Hakola menee kiinni

Kiinni-menee

Tänään valtuusto päätti, että Hakolan koulu menee kiinni. Kiitos Harrille henkisestä tuesta, vaikka kepun yhteinen ja vankkumaton päätös oli mikä oli ja vaikka et lopulta pitänyt kiinni lupauksiasi.

Risto ja Lasse pitää linjansa, eikä heilu sinne tänne. Kiitos PS ja KD. Lassen tulisi lähteä nyt ehdolle eduskuntaan. Kepun despotismi on loputtava.

70

706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hakolanmies

      Turha Harria on syyttää,hän on tehnyt paljon hyvää Hakolankylän puolesta;ei olisi Jussilanmonttua,ei kevyenliikenteen väylää,ei Ylihärmän keskus taajaman teiden kunnostusta jollei hän olisi laittanut itseään pyytettömästi likoon oman kylän puolesta.
      Ilman Harria ei Alahärmään saataisi uutta liikuntahallia,Härmäntorni hankkeessa hän oli käyntiin paneva voima! En voi ymmärtää tätä kateellisten ihmisten panettelua!

      • Hakolasta_myös

        Jussilanmonttu on kyllä ollut olemassa kauan ennen Harria ja sen kunnostus oli valmisteltu virkamiesten toimesta ennen Harrin pisteitä keräävää aloitetta. Joten kunnostettu olis ilman sitäkin.

        Ja kyllä se oli kyläseura, joka kevyenliikenteen väylän sai aikaan.


    • Aloittaja_

      Joo, ei Harria yksin voi syyttää. Sentään oli Risto Mattilan esityksen kannalla, mitä netistä keskustelua tuli seurattua. Sen sijaan kokoomuksen valtuutettujen toiminta oli kummallisempaa. Riston esitys oli hyvä ja varsin neutraali, jota olisi vaikka kuka voinut kannattaa! Silti lähes kaikki (kaikista puolueista) meni hallituksen esityksen taakse ja pyyhkiivät perseen kuntalaisaloitteella!

      Kannattaa vakavasti harkita keiden yrittäjien palveluita tai tuotteita ostaa. Totuus on ettei he välitä v*ttujakaan kuntalaisaloitteista. Pääasia on olla hiukset geelissä ja edustaa itseään.

    • HiukooHo

      Noooh. Koulumatkaa on Hakolasta tuonne Ylihärmän kouluun reilu 3km. Ei tuo nyt niin pahalta koulumatkalta kuulosta kuitenkaan. Suomen maassa varsin tavanomainen koulumatka. Aika pieni tuo kustannus on, kun härmänliikenteen bussi käy koukkaamas valtatien toiselta puolelta oppilaat kyytiin. Toivottavasti ei kuitenkaan aleta kuskata kauas Alahärmään, jonkun vanhan ja hassusti menneen kuntarajan takia.

      • Näin_käy

        Aika iso osa ei tule menemään ylihärmään. Ja iso osa hakolassa asuvista lopettaa asioimisen ylihärmässä. Menee marketti ja rautakauppa kiinni ensin.


      • HiukooHo
        Näin_käy kirjoitti:

        Aika iso osa ei tule menemään ylihärmään. Ja iso osa hakolassa asuvista lopettaa asioimisen ylihärmässä. Menee marketti ja rautakauppa kiinni ensin.

        Tyhmyydellä ei ole näköjään rajaa. Että Alahärmään 12km päähän kouluun, vaikka 3km päässä olisi koulu olemassa. Ketä se palvelee?


      • Ylihärmä_kyykkää

        Kouluja on suljettu aiemmin oppilasmäärän mukaan, kun menee alle 30 niin kiinni. Paitsi Kangas. Nyt 70 oppilasn koulu kiinni, tasapuolisuuteen vedoten. Mikä aivokuollu se kepun nainen oikein oli kun tuollaista sanoo!!!?


    • höpöä22

      Kauhavan Keskustan koulussa oli yli 100 oppilasta kun valtuusto laittoi kiinni, Ylikylässä oli 90 kiinni laitettaessa ja Pelkolassa 40. Ruotsalassa taitaa olla 60 oppilasta ja menee kiinni, Nahkalassa yli 200 ja kiinni kait sekin on menossa.

      • Mitäihmettä

        Näinhän se menee Kauhavalla menee,kiinni menee kaikki koulut .Mikä ihmeen paikka tuo Hakola on jossa joka oppilaalle pitää oma opettaja olla,eikä mikään muuttua saa.
        Taitaa olla sen ikäinen rakennus jossa on jo jos jonkinlaista pöpöä olla rakenteissa,kuinka turvallinen opiskeluympäristö se on lapsille?Näyttää se olevan muutamalle kellokkaalle yhdentekevää ,tärkein on itsensä esiintuominen.Lisäksi eihän valtuusto päättänyt Hakolan lakkautuksesta ,ei ainakaan netissä olevassa esityslistassa sellaista ollut.Kauhavan keskustan koulu on varmasti parempi oppimisympäristö lasten kannalta kuin vanha puukoulu,sekin suljettu.


      • HaistakeePaska

        Jumalauta. Itte te sen ylisuuren koulun halusitte. Nyt jo väitetään Alahärmän halunneen rahoittaa tuo 25 000 000 euron monumentin.


    • Alkomahooli

      Kauhavalsiset ihan itse halusi rakentaa uuden ison koulun ja laittaa muut kiinni!!!!! Muista se!!

      • onneneväät

        Vales, härmäläiset halusivat kaikki säästöt kantakauhavan kouluista, kaikki kiinni. Ja sitten yhtenäiskoulun, johon piti mennä ala-aste edellä. Ja sen vuoksi, että Härmän lukiota ei vaan sulautettaisi Kauhavan lukioon. Kauhavan lukion piti edelleen jäädä Yrkkärin tiloihin.
        Tämä pelin politiikka masinoitiin härmistä käsin. Nyt kun pitäisi säästää härmien kouluissa, niin ei puhettakaan.


      • Vikileaks

        Muisteleppas kauhavalaasten kunnallisvaalislogania, saat oikean vastauksen syntisäkkiin. Maisteri muttei älykkö.


    • Hievahau

      Pienet on murheet... Koulumatka 3km ja kauhia mesuaminen.

      Kysykääpä Lohinivan nuorukaisilta, miltä tuntuu yli 30km koulumatka. Eivät kuulemma ainakaan valita, vaan hymyssä suin kouluun menevät. Yhtä poikaa kuulemma saa aina bussi odotella, kun on verkkainen lähtijä, mutta niin vain bussi odottaa tien varressa, ja linjurikuski tietää että poika on aina myöhässä. Mutta kaikki toimii, ja asiat lutviintuu.

    • Tympeää

      Tämä ei ainakaan helpota muuttovirtaa muualle.

      • hohoijaa

        Kirjoittaja taitaa olla pakkaamassa aamuyöllä viestin ajasta päätellen.
        Kuinka muuten Hakola koulu ratkaisee väestön siirtymisen kasvukeskuksiin,olisi varmaan ihan kansainvälisesti kiinnostava tieto.


      • Laajennatajuntaasi
        hohoijaa kirjoitti:

        Kirjoittaja taitaa olla pakkaamassa aamuyöllä viestin ajasta päätellen.
        Kuinka muuten Hakola koulu ratkaisee väestön siirtymisen kasvukeskuksiin,olisi varmaan ihan kansainvälisesti kiinnostava tieto.

        Oletko ajatellut että joku voi tulla töistä kotiin muuhun aikaan kuin klo 16. Sitä katsoo postit ja uutiset ja tapahtumat samoin kuin päivätyötä tekevä..


    • Tiedonhaluinene

      En ole seurannut asiaa, mutta kuinka oppilaat mahtuvat Ylihärmän kouluun ja suurenevatko luokat? Mikä oli peruste koulun lakkautukselle? Onko rakennuksessa vikaa?

    • PaskaPuhetta8
      • Luetun_ymmärtäminen

        No luitko vastauksen kuntalaisaloitteeseen? Vai etkö ymmärtänyt?


      • PaskaPuhettaEdelleen

        Kyllä luin, vastauksessa ilmoitettiin ainoastaan ettei kuntalaisaloite johda toimenpiteisiin, mikä ei sinänsä ole yllättävää. Vastauksessa ei puhuta Hakolan sulkemisesta, vaan todetaan että sitä varten tarvitaan erilliset päätökset.


      • Luetun_ymmärtäminen

        No onhan se päivänselvää, että koulun sulkemiseen tarvitaan erillinen päätös eikä sellaista voida tässä vaiheessa tehdä, kun ei tiedetä uuden rakennuksen valmistumisen aikataulua. Selvästi tuossa vastauksessa sanottiin, että Ylihärmään valmistellaan kaksisarjaista koulua, johon menevät Hakolan, Kankaan ja Ylihärmän oppilaat. Tämän koulun rakentaminen sinetöitiin jo budjetin käsittelyssä. Lähes 800 kuntalaisen allekirjoittamalla aloitteella pyyhittiin siis takapuolta.

        Suosittelen kaikkia lukemaan kuntalaisaloitteeseen uudelleen läpi, kun täällä ei vieläkään ymmärretä miksi Hakolan koulu halutaan säästää ja sekä taata oppilaille ja opettajille työrauha. Pidempi koulumatka ei ole se syy.


    • netooo

      Onpas hupaanen avaus jälleen.Kerrotaan sellaisesta asiasta totena mitä ei ole tapahtunu.Kiitellään jotakuta asiasta joka antoi henkistä tukea jollekkin tai itselleen,tämä on taas tätä.

    • Äänetlähti

      Nämä eduskuntavaaliehdokkaat (Sankelo, Kurvinen ja Kankaansyrjä) ovat ne innokkaimmat koululeikkurit. Etunenässä K.syrjä Härmävihan vuoksi ja Kurvinen Ylihärmän koulun pelastamiseksi Alahärmän kustannuksella. Nämä kannattaa muistaa vaaliuurnilla.

      • pitoaon

        Onkos meillä joku kunta nimeltään Alahärmä jossa tehdään vain ja ainoastaan Alahärmää koskevia päätöksiä,erikseen tietenki vielä Hakolan erillisalue omin päätöksineen.
        Rahoitus päätöksille hankitaan Kauhava nimisestä kunnasta tälläisten saatesanojen kera mitä olemme tässä ketjussa lukeneet.Muista viis kunhan saamme leikkiä omalla hiekkalaatikolla,siellä me kehumme toinen toisiamme,antaen henkistä tukea toisillemme ja kertoen mitä naapurien tulis meidän ylimitoituttejen palveluitten säilyttämiseksi,tätähä tämä Hakolan mätänevän koulunkin raivoisa puolustaminen on.
        Kauhavalla ei kohta ole kuin kaksi koulua keskusta-alueella,muut suljetaan,Kortesjärvellä on yhden koulun malli,muut on suljettu.Ylihärmä seuraa kortesjärven mallia jo Hakolan uusi pylväspyhimys sen sallii,kristillisiä ajatuksia odotamme asian suhteen,vielä niitä ei ole näkynyt.
        Mailma muuttuu Eskoseni,Hakolan lahova koulu männiköinee lopetetun sairaalan vieressä olevine tontteineen tuskin tuo sitä muuttovirtaa Seinäjoelta, mitä valtuutettu perusteluinaan esitti,tulee veto ja pitovoimaa kuulemma .Hänen haluaan tasapainoittaa talousarviota ,teettämällä lyhennettyä työaikaa kunnan henkilöstöllä ,lisäksi palveluitten heikentämistä,ei kuitenkaan oman alueensa,eihän se sovi.
        Eli näin meillä Hakolassa.


      • Kva_Aivokääpiö

        Otahan sinä kauhavalainen valtuutettu pää pois homeisesta perseestäsi. Hakolaan on juurikin muuttanut mm. Seinöjoelta hyvän rakennuspaikan (hiekkakangas), lähikoulun ja keskeisen sijainnin vuoksi perheitä.


      • senöjoelta
        Kva_Aivokääpiö kirjoitti:

        Otahan sinä kauhavalainen valtuutettu pää pois homeisesta perseestäsi. Hakolaan on juurikin muuttanut mm. Seinöjoelta hyvän rakennuspaikan (hiekkakangas), lähikoulun ja keskeisen sijainnin vuoksi perheitä.

        Sijaintian on todella keskeinen ,keskellä ei mitään.Kunhan vielä saataisiin muuttamaan Seinäjoelta muutama perhe hiekkakankaalle,Seinöjoelta on pari ymmärtämätöntä tullut aivokääpiön mukaan.Ei kai ne ymmärtämättömät ole alkaneet sinne rakentaa,tulevan ABC takana on kohta hyviä tontteja keskustan palveluitten läheisyydessä.Uusi monitoimitalo kruunaa palvelukirjon joka on kävelymatkan päässä asuntoalueesta.
        Ei tarvitse katsella hiekkakankaalla tiensä päässä olevaa koulua, olemattomien palveluitten äärellä ,niitä pitää hakea Kauhavalta .Virolaista matkailumainosta mukaillen,tule meille ,palvelusi on jo täällä.


      • LiinamaanOppipoika

        Kurvisen Alahärmä viha taiteolla retonginreunus suurempi. Onneksi poju jää kotiin eduskuntavvaleissa, kun samalta kylältä taitaa olla viisi Ehdokasta.


      • Jhuijjgddtjblppkjhgfcjoh
        Kva_Aivokääpiö kirjoitti:

        Otahan sinä kauhavalainen valtuutettu pää pois homeisesta perseestäsi. Hakolaan on juurikin muuttanut mm. Seinöjoelta hyvän rakennuspaikan (hiekkakangas), lähikoulun ja keskeisen sijainnin vuoksi perheitä.

        Ja tätä perhettä vartenko sitä koulua pitäis tekohengittää?


    • Tinttatantta

      Mihinän se sellainen Hakola on. Onko sitä eräs kartalla. Eihän Alahärmääkään oo enää olemassa.

    • Viisaskauhava

      Älkää puuttuuko asioihin kun viisaat päättää. Mitäs asutta niin syrjässä. Muuttakaa ihmisten ilmoolle.

    • Ristillisetnäin

      KD hommassahan ei ollut mitään järkeä. Ensin halutaan kaataa kaupunginhallituksen esitys sen takia että säästöjä ei ole tarpeeksi. Sitten toisessa pykälässä vastustetaan säästöjä.

      • Mailmanmenua

        Lasse Ruotsala piti miehen puheet valtuustossa. Koneesta oli käyty kattella. Kaiken maailmann turhan lämppääjiä näkyy porukas olevan. Yksin ukko siinä etualalla, joka asiaan moosesti ja kääntyili kun kreivi. Hupaane ukko


    • Viljgruiokj

      Missä oli Ojanperän puolustuspuhe Hakolan puolesta? Ei riittänyt tahtoa sanoa sanaakaan. Suuret on puheet ja lupaukset! Kepu ja kokoomus pettää, Mattila saa jatkossa ääneni ihan vain siksi että uskaltaa sanoa mielipiteensä.

    • Katehia_ootta_vaan

      Ei kai se hakolalaisten vika oo jos ei muut oo tajunnut koulujansa puolustaa... Onhan se pässinlihaa että hakolastakin koulu loppuu ihan luannollisista syistä muutaman vuaren päästä ku oppilaat loppuu. Kuka hullu tänne kauhavalle muuttaas kun ei täälä ymmärretä lasten parasta eli piretä pieniä kyläkouluja pystys vaan pistetään kaikki lapset isoohin kouluuhin ja ryhymiihin oppimahan.

    • narsistit

      laskekaapas monellako valtuutetulla on kersoja ittellä tai monenko kersat asuu kauhavalla. Alkaa ymmärtää kauhavalaasta päätöksentekoa.

    • pitotalkoot

      Eikös siälä Hakolas ole melkein joka oppilaalla jonkinlainen opettaja tai ohjaaja,tämäkö on malli joka pitäisi olla jokapuolella kuntaa.Jos näin on,silloin pitää avata suljetut koulut myös muualla Kauhavan alueella.Jos kiinteistöjä on myyty ne pitää ostaa takaisin,pito ja vetovoima kasvaa uskomattomiin mittasuhteisiin,näinhän meille kerrotaan.Koulujen kunnolla eikä terveyshaitoilla ei saa olla mitään merkitystä tässä pitovoimatalkoissa.

    • Loksu

      Kauhavalaasen työttömän aloittama keskustelu no kun ei viitti tehdä töitä elää vain etuuksilla niin on aikaa tämmöisiin kirjoitteluun !

    • Foffeli

      Se viälä puuttuus, notta Hakolan oppilaita kuskattaas koulukyytillä Alahärmään, koska vanha kuntaraja. Kyllä verorahojen säästämisen takia ne pitää kuskata Ylihärmän kouluun, ja lähimmät voi polokia pyärällä, koska matka jää lähimmillä alle 3km.

      Jumankauta tuolla pohjoisemmassa ihmeteltääs tätä touhua, kun jossain pohojooses voi olla koulumatka yli 30km suuntansa. Ja täälä meillä eheroon taharoon viätääs oppilahat yli 10km päähän, vaikka 3km pääs olis toimiva koulu. Vain koska vanha kuntaraja, ja vanhat häjyylyt muistis.

      Jos joku ufo seurais taivahalta, niin se varmaan kuolis nauruun. Jos niinku oppilahia kuskattaas kauemmas, vaikka lähempääkin löytyys.

      Tuntuu vähän että UudessaKauhavassa tuo Alahärmä on jollain tapaa uhriutunut tästä tilanteesta jo pitkän aikaa. Kaikki mikä koskee Alahärmää ja sen entisiä kyliä, on jotenkin maailmanloppu. Silti Kantakauhavalta, Ylihärmästä ja Kortesjärveltä supistuu asioita, ja siitä ei synny muutakuin pientä porua. Mutta annas olla jos Alahärmän johonkin telkänpönttöön kosketaan, niin se on heti suuri synti. Alahärmäs ei oo vissiin ymmärretty, että tarttis jokaasen tasapuolisesti tehdä kompromisseja. Alahärmääs ei tehdä kompromisseja, pääasia että muut joustaa.

      • Hujvctuiojvhujjccguookjj

        Just näin!


      • PalkitsemmeTakaisin

        Suurinosa menee omalla kustannuksella Alahärmään. Makkaraakaan ei enää Ylihärmästä meille haeta.


      • OotteTyhymiä
        PalkitsemmeTakaisin kirjoitti:

        Suurinosa menee omalla kustannuksella Alahärmään. Makkaraakaan ei enää Ylihärmästä meille haeta.

        Voi tyhymät teitä.


    • tietoturvapäällikkö

      kattokaapas viime valtuuston kokous youtubesta, voitta oikein keskittyä mihinkä kauhavalaasten valtuutettujen keskittyminen menee. järki riittää alahärmän torppaamiseen ei niinkään oman kehittämiseen. saihan alahärmä 30 millin investoinneista 2 milliä. järki riitti kakkoseen muttei kolmeenkymmeneen. jottei ei ihme mihin kuntoon kauhava on saatu, eikä nousua näy tällä porukalla. toisaalta kuulosti että yksi naispuhuja taitaa olla suurimmalla järjellä varustettu.

      • Voipersuja

        Tuijaa on helppo arvostella mutta se on kuitenkin oikeudenmukainen ja haluaa asiat tehtävän lain ja asetusten mukaan. Martti P. sen sijaan saisi hävetä. Naurettava mikan lakeija!!

        Kuinkahan nuorempi Puronvarsi viittii olla tuossa porukassa? Kuitenkin ihan asiaa puhuva, ja varsin konservatiivinen. Epäilen, että nostaa kytkintä vielä...


      • Osa_kuvaa_osa_perseilee

        Nostaa nostaa. Alle vuosi niin lähtee. Taitaa olla persuissa Riston ohella ainut joka ei ole julkisesti tehnyt itsestään idioottia?


      • Toresta

        Persujen kannatus luvut on surkeat. Miten mahtaa vaalit mennä


      • kaikilotav
        Voipersuja kirjoitti:

        Tuijaa on helppo arvostella mutta se on kuitenkin oikeudenmukainen ja haluaa asiat tehtävän lain ja asetusten mukaan. Martti P. sen sijaan saisi hävetä. Naurettava mikan lakeija!!

        Kuinkahan nuorempi Puronvarsi viittii olla tuossa porukassa? Kuitenkin ihan asiaa puhuva, ja varsin konservatiivinen. Epäilen, että nostaa kytkintä vielä...

        Tuijan kunniaksi on sanottava johdonmukaisuus,linja pitää eikä käännä takkiaan kuten jotkut ykkösvaltuutetut.


    • Viisineljä

      Kurvisen lähtölaskenta on alkanut

    • kummallista

      Missä kohdassa esityslistaa puhutaan Hakolan koulun lakkautuksesta.Luin netistä ainoa koulu oli Kankaan koulu jonka valtuusto lakkautti.En ole näillä sivuilla tai paikallislehden näyttävän nostavan asiaa esiin millään muotoa.Pernaa menee kiinni,Ruotsala,Keskustan koulu,Ylikylät Kortesjärveltä ja Kauhavalta,Nahkala,Pelkola,Purmojärvi,Vesiluoma näitähän on.
      Hieman kummastuttaa erikoisalue valtatien varressa ,ei tunnu kotiutuvan yhteiseloon.

      • Mitäkoplattu

        Eihän valtuutetut tunnu ittekkän tietävän mitä ovat aikanaan päättäneet yhtenäistä kouluista. Mitäs varten Kankaan kouluakaan ei oo vielä suljettu?

        Sehän tässä näkyy erikoisasemassa olevan. Kun on nimetty tappolistalle vuosia sitten aivan selevästi.


    • Kepujees

      Olokkee hiljaa. Kyllä kurvinen tietää mikä on maakunnan parhaaksi!

      • Pienipiiri

        Niin. Kurvinen ja T. Hakala on luvannut kylätapaamisissa että Kangas säilyy. Jopa eversti (,kok,) tiesi kertoa ennenkuin päätös oli saanut lainvoiman että kangas jatkaa. Eversti on hallituksessa.


      • kakkkkakkkl

        Kuinka niin,eikös se Kangas lakkautettu valtuuston päätöksellä.Taas Hakolaa ei.Jättikö Eversti sen kertomatta.


    • Pöhlöpersut

      Taas vastenmielistä populismia persuilta. Kun köyhän paikkakunnan rahat ei riitä niin ne ei riitä. Kolmen kilometrin koulumatka ei ole matka eikä mikään. Hyvää tekisi vaan tenaville liikkua pyörillä ja jalan . Niin sitä ennen tehtiin ja luotiin kansalle hyvä peruskunto joka kantoi läpi elämän. Niin sitä itekkin aikanaan vielä pidemmänkin koulumatkan kulki ja ei mitään ongelmaa. Nykyään vielä kulkuneuvoja löytyy kodeista vielä paljon enempi kuin ennen.Nykyvanhemmista ei osa tajua lapsiensa parasta. Toinen vaihtoehto on että kaivavat kuvetta ja kustantavat yksityiskoulun. Opettajat ajattelevat tässä tapauksessa vaan omaa hyväänsä. Suorastaan typerää käyttäytymistä näiden kitisivien vanhempien taholta tämä valitus. Hyvää tekisi muuten näille persuille itselleenkin. Ylipainoisia sakkia näyttää olevan porukka pääosin. Kalliiksi tulee yhteiskunnalle tälläisten verenpaine ym. sydäntautien hoito.

    • Sinnepäin

      Sehän ei ole nyt pointti ollenkaan. Kiteytettynä koko hommassa kyse on siitä onko kuntalaisen äänellä mitään merkitystä Kauhavalla . Pistää miettimään.

    • Hohhoijjaa

      Muuttakaa Ylihärmän nimi Alahärmän Ylihärmäksi, niin ongelma poistuu. Ja kas Hakolastakin voidaan kulkea 12km sijaan 3km koulumatka Alahärmän Ylihärmään kouluun.

    • pikkupojat

      niin kustannuksilla ei olekaan veronmaksajille väliä, voidaan lopetella toimivia kouluja ja rakentaa muutamalla millillä uusi, jotta saataisiin väkisin pidettyä koulu leinosen tuvan nurkilla. Ylihärmän syntyvyydellä kun ei tarvita koulua ollenkaan. näillä päätöksillä nyt sitten loppui hakolankin kehittyminen. teollisuus saa työväkensä pääasiassa lapualta. vain muutaman tomppelin tähden, kauhava taantuu tuppukyläksi.

      • Pyrviini

        Eikö olisi helpompaa siirtää teollisuus Lapualla taikka Seinäjoelle, koska työvoima on siellä?


    • Mediaanikompetenssi

      Tottahan maisterit vastaa maisterille? Vai mitä T. Hakala.

    • työnperässä

      Hakolan kehittyminen on lähinnä 10 uutisten loppukevennys.Jussilan montun ruoppaus pikitien vieressä taitaa olla suurin kehitysaskel sitten Härmän sairaalan lopettamisen jälkeen.
      Jos lukee Komiat lehden toimittajan juttuja Hakolasta ,sekä kyläpäälliköiden yleisönosastokirjoituksisa,luulisi puhttavan Tampereen kehityksestä kohti Pirkanmaan veturiksi.
      Saman tapaisia näyttää nämä jutut olevan kyseisillä keksijöillä.
      Täytyypä varoittaa Seinäjokisia,ehkä myös Vaasaa,takametsissä lymyää uusi keskuspaikka joka tuotapikaa ohittaa kyseiset tuppukylät valtavassa väestönkehityksessä ,muuttoahan on meille kerrotun mukaan jo ollut kyseisistä paikoista.
      Tuohon teollisuuteen mennäkseni,se taitaa olla pääasiassa entisen Ylihärmän alueella,minne kukaan Hakolainen ei täällä olevan jutustelun perusteella astu.Se saa työväkensä Lapuaakin kauvenpaa,Keski-Euroopasta asti on työn perässä tultu tänne.Mitenkä muuten tämä muuttoliike merkitsee Kauhavan väkilukuun ja toimeliasuuteen huonontavasti.
      Luullakseni heillä ei ole ollut tietoa,koska epäilen Komiat lehden levikki ei ole saavuttanut heitä,kuvaa Hakolan koulun erinomaisuudesta minkä perusteella olisi tullut hillitön muuttohalu sen perusteella,eiköhän ponnin ole Kauhavan alueen työpaikat.

      • HyvääJouluaKauppiaille

        Katsotaan kuinka Alahärmän Yläpään ostovoiman puute vaikuttaa Ylihärmän palveluihin!!!!!!! Kauppiaat voi kiittää etupäässä Kurvista, Hakalaa, Lammia ja Haukkala.


      • vaasan-vetoapu

        työn perässä, kannattaa tutustua samalla että näitä keski-euroopan duunareita asuttaa myös härmän sairaalan alueella, saataisiin vaan lisää ja lapsien kera. samalla voit kertoa kauhavalaisen alueen minne on tullut yhtä monta uutta omakotitaloa viiden vuoden aikana.


      • Etelä-ranta

        Ne on painuneina maan alle 😂😂😂


      • työnperässä
        vaasan-vetoapu kirjoitti:

        työn perässä, kannattaa tutustua samalla että näitä keski-euroopan duunareita asuttaa myös härmän sairaalan alueella, saataisiin vaan lisää ja lapsien kera. samalla voit kertoa kauhavalaisen alueen minne on tullut yhtä monta uutta omakotitaloa viiden vuoden aikana.

        Eiköhän ne tulijat ole ostaneet Ylihärmän alueelta olleita edullisia vanhenpia omakotitaloja,myös muualta Kauhavan alueelta.Eipä ole tainnut Puolasta,Romaniasta ,Virosta olleilla tulijoilla pistää rahaa uuteen omakotitaloon ensimmäiseksi kodiksi.Kuten ei myöskään suurimmalla osalla suomalaisista.Härmän entisen sairaalan alueella taitaa olla vuokralla reppumiehiä tornitalossa,lapsien tulosta en tiedä.
        Jokainen tulija joka tulee työskentelemään Kauhavan alueelle,olkoon työpaikka missä hyvänsä alueella,auttaa pitämään aluetta elinvoimaisena.Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä keskustella jonkun kylän olevan vetovoimaisenpi kuin kunnan keskustaajama,missä on kaikki kunnalliset ja kaupalliset palvelut mitä kuntalainen päivittäin tarvitsee.Onkohan nyt se kuuluisa mopo keulinut vai onko kokonaan karannut käsistä.


    • Itsepetos

      Työn perässä, alkaa päästä jujulle, miksi sammutella lamppuja siellä missä on elämää ja vielä ilman miljoonainvestointeja, sitten jos on löysää rahaa voidaan alkaa kehittämään elinkeinopoliittisesti esim uusien työpaikkojen saamiseksi. Ihmisten ja palveluiden keinotekoinen siirtely on näyttänyt tuottavan 10 vuodessa 3000 ihmislähtöä ja jäljelle jääviin katkeruutta.

      • työnperässä

        Katkeruushan näistä kirjoituksista paistaa läpi,oli se itseaiheutettua tai yhteiskunnasta johtuvaa,vika on yleensä aina jossain muussa kuin omassa toiminnassa.Kun lueskelee lehtiä,pöytäkirjoja ja kuuntelee paikallisia tietäjiä,näyttää tässä ainakin kaupunki satsannut erinlaisiin elinkeinopolittisiin hankkeisiin enemmän kuin lääkäri määrää.
        Rakennettu ja näytetään rakentavan lisää liikuntatiloja kaupungin piikkiin ,kuten puhuit ihmislähdöistä,väheneviin tarpeisiin.
        Jos jonkinlaista kehitystointa on matkaan laitettu jo lehtiä on uskominen,tuettu horjuvaa yritystoimintaa aika avokätisesti työpaikkojen pysymiseksi kunnassa.Olisi ilmeisesti tuettu Seinäjoelle lähtenyttä teollisuuslaitosta runsaskätisesti jos olisi jäänyt tänne,yhtiö valitsi kuitenkin omaehtoisesti paikan missä näki toiminnallasa olevan paremman tulevaisuuden.
        Onneksi Kauhava sai tyhjenevään halliin toimijan joka tuo työpaikkoja ,sekä mahdollisia uusia asukkaita.
        Eiköhän tuossa sinun 3000 ole yleinen kehitys,nuoret jää opiskelupaikkakunnille missä on heidän koulutustaan vastaavia työpaikkoja.Vanhenpi väestö muuttaa varmojen palveluitten ääreen joita ei ole ollut 20 vuoteen sivukylissä.Syntyvyys on pienempää kuin kuolleisuus.
        Tämä kaikki syö samantapaisten kuntien väestömäärää jota Kauhavakin edustaa,siinä ei kannata katkeroitua tyhjästä,tosiasioitten tunnustaminen on vapauttava kokemus.
        Koskahan näistä entisistä kuntarajoista päästäisiin,näyttää siinäsuhteessa huonolta,taitaa olla liitos Lapuaan tai Seinäjokeen enemmän yllättävästi todennäköisempää.


    • Toimihenkilö

      20 % väenvähennys kuntaliitoksen jälkeen ei ole yleinen kehitys. Nyt lienee syytä tarkastella tehtyjä päätölsiä ja järjestää kuntalaiskysely sekä tehdä korjaavat toimenpiteet. Kyseisellä vauhdilla kaikki kunnalliset investoinnit ovat olleet ylimitoitettuja lukuunottamatta elinkeinopoliittisia investointeja.

      • rosenttia

        Uutta matikkaa nätetetään harrastavan,20% vähennyksellä täällä pitäisi olla noin14 tuhatta ja risat.


    • Syöksykierre

      No siihen 14 000 ei kauaa mene. Jokunen vuosi.

    • Koulu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4425
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      240
      2184
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1610
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      270
      1227
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1107
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1055
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe