Idiotismi

valloillaan

seuranhakuilmoituksissa jotka ovat pullollaan tylsää, epäselvää ja epämiellyttävän näköistä tekstiä. Kirjoittajat eivät luultavasti ajattele lainkaan lukijan tilannetta ja voidaan olettaa että tämä pätee laajemmassakin mittakaavassa. Kirjoittajilta puuttuu esteettistä herkkyyttä eivätkä he suuremmin näe vaivaa selvittääkseen muille ajatuksiaan vaan vaativat muiden ymmärtävän heitä ja toimivan juuri heidän ehdoilaan. Tai sitten pari riviä yhdentekevää tekstiä jossa haetaan esim. "syvällistä", kirjoittajien kaltaista henkilöä. Aivan...sitähän se syvällisyys oli. Syvälliset ihmiset kertovat olevansa syvällisiä netissä eivätkä muuta kerrokaan.

Ilmoituksissa tuodaan esille sanat "taso(kkuus)" tai "laatu" puhuttaessa ihmisistä. Yleensä nämä sanat viittaavat ulkonäköön ja joskus toissijaisesti älykkyyteen. Juuri muuhun niillä ei käsittääkseni viitata mikä hyvin kuvastaa kirjoittajan kapeata ihmiskäsitystä. Miksi juuri ulkonäkö olisi tasokkuutta? Miksi hänen mielestään ruma on tasoton ihminen? Miten ihmisistä puhuttaessa voidaan käyttää termejä "tasokas" tai "laadukas"? Tasokkuudesta puhuminen ilmentää välinpitämättömyyttä toiseutta kohtaan. Henkilö ei välitä siitä minkälaisia ihmiset todella ovat, häntä kiinnostaa vain se nautinto mitä he voivat hänelle tarjota ja siksi hän kuvaileekin ihmisiä kuin esineitä. Näille naisille mies on yhtä aikaa
näyttelykelpoinen rotukoira ja radio, jota kelpaa kuunnella kun muuten on tylsää.

Ilmoituksissa luetellaan joukko romanttisia sanoja, osaksi romanttisia ja todetaan lopuksi "Jos kolahti, niin heitä maililla". Esim. sade, aurinko, kesä, jäätelö, festarit, metsä, meri, ihmiset, auringonlaskut...Miten tällainen (tai minkäänlainen) litania voi kolahtaa? Ja jos se kolahtaakin, niin mitä se kertoo? Ilmoituksissa implisiittisesti oletetaan (kuten tapana on) että
tietyn luonteiset kiinnittävät huomiota samoihin asioihin ja että vieläpä näiden asioiden luetteleminen jollakin tapaa kolahtaisi. Luetellut asiat ovat lisäksi usein juuri sellaisia mistä useimmat tavalla tai toisella pitävät.

Ilmoituksissa haikaillaan toisen kainaloon ja peräänkuulutetaan mieheltä romanttisuutta, josta annetaankin runsain mitoin esimerkkejä.Kuutamouinnit, käsikädessäkävelyt, kukkien ostamiset ovat ilmoituksen kirjoittajalle pettämättömiä merkkejä romanttisuudesta. Kuitenkaan kirjoittajat ei tajua mitään oikeasta romanttisuudesta, vaan he haluavat kyllästää elämänsä
irviromanttisuuden karikatyyrillä. Haluavat piehtaroida romanttisuudessa, joka ei todellisuudessa kuulu mitenkään hänen elämäänsä. Mutta hän haluaa käsittää itsensä romanttisena luonteena. Kirjoittajat eivät ymmärrä ettei romanttisuutta
voidaan pakottaa tiettyyn muotoon ja tiettyyn kaavaan, sillä romanttinen ele joka hakee muotonsa jostakin romanttisesta esikuvastaan ei todellisuudessa ole luonteeltaan romanttinen vaan pikemminkin antiromanttinen.

Ilmoituksessa etsitään Miestä isolla ämmällä. Useimmiten tämä viittaa suoraan fyysisiin mittoihin, kokoa ja massaa täytyy löytyä. Onko isokokoinen, harteikas mies sitten Mies isolla ämmällä? Auttaako asiaa jos luetellaan vielä varmemmaksi vakuudeksi jotain perimiehisinä pidettyjä ominaisuuksia? Onko miehuus jotakin joka voidaan summata yksinkertaisesti laskemalla lausekkeen arvot yhteen? Ja mitä nämä naiset oikeastaan edes tietävät miehuudesta? Jos
halutaan puhua Miehestä isolla ämmällä olisi syytä pitää mielessä mihin Mies oikeastaan viittaa. Nähdäkseni Mies ei ole jotain mikä on joidenkin miesten tavoittuvilla ja toisen ei. Se on jotain mitä kaikkien miesten on mahdollista olla siinä vaiheessa kun he löytävät minuutensa pohjan. Se on sisäinen ominaisuus. Toisaalta se että jotkut naiset etsivät itselleen Miestä isolla ämmällä kertoo jotain myös heistä itsestään ja heidän tavoitteistaan. He etsivät Miestä vaan eivät miestä.Tämä viittaa suoraan siihen että he etsivät jotakuta täyttämään Miehen haavekuvan elämässään. Heitä ei niinkään kiinnosta luoda suhdetta johonkin tiettyyn mieheen vaan he haluavat jonkun näyttelevän pääroolia heidän fantasiassaan Miehestä.

Ilmoituksissa ilmoitetaan ettei kirjoittaja ole epätoivoinen. Epätoivoista on nimenomaan se, että kantaa huolta sattuuko tämä tai tuo satunnainen netin selaaja pitämään itseä epätoivoisena ja se että katsoo asiakseen vakuuttaa muille että näin ei suinkaan ole, että asiantilan otaksuminen olisi karmea erhe. Kirjoittajat näkevät ilmoittelijat säälittävinä tapauksina tietysti
hän itse poislukien ja tahtoo siksi tehdä selväksi että hän itse on toista maata, hän saa seuraa muutenkin, ravintolassa miehet pörräävät hänen ympärillään, mutta yksikään heistä ei kelpaa hänelle, hän on liian hyvä heille ja siksi hän hakeutuukin nettiin jossa kaikki ovat liian huonoja kenellekään.

8

1337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmeissään

      Voisitko ystävällisesti antaa hieman ohjeita ilmoituksen laadintaan? Tähän astikin minusta on tuntunut vaikealta mainostaa itseäni rehellisesti ja kiinnostusta herättävästi, joten ilmoitus on jäänyt tekemättä. Nyt se tuntuu suorastaan ylivoimaiselta, auta siis hyvä mies/nainen, kun näytät noin paljon tietävän!

    • omin sanoin

      hei kuka lienetkin!
      täytyy hieman kommentoida tuota juttuasi ja samalla antaa vinkki miten laadin hyvän treffi-ilmon...
      minulla oli viime vuoden lopussa ilmoitus, kirjoitin sen periaatteella kuin olisin kirjoittanut asioita itsestäni parhaalle ystävälle, aika tuttavalliseen ja ennen kaikkea rehellisesti. Osa oli pieniä detaljeja elämän poluilta, mutta yhteenkään fraasiin tai yleisiin höpinöihin en sortunut. Vastauksia tuli paljon, osassa ihmeteltiin ilmoitukseni persoonallisuutta, mutta jokainenhan täällä on oma persoonansa, hyvine ja huonoine puolineen. keksikää hyvät ihmiset itsestänne juuri ne asiat, joiden luulette kiinnostavan muita, ja pienistä säröistä ja vastakohtaisuuksista se hyvä nettisuhdekin voi alkaa.

    • Bellissimo..täydellinen kommentti. Nuo parin sanan jutut ovat siitä hyviä, että niihin tarvitsee käyttää aikaa vain pari sekuntia.

      Selaamalla vaikka sata ilmoitusta putkeen alkaa havaitsemaan toistuvia kliseisiltä kuulostavia ilmaisuja. Vaikka henkilö vaikuttaisi muuten mukiinmenevältä, niin tuollaisten ilmaisujen käyttö saattaa laskea hänen pisteitään verrattuna siihen tilanteeseen, jos saman ilmoituksen lukisi erikseen muista. Kyseessä ei välttämättä ole ilmoitusten jättäjien moka. Syy kun voi olla myös se, että pieneen tilaan ei jaksa aina keksiä mitään omaperäistä sepostusta, jolloin kirjoittaja käyttää tutunoloisia fraaseja.

      • nainen

        ovat tietenkin etulyöntiasemassa. En ole lainkaan varma pitääkö kumppanini olla kielellisesti lahjakas. Ei ole varmuutta siitä, että kirjallisesti lahjakas on livenä vuorovaikutustaitoinen. Kuitenkin oletan oman itsensä tuntevan ihminen osaavan kuvata itseään. Sekään ei aina kerro miltä hän toisten silmin vaikuttaa. Massasta erottumalla saa yleensä vastauksia ilmoitukseensa.


    • Vieras

      Harvoin tulee näin näkemyksellistä tekstiä keneltäkään, vau. Piti oikein lähteä tsekkaamaan tuota omaa profiilia...

    • puhuja

      Yrititkö sanoa jotain? Hukkaan meni. Ei puoletkaan treffien ihmisistä jaksa funtsia asioita tuolla tasolla. Jos joku tavallinen on jotain mieltä, niin anna olla. Mitä itsekään täällä oikein teet. Tilaa vaikka Parnasso ja mene sen kanssa kahvilaan.

    • ukkeli

      Naulankantaan! Tosin ihmiset eivät jaksa lukea noin pitkiä sepustuksia, älä tuhlaa energiaasi.
      Jos joku etsisi "tasokasta" tai "laadukasta" miestä, niin ruksaisin sen naisen heti yli. Nuohan vain kertovat, että ihminen ei osaa ilmaista itseään täsmällisemmin. Hän etsii vain jotain tyyppi "sinnepäin".
      Uteliaisuuttani olen profiileja lukenut. Sanoisin että muutama noin 50:stä olisi vastaamisen arvoinen - jos ylipäätään olisi tarvetta vastata.

      • asialla

        Olen aloittajan kanssa säälittävän samaa mieltä. Olen melko uusi treffien käyttäjä ja äärettömän vaikea on seuloa näiden pliisujen toistojen joukosta esille ihminen, jolla olisi jotain omaperäistä sanottavaa.
        Erittäin hyvin oli sanottu mielessä olevan mallin paikan täyttämisestä - ei halutakaan tutustua ihmiseen omana itsenään, vaan tutkitaan, sopisiko hän mahdollisesti sisustukseen.
        Joukossamme on ihania ihmisiä, kun vain löytäisi...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1907
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1277
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1214
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      858
    9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      851
    Aihe