ei pelastusta harhaoppisille

Jos olet adventisti, Jehovan todistaja, mormoni, unitaari, katolinen, helluntailainen, luterilainen, kalvinisti, reformoitu, anglikaani, ortodoksi, metodisti, baptisti, vapaakirkkolainen, Jehovan todistaja, tms. niin voitko pelastua eroamatta kyseisestä harhaoppisesta yhteisöstä (kaikki ovat harhaoppisia toisten mielestä).

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On merkillinen ajatus, että pelastuminen olisi jollain lailla sidoksissa siihen, kuuluuko vai eikö kuulu johonkin yhdistykseen,

    • Samaatietä

      Voin !

    • Kerro mulle jossakin on taivas,
      kerro siel ei ole kuolemaa.
      Kerro mulle jossakin on taivas,
      kerro siellä Jeesus asustaa.

      Siel ei kukaan kysy papereita,
      eikä mihin kerhoon kuulutaan.
      Siel ei tarvi enää laskelmoida,
      mitkä ihmissuhteet kannattaa
      Siel ei ole enää kyyneleitä,
      siel ei turvauduta valheisiin.
      Siellä on vain joukko eksyneitä,
      jotka takas kotiin noudettiin,
      noudettiin.

    • deepp3

      Perustele harhaoppi!

      • Harhaoppi on oppi, jota "minä" en kannata.


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        Harhaoppi on oppi, jota "minä" en kannata.

        Hahahahahahhaaa


      • deepp3
        ei-kirj kirjoitti:

        Harhaoppi on oppi, jota "minä" en kannata.

        Mitä et kannata, tai, mitä kannatat? Täytyyhän olla jokin syy, mitä kannattaa.


      • deepp3 kirjoitti:

        Mitä et kannata, tai, mitä kannatat? Täytyyhän olla jokin syy, mitä kannattaa.

        Pidän järkeä ja loogisuutta ratkaisevana tekijänä. Jos oppi ei ole järkevää tai loogista, niin pidän sitä harhaoppina. Toinen peruste on todisteiden puute. Jos ei ole kiistattomia todisteita ihmeistä, niin en pidä niitä lähtökohtaisesti tapahtuneina, mutta pidän mahdollisena myös sen, että sellaisia ihmeitä on tapahtunut. Kaikki nykyisenä aikana tapahtuneet ihmeet on voitu todistaa tapahtumattomiksi (huijausta, valhetta, uskottelua, luonnollinen selitys, tms.).

        Pidän uskoa tarpeettomana ja turhana. Miksi tulisi pitää totena sellaista, mitä ei tiedä todeksi? Eikö pelkkä mahdollisena pitäminen riitä? Miksi pitää uskoa?

        Oletko miettinyt edes sitä, että hyvät elämäntavat ja käytös eivät ole välttämättä uskon ansiota? Kuka tahansa voi elää hyvin ja kohdella lähimmäisiään oikein, vaikka ei uskoisi mihinkään. Jopa ateisti voi olla hyvä ihminen, mutta tämä on pelkkä teoria: käytäntö on osoittanut sen, että uskovaiset ateistit ovat poikkeuksetta pahoja ihmisiä.


    • deepp3

      Raamattu osoittaa uskon olevan yksi Jumalan hengen hedelmistä. Ympärillämme oleva luonto saa meidät uskomaan, että sillä on viisas ja rakkaudellinen tekijä. Usko saa meidät luottamaan, että Jumala palkitsee ne, jotka palvovat häntä hänen tahtonsa mukaan. Uskon avulla elämällä on suurempi tarkoitus kuin nykyinen elämämme. Jumalan sanaan luottamalla, voimme tietää syyn siihen, miksi pahuutta on niin paljon. Raamatun periaatteita noudattamalla maailma olisi paljon parempi paikka elää. Sitä hallitsisi kaksi tärkeintä käskyä : rakasta Jumalaa koko sydämestä, mielestä ja voimasta ja lähimmäistä niinkuin itseäsi. Miten paljon parempaa elämä olisi, jos noita käskyjä noudatettaisiin. Ei olisi sotia, eikä vihaa. Toimisimme aina toistemme parhaaksi, eikä päinvastoin.
      Jumala on antanut meille järjen, ja sitä käyttämällä teemme oikeita ratkaisuja. Ei se, että uskomme, ole merkki siitä että olisimme tyhmiä. Päinvastoin Raamattu sanoo, että mieletön sanoo sydämessään: ei ole Jumalaa. Usko ei tule itsestään vaan se täytyy hankkia. Sitä varten Jumala kirjoitutti meille sanansa Raamatun. Ja osoitamme nöyryyttä ottamalla selvää siinä olevasta Jumalan tahdosta.
      Hebrealaisille 11:6 sanoo: "Sitäpaitsi ilman uskoa on mahdotonta miellyttää häntä, sillä Jumalaa lähestyvän täytyy uskoa, että hän on, ja että hänestä tulee niiden palkitsija, jotka hartaasti etsivät häntä." Se ei ole herkkäuskoisuutta, vaan lujaa luottamusta.

      • Hyvän tekeminen ja pahan karttaminen palkinnon ansaitsemisen toivossa tai rangaistuksen välttämisen vuoksi on arvontonta. Silti lähes koko kristikunta elää sillä tavalla.

        Jumalan rakkaus on omituista Raamatussa. Jumala rakastaa ja sen vuoksi tappaa kaikki ihmiset paitsi yhtä lautallista (Nooa), tappaa puolueellisesti Egyptin esikoiset ja Israelin kansan viholliset, tappaa syyttömiä sen vuoksi, että joku suvun jäsen (pää) on syntiä tehnyt (esim. Daavid) ja käskee tappaa jopa omat perheenjäsenet, jos nämä rikkovat joitakin käskyjä vastaan.

        Tämä siis vanhan liiton Jumalasta, mutta ei se uuden liiton Jumalakaan paljon parempi ole, jos ollenkaan. Tappaa avioparin, kun eivät antaneet kaikkia omaisuutensa myynnistä saatuja rahoja rahanahneille apostoleille ja aikoo tappaa kaikki muut paitsi häneen uskovat, kun saapuu maailmaan. Mokomakin murhamies: sille pitäisi tehdä jotakin ennen kuin se tappaa meidät kaikki! (The invention of lying) Menköön taivaan mies itse helvettiin!


      • deepp3

        Kyllä vaikuttimena täytyy olla rakkaus Jumalaan, ei vain palkinnon saaminen. Hän Luojana ansaitsee rakkautemme. Olemme saaneet häneltä kaiken. Ihminen itse on aiheuttanut ongelmansa. Ne ohjeet, jotka meille on annettu on parhaaksemme. Hänellä on oikeus asettaa mittapuut, siihen, miten toimitaan.
        Nooakin varoitti 40 vuotta vedenpaisumuksesta, mutta ihmiset nauroivat hänelle. Jumala on antanut aina aikaa ja mahdollisuuden tulla puolelleen. Ihmiset ovat kuitenkin välinpitämättömiä ja pilkkaavat varoituksen antajia.
        Tämä aviopari, josta kirjoitit, Ananias ja Safiira, olivat epärehellisiä, sanoivat antaneensa koko myyntihinnan, mutta juonittelivat ja valehtelivat. Apt. 5. luku kertoo heistä. Heidän ei olisi tarvinnut antaa koko kauppasummaa, mutta valehtelivat tahallaan, että olivat tehneet niin. Siinä halutaan vain korostaa, että Jumala arvostaa rehellisyyttä.
        Samoin ihmisiä on varoitettu nykyäänkin, kuten Nooakin teki. Vielä pidemmän ajan aikana. Hän on myös sanassaan kertonut, mitä tulee tapahtumaan ja miten tulee toimia pelastuakseen. Jumalaa ei voi syyttää ihmisten pahuudesta. Hän odottaa kuitenkin ihmislapsiltaan tottelevaisuutta. Hän palkitsee sen myös runsaasti.
        Helvettiin hän ei kuitenkaan pane ketään kitumaan. Hän ei ole luonut mitään kidutuspaikkaa, vaan sanoo sanassaan, että synnin palkka on kuolema. Hän on ollut kärsivällinen ihmisiä kohtaan, vaikka häntä on pilkattu, eikä hänen ohjeitaan ole arvostettu. Kyllä hän oikeudenmukaisena Jumalana pitää sanansa ja palkitsee ne, jotka kuuntelevat häntä.


    • kamina_kuumaksi

      Kirjoitit jumalanpilkkaa: "(Jumala) Tappaa avioparin, kun eivät antaneet kaikkia omaisuutensa myynnistä saatuja rahoja rahanahneille apostoleille"
      Ananias ja Safiira valehtelivat ja koettivat pettää Pyhää Henkeä.
      Ananiaksella ja Safiiralla ei ollut mitään pakkoa myydä maatilaa, eikä Pietari vaatinut myyntituloja itselleen. "Eikö se myymätönnä ollut sinun omasi, ja eikö myynnin jälkeenkin sen hinta ollut sinun?"

      • ei-kirj

        Jos ei ollut pakkoa myydä, niin kuinka moni jätti myymättä?

        Jos ei ollut pakkoa antaa kaikkia myynnistä saatuja rahoja rahanahneille apostoleille, niin kuinka moni jätti osan rahoista itselleen?

        Olipa pakko tai ei, niin murhamieshän se tuommoinen Jumala on, joka tappaa heti, kun joku ei anna kaikkia rahojaan apostoleille (seurakunnalle ja sen johtajille).


      • Onko jumalanpilkkaa myös se, että mainitaan kaikki jumalanne teot ja tappamiseen kehottavat käskyt Vanhassa testamentissa?

        Pilkkaan mielelläni jumalaanne. Hän on sen ansainnut.


      • Jesaja:
        66:15 Sillä katso, Herra tulee tulessa, ja hänen vaununsa ovat kuin myrskytuuli; ja hän antaa vihansa purkautua hehkussa ja nuhtelunsa tulenliekeissä.
        66:16 Herra käy tuomiolle kaiken lihan kanssa tulella ja miekallaan; ja Herran surmaamia on oleva paljon.

        kristityt odottavat Jeesusta pelastajakseen, mutta uskovat samalla sen, että herra surmaa paljon ihmisiä tulemuksessaan ja sen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      34
      3069
    2. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      217
      1930
    3. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      200
      1746
    4. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      174
      1658
    5. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      89
      1337
    6. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      190
      1163
    7. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      107
      1152
    8. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      189
      919
    9. Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joiden alkuperää ei tiedetä

      Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joita käytetään koko itää vastaan tietämättä niiden alkuperää. Aina kun o
      Hindulaisuus
      317
      902
    10. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      74
      805
    Aihe