Epigeneettiset muutokset aiheuttavat geenivirheitä

Jatketaanpa evoluutiouskovaisten kouluttamista. Oppitunti no 3: Epigeneettiset modifikaatiot aiheuttavat DNA:han sekvenssivirheitä johtaen eliöiden geneettiseen rappeutumiseen.

On useitakin mekanismeja, jotka aiheuttavat DNA:n sekvenssimuutoksia, geenivirheitä, eli mutaatioita:

1. Metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi deaminaatiossa, jota aiheuttaa mm. oksidatiivinen stressi. Tämä on yleisin mutaatiotyyppi ja johtaa genomin GC-sisällön vähittäiseen vaihtumiseen AT-sisällöksi. Tiedemiehet yrittävät korjata ihmisen genomista yli 32'000 GC --> AT -virhettä. Näitä metylaatioprofiilien epätasapainosta johtuvia geenivirheitä on joskus luultu hyödyllisiksi mutaatioiksi. Näitä ovat esim. uskomukset mutaation aiheuttamasta laktoositoleranssista, tiibetiläisten sopeutumisesta korkeaan ilmanalaan jne. Nykytiede on havainnut, että epigeneettiset tekijät ovat olleet syynä näihin mekanismeihin perustuviin adaptoitumistapahtumiin.

2. Avoin kromatiini on altis vakaville geenivirheille. Jos ehdit jo kokeilla, miten geenisäätely toimii, huomasit, että ympäristön signaalit muokkaavat mekanismien kautta (mm. erilaiset reseptorit) eliöiden epigenomia ja tämä puolestaan johtaa kromatiinin avautumiseen tai sulkeutumiseen. Avautunut kromatiini mahdollistaa voimakkaamman transkription, kuten huomasitte. Mekanismi toimii täysin portaattomasti D/A-muuntimen tavoin. Nykytiede on havainnut, että avoin kromatiini on erittäin altis geenivirheille. Metylaatioprofiilin muuttaminen sellaiseksi, että kromatiini on enemmän avoin transkriptiolle, johtaa siis geneettisiin mutaatioihin, eli geenivirheisiin.

Geneettisen rappeutumisen mekanismit ovat siis jo varsin hyvin tiedossa. Tiedämme myös, että eliöiden muutokset johtuvat epigeneettisestä säätelystä. Evoluutiouskovaisilla ei ole tarjota ainuttakaan mekanismia, jolla evoluutiota voisi tapahtua. Olisi varsin noloa kaiken tämän tiedon esittämisen jälkeen hokea vanhaa mantraa; mutaatiot ja valinta, koska on jo tiedossa, että mutaatiot eivät kehitä mitään. Kaikki evoluutiouskovaisten ns. evoluution todisteet ovat osoittautuneet epigeneettisten mekanismien aikaansaamiksi muutoksiksi, jotka eivät paranna geneettistä informaatiota vaan heikentävät sitä.

Epigeneettiset modifikaatiot ja ekologinen adaptoituminen tapahtuu nopeasti. Ns. lajiutuminen voi tapahtua parissa sukupolvessa. Siksi nykyinen rikas (mutta rappeutuva) biodiversiteetti sopii täydellisesti Raamatun aikakäsityksiin. Nykyinen luonnon monimuotoisuus on seurausta viimeisen 4500 vuoden aikana tapahtuneesta ekologisesta adaptoitumisesta johtuen epigeneettisistä mekanismeista ja niitä seuranneista geenivirheistä, jotka ovat aiheuttaneet meioottista rekombinaatiota ja perusryhmien sisällä tapahtuvaa nopeaa lajiutumista.

Linkit ketjussa.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Missä ne lähteet? Laitoit epähuomiossa vain linkin jeesuksen morsiammen blokiin missä kerrotaan erilaisia iltasatuja...


      • himoevokki

        Mikä aiheuttaa geenivirheitä?
        Mikä siinä tilanteessa kun virhe syntyy on aiheuttaja?
        Jos jo valmiina oleva virhe "aiheuttaa" uuden virheen mikä on alkuperäisesti virheen syynä?

        Evokkien luonnonvalinta ei synnytä mitään uutta joka ei olisi jo sitä ennen ollut olemassa. Siksi
        älyään käyttävä kreationisti ei voi hyväksyä luonnonvalinnankaan asemaa muutokseen.
        Älä sitten sorry yhtäläiseen argumentointivirheeseen sinäkään.


    • geenivirheetkö nyt yhtäkkiä aiheuttavat rekombinaation...ihme sanahelinää ja tietämättömyyttä

      • Otapa selvää, mitä on heterokromatiini ja mikä yhteys sillä on meioottiseen rekombinaatioon.



      • En tunne kovin syvällisesti epigenetiikkaa, mutta ihan soluntoiminnan ns perustasolla meioosi on sukusolujen tumanjakautumista...


      • äläpärunnkkaa
        iowa kirjoitti:

        En tunne kovin syvällisesti epigenetiikkaa, mutta ihan soluntoiminnan ns perustasolla meioosi on sukusolujen tumanjakautumista...

        Sukusolujen syntyvaiheessa vaikuttavina tekijöinä ovat myös usein huumeiden muuntama synty-ympäristö samoinkuin muidenkin olosuhteiden aikaansaannokset joissa esim. ravitsemustilanne ei tue terveiden sukusolujen syntyä.
        On myös tutkittua tietoa että liian tiheä pitkäaikanen sukusolujen (spermassa) vaihto luo tilanteen jossa on suurempi osa uusista siittiösoluista syntyy viallisina. Vaikutus on ilmeisesti tressaavista hormonaalisistä syistä johtuvaa.


    • PelleMikäPelle

      Mopo on karannut pahasti. Monesko aloitus tyhjää lässytystä tänään?

    • MiksiVäistelet

      Eikö opettajan pitäisi vastata jos oppija kysyy? Miksi sinä et vastaa? Siksikö oli taas kiire aloittaa uusi ketju, kun tuli hankala kysymys. No voithan sinä vastata tässäkin ketjussa.

      "Epigeneettisten informaatiokerrosten modifiointi aiheuttaa usein hienovaraisia sekvenssimutaatioita eli geenivirheitä rappeuttaen genomia. Tämän vuoksi evoluutiolle ei ole mekanismia."

      Missä kohtaa linkittämääsi artikkelia noin väitettiin?

      Kerta toisensa jälkeen laitat linkin aivan asialliseen artikkeliin ja sitten vedät siitä johtopäätöksen, joka on ihan ikiomaa kreationistista liturgiaasi, johon artikkeli ei anna mitään tukea. Lapsellista valehtelua.

    • olettekohavainneet

      Hulk on tästä oiva esimerkki, ihminen muuttuu vihreäksi hirviöksi suuttuessaan.

      • kirjoitus.on.satua

        Hulk Hogan oli kuin jeesus, joka yrittää muuttua sarjakuvien vihreäksi hirviöksi.
        Jeesus yritti olla VT tuleva messias ja molemmilla oli iso yleisö.


    • >>Nykyinen luonnon monimuotoisuus on seurausta viimeisen 4500 vuoden aikana tapahtuneesta ekologisesta adaptoitumisesta...<<

      Aijaijai. Nyt taitaa olla Epyktin historia jäänyt lukematta.

    • 4 500 vuoden aikana siis 1000 000 000 eliölajia on tullut ja mennyt 1000 dinosauruslajia (vähimmäisarvio) kukoisti ja katosi aika härdelliä...Milloin dinojen aikakausi muuten oli, oisko joku valistunut arvaus? Jos lajeja oli tuhansia niiden öh lajiutuminenkin on vienyt aikaa...

      • piuhanjuotteikirj

        Ne jääkaudet, kuomaseni! Jääkaudet muuttivat paikallisia ravitsemusoloja radikaalisti jos ilmastonsieto ei kaikkea saanut aikaan.


      • gualaämbäri

        Joidenkin dinojen suuri koko edellytti erilaista ilmanpaine ja happiympäristöä kuin mikä nyt vallitsee.
        Vertaa kirahvin verenkiertojärjestelmä ja syy siihen.
        Mikäli dinoilta puuttui kirahvin järjestelmää vastaava niin sitten ilmanpaineen tuli olla merkittävästi suurempi kuin nyt. Muussa tapauksessa fyssikan laeista johtuvasti verenkierrossa olisi ollut ongelmia .


      • Aivan..ja toiset eläimet eivät olisi pärjänneet siinä ympäristössä millään eikä muutenkaan yhdessä dinojen kanssa (dominoiva laji)


    • ugrilainen

      Kielitieteiljöillä, joka on humanistinen ala eikä ole missään yhteistyössä evoluution kanssa, on hieman erilainen aikakäsitys.
      On todettu, että useiden isojen kieliryhmien alkukieli oli 15 000 v sitten keräilijä-metsästäjien parissa puhuttu, kaikkialla Euraasiassa.
      Mm Indoeurooppalaiset kielet levisivät n 8 000 v sitten kotimaastaan joka oli joko Ukrainan alueella tai Turkin vuoristossa, kahdelle maanosalle. Nämä tutkimukset saivat alkusysäksensä jo 1700-luvulla.

      Oli pakko tulla kommentoimaan. Ymmärrän kyllä uskon, mutta en täydellistä todelliuusdenialismia.

    • räyhräyh2

      Mitä se umpihullu opettajantapainen täällä riehuu? Et sinä raukka kouluta ketään, oppilaasikin nauravat ivallisesti selän takana. Olet kyllä kuullut.

    • "Epigeneettiset modifikaatiot ja ekologinen adaptoituminen tapahtuu nopeasti. Ns. lajiutuminen voi tapahtua parissa sukupolvessa. Siksi nykyinen rikas (mutta rappeutuva) biodiversiteetti sopii täydellisesti Raamatun aikakäsityksiin. Nykyinen luonnon monimuotoisuus on seurausta viimeisen 4500 vuoden aikana tapahtuneesta ekologisesta adaptoitumisesta johtuen epigeneettisistä mekanismeista ja niitä seuranneista geenivirheistä"

      Eli mitä luonnossa mielestäsi tapahtuu? Ei mitään?
      Luonnossa käydään jatkuvasti taistelua eloonjäämisestä. Viime viikon luontodokkarissa oli esim iso seepralauma joka vaelsi olisko ollut noin tuhat kilometria veden ja ravinnon perässä. Siinä sanottiin (mitä ei voine kyseenalaistaa) että vain kolmannes nuorista seeproista selviää hengissä (nälkä, pedot, hukkuminen vuolaissa virroissa jne). Tästä seuraa, että valintaa tapahtuu kaiken aikaa ihan välttämättä, heikoimmat, sairaat tai muuten vain torvelot karsiutuvat jo ennen kuin ne tulevat sukukypsään ikään.
      Tämä koskee kaikkia lajeja luonnossa kaikkina aikoina. Minkään lajin kaikki yksilöt eivät selviä hengissä suvunjatkamiseen asti, muuten niiden määrä kasvaisi eksponentiaalisesti ja sitä ei luonnossa tapahdu. Eli missä mielessä evoluutiolla ei ole mekanismeja? Se kamppailu elämästä ja kuolemasta jota luonnossa käydään koko ajan, karsii myös niitä joissa on näitä haitallisia mutaatioita (joita rakastat), muu olisi luonnonvastaista.
      Geenivirhe (väärin kopioitu osa) on joko hyödyllinen, haitallinen tai neutraali, se on näkökulmakysymys, eli onko siitä hyötyä vai haittaa juuri silloisessa tilanteessa, ei se itsessään ole mikään rappion merkki vaan jotain jota tapahtuu.

      Se että epigeneettiset vauriot aiheuttavat vaikkapa syöpää selittää lähinnä sen, mistä syöpä saa alkuunsa (mikä on tavallaan hyvä asia koska silloin meillä on parempi mahdollisuus löytää ratkaisu siihen). Syöpää on ollut aina, kuten lukemattomia muitakin sairauksia. ei ole niin, että epigeneettiset faktorit nyt yhtäkkiä ovat alkaneet aiheuttaa niitä, kuten sinä saat sen kuulostamaan.

      • elämä.on.mitä.on

        Henrietta Lacks elää keskuudessamme, ikuisesti. Syöpäsolu vai "terve" solu, kumpi sitten on se oikea? "Syöpäsolut ovat periaatteessa kuolemattomia eli oikeanlaisissa olosuhteissa niitä voi kasvattaa jatkuvasti lisää. HeLa-solujen on sanottu olevan selvä esimerkki ikuisesta elämästä."

        https://yle.fi/uutiset/3-9553867


    • Ja sinulle on monta kertaa kerrottu mistä nykyinen lajien katoaminen ja oireilu johtuu - ei suinkaan Raamatun ennustuksista vaan ihmisestä, jos se pitää vääntää rautalangasta. Onko ongelmia luetun ymmärtämisessä?

    • Uttii

      Onpas RoTilla menossa taas maaninenvaihe päällä, toivottavasti saat itsesi kuntoon pian.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe