Allekirjoita kansalaisaloite ilotulitusten rajoittamisesta !!!!

allekirjoita

Uusi vuosi lähestyy ja ne hirveät ilotulitukset. Niistä kärsivät niin kotieläimet kuin luonnonkin eläimet. Hevoset karkailevat paniikissa , hirvet juoksevat maanteille, koirat lymyävät kaksi päivää... Ja vain siksi että tuo naapurin matti pamauttelee raketteja iltakuudesta aamuviiteen!
Huomasin että ilotulitusrakettien säännöstelystä on tehty kansalaisaloite ja siksi kirjoitan tänne te kaikkien eläinten ystävät: käykää allekirjoittamassa pikaisesti tuo aloite. On nyt näköjään vasta noin 11 000 allekirjoitusta eli ei lakimuutos tälle uudelle vuodelle ehdi, mutta ensi vuodelle ehtii varmasti.
Mielestäni ilotulitukset tulisi sallia vain esim seurojen ja yhdistysten tai kaupunkien järjestettäväksi. Ja aika tulisi rajata tuntiin, ei sen pidempään. Nyt räjähtelee joka kadunkulmassa, se on käsittmätöntä. Eläinten kärsimysten lisäksi tuleee joka vuosi silmavammoja jne.
Hae "kansalaisaloite ja sieltä uusimmat aloitte" ja allekirjoita tämä ilotulitusten rajoittamista ehdottava aloite! Eläimet kiittävät!

15

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • drfgthyujhygtf

      Miksette saman tien tee aloitetta metsästyksen lopettamiseksi, se kun on se syy, joka saa hirvet liikkeelle, ja aiheuttaa marras-, joulukuussa eniten hirvikolareita. Sitten voitte myös tehdä aloitteen armeijan ammuntojen lopettamiseksi, se kun aiheuttaa helvetinmoista meteliä metsissä ja ampuma-alueilla. Eläimet säikkyvät. Kun räjäytellään räjähteitä ampuma-alueilla, kukaan ei voi tarkastaa millään tavoin, onko alueella eläimiä, joiden tärykalvot menevät takuulla paskaksi niistä äänistä, taikka jotka mahdollisesti jäävät kitumaan, kun ovat olleet tarpeeksi lähellä räjähdystä. Tätä tapahtuu ympäri vuoden, ilotulitteita lauotaan vain yhtenä päivänä vuodessa, ja silloinkin vain muutaman tunnin ajan.

      Pitäisiköhän tehdä aloite myös esim. koirien kieltämiseksi taajama-alueilla, koirat kun raatelevat vuosittain lukuisia ihmisiä ja muita elukoita. Koira on petoeläin, jota esiintyy ihmisten ilmoilla niitä sinne tuovien henkilöiden toimesta. Mikään pakkohan koiria ei olisi tuoda asutusalueille.

      Hevosille myös kielto. Nytkin yksi sellainen aiheutti kuolonkolarin Asikkalassa, kun sellainen piti raahata tien yli, jotta voisi pillastua sopivassa kohdassa. Meillähän on jo niitä hirviä.

      • ihan.sama

        NO, joutaa minun puolesta juu lopettaa - tai rajoittaa esim. kaupunki vaan tulittaa.
        MUTTA lapissa joku matkailualan yrittäjä järjestää 2x viikossa turisteille ilotulituksen SE on p.stä - markkinoidaan Suomen puhdasta LUONTOA


      • CityEläin

        Siinähän niitä tuli argumentteja paukuttelua vastaan. Ei ole kauan siitä kun saimme katsoa Petteri Saarion dokumentteja kaupunkiluonnon monipuolisuudesta ja runsaista eläimistä.


    • swerdtfyguhi

      Allekirjoittaisin, jos jaksaisin. Sillä onhan ilotulittaminen kovin älytöntä. Yksityisille voitaisiin rajoittaa leikit sädetikkuihin. Toki olihan se lapsena ihan kivaa, mutta kun kasvanut vähän, niin hieman ihmettelee miksi niitä tarvitsee edes räiskiä. Pikemmin haitta, kuin hyöty.

      Ja joo, ei taida eläimet pitää.

    • W222

      En allekirjoita tuollaista! Kaikista järkevin olisi, että jokainen ilotulitteita ostava ja käyttävä suorittaisi esim. ILOTULITE-kortin (vrt. tulityökortti), jolloin vastuu- ja muut asiat olisivat huomattavasti helpommin selvitettävissä.
      Nyt jos homma menee tuossa adressissa vaaditulla tavalla (ihmettelen jos menee eduskunnan käsittelyssä edes läpi!!) tulee ilotulitukseen niin raskas byrokratia, että joka vuosi luvattomissa ilotulituksissa vammautuu nykyistä enempi porukkaa.
      Mielestäni nyt ollaa kieltolain tiellä, kuten aikoinaan alkoholilla oli kieltolaki ja ongelmat paisuivat hallitsemattomiksi. Eli kun taviksilta kielletään jotain, niin siihen tulee aina jotain korvaavaa ja haittoja aiheuttavaa.
      Olen esittänyt Tukes:lle, että otettaisiin käyttöön edellä esittämäni ILOTULITE-kortti, jonka suorittamiseen kynnys olisi matala ja jaettaisiin sitä kautta tietoa, samalla ilotulitteiden käyttö saisi asiallisempia piirteitä.

      Itse pidän ilotulitusta hyvänä ja voin tarjota perheelleni sillä elämyksiä. Oikein hoidettuna ilotulikset ovat kaunista katseltavaa ja kun otetaan toiset huomioon, ei siitä ole haittaa ympäristölle.
      Olemme juuri saanneet Suomeen elokuun viimeiseen lauantaihin venetsilaisten perinnettä juurtumaan, mikä on mielestäni hieno asia.

      • TolleLola

        Suurin vammojen aiheuttaja ilotulitteissa on niiden vastuuton käyttö. Ei noudateta käyttöohjeita, esim. suurin silmävammojen aiheuttaja on ollut roomalaiset kynttilät, joka oikein käytettynä on varsin turvallinen ja hiljainen tulite, mutta kun niitä ensinnäkin luovutetaan alaikäisille, ja sitten nämä laukovat niitä käsissään pitäen ja ampuvat niillä muita päin.

        Toinen riskitekijä on ns. pienet tulitteet. Suuremmat tulitteet ovat toimintavarmempia, mutta nuo pienet ovat monesti sellaisia, että ne lähtevät mihin sattuvat, eikä niistä lopulta koskaan tiedä, toimivatko ne niin kuin on tarkoitettu. Esim. pieni raketti ei välttämättä jaksakaan nostaa itseään ylös ja lähteekin vaakasuunnassa etenemään, vaikka nokka onkin kovasti ylöspäin. Tällaisia oli ainakin 90-luvulla. En tiedä ollaanko näiden suhteen tarkempia nykyään. Mutta juuri näitä sitten aikuiset luovuttavat alaikäisille, koska kuvittelevat näiden olevan harmittomampia pienemmän ruutimäärän vuoksi.

        Onhan tuo ilotulitteiden käyttö ollut melkoista kohellusta, ja sikäli onkin vähän outoa, että ihmisten annetaan käyttää tuollaisia holtittomasti. Yksi vaihtoehto voisi olla sellainen, että paikkakunnalla olisi merkitty alue, jonne kaikki voisivat mennä paukuttelemaan. Saisi siinä nähdä samalla muidenkin tulitusta. Täällä päin oli yksi vuosi tuonkaltainen tilaisuus, mutta en tiedä kuinka paljon se lopulta veti porukkaa. Tokihan sitä voisi tsempata lain avulla, että ilotulitus kielletään muualla kuin sille tarkoitetulla alueella. Mielestäni tämä olisi parempi vaihtoehto kuin täysi kielto. Ammattitulituksethan koskisivat käytännössä kaupunkeja. Ei jokaisella pikkupaikkakunnalla ole mahdollisuutta edes järjestää moisia. Ehkäpä ilotulitus-alueiden käyttöönotto jopa ajan myötä saattaisi vähentää yksityisten ihmisten ilotulittelua, kun ei enää jakseta nähdä vaivaa mennä paikan päälle, mutta etäisyyksien päästäkin voi nähdä kyseisen tulituksen.
        Taikka sitten voisi supistaa ilotulitteiden käyttöaikaa tiiviimmin keskiyön ympärille, jolloin se pauke ei kestäisi kuin muutamia minuutteja.


      • K.Emisti

        Ilotulitteen värit wikin mukaan:

        punainen: litiumkarbonaatti Li2CO3, strontium-suolat (Sr-yhdisteet, muun muassa strontiumnitraatti, strontiumkarbonaatti SrCO3)
        purppuranpunainen: strontium (Sr)- ja kupariyhdisteiden (Cu) seos
        oranssi: kalsiumkloridi CaCl2 ja alumiini Al tai bariumoksidi BaO
        vihreä: barium-suolat (Ba-yhdisteet) ja kloori Cl sekä kloorin vapauttava aine
        vaalean- ja tummansininen: kupariasetoarseniitti Cu3As2O3 · Cu(C2H3O2)2 ja muita kuparisuoloja sekä kloorin vapauttava aine
        turkoosinsininen: kuparikloridi CuCl
        hopeanvärinen: alumiini Al ja titaani Ti tai magnesium Mg jauheena tai lastuina


      • V.Alomies

        Nuo venetsialaiset on siitä mukavia juhlia, että silloin Suomessa on vielä joutsenia, jotka hädissänsä yrittävät väistellä ihmisen laukomia ohjuksia.
        Nykyaikana on olemassa erilaisia ledheijastimia. Pistetään pystyyn kilpailu parhaasta valoshowsta.
        Raketti on muutaman sekunnin juttu. Jätkän kynttilä tai valoshow antavat pitempiaikaisen ilon.


    • aasdfasdfasdf

      turha ottaa lemmikkiä mikäli on puuttua muiden elämään lemmikki perusteena.

    • Funlandiankansalainen

      Puistin mattoja joulusiivousta tehdessä ja joku naapurin eukko tuli räyhäämään että olin ajanut ja peloitellut hänen moppensa karkuteille. Oli itse päästänyt ulos rakkinsa vapaasti irti paskalle ja tuli syytteleen, kun maton piiskan äänet kuulostivat ilotulistuspaukeilta. Voi hitsin hitsi, miä kauhu tilanteita nämä kepulismin ajamat maaseudun pakolaiset taajamissa joutuvatkaan. kohtaamaan, jopa mattopiiskan sivalluksen äänen. Mitä jos ne kuulevat jopa joskus ihan auton startin. Tuleeko ruisku perästä vai mitä tapahtuu. Miksei ne pysy pottumontuissaan.

      • jokutolkkupaukuttelul

        ja kapiaisille tiedoksi että kertausharjoituksissa pitää olla paukuttelematta, ettei tarvitse niistä rynnäreistä taittaa piippuja mutkalle.


    • Funlandiankansalainen

      En ikinä allekirjoita tuollaista aloitetta. Ne joita kerran vuodessa pauke häiritsee, asuu joko väärässä paikkassa tai ei ole ymmärtänyt mitä kaupugissa asuminen tarkoittaa vielä vähemmän sitä, mitä lemmikin pitäminen kaupungissa tarkoittaa. Se ei tarkoita sitä, että enemmistön tai vähemmistön tai edes jonkun yksittäsien henkilön tulee kieltää itseltään sekin pieni ilo ampua rakettaja, jos siitä nauttii, että se mahdollisesti häiritsee jotakin kaupingissa asuvaa metsäläistä. Jos haluaa metsän ja maaseudun rauhaa, niin sitä pitää asua metsän ja maaseudun rauhassa eikä tuoda metsää ja maaseutua itsensä mukana kaupunkiin.

    • valitettavasti

      Koirat pitäisi kieltää,räksyttävät ja likaavat jalkakäytäviä 365 päivää vuodessa,ilotulitus kestää vain muutaman tunnin vuodessa.

    • Otemporaomore

      Suomen kansalaisena olen iloinen että aloite tulee eduskunnan käsittelyyn.

      Funlandiassa näyttää olevan niin, että järjenkäyttöön tarvitaan lainsäädännöllistä
      ohjausta.

    • liikaakopyydetty

      Miksi kaikkien ihmisten pitäisi sopeutua ja muuttaa tapojaan, jos joku on omasta vapaasta tahdostaan päättänyt hankkia lemmikin? Eläimet pelkäävät varmasti ilotulitteita, mutta entäs ukkosta?
      Raketteja ammutaan muutaman tunnin ajan kerran vuodessa, joten voisitte hiukan alkaa suvaita myös muiden huveja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe