Näin on käynyt kerta toisensa perään. Ei ainoastaan Macronille.

      Missä kulkevat Who ja Edsolvent rajat dieselin hinnoissa, eli missä vaiheessa pannaan keltaiset liivit päälle? Vai yritetäänkö taas vanhaa konsensuskeinoa eli lainataan lisää rahaa ja jaetaan se niille jotka muuten olisivat sen hinnankorotuksilla ottaneet!
      Minulle ei nyt enää henkilökohtaisesti ole paljoakaan merkitystä minkä hintaista pensa ja löpö ovat kun ajomääräni ovat tänä vuonna pudonneet noin kolmasosaan aikaisempien vuosien ajoista. Paljion enemmän merkitsee nykyisin vakuutukset eli vuosivakuutuksen hinnoilla ajaisi jo reippaasti vuoden pensan hinnat

      Huu tietenkin vasta eläkeikää lähentyessään joutuu polle polkemaan kiivaasti ja hinnalla voi olla merkitystä

      • Dr.Whoo

        Kun keskikulutus on reilu 4 litraa ja rahaa enemmän kuin lääkäri määrää, tämä takaa että ihan äkkiä ei barrikadeille tartte meikän lähteä.

        Mutta mitä hittoa siis tapahtuu Ranskassa. Vallankumoustako ne puuhaa? Jos nimittäin pitää paikkaansa galluppi, että liki 80 prossaa kansasta kannattaa keltapaitojen toimia. (Oletettavasti poislukien ryöstelevät rosvot jotka aina toimivat tällaisissa yhteyksissä.)
        Macronin mitattu kannatus syyskuussa oli 19 %. Jos nää tiedot pitää paikkaansa, niin huh huh. Kyllä tuossa täytyy olla kyse paljosta muusta kuin deselin hinnasta.

        Suomessakin on ääliö pääministerinä, (onneksi vähän fiksumpi ja suositumpi presidentti kuitenkin), mutta vielä ei ole kansaa kaduilla näkynyt.


      • edson

        "Missä kulkevat Who ja Edsolvent rajat dieselin hinnoissa, eli missä vaiheessa pannaan keltaiset liivit päälle? "

        7000 km x 0,1 x 2= 1400 € No siis ei tämäkään ole katto, mutta en vedä keltaista liiviä, vaikka autossa kaksi onkin. Ne päälle vasta, jos haluan varoittaa muita kulkijoita.

        Täytyy keksiä muuta ja jo keksitty onkin. Se tulee vaikuttamaan paljon enemmän, tulee suorastaan häsläkkää.

        Mä olen Macronin puolella, vaikka en kaikkea läheskään tiedä. Olihan aikoinaan vastaehdokkaana Le Pen vai miten se giljotiinin alle asetettava kirjoitetaan.

        Eräässä aamuohjelmassa suomalainen tunnettu talousmies, toimittaja (?) kertoi, että hän ei tasaveroja hyväksy. Juuri tässä astuu kuvaan jokaiselle otsaan piilotettava seurantalaite tai jalkapanta. Sinisille ja persuille voi sen kuopan otsaan kaivaa teurastuspyssyllä. Tiedättehän, sellaisella naulapyssyllä. Rauhoittuvat kummasti, kun sitten sitä seurantalaitetta asetetaan kuoppaan. Jalkapanta heillä olisi sellainen kettinkinen, molempia jalkoja yhdistävä.


      • edson

        "Onneksi ihmisen säämuisti on vuositasolla lyhyt"

        8.12.17 liki viisitoista senttiä nuoskasohjoa tiellä

        Muuten, unohtu tuosta äskeisestä, että tämä taloustoimittaja sanoi myös sen, että ei se suomalainenkaan jatkuvasti jousta.


    • edson

      "Kun keskikulutus on reilu 4 litraa ja rahaa enemmän kuin lääkäri määrää, tämä takaa että ihan äkkiä ei barrikadeille tartte meikän lähteä."

      Okei, mulla on km- katto vuodessa. No sinun autosi kulutuksella voisin siis ajaa vaille 20 000 tkm. Mut miks ajaisin, mietin?

    • Dr.Whoo

      Keuhkosairauksista puheenollen, yksi entinen työkaverini, hieman itseäni vanhempi mies on loppusuoralla vaikean keuhkoahtauman takia. Jo vuosia sitten tämä kova tupakkamies käytti happiviiksiä. Tupakanhimo oli niin kova, että tuossakin vaiheessa vielä piti savuttaa, vaikka ei jaksanut kävellä kymmentä metriä hengästymättä.

      Ei liene mukava sairaus, viimevaiheessa happi vain mistään apukeinoista huolimatta loppuu elimistöstä ja potilas kuolee hiilidioksidimyrkytykseen.

      • Ali-Baba

        Inhottavaa se keuhkoahtaumatauti. Onneksi ie sentään sekin ole kimpussa. Tänäänkin kävelin melkokierroksit Liideleissä ilman keppiäkin eikä tullut hengästymistä missään vaiheessa. Sensijaan vasemmassa lonkassa tuntui jonkun verran.

        Ja ajamisesta puheenollen niin jos ajan nyt näyttävällä vauhdilla niin sitä tulee noin 7.5 l keskikulutuksella sellaiset 3-4000 km/v eli 1.50 pentsoonin hinnalla noin 400 euroa vuodessa kun vakuutusmaksuni ovat 480 euroa vuodessa

        Kilometrikatto on myös hyvä tapa asettaa rajat vuosikulutukselle

        Mitä tulee keltaisten liivien päälle vetoon, niin en minäkään ihan vähästä alkaisia kadulla oikeuksia vaatimaan enkä varsinkaan toisten elinkeinoa tai omaisuutta vahingoittamaan.
        Macron on ollut tähän asti varsin hyvä Ranskan presidentti. Samaa ei voi sanoa Trumpista eikä Vladimirista

        Se on muuten taas maanantai huomenna. Pitänee sitten alkaa kirjoittamaan ne hankitut joulukortit joita sitten näytti olevan alun toistakymmentä


      • Dr.Whoo
        Ali-Baba kirjoitti:

        Inhottavaa se keuhkoahtaumatauti. Onneksi ie sentään sekin ole kimpussa. Tänäänkin kävelin melkokierroksit Liideleissä ilman keppiäkin eikä tullut hengästymistä missään vaiheessa. Sensijaan vasemmassa lonkassa tuntui jonkun verran.

        Ja ajamisesta puheenollen niin jos ajan nyt näyttävällä vauhdilla niin sitä tulee noin 7.5 l keskikulutuksella sellaiset 3-4000 km/v eli 1.50 pentsoonin hinnalla noin 400 euroa vuodessa kun vakuutusmaksuni ovat 480 euroa vuodessa

        Kilometrikatto on myös hyvä tapa asettaa rajat vuosikulutukselle

        Mitä tulee keltaisten liivien päälle vetoon, niin en minäkään ihan vähästä alkaisia kadulla oikeuksia vaatimaan enkä varsinkaan toisten elinkeinoa tai omaisuutta vahingoittamaan.
        Macron on ollut tähän asti varsin hyvä Ranskan presidentti. Samaa ei voi sanoa Trumpista eikä Vladimirista

        Se on muuten taas maanantai huomenna. Pitänee sitten alkaa kirjoittamaan ne hankitut joulukortit joita sitten näytti olevan alun toistakymmentä

        Semmoisia olen lukenut, että tämä Macrooni olis suosinut vähän liikaa veromuutoksilla rikkaita köyhien kustannuksella. Tosin enpä tiedä mikä rooli pressalla on noissa päätöksissä.

        Lisäksi väitetään, että tämä ameriikan Trumputtaja olis lietsonut omilla puheillaan Macronin vastaista kapinahenkeä fransmanneihin. Macronihan on vähän halveksivaan sävyyn suhtautunut tuohon oranssiin paviaaniin. Lisäksi Macronin hämmästyttävän alhainen kannatus, reilusti alle 20 prossaa on ihan virallinen galluptieto.

        Vai että joulukortteja..


      • Ali-baba

        No kyllähän se tiedetään, että tosiasiallinen Trumpin syy sekaantua fransujen politiikkaan ja nimenomaan sen ääriaineksia lietsomalla johtuu juuri siitä, että Macron tunnisti hänet oranssiksi orang hutaniksi ja antoi hänen kyllä ymmärtää tulleensa tunnistetuksi.
        Trumppihan on poikkeuksetta käynyt jokaisen kimppuun joka ei ilmaise pitävänsä häntä oranssina jumalana

        Voihan se olla että paikallistasolle >Macron on jakanut esimerkiksi juuri veroja niin että joku näkee jonkun toisen hyötyvän siitä kohtuuttomasta. Macronin ihan oikeaa alhaista kannatusgalluppia on kyllä pakko hämmästellä

        Pistä vaan jokunen joulukortti liikkeelle. Jos ei muuta niin se auttaa Suomen Postia, ex Nutellaa selviämään. Sitäpaitsi jos saa jonkun korean kortin niin ei tarvitse ostaa joulukoristeita vaan liimailee niitä näkymättömällä kirurgin teipillä seinille ja sitten joulu on taas.

        Mikäs on se kinkkutilanne. Väitetään että suomalaista kinkkua ei ensimmäistä kertaa riitä kaikille ja saako tanskalaisella, saksalaisella tai puolalaisella kinkulla olleskans joulua?


      • Dr.Whoo
        Ali-baba kirjoitti:

        No kyllähän se tiedetään, että tosiasiallinen Trumpin syy sekaantua fransujen politiikkaan ja nimenomaan sen ääriaineksia lietsomalla johtuu juuri siitä, että Macron tunnisti hänet oranssiksi orang hutaniksi ja antoi hänen kyllä ymmärtää tulleensa tunnistetuksi.
        Trumppihan on poikkeuksetta käynyt jokaisen kimppuun joka ei ilmaise pitävänsä häntä oranssina jumalana

        Voihan se olla että paikallistasolle >Macron on jakanut esimerkiksi juuri veroja niin että joku näkee jonkun toisen hyötyvän siitä kohtuuttomasta. Macronin ihan oikeaa alhaista kannatusgalluppia on kyllä pakko hämmästellä

        Pistä vaan jokunen joulukortti liikkeelle. Jos ei muuta niin se auttaa Suomen Postia, ex Nutellaa selviämään. Sitäpaitsi jos saa jonkun korean kortin niin ei tarvitse ostaa joulukoristeita vaan liimailee niitä näkymättömällä kirurgin teipillä seinille ja sitten joulu on taas.

        Mikäs on se kinkkutilanne. Väitetään että suomalaista kinkkua ei ensimmäistä kertaa riitä kaikille ja saako tanskalaisella, saksalaisella tai puolalaisella kinkulla olleskans joulua?

        No meillä rva. W pitää kyllä huolen kortituksesta, mie en oo varmaan 20 vuoteen lähettänyt kortin korttia. No muutaman firman nimissä kenties.

        Ja miehän oon kalkkunamies henkeen ja vereen, savukalkkunattomaan jouluun en suostu. Kalkkunan ahminta on itse asiassa ainut perusteltu syy viettää koko joulua. Täällä päin on Saksan tila niminen kalkkunakasvattamo, josta saa planeetan parasta tipua.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        No meillä rva. W pitää kyllä huolen kortituksesta, mie en oo varmaan 20 vuoteen lähettänyt kortin korttia. No muutaman firman nimissä kenties.

        Ja miehän oon kalkkunamies henkeen ja vereen, savukalkkunattomaan jouluun en suostu. Kalkkunan ahminta on itse asiassa ainut perusteltu syy viettää koko joulua. Täällä päin on Saksan tila niminen kalkkunakasvattamo, josta saa planeetan parasta tipua.

        Taijatkii olla piikkiöläisii. Vai kaarinalaisii nykyjään. Aikoinaan Raadelman kartanossa vietettiin kemuja, joissa osa sapuskasta oli tuotu Saksan tilalta. Siipalla oli joku osuus asian hommaamisessa. Oli kyl muutakin kuin kalkkoonia. Vaan hyvää oli kaikki.


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Taijatkii olla piikkiöläisii. Vai kaarinalaisii nykyjään. Aikoinaan Raadelman kartanossa vietettiin kemuja, joissa osa sapuskasta oli tuotu Saksan tilalta. Siipalla oli joku osuus asian hommaamisessa. Oli kyl muutakin kuin kalkkoonia. Vaan hyvää oli kaikki.

        Pieleen meni. Monessa paikassa oon kyllä asunut, mutten kyllä Piikkiössä tai Kaarinassa. Piikkiö on tosiaan osa Kaarinaa nykyisin.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Pieleen meni. Monessa paikassa oon kyllä asunut, mutten kyllä Piikkiössä tai Kaarinassa. Piikkiö on tosiaan osa Kaarinaa nykyisin.

        No ei ois ensmäinen kerta, ku ihmisen "ahtaita asuinsijoja arvailen", väärin. Mut tuli vaan mieleen tosta Saksasta ja kalkkoonista. Tääl meiänkin kylillä on Saksan tila.


      • edson

        Keuhkoahtauma

        Kakkamainen juttu (huom. kaikille adjektiivini), mutta minkäs teet, jos iskee.

        Aralle sen verran (jos lukee) että taisin nähdä jotain, joka ei ehkä pidä paikkansa, siis siinä astmataudissa ja sen vaikutuksista mieleeni. Sekaisinhan tässä menee, kun varsinkin joutuu punnitsemaan, oliko tuo ja tuo ilmaus keppi vai porkkana vai peräti vitsi.

        Otte muuten taas kirjuuttaneet. Pala palalta etsin ja etsin. En sano mitä etsin. Yleensä aina olen täältä löytänyt paljon hyvää, varsinkin alin tiedotteista kulkemisista ja tieteestä, ilman dieselsavuja. Mut niin se on, että junatkin kulkivat ennen puulla. Ihan sama kuin maajussin talot lämpenivät puilla, mutta het ku tuli öljy, niin ... vaikka puuta oliskin ollut ilmatteeks tarjolla, miinus korjuukustannukset.

        Pois sulkemati länsirannikon diplomaattia.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Semmoisia olen lukenut, että tämä Macrooni olis suosinut vähän liikaa veromuutoksilla rikkaita köyhien kustannuksella. Tosin enpä tiedä mikä rooli pressalla on noissa päätöksissä.

        Lisäksi väitetään, että tämä ameriikan Trumputtaja olis lietsonut omilla puheillaan Macronin vastaista kapinahenkeä fransmanneihin. Macronihan on vähän halveksivaan sävyyn suhtautunut tuohon oranssiin paviaaniin. Lisäksi Macronin hämmästyttävän alhainen kannatus, reilusti alle 20 prossaa on ihan virallinen galluptieto.

        Vai että joulukortteja..

        Macron tai oikeastaan yleisemminkin

        Mä olen kahden vaiheilla tai oikeastaan kolmen tai neljän. Valitse nyt siitä joku "totuus". Minusta meillä ainakin lankeaa liian suuret maksuerät ns. keskiluokalle ja en nyt puhu kuin niistä, jotka toimivat yksityisellä sektorilla työntekijöinä. Ns. köyhempiä tuetaan aika hyvillä tuilla ja jotenkin vaan tuntuu, että niillä myös selviää hengissäkin. Täytyy keksiä silloin maksuttomia harrastuksia. Mikäänhän ei tietty riitä, mutta ... ei kyllä riitä rikkaimmillekaan työntekijöille, vaan lisää halutaan.

        Minusta opettajat, sairaanhoitajat, perushoitajat ja lastentarhaopettajat (ja vastaavat) saisivat tyytyä jotakuinkin indeksikorotuksiin ja olla tyytyväisiä siitä, että suurella osalla on työpaikka kuitenkin turvattu, vaikka muuta visertäisivätkin. Ryövärimäisiin vuokriin sitä pitäisi kiinnittää huomiota.

        Hitto, ny jäi Macron ihan, mutta ku ei juurikaan osaa aatella eli tietää, millaisia palkkoja, minkälaisella työajalla, Ranskassa maksetaan. Jos polttoaineiden hinnat ovat jotakuinkin Suomen tasoiset, niin ketkä niillä hinnoilla kykenevät välttämättömyyksiään ajamaan, vai kykenevätkö, millaiset ovat autojen hinnat muut kulut jne. Luulenpa, että Ranskassa ovat olleet polttoaineet (aina) korkeammat kuin esim. Saksassa. Tällaisen käsityksen olen saanut lukemalla facesta karavaanareiden juttuja tai sitten muistan väärin.


      • edson
        Ali-baba kirjoitti:

        No kyllähän se tiedetään, että tosiasiallinen Trumpin syy sekaantua fransujen politiikkaan ja nimenomaan sen ääriaineksia lietsomalla johtuu juuri siitä, että Macron tunnisti hänet oranssiksi orang hutaniksi ja antoi hänen kyllä ymmärtää tulleensa tunnistetuksi.
        Trumppihan on poikkeuksetta käynyt jokaisen kimppuun joka ei ilmaise pitävänsä häntä oranssina jumalana

        Voihan se olla että paikallistasolle >Macron on jakanut esimerkiksi juuri veroja niin että joku näkee jonkun toisen hyötyvän siitä kohtuuttomasta. Macronin ihan oikeaa alhaista kannatusgalluppia on kyllä pakko hämmästellä

        Pistä vaan jokunen joulukortti liikkeelle. Jos ei muuta niin se auttaa Suomen Postia, ex Nutellaa selviämään. Sitäpaitsi jos saa jonkun korean kortin niin ei tarvitse ostaa joulukoristeita vaan liimailee niitä näkymättömällä kirurgin teipillä seinille ja sitten joulu on taas.

        Mikäs on se kinkkutilanne. Väitetään että suomalaista kinkkua ei ensimmäistä kertaa riitä kaikille ja saako tanskalaisella, saksalaisella tai puolalaisella kinkulla olleskans joulua?

        Sama juttu, ku who, ja lisäksi siis kortin korttia en ole elämässäni lähettänyt. Muistaakseni. En edes matkakorttia. Muutamille kirjeitä joskus aikaa sitten kyllä ja nyt toimii itellanani (kumma lana) nettiavaruuden nopeat kulkureitit.

        Hyvä Mcron ! Hitto, en taas muistanutkaan, että se jenkki on saanut nenilleen just Mcroonilta. Sopis antaa selkään myös näille muille. Onneks kait Saksassa alkaa taas toimia Euroopan rakentaminen. Italia hukkukoot eiku hirttäytykööt nauhamakarooniin ja ruattidemarit voitas pestä ... hetkinen, nyt taas lipee eli iso pyörä rahisee, ku tuli mieleen ne kaasutushommelit ja siellä olleet suihkut.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        No ei ois ensmäinen kerta, ku ihmisen "ahtaita asuinsijoja arvailen", väärin. Mut tuli vaan mieleen tosta Saksasta ja kalkkoonista. Tääl meiänkin kylillä on Saksan tila.

        "ahtaita asuinsijoja arvailen", väärin

        Ahtaita käsityksiäsi saat kyllä mielluumin korjailla

        Etköhän mene taas sinne Elämään psyko ja tue vaikka rahalahjoituksin psykojen tutkimuksia koulutuksesta. Kepinnokallakaan en koske enää ammun jatkuvaan innostukseen teilata nykyiset opetussuunnitelmat Elämässä. Mutta jos tänne tulet kiekumaan, niin tai eihän ammut kieu.

        Annat ammu kuvan, että kouluissa menee kaikki pieleen, kun pelkästään käytetään tietsikoita ja itseopiskellaan. Suksi nevadaan, itseopiskelua on syytä harjoitella ja digiä syytä käyttää apuvälineenä. Jolleivat tontuimmat opet sitä ymmärrä tai käyttävät väärin opetussuunnitelmia, niin jatko-opiskeluun tai alan vaihtoon horiop. Pisa on laskenut jo paljon ennen kuin tämä uusi opetussuunnitelma edes oli työn alla, vuosia ennen.

        Jos ei lapsenlapsesi osaa lukea, niin ei se ole opetussuunnitelman vika.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        "ahtaita asuinsijoja arvailen", väärin

        Ahtaita käsityksiäsi saat kyllä mielluumin korjailla

        Etköhän mene taas sinne Elämään psyko ja tue vaikka rahalahjoituksin psykojen tutkimuksia koulutuksesta. Kepinnokallakaan en koske enää ammun jatkuvaan innostukseen teilata nykyiset opetussuunnitelmat Elämässä. Mutta jos tänne tulet kiekumaan, niin tai eihän ammut kieu.

        Annat ammu kuvan, että kouluissa menee kaikki pieleen, kun pelkästään käytetään tietsikoita ja itseopiskellaan. Suksi nevadaan, itseopiskelua on syytä harjoitella ja digiä syytä käyttää apuvälineenä. Jolleivat tontuimmat opet sitä ymmärrä tai käyttävät väärin opetussuunnitelmia, niin jatko-opiskeluun tai alan vaihtoon horiop. Pisa on laskenut jo paljon ennen kuin tämä uusi opetussuunnitelma edes oli työn alla, vuosia ennen.

        Jos ei lapsenlapsesi osaa lukea, niin ei se ole opetussuunnitelman vika.

        Tiedoksi : kirjoitan ihan just missä ketjussa huvittaa, ja ihan mitä huvittaa.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Tiedoksi : kirjoitan ihan just missä ketjussa huvittaa, ja ihan mitä huvittaa.

        Ahtaasta käsityksestä syntyy ahtaan paikan... ahdas henki. Olet oiva esimerkki täysnuijasta. Ei ihme, että miniä lähti

        Kuule ammu, tiedoksi, että tukehdu kaasuihisi.


    • Ali-Baba

      No niin, nyt ollaan ainakin bandyn maailmanmestareita. Kuulin televisiosta ihan muita puuhaillessani. Hoidin muunmuassa välillä yhden annoksen pyykkiä mikä nyt vaan odottaa linkoamisen käynnistämistä. Puhdistin myös tehosekoittimen ja kirjoittelin sosiaalisesti siskoilleni vaikka myös vanhemman siskon pojalla ja hänen vaimollaan on jonkinlainen eri asuntoihin ajanut kähinä.
      Kummipoikani vaimosta olen kuullut jos jonkinlaista luonnehdintaa. Kummipojastani taas tiedän koko joukon ja en yhtään ihmettele että vaimonsa on siitä eroon pyrkinyt, ihan siitä riippumatta mitkä adjektiivit hänen vaimostaan saattavat olla totuudenmukaisia. Vanhempi siskoni on tuossa tapauksessa anoppi ja on kyllä huolella hoitanut kaikki poikansa neljä tytärtä lapsesta aikuisiksi tai kahden nuorimman osalta melkein aikuiseksi.

      Minä olen koko tuosta näytelmästä onnistunut pysymään kokonaan sivussa. Mitä nyt Persianlahden vuosina raijasin heille kevätpaluillani kimaltelevaa harakkakrääsää

    • Ali-Baba

      Tässä ihan Dr.Whoolle oma elokuva kun pojat syö aitoa King Oscar säilöttyä anjovista.
      Ovat muuten anjovikset hyvin terveellisiä ellei syö liian suolan kanssa
      https://www.youtube.com/watch?v=3IYKXbbaUxo

    • edson

      Joku ehkä ihmettelee sanontaa "kuse seimeesi" ja tuossahan se selitys oikeastaan, tuossa alakappaleessani ehkä avautuu tai sitten ei.

      No jo pitkään ulkopuolisena kulkeneena voin olla vakuuttunut, että moni uskovainen juuri kuseekin seimeensä huomaamattaan ja tyytyväisenä ja vatsa täynnä ja kuusen ympärillä lapset laulaa ja avaa paketteja. Ja kaikilla on hyvä olla, varsinkin jos suku on koolla.

      Pilapiirtäjälle ois hommii ku kristikansa kusee syntymäpäivänä seimeen vatsat pullollaan. Mutta ei, ne keskittyy allahin pilkkaamiseen, hyi noita kristittyjä.

    • edson

      Ennen päiväunia

      "köyhä brittiväestö toivoo EU-erosta apua ahdinkoonsa"

      Samoin osa suomalaisista ja kaiken päälle vielä haikailevat markasta ja devalvaatiosta. Ja ketkä tätä etupäässä haluavat. No Väyrysen voi unohtaa. Kyllä takinkääntäjäsiniset ja persut lähinnä, kotomaamme populistit. Ja pitkälti osa kepulaisista

      Kyllä kohta uudelle hitlerille, tosin uudessa tilanteessa, voi tulla tilaisuutensa, kun ylisyöneet eurooppalaiset kävelevät kadulla valittaen huonoa osaansa ja syyttävät siitä pakolaisia. Ylensyöneen osana pitää olla mieluummin pahoinvointi

      Minä taas odotan, kunnes italialaiset huomaavat hallituksensa kusetukset ja varsinkin sitten, kun tuleekin koronnoston suurempaa painetta ja eu- laiset pitävät tiukan linjan pelastusyrityksissään.

      Olen pettynyt, jos Eurooppa ei lähene liittovaltiota tai ainakin keskustele vakavasti siitä, mitkä olisivat todellisen yhteistyön arvoisia asioita. Esimerkiksi Lontoon cityn rahanpesu pitäisi tuoda esiin ja vilkuttaa niille kättä. En tiedä kylläkään, mitä tästä tuumaa muut eurooppalaiset isot pankin. Ja kertoa köyhille briteille, että uskokaa te noita pesijöitä selkosuom...äsh englanniksi. Ja kaikki vastaavat ilmiöt karsittava tulevasta liittovaltiosta.

      Myös pakolaispolitiikalle tehtävä yhteityötä ja rajusti. Persuja ei saa päästää edes ehdottamaan mitään, ne ovat sekopäitä. Sinisille ei tartte toivottavasti ehdottaa mitään, sillä peukut pystyyn, että puoluetta ei kohta enää ole.

    • Ali-Baba

      No nythän on Pehmoisten ahon ajattelija pannut sekä kritityt että koko maailmanpolitiikan hetkessä uusiksi, Avain ilmaisu oli "kusta", Kusta seimeen, kusettaa, kusta silmään! Voi italialaisparat minkä kusetuksen uhriksi ovat joutuneet.

      Kyllä me hyvä hallitus saataisiin aikaan. minä hoitaisin sen demokratiapuolen siitä kun kykenen yhteistyöhön persijenkin kanssa siinä missä kommunistienkin (siis rehellisten kommunistien). Minun rajani tulevat vastaan ihan muussa kuin poliittisissa ja kansanhoitamisasioissa.

      Trumppia mielelläni muistutan demokratiasta tuolla englanninkielisissä keskusteluissa. Keltaliiveistähän jo todettiin että en heidänlaiseensa anarkiaan ja laittomuuteen ketään kehota enkä itsekään ryhtyisi.

      Sn sijaan liittovaltio on ajatus jota kannattaa ainakin tarkoin pohdiskella. En kyllä usko että siitä huolimatta päästäisiin eroon veronkiertoyhtiöistä ja pankkiireista. Eihän se ole onnistunut edes varta vasten liittovaltioksi suunnitelluissa Yhdysvalloissakaan vaan maan sisälläkin on veroparatiisi osavaltioita kuten Delaware.

      Brittien tilaa seuraan jatkuvasti kun on siellä tullut sekä opiskeltua että oltua töissä. Ymmärrän kyllä brittien halua päästä eroon EU määräyksistä, mutta miten selvitä ilman EU yhteistyötä nykyisessä maailmassa. Ei sekään varmaan ihan tavatonta olisi, mutta suurin ongelma on että Jenkkilässä valtaan tuli Trumppi jolloin brittien erityissuhde on arvoton paitsi jos julistavat Trumpin myös Englannin kuninkaaksi ja järjestävät hänelle kullatuissa kärryissä hevosparaateja

    • edson

      "Ekoanarkismi on 1800-luvun loppupuolella syntynyt perinteiseen anarkismiin ympäristötietoisuutta liittävä muoto, jonka tavoitteena on perustaa ekologisesti kestävä yhteiskunta. Ekoanarkismin eräs keskeisistä teeseistä on se, että valtahierarkioihin perustuvat yhteiskunnalliset ja taloudelliset rakenteet ovat merkittävä ympäristön vahingoksi koituva tekijä."

      Jeeee

      Joopa. Pertti Salolainen kertoi mtv:n aamussa, että nyt kaikki hölisee ja valehtelee somessa. Ja het tämän jälkeen kertoi lukeneensa jostain, että Ranskan mellakoita on venäläiset provonneet. Ja painotti, että ei tietysti ole varmaa plää plää ja plää. Kokoomuksen pää-äänenkannattajaa eekoota varmaan ainoastaan seurattava joo.

      Se on demokratiaa, että persut vuotavaan sukellusveneeseeen. Tai no mitäs demokratiasta, kuhan saadaan ne pois ja kauas, vaikka nevadaan syvälle pösilökonservatiivien sydänmaille. Ja siniset perässä.

    • Ali-Baba

      Vai että Nevada pösilökonservatiivien pesä! Siellähän on jos jonkinlaista Las Vegasiakin.
      Ajattelepa Alabamaa, Arkansawta ja Tennesseetä kun oikein pösilöistä joukkona puhutaan. Tai sitten Idahon ja Ohion Trump jusseista.

      Kyllä Tex Willerin henki vielä elää syvässä etelässä. Tex Willer ja Rivolli!

      Nyt katsomaan töllö uutiset jotta näkee mitä May ja Macron ovat sanoneet

    • edson

      Rahan kulun seuraamista lisää, paperiyhtiökielto ja vedenpitävät velvoitteet tunnistaa aina henkilöt taustoilla ... veikkaanpa että verottajat osaisivat kyllä luoda järjestelmiä, joilla minimoitaisiin kaikki räpeltäminen. Tiedotusvälineillä olisi tuhannen taalan paikka kertoa selkokielellä vedätyksistä.

      Myös yhtenevämmät verolait Euroopan liittovaltiolle juuri noille toiminnoille, sensijaan valtiot voivat erikseen tietysti laatia mm. tulovero-asteikkonsa.

      Se ei tule pidemmän päälle onnistumaan, mistä sekä Salolainen että Vanhanen kertoivat. Siis tasaverot esim. polttoaineille, jotka nyt tietysti näin ovatkin, mutta että niitä korottamalla ja tasaveroja jatkamalla ollaan muunkin anarkian tiellä kuin ilmastoanarkia. Köyhää mietintöä Salolaiselta ja Vanhaselta.

      • amummu

        Kannattais satsata energia uuteen eikä pyörän (jo moneen kertaan) uudelleen keksimiseen.


    • Ali-Baba

      Vanhasen ja Salolaisen pöhinöihin en todellakaan ole huomannut paneutua otsikoita tarkemmin. Väheni kiinnostus Vanhasen asioihin sen tuppeensahatun koivulankku afäärin myötä

      Sen sijaa May on "kusessa" yrittää uudestaan mennä Brysseliin tämän näköisenä :http://but.fi/7vi

      lihaksia pullistelemaan saadakseen paremmat ehdot. Poor Maylla on ongelma kun pitäisi pysyä pääministerinä, pitäisi ajaa Brittien etuja ja pitäisi saada joku maksamaan se. Ilmeisesti halukkaita ei ole.

      Veikkaan, että asia päättyy niin että parlamentti ei hyväksy mitään Mayn esitystään ja Brexit saattaa tapahtua sopimuksettomassa tilassa elleivät sitten jotenkin kykene käyttämään EU tarjoamaa perääntymiskeinoa palata takaisin jäseneksi ilman mitään ehtoja tai hintaa.

    • Ali-Baba
      • edson

      • Cee-Lila

        Melkoista hommaa tuo kalkkunan teurastus, vaikutti ihan halaltoiminnalta. Itse en ole kalkkunaa syönyt kuin kerran elämässäni. Olivat paistaneet sen hiukan liian kuivaksi. Olen tosin kalkkunaleikkelettä silloin tällöin kaupasta ostanut.


    • Ali-Baba

      Tämän filmin laitan tähän ihan siitä syystä että Saksassa on ympäri maat tällaisia muutaman hengen lihanjalostuslaitoksia, ns. Metzgereitä. Ne valmistavat ihan normaalin tilatuotannon kokoisena loistavia yksilöllisiä lihajalosteita pienissä tai suurissa sarjoissa.
      Meillä taas hyvin vähän on näitä luovia pienjalostajia vaan kaikki ovat sellukattilankokoisia keittolaitoksia kuten HK, Pouttu, Saarioinen, Atria.
      Onneksi malliksi on jotain pienempi joista ehkä tunnetuimpia ovat Kivikylä, Pajuniemi jne ja tietysti se Dr. Whon joulukalkkunan tuottaja, Saksa. Sama koskee meijeriteollisuuden pikkuyrittäjiä. Koko Eurooppa on niitä täynnä mutta meiltä saa tikulla hakea. No onneksi on silläkin alalla malliksi pari juustolaa.
      Nämä pienet pystyvät paikallismarkkinoilla kilpailemaan laadullaan ja luovuudellaan ja ihmiset ovat kyllä melko valmiita maksamaan saamastaan yksilöllisestä laatutuotteesta jos sellaisia vain olisi saatavilla. Mutta yrittäkääpäs etsi Suomessa käsiinne filmin täytettyjä sian vatsalaukkuja?
      https://www.youtube.com/watch?v=E2YpN2WXvXg
      ps. tuossa mittakaavassa voisi vaikka amummu keittää herkkuja lukuisille vierailijoilleen ja todella juotattaa päälle oman valitun tilan viinit

      • edson

        Kyl mää oon sitä mieltä, että vähitellen pitäisi eläinproteiinin kasvatuksen perustua siihen, että mahdollisimman vähän tuotettua kiloa kohden tupsahtaa ilmoille hankalia kaasuja. Eli lihaeläin valintaa.

        Jälkikasvu tulee ihmettelemään sikojen makaamista joulupöydässä. En nyt tarkoita tällä kertaa sinisten röhjöttämistä kännissä joulupöydän antimien seassa.


      • edson

        Muistan hakeneeni lehmän vatsalaukkua Karjakunnan tehtaalta Lautatarhankadulta, samoin laardia ja valmiiksi jauhettua koiranruokaa. Mutta että olisiko ollut lihakaupoissa vaikkapa 1950-60 luvuilla tai halleissa ollut vatsalaukkua? Tai keuhkoa ? Maalaiskaupoista ehkä suoliakin

        Munuaisia, sydäntä, kieliä, maksaa ... näitä löytyi joka lihakaupasta. Tietysti muistaakseni vielä 70 luvullakin jne.


      • amummu

        Jep, jep, aika mittavaa hommaa. Minun vierasmääräni on yleensä kyllä sen verran pieni, että mittakaavaa voisi huoletta pienentää. Mutta takuuhyvää sapuskaa tehdään tuossa filmissä; onhan siellä sieniäkin!


    • edson

      Katohan, lehmä märehtii jotain. On se dorka. Hirttäydy karsinasi kettinkeihin.

      Toi May. Aluksihan se oli vastaan brexitiä. Suomalaiset haluu brittejä kauppakumppanikseen. No totta kait, sinne voi viedä voivuoria. Ikävä, kun venäläiset joutuvat hakeen kinkkunsa täältä, sillä kauppasota estää viemästä.

      Varsin kohtuullista eurooppalaisille, että afrikkalainen sikarutto levii. Leviihän kuivuuskin.

      Hullun lehmän tauti sais viedä ammun.

    • Al-Babitzin

      Katsotaanpa mitä tämä uusi näppäimistö päättää kirjoittaa. Ainakin se kuulostaa mekaaniselta kuten pitikin. Oli nääs liidelissä tarjolla valaistu pelikiippari ja heti ostin kiipparien suurkuluttajana sen mekaaniseksi kiippariksi sopuisaan 37 euron hintaan. Edellisen pelikiipparini hoiti hengiltä sille kaatunut kaakao kupillinen.
      Täytin muutenkin kansalaisvelvollisuuteni tunnollisesti eli kulutin ja pidin siten yhteiskuntaa pyörimässä omalla osuudellani. Heti upposikin sata eguu kiippari mukaanlukien kun täytti matkalla myös reseptittömät itseremonttitarpeet, jotka kylläkin sitten riittävät kuukausien tarpeeseen.
      Lisää myös hernesvelliä mikä nyt tuntuu nieluuni kelpaavan.
      Samalla reissulla huomasin ostettuani apteekista ennen liideliä hammasväliharjoja, että niitä oli nyt ilmestynyt myös liidelin valikoimaan ja noin kolmasosalla apteekin vastaavien hinnoista. Eli apteekki kusettaa meitä sekä resepti, että itsehoitotuotteissa oikein kunnolla ja siksi olisi perusteltu vapauttaa kaikki reseptittömät tuotteet vapaaseen myyntiin.

      Jahka tästä tuhlauksesta ja melkoisesta kepittömästä kävelystä on saanut ravintotilanteensa palautettua niin pitää palata siihen eläinten ja eläinosien ruokakäyttöön ennen ja nyt

      • edson

        Mitens tuon apteekin reseptilääkekusetus ilmenee? Mihin verrataan? Siis tarkoitatko, että lääkärin reseptiä luetaan apteekkarin hyväksi?

        Oikeastaan ihan sama minullakin, kuka myy itsehoitolääkkeitä. Jokainen syökööt vaikka kassillisen buranaa tai panadolia. Jos on hyvän makuista yskänlääkettä, niin juokoot vaikka pullollisen.

        Pitääpäs kokeilla. Otan muovipus...paperipussillisen burana 400 apteekin hyllyltä ja jos ei hyllyllä ole tarpeeksi, kysyn, että onko varastossa. Myykö apteekkari lastin?


    • Ali-Baba

      No eiköhän kalorit ole jo asettuneet niin että voi palata elukoiden pötseihin.
      Meillä tuo kenenkään mahalaukun käyttäminen ei oile koskaan ollut yhtä yleistä kuin pääosin muussa maailmassa. Saksaassa tuosta filmistä havaittu schweinebauch ja sen erilainen täyttö ja toimiminen sekä kypsytys, että toimituspakkauksena on ihan perinne. Skotlannin kansallisruokakin on se täytetty lampaanvatsa jonka nimi ei juuri ole kielellä, mutta löytyy kyllä tarvittaessa nopeasti. Kiinalaiset ja monet alkuperäiskanmsat käyttävät elukoistaan kutakuinkin jokaisen osan. Osissa Kaukoitää jopa lehmän korvat ja kananjalat eli kynsiosa ovat herkkua eri tavoin valmistettuna. Yleensä varsin reippailla mausteilla.
      Indonesialaisessa Masakan Padang keittiössä paahdetut lehemän korvat ovat perusosa ruokalan tarjontaa.
      Meiilä oli luonnollisesti Edisonin viittaamina vuosikymmeninä myös enemmän kieltä, munuaisia ja maksaa päivittäismyynnissä. Löytyyyhän niitä vieläkin, mutta jos eksoottisempia osia haluaa hankkia niin melkein on etsittävä käsiinsä yksityinen tuottaja tai jos kaupungissa on niin kauppahalli kuten Hakaniemen halli tai vastaava.
      Hesassa on nykyisin myös jonkun verran niitä halal kauppaa harjoittavia kauppiaita joilta saa lihaa ja tuotteita joilta on elävänä leikattu kurkku poikki ja karjuttu allahu akbaria kurkkua leikatessa Mekan suuntaan

      Mitä tulee koko lihankäytön etiikkaan niin parempi olisi pyrkiä muuttamaan tuotantoa mahdollisimman vähän pierevään ja mahdollisimman vähän soijaa ja maissia syövään lihaeläimeen. Ihminen kyllä tulee melko vähällä lihaproteiinilla lopulta toimeen, mutta ei terveenä täysin ilman.

      Nautakarja lie suurin yksittäinen ongelma millä tahansa mittarilla tarkasteltuna. Ihmisen ei siis pitäisi vähentää pelkästään nautalihan syömistä vaan myös maidon juomista. Juusto kylläkin olisi sekä terveellistä että paikallaan, mutta senkin voisi säästää juhlavammaksi sapuskaksi. Juustohan on lopulta vain eräs pitkään säilyvä maidon muoto

      Opetellessamme tulemaan toimeen vähemmällä naudanlihalla voisimme ensi vaiheessa opetella käyttämään naudan koko ruhon elintarvikkeena joko ihmiselle tai ihmisen ystävien ruoaksi. Mitään ei oikeastaan tarvitsisi lähettää Nesteelle biodieselin raaka aineeksi.

      No nyt kirjoittaessa tuli se skottien laukkuruoka mieleen: Haggis

      Mitään sapuskaa ei pitäisi miltään osaltaan heittää hukkaan vaan kalanperkeetkin pitäisi täysmittaisesti ottaa talteen ja laitta teollisen prosessin läpi joko rehuksi tai vielä lajitellummin erilaisiin uutostuotteisiin ennen viimeisen jäämän rehu tai biokaasun raaka ainekäyttöä

      Nyt voimme mellastaa kaikenmaailman anjoviksillä ja kalkkunoilla kun Dr. Woah on töissä!

      • edson

        "Hesassa on nykyisin myös jonkun verran niitä halal kauppaa harjoittavia kauppiaita joilta saa lihaa ja tuotteita joilta on elävänä leikattu kurkku poikki ja karjuttu allahu akbaria kurkkua leikatessa Mekan suuntaan"

        Taitaa veri poistua ruumiista helpommin? No joo. Jos joutuisi valikoimaan, niin mieluummin lähi-idän lihaa kuin kiinalaista lihaa. Ai että perustelut. Pitääpä miettiä.

        Kyl vois myös laskea eläinten koko hiilijalanjäljen syntymästä hallin tiskille. Ja tietysti myös eläintilojen hiilijäljet. Totta, mitä ali visersi, että kaikki ruhonosat käyttöön. Kalkkunan varpaista saisi selänraaputtajan, ku toi kumppani ei niin mielellään, väittää, että kynsien alle jää jotain. Siksi tein pitkän varren juuriharjaan ja rapsutan ulkorapuilla. Nokian sen yhden mallinkin kuoret ois voitu varmaan valmistaa muusta kuin norsun luusta.


    • Ali-Baba

      Ennen kuin putoan iltafilmien syövereihin niin on vielä palattava ruoan kunnioittamiseen. Sitä on aina osattu alkuperäiskansojen joukossa. Vain se on otettu mitä välittömään elämiseen on tarvittu. Olkoon se metsästys, kalastus tai metsän antimet.
      Vasta ahneuden tiivistymisen jälkeen on alettu ylikäyttämään resursseja ja tuhlaamaan niitä.
      Meillä tulee väistämättä jossain vaiheessa elämän uudelleen opetteleminen kohtuuden ja tarpeen puitteissa.

      Tämä näkyy jo muunmuassa metsien käytössä. Keskisessä euroopassa puuta on opittu arvostamaan ja se mitä nykyisin metsistä otetaan otetaan vain kestävästi ja kaikki käytetään tehokkaast. Polttamiseenkin jätetään kotitarpeeseen tarvittava määrä mutta Suomea lukuunottamatta perinteellisistä läntisistä teollisuusmaista kukaan muu ei käytä puuta kaupalliseen lämpo-ja muun energian tuotantoon. Ruotsi käyttää mutta ei suinkaan omista metsistöön vaan etupäässä Suomesta ja Baltian maista tuodusta hakkeesta ja pelletistä. Ja miksi eivät käyttäisi jos hölmöläiset haluavat myydä tärkeimmän tuotteensa ilman jalostusastetta maalle joka sitten voi tuottaa tilaston kuinka hiilineutraalia heidän energiantuotantonsa on. Vahingot kun on jätetty hölmöläisten maihin

    • Ali-Baba

      Tässä ensimmäinen käsiin tullut clippi siitä scottien lampaanmaha haggiksesta. Aika lailla muistuttaa loipoulta sitö sakujen kurztdocun schweinebauch tuoutetta. Täytteet tietenkin paikallisen maun mukaan tehtyjä.
      https://www.youtube.com/watch?v=GwiFBt8a9vc
      Kuka tahansa voisi laukkuja käsiin saadessan yleiskoneella ja kunnon kattiloilla tuottaa omaa tuotettaan ja vähänkin isommilla vehkeillä ihan perhetuotteena vaikka kauppaan. AQinoa mitä tarvittaisiin on vähän ajatusta ja aloitekykyä, jos jonkunkaanlainen tilatalo on olemassa

      • edson

        Tuossa on taas itua enkä tarkoita nyt niitä varsinaisia ituja, vaikka kyllä nekin...

        Okei, lammas ja sen pötsi. Pihojen ja muiden tilojen nurmenleikkuri. Vuohta kans kehiin. No se on sellanen vekkuli, ettei helposti kehässä pysy, mut kuitenkin.

        Toivon mukaan maaseutu alkaisi virkistyä ja ns. tilataloja tulisi ja niiden ympärille pihapiiriin pikku pirttejä kekseliäille ... käsityöläisille. Mutta yhtä asiaa kauhistelen. Jos siellä liiaksi alkaa pyöriä turisteja, niille pitää järkätä omat myyntikanavat.


    • Ali-Baba
      • edson

        Jee, katoitko kokonaan? Oliko Tonto mukana? Ei hitto, sehän oli Speden hahmo

        Mä olisin saanut lukea kuukauden ilmatteeks akuja ihan sieltä ekasta numerosta alkaen. Akut kuitenkaan eivät olleet niitä nuoruuden leikkien esikuvia, vaan juuri Texit, Pecos Billit ... Korkea jännitys oli vaan iltalukemista, se ei tullut leikeihin mukaan. No siinä vaikutteeni, niistä onkin ollut ... tai no, pitäs lukee uuestaan. Mieluummin kuitenkin Asterixia ja Lucky Lakea ... mainio heppa sillä


    • Ali-Baba

      On tässä pakko liimata matkaan tämä portugeesien must have ruoka eli kapaturskan yksi valmistustapa. Siitä tuli ainakin tuossa klipissä helposti tosi maukkaan näköistä.
      Portugalölian perussapuskoille on tyypillistä nuo keitetyt perunat. Oliiviöljyssäkään ei yhtään nuukailtu

      https://www.youtube.com/watch?v=QRvZ8tvsTGk

      e oli siis kapaturska eli Bacalhau

      • edson

        Ou jeeee

        Siis eipä tullut ostettua turhaan kumikanoottia, sillä kalastustaitoa riittää ... heh joo. Oisittepa nähneet, mutta se pääsi pakoon ! Perunoita ei viitti matkalle ottaa, mutta sipulia kylläkin, kuivattua paprikaa. Kuivattua porkkanaa. Kuivattua sientä.

        Mutta sitä en tee, että ensin pyydystän tuskan, sitten kuivatan ja sitten lipeää ja kapaturskan valmistamista. Mä vetäsen Hondan kapsäkkimallisen aggregaatin käyntiin ja savustan mieluummin.

        Ja villivihannes-oppaan. Ja geigermittarin

        Seuramatkalaiset valitsevat toisenlaisia oppaita


    • edson

      Tule joulu ...

      Taatana, lähen maanantaina kaapunkiin kattelemaan. Siis lapsille, kunhan saapuu tarkat halulistat ... eiku halulista ... eiku halulahja.

      Vanhemmille poijille teen joskus kahdesta vanhasta ja paksusta lääkärikirjasta oman version, missä ei ole sivuja lainkaan. Täytettä kuitenkin löytyy. Saksaan lähtee säilytetty kapea pahvinen paketti, missä kans jotain kotomaan täytettä. En laita tällaisia pahvilaatikoita harakoille kierrätykseen koskaan, vaan kierrätän omalla tavallani ja opetan samalla poikiakin kierrättämään.

      Kristikansa menee kuulemma kirkkoon ennen joulua virittäytymään ja kuulemaan musiikkia. Tulee hyvä mieli ja onhan koht sentään uusi vuosi, joten kyl se viritys siihen asti ...

    • edson

      Tässä taas keskihintoja http://bot.fi/2vsj Tänään lähen täyttämään ylenannin mainostamaa hiilijalanjälki laskua.

      Väitän jo etukäteen, että minun on taas harjoiteltava energianmuutostaulukoiden kanssa, sillä jos naftaa menee kodissani öbaut 700 litraa, niin ... kompensoituuko kuluttaminen pienten asuinneliöiden kanssa. Veikkaan että ei. Ja varmaan tulee muitakin höpöhöpökysymysiä siellä. Katotaan.

      • edson

        No arvasin. Jo kolmanteen kysymykseen testi stoppasi : mitä sähköä käytät ja oliko se nyt sitten neljäs, että missä asut.

        Laitoin kuitenkin loppuun täytöt ja ... no mitä helevettiä ny sellasta tulosta edes julkaissisi, kun vielä alemmas oisi päässyt, johonkin 1800 kiloon. Kysyttiin, että onko minulla auto, vastasin, että ei. Ku ne ei tajuu ei sitten millään.


    • Ali-Baba

      Edsolventillahan on tekstisuoni kukkinut.
      Itsekin olin melko aikaiseen cuccumassa, mutta kirjoitus into purkaantui aamun osalta nettimedian artikkelikommentoinnissa.
      Nyt palasin kuitenkin jo ilmastoitumiskierrokselta enkä löytänyt mitään muuta ostettavaa kuin sellaisen tuubeihini sopivan "pulloharjan". Edellinen oli tehty kahdesta osasta ja niinpä se kahvan ja harjapään liitos osoittautui heikoksi lenkiksi ja siitä irtosi melko harvan tiskauksen jälkeen. Tämä uusi on samaa kierteistä rautalankkavartta koko mitalta ja päässä vain erillinen muovinen roikotuskoukku.

      Mulla alkaa kirjoitusintoa enemmän kasaantua illan suuntaan. Se on sillain hyvä että ketjua käytetään melkein kahdessa vuorossa. Kolmessa vuorossa sitä vain luetaan.

    • edson

      Tais olla ainakin 400 kommenttia hesarissa artikkelista : "Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: "

      Meinasin ensin lukea, mutta äsh. Vaatikoot. Jos ajaa puoletkin vähemmän ... laskekoot. Ehkä juuri ja juuri 5000km 31.12. ja sitten seuraavana keväänä sama määrä, niin vuositasollahan se on 5000 km .

      Täytyy alkaa tutkailla Eestistä autotallii. Tai joutomaatonttii ja ite pykata autotalli

      • edson

        Neljällä tonnilla hehtaari Hiiumaalta http://bot.fi/2vsy ja näyttäisi olevan pellon tapaistakin,

        No tonne pääsee aika kivutta, pitää alkaa suunnitella eri versioita. Taksin takapenkilläkö? Juu ja mä luulen, että kun ostaa vaikka Saksasta auton, niin ... eiku nelipyöräkodin. Hitto ku oon vanha, vaikka ajatusta voisi kelata poikienkin kanssa. Yhteisomistukseen. http://bot.fi/2vsz

        Norjalainen naapurini, tai siis on suomalainen, ajaa vuodessa Suomessa vaikka kuinka Norjan rekisterissä olevalla työautollaan. Kehitellään kehitellään.


      • Ali-Baba

        Se on eestiksi kinnisvara.
        Sillä hakusanalla löytyy Eestin kiinteistövälityksiä ja hintatarjouksia mummonmökeistä alkaen
        Viimeksi kun katoin niin mummonmökkejä löytyi jopa 2000 egellä.

        Siitä autosta puheenollen, niin minullakin kävi 2000 luvun alkuvuosina mielessä ostaa auto Eestissä je rekisteröidä ja pitää se siellä Euroopan ajoja varten ja tulla laivalla auton luokse.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Se on eestiksi kinnisvara.
        Sillä hakusanalla löytyy Eestin kiinteistövälityksiä ja hintatarjouksia mummonmökeistä alkaen
        Viimeksi kun katoin niin mummonmökkejä löytyi jopa 2000 egellä.

        Siitä autosta puheenollen, niin minullakin kävi 2000 luvun alkuvuosina mielessä ostaa auto Eestissä je rekisteröidä ja pitää se siellä Euroopan ajoja varten ja tulla laivalla auton luokse.

        Jep https://kinnisvara24.delfi.ee/ ja sitten etsimään myös Latvian ja Liettuan puolelta. Ja miksei muualtakin


    • Ali-Baba

      Tässä nälkää nähdessäni oli pakko katella pikku filmi miten tuolla ulkomailla, kuten Italiassa tehdään ainakin meidän MTK mielestä epähygieenistä ja mautonta ruokaa verrattuna meidän hygieeniseen ja korkealuokkaiseen äitien keittiömme tuotteisiin
      https://www.youtube.com/watch?v=WPUrfd87QQM

      • edson

        Siinäpä roikotettiin lihaa eri rullissa. Tuli kylläinen olo. On se piru, että en saa aikaiseksi pientä kalastusharrastusta, tulisi kevyempi olo.

        Nyt ne kokeilee kaikenlaisia keinoja kouluruoan saamiseksi houkuttelevammaksi. Jos vaikka istuisivat pyöreän pöydän ääreen, ikään kuin istuisivat ravintolassa. Kun viittasin tuohon Puopoloon, niin se oli eilinen aamuteevee siis ja siinä hän kertoi tykänneensä kouluruoasta, tillilihasta lähtien.

        Meilläkin kotona syötiin joskus tillilihaa eikä se pahaa ollut. Keitettyä nuorta lihaa ja etikkaa hiukka. Toisaalta tulee mieleen, että miksi tappaa eläin nuorena? Annettas vasikan ja karitsan elää vähän kauemmin. Samahan se on tietysti broilerin kanssa


      • Ali-Baba

        Se että elukat tapetaan erittäin nuorina johtuu yleistalouden bruttokäsityksestä että paras tulos saavutetaan kun tapettava on nopeimman kasvun alueella.
        Näinhän tehdään muunmuassa metsänhoidossa. Puu tapetaan sen ollessa tilastollisesti voimakkaimmassa kasvuvaiheessa koska se on MTK talousoppien mukaan järkevintä kaikille ja kanan tai puun omistanut jussi saa nopeimmin rahat massiinsa.

        Ninäkin antaisin broilerin ja sikasen kasvaa jonkin verran pidempään ja puun paljon pidempään, jotta saisimme laatukamaa.

        Tillilihasta muuten aina tykkäsin vaikka sitä on kärsän alle sattunut liian harvoin. Ohraryynipuurostakin tykkäsin kuin sika vehnästä.


    • Ali-Baba
      • edson

        Illalla katselin Villien jäljillä ohjelmaa ja siinä tehtiin ihmisen ja eläimen lannasta kaasua, millä sitten kuumennettiin ruoka. Oisivat voineet kyllä perehtyä ja näyttää, kuinka se kaasu saatiin sinne kaasupulloon.

        Mitähän valkoista mies heitti kanankoipien päälle? No ei varmaan suolaa, koska aika paljon sitä heitti. Vehnäjauhoja kait?

        Kolmosen aamuteeveen Ivan Puopolo vastaa aina mielenkiintoisesti sellaisiin kysymyksiin, mitä häneltä henk.kohtaisesti kysytään. No nyt kysyttiin joulusta.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Illalla katselin Villien jäljillä ohjelmaa ja siinä tehtiin ihmisen ja eläimen lannasta kaasua, millä sitten kuumennettiin ruoka. Oisivat voineet kyllä perehtyä ja näyttää, kuinka se kaasu saatiin sinne kaasupulloon.

        Mitähän valkoista mies heitti kanankoipien päälle? No ei varmaan suolaa, koska aika paljon sitä heitti. Vehnäjauhoja kait?

        Kolmosen aamuteeveen Ivan Puopolo vastaa aina mielenkiintoisesti sellaisiin kysymyksiin, mitä häneltä henk.kohtaisesti kysytään. No nyt kysyttiin joulusta.

        Vähän lissää tuosta paellasta. Onhan se herkullisen näköistä, kuten useammat näistä ruoanvalmistusklipeistä.

        Mutta mulle tulee kyllä jatkuvasti mieleen myös maapallon koko ihmispopulaation määrä. Se vaan tulee mieleen.


      • Ali-Baba
        edson kirjoitti:

        Illalla katselin Villien jäljillä ohjelmaa ja siinä tehtiin ihmisen ja eläimen lannasta kaasua, millä sitten kuumennettiin ruoka. Oisivat voineet kyllä perehtyä ja näyttää, kuinka se kaasu saatiin sinne kaasupulloon.

        Mitähän valkoista mies heitti kanankoipien päälle? No ei varmaan suolaa, koska aika paljon sitä heitti. Vehnäjauhoja kait?

        Kolmosen aamuteeveen Ivan Puopolo vastaa aina mielenkiintoisesti sellaisiin kysymyksiin, mitä häneltä henk.kohtaisesti kysytään. No nyt kysyttiin joulusta.

        Enpä tullut sitä villien jäljillä ohjelmaa katsoneeksi kun en edellisiäkään katsottuani yhden kerran malliksi pätkän ja todettuani Heikkilän olevan muka hyvässä asiassa klovnin roolissa ja pilaamassa itse annin.

        Voisin kuitenkin arvella sen valkoisen jauheen olleen natrium glutamaattia mitä ylen runsaasti käytetään armivahvisteena kaukoidän keittiöissä,
        Meillä sitä ei niinkään käytetä kun se on listattu vaaralliseksi lisäaineeksi syöpäepäilyjen perusteella.

        Tosin syöpäepäilylistoilla on monta ikiajat käytettyä elintarvikkeiden lisäainetta kuten nitriitti mikä myös on vakoista suolaa ja käytetään lihan säilyttämisessä ja värin muuttamisessa houkuttelevamman punaiseksi.

        Sitä käytetään juuri eilisillan kaltaisissa italialaisissa raakakypsytetyissä liharullissa. Meillä myös ihan yleisesti, joskin määrää vähennettynä makkaroissa

        Ihmisiä toki on enemmän kuin tarpeellista, mutta mielestäni tämänkin ihmismäärän vielä kykenemme ruokkimaan ja elättämään jos käyttäisimme vähän järkeä ja vastuuta luonnosta ja ilmastosta enemmän


    • edson

      Nyt on muutama päivä ollut kaksi uutista ylitse muiden

      Kun kuulen sanan pohjois-afrikkalainen niin tulee mieleen : "Sotatoimissa, terrorissa ja vainoissa kuolleiden lukumäärä on arvioitu jopa puoleksi miljoonaksi."

      Mistä maasta tämä Strasbourgin tappaja siis voisi olla? Lieneekö sillä mitään väliä, kunhan aprikoin.

      Hyvä May !!! vaikka silläkään ei ehkä ole merkitystä. Eivät halua maksaa niitä erovelvoitteita, vaan laittavat nekin rahat Lontoon cityn veroparatiisiin ja kansa luulee, että jopa päivä tippuu eron jälkeen mannaa terveydenhoitoon.

      Ylen jossain talouspöydässä sanoi eräs, että uikoot omissa liemissään. Samaa mieltä. Ja viisumivaatimus myös engelsmanneille, jos haluavat manner-Eurooppaan tulla.

      • Ali-Baba

        Pohjoisafrikkalaisella yleisimmin ainakin kansainvälisissä uutistoimistoissa tarkoitetaan porukkaa joka on alkuperältään Marokosta, Algeriasta, Tunisiasta.
        Algerialaisia ja Libyalaisia on itseasiassa aika harvoin. Useimmat tapaukset ovat Marokosta/Tunisiasta tai sitten laajemmalta Islamin maailman alueelta. Määrällisesti useimmiten Afganistanista, Pakistanista ja Isis palvelijoiden maista.

        Minä perimmäisenä toivoisin, että britit olisivat pysyneet EU:ssa, mutta jos eivät niin silloinhan olisi selvintä palata vanhaan systeemiin missä rajalla on täydet viisumi-ja tullimuodollisuudet. Ne sujuisivat nykyisena tietokoineaikana joka tapauksessa paljon helpommin kuin ennen EU aikaa.

        Itsellehän sillä asialla ei enää ole mitään käytännön merkitystä, mutta tuleville sukupolville ja heidän maailmalleen on


      • Ali-Baba

        "Chekatt was born in Strasbourg in February 1989, into a family with Moroccan roots, and appears to have fallen first into petty crime then gangster circles. The final stage, his apparent move into Islamic extremism, was reportedly sparked – or at least strengthened – during a spell in prison between 2013 and 2015.

        Like many youths growing up on outer-city housing projects in France, home to many of the country’s north African immigrant population, where poverty and unemployment are rife, Chekatt left school early and had a series of low-paid jobs."

        Eipä muuten ihan helposti löytynyt alkukansallisuustietoa yleisistä medioista vaan kaikki kirjoittivat pohjisafrikkalaisesta alkuperästä.

        No pienellä työllä tyyppi sitten osoittautui marokkolaispohjaiseksi. Sitä olisi voinut jonkun verran päätellä puukon käytöstä, sillä sitähän teki myös meidän Turku-marokkolainen tapauksemmekin


    • edson

      Kiva lukea ja koittaa ymmärtää

      Datakeskusten perustaminen muihin Pohjoismaihin sähköverokilpailun keinoin. No niin tietysti, ruotsalaiset tukevat globaaleja yrityksiä kuulemma ... oliko se nyt niin että vero on 0,5 äyriä, kun se Suomessa on 0,7 senttiä per kWh teollisuudelle ja yksityiselle ihmiselle 2,25 senttiä mikä lienee saman suuruinen kuin itse siirtomaksu.

      No joku kirjoitti siitä, että näiden datakeskusten hukkalämmön siirto kaukolämpöverkostoon ajan myötä vähenee ja vähenee, koska tulee tekniikkaa, mikä yleensä hävitttää sitä datakeskusten hukkalämmön määrää hirveästi. No Ruotsissa ja Norjassa on sitä vesivoimaa, muualla kait palaa hiiltä tuottamassa sähköä niihin datakeskuksiin.

      • Ali-Baba

        Pitänee alkaa tästä viimeisimmästä kommentista
        Tuo kovemman verotuksen vaikutus lienee ilmiselvä.
        Samassa yhteydessä on todettava myös se tosiasia, että koko ajan olemme tuoneet sähköä lähinnä Ruotsista ja Norjasta noin 30-25% kokonaiskulutuksestamme.
        Meidän olisi siis mahdollisimman nopeasti pyrittävä tuosta tuonnista ja samalla Nordpoolista eroon ja alkaa tuottamaan se määrä plus yhden extra ydinvoimalan verran vientiin ja alkaa myymään tuotantokustannuksiin suhteutetulla hinnalla ja pienellä verotuksella datalaitoksiin ja muuhun suurta sähkönkulutusta vaativaan teollisuuteen. Pitäisi olla ihan oma teollisuusministeriö joka ymmärtäisi teollisuustaloutta ja sen merkitystä kaikelle lopulle kansantaloudelle. Nyt se puuttuu kutakuinkin kokonaan.

        Se lämpö kyllä syntyy datakeskuksissa vielä pitkään sillä sellaista teknologiaa ei ole edes näköpiirissä mikä ei kuumenisi tietojen käsittelyssä. Siis jos datakeskus tulee niin sen lämpöä voidaan kyllä haluttaessa siirtää kaukolämpöön niin pitkälle tulevaisuuteen kuin kehtaa kahtella.

        Norjassa on reippaasti ylijäämävesivoimaa. Ruotsissakin varsin paljon. Ruotsissa lisäksi jatkuvasti 10 suurta reaktoria tuottamassa ydinvoimaa. Saksassa ja Tanskassa pakosta hiilivoimaa kompensoimaan tuulettomia päiviä. Tanskassa ei lainkaan vesivoimaa. Saksassa vähän. Meilläkin pienistä korkeuseroista johtuen vähän ja huonotehoista. Lisätä ei ole mahdollista kuin koneistoja uusimalla.


    • Ali-Baba

      Vaikka ollaan vasta lähes iltapäivässä niin sattui heti, tehdessäni hakua Napolin lahden meriherkuista italiaksi, silmään tällainen aivan simppeleistä kamoista simppelein välinein tehtäviä hullun herkullisen näköisiä sapuskoja.
      Arvelen, että nämä voisivat maistua kaikille länsimaiseen ravintoon tottuneille:
      https://www.youtube.com/watch?v=pqjW1JrAOXs

      • Cee-Lila

        Oli herkullisen näköisiä paistoksia. Vesi tuli kielelle.


      • Ali-Baba

        Hyvä kun maistui !


    • edson

      Aloitanpa aamuni Alin klipin ekalla jauheliha-aurinko-voitaikina (?) paistoksella. Huh huh, lihaa ainakin tarpeeksi.

      Sitten pohdin sitä, kenen sähköä se voisi olla, jos suuri ala saharasta olisi aurinkokerääjiä ja sieltä sitten ... kameleidenko sähköä? Siis näin pienellä esimerkillä lähestyn kysymystä, että miksei norjalaista vesivoimaa? Siitä huolimatta meillä voisi olla tarpeeksi omavarasähköä, en siitä pullikoi.

      No ylimääräisen sähkön voipi tietty myydä. Vaikka näenkin kyllä johdoissa kulkevan sinne tänne sitä sähköä kuin baanalla jouluruuhkaa ja ihan kovasti jopa ehkä liikaa. Tiedä häntä. Jotkut keskustelupalstoilla hehkuttavat sitäkin, että he ainakin saunovat vaikka joka päivä, oli sitten pakkasta vaikka miinus 30 ja kohta kehuvat, että kyllä sitä sähköautolla pääsee vaikka kuuhun.

      Säästäminen kunniaan, pärskeletto

      • Ali-Baba

        Oletko koskaan pohtinut miksi saharasta ei kuitenkaan tuoteta aurinkosähköä. Ei liioin arabian niemimaalla missä myös voisi kuvitella auringon piisaavan? Kaikki saharankin maat ja nimenomaan pohjoisafrikan maat tuottavat sähkönsä ihan muulla tavalla kuin aurinkovoimalla ja ei tuulivoimaakaan juuri siellä ole, mitä nyt Keniaan yhteen tiettyyn "kanjoniin" on kaavailtu tuulivoimaa.
        No vastaus on yksinkertainen: Siellä pyörii tuon tuosta hiekkatuulia jotka peittäisivät aurinkokerääjät enemmän kuin kukaan jaksaisi niitä puhdistaa tai taloudellisesti puhdistaa.
        Tuulivoimaa taas ei ole kun niillä mailla ei ole varaa maksaa tukia.
        Energia siis tuotetaan Hiilellä, maakaasulla, mitä onneksi on varsinkin pohjoisafrikassa aika paljon, raskaalla polttoöljyllä tai dieselillä joita kumpiakin myös on osissa Afrikkaa hyvinkin runsaasti.
        Puuta sen sijaan ei missään teollisen mittakaavan energian tuotannossa sielläkään käytetä mutta sikäläiset kotitaloudet sitäkin enemmä mukaan lukien kuivattu lanta, mistä sitten lanta peräisin onkin


    • edson

      Chekatt was born in Strasbourg in February 1989, into a family with Moroccan roots

      No ni, minä taas "toivoin", että Algeriasta ja joku sellanen tyyppi, jonka koko suku on tapettu Ranskan toimesta Algerian sodassa.

    • edson

      "Minä perimmäisenä toivoisin, että britit olisivat pysyneet EU:ssa,"

      Niin minäkin. Palataanpa näihin sinisten kommentteihin silloin taannoin, siis vuoteen 2016. Äänessä oli silloinen persu, nykyisin sininen, joka koittaa miellyttää jokaista vitseilläkin. Ja kaikki muutkin nykyiset siniset nyökyttelivät tätä oravanruokaa. Hehän hehkuttivat brittejä ja alkoi jatkuva puhe, kuinka Suomikin jne. Kieroja paskiaisia sanon minä, nyt ovat taktisesti hiljaisempia. Joku voisi sanoa, että ajattelevat nykyään toisin, minä sanon, etteivät kykene edes ajattelemaan.

    • edson

      Ois pitänny aloittaa aamupala sillä lasikuppi-muotti-jauheliha-voitaikina "pullalla". Paitti että ei voitaikinaa ja jauhelihan sijasta kalaa. Siis vaikka seuraavalla viikolla, sitä tarkoitin. Entä heinäsirkat tai jauhomadot ja vehnällä sitkon lisäämiseksi riihikuivattuun ruisjauhoon leivottu piirras?

      • edson

        Nyt on kyllä jo ihan täynnä olen.

        Kun laitoin nuo tiedot katseella syömistäni viikon kokonaiskaloriannoksiksi sinne Garmin Expressiin, niin ohjelma meni sekaisin. No ei siinä vielä mitään, ranneke näyttää pelkkää vilkkuvaa punaista ja sanoo, että ole paikallasi hetki, noin kaksi tuntia, ja sitten laita varovasti ulkoiluvaatteet päälle, älä tee äkkiliikkeitä, sydän on kovilla jo muutenkin.

        Ranneke kyl unohti yhen asian, minkä ite teen kohta eli menen jo varhain päivälevolle, ennen kuin edes päivä valostuu. Ja sitten varovasti ... niinku ranneke sanoo.


    • edson

      Pyhän Ristin seurakunnan messussa 25. marraskuuta olleet ois pitänny heti panna karanteeniin. Sananlevitystä nyt sillä ei saada kitkettyy, mutta ...

      Ulkoministerikin touhuaa kaikenlaisissa muissakin asioissa, nin ois voinu ottaa ees kantaa, vai luuleeko, että pelastus tulee vain uskovaisille. Oli rokotusta tai ei. Näin ei nyt kuitenkaan käynyt ja sanansaattajat vaeltavat keskuudessamme, hyi olkoon

      • edson

        No ni soini : "Todella toivon, ettei messussa ollut raskaana olevia naisia, sillä tartunta vammauttaa lapsen. "

        Miten ois synnytyksen keskeyttäminen? Soinin halihali- kumppani räsäskäki on ihan hiljaa. Sitä saa messuta ihan missä kunnossa vaan, pärkkeletto sentään


      • Ali-Baba

        Niinpä aletaan lähestyä minun kirjoitusvuoroani noin seuraavaksi 12 tunniksi.

        Nuo joukkosairastumiset kummallisesti tapahtuvat erilaisten uskontokultti kuntien suurkokouksissa. Edellinen Larsmon lestadiolasten rukoushuoneella ja nyt tämä elämää pyhänä pitävien katolisten synnit anteeksi huoneella..

        Räsäskäki on muuten Joutsenon tyttöjä. Joutsenossa saa maanmainiota ohrarieskaakin. Tai ainakin sai joskus dinojen aikakaudella jolloin itsekin olin kasvuiässä. Nyt kutistumisiässä.

        Saas nähdä mistä saa juttua irti vai saako mistään. Onneksi nyt on viikonloppu tulossa ja oikein hyvällä tuurilla eräs sienimies innostuu myös jakamaan hengen tuotteita


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Niinpä aletaan lähestyä minun kirjoitusvuoroani noin seuraavaksi 12 tunniksi.

        Nuo joukkosairastumiset kummallisesti tapahtuvat erilaisten uskontokultti kuntien suurkokouksissa. Edellinen Larsmon lestadiolasten rukoushuoneella ja nyt tämä elämää pyhänä pitävien katolisten synnit anteeksi huoneella..

        Räsäskäki on muuten Joutsenon tyttöjä. Joutsenossa saa maanmainiota ohrarieskaakin. Tai ainakin sai joskus dinojen aikakaudella jolloin itsekin olin kasvuiässä. Nyt kutistumisiässä.

        Saas nähdä mistä saa juttua irti vai saako mistään. Onneksi nyt on viikonloppu tulossa ja oikein hyvällä tuurilla eräs sienimies innostuu myös jakamaan hengen tuotteita

        Älä hyvä immeinen liikaa purista. Juttua tulee jos tulee.

        No Irlanti antaa vähän periksi raskauden keskeytyksistä. Kondomitehtaat vastuuseen. Vahvempaa kumia kehiin, jos noi katolisetkin sitten ... kreikkalaiskatolisista en tiijä ... mitään.


      • Ali-Baba

        No eihän tässä pusertamalla aleta kirjoittamaan. Jos jotai tarinaa ei helposti irtoa niin ei muuta kuin u tubeen herkuttelemaan sahauksella ja italialaisilla sakuskoilla


    • Ali-Baba

      Noista heinäsirkoista ja jauhomadoista tuli heti mieleen tämä artikkeli, minkä mukaan saudit toimittavat Kiinaan viikossa 6000 tonnia eli 6 miljoonaa kiloa katkarapuja ja kaikenlisäksi viljeltyjä katkarapuja ja suunnittelevat vielä nostavansasa tuotakin määrää.
      https://www.yahoo.com/finance/news/saudi-arabia-shipping-6-000-122535717.html

      Tuota en itsekään vanhana persianlahden asukkinakaan edes tiennyt. Paljon muuta kyllä tiedän Saudienkin taloudesta ja tuotannosta elintarvikealalla. Sellaista mitä harvat täällä päin tietävät tai kykenisivät suhteellistamaan kuten oman nautakarjan meijerituotannon käytännössä koko Arabianniemimaan noin 30 miljoonan asukkaan kuluttajakunnalle. Ja niitä käyttäneen' voin kertoa että erittäin laadukkaina vielä kaikenlisäksi. Kanamunia ja kanoja myös tulee koko markkinalle runsaasti, Myös sikäläisten suosimat makkarat löytyvät saudien suurtuotannosta

      • edson

        Lueskelin jostain, että katkan kasvattamien on ... no ni joo. Maailmalla on nyt kina siitä, mikä kasvattaa enemmän hiilijalkaa, mikä vähemmän.

        Tuntuu siltä, että kuljetaan kohti joko kylmää tai lämpimää, mutta joka tapauksessa kuljetaan.

        Kyl minnuu niin huvittaa tässä joulunaluksessa, kun aamuteeveessäkin joka aamu pakataan lahjoja. Ja kysellään valkoisen joulun perään. Jumanlavita, sitten on taas Malmilla ruuhkaa. Mä joudun hakeen kiven pois, ellei veli sitä tee, sillä sopimus umpeutuu. No tää ei liity jouluun mitenkään.


      • Cee-Lila

        Huomasin viimeksikin kun Malmin hautausmaalla kävimme, että hyvin monien haudoilla oli lappu, joss muistutettiin, että hautapaikka täytyy lunastaa uudelleen, mikäli se halutaan säilyttää suvun hallussa. Jos ei haluta sille jatkoaikaa ja kiveä ei haeta pois, se kuljetetaan jonnekin ja murskataan esim tienpohjiksi. Miksi se kivi muuten pitäisi viedä pois ja minne? Pitäisikö se pystyttää jonnekin muualle, missä niiden ihmisten hauta ei kuitenkaan ole. Taikka kaiverruttaa uudet nimet siihen joskus. Ne kivetkin ovat aika arvokkaita.


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Huomasin viimeksikin kun Malmin hautausmaalla kävimme, että hyvin monien haudoilla oli lappu, joss muistutettiin, että hautapaikka täytyy lunastaa uudelleen, mikäli se halutaan säilyttää suvun hallussa. Jos ei haluta sille jatkoaikaa ja kiveä ei haeta pois, se kuljetetaan jonnekin ja murskataan esim tienpohjiksi. Miksi se kivi muuten pitäisi viedä pois ja minne? Pitäisikö se pystyttää jonnekin muualle, missä niiden ihmisten hauta ei kuitenkaan ole. Taikka kaiverruttaa uudet nimet siihen joskus. Ne kivetkin ovat aika arvokkaita.

        "Miksi se kivi muuten pitäisi viedä pois ja minne?"

        Niin, eihän luut tietysti mukana tule, mutta muisto tulee eli henki. Molemmat vanhempani lähtöisin Hämeestä, joten ehkä se helpottaa henkeäkin. Ollaan kuitenkin erottu molemmat, veljeni ja mä kirkosta, joten pyhällä maalla lepääminen ei välttämätöntä.

        Minulla on pihapiirissä myös hautausmaa. Harmittaa muuten, etten lyönyt sinne ristejä nimineen, kun muutaman ankan vei joku elukka ja yksi koira lopetettiin. Enää en nimiä muista kuin muutaman. Skidi oli juniorin lemmikki, pieni, mutta pippurinen.


    • Ali-Baba
      • edson

        Ensimmäiset pari minuuttia riittivät. On ne ... ihan oma lukunsa. Ei sen puoleen, kyllä fiiliksiä sai pienin määrin kokea kesän matkallakin.


    • Ali-Baba

      Ja täällä vähän lisää Siperian meininkiä, jotta saatais tasapualisesti kuvaa eri "kulttuurista" ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=55XdaXyJS4w
      T'llaista ei Turuus näekkään! Eikä Vaz/Gaz autoja tai Belarus traktorei

      • edson

        Kiitos hitosti. Ovat toki tottuneet aikojen saatossa, että oma apu lähin apu. Kuulemma kuitenkin myös auttavaisia.

        Kuten edellä ... ovat ihan oma lukunsa. Enemmän kuin "läpi harmaan kiven"


      • edson

        Onkohan jo joku perustanut matkatoimiston "Extremeä matkailumajoitusta" ? Esitteessä voisi lukea, että lumitilanteen salliessa .. ja vaikka ei sallisikaan.


    • Ali-Baba

      Täshä pahtoorille työnäytöksiä laitteilla joita voi "Zetorin" voimaulosottoihin kiinnittää ja panna hommat huiskimaan.

      Siellä oli myös pätkä suomesta jossa hienoa koivutukkia pistettiin suoraan polttopuuksi vaikka meillä virallinen tiedotus väittää että ainespuuta ei käytetä poltamiseen vaan ainoastaan lahoa, muotopuolta tai risua. Kuitenkin jokainen suurempien lämpölaitostenkin tukkipihoilla käynyt on nähnyt ihan priimaa ainespuuta menevän suoraan uuniin haketuksen kautta
      https://www.youtube.com/watch?v=fE8lg47Ey_Y

      Isolle koivullekin olisi kovin helppoa löytää muutakin käyttöä kuin polttaminen. Toista on joku ranteen paksuinen risukoivikko.

      • edson

        Nuo puun pilkkomiset ... osa näytti jopa hiukka vaaaralliselta. Pienikin kone kyllä onnistuu tainnuttamaan käyttäjänsä. Nuo sähköllä toimivat hydrauliset puun halkaisukoneet, niidenkin käytössä saa olla tarkkana. Eli seisoa hieman sivussa, sillä joissakin puissa on sellainen jännite, kun se laukeaa, niin ei passaa seisoa väärässä kohtaa.

        No ni, nyt paljastan ahneen luonteeni, jos ois varaa. Se moton tapainen, joka nosti pienen puun juurineen, halkaisi ja sahasi ja klok, tiputti muovisäkiin klapit

        Toinen kuppi kaffeeta ja takaisin elokuvien pariin. Hyvii leffoi Ali yöllä etsii.


    • Ali-Baba

      Oletko Edsolvent koskaan ajatellut, että sinunkin yhdellä särkikatiskallisella ja päivän eläkkellä ruokittais tuo bangladeshiläinen kylääinen viikon tyytyväiseksi ja tarpeeksi ravituksi?
      https://www.youtube.com/watch?v=WFdeaaVDOr0
      Minä ihan vähän oon sillä tiedän miten ja mitä hyö syövät. Annoin nääs 30 euroo kirkon ulkomaanavulle vaikka olenkin pakana

      ps. huomasit varmaan tuosta filmistä, että edes puun oksia ei käytetty polttamiseen vaan noita nopeasti kasvavia ruokoja joita oli joka paikassa pysty kuivumassa nuotion aineeksi. Tosin tuollainen ruoko kasvaa vain matalilla vesi rannoilla kuten Bangladeshissä ja Tigris-Eufrates suistossa Irakin ja Persian alueilla.

      • edson

        Pakanan apu on yhtä suuri apu kuin mikä tahansa apu. Tästä me juteltiin viimeksi papin kanssa hautajaisissa. Joo ja tarkoitus ei ole taivaisiin pääsy.

        Mainio filmi. Mitähän juuresta nainen kaivoi kalakeittoon? Voi meitä, jotka valitamme perunan nostoa. Hyvällä omalla tunnolla voin kirjoittaa, etten ole valittanut kuin silloin, kun myyyrä ollut myös nostoissaan. Tavallaan silloin voi ehkä tajuta pienen palan satojen merkityksestä. Meillähän se "tappio" kuitataan sitten kaupoissa. Voi meitä ...

        Ja tuo työskentelyasento, ruokailuasento ...

        Joo huomasin ne "polttopuut".


    • Ali-Baba
    • Ali-Baba
    • edson

      Asiasta toiseen

      Olin yllättynyt, urheiluväki pohtii ... Diggins muistaakseni on hieno lähettiläs. Aihe, jos lumi loppuu ja myös massojen vaeltaminen kisapaikoille.

      No suamessa pohditaan, kuinka jäädytetään jääkiekkoilijoille jäätä kesällä ... tai siis ainakaan jääkiekkoilijat eivät pohdi, he vaan pelaavat. Samoin suuret kuplahallit talveksi futaajille. Ja keihäänheittäjille.

    • Dr.Whoo

      Höyryinen jouluruno:

      Kusipuuta pit lähtee autolla hakemaan,
      en viitti omia näreitä alkaa kaatamaan,
      tossa pihalla kasvaa kyllä muutamia kuusipuita,
      ynnä muutamia lajeja muita.

      Koko joulun kieltäisin heti lailla,
      ettei mokomaa viettää sais näillä mailla,
      mut lainsäätäjän oikeuksia olen vailla,
      siis voin vain jouluttomuudesta haikailla.

      Joulu on vain akkain juhlaa,
      ne turhuuteen rahaa tuhlaa.
      Ne joulua viettää otsa hies,
      niin ei tekis ykskään mies.

      No, annan periks sen verran,
      et lapset on pieniä vain kerran,
      heille joulun vieton suon,
      jopa pienen lahjan tuon.

    • Ali-Baba

      no nythän oli heltynyt pukki trooppisesta Suomesta runoillut ihan
      Eli jouluksi unohdamme lihan
      Sijasta sen syöm,me silliä
      Sen päälle ripottelemme vegaanista tilliä

      Tämä ketju pikkuhiljaa lähenee asettamaamme pituutta eli 300 viestiä ja historian sivuille.'
      Hoitelen vuorostani uuden avauksen myöhemmin tänään

    • Ali-Baba

      On kuulemma menossa jääkiakkoa Suomen ja Ruskijen välillä. Onneksi en näe sitä vaan ainoastaan kuulen. 4-0 kuuluu olevan russkijen hyväksi. Ihan kuin entisinä neuvostoliiton hyvinä aikoina. Siihen voisi otta vaikka 100 grammaa wotkoo, jos olisi vaan ei ole kuin Wisky ja Rhummi juomia

    • Ali-Baba

      Juureksista puheenollen.
      Siinä bangladeshilaisessa särjen jakamisfilmissä se juures minkä rouva kaivoi sieltä kuivien ruokojen alta maasta oli erittäin todennäköisesti Taro, mikä on sille alueelle tyypillinmen juures.

      Vahän vastaavan tapaisia ovat Jamssi ja Cassava joista on alueellisia ulkonäkö muunnoksia

      Juurekset ovat maailman elintarvikehuollossa erittäin tärkeitä. Perunakin saisi olla paremmassa arvossa, samoin meillä hyvin kasvavat naaris ja lanttu. Varmaan meillä saataisiin muitakin juureksia kasvamaan jos jollain olisi intoa kokeilla, Siis porkkanan ja turnipsin lisäksi

    • Ali-Baba
    • Ali-Baba
    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      No nyt kun Porina V on auki ja löydetty, deklareeraan Porina 4 saavuttaneen kattonsa = peak porina

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe