Hyvää Joulua ja uusiin vuosiin... adventtiliikkeessä ja liikkeen ulkopuolella..

En ole työsuhteessa Adventtikirkkoon -vietän eläkepäiviäni. En ole koskaan ollut työsuhteessa Adventtikirkkoon. Olen järjestö-yhdistys-toiminnan demokratian talkoo palvelussa ollut 2000 luvun alusta saakka seitsemän aktiivista seurakuntavuotta 12 vuoden takaisessa ajassa. Ko. vapaaehtoisten kansalaisharrastus-arvo piirien toiminta perustuu vapaaehtoiseen palveluun toiminnan hyväksi.
Minuun ei ole siksi kukaan päässyt minkäänlaiseen johtajan virkaan suhteessa minuun. Järjestö-yhdistys-toimintojen kaikki päätöksenteko kuuluu toimielimiin /hallitus/johtokunta. Kaikissa ns. "julkisten oikeushenkilöiden" päätöksenteossa on sama lain vaatimus.

Minun elämäni joka ainoa seksi-kumppani ja seksikontakti on tänään isovanhemman ikäinen ihminen harmaapäinen 50 villityksessään oleva henkilö, ja 50- vuotispäivänsä juuri viettäneitä ihmisiä.
Ainoa alaikäinen on ollut 15,5 vuotias tyttöystäväni 1974 kun olen ollut itse 16 vuotias. Hän viettänyt juuri 60- vuotispäivänsä.
Pitää mennä 1980 luvulle 30 vuoden taakse minun 25-30 ikääni -ja 1970 luvulle minun 16- 20-
>>> Minä en ole ainuttakaan sanaa ehdotellut mitään seksuaalisia nuorille moneen kymmeneen vuoteen_!_
Olen ollut kolmekymmentä vuotta yli kolmekymmentä vuotias 30- ja olen kolmenkymmenen vuoden aikana torjunut joka ainoan nuoren seksitarjoilun, -koska minulla on vanhemman henkilön moraalinen vastuu, etten ole nuoria aikamiespäivilläni koskaan halunnut. Ovat lapsia minulle tällaisessa merkityksessä.
Minulla ei ole mitään tekemistä nuoriso-seksin kanssa_!_
Olen jag minä lainkuuliainen kansalainen ollut aina arvoiltani, ja rakastan armaan oikeusmoraalietiikkaa_!_
Olen noudattanut armaan Suomen maan lakisäädökset monen kymmenen vuoden ajan.
Olen ollut 1970-1980 luvuilla luterilaisen kirkon jäsen, mutta en Jumala-Jeesus uskossa olevainen. Kuitenkin olen eronnut 1980 luvun loppupuolella luterilaisesta kirkosta, mutta olen Jumala uskon myötä liittynyt uudelleen luterilaiseen kirkkoon noin 1995. Olin vuosikaudet kirkon penkillä joka sunnuntai klo 12, ja iltaisin herätysliikkeen menoissa klo 18.
Luterilaisen kirkon virallinen uskontunnustus on aito-kristillinen, ja luterilainen kirkko pitää sisällään yksilöinä yhä Jeesus uskossa eläviä ihmisiä -herätysliikkeissäänkin.
Olen 2000 luvun alusta ollut seitsemän aktiivista seurakuntavuotta Adventtikirkon jäsen, ja olen poistunut kirkon toiminnasta ja yhdistys-talkoo-tehtävistä 1.6.2006 pääasiassa liikarasitus-syiden seurauksena.
Olen 1960 luvun lapsuudestani saakka käyttänyt yleisiä sauna-allastiloja virkistys, kuntouimarina ja avantouimarina. Ainuttakaan sanaa en ole ehdotellut kummallekaan sukupuolelle seksuaalista 1960 luvulta saakka laskettuna ko. sauna-allas tiloissa. En ole puhunut kenenkään sellaista haarojen väliin liittyvästä sanaakaan koskaan.
Taloyhtiöissä missä olen asunut, en ole kummallekaan sukupuolelle ehdotellut seksuaalista enkä parisuhdetta sanaakaan kymmenien vuosien aikana.
- En ole vielä kiinnostavia ja kiihottavia ihmisiä tavannut em. tiloissa, että olisin ehdotellut parisuhdetta tai intiimiä kanssakäymistä sanaakaan koskaan kymmenien vuosien aikana. _Laillisella oikeudella ihmiset saavat kuitenkin ehdotella parisuhdetta ja intiimiä kanssakäymistä myös näissä tiloissa.
Pyydän huomioimaan myös että minulla ei ole ollut koskaan ainuttakaan homo-rakkaus-suhdetta. Huomioikaa asiayhteydessä myös se että ystävieni kanssa niin teini-iässä, ja nuoruudessani emme ole koskaan kaverit ystävät keskenämme ehdotelleet kumpikaan osapuoli ainuttakaan sanaa mitään seksuaalista toisimme, emmekä keskustelleet koskaan sanaakaan mistään sellaisesta.
Huomioikaa myös että nuorten ihmisten erilaista syistä johtuvat sekavuustilat, harkitsemattomuudet ja äkilliset mielenhäiriötkin -ei ne tule kello kaulassa harkitsemattomat-, ja ole nuorten myöhempiä vakiintuneita elämäntapoja.
Sekavuustiloissa ei ole kyse edes ihmisen sen hetkisen arvoista ja toiveista. Monenlaiset syyt, -erilaiset aineet ja psyykkiset romahtamiset ovat nuortenkin elämää olleet myös menneinä vuosikymmeninä. Työuupumuksen lääketiede osasi tunnistaa vasta 1990 luvulla. Minua koski 1980 luvulla työuupumus, joka oli monin tavoin katastrofi, koska sellainen ei ole minkäänlaisen tahon hallinnassa ja ymmärryksessä siihen aikaan. Minut asia yllätti parhaassa työiässä kun voimat loppuivat työpöydälle. -15 vuotiaana kesätyöpaikasta alkanut työelämä, vaati myöhemmin 1980 luvulla sen oli pakko kouluttaa itsensä. Luin Markkinointi-Instituutissa 2,5 tutkintoa 1980 luvulla vaativien työtehtävien lomassa. Rasitusta kertyi, josta ei palautusta välillä ollut kun taas keräsin uutta rasitusta entisen rasituksen päälle.
Nuori ihminen on lisäksi kovin herkkä tunne-elämältään, ja tarpeeksi rasittuneena voi sitten olla hallitsematon kaaos.
Ihmiset joutuvat monenlaisen kiusaamisenkin kohteeksi monenlaisista syistä josta on lopulta seurauksena mitä tahansa kun psyykkinen kestokyky romahtaa. Tämänkin päivän nuorille kertyy rasitusta monenlaista.

79

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • … Kaikissa ns. "julkisten oikeushenkilöiden" päätöksenteossa on sama lain vaatimus.;
      - "Julkinen oikeushenkilö = yhdistykset/yhtiöt ja järjestöt.
      Alaisilla on aina joka paikassa työsopimus, josta kaikki alaiset voivat päätellä alaistaitovaatimuksensa.

      Kaikki uskonnolliset järjestöt ovat jättäneet kirjoittamatta jäseniä koskevat säännöt, -joihin voitaisiin vedota kaikessa jäsenyyden vaatimuksiin liittyvissä asioissa.

      Adventtikirkko on esitellyt hyvin toiminnan arvot, mutta ne eivät ole jäsenyysasioita koskevia sääntöjä.


      Organisaatioissa on sitten ohjattu toimintaa paksujen käsikirjojen avulla, joissa on toki hyviä arvoja, ja pakollista sellaista toiminnan ohjausta mikä liittyy demokratian asioihin -tasa-arvon vuoksi pakollisia, ja hyödyllisiä ettei kaikkea tarvitse miettiä joka kerta uudelleen esim. miten yhdistyksen sisäisiä vaaleja suoritetaan määräajoiksi vapaaehtoiseen palvelun asioihin millä yhdistystoiminnan ohjelma, rakennukset ja kalusto sekä kaikki muutkin juoksevat asiat -vastaavia ja toimivia ihmisiä näihin.

      Julkisten oikeushenkilöiden vastuunkantajat ja johtajat ovat aina toimielimen alaisuudessa -jokainen.

      Esimerkiksi yhtiöissä toimitusjohtaja on organisaation palkkahenkilöstöille esimies,(usein on eri toimialoille organisaatiossa omat johtajansa) -mutta toimitusjohtajakin on toimielimen alainen. Toimielin valitsee ja erottaa johtajat. Hallituksiin toimielimeen kuuluu lisäksi muita vastuullisia (juridisessa henkilökohtaisessa vastuussa päätöksien toiminnan vaikuttavuuden tuloksista) -ryhmän jäsenenä. Tarkoitan että jos organisaatio tekee konkurssin, vararikon, ovat toimielimen jäsenet vastaamassa lain edessä toiminnan vaikuttavuuden asioista. Päätöksen tekijöiden vastuu on korkea, ja tämä kannattaa ymmärtää. Jos toimielin on tehnyt jotakin päätöstä missä on jotakin ikäviä tai lain vastaisia seurauksia, niin ei ole muuta ryhmää asiaa miettimään uudelleen kuin toimielimen jäsenet. Juridinen vastuu koskee toimielintä. Toimielin vastaa johtajien hölmöilyistäkin, ja antaa kenkää johtajille, ja tekee tarvittaessa koko organisaation rakenteita, ja toiminnan perusajatuksiakin koskevia ratkaisuja, ja saattavat myydä koko yhtiön jonakin kauniina päivänä.

    • Adventtikirkko on teologiassaan pyhyyden arvoissa, ettei ole maailman syntiin yhtynyt.



      Minä käytän maan perustuslain mukaista kansalaisoikeutta ilmaista kansalaismielipidettä myös mitä mieltä olen itse Raamatun kirjoituksista. PL 11-12§.

      Nyt ei kannata ja ole kannattanut paukutella henkseleitään johtajana, -tässä asiassa. Kannoin aikanaan joka päivä 100% vastuun jäsenen demokratian tehtävistä silloin kun vastuita oli, -kaikissa muissakin luottamustehtävissä, -ja vastuita on päättynyt määräaikaisina, ja sanoin hengellinen maallikkovastuuni irti 1.6.2006 yli 12- vuoden takaisessa ajassa. 1.6.2006.

      Vietän eläkepäiviäni, enkä ole solminut ainuttakaan sopimusta eläkepäivilläni alaistaidoista tai johtajuudesta minnekään. Organisaatio-johtajien ainoat alaiset löytyvät organisaation palkkahenkilöstöistä.
      En ole solminut ainuttakaan sopimusta kirkko-käsikirjoista, enkä seurakuntien käsikirjoista!
      Ei noista sopimuksia koskaan kenenkään kanssa solmita.

      Adventtikirkon arvot ovat täällä; Arvot ovat niitä periaatteita joihin nähden kaiken toiminnan on oltava sovussa, -mutta arvot ovat arvoja, eivät sääntöjä;
      https://www.adventist.fi/uskon-piirteet

    • Kaikkien uskonnollisten organisaatioiden täytyy kirjoittaa jäseniä koskevat säännöt_!_


      - Säännöt ovat vakava asia, ja sellainen asia että sääntöjen nojalla hoidellaan toimielimessä jäsenyyteen liittyvät asia, -jäsenyyden vaatimukset ja ehdot, -että olisi jotakin sopimusta mihin vedota ja mitä noudattaa.

      Kun erilaisia vastaavia on satakunta ja monta tusinaa, ja aina vähintään puoli tusinaa ympärillä, niin ollaan liian raskaissa mielivallan mieluisuuden asioissa, kun jokaiselle ihmiselle pitäisi olla näiden mielivallan mieluisuuden mukaisesti. Sitten jos joku johtaja ryhtyy käyttämään organisaation "valtaa" -niin harrastuspiiriin liittynyt jäsen on turhan paljon helisemässä ja joutuu identiteetti kriiseihin joissa on ikäviä seurauksia usein.

      >>> Armaassa maassa ei ole oikeusvaltiossa myönnetty uskonnollisille organisaatioille -kirkoille mitään valtaa kansalaiseen_!_

      >>> Laissa on säädetty palkkapappiskunnan oikeuksista mm. vihkiä avioliittoon, tarvittaessa ja pyydettäessä, ei tehdä itsenäisiä ratkaisuja ihmisten parisuhdeasioissa. Pappi voi oman vakaumuksensa nojalla kieltäytyä suorituksesta kuitenkin.

      Eli tarkoitan että laissa on säädetty armaan maan kaikkien orgaanien toiminta_!_


      Laissa on säädetty myös huoneenvuokraan, ja osakeyhtiö-lainsäädännöt. Laissa on säädetty valtion orgaanien toiminta. Laissa on säädetty myös kansalaisoikeudet. Laissa on säädetty rikoslait ja suosituksetkin.

    • >>> Kirjoittakaa joka organisaatiossa -vastaavissa jäsenyyteen liittyvät säännöt_!_

      Sääntöjä voi olla tusina, eikä jäsenillä ole muuta velvoitetta_!_
      Säännöt joihin vedotaan jäsenyyden -järjestö-yhdistys-toiminnan jäsenelle jäsenyyteen kuuluvina ehtoina ja vaatimuksena, tämä on juridinen toimi, -ja muuta vaatimusta ei sitten jäsenelle esitetä!

      - Toiminnan ohjauksen ohjeista ja normituksista pitää poistaa kaikki jäsenien toiseen ihmiseen liittyvä mahdollinen vallankäyttö, koska sellaisia ei esitellä eikä solmita sopimuksia.

      Adventtikirkossa tuskin on myynnissäkään käsikirjoja enää, eli ovat mahdollisesti poistuneet käytöstä -mitään kirjallisuutta ei kirkossa enää paineta, ja kirkko vähemmän kustantaa kirjallisuutta, koska kirjojen menekkiä ei ole kustannuksia kattavalla tavalla. Maailma on täynnä kirjoja ja web-sivuja joissa on hengellistä tms. teologien kirjoitusta.

      Minulla on sen verran hyviä tietoja kertynyt Raamatun lukemisesta, että minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää teologien kirjoituksia.
      Adventtikirkossa kuitenkin teologian kirjoittaa aina kirkon ylin toimielin. Teologien omat kirjat ja kirjoitukset eivät ole Adventtikirkon teologiaa, mutta kirkon kaikki työntekijät ovat tietysti työnantajansa arvojen ehtoihin velvolliset.

      • Satuin 2010 luvun puolessa välissä opiskelemaan julkisorganisaatioiden johtamisen kursseja yliopistolla kahden yliopisto-vuoden oppimäärän verran. Yksi kurssi jäi vajaaksi opintokokonaisuudesta, ja samalla muuttui tutkinto runko, -mutta sain hyvät perustiedot, julkisorganisaatioiden julkisen johtamisen asioihin. _Hyviä perustietoja, -ei mihinkään valmista.


        >>> Kerron tämän siksi, että minulla on ollut aikaa miettiä, kun olen elämäni varrella nähnyt ja kokenut julkis-organisaatioiden toimintaa -uskonnollista, ja muutakin, ja olen ollut toimielimien jäsenkin ja aktiivisesti toiminnoissa mukana.

        En ehtinyt urautua, ja oli hyvä tilaisuus riittävän etäältä nähdä ongelmia, ja ryhmien sisällä olleena kokemuksesta.


        Olen tarkoittanut hyvää.


        Olen näyttänyt mallia millä uskonnollinen/ hengellinen julkis-organisaatio voi muuttua kohti lähemmäksi jäseniään ja kansalaisia, sekä oikeusvaltion lakisäädöksiä.


        Ei lapsukaiset vetele, että ryhdytään hakemaan omaa arvoa, omia ja perhe-etuja, viihdytellään itseänsä -siis vastuutehtävien arvona_!_ - Ei lapsukaiset!

        "Katso vaimo, minä olen ryhtynyt ihmisten johtajaksi" -katso vaimo kun minä paukautan henkselini."
        - Ei lapsukaiset. Ihmisten johtamiseen liittyy vakavia asioita.

        Fiilaamisen ja höyläämisen pätevyydellä, putkimies-hommissa ja sorvaamisessa kuin ompelussa ja kotirouvan hommissa, -ei lapsukaiset ihmisten johtajiksi ryhdytä muulla alalla kuin mitä edellä mainitsin, -mielivallan armoille ihminen joutuu.__ >> Toimielin on pomo, ja toiminnan moottori.

        Olen tarkoittanut hyvää.


        Kansalainen on sitten vaikeuksissa jos ei jonakin kauniina päivänä olekaan jollekin organisaation johtajalle mieleen mieluisasti mielivallalla.


        Olen havainnut että monet fiilaamiseen ja höyläämiseen yms. ihmiset katsovat sitten tarkasti kuka nöyrtyy kenenkin eteen?! -Ei lapsukaiset.

        Että joidenkin intuitiivinen näkemys olisi velvollisuus toisille. Toimielimissä saa kyllä kertoa intuitiivista näkemystäkin, mutta kenenkään "arvovaltaan" perustuvaa päätöksentekoa ei ole olemassa juridisesti. Arvovaltaa voi syntyä vain ihmisten mielikuvissa.


    • Adventtikirkon monet teologit kirjoittivat hienoja kirjoja, joissa todellinen hengellisyys ja teologisen tiedekunnan asiantuntemus kulkevat rintarinnan.
      Näitä kirjoja saa antikvariaateista hyvin. Kirkon vanhempia ihmisiä kun ovat vainajia vie perikunta kirjat antikvariaatteihin usein tavallisesti.
      Minulle kertyi viisi metriä laadukasta hengellistä kirjallisuutta ja hakuteoksia. Toinen viisi metriä vähemmän laadukasta.

      Postittakaa minulle Auvo Helmisen "Rakkauden Käskyt" kirja, -jos jollakin on. Maksan pankkitilille
      5,- ja postikulut.

      Adventtikirkon toiminta -arvot on haluttu pysyvästi perustaa pyhiin arvoihin -kaikkeen siihen mitä Jeesus opetti.

      Meidän kansankirkkommekin virallinen uskontunnustus on aitokristillinen.
      Valtiokirkko on pitänyt yllä eräänlaista peruskristillisyyttä. Monen perheen lapsi on kuullut ensimmäisen kerran Jeesuksesta rippikoulussa.
      Kirkossa on monenlaista toimintaa -kerhoja esim. lähimmäisten hyvinvoinnin hyväksi, -osa Jumalan palvelua sekin. Vuosisatojen varrella on valtion kirkossa ollut Jeesus- uskolaisia, ja on yhä "uskovaisten" Jeesus uskon arvossa eläviä ihmisiä yksilöinä työntekijöinä ja jäseninä. Kirkon sisällä on aina toiminut herätysliikkeitä joissa on aktiivi-uskovaisia Jeesuslaisia.
      Valtio kirkko on osa kansanperintöämme, on eronnut aikoinaan vastaavasta Ruotsin vallan valtiokirkosta, ja kokenut uskonpuhdistuksen hissukseen 1500 alusta alkaen.
      Uskonpuhdistus oli hidasta. Nuijasodan aikainen kirkkoherra 1590 luvulla sai "Punaisen kirjan" jossa on uusia Jumalan palveluksen ohjeita. Muutos oli hidasta. Minusta Ilmajoella on poltettu noitia vielä 1700 luvulla?
      Minäpä katson punaisesta kirjasta mainintaa, omista perhe-sukutauluistani, sillä Matti Stuut Stuteus nuijasodan aikainen kirkkoherra on yksi ja eräs sellainen kantaisä minulle josta polveudun suoraan alenevissa sukupolvissa isä-äiti-linjaa pitkin; katson ja etsin punaisesta kirjasta maininnan niin muistan ……

      • …. "Punaisen kirjan" tarina on tämä;

        Se ei ollutkaan aivan niin mitä muistin...… ;


        " Köyhyyden vuoksi 3:ksi vuodeksi vapauden vakinaisesta ja ylimääräisistä veroista hänen asumansa "torpan" puolesta Kauhajoen historia, esihistoriasta vuoteen 1918, painettu vuonna 1987, sivu 102: Ilmajoen toinen kirkkoherra oli Dominus Matthias Laurentii Stutaeus (1571-1597) eli Herra Matti Laurinpoika Stuut, jonka aikana meidänkin maamme kirkollista elämää sävytti luterilaisuuden ja hallitsijain katolisuuteen taipuvaisten pyrkimysten ristiriita. Juhana III julkaisi 1577 uuden jumalanpalvelusjärjestyksen eli Punaisen kirjan, jonka kannattajiin kuului mm. Isonkyrön kirkkoherra Jaakko Geet (hno: 24507) (1550-1586), Pohjanmaan eteläisen rovastikunnan kontrahtirovasti. Piispa Eerik Sorolaisen (1583-1625) maltillisesti johtamassa Turun hiippakunnassa käytettiin kuitenkin edelleen Juusteenin 1575 laatimaa suomalaista messua vähäisin muutoksin. Vuonna 1593 Upsalan kirkolliskokous hylkäsi Punaisen kirjan ja tämän päätöksen allekirjoitti Turussa pidetyssä pappeinkokouksessa myös kirkkoherra Stutaeus. Ilmajoen kappalaisina mainitaan hänen aikanaan Dnus Clemeth (1571) eli Herra Klemetti, Dnus Ericus (1583!) eli Herra Eerik ja Dnus Thomas Laurentii (1593.1602,1606) eli Herra Tuomas Laurinpoika. Santavuoren taistelun jälkeen Klaus Flemingin sotilaat löivät kirkkoherra Stutaeuksen raa'asti kuoliaaksi pappilan portaille, kun tämä tuli heitä vastaan porstuaan kannu toisessa ja kirkonavain toisessa kädessään. Samassa yhteydessä hänen puolisonsa Sofia Grelsintytär halvautui.,"


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        …. "Punaisen kirjan" tarina on tämä;

        Se ei ollutkaan aivan niin mitä muistin...… ;


        " Köyhyyden vuoksi 3:ksi vuodeksi vapauden vakinaisesta ja ylimääräisistä veroista hänen asumansa "torpan" puolesta Kauhajoen historia, esihistoriasta vuoteen 1918, painettu vuonna 1987, sivu 102: Ilmajoen toinen kirkkoherra oli Dominus Matthias Laurentii Stutaeus (1571-1597) eli Herra Matti Laurinpoika Stuut, jonka aikana meidänkin maamme kirkollista elämää sävytti luterilaisuuden ja hallitsijain katolisuuteen taipuvaisten pyrkimysten ristiriita. Juhana III julkaisi 1577 uuden jumalanpalvelusjärjestyksen eli Punaisen kirjan, jonka kannattajiin kuului mm. Isonkyrön kirkkoherra Jaakko Geet (hno: 24507) (1550-1586), Pohjanmaan eteläisen rovastikunnan kontrahtirovasti. Piispa Eerik Sorolaisen (1583-1625) maltillisesti johtamassa Turun hiippakunnassa käytettiin kuitenkin edelleen Juusteenin 1575 laatimaa suomalaista messua vähäisin muutoksin. Vuonna 1593 Upsalan kirkolliskokous hylkäsi Punaisen kirjan ja tämän päätöksen allekirjoitti Turussa pidetyssä pappeinkokouksessa myös kirkkoherra Stutaeus. Ilmajoen kappalaisina mainitaan hänen aikanaan Dnus Clemeth (1571) eli Herra Klemetti, Dnus Ericus (1583!) eli Herra Eerik ja Dnus Thomas Laurentii (1593.1602,1606) eli Herra Tuomas Laurinpoika. Santavuoren taistelun jälkeen Klaus Flemingin sotilaat löivät kirkkoherra Stutaeuksen raa'asti kuoliaaksi pappilan portaille, kun tämä tuli heitä vastaan porstuaan kannu toisessa ja kirkonavain toisessa kädessään. Samassa yhteydessä hänen puolisonsa Sofia Grelsintytär halvautui.,"

        Matin sukunimi on kriittisen sukututkimuksen mukaan hankala, sillä Matti on käyttänyt itsestään vain patronyymia; "Matti Laurinpoika."


        Oletus on että puoliso Sofia, jonka kautta minä polveudun, olisi ottanut -tai hänelle on 1750 jälkeen otettu sukunimi Stuut- Stuteus vaimonsa Sofian isästä joka oli Hämeenkyrön kirkkoherra Gregorius Michaelius Stuteus. Jos Matin isä on Stuut Stuteus, niin tätäkin kautta tietysti Matti polveutuu kaikkine jälkeläisineen Mulle-Stuteuksesta, joista itse tiedän 1400 luvulle saakka Köyliö-Euran kirkkoherrroiksi -mutta oli Turkuun Saksasta muuttanut porvariksi Mulle. Mulle- Stuteukset olivat pappis-sukua sitten ja lukuisten kirkkojen aikansa kirkkoherroja.


        Kirjoitus Matista jatkuu;
        STUUT (Stutaeus), Matti Laurinpoika, kirkkoherra 1571—97, maakauppias. — Ilmajoen toisen kirkkoherran Matti Laurinpoika Stuutin syntyperää ei tunneta, mutta mahdollisesti hän oli kotoisin Lounais-Suomesta niin kuin monet muutkin Pohjanmaan 1500-luvun papit. Ilmajoelle tultuaan hän näyttää valvoneen tarmokkaasti sekä omia että nuoren seurakuntansa etuja. Niinpä hän kävi kesällä 1574 Tukholmassa anomassa viljapalkkaansa korotusta ja saikin Juhana III:n myöntämään puoli lästiä (24 tynnyriä) sen yhden lästin lisäksi mikä hänelle entuudestaan pitäjän viljakymmenyksistä kuului. Nelisen vuotta myöhemmin kirkkoherra Stuut sai hankituksi lisäjyviä kirkon ylläpitoon.
        Melko usein hän kirjoitti anomuksia ja todistuksia seurakuntalaistensa puolesta. Tukholman matkoillaan hän lienee käynyt ahkerasti kauppaa sillä hänet on merkitty virallisesti mm. vuoden 1591 maakauppiasluetteloon. Hänen hallussaan oli tällöin koko manttaalin talo, jossa oli 2,3 punnanalaa (2,4 ha) peltoa 1 hevonen, 10 lehmää ja 6 eläintä nuorta nautakarjaa.—Kuten useimmat Etelä-Pohjanmaan papit kirkkoherra Stuut asettui nuijasodan aikana sanankuulijainsa puolelle, mutta sai maksaa rohkean kannanottonsa hengellään. Helmikuun 5. päivänä 1597 eli vajaat kolme viikkoa ennen Santavuoren taistelua marski Klaus Fleming lähetti Tammerkoskelta Ilmajoelle muutamia huoveja tiedustelemaan ja tuomaan kirkkoherra Stuutille varoitusta, ettei hän johtaisi laumaansa yhtä huonosti, kuin Rautalammin pappi, joka oli joutunut Flemingin vangiksi. Seuranneet tapahtumat osoittavat, ettei Stuut ottanut marskin varoituksesta vaarin. Heti Santavuoren taistelun jälkeen hän joutui perheineen rartsumiesten pahoinpitelyn kohteeksi. Pohjanmaan vanhojen pappisluetteloiden mukaan ”kuningas Sigismundin puoluelaiset” löivät kirkkoherra Stuutin kuoliaaksi hänen tullessaan omassa eteisessään heitä vastaan toisessa kädessään olutkannu ja toisessa kirkonavain. Näyttää siltä kuin hän olisi yrittänyt hyvittää vainoajiaan oluella, mutta ei saanut enää armoa. Eivätpä Flemingin huovit säästäneet hänen vaimoaankaan. Majaillessaan joulukuussa 1601 Turun linnassa Kaarle herttua myönsi kirkkoherra Stuutin leskelle Sofia Grelsintyttärelle kymmenen vuoden verovapauden nimenomaan siksi, ettei hän muuten kyennyt sotamiesten rammaksi lyömänä elättämään pieniä lapsiaan. Myöhemmin eräästä näistä lapsista, Jaakkima Matinpoika Stutaeuksesta tuli Turun koulun rehtori ja kaupungin kirkkoherra. Kirkkoherra Salomon Hannelius kirjoitti Historica Descriptio Paroecia Ilmola:an 1700-luvun puolivälissä 2 (kirkkoherra) Matthias Laurentii 1571. Kai Hannelius olisi lisännyt nimen Stuut jos olisi tiennyt Matthias Laurentiin nimeä käyttäneen.
        Stuut tai Stutaeus-nimi on Matthias Laurentiille lisätty 1700-luvun puolivälin jälkeen.
        A. L. Vanhemmat taulusta 623 Laurentius Matsson Stuut, s. noin 1520 ja -. Puoliso: Sofia Grelsintytär ? (361), Taulusta 621, 764, Isännöi 1604-1607, k. 1607. Turun linnassa Kaarle herttua myönsi kirkkoherran leskelle Sofia Grelsintyttärelle kymmenenvuoden verovapauden nimenomaan
        siksi, ettei hän muuten kyennyt sotamiesten rammaksi lyömänä elättämään pieniä lapsiaan. Myöhemmin eräästä lapsesta tuli Jaakkima Matinpoika Stutaeuksesta, Turun koulun rehtori ja kaupungin kirkkoherra. Vanhemmat taulusta 627 Gregorius Michaelis Stuut (Stuth, Stut), s. noin 1510, k. noin 1561 ja -. Lapset: Joakim Stutaeus e. Stuteus, Tuomiokapitulin jäsen 1606-1633, Kirkkoherra, s. 1580 Ilmajoki, k. 1633 Turku Matti Lahti e. Stuut, s. 1583 Ilmajoki. Tauluun 621. Erkki Stuteus, s. 1585 Ilmajoki Antti Stuteus, Lahden isäntä 1594-1503, s. Ilmajoki Barbro Stuteus ?, s. noin 1595 Ilmajoki. Tauluun 764.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Matin sukunimi on kriittisen sukututkimuksen mukaan hankala, sillä Matti on käyttänyt itsestään vain patronyymia; "Matti Laurinpoika."


        Oletus on että puoliso Sofia, jonka kautta minä polveudun, olisi ottanut -tai hänelle on 1750 jälkeen otettu sukunimi Stuut- Stuteus vaimonsa Sofian isästä joka oli Hämeenkyrön kirkkoherra Gregorius Michaelius Stuteus. Jos Matin isä on Stuut Stuteus, niin tätäkin kautta tietysti Matti polveutuu kaikkine jälkeläisineen Mulle-Stuteuksesta, joista itse tiedän 1400 luvulle saakka Köyliö-Euran kirkkoherrroiksi -mutta oli Turkuun Saksasta muuttanut porvariksi Mulle. Mulle- Stuteukset olivat pappis-sukua sitten ja lukuisten kirkkojen aikansa kirkkoherroja.


        Kirjoitus Matista jatkuu;
        STUUT (Stutaeus), Matti Laurinpoika, kirkkoherra 1571—97, maakauppias. — Ilmajoen toisen kirkkoherran Matti Laurinpoika Stuutin syntyperää ei tunneta, mutta mahdollisesti hän oli kotoisin Lounais-Suomesta niin kuin monet muutkin Pohjanmaan 1500-luvun papit. Ilmajoelle tultuaan hän näyttää valvoneen tarmokkaasti sekä omia että nuoren seurakuntansa etuja. Niinpä hän kävi kesällä 1574 Tukholmassa anomassa viljapalkkaansa korotusta ja saikin Juhana III:n myöntämään puoli lästiä (24 tynnyriä) sen yhden lästin lisäksi mikä hänelle entuudestaan pitäjän viljakymmenyksistä kuului. Nelisen vuotta myöhemmin kirkkoherra Stuut sai hankituksi lisäjyviä kirkon ylläpitoon.
        Melko usein hän kirjoitti anomuksia ja todistuksia seurakuntalaistensa puolesta. Tukholman matkoillaan hän lienee käynyt ahkerasti kauppaa sillä hänet on merkitty virallisesti mm. vuoden 1591 maakauppiasluetteloon. Hänen hallussaan oli tällöin koko manttaalin talo, jossa oli 2,3 punnanalaa (2,4 ha) peltoa 1 hevonen, 10 lehmää ja 6 eläintä nuorta nautakarjaa.—Kuten useimmat Etelä-Pohjanmaan papit kirkkoherra Stuut asettui nuijasodan aikana sanankuulijainsa puolelle, mutta sai maksaa rohkean kannanottonsa hengellään. Helmikuun 5. päivänä 1597 eli vajaat kolme viikkoa ennen Santavuoren taistelua marski Klaus Fleming lähetti Tammerkoskelta Ilmajoelle muutamia huoveja tiedustelemaan ja tuomaan kirkkoherra Stuutille varoitusta, ettei hän johtaisi laumaansa yhtä huonosti, kuin Rautalammin pappi, joka oli joutunut Flemingin vangiksi. Seuranneet tapahtumat osoittavat, ettei Stuut ottanut marskin varoituksesta vaarin. Heti Santavuoren taistelun jälkeen hän joutui perheineen rartsumiesten pahoinpitelyn kohteeksi. Pohjanmaan vanhojen pappisluetteloiden mukaan ”kuningas Sigismundin puoluelaiset” löivät kirkkoherra Stuutin kuoliaaksi hänen tullessaan omassa eteisessään heitä vastaan toisessa kädessään olutkannu ja toisessa kirkonavain. Näyttää siltä kuin hän olisi yrittänyt hyvittää vainoajiaan oluella, mutta ei saanut enää armoa. Eivätpä Flemingin huovit säästäneet hänen vaimoaankaan. Majaillessaan joulukuussa 1601 Turun linnassa Kaarle herttua myönsi kirkkoherra Stuutin leskelle Sofia Grelsintyttärelle kymmenen vuoden verovapauden nimenomaan siksi, ettei hän muuten kyennyt sotamiesten rammaksi lyömänä elättämään pieniä lapsiaan. Myöhemmin eräästä näistä lapsista, Jaakkima Matinpoika Stutaeuksesta tuli Turun koulun rehtori ja kaupungin kirkkoherra. Kirkkoherra Salomon Hannelius kirjoitti Historica Descriptio Paroecia Ilmola:an 1700-luvun puolivälissä 2 (kirkkoherra) Matthias Laurentii 1571. Kai Hannelius olisi lisännyt nimen Stuut jos olisi tiennyt Matthias Laurentiin nimeä käyttäneen.
        Stuut tai Stutaeus-nimi on Matthias Laurentiille lisätty 1700-luvun puolivälin jälkeen.
        A. L. Vanhemmat taulusta 623 Laurentius Matsson Stuut, s. noin 1520 ja -. Puoliso: Sofia Grelsintytär ? (361), Taulusta 621, 764, Isännöi 1604-1607, k. 1607. Turun linnassa Kaarle herttua myönsi kirkkoherran leskelle Sofia Grelsintyttärelle kymmenenvuoden verovapauden nimenomaan
        siksi, ettei hän muuten kyennyt sotamiesten rammaksi lyömänä elättämään pieniä lapsiaan. Myöhemmin eräästä lapsesta tuli Jaakkima Matinpoika Stutaeuksesta, Turun koulun rehtori ja kaupungin kirkkoherra. Vanhemmat taulusta 627 Gregorius Michaelis Stuut (Stuth, Stut), s. noin 1510, k. noin 1561 ja -. Lapset: Joakim Stutaeus e. Stuteus, Tuomiokapitulin jäsen 1606-1633, Kirkkoherra, s. 1580 Ilmajoki, k. 1633 Turku Matti Lahti e. Stuut, s. 1583 Ilmajoki. Tauluun 621. Erkki Stuteus, s. 1585 Ilmajoki Antti Stuteus, Lahden isäntä 1594-1503, s. Ilmajoki Barbro Stuteus ?, s. noin 1595 Ilmajoki. Tauluun 764.

        … ….
        XIII: Matti Laurinpoika Stuteus e. Stutaeus (360), Ilmajoen nuijasodan aikainen Kirkkoherra 1571-1597, maakauppias, kirkkoherra, s. ennen 1543 Lounais-Suomi, k. 24.1.1597 Ilmajoki. Lahden talon isäntä 1580-97, maakauppias.Vuoden 1571 hopeaveroluettelossa Matin omaisuudeksi luetellaan 10 markkaa rahaa, 2 lehmää, 5 lammasta ja yksi tamma. Matti oli kotoisin Lounais-Suomesta. Huovit tappoivat hänet
        nuijasodan aikana, heti Santavuoren taistelun jälkeen helmikuun lopulla 1597. (Köykän suku, Eteläpohjalaisia elämänkertoja) Omisti vuodesta 1580 Ilmajoen Lahden kylässä Lahden talon. 1597 Ilmajoki. Ilmajoen toinen kirkkoherra oli kevä kesällä 1574 Tukholmassa kuningas Juhanna 3:n luona valittamassa, ettei hän tullut toimeen hänelle myönnetyillä palkkaeduilla, sillä hänen seurakuntansa oli vähäinen ja sen talonpojilta saatavat antimet pienet. Kuningas myonsi kirkkoherralle puolen lästiä jyviä lisäksi siihen yhteen lästiin, mikä hänelle oli Ilmajoelta kannettavista kymmenyksistä annettu. Kirkkoherra näyttää muutenkin pyrkineen valvomaan niinhyvin seurakunnan kuin seurakuntalaisten etuja. Arvatenkin hänen toimesta kävi syksyllä 1578 lähetystyö Tukholmassa valittamassa kirkon viini- vaha- ja öylättikassaan saadun avun riittämättömyyttä. Kuningas myönsi 2 tynnyriä jyviä niiden 6 tynnyrin lisäksi, mitkä seurakunnalle siihen asti oli mainittuun tarkoitukseen annettu kymmenysjyvistä. Nimismiehen ja kuude "siivon miehen" kanssa hän v 1575 todistaa 28 Ilmajoen verotalollisen niin köyhtyneen ja heikontuneen, etteivät kyenneet maksamaan vaadittua ylimääräistä ruokaveroa, eivätkä myöskään ruisveroa kurjuutensa ja köyhyytensä vuoksi. Muulloinkin hän kirjallisilla todistuksillansa puoltaa seurakuntalaistensa saamaan verohelpotuksia, milloin siihen raesateen, myrskyn t.m.s. vuoksi oli aihetta. Nähtävästi kirkkoherra on yrittänyt kohta Ilmajoelle tultuansa kasvattaa seurakuntalaisiansa järjestykseen v 1574 hän käräjillä vaati rengiltä Heikki Matinpojalta takaisin palkkarahaa 12 markkaa, kun renki oli karannut talosta. Rahat tuomittiin kirkkoherralle, ellei renki palannut taloon töihin. Kirkkoherra Matti Laurinpojan kovasta kohtalosta on Peldon tavannut Kauhajoenuttilassa vanhan muistiinpanon, mikä nyttemmin on hävinnyt. Sen mukaan kirkkoherran surmasivat Nuijasodan aikana "Kuningas Sigismundin miehet" joita Klaus Fleming johti. Kun kirkkoherra pappilan eteisessä tuli miehiä vastaan kannu toisessa ja kirkonavain toisessa kädessä, niin he löivät avaimilla hänen päänsä mäsäksi. Hengettömänä hän lyyhistyi portailensa. Hänen leskensä Sofia Grelsintyttärelle Kaarle herttua v 1601 myönsi
        Köyhyyden vuoksi 3:ksi vuodeksi vapauden vakinaisesta ja ylimääräisistä veroista hänen asumansa "torpan" puolesta Kauhajoen …..


        Minun polveutuminen on 100% varmaa Matista ja Sofiasta, -mutta kirjoituksessa ei ole kriittisen sukututkimuksen vaatimusta mitä on kirjoitettu tässä Matin isistä, mutta asia on kesken.
        Varmuutta ei kuitenkaan Matin sukunimeen 100% sukututkimuksen käyttämistä asiakirjoista saada. On kaksi hyvää syytä olettaa Matin sukunimeä Stuteus Stuut -ja jostakin sukunimi on lisätty jostakin sellaisesta "pätevästä" mistä joku tiesi 1750 jälkeen, mutta ei ole jälkipolville jäänyt auktoriteettista tutkimusta varten tietoa.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Matin sukunimi on kriittisen sukututkimuksen mukaan hankala, sillä Matti on käyttänyt itsestään vain patronyymia; "Matti Laurinpoika."


        Oletus on että puoliso Sofia, jonka kautta minä polveudun, olisi ottanut -tai hänelle on 1750 jälkeen otettu sukunimi Stuut- Stuteus vaimonsa Sofian isästä joka oli Hämeenkyrön kirkkoherra Gregorius Michaelius Stuteus. Jos Matin isä on Stuut Stuteus, niin tätäkin kautta tietysti Matti polveutuu kaikkine jälkeläisineen Mulle-Stuteuksesta, joista itse tiedän 1400 luvulle saakka Köyliö-Euran kirkkoherrroiksi -mutta oli Turkuun Saksasta muuttanut porvariksi Mulle. Mulle- Stuteukset olivat pappis-sukua sitten ja lukuisten kirkkojen aikansa kirkkoherroja.


        Kirjoitus Matista jatkuu;
        STUUT (Stutaeus), Matti Laurinpoika, kirkkoherra 1571—97, maakauppias. — Ilmajoen toisen kirkkoherran Matti Laurinpoika Stuutin syntyperää ei tunneta, mutta mahdollisesti hän oli kotoisin Lounais-Suomesta niin kuin monet muutkin Pohjanmaan 1500-luvun papit. Ilmajoelle tultuaan hän näyttää valvoneen tarmokkaasti sekä omia että nuoren seurakuntansa etuja. Niinpä hän kävi kesällä 1574 Tukholmassa anomassa viljapalkkaansa korotusta ja saikin Juhana III:n myöntämään puoli lästiä (24 tynnyriä) sen yhden lästin lisäksi mikä hänelle entuudestaan pitäjän viljakymmenyksistä kuului. Nelisen vuotta myöhemmin kirkkoherra Stuut sai hankituksi lisäjyviä kirkon ylläpitoon.
        Melko usein hän kirjoitti anomuksia ja todistuksia seurakuntalaistensa puolesta. Tukholman matkoillaan hän lienee käynyt ahkerasti kauppaa sillä hänet on merkitty virallisesti mm. vuoden 1591 maakauppiasluetteloon. Hänen hallussaan oli tällöin koko manttaalin talo, jossa oli 2,3 punnanalaa (2,4 ha) peltoa 1 hevonen, 10 lehmää ja 6 eläintä nuorta nautakarjaa.—Kuten useimmat Etelä-Pohjanmaan papit kirkkoherra Stuut asettui nuijasodan aikana sanankuulijainsa puolelle, mutta sai maksaa rohkean kannanottonsa hengellään. Helmikuun 5. päivänä 1597 eli vajaat kolme viikkoa ennen Santavuoren taistelua marski Klaus Fleming lähetti Tammerkoskelta Ilmajoelle muutamia huoveja tiedustelemaan ja tuomaan kirkkoherra Stuutille varoitusta, ettei hän johtaisi laumaansa yhtä huonosti, kuin Rautalammin pappi, joka oli joutunut Flemingin vangiksi. Seuranneet tapahtumat osoittavat, ettei Stuut ottanut marskin varoituksesta vaarin. Heti Santavuoren taistelun jälkeen hän joutui perheineen rartsumiesten pahoinpitelyn kohteeksi. Pohjanmaan vanhojen pappisluetteloiden mukaan ”kuningas Sigismundin puoluelaiset” löivät kirkkoherra Stuutin kuoliaaksi hänen tullessaan omassa eteisessään heitä vastaan toisessa kädessään olutkannu ja toisessa kirkonavain. Näyttää siltä kuin hän olisi yrittänyt hyvittää vainoajiaan oluella, mutta ei saanut enää armoa. Eivätpä Flemingin huovit säästäneet hänen vaimoaankaan. Majaillessaan joulukuussa 1601 Turun linnassa Kaarle herttua myönsi kirkkoherra Stuutin leskelle Sofia Grelsintyttärelle kymmenen vuoden verovapauden nimenomaan siksi, ettei hän muuten kyennyt sotamiesten rammaksi lyömänä elättämään pieniä lapsiaan. Myöhemmin eräästä näistä lapsista, Jaakkima Matinpoika Stutaeuksesta tuli Turun koulun rehtori ja kaupungin kirkkoherra. Kirkkoherra Salomon Hannelius kirjoitti Historica Descriptio Paroecia Ilmola:an 1700-luvun puolivälissä 2 (kirkkoherra) Matthias Laurentii 1571. Kai Hannelius olisi lisännyt nimen Stuut jos olisi tiennyt Matthias Laurentiin nimeä käyttäneen.
        Stuut tai Stutaeus-nimi on Matthias Laurentiille lisätty 1700-luvun puolivälin jälkeen.
        A. L. Vanhemmat taulusta 623 Laurentius Matsson Stuut, s. noin 1520 ja -. Puoliso: Sofia Grelsintytär ? (361), Taulusta 621, 764, Isännöi 1604-1607, k. 1607. Turun linnassa Kaarle herttua myönsi kirkkoherran leskelle Sofia Grelsintyttärelle kymmenenvuoden verovapauden nimenomaan
        siksi, ettei hän muuten kyennyt sotamiesten rammaksi lyömänä elättämään pieniä lapsiaan. Myöhemmin eräästä lapsesta tuli Jaakkima Matinpoika Stutaeuksesta, Turun koulun rehtori ja kaupungin kirkkoherra. Vanhemmat taulusta 627 Gregorius Michaelis Stuut (Stuth, Stut), s. noin 1510, k. noin 1561 ja -. Lapset: Joakim Stutaeus e. Stuteus, Tuomiokapitulin jäsen 1606-1633, Kirkkoherra, s. 1580 Ilmajoki, k. 1633 Turku Matti Lahti e. Stuut, s. 1583 Ilmajoki. Tauluun 621. Erkki Stuteus, s. 1585 Ilmajoki Antti Stuteus, Lahden isäntä 1594-1503, s. Ilmajoki Barbro Stuteus ?, s. noin 1595 Ilmajoki. Tauluun 764.

        Marski Klaus Fleming mainitaan Mattiin liittyvänä. Marski Klaus Fleming piti sotilasleiriä Turun linnassa. Sotilaiden ylläpitämiseksi ruokavero talonpojilta muodostui kohtuuttomaksi kestettäväksi. Talonpoikien raivo syttyi, kun mikään työ ei enää riittänyt perheen ruokatarpeen tyydyttämiseksi. Ruokavarastot hupenivat perheiden nälkään asti Flemingin sotilaiden ruokaveron jäljiltä.

        Jaakko Ilkka oli kruunun palveluksessa ja piti yllä ratsutilaa Ilmajoella.
        Jaakolla oli kaikki hyvin nimismiehenä ja kauppiaana, sekä rälssimiehenä ratsutilansa vuoksi. Jaakolla oli oma purjelaiva Vaasas- ja nuori vaimo. Jaakko ryhtyi talonpoikien puolelle esimiestään Klaus Flemingiä vastaan. Nuijasota kesti kolme vuotta 1590 luvulla.
        Jaakon sydän heltyi talonpoikien puolelle talonpoikien perheiden nälässä.

        Jaakko on XIV sukupolvessa minun yksi ja eräs kantaisä isä-äiti-linjassa.
        XIV: Jaakko Pentinpoika Ilkka, Isäntä 1585-1597, Nuijasotapäällikkö, rälssimies ratsutilallinen, maakauppias, Ilmajoen nimismies s. noin 1545 prob Ilmajoki, k. 27.1.1597 Isokyrö. k. 1597 tammikuun lopulla hänet ehdittiin mestata ennen kuin Klaus Flemingin 29.1.1597 kirjoittama kirje saapui Etelä-Pohjanmaalle.

        Polveudun ylhäisaatelistosta kaikista nuijasodan komentajien suvuista; Flemingeistä, Ködikeistä ja Finckeistä Tawasteista. Kolme nuijasodan ylintä komentajaa olivat tuon nimisiä.


        Polveudun kahdesta Turun linnan päällikön Klaus Djäknin tyttäristä Marghareta Märtästä ja Annasta.


        Katsotaan vielä mitä Wikipediassa lukee Klaus Djäknin tyttäristä polveutumisesta;


        Olen Flemingien dynastiaa, heh- jag;

        > Margareta (Marta) Clausdotter, jonka ensimmäinen puoliso oli Jöns Olofsson Tavast-sukua, kuollut ennen 1439, piispa Maunun (Magnus Tavast) veli, ja toinen puoliso Calle Dönhoff Liivinmalta. Tämä tytär sai maata Varsinais-Suomesta, ja hänestä polveutuu Kuitian kartanonherrain dynastia (Fleming). Etunimi Klaus oli jo perinteinen Martan vävyn Henrik Flemingin suvussa, ja se toistuu siellä runsain lukumäärin jälkeenpäinkin (esimerkiksi marski Klaus Fleming).


        > Anna Clausdotter, jonka puoliso oli valtaneuvos Henrik Bidz (tai Bitz). Heidän poikansa oli piispa Konrad Bitz. Anna Klausdotter sai Nousiaisten Nyynäisten maat (Lemussa). Anna ja Henrik rupesivat asumaan Nyynäisten kartanossa. Avioliiton kautta tila siirtyi myöhemmin Tott-, Bielke- ja Fleming-suvuille. Bidz-suku kyllä jatkui, muttei kovin pitkään. Flemingin suvusta Nyynäisten omistajaksi nousi (ilmeisesti kaupan tm kautta) valtaneuvos Klas Pedersson Fleming, joka ei polveudu näistä. Sittemmin Klasin poika Henrik nai Margareta Klausdotterin tyttären.


        Minun ja Marsalkka Mannerheimin yksi ja eräs yhteinen kantaisä on Henrik Fleming. Polveudun sitten useita sukupolvia Flemingeissä maan korkeimmassa kermassa, mutta marski Mannerheim polveutuu tietysti eri reittiä, mutta yksi yhteinen kantaisä minulla ja Mannerheimilla on Henrik Fleming; Asemies Henrik Klasson Fleming asui 1480 Uudenkirkon Arvassalon saaren Vanhassa kartanossa (Gamlagård), (joka oli sittemmin Sundholm), omisti Mynämäen Kasken ja toisen avionsa kautta Halikon Viurilan, sekä Paraisten Kuitian. Oli Tor Carpelanin ( Finsk biografisk handbok, L-Ö, s. 606 ) mukaan elossa vielä 1490.

        Fleming on kotoisin Ruotsista ja Tanskasta, mutta emme tunne Suomessa Suomen pidemmälle Flemingejä. Ruotsissa on tietysti omaa Flemingien polveutumista, mutta Flemingejä ei ole vain yksi suku. Ruotsiin emme pysty vetämään linjaa, tunnemme Suomessa vain Suomen Flemingit.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Marski Klaus Fleming mainitaan Mattiin liittyvänä. Marski Klaus Fleming piti sotilasleiriä Turun linnassa. Sotilaiden ylläpitämiseksi ruokavero talonpojilta muodostui kohtuuttomaksi kestettäväksi. Talonpoikien raivo syttyi, kun mikään työ ei enää riittänyt perheen ruokatarpeen tyydyttämiseksi. Ruokavarastot hupenivat perheiden nälkään asti Flemingin sotilaiden ruokaveron jäljiltä.

        Jaakko Ilkka oli kruunun palveluksessa ja piti yllä ratsutilaa Ilmajoella.
        Jaakolla oli kaikki hyvin nimismiehenä ja kauppiaana, sekä rälssimiehenä ratsutilansa vuoksi. Jaakolla oli oma purjelaiva Vaasas- ja nuori vaimo. Jaakko ryhtyi talonpoikien puolelle esimiestään Klaus Flemingiä vastaan. Nuijasota kesti kolme vuotta 1590 luvulla.
        Jaakon sydän heltyi talonpoikien puolelle talonpoikien perheiden nälässä.

        Jaakko on XIV sukupolvessa minun yksi ja eräs kantaisä isä-äiti-linjassa.
        XIV: Jaakko Pentinpoika Ilkka, Isäntä 1585-1597, Nuijasotapäällikkö, rälssimies ratsutilallinen, maakauppias, Ilmajoen nimismies s. noin 1545 prob Ilmajoki, k. 27.1.1597 Isokyrö. k. 1597 tammikuun lopulla hänet ehdittiin mestata ennen kuin Klaus Flemingin 29.1.1597 kirjoittama kirje saapui Etelä-Pohjanmaalle.

        Polveudun ylhäisaatelistosta kaikista nuijasodan komentajien suvuista; Flemingeistä, Ködikeistä ja Finckeistä Tawasteista. Kolme nuijasodan ylintä komentajaa olivat tuon nimisiä.


        Polveudun kahdesta Turun linnan päällikön Klaus Djäknin tyttäristä Marghareta Märtästä ja Annasta.


        Katsotaan vielä mitä Wikipediassa lukee Klaus Djäknin tyttäristä polveutumisesta;


        Olen Flemingien dynastiaa, heh- jag;

        > Margareta (Marta) Clausdotter, jonka ensimmäinen puoliso oli Jöns Olofsson Tavast-sukua, kuollut ennen 1439, piispa Maunun (Magnus Tavast) veli, ja toinen puoliso Calle Dönhoff Liivinmalta. Tämä tytär sai maata Varsinais-Suomesta, ja hänestä polveutuu Kuitian kartanonherrain dynastia (Fleming). Etunimi Klaus oli jo perinteinen Martan vävyn Henrik Flemingin suvussa, ja se toistuu siellä runsain lukumäärin jälkeenpäinkin (esimerkiksi marski Klaus Fleming).


        > Anna Clausdotter, jonka puoliso oli valtaneuvos Henrik Bidz (tai Bitz). Heidän poikansa oli piispa Konrad Bitz. Anna Klausdotter sai Nousiaisten Nyynäisten maat (Lemussa). Anna ja Henrik rupesivat asumaan Nyynäisten kartanossa. Avioliiton kautta tila siirtyi myöhemmin Tott-, Bielke- ja Fleming-suvuille. Bidz-suku kyllä jatkui, muttei kovin pitkään. Flemingin suvusta Nyynäisten omistajaksi nousi (ilmeisesti kaupan tm kautta) valtaneuvos Klas Pedersson Fleming, joka ei polveudu näistä. Sittemmin Klasin poika Henrik nai Margareta Klausdotterin tyttären.


        Minun ja Marsalkka Mannerheimin yksi ja eräs yhteinen kantaisä on Henrik Fleming. Polveudun sitten useita sukupolvia Flemingeissä maan korkeimmassa kermassa, mutta marski Mannerheim polveutuu tietysti eri reittiä, mutta yksi yhteinen kantaisä minulla ja Mannerheimilla on Henrik Fleming; Asemies Henrik Klasson Fleming asui 1480 Uudenkirkon Arvassalon saaren Vanhassa kartanossa (Gamlagård), (joka oli sittemmin Sundholm), omisti Mynämäen Kasken ja toisen avionsa kautta Halikon Viurilan, sekä Paraisten Kuitian. Oli Tor Carpelanin ( Finsk biografisk handbok, L-Ö, s. 606 ) mukaan elossa vielä 1490.

        Fleming on kotoisin Ruotsista ja Tanskasta, mutta emme tunne Suomessa Suomen pidemmälle Flemingejä. Ruotsissa on tietysti omaa Flemingien polveutumista, mutta Flemingejä ei ole vain yksi suku. Ruotsiin emme pysty vetämään linjaa, tunnemme Suomessa vain Suomen Flemingit.

        Mulle-Stuteuksista mennään kirkkoherroja 1300-1400 luvun vaihteeseen saakka;

        Ilmajoen kirkkoherra- Hämeenkyrön kirkon kirkkoherra, Tammelassa kaksi sukupolvea kirkkoherroja, ja siitä Köyliöön kahteen -kolmeen sukupolveen kirkkoherroja.

        Mutta Jaakko Ilkan ja Flemingien jälkipolvia tätä reittiä en ole. On yhteensä neljän isovanhemman kautta reittejä isä-äiti-linjoja.
        Flemingeistä tiputellaan alas minun isä-äiti linjaa myös kirkkoherroja pitkin, eli polveudun kahta reittiä pitkin kirkkoherrojen sukuja. Tämä toinen kirkkoherralinja tulee mm. Mouhijärven, Pirkkalan, Ylöjärven ja Harjun sekä Pälkäneen kirkkoherran kautta. mm. Mukana mm. Jakob Raumannus Katekismuksen suomentaja. Katekismuksia on myös katolisia, joille on omat suomentajansa, mutta Jakob Raumannus on Lutherin Katekismuksen suomentaja, -minun yksi ja eräs kantaisä. -- En tiedä onko Lutherin Katekismusta muut suomentaneet, sekin mahdollista on._


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Mulle-Stuteuksista mennään kirkkoherroja 1300-1400 luvun vaihteeseen saakka;

        Ilmajoen kirkkoherra- Hämeenkyrön kirkon kirkkoherra, Tammelassa kaksi sukupolvea kirkkoherroja, ja siitä Köyliöön kahteen -kolmeen sukupolveen kirkkoherroja.

        Mutta Jaakko Ilkan ja Flemingien jälkipolvia tätä reittiä en ole. On yhteensä neljän isovanhemman kautta reittejä isä-äiti-linjoja.
        Flemingeistä tiputellaan alas minun isä-äiti linjaa myös kirkkoherroja pitkin, eli polveudun kahta reittiä pitkin kirkkoherrojen sukuja. Tämä toinen kirkkoherralinja tulee mm. Mouhijärven, Pirkkalan, Ylöjärven ja Harjun sekä Pälkäneen kirkkoherran kautta. mm. Mukana mm. Jakob Raumannus Katekismuksen suomentaja. Katekismuksia on myös katolisia, joille on omat suomentajansa, mutta Jakob Raumannus on Lutherin Katekismuksen suomentaja, -minun yksi ja eräs kantaisä. -- En tiedä onko Lutherin Katekismusta muut suomentaneet, sekin mahdollista on._

        … Lisäksi Mynämäen, Virmon ja Kalannin kirkkoherroja.....


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Marski Klaus Fleming mainitaan Mattiin liittyvänä. Marski Klaus Fleming piti sotilasleiriä Turun linnassa. Sotilaiden ylläpitämiseksi ruokavero talonpojilta muodostui kohtuuttomaksi kestettäväksi. Talonpoikien raivo syttyi, kun mikään työ ei enää riittänyt perheen ruokatarpeen tyydyttämiseksi. Ruokavarastot hupenivat perheiden nälkään asti Flemingin sotilaiden ruokaveron jäljiltä.

        Jaakko Ilkka oli kruunun palveluksessa ja piti yllä ratsutilaa Ilmajoella.
        Jaakolla oli kaikki hyvin nimismiehenä ja kauppiaana, sekä rälssimiehenä ratsutilansa vuoksi. Jaakolla oli oma purjelaiva Vaasas- ja nuori vaimo. Jaakko ryhtyi talonpoikien puolelle esimiestään Klaus Flemingiä vastaan. Nuijasota kesti kolme vuotta 1590 luvulla.
        Jaakon sydän heltyi talonpoikien puolelle talonpoikien perheiden nälässä.

        Jaakko on XIV sukupolvessa minun yksi ja eräs kantaisä isä-äiti-linjassa.
        XIV: Jaakko Pentinpoika Ilkka, Isäntä 1585-1597, Nuijasotapäällikkö, rälssimies ratsutilallinen, maakauppias, Ilmajoen nimismies s. noin 1545 prob Ilmajoki, k. 27.1.1597 Isokyrö. k. 1597 tammikuun lopulla hänet ehdittiin mestata ennen kuin Klaus Flemingin 29.1.1597 kirjoittama kirje saapui Etelä-Pohjanmaalle.

        Polveudun ylhäisaatelistosta kaikista nuijasodan komentajien suvuista; Flemingeistä, Ködikeistä ja Finckeistä Tawasteista. Kolme nuijasodan ylintä komentajaa olivat tuon nimisiä.


        Polveudun kahdesta Turun linnan päällikön Klaus Djäknin tyttäristä Marghareta Märtästä ja Annasta.


        Katsotaan vielä mitä Wikipediassa lukee Klaus Djäknin tyttäristä polveutumisesta;


        Olen Flemingien dynastiaa, heh- jag;

        > Margareta (Marta) Clausdotter, jonka ensimmäinen puoliso oli Jöns Olofsson Tavast-sukua, kuollut ennen 1439, piispa Maunun (Magnus Tavast) veli, ja toinen puoliso Calle Dönhoff Liivinmalta. Tämä tytär sai maata Varsinais-Suomesta, ja hänestä polveutuu Kuitian kartanonherrain dynastia (Fleming). Etunimi Klaus oli jo perinteinen Martan vävyn Henrik Flemingin suvussa, ja se toistuu siellä runsain lukumäärin jälkeenpäinkin (esimerkiksi marski Klaus Fleming).


        > Anna Clausdotter, jonka puoliso oli valtaneuvos Henrik Bidz (tai Bitz). Heidän poikansa oli piispa Konrad Bitz. Anna Klausdotter sai Nousiaisten Nyynäisten maat (Lemussa). Anna ja Henrik rupesivat asumaan Nyynäisten kartanossa. Avioliiton kautta tila siirtyi myöhemmin Tott-, Bielke- ja Fleming-suvuille. Bidz-suku kyllä jatkui, muttei kovin pitkään. Flemingin suvusta Nyynäisten omistajaksi nousi (ilmeisesti kaupan tm kautta) valtaneuvos Klas Pedersson Fleming, joka ei polveudu näistä. Sittemmin Klasin poika Henrik nai Margareta Klausdotterin tyttären.


        Minun ja Marsalkka Mannerheimin yksi ja eräs yhteinen kantaisä on Henrik Fleming. Polveudun sitten useita sukupolvia Flemingeissä maan korkeimmassa kermassa, mutta marski Mannerheim polveutuu tietysti eri reittiä, mutta yksi yhteinen kantaisä minulla ja Mannerheimilla on Henrik Fleming; Asemies Henrik Klasson Fleming asui 1480 Uudenkirkon Arvassalon saaren Vanhassa kartanossa (Gamlagård), (joka oli sittemmin Sundholm), omisti Mynämäen Kasken ja toisen avionsa kautta Halikon Viurilan, sekä Paraisten Kuitian. Oli Tor Carpelanin ( Finsk biografisk handbok, L-Ö, s. 606 ) mukaan elossa vielä 1490.

        Fleming on kotoisin Ruotsista ja Tanskasta, mutta emme tunne Suomessa Suomen pidemmälle Flemingejä. Ruotsissa on tietysti omaa Flemingien polveutumista, mutta Flemingejä ei ole vain yksi suku. Ruotsiin emme pysty vetämään linjaa, tunnemme Suomessa vain Suomen Flemingit.

        Minulla ja Suomen suurimmalla katolisella piispalla Maunu Tawastilla - on sama isä!
        - Saman miehen kupeista Suomen suurin katolinen piispa ja minä polveudumme.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Minulla ja Suomen suurimmalla katolisella piispalla Maunu Tawastilla - on sama isä!
        - Saman miehen kupeista Suomen suurin katolinen piispa ja minä polveudumme.

        "Minulla ja Suomen suurimmalla katolisella piispalla Maunu Tawastilla - on sama isä!"

        Mielenkiintoista.

        Siittiöiden pakastaminen oli siis keksitty jo tuohon aikaan jossain salaisessa paavin laboratoriossa ja äitisi sai kunnian vastanottaa tuollaisen pyhän siemenen ja putkauttaa ilmoille tuollaisen potkan ja pyhän aatelisvauvan.

        Joten onnittelut!

        Ikävää vain, että tämän pyhän suvun jatkaminen sinun osaltasi tyssäsi tähän, vaikka yritystä on kiitettävästi ollut vaikka muille jakaa :-(

        Niin, vai onko niitä pyhiä siemeniä jossain pakastettuna, niin että joskus tulevaisuudessa putkahtaa sitten uusia pikku aatelisjareja ihmisten ilmoille...


      • kerettiläinen kirjoitti:

        "Minulla ja Suomen suurimmalla katolisella piispalla Maunu Tawastilla - on sama isä!"

        Mielenkiintoista.

        Siittiöiden pakastaminen oli siis keksitty jo tuohon aikaan jossain salaisessa paavin laboratoriossa ja äitisi sai kunnian vastanottaa tuollaisen pyhän siemenen ja putkauttaa ilmoille tuollaisen potkan ja pyhän aatelisvauvan.

        Joten onnittelut!

        Ikävää vain, että tämän pyhän suvun jatkaminen sinun osaltasi tyssäsi tähän, vaikka yritystä on kiitettävästi ollut vaikka muille jakaa :-(

        Niin, vai onko niitä pyhiä siemeniä jossain pakastettuna, niin että joskus tulevaisuudessa putkahtaa sitten uusia pikku aatelisjareja ihmisten ilmoille...

        Joo, kuule, Olen niin jaloverinen polveutumisessa isä-äiti- linjassa alenevissa sukupolvissa että perimäni puolesta näiltä osin verenperintönä sopisin oitis ylhäisaateliseksi, porvariksi, maan ylimmäksi tuomariksi, suuren kivikirkon kirkonherraksi, nimismieheksi, ymimmäksi sotakomentaja-sotapäälliköksi, kartanon ja kivilinnan herraksi, ja talonisännäksi ja ajokalusepäksi sekä maanviljelijäksi tietysti rälssimieheksi.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Joo, kuule, Olen niin jaloverinen polveutumisessa isä-äiti- linjassa alenevissa sukupolvissa että perimäni puolesta näiltä osin verenperintönä sopisin oitis ylhäisaateliseksi, porvariksi, maan ylimmäksi tuomariksi, suuren kivikirkon kirkonherraksi, nimismieheksi, ymimmäksi sotakomentaja-sotapäälliköksi, kartanon ja kivilinnan herraksi, ja talonisännäksi ja ajokalusepäksi sekä maanviljelijäksi tietysti rälssimieheksi.

        ....ritariksi, jahtivoudiksi, kuudennusmieheksi, Italian Venetsialaiseksi rivisotamieheksi niin kuin eräs VI- sukupolvessa minusta laskettuna on-. Kuitian ja muistakin maan komeimmista kartanoista mm. Flemingien dynastiaa- joo- .


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        ....ritariksi, jahtivoudiksi, kuudennusmieheksi, Italian Venetsialaiseksi rivisotamieheksi niin kuin eräs VI- sukupolvessa minusta laskettuna on-. Kuitian ja muistakin maan komeimmista kartanoista mm. Flemingien dynastiaa- joo- .

        .... Kuninkaan hovimieheksi ..


    • Selvyyden.vuoksi

      "Postittakaa minulle Auvo Helmisen "Rakkauden Käskyt" kirja, -jos jollakin on. Maksan pankkitilille 5,- ja postikulut."

      Kun noin pyydät, useampi henkilö voi postittaa saman kirjan, jos ei huomaa kuitata tänne. Voit itsekin tilata sen verkossa esim.
      https://www.kkjk.fi/product/rakkauden-kaskyt-auvo-helminen

      Minäkin voisin ostaa tuon kirjan sinulle, jos saisin osoitteesi.

      Oikeastaan voisin ostaa verkon kautta sinulle jonkin esim. noin 50,- arvoisen lahjan, jos kertoisit minkä haluaisit. Tulisi hyvä mieli näin jouluaattona.

      • Paljon kiitoksia.

        Katselin muut kirjat, ja tulin siihen tulokseen että ovat paljolti samanlaista mitä minulla on kirjahyllykköön kertynyt, ja en lue kun on tärkeimpiä ja arvokkaampia edellä.

        En kuitenkaan sinänsä moiti kirjoja.
        Niissä ei adventtiliikkeen helmiä ollut.
        Siksi voit sitä 50,- rahaa käyttää parempaan tarpeeseen. Olisin lahjasi ottanut mielelläni jos olisi jotakin adventtiliikkeen lite bätttre parempia ja hyviä helmiä ollut.

        Mutta Helmisen kirja jäi aikoinaan hankkimatta, ja on ollut muistissa.
        En voi tänne kaikkia paketin lähetystietoja laittaa, mutta Helmisen kirjan postitusta varten pyydän kirjoittamaan blogini bloggerin sähköpostialustalle joka löytyy sivun vasemmasta laidasta osoitteessa http://jarinhotelli.blogspot.com


    • Selvyyden.vuoksi

      Ok, laitan viestiä sitä kautta.

      • Kiitos.

        Minulla on adventtiliikkeen todellisia helmiä monta metriä, ja hakuteoksiakin.

        On kahdet kreikan ja yhdet hebrean sanakirjatkin, että pärjään kotitarpeiksi.

        Minulta ei puutu hyviä hengellisiä kirjallisuuden kirjoja.

        Usein kirjoitetaan viihde-hengellistä, ja en sellaisia siis sellaisia kerää hyllykkööni enää. Niitä on lukematta sellaisia viihdehengellisiä.

        Helmisen kirja minun piti joskus ostaa, mutta jäi väliin.

        Helminen ei ollut minun tuttavapiiriäni eikä ystäväpiirejäni, vaan teki työtään kirjeopistolla, jossa siihen aikaan luin tasan kymmenen Raamattu kurssia. Helmisen kanssa olin yhteydessä kymmenen vuoden ajan. Koko ajan oli postia välillämme. Hän oli oikea kaatopaikka minulle,
        ja hakuin aina rumin sanoin saadakseni vastauksia.


    • esimiehetkiittävätjaria

      Kllähän jari kehuu adventismia 100% vastuun takia.
      Adventtikirkon Esimiehet ovat mielissään.

    • Mainitaan vielä seikka että Raamatun ajan hallinto-kulttuuri on erilainen mitä tänään.
      Uskovaiset elivät yhdessä, ja huolehtivat toisistaan. Tämän päivän hengellinen yhdistystoiminta jää monille hengelliseksi yhdistystoiminnaksi, joissa ihmiset kokoontuvat ja hajaantuvat säännöllisesti.

      Kun jäseniä otetaan uskonnollisiin hengellisiin ryhmiin, esitellään vain korkeintaan organisaation arvot. -Ei sääntöjä, kun sääntöjä ei ole kirjoitettu.
      Toiminnan ohjauksessa on valjastettu jäsenille valtaa suhteessa toiseen jäseneen.
      Vallan käyttöä kansalaiseen joka perustuisi "vanhemmistoon" -ei ole oikeusvaltiossa olemassa.
      Vallan käyttöä että jotkut ryhtyisivät kiroamaaan jäsentä, kirkonkiroukseen -on laitonta sekin, koska mitään sopimuksia jäsenyyden ehdoista ei ole sellaisia tehty koskaan.

      Kaikissa Suomen uskonnollisissa järjestöissä on 1970 luku ollut kasvun aikaa.
      1970 luvun perheillä on voimakas yhteisöllisyys kaikissa 1970 luvulla jäsentilastojaan kasvattaneilla järjestöillä. 1970 luvulla oli suuria tilaisuuksia mm. helluntaikirkolla, Jehovan todistajilla, Adventtikirkolla oli 1970 luvun kokous-sarjat, nämä kokoukset olivat suosittuja, ja jäsenluvut kasvoivat.


      1970 perintö perheiden perinteet ovat voimakkaasti yhteisöllisiä.


      Painotan kaikille uskonnollisille organisaatioille jäsenien sääntöjen kirjoittamisen tärkeyttä, sekä että toiminnan ohjauksen kirjoista poistetaan jäseniin kohdistuva vallankäyttö jota annettaisiin toisille jäsenille. > Että ymmärretään päätöksenteon kuuluvan toimielimille, että organisaatioissa mitoitetaan toimielimien valtuudet siten että jokainen toimielimen jäsen on yhtä suuri äänivallallaan. Näihin toimielimiin ei voi istahtaa johtajaksi koko ryhmälle, jonka ääni kaataisi koko yhdistyksen kaikkien jäsenien äänet. -sillä jokaista koskee yhtä suuri juridinen henkilökohtainen vastuu.
      Teologisen tiedekunnan väkeä, joilla on kirjoitettu esimiesasema jokaiseen jäseneen, -niitä on niin paljon -että yhdistyksen jäsen ei voi olla jokaiselle joka hetki miellyttävässä mielivallan mieluisuuden tilassa jossa sitten kaikkia organisaation 28- arvoa jokainen suhteuttaisi ja arvioisi miten mieluisasti niiden kanssa eletään. >> Säännöt on oltava, -organisaation arvot voivat ylittää jäsenen voimavarat, sillä ne sisältävät niin suuria teologisia kokonaisuuksia ettei niihin yksikään "kasva yhdessä yössä." Näitä sitten koko yhdistys- ja lukuisat johtajat ryhtyvät arvioimaan-. Olen itse aikoinaan yltänyt kaikkeen "ihannemittaan," ja siihen meni useita vuosia, ja se oli ankara taistelu. Sellaiseen taisteluun ei esim. perheellisellä ja työssä käyvillä ole aikaa, että yltäisi ymmärtämään organisaation kaikki 28- arvoa hyvin.

      >> Säännöt pitää kirjoittaa hyvin.! -- Yhdelläkään Suomen uskonnollisella järjestöllä ei ole jäseniään koskevia sääntöjä kirjoitettu, jotka esiteltäisiin ja sovittaisiin kun jäseniä otetaan järjestön ja organisaation yhdistys-seurakunta-toiminnan jäseniksi vapaaehtoiseen harrastus-arvo-yhdistys-toimintaan.
      Jäsenille ei voi oikeusvaltiossa seurata sanktioita esim. että joillakin olisi oikeus ryhtyä esim. kiroamaan vaikeuksiin joutuneita jäseniä.

      Yhdistys-toiminnoissa ei jäsenet kykene ottamaan organisaation ja yhdistyksen muita jäseniä auktoriteeteiksi joiden intuitiivinen näkemys olisi velvollisuus.
      Nykyajan ihminen on koulutettu ja yhteistyökykyiseksi oppinut jo koulutuksessa ja työelämässäkin.


      Vastuunkantoon yhdistyksiin -hengelliseen sellaiseen ei ole itseään uhraavaa asennetta, vaan niukoista voimavaroista toimielimissä on tietenkin tämän päivän ihmisiä, joilla on tavallisesti työllisyytensä ja perheensä asiat etusijalla, ajankäyttö-, on oman arvonsa hakijoita, tai ryhmä hakee jollekin arvoa, -nykyajan ihminen joka on tottunut solmimaan sopimukset siitä mihin lähtee mukaan- - Työelämässä otetaan tehtäviin valmiiksi koulutettuja- perustehtävään- tähän on totuttu.


      Yhdistystoiminnassa ollaan uskonnollisissa liikkeissä maailman suurimman arvon kanssa tekemisissä, joka on niin täydellinen, että ihminen jää aina vajaaksi, eikä ihmisestä koskaan ole toiselle uskossa täydellistä mihin voisi tarttua. Ihmisiin aina pettyy jokainen joka asettaa ihmisten varaan uskoaan, kun usko pitää perustaa Jeesukseen, että usko voisi menestyä.


      Uskonnollisille järjestöille ja yhdistyksille ei ole annettu oikeusvaltioissa sanktioihin mahdollisuuksia. Kaikki "ryhmäkuri" on laitonta. Jäsenille ei ole kirjoitettu sääntöjä, vaan ovat joutuneet mielivallan arvioitaviksi. Ristiriitoja syntyy aina siellä missä on ihmisiä -myös hengellisissä piireissä.


      Lain valvonnan asiat kuuluvat poliisille ja rajavartiostolle, lain tuomiovalta maan perustuslain mukaiselle tuomioistuimelle, lain säädäntävalta on eduskunnalla, -ja laissa säädettyä veto oikeutta kierrättää lakialoitteita uusille valiokunta-- ja lausuntokierroksille on tasavallan presidentillä ja valtioneuvostolla.
      Tämän mukaan pitää elää oikeusvaltiossa armaassa Suomessa.
      Uskovaisten tuomioistuimet, joita on taipumusta olla eivät ole laillisia.

      • Uskonnollinen yhdistys-järjestö-toiminta armaassa Suomen maassa -kaikki -jokainen järjestö -jokainen protestanttinen järjestö ja kirkko jäävät sopimuksien puolesta suullisen arvion varaan, joka on jäseneksi oton yhteydessä kun henkilö kasteen kautta otetaan ja liittyy jäseneksi.
        Hän on siihen mennessä saanut katsauksen tiedokseen 28- organisaation arvosta, -ei sääntöjä ole, eikä sääntöjä allekirjoiteta eikä esitellä kun yksikään protestanttinen ja tuskin muukaan uskonnollinen organisaatio ei ole sääntöjä jäsenille kirjoittanut, joiden mukaan jäsen saisi jotakin pohjaa tietää yksilöön kohdistuvia vaatimuksia.


        Toiminnan ohjauksen normitukset ohjaavat yhdistys-järjestö-toimintaa.
        Sellainenkin olla pitää, ja yhdistyksen jäsen joutuu aina demokratian kanssa tekemisiin, -ei kuitenkaan voi olla lukuisten johtajien alaisena ilman sopimuksia.

        >>> Päätöksenteko kuuluu toimielimiin; -- Hallitus/ johtokunnat. Tämä on idag käytäntö armaassa maassa.


    • Tämän minä näin taivaan kannen alla armaassa Suomen maassa.


      Maailman globaali uskonpuhdistuksen työ on suoritettu pääasiassa ns. protestanttisten organisaatioiden kautta. Organisaatiot ovat suorittaneet tärkeätä tehtävää. Matt 28:18-20.
      Gal 3:28. >> Ilm 14:6-13 -kaikki protestanttiset organisaatiot yhdessä ovat suorittaneet tehtävää; "Jumalalle kunnia, langennut on babylon, ja varoitus pedon merkistä;" Ilm 14_6-13.

      Monet ovat löytäneet Raamatun evankeliumin uskonnon Jeesuksen Kristuksen Joh 3:16, Joh 14, Hebr 10:12-18.
      > Rakkaus-suhde Jeesukseen Kristukseen on ainoa mahdollisuus- uskon missiossa, -olevaisten persoonallisuuksien ainoa uskon perusta joka voi toimia uskon asioissa.
      Rakkaus suhde muodostuu vuorovaikutukselliseksi rakkaudessa uskossa Jeesukseen Kristukseen /Jumalaan. Ilm 3:19-20. Jeesus Kristus on ainoa välittäjä ihmisen ja Jumalan välillä -Ylipappi taivaallisen pyhäkön palvelussa ja palveluissa; Hebr 8:1-2, 5-10 luvut.
      Taivaallinen hallinto-palvelu-kulttuuri on olevaisten persoonien hyväksi ihmisen uskoon tulon, uskon ylläpitämisen ja olevaisen palkan -myönteisen tai kielteisen tuomion asia; Room 6:22-23, Ilm 20 luku.


      Olevaisten persoonien yksilöllinen tie on armaassa maassa järjestö-yhdistys-toimintaa uskonnon asioissa, -ja olevaiset ovat omien henkilökohtaisten kokemuksien ja elämäntilanteiden tilassa -monenlaisen sidosryhmän kanssa tekemisissä -monenlaisen arvon tärkeysjärjestyksen edessä,
      Hebr 14:12, Ilm 14:12/12:17, -jokaisen yksilöllinen tie on yksilöllinen elämänkokemuksessa, ja uskossa. Seurakunta-toiminta- yhdistystoiminta on asianmukainen harrastus-arvo ryhmä, joissa uskovaiset ovat aina eläneet yhdessä vertaistuen ja yhteisen arvon -Jeesuksen Kristuksen arvon asioissa. Maantieteellisistä ja inhimillisistä syistä jokainen olevainen persoona ei kuitenkaan istu samalla penkkirivillä, eikä samassa huoneistossa, eikä samoilla jäsenkirjoilla.

      Kuitenkin protestanttiset organisaatiot ovat kertoneet Jeesuksesta- koko ns. uskonpuhdistuksen ajan, ja tavoittaneet satoja miljoonia ihmisiä.

    • Uskovaisten piireillä on taipumusta pystyttää tuomioistuimiaan.

      Oma arvo ei nouse sillä että löytää toisesta olevaisesta jotakin vikaa.
      Valtaosa ovat innokkaasti lyömässä, jos löytävät jotakin mihin tarttua.

      Ihmisten johtajiksi ryhtyvät monet innokkaasti puikkoihin tarttuen, mutta eivät ymmärrä mitään ihmisten johtamisen asioista.

      Vuosikymmeniä vanhat ihmisten synnit ja jopa mielenhäiriöt muuttuvat yhtäkkiä uutta elämää Kristuksessa syntinsä jo aikoja sitten katuneena ja syntinsä hylänneenä -syntinsä unohtaneena-
      yhtäkkiä uskovaisten johtajien tuomistuimien käsittelyyn, -jossa sitten ko. vuosikymmeniä vanhat ihmisten synnit olekaan enää muuttuneet villanvalkoisiksi Jes 1:18 tumpeloille johtajille, joilla ei ymmärrystä ihmisten johtamisen ja lain käytön asioissa.

      Ihmisiä jää syntiseen tilaansa vuosikymmeniä vanhaan tilaansa organisaation silmää tekeville.

      Minua on oikeusvaltiossa voitu syyttää ja tuomita rattijuopumuksesta 1986. Rattijuopumus on ainoa asia minun elämässäni että olen ollut rikosta suorittamassa.

      Tietääkseni Adventtikirkossa ei ole ketään rikoslakien mukaan tuomittu edes sakkorangaistukseen. Minulla on sellainen vankka usko taivaan kannen alla, että jos maan perustuslain mukainen tuomioistuin ei pysty kirjoittamaan edes sakkolappua, ei ole syyllistä olemassakaan._ Olevaista tapahtuma-faktaa ja lakisäädösmassaa on oltava olemassa että olisi rikokseen syyllinen tuomittavissa.
      Rikoksista tavallisesti seuraa ehdollinen tai ehdoton vankeusrangaistus tavallisen usein.


      Ihmisen hurskaus ei nouse sillä että jostakin toisesta ihmisestä löytyy jotakin vikaa.


      Monet luulevat taivaan kannen alla että usko on vikojen etsintää toisista ihmisistä.


      Minä en ole solminut eläkepäivilläni sopimuksia alaistaidoista enkä johtajuuksista.

      Olen työuupumusta seuranneen masennuksen vuoksi eläköitynyt hyvässä työiässä vuosia sitten.


      Minä en eläkepäivilläni jaksa johtajia jotka eivät johtamisesta mitään ymmärrä, ja joita on niin paljon.

      Työelämässä oli riittävästi.

      En voi yhdistystoiminnassa ottaa johtajia, eikä sellaisia velvollisuuksia voi olla. Yhdistystoiminnoissa päätöksenteko kuuluu toimielimiin, ja vastuuta kannetaan yhdistyksen toiminnoissa toimielimen alaisuudessa. Ei johtajien alaisuudessa.
      Jäsen ei yhtäkkiä voi kohota toisen jäsenen johtajaksi.


      >>> En ole opettaja, mutta huomioimaan sen mitä kirjoitan ketjussa:. Olen tarkoittanut hyvää -organisaation sekä jäsenien hyvinvoinnin vuoksi.


      Monet ovat yrittäneet 1970 luvun kokous-sarjojen käännynnäisten seurakuntiin- 50 vuoden aikana. Olen itse aikoinaan kompastunut liikarasitukseen -sellaista kertyy lukuisista erilaisista syistä. Liikarasitus altistaa sitten ihmis-suhde-asioissakin ristiriitoihin.

    • Organisaatio-johtajien ainoat alaiset löytyvät organisaation palkkahenkilöstöistä.

      Olen ollut aikoinaan mukana vain yhdistys-toiminnan talkoo- palveluissa.


      - Jos jollakin olisi ollut minulle jotakin hyvää- puoliso tarjolla, tai maallista mammonaa-
      niin tekstiviesti kännykkääni olisi varmaankin vähimmäisvaatimus tiedoksiantona, johon sitten pyydettäisiin myös vastausta eli että tiedoksi anto olisi todistettavasti suoritettu, eli varmasti saapunut tiedoksi ymmärrykseenkin asti.

      - Laskelmia minun elämäni onnen onginnan mahdollisuuksista en pidä laillisina, koska ko. mahdollisia laskelmia ei ole minun kanssani suoritettu.

      - Minä en ole ottanut sukulaisistani isää koskaan, -ja juridinen pesänjakaja ei ole toistaiseksi ottanut yhteyttä todistettavasti kenenkään kuolinpesistä.
      Juridinen pesänjakaja ei koskaan jätä ottamatta todistettavasti yhteyttä.
      Ihmisillä on omat perikunnat joissa usein useita sukupolvia omia jälkeläisiä. En ole tavoitellut kenenkään perikunnan omaisuuksia.

      - En ole neuvotellut kenenkään tytär- perhe- asioita missään. -Kenenkään perheissä, kaupungin yhdistystoiminnoissa, naapurustoissa, lähiöiden maitokaupoissa enkä missään muuallakaan.
      - En ihmisten ihmisille kuuluvia yksityis- henkilökohtais- perhe- asioita ole missään neuvotellut.


      Minä en nai 1970-1980 lukujen nuoruuteni heiloja. Olin kiireinen 1980 luvulla, enkä ehtinyt lukuisten heilojen kanssa keskustella parisuhteesta. Yhdessä oloa oli muussa sopimuksessa, tai ei ehditty ko. neuvotteluihin saakka.

      1970-1980 lukujen nuoruuteni heilat ovat naineen omissa parisuhteissaan kymmeniä vuosia, ja ovat valmiiksi naituja naisia siksi, etten voi naida niitä enää.
      En ole ko. heiloista puhunut pahaa tai hyvää missään, kun en ole puhunut mitään.

      En ole valtuuttanut ketään itsenäisiin naittajaisiin joissa ei minua kuulla koskaan minua koskevassa mahdollisessa parisuhdeasiassa, eikä ole viiden minuutin hyvää seuraa koskaan minulla asian tiimoilla neitojen helemojen paukkeessa neitojen seurassa ja neitojen perhepiireissä.



      Siunauksia vuodelle 2019.


      Ikää alkaa kertyä ja suunnittelen taivaan rannan maalaamista. Eläkepäivien harrastuksiani.


      Saatan noin kymmenen vuoden kuluttua mahdollisesti neuvotella uusista jäsenyyden kausista hengellisessä yhdistystoiminnassa.


      Kandidaattien täytyy vaikka sillä aikaa opetella johtamisen asioita, -mutta tämän viestiketjun ao. aiheen lukeminen riittää.


      Jumalan siunausta


      Aamen.

    • Kirjoitan perustuslain 11-12§ kansalaisoikeuksien oikeuksilla kansalaismielipidettäni mitä mieltä minä itse olen Raamatun kirjoituksista jos Raamatun aiheita kirjoitan.

      - Kiitos kuulemisesta.

    • Otavaroituksestavaarin

      Adventismi ja jehovalaisuus ovat kirjaoppineiden uskontoa ja amerikkalaista uususkonnollisuutta.

      Mitä Jeesus sanoi kirjanoppineista:
      1.
      Ja hän sanoi heille: "Kirjoitettu on: 'Minun huoneeni pitää kutsuttaman rukoushuoneeksi', mutta te teette siitä ryövärien luolan."
      2.
      Ovat ulkokultaisia
      3.
      Heissä ei ole Henkeä
      4.
      Kyykäärmeen sikiöt
      5.
      Eksyttävät jopa valitutkin
      6.
      Jeesus varoitti sapattia viettävistä valhejuutalaisista

      • Tämmösiä höpönassuja on turhaa yrittää minua valistaa.

        Ihmisillä on yksilöllisesti Jeesus sydämessä valtiokirkossa, adventtiliikkeessä, ja aivan kaikissa muissakin Raamattua lukevissa piireissä yksilöissä yksilöllisesti.

        Kaikki protestanttiset järjestöt - kirkot ovat syntyneet samoihin aikoihin
        Ei niissä ole toista uudempaa ja toista vanhempaa.


      • hotellihorina5

        Oletkohan Jari
        - todistetusti uudestisyntynyt
        - kova kehumaan adventismia ja itseäsi
        ?!?....?!?

        Pidätkö yhteyttä edes lähisukulaisiin edes Jouluna?


      • hotellihorina5 kirjoitti:

        Oletkohan Jari
        - todistetusti uudestisyntynyt
        - kova kehumaan adventismia ja itseäsi
        ?!?....?!?

        Pidätkö yhteyttä edes lähisukulaisiin edes Jouluna?

        Sinulle eikä kenellekään muullekaan ei tarvitse olevaisten todistella uudesti syntymistä.
        Ei ole sellaisia moraalisia tai juridisia velvollisuuksia.

        Johtajataudin saanut käsityöläinen tai kandidaatti varmaankin on kirjoittanut että ihmisten täytyy rientää hänen alamaiseksi hänen arvosteltavaksi.


    • suhdekertookaiken

      Jarilla on vakava salasuhde Adventtikirkon kanssa. Voimat ovat sitoneet hänet adventismiin johon ei edes erokaan jäsenyydestä ole auttanut.
      Adventismin vallasta on vaikea päästä eroon.

      • Riippuu hiukan mitä tarkoitat "adventismilla.'

        Kaikki uskonpuhdistuksen prosessi on adventismia.

        Minä olen perustuslain 11-12 oikeuksilla vain kansalaismielipidettä kirjoittanut Raamatun kirjoituksista mitä mieltä olen itse Raamatun kirjoituksista.


      • Rakastettu

        suhdekertookaiken: "Adventismin vallasta on vaikea päästä eroon."

        Totisesti, olet oikeassa. Se on hirvittävän vahva liima. Ja varsinkin sapatti.
        Tiedän monia, jotka ovat irrottautuneet adventismista, mutta ovat edelleen kiinni sapatissa.
        Viikkosapatti näyttää olevan oikein saatanan jalkaraudat, jotka sitovat ihmisen mielen tosi lujasti.
        Jos ihminen ei ymmärrä sitä, mistä vanhan liiton sapatti oli esikuva, hän ei pääse sisälle elämään.
        Hän on kiinni kuolleissa töissä ja vaikka hän ylistäisi sapatin ihanuutta,
        hän ei voi kokea todellista vapautta ja lepoa.


      • Rakastettu kirjoitti:

        suhdekertookaiken: "Adventismin vallasta on vaikea päästä eroon."

        Totisesti, olet oikeassa. Se on hirvittävän vahva liima. Ja varsinkin sapatti.
        Tiedän monia, jotka ovat irrottautuneet adventismista, mutta ovat edelleen kiinni sapatissa.
        Viikkosapatti näyttää olevan oikein saatanan jalkaraudat, jotka sitovat ihmisen mielen tosi lujasti.
        Jos ihminen ei ymmärrä sitä, mistä vanhan liiton sapatti oli esikuva, hän ei pääse sisälle elämään.
        Hän on kiinni kuolleissa töissä ja vaikka hän ylistäisi sapatin ihanuutta,
        hän ei voi kokea todellista vapautta ja lepoa.

        Jumalan palveluspäivä on aina ollut.
        Adbenttikirkko ei ole tehnyt mitään väärää että on halunnut pitää alkuperäisen viikon 7- päivän.

        Keisari Konstantinus lakkautti päivän, ja otti tilalle viikon 1 päivän sanday:n.
        Keskiajan kirkko julisti sitten keisarin auringon päivän oman kirkon vallan merkiksi.

        Ei mitään väärää ole Adventtikirkko tehnyt. Adventtikirkon sapatissa ei ole kyse juutalaisuudesta, eikä fariseusten käskyistä.

        Lepopäivä on omantunnon asia ettei Sinun kannata tuollaista taakkaa siitä kantaa.


    • tulosM.O.T

      Kiroituksistasi päätellen olet voimallisesti adventismin vaikutuksen alla, niin siksi et voi nähdä mitä Raamatussa Jeesus sanoo kirjanoppineista.

      Sinun "esimiehesi" on selkeästi
      a) oma napa ja itsekehu
      b) adventismille uskollisuus
      c) seksuaalisuus

      • Ai, kuulut siihen joukkoon ajattelijoista jotka uskovat että hengellinen usko perustuu toisen ihmisen katsomiseen ja toisen ihmisen arvioimiseen, sekä toisen ihmisen vikojen etsintään.
        Minulla oli kerran työkaveri joka riemuitsi jokaisesta virheestäni, kun minulla oli liikaa työtä. Kun hän löysi virheen, hän kulki oitkin taloa ja puhui moneen kertaan; "Mä löysin virheen."
        Yksi mies teki kahden ihmisen työt, ja toinen mies käytti työaikansa toisen työn tutkimiseen.


      • Oletko sitäkin joukkoa jotka samaistavat 60-70 ikäisten ukkojen kohdalla 30-45 vuoden takaisia alapääseksijuttuja pitkin kylää ja maitokauppoja?


      • Ja että pitäisi olla ihmisten ja näiden lähiomaisten uskonto?
        Ja että pitäisi olla 30 vuotta sitten edesmenneiden sukulaisten uskonto?
        Tai jonkun kyläakan äidin uskonto?


      • Uskoa_vai_uskollisuutta

        Eihän se ole virhe jos haluat olla adventismille uskollinen.
        "Esimiehesi" ovat tästä mielissään.


      • Uskoa_vai_uskollisuutta kirjoitti:

        Eihän se ole virhe jos haluat olla adventismille uskollinen.
        "Esimiehesi" ovat tästä mielissään.

        Ei esimiehiä eläkepäivillä. Viimeinen laillisesti esimiesasemassa oleva esimies oli viimeisessä työpaikassani työsuhteen työnjohtoon liottyvänä esimiehenä suhteessa minuun.


    • Jeesus-satujen-harhat

      Mikä ihmeen adventtiliike? Onko se joku uusi naima-asento joulun kunniaksi?

    • On ihanaa olla Flemingien fynastiaa.
      heh.

      Marsalkka Mannerheimin ja minun yhteinen yksi eräs kantaisä kuninkaan asemies Henrik Fleming on minusta 18:sta, ja Mannerheimista 14 sukupolven päässä.
      Mannerheimin komeat sukujuuret aina kehuttiin.

      Minun monet lukuisat ko. esipolvi- kantaisät- äidit ovat Kuitian kartanosta.
      Monista muistakin armaan maan komeimmista kartanoista.

    • Olin teini 1970 luvun lopulla.
      Olin nuori 1980 luvulla 20-30 vee-.

      Minulla ei mitään tekemistä ole nuorisoseksin kanssa.
      Minulla on ollut monia kymmeniä tilaisuuksia seksisuhteisiin tai seksikontaktiin varhaisnuorten kanssa esim. viimeisen kolmenkymmenen 30- vuoden aikana, kun olen ollut nyt kolmekymmentä vuotta 30- yli kolmekymmentä vuotias 30-, kun olen aikajaksossa ko. torjunut joka ainoan varhaisnuoren seksitarjoilun.
      En yhteenkään sellaiseen ole ryhtynyt ko. aikajaksossa.
      Minun elämäni jokaisen vuosikymmeneni joka ainoa mahdollinen seksikontakti ja seksisuhde joissa osapuoli on ollut minua nuorempi on osapuoli tänään isovanhemman ikäinen ihminen.

      Osatkaa tämä asia.

      Ensi vuonna 60- kesäinen suunnittelee taivaan rannan maalaamisen opettelua.

    • seksiehdotuksista

      Oletko vinyt kenenkään neitsyyttä?
      Millaisia kokemuksia sinulla on adventistinaisista?

      • Olen ollut teini 1970 luvun lopulla, ja nuori 1980.
        Siihen aikaan nuorina ei ole käyty keskusteluja neitsyydestä, eikä yksikään likka valittanut jos neitsyys meni.
        Likat pääasiassa halusivat eroon neitsyydestään.
        Olemme olleet luterilaisten ei- uskovaisten perheiden kersoja.

        En ole puhunut elämäni aikana sanaakaan kenenkään haarojen väleistä.
        Olen aina vihannut alapääjuoruja ja pitänyt omana tietonani ihmisten haarojen välit.


    • neitsytsatujalaulellen

      Olitko suosittu vai epäsuosittu adventisti "maallikkopappi"/temppelipelimanni opettaessasi adventismin saloja jäsenille?

      • Kaikki ja jokainen hengellisen yhdistyksen jäsen suorittaa 1 Piet 2;9 vanhan liiton leeviläisten heimon tapaista tehtävää temppelin ylläpitämiseksi, " pyhää heimoa ja papistoa' - tätä nimitetään ns. uskovaisten " yleiseksi pappeudeksi."
        Joillekin riittää kirkon rappujen harjaamisen tehtävä. Joillakin on jotakin muuta. Joka ainoa kirkkorakennus ja ohjelma ja kaikki juoksevat asiat suoritetaan jäsenien voimavaroilla.
        Luterilainen kirkko rahoittaa pakollisella kirkollisverolla.
        Temppeliksi nimettyjä rakennuksia on vain mormonikirkolla.
        Minun hengelliset ko. yhdistystoiminnan ylläpitämisen jäsenilleen vapaaehtoispalvelu- demokratian valinnan ehdoilla - olen sanonut irti liikarditus syistä 1.6.2006- ja jäsenyyteni sanoin irti sitten koska mm. yksi syy että ex- naapurissa ryhdyttiin minun hengelliseksi johtajaksi sätkä hampaissa ilman mitään uskoa.
        Olen hyvän moraalin ja etiikan vastuun mukaan hoitanut kaikki luottamustehtäväni joka päivä kun jos vastuita on ollut. Olen sanonut hengelliset maallikkovastuuni irti eräänä kauniina kesäaamuna 1.6.2006.
        - Minulla ei ole hengellisiä maallikon ko tehtäviä, ei jäsenyyttä uskonnollisiin ja hengellisiin yli vuosikymmeneen.
        Ilman minulla olevaa työsopimusta ei laillista esimiestoimea ole olemassa. Luottamustehtävissä kannetaan vastuu - ei pidetä esimiestä. Toimielimien - yhdistystoiminnan ja kunnallislämän puoluepolitiikan määräaikaisissa luottamustehtävissä ei pääse toisen persoonan esimieheksi - itsenäinen toimivalta on äänestyslappu toimielimien päätöksenteossa. Yhtiöissä on hallitustyöskentelyssä sama asia - äänestyslappu itsenäinen toimivalta - taloyhtiöissäkin.

        Papeiksi ja pastoreiksi nimitetään vain henkilöitä jotka ovat teologisen tiedekunnan määrätyn tiedollisuuden vaatimuksen papereilla hakeutuneet ja valittu papin tai pastorin työ toimeen.
        Pappi ja pastori ovat ammattinimikkeitä, kuten myös esim. laitos- siistijät, laitodkeittäjät, ja muurarit ja autonkuljettajat, esim.

        Jotkut siis harjaavat rappuja, ja jotkut kilkuttavat pianoa.

        Pappien perään ei ole 2000 vuoteen en päästy. Pappusvirka päättyi Golgatalle.
        Pappi ja pastori on ammatti.
        Ihmisvälittäjää ei ihmisen ja Jumalan välillä ole ko. ammattilaisissa. Ainoa välittäjä on Jeesus Kristus ihmisen ja Jumalan välillä.

        Pappeja ja pastoreita on maailmassa ammattikunnassa. Nämä noudattavat työssään työnantajiensa arvoja.


      • Taivaan kannen alla armaassa Suomen maassa kansalaisoikeuksiin kuuluu PL 11-12 mukaan liittyä ja olla liittymättä järjestöihin ja lausua kansalaismielipidettä kenenkään ennakolta estämättä.

        Raamatun kirjoituksista kansalainen siis saa lausua mielipidettään, ja lukea omassa himassa Raamattua.


    • Täytyy vaan ihmisten jatkaa laitoskeittäjän ja muurarinkin ammateissaan, ja palkka ammatti-pappien ja pastoreidenkin tehdä leipätyönsä.
      1 Kor 9 on valtuutettu evankeliumin työntekijöitä saamaan elatusta evankeliumista - ei henkilökohtaisen vaurastumisen tarpeisiin - vaan elatusta varten.

      Minulla ei ole teologian tutkintoa jolla voisi hakea papin tai pastorin työtä.
      Vain näitä nimitetään papeiksi ammattinsa mukaan. Vrt. mitä juuri kirjoitin edellä hetki sitten.

      Päästäiskö nyt vuoteen 2019 niin ettei aiheista ko. enää tuiki tutut minut hyvin tuntevat ihmiset kirjoita täällä enää.

      Varhaisnuorilla ei ole mitään toivoa päästä minun kanssani seksuaaliseen kanssakäymiseen. Olen esim. viimeisen 30- vuoden aikana torjunut jokaisen varhaisnuoren seksitarjoilut. En ole varhaisnuoria raavaspäivilläni koskaan halunnut.

    • 1980 luvun ihmisten- esim. 1989 vuoden ihmisten käyttäytymishäiriöt on pitänyt moralisoida ja/ tai syyttää viimeistään neljännesvuosisata takaperin 25- vuotta sitten. Oikeusvaltioissa syytetään ja on syyllisiä kohtuullisen ajan aikajakson.
      Minun elämäni joka ainoa mahdollinen seksikontakti 1980 luvun aikakaudelta on 50- villityksessään tänään ja 50- vuotispäivänsä juuri viettäneitä ihmisiä jokainen.

      Minun 50- villitys oli 47-53 vuotiaana. Rälläsin, ja en kantanut mitään hengellisiä maallikko- srk- yhdistys- vastuita. Tämän jälkeen suoritin 54- vuotiaana elämäni parhaimpiin kuuluvan fyysisen suorituksen. Olin minä kova jätkä - palauduin 6 tunnin yöunella 100% - 190 km pyöräilypäivästä 35 kg pakkauksilla kesän kuumimmasta hellepäivästä ja olin viisi vuotta rällännyt ja liikuntasuoritukset rajoittuneet kaupungissa pyöräilyyn 5- vuotta. Pyöräilypäiviä oli takana useita.

    • Lopuksi mainitsen vielä;

      - Minun elämäni kaikki esimies, johtaja, päällikkö, kouluttaja- suhteet ovat aina aikoinaan olleet puhtaasti työn perustehtäviin ja mm. koulutuksen perustehtävään liittyviä.
      Niissä ei ole ainuttakaan sanaa mitään henkilökohtaista haarojen väleihin liittyvää kummaltakaan osapuolelta minun vuosikymmenieni varsilta.
      Kumpikaan osapuoli ei ole omia henkilö- perhe- yms. suhteitaan puhellut.
      En ole pahaa sanaa näistä elämäni varsitien ko. ihmisistä puhellut vaikka olisin ollut miten tahansa katkera kompastuksiin.
      Monia ko. ihmisiä olen hyvällä muistellut.
      Miehet muistavat hyvällä opettajiaan ja kouluttajiaan. Monet kouluttajat ovat vastanneet kymmenien tuhansien ihmisten koulutusasioista työurillaan.
      Nämä eivät jaksa eläkepäivillään muistella runsaiden oppilaiden ja koulutuksessa olleiden kanssa.
      - Ei näissä ole koskaan ole ollut millään vuosikymmenellä minulta henkilökohtaisuuksiin meneviä pyrkimyksiä - intiimejä mm. esim. -eikä kellään ko. koulutus, esimies, yms. ihmisillä minuun mitään sellaista puhetta ja tarkoitusta. Tiedän että näin on absolut.
      On hyvä nyt viettää eläkepäivät. Parisuhteissa eläviä ihmisiä - ei minulla eikä näillä mitään vääriä vaikuttimia ole toki ollut henkilökohtaista.
      Hyvällä ihmiset muistelevat ja arvostavat erilaisten esimiesten, johtajien, kouluttajien, päälliköiden, opettajien työtä ja uraa-.

    • Ja hännän huipuksi lopuksi mainitsen;

      Olen ollut myynnin tehtävissä työelämässäni.
      Minulla ei tullut mieleenikään puhua asiakkaitteni ja työnantajieni asiakkaiden yksityis- henkilökohtaisia asioita.

      - En ole ainuttakaan sanaa antanut ymmärtää että marketeissa, supermarketeissa, automarketeissa, ja kaikissa mahdollisissa erikoisliikkeissä olisin yhdelläkään sanalla elämäni vuosikymmenien mittaan ollut ko. palvelutehtävissä työskennelleiden ihmisten haarojen väleistä kiinnostunut. En ainuttakaan sellaista sanaa ole lausunut kummallekaan sukupuolelle ko. paikoissa vuosikymmenien varsilla.
      En yhdelläkään sanalla ole puhunut kenenkään suhteen haarojen väli- intiimiasiaa, parisuhdeasiaa ko. tiloissa yhteenkään ihmiseen liittyen.
      Poikkeus on eräs nuori neito jota yritin iskeä 50- villityksessäni supermarketin kassan työntekijä. Hän vastasi minulle; "Vanha ukko."

      Tässä tyhjentävästi, ja tässä ketjussa tyhjentävästi vastaus kaikkeen juoruun.

      Minä en ole ryhtynyt ns. homoksi, en pidä sellaista rakkaus suhdetta, enkä ole koskaan pitänyt sellaista rakkaus suhdetta.
      Vaikka mies sellaiseen korvikkeeseen ryhtyisi, ei tarvitse itseään ns. homoksi luulla.
      Miehillä sellaiset tunnehäiriöt menevät tavallisesti itsekseen ohitse.

      Minä en voi olla itsenäisissä minua koskevissa naittajaisissa mahdollisissa joissa minulla ei viiden minuutin seuraa ole neidon helemojen paukkeessa, ja neidon mahd. perhepiireissä

    • Ensi vuonna juoru ja jutun juuri olisi hyvä olla ohitse ja vain tuppisuita kylillä em. asioista.

      Ottakaa täatä ketjusta nyt tarpeelliset tiedot.

      Vastaan näistä sanoistani että näin on mitä ketjussa kirjoitan vaikka tuomioistuimessa.

      Aamen.

    • En ole neuvotellut ja/ tai puhunut kenenkään haarojen välejä, parisuhdeasioita, naimista, ja naimattomuutta koskevia asioita työnantajieni, esimiesteni, lähiöiden palveluissa, naapurustoissa, ja yhtiöissä.

      En niitä noita mahdollisia yksityis, henkilökohtais, intiimi, siviilisäätyä koskevia muutosasioita, perheiden tytär, poika, haarojen väli- en ole puhunut omia tai toiseen ja kolmanteen persoonaan - perheisiin liittyvää missään kenellekään kaupungin yhdistystoiminnoissakaan.
      Minulla ei ole tapana puhua ihmisten ko. asioita..
      Tuttavuudet ja ystävyydet olen maininnut; "Ei oarisuhdeyta, ei seurustelua" ettei niitä kukaan luulisi väärin kanssakäymistä.
      ..

    • ..... " ei parisuhdetta, ei seurustelua.." korjaus.

      Ei täällä naida napsuteta, eikä jätkien kainaloista kenenkään tyttäriä poimita.

      Toivotaan että sokeri vielä suussa sulaa.

      Aamen.

      Loppu.

    • Ottakaa vakavasti mitä sanon myös esimiehistä eläkepäivillä.

      Ottakaa ihka omille eläkepäivillenne ikiomat esimies-johtaja-tuomarit.
      - Ei minulle.


      Olen ikään kuin saanut tarpeekseni kaikenlaisista esimies- jutuista.

      Minä olen saanut hyvän tiedollisuuden perustiedot esimies työskentelyn ja johtajuuden -organisaatio johtajuudenkin osalta asioihin, -hyviä perustietoja, ja olen koettanut neuvoa ettei siinä ole kyse siitä että ihmiset ryhtyvät paukuttamaan henkseleitään ja katsomaan ja seuraamaan kuka nöyrtyy kenenkin eteen.
      Ei ole kyse että mennään harrastus-yhdistyksiin ja yhtäkkiä sällin ympärillä on tukku esimiehiä johtajina saunan lauteita myöten.

      Ei lapsukaiset.

      - Eläkepäivät, ei työsuhdetta.

      Olen hyvin opastanut yhdistystoiminnan toimielimen alaisuuteen henkselien paukuttamisen sijasta.

      Aamen.

    • Minä olen perseestä neitsyt, en voi ottaa miestä puolisoksi. En ole sanallakaan ketään koskaan ns. homoksi sanonut.
      Jokainen minun kaveri ja ystävä on säilynyt minun seurassani persiestä neitsyenä.

      Tähän päättyi viestiketjun aiheesta raportoiminen.

      Haluan viettää eläkepäiväni rauhassa ilman ko. em. viestiketjua koskevia polemiikkia.
      Olen antanut riittävästi tietoa ymmärrykselle.

    • Muistakaa mitä sanoin että minun elämäni jokainen mahdollinen seksisuhde ja seksikontakti jokaiselta elämäni vuosikymmeneltäni, -on osapuoli vähintään isovanhemman ikäinen ihminen tänään.

      Varhaisnuorilla ei ole mitään toivoa päästä minun kanssani seksikontaktiin, tai ja seksisuhteeseen.
      Olen jokaisen nuoren seksitarjoilut torjunut vähintään kolmenkymmenen vuoden ajan, kun olen ollut nyt 30- vuotta yli 30- vuotias.

      Kyllä ihminen suhteellisen nuori olla saa, ja ihmiset ovat vapaita ehdottelemaan seksuaalisia ja -suhteita, -mutta en varhaisnuoreen voi koskaan ajatella-.


      Lopetatte kaikenlaisen mahdollisen useita vuosikymmeniä vanhojen nuorten ihmisten vuosikymmeniä vanhojen tarinoiden soveltamisen useita vuosikymmeniä liian myöhään-.

      Minulle tuiki tutut ihmiset pitivät ainoan yhteytensä minuun täällä nimimerkin takaa.

      Alan ajatella että olen saanut monenlaisen asian viestin kerrotuksi.


      Olen lähtenyt hengellisen yhdistyksen toiminnasta 12,5 vuotta sitten-.


      Viihtykää- -Minä en pidä johtajia-esimiehiä- eläkepäivilläni- ei ole sellaisia moraalisia eikä juridisia velvollisuuksia. En ole solminut sopimuksia sitten työelämäni jälkeen sopimuksia johtajuuksista ja alaistaidoista.


      Opastin ymmärrystä monessa asiassa-.


      Minä kirjoitan kansalaismielipidettäni mitä mieltä olen Raamatun kirjoituksista. PL 11-12§.

      En tee kirkoille töitä tai palvelua.

      Minä en ole solminut seksisuhdetta kenenkään poikaan koskaan.


      He va så.__

    • Minä olen kykenemätön ja kyvytön naimaan 60- vuotiaita naisia.

      60 kesäisten naisten pitää etsiä jotakin vertaustukea miehistä joilla on myös useiden vuosikymmenien parisuhde takanapäin. Aikuiset lapset, ja kaikessa samalla viivalla.
      60 kesäiset evp- rouvat ovat tänään 45 vuotta parisuhteissa eläneitä, ja riittävän valmiiksi naituja vaikka leski-ukkomiehelle. Ei poikamiehille. Pystytissinen neito vielä kiihottaa toki.

      Vanhat akat pitää naida nuorina. Ei ole muuta tietä, paitsi em. vaihtoehto vastaavia useita vuosikymmeniä parisuhteissa eläneitä ukkomiehiä leskinä-.


      Äm sori.

      He va så.

      • No voihan nenä...minä kun olisin niin muuten täyttänyt nuo sinun ehtosi, mutta kun on tuota ikää jo 30 ja rapiat päälle. Niin ja tietenkään tuo pystytissisyyden ehtokaan ei ihan täysin täyty...melkein kyllä...

        Nyyh...minun täytyy vaan nyt sitten jatkaa unelmoimistani elämäni aateliskärrymiehestä... :-(


      • kerettiläinen kirjoitti:

        No voihan nenä...minä kun olisin niin muuten täyttänyt nuo sinun ehtosi, mutta kun on tuota ikää jo 30 ja rapiat päälle. Niin ja tietenkään tuo pystytissisyyden ehtokaan ei ihan täysin täyty...melkein kyllä...

        Nyyh...minun täytyy vaan nyt sitten jatkaa unelmoimistani elämäni aateliskärrymiehestä... :-(

        Elämä on niin onnetonta toisinaan.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Elämä on niin onnetonta toisinaan.

        Ei tuo nyt paljon lohduta :-(

        Täytyy varmaan etsiä jotakin sopivaa lohdutusmusiikkia.


      • kerettiläinen kirjoitti:

        No voihan nenä...minä kun olisin niin muuten täyttänyt nuo sinun ehtosi, mutta kun on tuota ikää jo 30 ja rapiat päälle. Niin ja tietenkään tuo pystytissisyyden ehtokaan ei ihan täysin täyty...melkein kyllä...

        Nyyh...minun täytyy vaan nyt sitten jatkaa unelmoimistani elämäni aateliskärrymiehestä... :-(

        Ei jokainen voi saada ylhäis-aatelis-kärrymiestä.

        Olen ollut tarjolla vain harvoille ja valituille-


    • Olen armaan oikeusvaltion lakisäädökset noudattanut lainkuuliaisena kansalaisena useiden vuosikymmenien ajan.

      Minua on voitu syyttää ja tuomita rattijuopumuksesta 1986.
      -Ei muusta ole voitu syyttää ja tuomita millään vuosikymmenellä.

      Olen pari hyvää oikeustieteen peruskurssia lukenut 1980 ja 2010 luvuilla.

      Pärjäilen kotitarpeiksi lain käytön asioiden tuntemisessa. Siis kotitarpeiksi-.

    • Olen vuosien mittaan vähentänyt joulujeni syömisiä.

      Ensi vuonnakin ruoan määrä vähenee lisää.

      En juuri vaivaudu pitkiin ruoan valmistus prosesseihin.

      Ennen pystytin itselleni joulukuusen ja laitoin itse monet ruokalajit.

      Kulhollisen erilaisia pähkinöitä popsin mielelläni.

      Talonpoikais- ja sinihomejuusto kuuluu aina juhlaani.

      Vastaisuudessa laitan ison joulukalan uunissa.


      Ohrapuuroa saa olla kaksi litraa, ja sekahedelmäkeittoa viisi litraa.
      Saa jäädä arkeenkin.

      Tummaa sokeritonta 80% suklaata syön hiukan päivittäin. Makeat jääneet.

      Minun 60- kesäisen ruokaremontti alkoi 30- vuotta sitten.
      Nyt 30- vuotta ruokaremonttia on laskenut laskukoneella ravintoaineet erilaisten ravintoainepitoisuus taulukoiden ja ruoka-aineen hinnan mukaan niin etten enää koskaan mieti mitä ostaisin kaupasta.
      On aina samoja ruoka-aineita.

      Ei mitään terveysriskiä ole jatkuvassa käytössä olevilla ruokatarvikkeilla mitä aina kaapussani on. Aivan satunnaisesti harvoin voin ostaa muutakin.

    • Minun selkä hartia meni kamalaksi pyöräilymatkalla. Sijoiltaan ja kramppasi ja kovettui. Olen sitä hissukseen avannut päivittäin ventellen. Olen koko joulun asentanut ja venyttänyt ja nyt äsken on toinen käsi kokonaan paikoillaan.
      Joulun alla kaaduin jäällä roskia viedessä.
      Kaaduin hartian päälle ja karjaisin tuskasta.
      Olin varma että sairaalaan.
      En tiennytkään että se puoli oli tukossa niin pahoin. En olisi itse sitä saanut auki, eikä yksikään praktikko olisi sellaista vääntöä tehnyt. Koko painollani rojahtaminen teki sellaisen liikkeen että avasi kiinni jumiutuneet lihakset. Käsi oli kipeä monta päivää, mutta se ei vaarallista. Sain sitten nyt kaikki paikoilleen. Ilman kaatumista olisi hartia jäänyt iäksi tukkoon.
      Tästä vielä pitää ukon kunto kohottaa.
      Voin pitkään huonosti selkähartiavikatilan vuoksi.

    • Paljon minä näin taivaan kannen alla elämäni päivinä kun vanhaksi elää.

    • Mainitsen vielä että toimielimien kokoukset täytyy sujua laissa säädetyllä tavalla
      kokouksien esityslistan mukaan.

      Ihmisten yksityis - perhe- intiimi- asioita ei voi juoruta juridisesti koolle kutsutuissa kokouksissa.

      Olen vuosikymmenien aikana ollut toimielimien kokouksissa, ja en ole ainuttakaan sanaa puhunut kenenkään - omianikaan yksityis, intiimi, perheasioita.

      Vuosikymmenien varsilla en ole puhunut seudun palveluhenkilöstöjen tai/ ja naapurustojeni yksityis, intiimi, perheasioita.

      Kassakuiteissa lukee mitä on sovittu.
      Huonevuokran ja taloyhtiöiden kuiteissa ja sopimuksissa samoin-.

      Taloyhtiöasukkaiden ja yhtiön yhteisiä asioita ovat; a) vastikkeiden korotukset, b) järjestys sääntöjen yhteinen kirjoittaminen, c) yhteisien tilojen käyttöä ja uusimista koskevat asiat, d) asukastoiminta, e) osakkailla yhtiöjärjestyksen asiat.

      Organisaatiojohtajien alaiset ovat kaikki organisaatioiden palkkahenkilöstöissä.

      Luottamustehtävissä ei esimiestä, vaan henkilöhtainen vastuu tehtävästä.
      Toimielimen päätöksenteossa itsenäinen toimivalta on äänestyslappu.

    • Onko-Jari-tirkistelijä

      "Vuosikymmenien varsilla en ole puhunut seudun palveluhenkilöstöjen tai/ ja naapurustojeni yksityis, intiimi, perheasioita."

      Miten olisit voinutkaan puhua, ellet ole ollut piiloutuneena naapuriesi vuoteiden alle? Muutoin sinun on vaikeata puhua heidän intiimiasioistaan.
      En sitten tiedä, että oletko kenties tirkistellyt naapuriesi puuhia heidän postiluukuistaan tai ikkunoistaan? Uskovaiset kun ovat sellaisia tirkistelijöitä.

    • Organisaatioissa olemme tekemisissä rationaalisten työelämään ja organisaation toimintaan liittyvien asioiden kanssa, että myös jäsenien toiveiden, tunteiden, tarpeiden, elämäntilanteiden asioissa jatkuvasti. En ole jäsen ja rationalisoin muita harrastuksiani nyt, kun hissunkissun toivun elämäni II-bourn outista. Oli paljon uuvuttavaa taakkaa ja murhetta ja rajoitetun onnellisuuden tilaa. Ihminen kun väsyy, niin tahtoo olla alakuloa yms.

      Kirjoittamista keskusteluun minulla sinkku-ihmisenä piisaa.

      Olisi pitänyt akka saada otetuksi. Vielä 50- villityksessä rakastuin neitoihin -pystytissisiin, ja on ollut vuosien toipuminen siitäkin asiasta.
      Miehellä akka pitäisi olla, vaikka akan pidosta on oma vaivansa.

      Minua ei nyt kuitenkaan kiinnosta ikäiseni 60- kesäiset useita vuosikymmeniä jo valmiiksi naidut rouvat. Nuorille en enää riitä kovin moniksi vuosikymmeniksi. Pitää tilanteeseen asennoitua. Olen kuitenkin elämässäni viettänyt pitkiä aikajaksoja sulassa tyytyväisyydessä poikamiehenä. Ajoittain on sitten ollut hankalaa aikaa, jos kun rakastuin neitoihin joita en saanut. Mies ei jaksa yksinään polttaa itseään rakkaudessa pitkään uupumatta, -en tarkoita välitöntä yhdyntää. Minä en ole valtuuttanut ketään koskaan missään itsenäisiin ratkaisuihin siviilisäätyä koskevissa asioissani, -enkä asettamaan omia henkilökohtaisia ihanteitaan minulle-.
      En saanut tekstiviestiä kännykkääni, josko minulla olisi ollut naitavaa tai mammonaa jaossa jossakin joskus-. Viestit tärkeissä asioissa pitää antaa todistettavasti joka tarkoittaa sitä että huolehtii siitä että lähetettyyn viestiinsä vastauksen, -että vastaanottaja on saanut viestin, ja ymmärtänyt viestin asian.

      Kuitenkin minun henkilökohtaiset korkeat tuttavani -jotka minut muistavat vuosien takaa livenä, ja olivat minuun yhteydessä vain nimimerkin takaa täällä, -saivat jo tärkeimmät kuulumiseni, -En koe enää painetta kertoa em. asioista.

    • Minulla ei ole akkojen, tai miespuolisten juoruakkojen juttujen kanssa mitään tekemistä.

      Minä en ole neuvotellut missään ihmisten yksityis, intiimi, perhe-asioita.

      Ihmiset saavat naida vapaasti, en ole kenenkään onnen tiellä seissyt koskaan.

      Olen ollut tusinassa kokouspöytiä toimielimissä ajan saatossa. En ole sanallakaan avannut suutani omille, taikka kenenkään muunkaan -keneenkään liittyvään yksityis, intiimi, perhe-asioihin.
      Juridisesti koolle kutsutut kokoukset täytyy sujua juridisesti asialistan mukaan, -ei voi vaatia muuta, -ei juoruamaan kaupunkilaisten yksityis, intiimi, perhe-asioita juridisissa toimielimien kokouksissa.

      Jos olen jotakin viestintää käynyt, ei niissä ole ollut kuin arkipäivän kuulumisia -suhdetoimintaa minulta- ei niissä ihmisten ko. asioihin liittyvää ole koskaan ollut mitä olen lähettänyt viestejä ja sähköpostia. On ollut sinkkuihmisen keskustelua- -ja suhdetoimintaa, vaikka paljo viestintä ei mitään miellyttäviä ja hyviä vaikutuksia olisi vastaanottajissa herättänyt.
      - On ollut ihmisiin nähden aina anonyymia, eli ei kenenkään yksityis, intiimi, perhe-asioita-.

    • Mutta he va så että att

      - En ole jäsen uskonnollisten tai/ja hengellisten organisaatioiden jäsenkirjoilla, ja/tai näiden yhdistys-seurakunta-toiminnoissa aikoihin-.

      En lähivuosina ajattele yhdenkään ko. organisaation jäsenyyttä, -mutta ehkä joskus kymmenen vuoden kuluttua.

      • Puinen-paita

        Kymmenen vuoden päästä makaat 2 metriä multaa pään päällä.


      • Puinen-paita kirjoitti:

        Kymmenen vuoden päästä makaat 2 metriä multaa pään päällä.

        Sinullako on elämän avaimet, vai mistä kyse?


    • hyllystälöytyy

      Joko Jari olet saanut sen Auvo Helmisen kirjan "Rakkauden käskyt?"

      • Olen saanut. Kiitos kysymästä.


      • Eikö hepilläkään saa,- eikö käpelöiräkkää....


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      33
      2878
    2. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      144
      2017
    3. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      190
      1934
    4. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1825
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1681
    6. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      191
      1413
    7. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      323
      1407
    8. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      115
      1253
    9. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      105
      1211
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      96
      1101
    Aihe