Aihealueet

Listaukset

  Vaalit tulee. Vanhus asiaa

  rovaniemisatayks

  20-vuotias mieshoitaja kertoo kokemuksistaan palvelutalossa, jossa aiemmin työskenteli. Asukkaiden ”päiväkuntoon” laittamisesta ei ollut esimiehen käskyä, mutta miehen mukaan hoitajat itse perustelivat käytäntöä aamuvuorolaisten työn helpottamisella.

  – Yövuoron aikana kello kolmen ja kuuden välillä hoitajat tarkistavat vaippojen tilanteen, mutta usein asiakkaat samalla pestiin ja puettiin päivävaatteisiin. Oikeasti sille ei olisi ollut minkäänlaisia perusteita, mies kertoo.

  Sijaisuutta tekevänä nuorena hoitajana hän ei kyennyt kävelemään vanhempien kollegoidensa mielipiteiden yli, vaikka hämmästelikin toimintaa.

  Mieshoitaja huomauttaa myös asian kääntöpuolesta.

  – Ei ole ihan yksi eikä kaksi paikkaa, jossa potilaiden yötoimet aloitetaan viideltä iltapäivällä. Silloin ryhdytään järjestelmällisesti vaihtamaan yöpukuja, jotta seitsemältä tarjoiltavan iltapalan jälkeen ei tarvitse enää tehdä mitään.

  Suomen lähi- ja perushoitajien liiton Superin puheenjohtajan Silja Paavolan mukaan herätyskäytännöstä kärsivät niin hoitajat kuin hoidettavatkin.

  – Tuo on järjettömintä, mitä ikinä olen edes hulluimmissa ajatuksissa tiennyt olevan. Potilaan kannalta se on täysin asiaankuulumatonta toimintaa. Yö on nukkumista varten. Ei tällainen ole mitenkään perusteltua. Jos minä olisin potilaana, niin hoitohenkilökunta saisi kuulla kunniansa, Paavola sanoo Iltalehden haastattelussa.

  iltalehti 21.12.18

  77

  <50

   Vastaukset

   • "ei esimiehen käskyä... hoitajat itse"
    jotkut hoitajat vaikuttaisivat olevan niin paatuneita, ettei heidän olisi koskaan pitänyt suuntautua hoitoalalle ... tosin nyt hoitoalaa yksityistettäessä kansainvälisten rahanimuyritysten valtaan, tuollaisilla 'hoitajilla' riittää varmaan kysyntää...

    • vanhuksesta tehtiin rahantekoväline


    • vaalitlähellä kirjoitti:

     vanhuksesta tehtiin rahantekoväline

     ai että millä tavalla??? kuka tekee rahaa ja millä? Vanhus ei tuota. Hoitaja ei tuota.
     KUKA TUOTTAA?? urpo


    • vituntekoväline kirjoitti:

     ai että millä tavalla??? kuka tekee rahaa ja millä? Vanhus ei tuota. Hoitaja ei tuota.
     KUKA TUOTTAA?? urpo

     Luulenpa, että nimimerkki vituntekoväline on joskus itsekin vanha ja täysin tuottamaton. Toivon todella, ettet hakeudu hoitoalalle. Toivottavasti ainakin valppaat alalle haastattelijat huomaavat asenneongelmasi ajoissa.


    • Kunnioitan oikein perustein hoitoalalle hakeutuneita ja sitä työtä suurella sydämellä tekeviä. Toivottavasti he saavat palkkansa.


    • Tahtoisin tietää mitä nimimerkki "vituntekoväline" tuottaa.


    • ArvotKunniaan kirjoitti:

     Kunnioitan oikein perustein hoitoalalle hakeutuneita ja sitä työtä suurella sydämellä tekeviä. Toivottavasti he saavat palkkansa.

     Hallitus vei palkatkin ja hoitajat marssii tupakalle entiseen tapaan


   • Hallituksen orjavoimaa kuuluu käskeä

    lähihoitajalle riittää 1000e kk

    • "vastuu" johtajalle 500 000e kk


    • loisijoitaovat kirjoitti:

     "vastuu" johtajalle 500 000e kk

     ihanvain tiedoksi, että suomeen on rantautunut 10 vuotta sitten hollantilainen malli, missä esimies pitää lomaa ja nostaa palkkaa.

     Työntekijät itseohjautuvat, eli esimies ei enään puutu. Terveisiä perseestä ja terveisiä KENTÄLTÄ!!!

     Miksiköhän yksikään haastattelu ei ole ollut tai tullut hoitajilta, kas kas ::MITÄ IHMETTÄ, kyllä on helvetin tyhmä kansa.


   • Vanhustehoito ei kiinnosta ketään päättäjää

   • PS laittamaan puhetta hoidosta ja maahanmuutosta niin kuulo paranee

   • Tyhmä aihe ketään kiinnosta

   • ei oo järkee, ei =(- vanhukset jotka tehneet paljon töitä tunnollisesti suurin osa, tämän yhteiskunnan eteen.. ansaitsivat arvokkaan vanhuuden ja hoivan, mikä ei ole aikoihin toteutunut.

    maahanmuuttajen kotoutumisesta kun huolissaan hallituksessa ollaan ja rahaa riittää kirstusta heille.

    • kansa vaan hiljaa makselee kalliit lääkkeet ja antaa palkastansa pois


    • sipiläorpojunailee kirjoitti:

     kansa vaan hiljaa makselee kalliit lääkkeet ja antaa palkastansa pois

     ja osa ilmeisesti jättää lääkkeitään pois, koska ei ole varaa niitä ostaa =/

     onhan tää, peestä mutta minkäs tälle tavallinen kansalainen mahtaa...=/


   • Aloittaja kirjoittaa: jotta seitsemän jälkeen tarjottavan iltapalan jälkeen ei tarvitse tehdä mitään????????
    Aivan ihme skeidaa tai sitten 20-vuotias ei ole oikeasti nähnyt mitään. Kun olin vielä työelämässä meillä asukkaat kyllä käytettiin wc:ssä ja vaihdettiin samalla yöasuihin ennen iltapalaa. Monella oli erilaisia hoitotoimenpiteitä ja esim. ihon rasvaukset tehtiin samalla vaatteiden vaihdon yhteydessä ja silloin ne ehdittiin tehdä paremmin ja perusteellisemmin kuin myöhemmän illan kiireessä.

    Hyvinkin kiireinen oli ilta rupeama vaatteen vaihtoineen ennen iltapalaa jonka hoitohenkilökunta valmisteli, laittoi esille sekä tarjoili. Useita asukkaita syötettiin. Sitten tiskit, iltapala ruokien pois korjaaminen sekä keittiön siivous roskan vienteineen oli hoitajien työ.

    Ok iltapala tarjoiltu, alkoi hammaspesut ja joidenkin asukaiden wc.ssä käyttäminen sekä osa asukkaita oli vielä "ylhäällä" tai pyörätuoleissa. Heidät autettiin sänkyyn ja moni tuettin sängyssä kohoasentoon katselemaan tv:tä.

    Puolijuoksua tehden osaston kylppärit siistittiin ja katsottiin noin päällisin puolin muutkin tilat järjestykseen. Pyykinpesua ja astianpesukoneen tyhjennystä jäi yöhoitajalle. Kun tilanne rauhoittui hoitajat suorittivat kirjaamiset vuoronsa viimeisimpänä hommana.

    Siinä yksikössä missä työskentelin miehitys oli alkuun 2 hoitajaa 12-20 ja 1 jäi klo 21:een. Illat oli kiireisiä ja työn kuormittavuuden takia siirryttiin tekemään kaikkien osalta klo 21.een. Siitä huolimatta tauotta hiki päässä tehtiin työtä aivan vuoron loppuun ja ei tarvinnut kovin kummosta sattua, kun meni ylityöksi. Esim. jos joku asukkaista oksensi ja sotki itsensä tms.

    Ihme paikassa 20-vuotias on työssä jos tekeminen loppuu iltapalaan??? Onko syötettäviä? Entä lääkkeet? Kuka kerää tarjottimet huoneista jos itse ruokailevia? Onko laitoshuoltaja joka korjaa ruuat pois ja siistii keittiön sekä ruokailutilat? Entä muut tilat? Kirjaamiset, kuka ne tekee??? Kyllä tuli liiankin usein nähtyä, että aika pitkään ne nuoret sai olla osaston arkea pyörittämässä ennen kuin oppivat tekemään käskemättä ne siistimiseen ja järjestelyyn kuuluvat hommat .

    Vuosien varrella karsittiin henkilöstöstä pois juuri laitoshuoltajia ja vaikka VALVIRAN kovasanainen ohjeistus on, että huoltotehtäviin ei saa käyttää hoitajiksi koulutettuja, käytäntö on se, että aina vain enemmän teetetään pyykinpesusta alkaen.

    Yöhoitaja tuli klo 20.45,otti raportoinnit ja hänen hommiinsa kuului kierrellä huoneissa auttamassa asukkaita hyviin asentoihin "yöpuulle" ja sammutella tv:t ja valot sitä mukaa kun asukkaat halusivat nukkumaan.

    Meillä yökkö ei herättänyt eikä pukenut ketään, saattoi avustaa wc-käynnin jos joku niin tahtoi. Tämä päätettiin ihan inhimillisyyden nimessä asukaita kohtaan ja että ei kuulu väsyneen yökön työhön.

    Vanhat ikänsä työtä tehneet Suomen kansalaiset ansaitsisivat parempaa ja kyllä me yritimme ja siitä huolimatta riittämättömyyden tunne aina mukana.

    • Uupuneilta vielä sipilän hallitus leikkaa palkkoja ja vie lomarahat

     ketä äänestätte keväällä? Vieläkö kokoomus ja keskusta miellyttää?


   • "Ei ole ihan yksi eikä kaksi paikkaa, jossa potilaiden yötoimet aloitetaan viideltä iltapäivällä. Silloin ryhdytään järjestelmällisesti vaihtamaan yöpukuja, jotta seitsemältä tarjoiltavan iltapalan jälkeen ei tarvitse enää tehdä mitään" . Palonjon on syötettäviä askkaita ja seitsemän jäleen tarjottavan iltapalan jäleen, harjataan hampaat tai pestään tekarit ja autetaan asukas vc. n kautta sänkyyn, rasvataa yms. iltatomet tehdään. Kun kaikki asukaat ovat sängyssä, kerätään astiat, astianpesukoneeseen, siistitään tilat ja vierään roska. kirjataan iltavuorotn tehtävät ja annetaan raportti yöhoitajalle. Kiirettä todellakin pitää, että saadaan kaikki tehty enne työvuoron loppua. Opiskelijat ja sijaiset ei aina tiedä mitä vuoron tehtäviin kuuluu, usein jää paljon tekemättä ja yökkö sitten paikkailee tekemättä jääneitä tehtäviä kerää tiskejä, vie roskia, pesee lattioita ja pyykkejä, kiertää tarkistelemassa tekemättä jääneitä tehtäviä.

   • https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005941841.html

    Ja joillakin hoitajilla on hyvä kyky arvostella ja moittia toisia vaikka on itse ihan pihalla ja istuu tupakalla tunnin työpäivässä. Vanhukset tarvii myös rauhallisuutta eikä mitään kovaamenoa ja koheltamista kokoajan.

    • huumeissa töihin ja terapiaan


   • Eikös nykyhoitsut hae vauhtia niistä lääkekaapeista?

    • Vaikka sellaisia hoitajia on harvassa, he saavat kohtuuttomasti palstatilaa joka puolella mediaa. Ja heidän syystään lääkehoito on nykyään äärimmäisen tarkkaa ja varjeltua. Kuka tahansa ei pääse lääkekaapille tai -huoneeseen lainkaan.


    • Harvojenhommeli kirjoitti:

     Vaikka sellaisia hoitajia on harvassa, he saavat kohtuuttomasti palstatilaa joka puolella mediaa. Ja heidän syystään lääkehoito on nykyään äärimmäisen tarkkaa ja varjeltua. Kuka tahansa ei pääse lääkekaapille tai -huoneeseen lainkaan.

     kiky malli toi valehoitajat ja alalle sopimattomat

     hallitus teki tämänkin


    • Miksi puutut juttuihin, joista et tajua mitään?


   • 60 vuotiaat vanhukset kuolaa ja ölisee kartsalla. Voisko ne panna vaikka johonnii häkkiin poies ihmisiä kiusaamasta?

   • Älkää menkö vaaliase harhaan
    mikään ei muutu hoitoalalla ja nälkäpalkka jatkuu

    30 vuoden kokemus vaalipuheista

    älä siis usko mitään puoluetta tässä asiassa!

    • Sensijaan voidaan miettiä että haluatko arabimiehen hoitamaan mummoasi tai lastasi?


   • Jos arabimiehellä ei ole suomalaisen hoitajan pätevyyttä ja soveltuvuutta suomalaiseen yhteiskuntaan, niin hänellä ei ole oikeutta toimia suomalaisten vanhusten hoitajana. Työtön arabimies voisi tehdä töitä ja kustantaa omaa ja perheensä elantoa viemällä roskat, pesemällä pyykit, siivoamalla jne jotta hoitajilla olisi aikaa varsinaiseen hoitotyöhön.

    • Arabimiehethän ei tee sellaisia töitä. Yksi kesti meillä siivoojana päivän, eikä tullut seuraavana. Ja rouvienhan pitää pysyä kotona lapsia ja miestä palvelemassa. Kannattaisi korvata kaikki johtajamme arabimiehillä, niin meillä olisi työrauha. Mitä nyt vähän tultaisiin lääpityksi (valkosipuli ei auta tässä tapauksessa).


    • Kyllä pitää onnistua. Maassa maan tavalla. Myös rouvat töihin ja hankkimaan leipä itselleen ja lapsilleen. Miehille pitää tehdä selväksi, että ovat tulleet väärään maahan, jos kuvittelevat voivansa jatkaa arabimiehen elämää täällä. Ei länsimainen nainenkaan voi jatkaa länsimaisen naisen elämää Arabimaassa.


   • Ruotsissa sairaalassa töissä olleena 10 v. en nähnyt yhtään kantaruotsalaista siivoamassa, pyykkihuollossa jne. Niissä hommissa ei paljoa suomenkieltä tarvita. Työ on paras kotouttaja. Vanhuksemme on leivän omaan ja toistenkin suuhun jo hankkineet. Niin tehkööt myös maahanmuuttajat.

    • Mitä varten aina kaikkien muiden pitäisi hoitaa vanhukset. Miksi ette hoida itse? Ihan itse alatte vaihtamaan vaipat ja pesemään alapäät, syötätte ja veivaatte siten että hyvä tulee.

     Mikä siinä on että maahanmuuttajien ja työttömien kimpussa olette haukkumassa, kun voitte itse hoitaa omat vanhuksenne. Siivoatte vain kakat ihan itse.


   • Ei onnistu, koska meidän pitää olla hankkimassa yhteiskunnalle veroeuroja. Itse olet ilmeisesti työtön, koska tuollaisia kyselet. On päivän selvää, että sinun pitää hoitaa omat vanhempasi vastineena yhteiskunnalta saamastasi leivästä.

    • Palkkatyöstä voi saada vapaata vanhuksensa hoitamista varten. Tai kouluttaudut hoiva-apulaiseksi kuten täällä kehotetaan muita ja hoidat muidenkin vanhukset. Koska kerran pitää valittaa yhteiskunnan tarjoamasta hoivasta niin silloin pitää hoitaa itse. Itse vaan kakkaa pesemään.


    • Ei voi saada vapaata omien vanhempien hoitoon, jos on töissä terveyden tai sairaanhoidon alalla.


   • Tämä oletettu omaishoitaja on ollut töissä 43 vuotta, eikä jaksa nyt seitsemänkymppisenä eläkeläisenä ruveta puljaamaan toisen vaivaisen kanssa. Kun emme edes asu saman katon alla vaan matka kestää 1,5 tuntia, eikä vanhuksen luona ole omaa huonetta oletetulle omaishoitajalle. Maalla vanhat hoidettiin ennen hautaan asti, mutta maailma muuttuu. Lapsenlapset ovat maailmalla.

    • Lisäys edelliseen: meidän elinikäisten verojemme pitäisi riittää vanhempiemme hoitoon, itsellä ei ole väliä. En suostu sängyn pohjalle puljattavaksi, ainahan keinoja löytyy. Hirttäydyn vaikka pissakatetriin. Tosin luulen, että se viimeinen sota tulee, ennekuin ollaan siinä pisteessä.


    • Näihän asia on; ORPO POIKA TOTEUTTI UNELMANSA, EUKKO HOITELEE PÄÄLLIKÖNÄ MATUJA?? ORPO POJU ON VÄÄRÄSSÄ VIRASSA ANTAA MEIDÄN VEROEUROJA EUKON BISNEKSEEN?? VOI VITTU MITÄ TOUHUA ,LAISKOJEN RAISKAREITTEN AUTTAMINEN EI KESTÄ PÄIVÄNVALOA, OMAN MAAN VANHUKSET NIITÄ ORPO VIHAA,MUISTA ORPO SITÄ SAAT MITÄ KYLVÄT?????


   • Oho
    joku keskustelee jopa vanhustenhoidosta

   • Kaikkihan johtuu politiikasta

    onko keskusta vuosien saatossa suurin syyllinen mm naisten pieniin palkkoihin hoitoalalla?

   • Orpo kokoomus tuli selittelemään jotta vaalitappio siirtyy

    vaikeaselkoinen mies MTV uutisissa eilen illalla

    tollot hoitajat äänestää kokoomusta

   • Ja keskusta haluaa orpon kera syyrian ja irakin sotilaat hoitamaan vanhuksia?

   • Minkä takia nykyisin niin vaikea maksella tuloveroa kuten on tässä maksettu kautta aikain jotta hyvinvointi yhteiskunta pysyy pystyssä ? Kokoomuslaiset tuhoaa yhteiskunnan pilarit ja nyt sitten "nautitaan" tuloksista , mummoja jopa kuolee huonoon hoitoon saati sitten kuin moni kärsii viimeisinä vuosinaan , sekö on palkka kaikesta ? voi vain kauhistella mikä on se todellisuus, ilmi tulleet ovat vain jäävuoren huippu.

    • Miten ne vanhukset nykyisin lärsii niin paljon, vaikka ”lääketiede on kehittynyt”? Joku hommassa mättää!


    • Ja hoitajat äänestää kauniita naamoja? kokoomus ja keskusta.

     olisko puolue parempi valinta?


    • Enolepitänyt kirjoitti:

     Miten ne vanhukset nykyisin lärsii niin paljon, vaikka ”lääketiede on kehittynyt”? Joku hommassa mättää!

     Kärsimyksensä johtunee varmasti osaltaan eläkeikäisten juomistottumuksista. Alkoholin käyttäminen oli vapaata, jopa työpaikoilla. Nyt sitten juopottelulla hankittu dementtia on ihan vanhuksen oma vika. Ei toimi pää tai jalat. Tuotokset menee kunnan kallilla kustantamiin vaippoihin ympäristöä kuormittamaan. Sitä miettii onko omaiset samaa sarjaa näitä valituksia lukiessa, kaikki on hoitajien ja poliitikkojen vika. Haukutaan niitä jotka hoitavat. On sekin kumma miten kaikki vanhukset on niin ihania vain parasta hoivaa ansaitsevia vaikka elämänsä varrella olisi vaikka mitä pienimmilleen puolustuskyvyttömille tehnyt.


    • Joo, galluppi pystyyn ja kelvottomille vanhuksille nappi otsaan? No, kelpaisi kyllä vaihtoehtona vaipoissa makuuseen.
     Katsotaan, toimiiko sinulla enää mikään paikka kuusikymppisenä, kun istut tietsikan ääressä koko ikäsi ja kittaat kokista:)


    • Elämää on kuitenkin turha pidentää millään apteekista saatavilla "pirteyttä elämään tai vetreyttä lihaksiin pillereillä". Totuus tulee vastaan kuitenkin joka tapauksessa, jos ei suorilta jaloilta lähde. En kyllä halua olla mikään "aina vaan huonompikuntoinen vanhus", oli tilanne mikä hyvänsä. Jotain rajaa!


   • Politikointi ei vanhusasiaa ratkaise. Käyttäkää voimavaranne ratkaisujen löytämiseen. Kaikki puolueet ovat syyllisiä nykyiseen tilanteeseen. Ovat itsekin myöntäneet.

    • Tiedä puolueista mutta

     VAALIHELINÄÄ ON VAAN

     katsotaanpa niin kohta hoitajien palkat alennetaan 1500kk!


    • niinkäy kirjoitti:

     Tiedä puolueista mutta

     VAALIHELINÄÄ ON VAAN

     katsotaanpa niin kohta hoitajien palkat alennetaan 1500kk!

     hoitajat on outoja käyttäytyjiä vaalikopilla


    • Juuu, määki piirrän sen kirkkovenheen lappuun jos paikalle menen.


   • Ihana markkinatalos. Tämä on vain buisnesta. Vanhukset kyllä maksavat tyhjästä. Johto ja omistajat käärivät voitot. Ihana markkinatalous. Rahaa tulee kuin roskaa.

    • Ilman markkinataloutta ei olisi rahaa kenelläkään. Vertaa esim. Venezuela, Pohjois-Korea, jossa kaikki kuolevat nälkään paitsi suuret johtajat. Äly hoi!


   • Maahanmuuton järjettömyys todistetaan tällä videolla kuudessa minuutissa.
    https://youtu.be/H-CqJYzDSI8

    Tekstityksen saa päälle CC painikkeesta. Ei siis mitään järkeä nykymallisessa maahanmuutossa. Vaikka suomi ottaisi miljoona pakolaista, niin ei poistettu perusongelmaa. Köyhyyttä ei voida poistaa ottamalla maahanmuuttajia.

   • Epäinhimilliset ihmiset (Hitlerit) pois ja äkkiä vanhustenhoidosta


   • Onko keskusta ja kokoomus kaiken takana

    äänestä puoluetta älä kasvoja

   • Vaalit lähestyy

   • Keskusta suomen eriarvoistajapuolue?

   • Mennään tupakalla

    ketä kiinnostaa vanhustenhoito?

   • Olisko Sipilällä avoinkoti vanhuksille

   • Täysi katastrofi on vanhustenhuollossa ja ihan ensin listalla ....akat ,jotka ovat hitleriä pahempia ja niitä on joka puolella kuulemma ja voin itsekkin sanoa kokemuksesta KYLLÄ.Syyttävät pahimmillaan sairasta vanhusta ,kuinka ilkeä ja paha on vaikka asia juuri toisinpäin .
    Miehiä täytyy saada kiintiömäärä ja että voi tarvittaessa heittää pihalle niitä ämmiä ,ketkä tuhoavat koko talon tarvittaessa ja tämä ei ole vitsi.Kukaan ei vaan puutu asiaan .
    Asia nro 2 tämä on tärkeä ihan Valviralle tiedoksi ....hyvät hoitajat vaiennetaan mykiksi kun on TÄYSI salassapito sopimus ja se systeemi tulee purkaa niin nopeasti kuin mahdollista .Olen itsekkin harkinnut miehenä äijänä jatkaa niin ,että olisin kenties valvojana ja saisin potkia hanuriin niitä typeriä ämmiä joiden tulisi olla ihmisten hoidosta miljoonan km päässä voi teitä raukkoja kenenkä omat vanhemmat on noissa paskalaitoksissa ja rahaa tehdään teidän omilla rakkailla sukulaisilla ja sitten jotkut attendon johtajat sanoo kun paska paljastuu ..pyrimme ja olemme korjanneet epäkohtia eli niinpitkään vaikka ihminen märäntyisi elävältä ja sillä voi rahaa tehdä niin hyvin menee.....voi helvetti sentään ,minkälaisia piruja voi olla maanpäällä ja kerron tämän kun vanhuspuolella olen ja teen aina sydämmellä kunnioituksesta vanhuksia kohtaan työt hyvin ,sillä se on kunnia asia .

   • sipilän suomi on tässä

   Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    260
    11914
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    330
    7711
   3. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    95
    2421
   4. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1538
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1408