Somalien älykkyys

totta-väliin

Somalien keskimääräiseksi älykkyydeksi on useissa tutkimuksissa saati 61-68 pistettä. Suomalaisten pisteet ovat keskimäärin 100-105. http://www.ao-testi.eu/fi-fi/tilastot
Alle 70 pisteen saanut diagnosoitiin entisaikaan debiiliksi.
"Debiili tarkoittaa lievästi vajaamielistä ihmistä. Debiliteetti on vanha nimitys älyllisen jälkeenjääneisyyden lievimmälle asteelle, jossa henkilön älykkyysosamäärä on 50–70. Nykyään suositeltava nimitys on lievä älyllinen kehitysvammaisuus. Sana debiili tulee latinan sanasta debilis, joka tarkoittaa heikkoa.[1] "
https://fi.wikipedia.org/wiki/Debiili
Mitä tästä pitäisi päätellä, onko näistä Suomen nostajiksi?

22

1928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomirappiolla

      Oliko tuo joku uutinen ? Senhän nyt jokainen on huomannut, mutta näitä ”koneinsinööreja” rahdataan tänne jatkuvalla vauhdilla yhteiskuntamme loisiksi ja vielä lisääntymään tänne. Huonosti menee Suomessa jo nyt ja jatkossa vielä huonommin.

      • Anonyymi

        Suomalinen kuiten kin äl y kkäämä äänestää sellaista puoluetta joka ei ole h änen pulellaan vaan ottaa vaan hänen rahansa ja antaa rikkaile tehtaan joh t ajille.
        Mitä älykkyyttä on luulla olevansa rikas ja äänestää rikkaiden puoluetta.


      • Anonyymi

        Jokainen tietää somalin älykkyys on nolla pistettä harvinaisen tyhmä ei koulussa opi mitään sahajauhoa pää täynnä.


    • Emiriittus_proffa

      Eikös se entisen pääministerin isä lausunut jonkin faktan tästä. Professori Vanhanen sanoi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä, että "Ei afrikkalaisten huono-osaisuus ole meidän valkoihoisten syytä. Kun suomalaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä on 97, Afrikassa se on 60-70. Erot älykkyydessä on merkittävin huono-osaisuutta selittävä ilmiö."

      • Faktaa

        Fakta juttu, mutta tuota faktaahan ei saisi ääneen sanoa! Suvakit hermostuvat! Mutta kun faktoja ei vaan ole tehty miellyttämisen tähden. Toinen fakta on, ettei kehitysmaamuslimien islam sovi Suomeen tai ylipäätään Eurooppaan.


      • Anonyymi
        Faktaa kirjoitti:

        Fakta juttu, mutta tuota faktaahan ei saisi ääneen sanoa! Suvakit hermostuvat! Mutta kun faktoja ei vaan ole tehty miellyttämisen tähden. Toinen fakta on, ettei kehitysmaamuslimien islam sovi Suomeen tai ylipäätään Eurooppaan.

        Suvvakit ne hermostuu ja hermostuu.


    • totta_on

      Sen kyllä näkee ko. kansalaisuuden käytöksestä. Huonompaa kuin 8-vuotiaan lapsen...

    • Kyllä_somali_on

      älykäs. Muuten se ei tulisi Suomeen, jossa asuu vauras, mutta saatanan tyhmä kansa.

      • roletaari

        Olet oikeassa. Käytäntö on paras todiste!


      • meikä-manne

        esitin pari faktaa somalien sekä heitin hyysäreidensä toiminnasta . liittyen tänne tuloon sekä rikollisten karkoittamiseen . sensuuri poisti kommenttini mielestäni perusteettomasti , olisi mukava tietää syy moiseen sanan ja ilmaisuvapauden loukkaukseen .
        niinettä jospa sensuurin edustaja astuu esiin ja perustelee täysin laittoman toiminnan .
        minä tietenkin vastaan huutooni omallanimelläni niinettä pelataanko avointa peliä eikä sensuroida oman hyysäriperiaatteiden perusteella kansan mielipiteitä........jeeskö


    • selvitystässä

      Somalien solmimista avioliitoista on hieman yli 60% on serkkuavioliittoja. Joka vedoksella ÄO laskee. Tämän olen lukenut WHO sivuilta

      • meikä-manne

        Onko nämä serkut noita a**noita??


    • Derbiili

      Eikös oikea termi ole derbiili, siis sellainen pieni jyrsijä, kotieläimenäkin pidetty?

    • kyylätin

      Ei noin tyhmät olisi selvinnyt Afrikassa. Mustat kannibaalit yms. sellaiset olisi pistäneet suuhunsa. Se on kait se koulutuksen puute. Jos vaihdetaan abstraktit kuviot kivien tunnistukseen yms., niin voivat pärjätä paremmin.

      • Mitäs-luolaan-kuuluu

        Ymmärryksen puute näkyy täälläkin, teidän kommenteissanne. Ette tiedä, että älykkyyttä ei voi kunnolla mitata. Vain harvaa lahjakkuuden lajia voidaan mitata, mutta sitäkään ei kovin tarkasti. Ns. älykkyydestä ei ole juuri mitään hyötyä jos ei ole luovuutta. Luova älykkyys taas ei ole kaltaistenne rassepetterien ominaisuus. Te istutte siinä samassa juoksuhaudassa hamaan maailman tappiin, sillaikaa kun muu osa maailmaa kehittyy. Te olette seuraavia neandertaleja.


      • faktaa-pukkaa

        Kyllä voi mitata. Ilmeisesti mielestäsi somaleilla onkin ns. "Luovuutta"? Miten tämä ilmenee? Sosiaalitukien hyväksikäytössä....vai?
        Ilmeisesti pidät röyhkeyttä älykkyytenä.
        Tämän kaltainen "luovuus" ei pitkälle kansaa kanna. Sama kuin olisi polttanut vaatteensa jääkaudella. Mitään uutta somalit eivät ole Maailmaan tuoneet. Oman maansakin "ryssivät".
        Juuri tästä oli kysymys Tatu Vanhasen tutkimuksessa, yleinen älykkyys ( mitattava) korreloi valtioden hyvinvoinnin kanssa. Suomikin olisi paratiisi suomalaisena maana, joka ei olisi EU:ssa. Pohjoismainen hyvinvointivaltio oli ihmiskunnan kehityksen huippu monella mittarilla. Sääli että malli pilattiin suvakkien toimesta ja ääriliberaalilla talouspolitiikalla.


      • Avaasilmät
        Mitäs-luolaan-kuuluu kirjoitti:

        Ymmärryksen puute näkyy täälläkin, teidän kommenteissanne. Ette tiedä, että älykkyyttä ei voi kunnolla mitata. Vain harvaa lahjakkuuden lajia voidaan mitata, mutta sitäkään ei kovin tarkasti. Ns. älykkyydestä ei ole juuri mitään hyötyä jos ei ole luovuutta. Luova älykkyys taas ei ole kaltaistenne rassepetterien ominaisuus. Te istutte siinä samassa juoksuhaudassa hamaan maailman tappiin, sillaikaa kun muu osa maailmaa kehittyy. Te olette seuraavia neandertaleja.

        Maailman tappiin saa näköjään odottaa että esim. Somaliakin kehittyisi ja menisi menojaan ilman rassejen apua. Luovuudellakaan tee mitään ilman jonkinmoista älyä. Missä on heidän taide, tiede, ym.? Omissa perinnejuoksuhaudoissaan istuvat.


    • hähähähähähähäähä

      On maailma mennyt kummalliseksi.
      Mustaa ihmistä pitää kutsua valkonahkaiseksi vaikka silmät sanovat aivan muuta.

      Jos sanot mustanahkaista vaikka lievennettynä ruskeanahkaiseksi niin vankilaan joudut kiihotuksesta aivan kaikkia kansanryhmiä vastaan.

      Valkoisen nahkan omaavat eivät sen sijaan ole kansanryhmä.

    • Anonyymi

      Ovelasti esille pompautettu vanha ketju. Mutta asiaan: perussuomalaisaena arvelen, että älykkyysmittauksissa väestöryhmille saaduissa eroissa on jotain perää, mutta eräs asia maittain vertailussa johtaa tavallaan vääriin tuloksiin. Jos mato on syönyt aivot, niin silloin tulos on huono. Hyvän terveydenhoidon maissa näin ei pääse käymään. Siispä jos haluttaisiin vertailla etnisten ryhmien perinnöllisiä eroja, se pitäisi tehdä vaikkapa USA:ssa, jossa kaikille on edes kohtuullinen terveydenhoito ja koehenkilöiksi tulisi valita sellaisia, jotka ovat maassa syntyneitä. Heikko teveydenhoito ja lapsena koettu aliravitsemus heikentävät epäilemättä kehitysmaalaisten tuloksia, jos testit suoritetaan eri maissa ja sitten vertaillaan.

    • Anonyymi

      Keskustelun aihe on Rasismi jota edustat paska puheinesi ja lobbauksinesi . JOTEN VEDÄ VAIKKA KÄTEEN NIIN SAAT JOTAIN ÄLYKÄSTÄ TEHTYÄ JOS PYSTYT. IMBESIILI.

    • Anonyymi

      Kyllä se älykkyys sikiää virikkeistä. Ei Somalit ole sen vajaa älysempiä kuin muutkaan ja jos mietin minä ,kun olin se näitä jotka minua koulussa kiusasi voin sanoa olleen ihan palikan asteella ja paljon tyhmempiä kuin lukuiset tapaamani Somalit ja jopa vaikka eivät sitä älynneet minuakin TYHMEMPIÄ. ONNEA IDIOOTIT

    • Anonyymi

      Mustien ÄO kehittyneessä maassa tai vaikka Etelä-Amerikassa jokusen sadan vuoden jälkeen Afrikasta kuskaamisen jälkeen on lähes samaa tasoa kuin spanjalaisten, eli noin 90.

      Euroopan etelässä ja idässä liikutaan 90:n molemmin puolin - +/- 5. Pohjoinen Afrikkakin pitkälle sitä maata, vaikka esim. Libyan ja Algerian kohdalla 2024 voikin olla alempi lukema (ne vaihtelee vuodesta toiseen merkittävästikin).

      Kannattaa katsoa PISA-lukemaa myös vertaukseksi, jos sellainen tehty.

      Korkeakoulutettu afrikkalainen on tietääksemme jotain päälle 90, mutta sekin saattaa muuttua vuodesta toseen - kuten paljon kaikki muukin.

      Voi olla paljolti samaa mieltä lukemien kanssa, jos on tutustunut maahan jollain lailla. Ja miten hyvin asiat kussakin maassa, on pitkälle sama kuin ÄO - vaikka tilanne vaikuttaa myös ÄO:hon.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      73
      3350
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3170
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2682
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2052
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1845
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1775
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      129
      1424
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe