Rauhan ostaminen rahalla?

RahatRauhaanEiSotiin

Armeijoiden ylläpitoon ja sotimisiin käytetään aivan suunnattomia määriä rahaa. Tuhottujen talojen, teiden ja siltojen uudelleen rakentaminen on myös äärettömän kallista. Kaiken kaikkiaan järjettömintä rahan käyttöä mitä ihminen on keksinyt on tuhoaminen ja tappaminen. Lisäksi aivan tahallaan aiheutetut inhimilliset kärsimykset ovat suunnattomat, rahalla mittaamattomat.

Ehdotan kokeilua, jossa armeijat lopetetaan ja armeijoiden ylläpitoon käytetyt rahat siirretää YK:n ylläpitämään maailmanrauhanrahastoon, josta konfliktien tullessa rahoitetaan yhteisymmärrys kaikkien osapuolten kesken. Ei olisi enää voittajia ja häviäjiä, vaan jokainen osapuoli saisi kohtuullisen korvauksen suostuttuaan yhteisymmärrykseen.

Parhaillaa Suomeen ollaan hankkimassa 64 hävittäjää. Hankinta- ja käyttökustannukset ovat 15...20 miljardia euroa. Suomi voisi näyttää ensimmäisenä esimerkkiä ja lahjoittaa tämän rahan maailmanrauhanrahastoon!

Onko maailmassa koskaan ostettu rauhaa rahalla?

Tässä idea edelleen kehiteltäväksi...

2

<50

Vastaukset

 • Mutta miten ihmeessä tämä toimii, ja kuka tienaa?
  Olisiko Venäjälle siis tarjottu 48 biljoonaa dollaria, jotta se olisi jättänyt Krimin Ukrainalle? Vai olisiko Ukrainalle tarjottu 48 biljoonaa dollaria siitä, että se antaa Krimin Venäjälle ilman taistelua? Vai olisivatko molemmat saaneet vaivaisen 7,5-10 suomen miljardia lupauksesta olla hetken mölisemättä, ainakin Putinin seuraavaan uudelleenvalintaan asti.
  No entä idän Rakettimies. Kaverilla on kova rahapula. Triljoona dollaria ja sitä vastaan lupaus olla 3 kuukautta uhittelematta eteläiselle naapurille.
  Kyllä noissa neuvotteluissa taitaisin äkkiä jollekulle tulla mieleen, että on halvempaa tapella, kuin joutua kiristysautomaattiin.
  Sodat loppuu sotimalla, yksi kerrallaan.

 • Asevarustelu on kannattavaa koska siihen menee vain valtion rahaa, eikä se ole keneltäkään pois.
  Suomihan on yksi maailman rikkaimmista valtioista, kyllä meillä on varaa!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.