Miten on, milloin raja ylittyy?

sairas_usko

Uusnatsit ovat epäilemättä valmiita käyttämään väkivaltaa ihmisiä vastaan, jotka heidän aatettaan kritisoivat, ihmisten tappaminenkaan ei todennäköisesti ole uusnatsien mielestä väärin oman aatteen puolustamiseksi.
Kaikki uskonnot ja uskomukset saavat ihmiset tekemään joko hyviä tai pahoja tekoja. Raamatusta ja Koraanista löytyy jumalan valtuutus ja perustelut mihin tahansa hirmutekoonkin. Kumpikaan tulkinta "hyvä tai paha", ei sinänsä ole toista huonompi tai oikeampi, tulkinnat vain ovat erilaisia ja perustelut löytyvät ko. pyhistä kirjoista molempiin tekoihin, ja uskonto/uskomus mahdollistaa molemmat.

Kysynkin: Ovatko nämä ekirj,jjohannes mark5.... miten kaukana (fyysisistä) teoista joilla eritavalla ajattelevia vahingoitetaan? Henkistä väkivaltaa he jo käyttävät tälläkin palstalla, tuomitsemalla esim. ateistit ymmärtämättömiksi ym.
Milloin näiden kirjoittajien kiihko kasvaa tarpeeksi suureksi, kun heidän mielipiteitä kritisoidaan tarpeeksi ja kun sitä heidän mainostamaa jumalaa ei vaan löydy?

Minusta näiden kiihkokirjoittajien vihakirjoituksista ei ole kuin pieni askel myös toisin ajattelevien fyysiseen vahingoittamiseen jo tapahtuvan henkisen väkivallan lisäksi, kunhan kiihko kasvaa tarpeeksi.
Näille uskonkiihko kirjoittajillehan on täysin mahdotonta myöntää itselleen , että heidän uskomus on pelkkä uskomus ilman todellisuuspohjaa ja että heidän uskomus on heidän ikioma eikä vaikuta muiden elämään millään tavalla, heidän elämänsähän romahtaisi siihen.

26

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dragonreborn

      Tämä on juurikin se ongelma. Järjetön usko johtaa aina järjettömiin tekoihin.

    • Vaarallisin väline lippuja heiluttelevien pellenatsien käsissä on ne lipputangot.
      Aivan oikein että poliisi takavarikoi heiltä moiset astalot.
      Sohisivat niillä vielä toisiaan.

      • äläheitäkiviä

        Vasemmisto pellen tappaminen on oikeutettua itsepuolustustilanteessa.


      • äläheitäkiviä kirjoitti:

        Vasemmisto pellen tappaminen on oikeutettua itsepuolustustilanteessa.

        Missä sellainen tilanne on tapahtunut?


      • lakanatveressä
        kekek-kekek kirjoitti:

        Missä sellainen tilanne on tapahtunut?

        Vappuna on syytä takavarikoida punaliput.Sillä uskovaiset saattavat luulla, että
        ne ovat veren värjäämiä.


    • Minä-se-olen

      Olen tuntenut elämäni aikana todella monia uusnatseja ja he ovat kaikki olleet ateisteja: ei yhden yhtäkään uskovaista. Nämä uusnatsit suhtautuvat vihamielisesti eri uskontojen edustajiin.

      • sinähänseolet

        Hankkisit parempia tuttavia. Normaali tervejärkinen ihminen ymmärtää pysyä visusti erossa uusnatseista. Minä en ole koskaan tuntenut ainoatakaan, enkä aio koskaan tunteakaan. Miksi sinä olet seurustellut tuon ihmiskunnan pohjasakan kanssa, etkä ymmärtänyt pysyä visusti erossa.


      • eugeniikka

        Katsos kun pohjasakka pitää tynnyrin tiiviinä, rakentakaa kunnollisia tynnyreitä.


      • sairas_usko

        Nämä uusnatsit ihannoivat sitä natsi-aatetta. Jos heistä suurin osa ei jumalista piittaakaan, tuskin he sen puolesta uhoavat. Ateismilla ei ole yhteistä julistusta mistään, se ei velvoita mihenkään.

        Kyse onkin tästä aatteesta ja uskonnoista/uskomuksista, joilla on yhteinen julistus tai vastaava ja miten pitkälle he ovat valmiita menemään väkivallalla puolustamaan ainoaa "oikeaa" aatettaan/uskomustaan. Kynnys ei ole korkea siirtyä vihakirjoittelusta fyysiseen väkivaltaan .


      • Niinpäniin

        Ne kotimaiset uusnatsit mitä minä tunnen ovat kyllä tiukasti koti, uskonto ja isänmaa linjalla. Suurin osa niistä vielä uskoo raamatun pyhäkouluversioonkin eli ovat pisteeksi i:n päälle vielä kretuja.


      • Vai sellaisissa porukoissa sitä pyöritään.


      • kommunistijeesus
        Niinpäniin kirjoitti:

        Ne kotimaiset uusnatsit mitä minä tunnen ovat kyllä tiukasti koti, uskonto ja isänmaa linjalla. Suurin osa niistä vielä uskoo raamatun pyhäkouluversioonkin eli ovat pisteeksi i:n päälle vielä kretuja.

        Sekoitat jeesuksen ja Hitlerin pahemman kerran.


    • Hakaristikin on risti.

      • Hakaristi eli swastika on vuosituhansia vanha onnen vertauskuva, jota on käytetty onnen tunnuksena monissa eri kulttuureissa. Hakaristi esiintyy edelleen monissa uskontokunnissa hyvän tai ikuisen vertauskuvana.
        Länsimaissa hakaristi on kuitenkin tullut tunnetuksi etupäässä Hitrerin saksan kansallissosialistien tunnuksena.


      • AimoMatinpoika kirjoitti:

        Hakaristi eli swastika on vuosituhansia vanha onnen vertauskuva, jota on käytetty onnen tunnuksena monissa eri kulttuureissa. Hakaristi esiintyy edelleen monissa uskontokunnissa hyvän tai ikuisen vertauskuvana.
        Länsimaissa hakaristi on kuitenkin tullut tunnetuksi etupäässä Hitrerin saksan kansallissosialistien tunnuksena.

        Risti-sivulla se on Wikipediassa. Olennaista on että kun ihmiset yhdistyvät jonkun tunnuksen, jonkun uskomusjärjestelmän taakse, niin metsään mennään. Sama sitten onko tämä uskomusjärjestelmä natsismi vai kristinusko.


      • Kaktuaari kirjoitti:

        Risti-sivulla se on Wikipediassa. Olennaista on että kun ihmiset yhdistyvät jonkun tunnuksen, jonkun uskomusjärjestelmän taakse, niin metsään mennään. Sama sitten onko tämä uskomusjärjestelmä natsismi vai kristinusko.

        Metsään aina menemme, ristin kanssa tai ilman.


      • hail.hynkkel

        Se olisi näyttänyt hassulta, jos Jeesus olisi naulittu hakaristiin. Nyt kaikki uskovaiset kantaisivat kaulassaan hakaristejä.


    • vahinkotöppäys

      noi uusnatsit on kaikki ihan bimboja ateisteja kun ne saa yhteishengen
      päälle. Poliisien piti repiä väkisin hakaristit pois. Ne olis tullu päälle niill
      ja idiootteja kaikin puoli. Joku soitti parvekkeelta Benny Hill teemaa niile
      eli täyttä teatteria ja pentumaista pätemisen tarvetta. Varmasti sakkia eroaa
      kun tuli niin negatiivinen julkisuus

      • taisteluhevonen

        Keitä pentuja tarvitsee ratsuin suitsia. Seuraavaksi lipunkantajiksi valitaan
        1000kg yhteistuloksen ylittäviä. Lippu ei ole mikään rikos, mutta sen vienti
        väkivalloin voi muuttua tapoiksi.


      • Taitaa päinvastoin olla niiden porukoissa olla suurikin sankari se kun pääsi oikein poliisin kanssa painimaan.


      • kaikkieiolesamaa
        kekek-kekek kirjoitti:

        Taitaa päinvastoin olla niiden porukoissa olla suurikin sankari se kun pääsi oikein poliisin kanssa painimaan.

        Heille tärkein on luottamus toiseen. Se puuttuu vasemmisto ajattelusta, sillä vasemmistossa
        kaikki ovat yhtä luotettavia.


    • Herraonherralleherra

      Eiköhän ei kirj ja mark5 ole ihan sama hihu......samanlaiset kirjoitusasut ja sama kiemurtelu....

      • Kalju_Pitkätukka

        Mielestäni näiden tyylit ja sanoma kyllä eroavat toisistaan.

        Olen yrittänyt Markin kanssa keskustella. Hän kirjoittaa vaikka maailman tappiin aina ohitse vastaten.

        Ei.kirj. ei ole edes yrittänyt keskustella. Vääntää vain uutta aloitusta.


    • Jumalan-kumous

      "Kysynkin: Ovatko nämä ekirj,jjohannes mark5.... miten kaukana (fyysisistä) teoista joilla eritavalla ajattelevia vahingoitetaan? Henkistä väkivaltaa he jo käyttävät tälläkin palstalla, tuomitsemalla esim. ateistit ymmärtämättömiksi ym."

      Joissakin aiemmissa; ilmeisesti ylläpidon poistamissa, "Eki":n kirjoituksissa, on esiintynyt ilmeisen trollauksen lisäksi paljon tuota pahempiakin, kiellettyjä, yleistäviä ja ateisteja asiattomasti ryhmänä mustamaalaavia väitteitä. Oleellisinta tuonkaltaisessa kielletyksi luokiteltavassa kirjoittelussa on se, että esitetään sellaisia väitteitä, että *kaikki* ateistit ovat jonkinlaisia; esim. pahoja, ihmisroskia tms. Tietysti tuo pätee myös kaikki muihin ryhmiin, eikä vain ateisteihin. Kannattaa varoa, että ei lähde mukaan tuollaiseen mutapainiin. Jos tuollaisia ilmauksia edelleen ilmenee, niin ne kannattaa ilmiantaa ylläpidolle.

      Mark5 toisaalta on mm. ilmaissut toiveenaan sen, että yleisesti hyväksytyistä tieteellisistä periaatteista luovuttaisiin käytännössä kokonaan ja tiede korvattaisiin *hänen omaa Raamatun tulkintaansa* vastaavalla; lähinnä ilmeisesti jonkinlaisiin Mark5:n hallinnoimiin teokraattisiin periaatteisiin, nojaavalla pseudotiedejärjestelmällä tms. Mark5 käy siis; verbaalisesti, jopa ateismiakin paljon suuremman kohteen; eli tieteen, perustusten kimppuun. Olen tiedustellut Mark5:lta mm. sitä, että olisiko hän valmis kivittämään ateisteja, jos hänen kuvittelemansa Jumala käskisi häntä; käskyttämällä häntä suoraan, puhumalla hänen päänsä sisällä; esim., jotta tuollainen tieteen paradigman muutos saataisiin käytännössä aikaan, mutta en ole saanut häneltä vastausta...

      Toisaalta, Mark5 on myös mm.; varsin mielenkiintoisesti, ilmaissut ihailevansa suuresti Newtonia, jonka tieteelliset pääjulkaisut (siis *Newtonin*, ei Mark5:n...; suomentajan huomautus) taas toisaalta ovat malliesimerkkejä siitä, miten yleisesti hyväksyttyjä tieteellisiä periaatteita *on* noudatettu, aivan niin kuin niitä tietysti tuleekin noudattaa ja vieläpä siten, että on tuotettu ennennäkemättömän suurta tieteellistä kontribuutiota. Newton oli muuten kuuluisa myös mm. ylivertaisesta älykkyydestään, pitkävihaisuudestaan ja siitä, että ei mm. myöntänyt tuomitulle rikolliselle vapautusta hirsipuussa roikkumisesta, vaan oli ilmeisesti varsin tyytyväinenkin tuohon lopputulokseen. Newton ilmeisesti kärsi myös alkemististen harrastustensa sivuvaikutuksena elämänsä loppupuolella myrkytyksestä ja siirtyikin älyn lahjojensa heikennyttyä Englannin parlamenttiin ja rahapajan johtajaksi.

      Ainakin Mark5:n kannattaisikin ehkä opiskella tiedettä vielä *ainakin hiukan* lisää ja muistaa etenkin erotuomarin *koskemattomuusperiaate*, eli tiede on *totuuden* määrittelyn auktoriteetti ja puolueeton erotuomari, johon ei tule eikä kannata kajota ainakaan *fyysisesti* ns. "itkupotkuraivarin" merkeissä, vaikka siis oma puoli olisikin perustelujensa osalta 0-10 tappiolla...

      Niin, ja Jumala ei edelleenkään ole Suomen perustuslain mukaan kaikkivaltias, vaan Suomessa tulee noudattaa Suomen lakia... Näiden ja muiden kirjoittajien (Newton mukaanlukien :D) todennäköisen mahdollisen suhteellisen vaarallisuuden ja/tai vaarattomuuden arviointi on ehkä turvallisinta ja luontevinta jättää viranomaisille.

      • häiriintyneet

        Ei kannata ottaa pulttia näistä Mark, ekirj, johannes, eki, yms kirjoituksista. Heillä on tarve päästää pahaa oloaan kirjoittamalla kuvittelemistaan henkilöitä ja henkilöryhmistä sekä siitä millaisiksi he kyseiset 'hahmot' omassa päässään mieltävät.

        Nämä henkilöt nimetään aina tarpeen mukaan miten milloinkin. He ovat juutalaisia, suvakkeja, mutuja, ateisteja, uskovia, natseja, sossuja, julkkuja, taviksia, nuoria, vanhoja, miehiä, naisia ja aina mitä milloinkin kirjoitusalueesta ja aiheesta riippuen. Mitään todellisuutta näissä tarinoissa ei koskaan ole. On vain tarve kirjoittaa ja heiluttaa leimakirvestä milloin mihinkin kuviteltuun ryhmään päin.


      • sairas_usko
        häiriintyneet kirjoitti:

        Ei kannata ottaa pulttia näistä Mark, ekirj, johannes, eki, yms kirjoituksista. Heillä on tarve päästää pahaa oloaan kirjoittamalla kuvittelemistaan henkilöitä ja henkilöryhmistä sekä siitä millaisiksi he kyseiset 'hahmot' omassa päässään mieltävät.

        Nämä henkilöt nimetään aina tarpeen mukaan miten milloinkin. He ovat juutalaisia, suvakkeja, mutuja, ateisteja, uskovia, natseja, sossuja, julkkuja, taviksia, nuoria, vanhoja, miehiä, naisia ja aina mitä milloinkin kirjoitusalueesta ja aiheesta riippuen. Mitään todellisuutta näissä tarinoissa ei koskaan ole. On vain tarve kirjoittaa ja heiluttaa leimakirvestä milloin mihinkin kuviteltuun ryhmään päin.

        Varmaankin näin.
        Näiden nimimerkkien takana on pelokkaat ja epävarmat ihmiset, jotka ovat kehitelleet tai heille on opetettu, että heidän pelastus riippuu jumalhahmoista. Lisäksi opitut ennakkoluulot esim. ateisteista ovat tiukassa.
        Nämä ymmärtämättömät ateistit on sitten helppo uhrata jumalan helvettiin niin että tämä pelokas ja hyväuskoinen uskis itse pelastuisi, toisaalta säälittävää, että tuollaisia uskomuksia on pitänyt kehittää....

        Minustakin nämä uskon kiihkokirjoittajat ovat lopulta harmittomia, itsensä kanssa hukassa olevia ihmisiä uskomuksineen, mutta eihän sitä tiedä, milloin jumala ääni päässä käskee....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe