Ateistien usko evoluutioon

Vaatii todella paljon uskoa, jotta voisi pitää evoluutioteoriaa millään tapaa järjellisenä teoriana.

Ateistit uskovat seuraaviin asioihin:

1. Tyhjästä räjähti kaaos, joka itsestään järjestyi universumiksi, jossa on erittäin hienosäädetyt fysiikan ja kemian lait. Maailmankaikkeudessa on 31 hienosäädettyä parametria, joiden tarkkuus on luokkaa 10^-18 - 10^-120. Yhdenkin hienosäädetyn parametrin hienoinenkin muutos aiheuttaisi universumin luhistumisen kasaan ja elämän loppumisen. Ateistit uskovat, ettei ole mitään näkymätöntä voimaa tai suunnittelijaa kaiken hienosäädön takana, vaan että kaikki on vaan sattuman tulosta, eikä millään ole mitään merkitystä tai päämäärää.

Hakusanat: Fine Tuning of the Universe- Reasonable Faith

2. Sokea sattuma kykenee luomaan informaatiota. Tallennettua ja periytyvää informaatiota havaitsemme kaikessa elollisessa. Informaatiota on useita eri muotoja; digitaalista, analogista ja meta-dataa, eli informaation käyttöön ja hallintaan liittyvää ohjausinformaatiota. Kaikki eliöissä havaittavat muutokset perustuvat hallittuun ja ohjattuun informaation käsittelyyn. Ihminen ei kykene rakentamaan replikoituvaa solua, jolla olisi seitsemän ionivirtaussähkömoottoria synkronoituna keskenään planeettavaihteistolla. Puhumattakaan, että ihminen osaisi rakentaa monisoluisen eliön, jolla on tietoisuus, moraali, tunteet, etiikka, toivo, usko ja unelmat. Mutta ateisti uskoo, että sokea sattuma kykenee rakentamaan nerokkaita järjestelmiä, jotka ylivertaisuudessaan päihittävät ihmisen keksimät tietotekniset tai mekaaniset laitteet ja innovaatiot. Ihminen kyllä osaa taitavasti matkia luonnosta löytyviä innovaatioita ja rakentaa edistyksellistä teknologiaa niiden pohjalta. Onko meillä esikuva, olemmeko jonkun kuva?

3. Sattuma kykenee luomaan järjestelmiä, jotka vaativat ohjelmointia toimiakseen oikein. Kantasolulla ei ole tehtävää tai identiteettiä, koska sitä ei ole ohjelmoitu. Kantasolu solu tulee ohjelmoida, jotta se tietäisi, mitä sen tulee tehdä. Ohjelmointi tarkoittaa epigeneettisten informaatiokerrosten paikalleenasettamista. Informaation muoto on digitaalista, analogista ja meta-dataa. Ohjelmoitua solua kutsutaan erilaistuneeksi soluksi. Ateisti uskoo, että yksisoluinen eliö sattumalta sai ylleen biologisen ohjelman, mikä ohjasi sitä jakautumaan kaksisoluiseksi. Jotenkin mystisesti solut keksivät rakentaa itselleen kommunikointitavan ja alkoivat lähettää toisilleen informaatiota.

4. Onnekkaiden sattumien seurauksena solut onnistuivat keksimään, miten saada tietoa ulkomaailmasta. Yhtäaikaisesti popsahti niihin reseptori, eli anturi tai tunnistin, jonka avulla ne voivat tarkkailla ympäristöään, reseptorin välittämä entsyymi tai molekyyli sekä välitettyyn informaatioon reagoiva moniulotteinen biokemiallinen reitti, joka itsekseen oppi säätelemään informaatiokerroksia. Näin onnekkaiden sattumien kautta solu oppi sopeutumaan ympäristöönsä. Kaikki tämä vei aikaa miljoonia vuosia. Siinä ajassa solu ehti tietysti harjoitella itsensä monistamista. Jos homma ei onnistunut, odotettiin, että joku toinen onnekas solu onnistui tehtävässä. Helppoa evoluutiolle, uskoo ateisti.

Järjenvastaista. Pöhköä. Naurettavaa. Mahdotonta.

Vaatii enemmän uskoa evoluutioon kuin älykkääseen suunnittelijaan, rakastavaan Jumalaan. Ateisteilla on vahva usko, se on pakko myöntää. Minun uskoni ei riitä evoluutioon.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cvbbvnb

      Alkuräjähdys ei kuulu evoluutioteoriaan.

    • Epistogenetiikka

      Hehe,Rot-rassukka joutuu jo kaivelemaan kretionistisen sakkatynnyrin pohjamutia.
      Naurettavaa,ja samalla jo tietenkin hyvin noloa...

    • 1. Ei mitään tekemistä evoluution kanssa. BB teoria toki on vallitseva kosmologinen paradigma, joka on täysin fysiikalla perusteltavissa ja vastaa empiirisiä havaintoja. Puheet hienosäädöstä johtuvat todennäköisesti tietämättömyydestämme. GUT voi paljastaa, ettei hienosäätöjä edes ole. Hienosäädöt ovat Eisnteinin lamdasta lähtien kaatuneet yksi toisensa jälkeen.

      2. Sokea sattuma tai sattuma ja valinta kykenevät luomaan informaatiota. Ennen kuin alat luetella informaation muotoja, sinun olisi syytä tutustua, mitä Shannon sanoo informaatiosta. Nyt juttusi on tietämätöntä sekoilua.
      Flagellamoottorin komponenteilla on ollut aikaisemmin toiminnallisia funktioita. Jopa Behe on pyörtänyt puheitaan palautumattomasta monimutkaisuudesta.

      3. Sattuma, valinta ja varsin yksinkertaiset peruslait. Ei pelkkä sattuma.

      4. Olet lähellä totuutta, vaikka selityksesi onkin melko naiivi.

      "Järjenvastaista. Pöhköä. Naurettavaa. Mahdotonta."

      Kerronko mikä on tuota? Kreationistien uskomuksista löytyisi runsaasti meheviä esimerkkejä järjenvastaisuudesta, pölhöilystä, naurettavuudesta ja mahdottomuuksista. Niihin sinä uksot, mutta tieteeseen et.

      • Jos luulet kykeneväsi keskustelemaan tieteestä, niin kerro, miksi ihmisen genomissa on vain n. 19'000 proteiinien koodaamiseen käytettävää DNA-jaksoa mutta erilaisia proteiineja kehossamme on jopa kuusi miljoonaa. Mitkä tekijät säätelevät sitä, että näin pienestä määrästä DNA:ta solumme voivat valmistaa näin huikeat määrät erilaisia proteiineja?

        Kykenetkö keskustelemaan tieteestä vai tuotko ketjuun pelkkiä omia filosofiointejasi?


      • Kuyhjjj

        Sinähän tieteestä et ymmärrä hevonveetä Tomi.


      • Outside.in

        "4. Olet lähellä totuutta, vaikka selityksesi onkin melko naiivi. "

        Tästä olen vähän eri mieltä. Minusta ollaan hyvin kaukana totuudesta.

        ROT:n kuvitelma selvästi on, että ensin on ollut ympäristöstä itsensä liki täysin eristänyt solu ja solun olisi täytynyt jotenkin kehittyä havaitsemaan ulkomaailma ja reagoimaan sen ärsykkeisiin. Tämä kuulostaa absurdilta (mikä tietenkin oli RoT:n tarkoituskin).

        Tilannehan on ollut loogisesti ajateltuna juuri päinvastoin. Jotta solu on voinut syntyä sen on pitänyt eristäytyä riittävästi ulkomaailmasta, niin että ympäristön yhdisteet, mekaaninen rasitus, säteily (valo) ei vahingoita tai haittaa solukalvon sisäistä kemiaa. Solu siis väkisinkin "havaitsee" jollain tavalla ympäristön. Valo lämmittää solua ja se vaikuttaa kemiaan. Ulkoinen paine vaikuttaa solun sisäiseen paineeseen, joka vaikuttaa kemiaan, mikään solukalvo ei pysty eristämään ympäristön kemikaaleja täysin jne. Solu joka ei reagoisi ympäristöön mitenkään on mahdottomuus.

        Eli solu väkisin reagoi jotenkin ympäristöön, koska solun toiminnot ovat kemiaa. Ympäristön Ph, muu kemiallinen koostumus, valo, lämpö, paine jne vaikuttavat väkisinkin soluun. Äärimmillään tämän näkee siinä, että on rajat missä oloissa solu ylipäätään pysyy hengissä. Evoluutio on sitten ohjannut kehitystä siihen suuntaaan, että reagointi on ollut solun hengissä säilymisen ja jakautumisen kannalta hyödyllistä.


    • Ei.luotu.eikirj

      Ahahahaa kaveri kritisoi evoluutiota listaamalla asioita jotka ei siihen kuulu. Todella tieteellistä ja uskottavaa.

      Ottaisit nyt edes selvää asiasta jota kritisoit :D

      Alkaa näköjään taas kretuilta mopo karkaamaan käsistä. Joten lähiaikoina on odotettavissa paljon huumoria.

    • Laskupää

      Joo.
      Kaatumaseuran johtajia uskotaan, kun pyöräyttävät vähän simiä nurinpäin, ärdläävät kielillä ja valuttavat vaahtoa suusta.
      Sitte menee muutaman tukannen vuoden ikäinen taikatempuilla luotu kaikkeus läpi.
      Ja samat jumalat vahtii homoja silmä kovana.
      🤣🙄😏

    • tieteenharrastaja

      Paljon uskoa vaatii Raamatun kirjaimellisen tulkinnan pitämistä edes järjellisenä, ja vielä enemmän sen väittäminen kelvolliseksi luonnontieteen tulosten vaihtoehdoksi. Tieteen tulosten pitäminen luotettavina vaatii niiden syntytavan ja perustelujen tuntemista, mutta ei uskonnollista uskoa niihin.

      Tämä siis sivullisten lukijain tiedoksi, itsehän, ketjun aloittaja, olet jo vakuuttavasti osoittanut olevasi kaiken järjen tuolla puolen sokean uskon vallassa ja vieläpä itse haluavasi siellä olla. Good riddance!

    • Uusi topa taas, kun argumentit loppuivat edellisestä...Joopa joo.

      • Jos ette kykene kommentoimaan asiallisesti, niin en minä ainakaan teidän kommenttejanne lue. Asiallisiin kommentteihin ja kysymyksiin voin kyllä antaa vastauksia.


      • tieteenharrastaja
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Jos ette kykene kommentoimaan asiallisesti, niin en minä ainakaan teidän kommenttejanne lue. Asiallisiin kommentteihin ja kysymyksiin voin kyllä antaa vastauksia.

        Tiedetään kyllä, miten. Ellei sinulla ole vastausta (tavallisin tapaus), luokittelet kysymyksen asiattomaksi.


      • Luucifer
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Jos ette kykene kommentoimaan asiallisesti, niin en minä ainakaan teidän kommenttejanne lue. Asiallisiin kommentteihin ja kysymyksiin voin kyllä antaa vastauksia.

        Itse valehtelet jatkuvasti, ja kertaakaan et kiinni jäätyäsi ole pyytänyt anteeksi vaan siirryt seuraavaan keskusteluun.
        Miten siis kehtaat vaatia muilta asiallista käytöstä?


    • Rttrrt

      Et sinä vastaa edes asiallisiin kysymyksiin jotka ovat sinulle liian vaikeita, pakenet paikalta.
      Miten opettajan työt sujuvat noin harhaiselta?

      • Luucifer

        Tomilla ei saisi enää nykyisessä mielentilassaan olla oikeutta työskennellä lasten parissa.


      • Kylmäkossu
        Luucifer kirjoitti:

        Tomilla ei saisi enää nykyisessä mielentilassaan olla oikeutta työskennellä lasten parissa.

        No ota sitten yhteyttä hänen kouluun, tee asialle jotain jos huolestuttaa


    • " Onnekkaiden sattumien seurauksena solut onnistuivat keksimään, miten saada tietoa ulkomaailmasta. Yhtäaikaisesti popsahti niihin reseptori, eli anturi tai tunnistin, jonka avulla ne voivat tarkkailla ympäristöään"

      Varmasti onkin vaikeaa ymmärtää jos luulee maailman syntyneen loitsuja lukemalla ja uhreja antamalla...

      Epigenetiikkaylijumala ROT, miksi tämmöttii tutkimuksia edes on, koska eihän sinun mukaasi geenit vaikuta fenotyyppiin? Nämä ovat lehmien geenitestejä joiden tuloksia hyödynnetään menestyksekkäästi jalostusohjelmassa.

      "SNP-polveutuminen (€ / määritetty näyte) 29,10 36,08
      Kaksoshedelmällisyys 43,60 54,06
      Katkarapu-geeni 84,20 104,41
      BLAD (Bovine Leucocyte Adhesion Deficiency) 44,30 54,93
      BY (Bracyspina) 68,90 85,44
      CVM (Complex Vertebral Malformation) 55,70 69,07
      RC-värigeenitesti 84,00 104,16
      Muulinjalka 88,00 109,12
      Beta-kaseiini (ei genomitestatulle eläimelle) (A1/A2) 67,00 83,08
      Beta-kaseiini (genomitestatulle eläimelle) (A1/A2) 18,00 22,32
      Kappa-kaseiini 61,10 75,76
      Nupous 48,80 60,51
      Hypotrikoosi (Hereford) 50,00 62,00
      Contractual Arachodactyly (CA) 42,00 52,08
      Curly calf -syndrooma (AM) 55,00 68,20
      Neuropathic hydrocephalus (NH) 55,00 68,20
      AM NH (curly calf vesipää) 78,00 96,72
      Arthrogryposis multiplex congenita AMC 43,00 53,32
      Genomimääritys (LD, yksityinen) kudos 27,10 33,60
      Genomimääritys (LD, yksityinen) veri/karva 29,10 36,08
      Genomimääritys (LD-projekti) kudos 22,10 27,40
      Genomimääritys (LD-projekti) veri/karva 24,10 29,88"

    • Freff

      Tomi entä jos oppilaasi kysyy sinulta evoluutiosta tai maapallon iästä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      302
      3387
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      238
      1850
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1345
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1313
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1133
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      946
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      884
    Aihe